Kuoleman kohtaaminen

saattohoidon tueksi

Voiko joku asiallisesti kertoa, kuinka hindulaista uskoa tunnustavaa olisi tuettava kuoleman lähestyessä? Kuinka hänen omaisiaan lähestytään, mikäli tunnustavat samaa uskoa?
Kuinka hindu tulisi valmistaa omaisille luovutettavaksi sairaalasta?

4

944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemuksia..

      En sitten ole yhtään asiantuntija tällä alalla. Tunnen kuitenkin vähän Intiaa ja myös intialaisia. Tuttavaperheessäni (hinduja) kuoli poika, reilut 30 vuotta, leukemiaan pitkän sairastelun jälkeen. Kaikkensa tekivät pojan eteen, sen mihin oli varaa; sairaaloista, lääkäreistä poppamiehiin ja koko lähisuku oli hoidossa mukana, niin mies- kuin naispuoliset sukulaiset.

      Todella hillitysti he kaikki kuitenkin suhtautuivat ja käyttäytyivät. Minuakaan he eivät kuulema halunneet vaivata heidän asioillaan. Veivät kuitenkin minutkin tervehtimään potilasta häntä ilahduttaakseen. Koskaan en nähnyt suuria tunteenpurkauksia enkä itkua, muutaman hämillisen kyyneleen vain.

      Hautajaisista en tiedä. Olin silloin täällä Suomessa.

      Yleisesti ottaen luulen, että hinduille Intiassa kuolema on luonnollisempia asia kuin meille. Se on varmasti enemmän läsnä jokapäiväisessä elämässä, eikä siellä vaadita sairaanhoitojärjestelmältä mahdottomia - koska ei voida.

      Hindut uskovat jälleensyntymiseen, joten heille kuolema ei ole loppu. Ja jotenkin heillä on sellainen tapa suhtautua elämään, että kaikki ei ole vain ihmisen omissa käsissä. Kuten tuttavani kerran sanoi minulle: "Ei kannata huolehtia ja huolestua kaikesta mahdollisesta etukäteen. Siitä sekoaa vain pää."

      Intiassa perinteisesti on ollut oma kastittomien ryhmänsä, joka on huolehtinut kuolleista ja heidän polttamisestaa. En tiedä, onko tuo kastisääntö enää voimassa. Käytännöt vaihtelevat varmaan nekin eri puolilla Intiaa. Mitä olen nähnyt, niin ruumis on kääritty kankaisiin, ei ole siis kasvot tai muu osa paljaana. Jossain päin ainakaan naiset eivät ole mukana polttohautauksessa. Vanhin poika on se, joka sytyttää tulen.

      Mielestäni voi aivan hyvin kysyä hindulaisilta potilaasi sukulaisilta, kuinka he haluaisivat toimittavan, niin potilasaikana kuin kuoleman tilanteessakin.

    • Huomaavaista

      En osaa sanoa, kuinka "hindu tulisi valmistaa omaisille luovutettavaksi sairaalasta", mutta yleisesti ottaen ja uskontokunnasta riippumatta, vainajaan ja omaisiin kunnioittavasti ja huomaavaisesti suhtautuminen on aina oikea tapa. Käytännön tavat saattavat myös vaihdella niin paljon uskontokunnittain, että kussakin tapauksessa (jos ei ole varma) on hyvä heittää turha arkuus nurkkaan ja kysyä suoraan omaisilta miten haluaisivat että asia hoidetaan. Kysyvä ei tieltä eksy, kuten sanotaan.

    • ....

      kuuluu sama Raamatun sana: 'Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.'

    • hij

      Kenenkään ei todellakaan kannata murehtia, sillä kuolema on vaan kuin 'kaapu, joka riisutaan ja taas puetaan uudelleen täällä maallisessa taivalluksessa.'
      Siis, hän joka vaihtaa vaatteita(jälleensyntymän termi) on pian lähdössä, ainoa mitä hän tarvitsee on Krishna. Krishna auttaa. Krishna on Intian Jumala, voimallinen Jumala.

      Krishnan rukoileminen auttaa kuoleman hetkellä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe