Aihe

Kipu ikenissä ja hampaissa

Johtuuko homeesta?

Onko kellään kokemusta hankalasta suun alueen kipuilusta, jonka epäilee liittyvän homealtistukseen?
Minulla on ollut silloin tällöin hyvin epämiellyttävää kipua ikenissä ja hampaissa. Tekee mieli hangata esim. hammasharjalla ikeniä ja joskus olen niin tehnytkin, kunnes verta on alkanut vuotaa. Se on tuntunut helpottavan ja kipu on lakannut muutaman tunnin kestettyään.

Nyt on ollut viikon ajan kipua välillä ikenissä ja välillä hampaissa. Aluksi kipu paikallistui kolmeen hampaaseen, joista keskimmäinen on juurihoidettu pari vuotta sitten ja joka kipeytyi nyt eniten, mm. oli koputtaesa arin. Kipua oli hiukan myös muualla hampaissa. Kävin hammaslääkärillä, joka kuvasi ko. hampaan ja totesi, ettei näy mitään sellaista, jonka perusteella hän lähtisi hammasta avaamaan. Hammasta madallettiin sillä käynnillä moneen kertaan, tämä oli lääkärin oletuksen mukaan yksi mahdollinen syy kipuiluun.
Aluksi näyttikin helpottavan. Sitten kipu alkoi uudelleen ja nyt sitä on vuoroin ylhäällä ja alhaalla, eikä paikallistu enää mihinkään. Samoin kipua on ajoittain korvassa ja päänsärkyä muutenkin. Työterveyslääkäri totesi, ettei missään näy tulehdusta. Hän arveli, että purenta on hampaan madalluksen myötä saattanut muuttua niin paljon, että se voisi selittää kivut. Kuitenkin - kun olen oireillut samoin myös nuorempana, kun altistuin homeelle - ja nyt taas ollessani altistunut kosteusvaurioisissa työtiloissa homeelle - lääkäri mietti olisiko näillä asioilla yhteys.

Kipu on sietämätön, lääkäri vertasikin sitä hermosärkyyn. Kipulääkkeet eivät siihen juurikaan auta tai ainakin niitä joutuu ottamaan todella paljon. Lääkäri arveli, että ikenien harjaaminen auttaa, koska se panee kipusignaalin sekaisin. Välillä sekään ei auta enkä uskalla sitä tehdäkään. Kipu on pahimmillaan iltapäivällä ja illalla, myös nyt, kun olen ollut pari päivää sairaslomalla. Minulla on diagnosoitu astma ja allerginen nuha, ammattitautitutkimukset ovat kesken.
Eli - onko teillä kellään kokemusta vastaavasta homealtistukseen liittyen tai muuten?

143

18105

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • särkee...

   myös kun altistun enemmän homeille. Ikenet tai jotkin on tosi kipeät. Kun painaa sormella hampaan ja ikenen rajaa, niin helpottaa. Mitään syytä ei ole löytynyt, mutta yhtyden homealtistumiseen olen huomannut. Samalla tulee toki muitakin oireita, mm. nivelsärkyjä. Ulla Nevalainen kirjassaan Haista home Vakuutusoikeus kertoo myös hammasjutuistaan.

   • Johtuuko homeesta?

    Kuulostaa tutulta, juuri niin minäkin teen, eli painan sormella ikenen juuresta. Minulla myös muita oireita samaan aikaan, välillä on hyvinkin sairas olo, se vaihtelee "aaltoina".
    Kiitos vinkistä, kävin jo lainaamassa tuon Nevalaisen kirjan, vaikuttaa mielenkiintoiselta.


  • pikku Myy

   Minulla oli todella paha hammaskipu, homealtistuksen takia. Hammaslääkäri ei löytänyt mitään, antoi samaa selitystä kuten sinun mainitsema hammaslääkäri.

   Se olikin sitten kuiva krooninen poskiontelotulehdus!!! Kipu oli vaan mennyt niin pahaksi, että oli hankalaa sanoa missä kipein kohta oli. Poskionteloitten, otsan ja hampaitten alueella vaan sattui pahasti.

   Sitten olen kyllä myös melkein menettänyt hampaitani, koska ne olivat irtoilemassa. Kariesta minulla ei ole vielä tänäkään päivänä, eikä muita suusairauksia. Homeet vaan tekivät sen että ikenet pehmeni ja hampaat käyttäytyivät kuten 7-vuotiaan maitohampaat - olivat todella löysät. Nyt tilanne on tasoittunut, kun en altistu enää päivittäin.

   • Johtuuko homeesta?

    Kertoisitko vielä, miten sinulla saatiin selville tuo kuiva krooninen poskiontelotulehdus? Minulla vihloo usein poskionteloihin ja korviin työpaikalla (siis muulloinkin kuin nyt hammas-ienkivun aikaan). Tulehduksia ei kuitenkaan pitkään aikaan ole todettu (astman lisäksi). Limaisuuttakaan ei astmalääkityksen aikana paljon ole ollut. Nenä menee usein tukkoon töissä ja yöllä, ja töissä ajoittain polttelua nenä-kurkku-silmäsektorilla. Hyvähän se tietysti on, ettei ole tulehduksia, mutta josko voi olla piilevänä? Ja toisaalta kun tulehduksia ei ole todettavissa, töissä on vaan yritettävä selvitä ja toivottava, että varsinaisen huoneen korjaus tuo helpotusta. Varsinkin nyt nämä ien-hammaskivut ovat pistäneet pelkäämään, mitä odotettavissa on.


   • pikku Myy
    Johtuuko homeesta? kirjoitti:

    Kertoisitko vielä, miten sinulla saatiin selville tuo kuiva krooninen poskiontelotulehdus? Minulla vihloo usein poskionteloihin ja korviin työpaikalla (siis muulloinkin kuin nyt hammas-ienkivun aikaan). Tulehduksia ei kuitenkaan pitkään aikaan ole todettu (astman lisäksi). Limaisuuttakaan ei astmalääkityksen aikana paljon ole ollut. Nenä menee usein tukkoon töissä ja yöllä, ja töissä ajoittain polttelua nenä-kurkku-silmäsektorilla. Hyvähän se tietysti on, ettei ole tulehduksia, mutta josko voi olla piilevänä? Ja toisaalta kun tulehduksia ei ole todettavissa, töissä on vaan yritettävä selvitä ja toivottava, että varsinaisen huoneen korjaus tuo helpotusta. Varsinkin nyt nämä ien-hammaskivut ovat pistäneet pelkäämään, mitä odotettavissa on.

    Minulla on todettu ammattiastma, ja krooninen nuha liittyen ammattitautiin. (Syntyivät työpaikallani homeitten takia.)

    Keuhkolääkärin käynnillä sitä poskiontelotulehdusta huomattiin vahingossa, kun poskionteloita tutkittiin tavallisen käynnin yhteydessä ULTRAÄÄNELLÄ. Piilevänä jollain lailla... Kuitenkin niin varma tulos, ettei tarvittu mitään verikokeita ottaa.

    Mitä tulee omaan kohtaloon, voin vaan sanoa, etteivät ne oireet sitten jääneet siihen kipuun, vaan pahenivat vuosien ajan merkittävästi. Tuli korvatulehduksia, nenäverenvuotoa, silmätulehduksia, kuumeilua, lämpöä j.n.e.


   • hmm78

    Mitenkä löysät, eikö ne pehmeitä ole?


  • Mammi

   Kipu hampaassa äityi niin kamalaksi, että pakko oli mennä hammaslääkäriin.
   Lääkäri kuvasi hampaan ja sanoi, että mitään epänormaalia ei ole. Kipu oli kuitenkin niin kauhea, että pyysin poistamaan hampaan.

   Kipu hellitti samana päivänä, vaikka olin jo pari viikkoa syönyt särkylääkkeitä sen vuoksi. Poskiontelokuvauksissa ei löytynyt mitään joten hammaslääkäri oli viimeinen toivo.

   Olen sitä itse miettinyt ja tullut siihen tulokseen, että poskiontelon limakalvot olivat niin turvoksissa, että se painoi jo hampaan juurta.
   Hometyöpaikassa ollessa ikenet vuosivat verta ja korviin vihloi(nenästä on käytävät myös korviin, joten kipu poskionteloissa voi säteillä myös sinne)
   Hammassäryn ollessa pahimmillaan koko kitalaki oli kipeä ja on edelleenkin , kun paha altistus tulee kohdalle.

  • äskettäin

   ikenien yläosassa vasemmalla ja oikealla puolella jysähtelevää kipua, aikaisemmin sama
   vain toisella puolella. Ei reikiä hampaissa.Olen homeille altistunut ja nuha tosi useasti.

  • Homeherkkä

   Itselläni esiintyi työpaikka-altistuksen loppuvuosina vain ienverenvuotoa hampaita harjatessa ja hammaskiven muodustuminen oli tosi runsasta.
   Hammaslääkäri totesi hammaskiven muodostuksen johtuvan tupakanpoltosta ja verenvuodon hammaskiven runsaudesta.
   Hammaskiven muodostus ienverenvuotoineen päättyi kuin seinään työpaikka-altistuksen päätyttyä eikä ole vaivannut kahdeksaan vuoteen.

  • turvokki-ien

   Minulla alkoi hometyöpaikassa poskiontelovaivojen myötä jatkuva päänsärky, tykytys onteloissa ja ikenissä. Olo oli ihan kauhea. Tuntui, että hampaissakin on vikaa, mutta mitään ei löytynyt. Ikenet olivat punaiset ja turvonneet ja menivät helposti rikki, vuotivat verta, tuli ihmeellisiä vesi-/ja verirakkuloita. Mikään ei oikein auttanut. Kaikenlaiset suuvedet ja hammastahnat kokeiltu. Hampaiden peseminen oli tosi hankalaa.

   Hammaslääkärit olivat ihmeissään. Sitten pääsin hammasklinikalle tutkimuksiin. Löytyi semmoinen autoimmuunisairaus kuin suun rakkulatauti. Se on hyvin harvinainen, ja voi esiintyä myös silmissä, mikä onkin sitten tosi ikävä juttu. Onneksi minulla ei ole ollut silmissä.

   Klinikalla tehtiin hammasmuotit, joihin laitetaan kortisonivoidetta ja muotit suuhun, jos oireet pahenevat. En ole onneksi tarvinnut sitä ainakaan vielä. Ikenet ovat olleet nyt huomattavasti paremmassa kunnossa, kun olen ollut kuukausia pois homepaikasta. Edelleen jonkin verran turvonneet ja joku rakkula saattaa välillä tulla, mutta paranee helposti. Hampaita voin pestä hyvin eikä verenvuotoakaan ole.

   Poskiontelot olivat homealtistuksen takia turvonneet, koko ajan kipeät. Mitään ei tullut punkteerauksessa. Sain ajan leikkaukseenkin, mutta koska oireet ovat helpottaneet pitkällä sairaslomalla, niin olen perunut leikkauksen. Eihän se leikkaus auta siihen homeeseen, kun mitään muuta rakenteellista vikaa eikä polyyppejakaan ole.

   Kyllä ne homeet voivat aiheuttaa vaikka mitä, erilaiset autoimmuunisairaudet taitavat olla aika yleinen riesa homealtistuneilla. Ei kai ole ihmekään, kun puolustusjärjestelmä romahtaa.

   • Johtuuko homeesta?

    Minulla todettiin myös ymmärtääkseni autoimmuunisairauksiin luokiteltava pustulosis palmoplantaris (PPP), joka on minulla ajoittain jalkapohjissa ja sivuilla. Ihotautilääkärin mukaan on erittäin harvinaista, että ko. tauti puhkeaa ei-tupakoivalle henkilölle, olin kuulemma toinen hänen lääkärinuransa aikana. Lieneekö tuo kokemasi suun rakkulatauti sukua tälle PPP:lle, joka on siis psoriasis-sukuinen ihottuma, joka voi joskus levitä myös niveliin? Voin kuvitella, että olosi on ollut hirveä, kun minustakin ien-hammaskipu on sietämätöntä, vaikka minulla tilanne on varmaan paljon lievempi.

    Muuten, onko sinulle lääkärit todenneet, että home aiheuttaa autoimmuunisairauksia? Minulle eivät ole, vaikka olen aina maininnut myös PPP:n.


   • turvokki-ien
    Johtuuko homeesta? kirjoitti:

    Minulla todettiin myös ymmärtääkseni autoimmuunisairauksiin luokiteltava pustulosis palmoplantaris (PPP), joka on minulla ajoittain jalkapohjissa ja sivuilla. Ihotautilääkärin mukaan on erittäin harvinaista, että ko. tauti puhkeaa ei-tupakoivalle henkilölle, olin kuulemma toinen hänen lääkärinuransa aikana. Lieneekö tuo kokemasi suun rakkulatauti sukua tälle PPP:lle, joka on siis psoriasis-sukuinen ihottuma, joka voi joskus levitä myös niveliin? Voin kuvitella, että olosi on ollut hirveä, kun minustakin ien-hammaskipu on sietämätöntä, vaikka minulla tilanne on varmaan paljon lievempi.

    Muuten, onko sinulle lääkärit todenneet, että home aiheuttaa autoimmuunisairauksia? Minulle eivät ole, vaikka olen aina maininnut myös PPP:n.

    Ei ole lääkärit ottaneet kantaa. Se fiksu hammaslääkäri, joka laittoi lähetteen hammasklinikalle, oli kyllä sitä mieltä, että ienoireet voivat hyvin johtua homeesta. Hän sanoi, että ei ole koskaan nähnyt sellaisia ikeniä, eikä tiennyt tuollaisesta taudista mitään. En ole käynyt hänen luonaan sen jälkeen, kun olen saanut diagnoosi.

    Hammasklinikan lääkärille kerroin epäilyni homeesta. Hän sanoi vain, että ei tiedetä, mistä tällainen tauti johtuu, jostain syystä elimistön puolustusjärjestelmä menee sekaisin, ja immuunijärjestelmä hyökkää elimistön omia soluja vastaan. Minusta kyllä syy on ihan selvä.

    Oireet kuitenkin helpottuivat aina väliaikaisesti, kun olin töistä pois useampia viikkoja ja pahenivat taas, kun menin takaisin.

    Saattaa olla samaa sukua tuon sinun tautisi kanssa. Minulla on diagnoosina Bullous pemphigoid.

    Eipä ole sinullakaan kovin hauskaa. Tällaista tämä elämä on homekierteessä, mutta koetetaan pärjätä. Minä en enää uskalla mennä sinne hometyöpaikalle, yritän tervehtyä tässä vähitellen.


  • kohtalotoveri

   Minulla on diagnostisoitu kolmoishermosärky, joka on todella kovaa tuikkivaa kipua kasvoissa ja hampaiden alueella. Kyseessä on hermosärky, johon tavalliset kipulääkkeet eivat auta yhtään. Minulle on määrätty siihen epilepsiaan tarkoitettu lääke, joka tehoaa hyvin kunhan sopiva annostus löytyi. Kannattaa tutkia tätä vaihtoehtoa ja unohtaa tuo home-epäily.

   • "Kannattaa tutkia tätä vaihtoehtoa ja unohtaa tuo home-epäily."

    - Nimenomaan. Homeongelmaa ei ole olemassakaan eikä se vaikuta mihinkään.

    Kävin eilen hammaslääkärissä, jossa piti liu'uttaa hampaita vasemmalle päin lääkäreiden narskutteluteorian mukaisesti. Ts. vasen poskeni on kipeä, koska narskuttelen hampaitani.

    Vaan ei hätiä mitään: nyt on yhtä paikkaa loivennettu, ja lääkäri sanoi, että lasku seuraa perässä - niin kuin en sitä olisi tiennyt.

    Mokomat tyhjästä nyhtäjät!

    Ja aamulla vasen poskeni tuntui yhtä paksulta kuin ennenkin.


   • voi voi voi
    sanasinko kirjoitti:

    "Kannattaa tutkia tätä vaihtoehtoa ja unohtaa tuo home-epäily."

    - Nimenomaan. Homeongelmaa ei ole olemassakaan eikä se vaikuta mihinkään.

    Kävin eilen hammaslääkärissä, jossa piti liu'uttaa hampaita vasemmalle päin lääkäreiden narskutteluteorian mukaisesti. Ts. vasen poskeni on kipeä, koska narskuttelen hampaitani.

    Vaan ei hätiä mitään: nyt on yhtä paikkaa loivennettu, ja lääkäri sanoi, että lasku seuraa perässä - niin kuin en sitä olisi tiennyt.

    Mokomat tyhjästä nyhtäjät!

    Ja aamulla vasen poskeni tuntui yhtä paksulta kuin ennenkin.

    Minkä ihmeen takia kaikki lääketieteen edustajat tekevät virhearviointeja juuri SUN kohdalla kun hoito auttaa useimmilla muilla? On huonoa tuuria.
    Toisilla home aiheuttaa tietysti kaikki vaivat ja vaikeudet, nielurisojen propuista, hiustenlähtöön ja hammaskipuun. Varmaan tosiaan hampaiden liikkuminen johtuu homealtistuksesta.


   • voi voi voi kirjoitti:

    Minkä ihmeen takia kaikki lääketieteen edustajat tekevät virhearviointeja juuri SUN kohdalla kun hoito auttaa useimmilla muilla? On huonoa tuuria.
    Toisilla home aiheuttaa tietysti kaikki vaivat ja vaikeudet, nielurisojen propuista, hiustenlähtöön ja hammaskipuun. Varmaan tosiaan hampaiden liikkuminen johtuu homealtistuksesta.

    "Minkä ihmeen takia kaikki lääketieteen edustajat tekevät virhearviointeja juuri SUN kohdalla kun hoito auttaa useimmilla muilla? On huonoa tuuria."

    - Kaikki lääketieteen edustajat? Ja mitä hoitoa poskionteloihini olenkaan saanut sen puolen vuoden aikana, jota tätä olen potenut?

    Kerro ihmeessä, kun sinulla näyttää se tieto sijastani olevan.


   • voi voi voi kirjoitti:

    Minkä ihmeen takia kaikki lääketieteen edustajat tekevät virhearviointeja juuri SUN kohdalla kun hoito auttaa useimmilla muilla? On huonoa tuuria.
    Toisilla home aiheuttaa tietysti kaikki vaivat ja vaikeudet, nielurisojen propuista, hiustenlähtöön ja hammaskipuun. Varmaan tosiaan hampaiden liikkuminen johtuu homealtistuksesta.

    "Toisilla home aiheuttaa tietysti kaikki vaivat ja vaikeudet, nielurisojen propuista, hiustenlähtöön ja hammaskipuun. Varmaan tosiaan hampaiden liikkuminen johtuu homealtistuksesta."

    Pitää olla:

    Home aiheuttaa kaikki vaivat ja vaikeudet niillä, jotka ovat joutuneet sille altistumaan. Ne, jotka eivät ole homeille altistuneet, pitävät luulosairautena kaikkea sitä, mitä homesairaat potevat. Aamen.


   • Homeherkkä#
    voi voi voi kirjoitti:

    Minkä ihmeen takia kaikki lääketieteen edustajat tekevät virhearviointeja juuri SUN kohdalla kun hoito auttaa useimmilla muilla? On huonoa tuuria.
    Toisilla home aiheuttaa tietysti kaikki vaivat ja vaikeudet, nielurisojen propuista, hiustenlähtöön ja hammaskipuun. Varmaan tosiaan hampaiden liikkuminen johtuu homealtistuksesta.

    Kun sanasinko kävi tiistaina hammaslääkärin vastaanotolla vasemman posken kiputilan takia, nin hammaslääkäri ARVELI kiputilan johtuvan hampaiden narskuttelusta.

    No sinä näytät olevan samaa mieltä, että sanasinko "narskuttelee" öisin hampaitaan aikaansaaden siten vasemman posken kiputilan. Hamaslääkärin olisi tullut todeta ensin, että sanasinko narskuttelee hampaitaan nukkuessaan.
    Hampaiden yölliseen narskutteluun löytyy toimiva hoitokin, jota sanasinkoon ei sovellettu.

    Hammaslääkärin olisi tullut ottaa huomioon sanasinkon krooninen poskiontelotulehdus, koska senkin aktivoituminen saa moista aikaiseksi.
    Itselläni työpaikkani mikrobialtistuksen aiheuttama akuutti poskiontelotulehdus oikean puolen poskiontelossa sai aina toistuessaan aikaiseksi saman puolen ylähampaiden ja ikenen "räjähtelytunteen" etenkin pään ollessa alasspäin, kuten tapahtuu esim. kenkiä jalkaan laittaessa. Myös poskilihas kipeytyi.

    Mitä tulee yleensäkin hammaslääkärin virhearviointeihin, niin omalla kohdallani hammaslääkärini oli sitä mieltä, että hammasharjauksesta johtuva krooninen ienverenvuoto johtui tupakanpoltostani kuin myös päivittäinen hamaskiven kertyminenkin, joita kertymiä raavittiin puolivuoittain hampaistani.
    Kun moiset hammaskalustovaivat katosivat työpaikka-altistukseni päätyttyä muutamassa kuukaudessa tupakanpolttoni yhä jatkuessa, niin hammaslääkärini teki virhearvion omgalmasyystä myös minun kohdallani.

    Mitä mainitsemaasi hiustenlähtöön tulee, niin omalla kohdalani mikrobialtistusten aikaansaamien kolmisen kuukautta kestäneiden keuhkotulehdusten lisänä lähti niin tukka-, kuin sääri-, käsivarsi- ja kainalokarvojakin.
    Sääri-, käsivarsi- ja kainalokarvattomaksi olen vuosien mittaan tullut ja kaljuuskin on uhkana.
    Et ole nähtävästi kuullut sen nimisesta autoimmuunisairaudesta kuin alopecia, joka sekin voi ottaa muodon krooninen.


   • karvat vielä kasvaa
    Homeherkkä# kirjoitti:

    Kun sanasinko kävi tiistaina hammaslääkärin vastaanotolla vasemman posken kiputilan takia, nin hammaslääkäri ARVELI kiputilan johtuvan hampaiden narskuttelusta.

    No sinä näytät olevan samaa mieltä, että sanasinko "narskuttelee" öisin hampaitaan aikaansaaden siten vasemman posken kiputilan. Hamaslääkärin olisi tullut todeta ensin, että sanasinko narskuttelee hampaitaan nukkuessaan.
    Hampaiden yölliseen narskutteluun löytyy toimiva hoitokin, jota sanasinkoon ei sovellettu.

    Hammaslääkärin olisi tullut ottaa huomioon sanasinkon krooninen poskiontelotulehdus, koska senkin aktivoituminen saa moista aikaiseksi.
    Itselläni työpaikkani mikrobialtistuksen aiheuttama akuutti poskiontelotulehdus oikean puolen poskiontelossa sai aina toistuessaan aikaiseksi saman puolen ylähampaiden ja ikenen "räjähtelytunteen" etenkin pään ollessa alasspäin, kuten tapahtuu esim. kenkiä jalkaan laittaessa. Myös poskilihas kipeytyi.

    Mitä tulee yleensäkin hammaslääkärin virhearviointeihin, niin omalla kohdallani hammaslääkärini oli sitä mieltä, että hammasharjauksesta johtuva krooninen ienverenvuoto johtui tupakanpoltostani kuin myös päivittäinen hamaskiven kertyminenkin, joita kertymiä raavittiin puolivuoittain hampaistani.
    Kun moiset hammaskalustovaivat katosivat työpaikka-altistukseni päätyttyä muutamassa kuukaudessa tupakanpolttoni yhä jatkuessa, niin hammaslääkärini teki virhearvion omgalmasyystä myös minun kohdallani.

    Mitä mainitsemaasi hiustenlähtöön tulee, niin omalla kohdalani mikrobialtistusten aikaansaamien kolmisen kuukautta kestäneiden keuhkotulehdusten lisänä lähti niin tukka-, kuin sääri-, käsivarsi- ja kainalokarvojakin.
    Sääri-, käsivarsi- ja kainalokarvattomaksi olen vuosien mittaan tullut ja kaljuuskin on uhkana.
    Et ole nähtävästi kuullut sen nimisesta autoimmuunisairaudesta kuin alopecia, joka sekin voi ottaa muodon krooninen.

    alopecia homeesta johtuu.


   • Homehörhelö
    voi voi voi kirjoitti:

    Minkä ihmeen takia kaikki lääketieteen edustajat tekevät virhearviointeja juuri SUN kohdalla kun hoito auttaa useimmilla muilla? On huonoa tuuria.
    Toisilla home aiheuttaa tietysti kaikki vaivat ja vaikeudet, nielurisojen propuista, hiustenlähtöön ja hammaskipuun. Varmaan tosiaan hampaiden liikkuminen johtuu homealtistuksesta.

    Lääkärit vaan eivät uskalla sanoa ääneen, että johtuu homeesta. Sehän tulisi yhteiskunnalle kalliiksi. Parempi on keksiä joku muu diagnoosi ja laittaa edelleen altistumaan, niin saavat pitää työpaikkansa.
    Joskus olisi kiva, kun meitä homeoireilevia hulluina pitävät sairastuisivat itse ja saisivat läpikäydä tätä helvettiä....


   • sanasinko kirjoitti:

    "Kannattaa tutkia tätä vaihtoehtoa ja unohtaa tuo home-epäily."

    - Nimenomaan. Homeongelmaa ei ole olemassakaan eikä se vaikuta mihinkään.

    Kävin eilen hammaslääkärissä, jossa piti liu'uttaa hampaita vasemmalle päin lääkäreiden narskutteluteorian mukaisesti. Ts. vasen poskeni on kipeä, koska narskuttelen hampaitani.

    Vaan ei hätiä mitään: nyt on yhtä paikkaa loivennettu, ja lääkäri sanoi, että lasku seuraa perässä - niin kuin en sitä olisi tiennyt.

    Mokomat tyhjästä nyhtäjät!

    Ja aamulla vasen poskeni tuntui yhtä paksulta kuin ennenkin.

    Eilen tuli kirje kaupungin taloushallintopalvelusta ja avasin sen tänään.

    Kyllä sieppasi. Lasku tyhjästä 22 euroa.

    Helppoa rahaa ostopalveluhammashoidolle, joka nyhtää puolestaan kaupunkia. Paljon hyödyllisempää olisi ollut paikata pieni reikä viisaudenhampaassani kuin tehdä noita muita juttuja, joista ei ollut mitään apua.


   • sanasinko kirjoitti:

    Eilen tuli kirje kaupungin taloushallintopalvelusta ja avasin sen tänään.

    Kyllä sieppasi. Lasku tyhjästä 22 euroa.

    Helppoa rahaa ostopalveluhammashoidolle, joka nyhtää puolestaan kaupunkia. Paljon hyödyllisempää olisi ollut paikata pieni reikä viisaudenhampaassani kuin tehdä noita muita juttuja, joista ei ollut mitään apua.

    Pistin laskun maksuun, mutta otin myös uudelleen yhteyttä ajanvaraukseen ja kerroin paikkaamatta jääneestä viisurista. Noh, sain uuden ajan, mutta olin sen verran viisaampi, että pyysin aikaa naislääkärille. Sain pyynnöstä hoitavan tahon puhelinnumeronkin ja meinaan etukäteen tiedustella, paikkaavatko viisurin vai eivät. Jos eivät suostu, perun koko ajan.

    En aio antaa vielä periksi, etteikö viisurin pientä reikää voisi paikata. Yhdessä viisurissa on palvellut väliaikainen paikka jo pitkään. Viisurit halutaan vaan kiskoa suusta, se on hammaslääkäreiden ihme periaate. No, meikällä on hammaskalusto erittäin hyvässä kunnossa, koska hoidan sitä säntillisesti, enkä aio helpolla luopua hyvin palvelleista viisureistakaan.


   • ???
    sanasinko kirjoitti:

    Pistin laskun maksuun, mutta otin myös uudelleen yhteyttä ajanvaraukseen ja kerroin paikkaamatta jääneestä viisurista. Noh, sain uuden ajan, mutta olin sen verran viisaampi, että pyysin aikaa naislääkärille. Sain pyynnöstä hoitavan tahon puhelinnumeronkin ja meinaan etukäteen tiedustella, paikkaavatko viisurin vai eivät. Jos eivät suostu, perun koko ajan.

    En aio antaa vielä periksi, etteikö viisurin pientä reikää voisi paikata. Yhdessä viisurissa on palvellut väliaikainen paikka jo pitkään. Viisurit halutaan vaan kiskoa suusta, se on hammaslääkäreiden ihme periaate. No, meikällä on hammaskalusto erittäin hyvässä kunnossa, koska hoidan sitä säntillisesti, enkä aio helpolla luopua hyvin palvelleista viisureistakaan.

    No miksi et anna poistaa?? Nehän ovat ylimääräisiä ja usein aiheuttavat vaan ongelmia. Sitä paitsi on paljon helpompi harjatakin, kun ne on pois.


   • ??? kirjoitti:

    No miksi et anna poistaa?? Nehän ovat ylimääräisiä ja usein aiheuttavat vaan ongelmia. Sitä paitsi on paljon helpompi harjatakin, kun ne on pois.

    "No miksi et anna poistaa?? Nehän ovat ylimääräisiä ja usein aiheuttavat vaan ongelmia."

    - Hyvä kysymys. Omat viisurini ovat kuitenkin puhjenneet kunnolla ja niillä on tilaa olla. Myös tietouteni siitä, mikä kehossa on "ylimääräistä" ja mikä ei, on kehittynyt kantapään kautta. Allekirjoittaisin enää vain, että umpilisäke on hyvä poistaa...

    Kun lapsena minulta leikattiin kitarisat ja annoin leikata ne parikymppisenä vielä uudestaankin nielurisaleikkauksen yhteydessä, kurkkuuni ei jäänyt mitään suojaa. Oikeastihan risat ovat osa immuunipuolustusjärjestelmäämme, jonka olen saanut karvaasti kokea, kun risoja ei ole ollut. Taudinaiheuttajat pääsevät suoraan keuhkoputkiini ja sieltä eteenpäin. Oleuropeiinillä ja muilla virityksillä olen yrittänyt korjata epäkohtaa.

    Mutta kun poikani kitarisat "tarjouduttiin" leikkaamaan lapsena, en suostunut. En voinut laittaa vahinkoa kiertämään eteenpäin, eikä poikani risoista ole tänä päivänä mitään haittaa. Ne ovat pienentyneet normaaleiksi ja immuunipuolustuskin toimii aivan eri lailla kuin minulla.

    Ja mitä hammaskalustoon tulee, sama ajatus on taustalla. Ei niitä hampaita puhkea turhaan. Hammaslääkäritkin inhoavat todennäköisesti viisureita vain siksi, että ne ovat niin takana ja niitä on vaikea paikata.


   • sanasinko kirjoitti:

    "No miksi et anna poistaa?? Nehän ovat ylimääräisiä ja usein aiheuttavat vaan ongelmia."

    - Hyvä kysymys. Omat viisurini ovat kuitenkin puhjenneet kunnolla ja niillä on tilaa olla. Myös tietouteni siitä, mikä kehossa on "ylimääräistä" ja mikä ei, on kehittynyt kantapään kautta. Allekirjoittaisin enää vain, että umpilisäke on hyvä poistaa...

    Kun lapsena minulta leikattiin kitarisat ja annoin leikata ne parikymppisenä vielä uudestaankin nielurisaleikkauksen yhteydessä, kurkkuuni ei jäänyt mitään suojaa. Oikeastihan risat ovat osa immuunipuolustusjärjestelmäämme, jonka olen saanut karvaasti kokea, kun risoja ei ole ollut. Taudinaiheuttajat pääsevät suoraan keuhkoputkiini ja sieltä eteenpäin. Oleuropeiinillä ja muilla virityksillä olen yrittänyt korjata epäkohtaa.

    Mutta kun poikani kitarisat "tarjouduttiin" leikkaamaan lapsena, en suostunut. En voinut laittaa vahinkoa kiertämään eteenpäin, eikä poikani risoista ole tänä päivänä mitään haittaa. Ne ovat pienentyneet normaaleiksi ja immuunipuolustuskin toimii aivan eri lailla kuin minulla.

    Ja mitä hammaskalustoon tulee, sama ajatus on taustalla. Ei niitä hampaita puhkea turhaan. Hammaslääkäritkin inhoavat todennäköisesti viisureita vain siksi, että ne ovat niin takana ja niitä on vaikea paikata.

    Immuunipuolustuksesta:

    http://www.solunetti.fi/fi/histologia/imukudos/

    http://www.solunetti.fi/fi/histologia/immuunipuolustus/

    http://www.hi.helsinki.fi/content.asp?route=356.2708.2824.6644


   • !!!
    sanasinko kirjoitti:

    Immuunipuolustuksesta:

    http://www.solunetti.fi/fi/histologia/imukudos/

    http://www.solunetti.fi/fi/histologia/immuunipuolustus/

    http://www.hi.helsinki.fi/content.asp?route=356.2708.2824.6644

    Noh, olen eri mieltä noista risoistakin... Itseltäni on nekin poistettu ja se auttoi sairasteluun. Ei tietenkään kaikilla. Nyt on kyllä eri juttu, kun olen altistunut homeille niin olen sairastanut paljon.
    Enkä jaksa uskoa, että hammaslääkärit poistavat viisureita vain sen takia, että olisi vaikea paikata. Luulenpa, että useimmiten olisi helpompi paikata kun poistaa (ne on nimittäin joskus lujassa)


   • !!! kirjoitti:

    Noh, olen eri mieltä noista risoistakin... Itseltäni on nekin poistettu ja se auttoi sairasteluun. Ei tietenkään kaikilla. Nyt on kyllä eri juttu, kun olen altistunut homeille niin olen sairastanut paljon.
    Enkä jaksa uskoa, että hammaslääkärit poistavat viisureita vain sen takia, että olisi vaikea paikata. Luulenpa, että useimmiten olisi helpompi paikata kun poistaa (ne on nimittäin joskus lujassa)

    "Enkä jaksa uskoa, että hammaslääkärit poistavat viisureita vain sen takia, että olisi vaikea paikata. Luulenpa, että useimmiten olisi helpompi paikata kun poistaa (ne on nimittäin joskus lujassa)"

    - Siinäpähän luulet. Kun edellinen viisurini paikattiin, lääkäri sanoi, että poskessa pitäisi olla luukku (josta pystyisi paikkaamaan). Ja vain väliaikaisen paikan suostui laittamaan patistaessaan koko hampaan poistoon. Onnekseni paikka on kestänyt jo vuosia.

    Oma periaatteeni ainakin on, että mitä enemmän suussa on omia hampaita, sitä parempi. Taas tänäänkin päivällä tuli puhdistettua hammaslangalla ja hammastikulla kaikki hampaanvälit hammaspesun jälkeen, jonka jälkeen käsittelin hampaat vielä reseptillä saatavalla Elmex-geelillä. Mitä paremmin hoitaa hampaansa, sitä vähemmän joutuu kitumaan hammaslääkärissä.


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    "Enkä jaksa uskoa, että hammaslääkärit poistavat viisureita vain sen takia, että olisi vaikea paikata. Luulenpa, että useimmiten olisi helpompi paikata kun poistaa (ne on nimittäin joskus lujassa)"

    - Siinäpähän luulet. Kun edellinen viisurini paikattiin, lääkäri sanoi, että poskessa pitäisi olla luukku (josta pystyisi paikkaamaan). Ja vain väliaikaisen paikan suostui laittamaan patistaessaan koko hampaan poistoon. Onnekseni paikka on kestänyt jo vuosia.

    Oma periaatteeni ainakin on, että mitä enemmän suussa on omia hampaita, sitä parempi. Taas tänäänkin päivällä tuli puhdistettua hammaslangalla ja hammastikulla kaikki hampaanvälit hammaspesun jälkeen, jonka jälkeen käsittelin hampaat vielä reseptillä saatavalla Elmex-geelillä. Mitä paremmin hoitaa hampaansa, sitä vähemmän joutuu kitumaan hammaslääkärissä.

    Siinä vaiheessa kun alkaa hampaita lähtemään, niin alkaa lähtemään paljon muutakin kosteusvauriomyrkyllisissä asunnoissa.

    Kokemuksesta voin sanoa, että jos simiä alkaa kirvelemään ja takapuolta kutiamaan kuukausikaupalla, niin vaihda asuntoa. Se on vanhan neuvo.

    Ei mielialalääkkeitä ei astmalääkkeitä vaan hakeudu "PUHTAASEEN ASUNTOON".

    Testaa uusi asunto pelkillä uusilla patjoilla. Muutama vuorokausi. Jos kaikki hyvin, niin silloin se on just niin. Mutta jos oireilut jatkuvat kun edellisestä asunnosta kamat tuot uuteen. Siinähän se pointti on. Järki käteen ja sähläilyt pois.

    Terveystarkastajia ja isännännöitsijöitä ei aina ole uskominen.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    Siinä vaiheessa kun alkaa hampaita lähtemään, niin alkaa lähtemään paljon muutakin kosteusvauriomyrkyllisissä asunnoissa.

    Kokemuksesta voin sanoa, että jos simiä alkaa kirvelemään ja takapuolta kutiamaan kuukausikaupalla, niin vaihda asuntoa. Se on vanhan neuvo.

    Ei mielialalääkkeitä ei astmalääkkeitä vaan hakeudu "PUHTAASEEN ASUNTOON".

    Testaa uusi asunto pelkillä uusilla patjoilla. Muutama vuorokausi. Jos kaikki hyvin, niin silloin se on just niin. Mutta jos oireilut jatkuvat kun edellisestä asunnosta kamat tuot uuteen. Siinähän se pointti on. Järki käteen ja sähläilyt pois.

    Terveystarkastajia ja isännännöitsijöitä ei aina ole uskominen.

    "Testaa uusi asunto pelkillä uusilla patjoilla."

    - Älä viitti.


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    "Testaa uusi asunto pelkillä uusilla patjoilla."

    - Älä viitti.

    Uusi asuntomme Kallioistenkatu 3 A 14 Lahti oli puhdas, Ei oireita eikä ongelmia. Pelkillä patjoilla. Eilen keskustelin asiasta Eteläisen Aluehallintoviraston Ylitarkastajan Vesa Pekkolan kanssa asiasta jä Hän sanoi, että, "olisi tosiaan hyvä testata uusi asunto kun on altistunut" ennekuin sinne vääntyy lopullisesti.

    Paljon olet perillä asioista Sanasinko, mutta tässä on vielä miettimisen paikka. Ehkä oppimisenkin.
    Edellisessä asunnossamme oli alusta alkaen "oireita" vaikka siellä ei ekana ollut mitään muuta kuin isännöitsijä, vaimoni ja minä.
    Oltiin kuitenkin ehditty tehdä vuokrasopimus.

    Oireilujeni jälkeisten tutkimusten jälkeen löytyi jääkaapin takaa runsas bakteerin kasvu.

    Viikko tilapäisasunnossa patjoilla ja keittiöön kova remontti
    Sinne siis tehtiin kova remontti keittiöön kun sieltä jääkaapin takaa löytyi "runsas bakteerikasvu" ymmärrätkö " runsas bakteerikasvu". Tekivät mattoremontin, mutta oireet jatkuivat senkin jälkeen.

    Aloimme etsimään uutta asuntoa.

    Löysimme puhtaan missä nyt olemme.

    Mattoremontti ei onnistunut Kaarikadulla koska eivät poistaneet seinän ja lattian välistä pitkään olevaa vesivahinkoa tarpeeksi isolta alueelta. Toksiinipaskaa jäi ja siitä oireita. Olisimme mielellään jääneet sinne asumaan samoin kuin Hollolaan mistä lähdimme solumyrrkyjä pakoon. Luuletko Sanasinko, että olisin muuttanut miellyttävästä asunnosta pois noin vain?

    Kun muutama päivä sitten vedin jääkaapin pois, missä olin oireillut, paikoiltaan ja katselin remontin jälkiä.

    Mattoremontti oli onnistunut, mutta toksiinipaskaa oli vielä lavuaarin poistoputken tiivisteellä ja seinän ja lattian välissä.

    Se kertoo miksi oireita oli vielä sen remontin jälkeenkin.

    Asiaa jauhetaan vielä jonkin aikaa. Kuvia lähetin isännöitsijälle ja jatkossa myös terveystarkastajille.

    Uuden asunnon testasin pelkillä uusilla patjoilla koska joku oli näillä palstoilla aikaisemmin kokemuksensa perusteella neuvojansa antanut ja kirjoitellut.

    Sinänsä tämä on hyvä palsta kun osaa poimia ne itsellensä oikeat ja sopivat asia oikealla aikaa.

    Sinultakin Sanasinko on tullut hyviä vinkkejä.

    Voi olla , että tämä patjatestaus ei onnoistu kohdallasi, mutta siitä en otakkaan mitään vastuuta.

    Fair Play. Ei sen kummempaa.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    Uusi asuntomme Kallioistenkatu 3 A 14 Lahti oli puhdas, Ei oireita eikä ongelmia. Pelkillä patjoilla. Eilen keskustelin asiasta Eteläisen Aluehallintoviraston Ylitarkastajan Vesa Pekkolan kanssa asiasta jä Hän sanoi, että, "olisi tosiaan hyvä testata uusi asunto kun on altistunut" ennekuin sinne vääntyy lopullisesti.

    Paljon olet perillä asioista Sanasinko, mutta tässä on vielä miettimisen paikka. Ehkä oppimisenkin.
    Edellisessä asunnossamme oli alusta alkaen "oireita" vaikka siellä ei ekana ollut mitään muuta kuin isännöitsijä, vaimoni ja minä.
    Oltiin kuitenkin ehditty tehdä vuokrasopimus.

    Oireilujeni jälkeisten tutkimusten jälkeen löytyi jääkaapin takaa runsas bakteerin kasvu.

    Viikko tilapäisasunnossa patjoilla ja keittiöön kova remontti
    Sinne siis tehtiin kova remontti keittiöön kun sieltä jääkaapin takaa löytyi "runsas bakteerikasvu" ymmärrätkö " runsas bakteerikasvu". Tekivät mattoremontin, mutta oireet jatkuivat senkin jälkeen.

    Aloimme etsimään uutta asuntoa.

    Löysimme puhtaan missä nyt olemme.

    Mattoremontti ei onnistunut Kaarikadulla koska eivät poistaneet seinän ja lattian välistä pitkään olevaa vesivahinkoa tarpeeksi isolta alueelta. Toksiinipaskaa jäi ja siitä oireita. Olisimme mielellään jääneet sinne asumaan samoin kuin Hollolaan mistä lähdimme solumyrrkyjä pakoon. Luuletko Sanasinko, että olisin muuttanut miellyttävästä asunnosta pois noin vain?

    Kun muutama päivä sitten vedin jääkaapin pois, missä olin oireillut, paikoiltaan ja katselin remontin jälkiä.

    Mattoremontti oli onnistunut, mutta toksiinipaskaa oli vielä lavuaarin poistoputken tiivisteellä ja seinän ja lattian välissä.

    Se kertoo miksi oireita oli vielä sen remontin jälkeenkin.

    Asiaa jauhetaan vielä jonkin aikaa. Kuvia lähetin isännöitsijälle ja jatkossa myös terveystarkastajille.

    Uuden asunnon testasin pelkillä uusilla patjoilla koska joku oli näillä palstoilla aikaisemmin kokemuksensa perusteella neuvojansa antanut ja kirjoitellut.

    Sinänsä tämä on hyvä palsta kun osaa poimia ne itsellensä oikeat ja sopivat asia oikealla aikaa.

    Sinultakin Sanasinko on tullut hyviä vinkkejä.

    Voi olla , että tämä patjatestaus ei onnoistu kohdallasi, mutta siitä en otakkaan mitään vastuuta.

    Fair Play. Ei sen kummempaa.

    Jep, "fair play".

    Jossain vaiheessa lähdemme ajatuksinemme kukin omille teillemme.

    Täällä on ollut pari kuppikuntaa; toiset uskovat etupäässä toksiineihin ja toiset allergiaan.

    Nyt on kolmaskin, sillä uskon etupäässä sieni-infektioon sulkematta pois noita muitakaan - ja kun se sieni-infektio on jo ihmisessä, se ei lähde patjaa vaihtamalla tai vastaavilla virityksillä. Ainoa konsti olisi saada häädetyksi se infektio, loinen ulos kehosta, mutta se onkin helpommin sanottu kuin tehty. Itse tulen todennäköisesti turvautumaan vielä paastoon niin kuin olen maininnut jo, mutta joutunen lykkäämään sitä keväälle. Kodin kunnostamisessa on vielä monta raskasta puuhaa, jotka ei paastotessa hoidu. Terapeuttinen paasto kestää vähintään kaksi viikkoa, joten siitä lähdetään, jos en muutoin parane tai saa korvapolilta mitään apua.


   • sanasinko kirjoitti:

    Jep, "fair play".

    Jossain vaiheessa lähdemme ajatuksinemme kukin omille teillemme.

    Täällä on ollut pari kuppikuntaa; toiset uskovat etupäässä toksiineihin ja toiset allergiaan.

    Nyt on kolmaskin, sillä uskon etupäässä sieni-infektioon sulkematta pois noita muitakaan - ja kun se sieni-infektio on jo ihmisessä, se ei lähde patjaa vaihtamalla tai vastaavilla virityksillä. Ainoa konsti olisi saada häädetyksi se infektio, loinen ulos kehosta, mutta se onkin helpommin sanottu kuin tehty. Itse tulen todennäköisesti turvautumaan vielä paastoon niin kuin olen maininnut jo, mutta joutunen lykkäämään sitä keväälle. Kodin kunnostamisessa on vielä monta raskasta puuhaa, jotka ei paastotessa hoidu. Terapeuttinen paasto kestää vähintään kaksi viikkoa, joten siitä lähdetään, jos en muutoin parane tai saa korvapolilta mitään apua.

    Kun ihmisen immuunipuolustus sopeutuu niin, että sieni voi kasvaa elimistössä, se kasvaa ongelmitta. Kohdallani tämä tapahtui luultavasti jo homeasunnossa, kun aloin saada keuhko-oireita ja käyttää kortisonia, joka auttaa sienen kasvua. Tunsin keuhkojen oikealla puolen jonkun pesäkkeen, ja ajattelen sienen juurtuneen jo tuolloin sinne ja minuun.

    Muuton jälkeen tilanne jatkui ja luulin joutuvani käyttämään keuhkolääkkeitä loppuikäni. Kahden muuton lisäksi (muutto homeasuntoon ja sieltä pois) voimavarojani alkoi kuormittaa kiusa, joka muutaman opettajan taholta kohdistui poikaani. Tarkoitus olisi ollut laittaa kotia kuntoon, mutta jouduinkin käyttämään kaikki energiani pojan puolesta taisteluun. Opettajien kiusan nimi oli sairaspoissaolojen pitäminen luvattomina poissaoloina. Homealtistuminen pitkitti virussairauksista parantumista, jotka antibioottiallergisella pojallani pitää hoitaa perinteisesti jälkitautien välttämiseksi. - Ensimmäinen opettaja jatkoi kiusaansa puolitoista kuukautta ja käveli tuona aikana yhden terveydenhoitajan todistuksenkin päältä; toinen opettaja jatkoi kiusaansa heti tuon perään kahden kuukauden ajan kävellen jopa kahden lääkärintodistuksenkin päältä. Kiusa loppui vasta tammikuun puolen välin jälkeen, mutta niin loppui pojan koulunkäyminenkin. Olin fyysisesti ja psyykkisesti täysin poikki ja loppuunpalanut ja aloin potea poskionteloitani tammikuun lopusta lähtien.

    Koko tämä aika tuon jälkeen on mennyt silkkaan toipumiseen - ja sairastamiseen. Tarkoitus oli ollut saada koti jo viime jouluksi kuntoon, mutta voimavarojen huvettua pojan puolesta taisteluun siitä ei tullut mitään. Asia toisensa perään on kaatunut päälle, ja uutena tavoitteena on ensi joulu. Onneksi poika on päässyt uuteen kouluun, vaikka onkin ollut masentunut ja toipuu kaikesta vasta hänkin. Mutta vanhan koulun toiminta oli anteeksiantamatonta, ja harkitsemme oikeusjuttua ennen kuin tapaus vanhenee. Tällä hetkellä olemme kuitenkin aivan liian uupuneita ja toipumisessa menee kauan. Ei ole normaalia, että koulunkäynnin joutuu lopettamaan opettajien kiusan takia; se on törkeää, ja siitä on kaikki todisteet.


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    Kun ihmisen immuunipuolustus sopeutuu niin, että sieni voi kasvaa elimistössä, se kasvaa ongelmitta. Kohdallani tämä tapahtui luultavasti jo homeasunnossa, kun aloin saada keuhko-oireita ja käyttää kortisonia, joka auttaa sienen kasvua. Tunsin keuhkojen oikealla puolen jonkun pesäkkeen, ja ajattelen sienen juurtuneen jo tuolloin sinne ja minuun.

    Muuton jälkeen tilanne jatkui ja luulin joutuvani käyttämään keuhkolääkkeitä loppuikäni. Kahden muuton lisäksi (muutto homeasuntoon ja sieltä pois) voimavarojani alkoi kuormittaa kiusa, joka muutaman opettajan taholta kohdistui poikaani. Tarkoitus olisi ollut laittaa kotia kuntoon, mutta jouduinkin käyttämään kaikki energiani pojan puolesta taisteluun. Opettajien kiusan nimi oli sairaspoissaolojen pitäminen luvattomina poissaoloina. Homealtistuminen pitkitti virussairauksista parantumista, jotka antibioottiallergisella pojallani pitää hoitaa perinteisesti jälkitautien välttämiseksi. - Ensimmäinen opettaja jatkoi kiusaansa puolitoista kuukautta ja käveli tuona aikana yhden terveydenhoitajan todistuksenkin päältä; toinen opettaja jatkoi kiusaansa heti tuon perään kahden kuukauden ajan kävellen jopa kahden lääkärintodistuksenkin päältä. Kiusa loppui vasta tammikuun puolen välin jälkeen, mutta niin loppui pojan koulunkäyminenkin. Olin fyysisesti ja psyykkisesti täysin poikki ja loppuunpalanut ja aloin potea poskionteloitani tammikuun lopusta lähtien.

    Koko tämä aika tuon jälkeen on mennyt silkkaan toipumiseen - ja sairastamiseen. Tarkoitus oli ollut saada koti jo viime jouluksi kuntoon, mutta voimavarojen huvettua pojan puolesta taisteluun siitä ei tullut mitään. Asia toisensa perään on kaatunut päälle, ja uutena tavoitteena on ensi joulu. Onneksi poika on päässyt uuteen kouluun, vaikka onkin ollut masentunut ja toipuu kaikesta vasta hänkin. Mutta vanhan koulun toiminta oli anteeksiantamatonta, ja harkitsemme oikeusjuttua ennen kuin tapaus vanhenee. Tällä hetkellä olemme kuitenkin aivan liian uupuneita ja toipumisessa menee kauan. Ei ole normaalia, että koulunkäynnin joutuu lopettamaan opettajien kiusan takia; se on törkeää, ja siitä on kaikki todisteet.

    Tuurini oli siinä, etten alkanut syömään kortisonia vaikka määrättiin tuossa tilanteessa minkä aiheutti asumisoikesasuntoa kohdannut sisäilman paha muutos huonompaan joka onnekseni ei ollut meidän aiheuttama eikä meidän asunto.
    Saman kohtalon koki ainakin kuusi naapurihuoneistoa.
    Tutkimukset vielä kesken ja asukkaita oireilee ja sairastuu koko ajan lisää.
    Apua on pyydetty monesta suunnasta ja mistään sitä ei ole saatu.
    Kuitenkin kolmen kuukauden irtisanomisaika oli tapauksessani liian pitkä. Oireilut pahenivat kaiken aikaa kun oli vielä vuoden kylmin ja kuivin kausi joulukuu-maaliskuu.
    Kun pääsimme sitten uuteen asumisoikeustaloon minkä piti olla puhdas, niin siellä olikin runsas bakteerinkasvu ja terveys huononi koko ajan lisää.

    Nyt on puhdas asunto. Kolmas näillä kulmilla. Oireita hieman Hollolasta tuodusta irtaimistossa mitä ei ole raskittu vielä pois heittää tai ei ole onnistuttu saamaan puhtaaksi.
    Villavaatteet, superlonityynyt, kirjat puuesineet kova haaste.
    Vaikka olen jämähtänyt tähän kuppikuntaan, niin luulempa, ettei tämä näistä kosteusvaurioporukoista se aivan pienin ole.

    Kurkku oli vielä tuolla vanhassa asunnossa elokuun alusta lopulliseen muuttopäivään asti kipeä, niin että potun palan nieleminen oli vaikeaa.
    Nieluviljelyn ottivat. Ei varmaankaan sieniä löytäneet koska eivät ole soitelleet.

    Nyt olo on kohtalainen. Edellisessä asunnossa ei runsaan bakteeriasvun poisto ollut onnistunut koska siellä loppuun asti oireita vaikka ei ollut mitään irtaimistostamme eilen loppusiivouksen jälkeen siinä kämpässä.

    Hollolassa on entisessä asunnossamme ja usealla naapurilla kovempaa kamaa sisäilmassa kuin vastuuhenkilöt haluavat edes myöntää. Joku tai jotku ovat tekemässä elämänsä munauksen jos eivät ole asukkaille ja itselleensä edes rahellisiä.

    Mielelläni haluaisin kuulua samaan kuppikuntaan kuin Sinä Sanasinko koska teet hyvää työtä asioiden selviämiselle ja terveyden paranimeselle niissä oireissa mistä pääsääntöisesti kirjoitat.

    Tässä "meidän" kuppikunnassa näyttää olevan yksi ainoa varma "lääke" pois kotoa ja saastunut irtaimisto kyydistä pois. Ja vielä aikailematta jos suinkin.

    Hevosella saa ja rahalla pääsee tai miten vaan. Mutta kun kumpaakaan ei ole, niin jumissa olimme kolme kuukautta per asumisoikeusasunto missä vakavia oireita ja sairasteluja.

    Puhdistamalla viinalla irtaimistoa denaturoitu etanol, jotku 60-65 asteen pesut ja jonkinmoiset pyyhkimiset ajankuluksi voi jotain yllätystä parempaan tuoda-

    Välillä oli voimat aivan lopussa, mutta kyllä tämä tästä.


   • myrkkyreorian puolel
    vertti-eetu kirjoitti:

    Tuurini oli siinä, etten alkanut syömään kortisonia vaikka määrättiin tuossa tilanteessa minkä aiheutti asumisoikesasuntoa kohdannut sisäilman paha muutos huonompaan joka onnekseni ei ollut meidän aiheuttama eikä meidän asunto.
    Saman kohtalon koki ainakin kuusi naapurihuoneistoa.
    Tutkimukset vielä kesken ja asukkaita oireilee ja sairastuu koko ajan lisää.
    Apua on pyydetty monesta suunnasta ja mistään sitä ei ole saatu.
    Kuitenkin kolmen kuukauden irtisanomisaika oli tapauksessani liian pitkä. Oireilut pahenivat kaiken aikaa kun oli vielä vuoden kylmin ja kuivin kausi joulukuu-maaliskuu.
    Kun pääsimme sitten uuteen asumisoikeustaloon minkä piti olla puhdas, niin siellä olikin runsas bakteerinkasvu ja terveys huononi koko ajan lisää.

    Nyt on puhdas asunto. Kolmas näillä kulmilla. Oireita hieman Hollolasta tuodusta irtaimistossa mitä ei ole raskittu vielä pois heittää tai ei ole onnistuttu saamaan puhtaaksi.
    Villavaatteet, superlonityynyt, kirjat puuesineet kova haaste.
    Vaikka olen jämähtänyt tähän kuppikuntaan, niin luulempa, ettei tämä näistä kosteusvaurioporukoista se aivan pienin ole.

    Kurkku oli vielä tuolla vanhassa asunnossa elokuun alusta lopulliseen muuttopäivään asti kipeä, niin että potun palan nieleminen oli vaikeaa.
    Nieluviljelyn ottivat. Ei varmaankaan sieniä löytäneet koska eivät ole soitelleet.

    Nyt olo on kohtalainen. Edellisessä asunnossa ei runsaan bakteeriasvun poisto ollut onnistunut koska siellä loppuun asti oireita vaikka ei ollut mitään irtaimistostamme eilen loppusiivouksen jälkeen siinä kämpässä.

    Hollolassa on entisessä asunnossamme ja usealla naapurilla kovempaa kamaa sisäilmassa kuin vastuuhenkilöt haluavat edes myöntää. Joku tai jotku ovat tekemässä elämänsä munauksen jos eivät ole asukkaille ja itselleensä edes rahellisiä.

    Mielelläni haluaisin kuulua samaan kuppikuntaan kuin Sinä Sanasinko koska teet hyvää työtä asioiden selviämiselle ja terveyden paranimeselle niissä oireissa mistä pääsääntöisesti kirjoitat.

    Tässä "meidän" kuppikunnassa näyttää olevan yksi ainoa varma "lääke" pois kotoa ja saastunut irtaimisto kyydistä pois. Ja vielä aikailematta jos suinkin.

    Hevosella saa ja rahalla pääsee tai miten vaan. Mutta kun kumpaakaan ei ole, niin jumissa olimme kolme kuukautta per asumisoikeusasunto missä vakavia oireita ja sairasteluja.

    Puhdistamalla viinalla irtaimistoa denaturoitu etanol, jotku 60-65 asteen pesut ja jonkinmoiset pyyhkimiset ajankuluksi voi jotain yllätystä parempaan tuoda-

    Välillä oli voimat aivan lopussa, mutta kyllä tämä tästä.

    tuo hampiden kipu sen jälkeen kun käy toksiinitalossa.
    Itse oon kamalan herkkä mutta nyt viimeisen vuoden välttelemällä paikkoja missä sairastun ,olen pysynyt kunnossa,en ole sairastanut mitään.
    No nyt jouduin käymään paikassa jossa oli kattoremontti menossa.10 min sisällä ja hapen puute ja tunne ettei jaksa puhua.Naama turposi ja äkkiä ulos .
    No seuraavana päivänä oli ylähampaat kipeät ja pää kipeä ja tukossa.Eli ilm poskiontelot räjähti.
    Nyt ollut eilen ja tänään räkänen mutta hampaat on parantunnu.Pää on ollu ku pallo (siltä tuntunut(
    Mulle riittää toksiinipaikassa 10 minuuttia ja thats it.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    Tuurini oli siinä, etten alkanut syömään kortisonia vaikka määrättiin tuossa tilanteessa minkä aiheutti asumisoikesasuntoa kohdannut sisäilman paha muutos huonompaan joka onnekseni ei ollut meidän aiheuttama eikä meidän asunto.
    Saman kohtalon koki ainakin kuusi naapurihuoneistoa.
    Tutkimukset vielä kesken ja asukkaita oireilee ja sairastuu koko ajan lisää.
    Apua on pyydetty monesta suunnasta ja mistään sitä ei ole saatu.
    Kuitenkin kolmen kuukauden irtisanomisaika oli tapauksessani liian pitkä. Oireilut pahenivat kaiken aikaa kun oli vielä vuoden kylmin ja kuivin kausi joulukuu-maaliskuu.
    Kun pääsimme sitten uuteen asumisoikeustaloon minkä piti olla puhdas, niin siellä olikin runsas bakteerinkasvu ja terveys huononi koko ajan lisää.

    Nyt on puhdas asunto. Kolmas näillä kulmilla. Oireita hieman Hollolasta tuodusta irtaimistossa mitä ei ole raskittu vielä pois heittää tai ei ole onnistuttu saamaan puhtaaksi.
    Villavaatteet, superlonityynyt, kirjat puuesineet kova haaste.
    Vaikka olen jämähtänyt tähän kuppikuntaan, niin luulempa, ettei tämä näistä kosteusvaurioporukoista se aivan pienin ole.

    Kurkku oli vielä tuolla vanhassa asunnossa elokuun alusta lopulliseen muuttopäivään asti kipeä, niin että potun palan nieleminen oli vaikeaa.
    Nieluviljelyn ottivat. Ei varmaankaan sieniä löytäneet koska eivät ole soitelleet.

    Nyt olo on kohtalainen. Edellisessä asunnossa ei runsaan bakteeriasvun poisto ollut onnistunut koska siellä loppuun asti oireita vaikka ei ollut mitään irtaimistostamme eilen loppusiivouksen jälkeen siinä kämpässä.

    Hollolassa on entisessä asunnossamme ja usealla naapurilla kovempaa kamaa sisäilmassa kuin vastuuhenkilöt haluavat edes myöntää. Joku tai jotku ovat tekemässä elämänsä munauksen jos eivät ole asukkaille ja itselleensä edes rahellisiä.

    Mielelläni haluaisin kuulua samaan kuppikuntaan kuin Sinä Sanasinko koska teet hyvää työtä asioiden selviämiselle ja terveyden paranimeselle niissä oireissa mistä pääsääntöisesti kirjoitat.

    Tässä "meidän" kuppikunnassa näyttää olevan yksi ainoa varma "lääke" pois kotoa ja saastunut irtaimisto kyydistä pois. Ja vielä aikailematta jos suinkin.

    Hevosella saa ja rahalla pääsee tai miten vaan. Mutta kun kumpaakaan ei ole, niin jumissa olimme kolme kuukautta per asumisoikeusasunto missä vakavia oireita ja sairasteluja.

    Puhdistamalla viinalla irtaimistoa denaturoitu etanol, jotku 60-65 asteen pesut ja jonkinmoiset pyyhkimiset ajankuluksi voi jotain yllätystä parempaan tuoda-

    Välillä oli voimat aivan lopussa, mutta kyllä tämä tästä.

    "Nieluviljelyn ottivat. Ei varmaankaan sieniä löytäneet koska eivät ole soitelleet."

    - Ne viljelyt eivät ole luotettavia. Ainoa luotettava on mikroskooppitutkimus ja niitä ei niin vain tehdä. Poskiontelon sairaasta kudoksesta pitäisi ottaa näyte ja tutkia se mikroskoopilla, joka kertoisi vasta totuuden.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Nieluviljelyn ottivat. Ei varmaankaan sieniä löytäneet koska eivät ole soitelleet."

    - Ne viljelyt eivät ole luotettavia. Ainoa luotettava on mikroskooppitutkimus ja niitä ei niin vain tehdä. Poskiontelon sairaasta kudoksesta pitäisi ottaa näyte ja tutkia se mikroskoopilla, joka kertoisi vasta totuuden.

    Muistatteko jutun jaloistani?

    Maaliskuussa vasemmasta pikkuvarpaan välistä tehtiin sieniviljely, joka oli negatiivinen. Varvas oli vaivannut jo pitkään ja ennen viljelyä olin käyttänyt sientä tuhoavia paikallistuotteita.

    Kesäkuun alussa pamahti oikean pikkuvarpaan väli ja oli todella pahannäköinen. Mutta ennen kuin menin lääkäriin, satuin lukemaan netistä, ettei paikallistuotteita pidä käyttää ennen testiä, koska ne voivat vaikuttaa lopputulokseen. Jätin lääkkeet käyttämättä, vaikka se oli vaikeaa, koska iho oli niin rikki ja vuotava.

    Testi otettiin sitten noista lähtökohdista käsin ja tulos oli nyt päinvastainen. Natiivissa ihokudoksessani todettiin sienirihmaa.


   • sanasinko kirjoitti:

    Muistatteko jutun jaloistani?

    Maaliskuussa vasemmasta pikkuvarpaan välistä tehtiin sieniviljely, joka oli negatiivinen. Varvas oli vaivannut jo pitkään ja ennen viljelyä olin käyttänyt sientä tuhoavia paikallistuotteita.

    Kesäkuun alussa pamahti oikean pikkuvarpaan väli ja oli todella pahannäköinen. Mutta ennen kuin menin lääkäriin, satuin lukemaan netistä, ettei paikallistuotteita pidä käyttää ennen testiä, koska ne voivat vaikuttaa lopputulokseen. Jätin lääkkeet käyttämättä, vaikka se oli vaikeaa, koska iho oli niin rikki ja vuotava.

    Testi otettiin sitten noista lähtökohdista käsin ja tulos oli nyt päinvastainen. Natiivissa ihokudoksessani todettiin sienirihmaa.

    "SIENIVILJELYNÄYTTEEN OTTAMINEN

    • Ennen sieninäytteen ottoa iholta
    sitä ei saa hoitaa kahteen viik-
    koon paikallisilla eikä kuukauteen
    sisäisillä sienilääkkeillä. Ennen
    näytteen ottoa kynnestä ei sisäisiä
    sienilääkkeitä saa käyttää kuu-
    teen kuukauteen.

    • Alkoholiseoksella puhdistamisen
    jälkeen raaputetaan ihottuma-
    alueen reunalta hilsettä paperi-
    pussiin tai kuivaan koeputkeen ja
    lähetetään laboratorioon postissa
    tavallisena kirjeenä. Näytteeksi
    voidaan myös nyppiä rakkulan
    kattoja, karvoja tai leikata paloja
    kynnestä ja raaputtaa hilsettä
    kynsipedistä.

    • Näytettä on otettava mahdol-
    lisimman paljon, koska siitä
    tehdään sekä mikroskopia- että
    viljelytutkimus.

    • Laboratorio tekee mikroskoop-
    pitutkimuksen (natiivi, KOH) ja
    viljelyn."

    Lainaus: http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/duo/duo95790.pdf


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    "Nieluviljelyn ottivat. Ei varmaankaan sieniä löytäneet koska eivät ole soitelleet."

    - Ne viljelyt eivät ole luotettavia. Ainoa luotettava on mikroskooppitutkimus ja niitä ei niin vain tehdä. Poskiontelon sairaasta kudoksesta pitäisi ottaa näyte ja tutkia se mikroskoopilla, joka kertoisi vasta totuuden.

    "Ainoa luotettava on mikroskooppitutkimus ja niitä ei niin vain tehdä".

    Kuten tuon sanotkin.

    Kyllä heidän mielenkiinto tutkimusten kanssa on ollut sitä sun tätä, kun olen lätkässyt pöytään paperit Runsas bakteerinkasvu Kaarikadulla ja Solumyrkkyä hollolan kämpässä.

    Lainaus alkaa:
    Sienet ja mikrobit erittävät sekä solu- että hermomyrkkyjä.
    Lainaus loppu.

    Kannattaa ottaa tosissaan ja jalat alleen jos solumyrkkyä asunnossa.
    Mutta ei paniikkia.

    Olo paranee koko ajan nyt, kun ei ole missään nurkissa toksiinipaskakasaa tuottamassa koko ajan asunnon sisäilmaan uutta runsasta bakteerikasvua eikä uutta solumyrkkyä. Enhän olisi tätä kaikkea halunnut lähempää katsella enkä henkilökohtaisemmin kokea.
    Näin tässä vaan on sitten syyttömänä saanut kokea asian mitä en kyllä toivo edes pahimmalle kampittajalleni tapahtuvan.

    Vain noin puoli vuotta meni, ettei aina tarpeeksi edes saanut nukuttua öisin. Päivisin ei sitten senkään vertaa. Kodin ulkopuolella oli hyvä mutta sisäpuolella paha. Raja oli alussa liiankin selvä. Mitä pitemmälle sairaus eteni sitä kauemmin meni oven ulkopuolella toipuminen. Kun sisäpuolelle tulin, niin kyllä se kaikki paha alkoi kohta eteisessä muutamassa minuutissa.

    Viikon ja kahden mittaiset poissaolot kotoa. Ei oireita ja ennekuin tuon tosiasian edes tajusin, myöhäistä oli.
    Varmaan tässä vielä aikaa menee ennenkuin oireettomaksi pääsee tai pääseekö enää koskaan. Se jää nähtäväksi.
    Jostain ihmeen syystä vaaka-asento ei vaan tässä sairaudessa ole se paras asento. Parhaiten oloa pystyi saamaan paremmaksi pystyasennossa ja pienessä liikkeessä. Siinä voisi olla tutkijoille ihmettelemistä.
    Pöly, ilmavirtaukset ja vesihöyrykö ne ovat paras alusta toksiini- ja solumyrkyille.
    Kun asunnon kosteusprosentti nousi korkealle. Saunominen/suihku tai ilmankostuttajan kautta sekä nyt kesäkelillä ulkoilman kosteuden noustessa ja samalla sisäilmaa kosteuttamalla, ei siihen sitten liikkumisetkaan paljoa auttaneet.

    Voin sanoa, että nyt uni on todella rauhallista. Ja tälle iälle ihan riittävästi.
    Hollolan irtaimisto tekee vähäisiä oireita, mutta ei mitään verrattuna mitä oli silloin kun yli miinus 25 asteen pakkasella yritin nukkua siellä saunassa ikkuna auki ja kiuas pienellä lämmöllä. Verta tuli väliin pepusta, keuhkoista ja nenästä.

    Kaveri nukkui olohuoneessa kun vielä siellä pystyi.

    Paleli päivät pitkät kun tuulettelin sitä vockkipaskaa ovista ja ikkunoista.
    Voi luoja kuinka yrittivät köyhää tyhmää kusettaa tuolla vockkipaskanjauhannalla.

    Tiedän, etteivät siihen enää kauaa usko itsekään. Se jauhanta on vaan tulossa tiensä päähän.
    Toki VOC aiheuttaa oireita ja voi tehdä muutakin, mutta Haihtuvat orgaaniset yhdistelmät. Kyllä niiden pitäisi haihtua vähemmälläkin tuulettamisella ja jäädä irtaimiston kimpusta pois jos muutoja on 24 kuten eräällä joka kovasti tähän kosteusvauriomyrkyllisyyteen oli sairastunut.

    Tutkimukset jatkuvat kahdessa entisessä asunnossani. Uusien asukkaiden kannalta se onkin aivan välttämätöntä. Toivottavasti tutkivat oikeita asioita.

    Pekka Nikkolaa kiitän sydämestäni, kun on jakanut tietojaan ja luonut uskoa ja taistelumieltä.

    Onhan Teitä toisiakin. Taistellaan.

    http://www.aluesanomat.fi/uutiset.php?id=181


   • vertti-eetu kirjoitti:

    "Ainoa luotettava on mikroskooppitutkimus ja niitä ei niin vain tehdä".

    Kuten tuon sanotkin.

    Kyllä heidän mielenkiinto tutkimusten kanssa on ollut sitä sun tätä, kun olen lätkässyt pöytään paperit Runsas bakteerinkasvu Kaarikadulla ja Solumyrkkyä hollolan kämpässä.

    Lainaus alkaa:
    Sienet ja mikrobit erittävät sekä solu- että hermomyrkkyjä.
    Lainaus loppu.

    Kannattaa ottaa tosissaan ja jalat alleen jos solumyrkkyä asunnossa.
    Mutta ei paniikkia.

    Olo paranee koko ajan nyt, kun ei ole missään nurkissa toksiinipaskakasaa tuottamassa koko ajan asunnon sisäilmaan uutta runsasta bakteerikasvua eikä uutta solumyrkkyä. Enhän olisi tätä kaikkea halunnut lähempää katsella enkä henkilökohtaisemmin kokea.
    Näin tässä vaan on sitten syyttömänä saanut kokea asian mitä en kyllä toivo edes pahimmalle kampittajalleni tapahtuvan.

    Vain noin puoli vuotta meni, ettei aina tarpeeksi edes saanut nukuttua öisin. Päivisin ei sitten senkään vertaa. Kodin ulkopuolella oli hyvä mutta sisäpuolella paha. Raja oli alussa liiankin selvä. Mitä pitemmälle sairaus eteni sitä kauemmin meni oven ulkopuolella toipuminen. Kun sisäpuolelle tulin, niin kyllä se kaikki paha alkoi kohta eteisessä muutamassa minuutissa.

    Viikon ja kahden mittaiset poissaolot kotoa. Ei oireita ja ennekuin tuon tosiasian edes tajusin, myöhäistä oli.
    Varmaan tässä vielä aikaa menee ennenkuin oireettomaksi pääsee tai pääseekö enää koskaan. Se jää nähtäväksi.
    Jostain ihmeen syystä vaaka-asento ei vaan tässä sairaudessa ole se paras asento. Parhaiten oloa pystyi saamaan paremmaksi pystyasennossa ja pienessä liikkeessä. Siinä voisi olla tutkijoille ihmettelemistä.
    Pöly, ilmavirtaukset ja vesihöyrykö ne ovat paras alusta toksiini- ja solumyrkyille.
    Kun asunnon kosteusprosentti nousi korkealle. Saunominen/suihku tai ilmankostuttajan kautta sekä nyt kesäkelillä ulkoilman kosteuden noustessa ja samalla sisäilmaa kosteuttamalla, ei siihen sitten liikkumisetkaan paljoa auttaneet.

    Voin sanoa, että nyt uni on todella rauhallista. Ja tälle iälle ihan riittävästi.
    Hollolan irtaimisto tekee vähäisiä oireita, mutta ei mitään verrattuna mitä oli silloin kun yli miinus 25 asteen pakkasella yritin nukkua siellä saunassa ikkuna auki ja kiuas pienellä lämmöllä. Verta tuli väliin pepusta, keuhkoista ja nenästä.

    Kaveri nukkui olohuoneessa kun vielä siellä pystyi.

    Paleli päivät pitkät kun tuulettelin sitä vockkipaskaa ovista ja ikkunoista.
    Voi luoja kuinka yrittivät köyhää tyhmää kusettaa tuolla vockkipaskanjauhannalla.

    Tiedän, etteivät siihen enää kauaa usko itsekään. Se jauhanta on vaan tulossa tiensä päähän.
    Toki VOC aiheuttaa oireita ja voi tehdä muutakin, mutta Haihtuvat orgaaniset yhdistelmät. Kyllä niiden pitäisi haihtua vähemmälläkin tuulettamisella ja jäädä irtaimiston kimpusta pois jos muutoja on 24 kuten eräällä joka kovasti tähän kosteusvauriomyrkyllisyyteen oli sairastunut.

    Tutkimukset jatkuvat kahdessa entisessä asunnossani. Uusien asukkaiden kannalta se onkin aivan välttämätöntä. Toivottavasti tutkivat oikeita asioita.

    Pekka Nikkolaa kiitän sydämestäni, kun on jakanut tietojaan ja luonut uskoa ja taistelumieltä.

    Onhan Teitä toisiakin. Taistellaan.

    http://www.aluesanomat.fi/uutiset.php?id=181

    "Kannattaa ottaa tosissaan ja jalat alleen jos solumyrkkyä asunnossa.
    Mutta ei paniikkia."

    - Jep. Ei paniikkia.

    Mutta jos minulla on sieni-infektio, se ei parane kenkiä vaihtamalla.

    Kun sanoin luottolääkärilleni hävittäväni kengät, hän sanoi, että älä ihmeessä.

    Tosin vaikka paritkin kengät menee, ei se infektio sillä parane. Se kun on minussa ja voi ikävä kyllä hyvin.

    Kehoni on sopeutunut sieneen ja "poskiontelonikin" hetken aikaa tyytyväiset saatuaan ruokaa. Aspergillus se siellä lymyilee, veikkaan.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Kannattaa ottaa tosissaan ja jalat alleen jos solumyrkkyä asunnossa.
    Mutta ei paniikkia."

    - Jep. Ei paniikkia.

    Mutta jos minulla on sieni-infektio, se ei parane kenkiä vaihtamalla.

    Kun sanoin luottolääkärilleni hävittäväni kengät, hän sanoi, että älä ihmeessä.

    Tosin vaikka paritkin kengät menee, ei se infektio sillä parane. Se kun on minussa ja voi ikävä kyllä hyvin.

    Kehoni on sopeutunut sieneen ja "poskiontelonikin" hetken aikaa tyytyväiset saatuaan ruokaa. Aspergillus se siellä lymyilee, veikkaan.

    "Aspergillus se siellä lymyilee, veikkaan."

    (Valtalaji homeasunnossamme.)


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    "Kannattaa ottaa tosissaan ja jalat alleen jos solumyrkkyä asunnossa.
    Mutta ei paniikkia."

    - Jep. Ei paniikkia.

    Mutta jos minulla on sieni-infektio, se ei parane kenkiä vaihtamalla.

    Kun sanoin luottolääkärilleni hävittäväni kengät, hän sanoi, että älä ihmeessä.

    Tosin vaikka paritkin kengät menee, ei se infektio sillä parane. Se kun on minussa ja voi ikävä kyllä hyvin.

    Kehoni on sopeutunut sieneen ja "poskiontelonikin" hetken aikaa tyytyväiset saatuaan ruokaa. Aspergillus se siellä lymyilee, veikkaan.

    Niin kauan kuin veikkaat, meillä molemmilla on paha olo ja hieman epävarmakin. Usko omaan tekemiseesi, niin minäkin ja silloin vastaan kaikesta itse.

    Oman roppansa ääntä kun kuuntelee ja toimii sen mukaan, niin ei siinä kovin kauas polulta eksy.

    Osa lääkäreistä on ihan hyviä, tekevät parhaansa monessa asiassa.

    Nämä home- ta toksiini- ja solymyrkyt on maksajien kannalta asia mitä ketkutellaan ja piste.
    Nämä meidän sairaudet ei ole helppoja hoitaa yhdenkään lääkärin.
    Vielä. Ehkä joskus kaukana tulevaisuudessa, mutta silloin onkin jo toisenlaiset kovemmat ongelmat kansanedustajillamme hoidettavana.
    Ja kosteusvauriosairaiden oikeusturva vieläkin osittain puutteellinen.
    Jonkinlainen ennusteeni tai veikkaus.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    Niin kauan kuin veikkaat, meillä molemmilla on paha olo ja hieman epävarmakin. Usko omaan tekemiseesi, niin minäkin ja silloin vastaan kaikesta itse.

    Oman roppansa ääntä kun kuuntelee ja toimii sen mukaan, niin ei siinä kovin kauas polulta eksy.

    Osa lääkäreistä on ihan hyviä, tekevät parhaansa monessa asiassa.

    Nämä home- ta toksiini- ja solymyrkyt on maksajien kannalta asia mitä ketkutellaan ja piste.
    Nämä meidän sairaudet ei ole helppoja hoitaa yhdenkään lääkärin.
    Vielä. Ehkä joskus kaukana tulevaisuudessa, mutta silloin onkin jo toisenlaiset kovemmat ongelmat kansanedustajillamme hoidettavana.
    Ja kosteusvauriosairaiden oikeusturva vieläkin osittain puutteellinen.
    Jonkinlainen ennusteeni tai veikkaus.

    Idealistista on tainnut tulla näissä homeasioissa realisti.

    Ja totuus on aika karsea.

    Monet ovat esimerkiksi kertoneet vesikelloista ihollaan, joka on nimenomaan yksi sieni-infektion oire.

    Kun oikean jalan pikkuvarpaan välini pamahti sieni-infektion takia rikki, ympäröivään ihoon ilmestyi vesikelloja. Ja iho oireilee edelleen, vaikka onkin ollut jo kauan ehjä.

    En ole enää naiivi, ja tiedän, että siellä se sieni lymyää edelleenkin valmiina uuteen iskuun.


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    Idealistista on tainnut tulla näissä homeasioissa realisti.

    Ja totuus on aika karsea.

    Monet ovat esimerkiksi kertoneet vesikelloista ihollaan, joka on nimenomaan yksi sieni-infektion oire.

    Kun oikean jalan pikkuvarpaan välini pamahti sieni-infektion takia rikki, ympäröivään ihoon ilmestyi vesikelloja. Ja iho oireilee edelleen, vaikka onkin ollut jo kauan ehjä.

    En ole enää naiivi, ja tiedän, että siellä se sieni lymyää edelleenkin valmiina uuteen iskuun.

    liiallinen toiveikkuus sai kovan kolauksen kun korkea-arvoinen virkamies sanoi keväällä "ei pidä liikaa vaarantaa omaa terveyttään naapurien vuoksi". Kun olin huolissani naapureista jotka vieläkin ovat vaarassa hollolassa.

    Siinä kävi mummovainajan jututkin mielessä "Hieman voi tyhmäkin olla, mutta ei epärehellinen". Arvaat varmaan kumman sanat ovat johtotähteni kaikesta huolimatta.

    Mummovainajalla oli niitä sieniongelmia jaloissa muiden sairauksien lisäksi, mutta eihän silloin homeesta 50 luvulla ollut mitään epäilystäkään jalkasienien aiheuttajana. Idealistin tunteet kuitenkin joskus nousee pinnalle. Eiköhän tällä kaikella ole kuitenkin joku tarkoitus vai onko sittenkään?. Vaikka emme sitä aina ymmärrä. Voimia voi ammentaa vaikka tuosta jos ei mistään muusta.

    Pikiöljyä ja jotain hokmannin tippoja oli sikotauti tai yskä. On jäänyt lapsuudesta mieleen.


   • vertti-eetu
    vertti-eetu kirjoitti:

    liiallinen toiveikkuus sai kovan kolauksen kun korkea-arvoinen virkamies sanoi keväällä "ei pidä liikaa vaarantaa omaa terveyttään naapurien vuoksi". Kun olin huolissani naapureista jotka vieläkin ovat vaarassa hollolassa.

    Siinä kävi mummovainajan jututkin mielessä "Hieman voi tyhmäkin olla, mutta ei epärehellinen". Arvaat varmaan kumman sanat ovat johtotähteni kaikesta huolimatta.

    Mummovainajalla oli niitä sieniongelmia jaloissa muiden sairauksien lisäksi, mutta eihän silloin homeesta 50 luvulla ollut mitään epäilystäkään jalkasienien aiheuttajana. Idealistin tunteet kuitenkin joskus nousee pinnalle. Eiköhän tällä kaikella ole kuitenkin joku tarkoitus vai onko sittenkään?. Vaikka emme sitä aina ymmärrä. Voimia voi ammentaa vaikka tuosta jos ei mistään muusta.

    Pikiöljyä ja jotain hokmannin tippoja oli sikotauti tai yskä. On jäänyt lapsuudesta mieleen.

    tuli sokeripalassa meille muksuille. Ukki vissiin otti välillä hörpyt kun eli niin pitkään vaikka pilli Klupia ja vihriää Norttia veteli yli 90 v.
    Jostain olen kuullut, että toksiinimyrkyllisyys ei pääse täysillä jylläämään kovin helpolla tupakoitsijan keuhkoihin.
    Siitäkään huolimatta en suosittele kelleen tupakointia.


   • Uudisraivaaja
    sanasinko kirjoitti:

    "Kannattaa ottaa tosissaan ja jalat alleen jos solumyrkkyä asunnossa.
    Mutta ei paniikkia."

    - Jep. Ei paniikkia.

    Mutta jos minulla on sieni-infektio, se ei parane kenkiä vaihtamalla.

    Kun sanoin luottolääkärilleni hävittäväni kengät, hän sanoi, että älä ihmeessä.

    Tosin vaikka paritkin kengät menee, ei se infektio sillä parane. Se kun on minussa ja voi ikävä kyllä hyvin.

    Kehoni on sopeutunut sieneen ja "poskiontelonikin" hetken aikaa tyytyväiset saatuaan ruokaa. Aspergillus se siellä lymyilee, veikkaan.

    olen saanut kroonisen poskiontelotulehduksen kipuja hellittämään homealtistuksen yhteydessä, kun olen pistänyt tipan keittosuolaliuokseen pikiöljyä ja sitten sarvikuonolla (nenänhuuhtelukannu apteekista)huuhdellut nenän kummankin sieraimen. Kipu lähtee ja korvat poksahtelevat auki. Tavallista keittosuolaliuoshuuhtelua sitten muina päivinä.


   • Uudisraivaaja kirjoitti:

    olen saanut kroonisen poskiontelotulehduksen kipuja hellittämään homealtistuksen yhteydessä, kun olen pistänyt tipan keittosuolaliuokseen pikiöljyä ja sitten sarvikuonolla (nenänhuuhtelukannu apteekista)huuhdellut nenän kummankin sieraimen. Kipu lähtee ja korvat poksahtelevat auki. Tavallista keittosuolaliuoshuuhtelua sitten muina päivinä.

    Pistetään tuo pikiöljykin korvan taa... Olen käyttänytkin sitä joskus.


   • sanasinko kirjoitti:

    "No miksi et anna poistaa?? Nehän ovat ylimääräisiä ja usein aiheuttavat vaan ongelmia."

    - Hyvä kysymys. Omat viisurini ovat kuitenkin puhjenneet kunnolla ja niillä on tilaa olla. Myös tietouteni siitä, mikä kehossa on "ylimääräistä" ja mikä ei, on kehittynyt kantapään kautta. Allekirjoittaisin enää vain, että umpilisäke on hyvä poistaa...

    Kun lapsena minulta leikattiin kitarisat ja annoin leikata ne parikymppisenä vielä uudestaankin nielurisaleikkauksen yhteydessä, kurkkuuni ei jäänyt mitään suojaa. Oikeastihan risat ovat osa immuunipuolustusjärjestelmäämme, jonka olen saanut karvaasti kokea, kun risoja ei ole ollut. Taudinaiheuttajat pääsevät suoraan keuhkoputkiini ja sieltä eteenpäin. Oleuropeiinillä ja muilla virityksillä olen yrittänyt korjata epäkohtaa.

    Mutta kun poikani kitarisat "tarjouduttiin" leikkaamaan lapsena, en suostunut. En voinut laittaa vahinkoa kiertämään eteenpäin, eikä poikani risoista ole tänä päivänä mitään haittaa. Ne ovat pienentyneet normaaleiksi ja immuunipuolustuskin toimii aivan eri lailla kuin minulla.

    Ja mitä hammaskalustoon tulee, sama ajatus on taustalla. Ei niitä hampaita puhkea turhaan. Hammaslääkäritkin inhoavat todennäköisesti viisureita vain siksi, että ne ovat niin takana ja niitä on vaikea paikata.

    "Hammaslääkäritkin inhoavat todennäköisesti viisureita vain siksi, että ne ovat niin takana ja niitä on vaikea paikata."

    - Kyllä olen ollut kipeä. Koko vasen puoli turvoksissa, suu kipeä ja vaikea niellä edelleen. Voltaren Rapidin varassa, vaikkei se rytmihäiriöiselle niin sopiva.

    En saanut hammaslääkäriä kiinni aikaisemmin kysyäkseni, alkaako paikata viisaudenhammasta, mutta päätin siitä huolimatta pitää ajan.

    Tämä oli nuori naislääkäri, ja jo ovensuussa seisten kerroin poskiontelokärsimyksistäni. Ajattelin, etten istu alas ollenkaan, jos lääkärin asenne on suoralta kädeltä tyrmäävä, ettei voisi edes periaatteessa paikata viisuria. Kääntyisin vaan ympäri ja lähtisin pois.

    Mutta koska neuvotteluyhteys syntyi, istuin alas.

    Lääkäri katsoi kuukauden takaisia röntgenkuvia ja päätti kokeilla hampaiden elossaoloa. Hän ei käyttänyt kylmää vaan elektronista laitetta, joka toimi muiden kuin viisurin kohdalla, jota hän kokeili useampaan kertaan.

    Koska näytti olevan niin, että viisurin juuri oli kuollut ja tulos ilmeisen luotettava, suostuin hampaanpoistoon.

    Puudutuspiikkiä vain useaan kohtaan - ja sitten ruts ja rits. Lääkäri oli rento ja iästään huolimatta hänellä oli varmat otteet.

    Ruts. Räts. Tiukassa tuntui olevan, todella tiukassa. Saakohan irti ollenkaan, ajattelin ja rukoilin vuorotellen Jeesusta ja Jumalaa. Pelotti.

    Rits. Kohta hammas on poissa, lääkäri sanoi, mutta joutui käyttämään voimia ja asettelemaan pihtejä uudestaan ja uudestaan.

    No lähtihän se sieltä ja pala leukaluuta myös.

    Lääkäri sanoi, että pärjään ilmankin, että on hyvin tavallista, että noin käy.

    Sitten hän puristi nenänsieraimet kiinni ja pyysi puhaltamaan. - Hyvä, kuplia ei tule, yhteyttä poskionteloon ei ole, hän sanoi.

    Hän päätti myös laittaa ikeneen tikin, että parantuminen nopeutuisi.

    Sitten hän alkoi tutkia hammasta ja pyysin saada nähdä itsekin.

    Hammas näytti kokonaiselta ja lääkäri näytti kohtaa, missä leukaluuta oli. Se oli rusehtavaa.
    Lääkäri tutki hammasta edelleen ja sanoi, että juuret ovat erikoiset. Näkyy, että niissä on ollut jotain -- tulehdusta tai, hän sanoi.

    Jäin pohtimaan noita sanoja ja ihmettelemään, mitä juurissa voisi olla. Onko sieni jo siellä...

    Vaan aika näyttää, auttoiko hampaanpoisto millään lailla. Toivottavasti, ja sitä lääkärikin toivoi useampaan kertaan.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Hammaslääkäritkin inhoavat todennäköisesti viisureita vain siksi, että ne ovat niin takana ja niitä on vaikea paikata."

    - Kyllä olen ollut kipeä. Koko vasen puoli turvoksissa, suu kipeä ja vaikea niellä edelleen. Voltaren Rapidin varassa, vaikkei se rytmihäiriöiselle niin sopiva.

    En saanut hammaslääkäriä kiinni aikaisemmin kysyäkseni, alkaako paikata viisaudenhammasta, mutta päätin siitä huolimatta pitää ajan.

    Tämä oli nuori naislääkäri, ja jo ovensuussa seisten kerroin poskiontelokärsimyksistäni. Ajattelin, etten istu alas ollenkaan, jos lääkärin asenne on suoralta kädeltä tyrmäävä, ettei voisi edes periaatteessa paikata viisuria. Kääntyisin vaan ympäri ja lähtisin pois.

    Mutta koska neuvotteluyhteys syntyi, istuin alas.

    Lääkäri katsoi kuukauden takaisia röntgenkuvia ja päätti kokeilla hampaiden elossaoloa. Hän ei käyttänyt kylmää vaan elektronista laitetta, joka toimi muiden kuin viisurin kohdalla, jota hän kokeili useampaan kertaan.

    Koska näytti olevan niin, että viisurin juuri oli kuollut ja tulos ilmeisen luotettava, suostuin hampaanpoistoon.

    Puudutuspiikkiä vain useaan kohtaan - ja sitten ruts ja rits. Lääkäri oli rento ja iästään huolimatta hänellä oli varmat otteet.

    Ruts. Räts. Tiukassa tuntui olevan, todella tiukassa. Saakohan irti ollenkaan, ajattelin ja rukoilin vuorotellen Jeesusta ja Jumalaa. Pelotti.

    Rits. Kohta hammas on poissa, lääkäri sanoi, mutta joutui käyttämään voimia ja asettelemaan pihtejä uudestaan ja uudestaan.

    No lähtihän se sieltä ja pala leukaluuta myös.

    Lääkäri sanoi, että pärjään ilmankin, että on hyvin tavallista, että noin käy.

    Sitten hän puristi nenänsieraimet kiinni ja pyysi puhaltamaan. - Hyvä, kuplia ei tule, yhteyttä poskionteloon ei ole, hän sanoi.

    Hän päätti myös laittaa ikeneen tikin, että parantuminen nopeutuisi.

    Sitten hän alkoi tutkia hammasta ja pyysin saada nähdä itsekin.

    Hammas näytti kokonaiselta ja lääkäri näytti kohtaa, missä leukaluuta oli. Se oli rusehtavaa.
    Lääkäri tutki hammasta edelleen ja sanoi, että juuret ovat erikoiset. Näkyy, että niissä on ollut jotain -- tulehdusta tai, hän sanoi.

    Jäin pohtimaan noita sanoja ja ihmettelemään, mitä juurissa voisi olla. Onko sieni jo siellä...

    Vaan aika näyttää, auttoiko hampaanpoisto millään lailla. Toivottavasti, ja sitä lääkärikin toivoi useampaan kertaan.

    Yö meni oikealla kyljellä nukkuessa ja heräillessä välillä. Vilutti peiton allakin, sillä en ollut syönyt puolen päivän jälkeen mitään.

    Puoli viiden aikaan heräsin siihen, että joku teki remonttia yläkerrassa ja naputteli vasaralla. En jaksanut olla vihainen, olin niin uupunut ja yritin jatkaa nukkumista vaan. Sitten kun nousin aamulla ylös, huomasin, että suupieleen oli valunut verta.

    Poski on kipeä ja turvoksissa edelleen eikä suuta saa kunnolla auki. Jos syöminen on ollut jo tähän mennessä huonoa, nyt se on vieläkin huonompaa. Kohta tulee vuorokausi täyteen ruoatta.

    Iltapäivällä voisin tehdä ison kattilallisen keittoa, että saisin edes jotain energiaa.


   • sanasinko kirjoitti:

    Yö meni oikealla kyljellä nukkuessa ja heräillessä välillä. Vilutti peiton allakin, sillä en ollut syönyt puolen päivän jälkeen mitään.

    Puoli viiden aikaan heräsin siihen, että joku teki remonttia yläkerrassa ja naputteli vasaralla. En jaksanut olla vihainen, olin niin uupunut ja yritin jatkaa nukkumista vaan. Sitten kun nousin aamulla ylös, huomasin, että suupieleen oli valunut verta.

    Poski on kipeä ja turvoksissa edelleen eikä suuta saa kunnolla auki. Jos syöminen on ollut jo tähän mennessä huonoa, nyt se on vieläkin huonompaa. Kohta tulee vuorokausi täyteen ruoatta.

    Iltapäivällä voisin tehdä ison kattilallisen keittoa, että saisin edes jotain energiaa.

    "Iltapäivällä voisin tehdä ison kattilallisen keittoa, että saisin edes jotain energiaa."

    - Oli raskasta kuoria perunoita ja porkkanoita, kun ei ollut syönyt vuorokauteen mitään. Jätinkin keiton teon kesken ja päätin nauttia Madre Labs'in Midori Greensiä, jota olin saanut iHerbiltä näytepussillisen. Sitä veteen sekoittamalla sai lasillisen myrkynvihreää juomaa, jonka kulautin alas. Mutta koska keiton teko kestäisi ja heikotti kovin, lämmitin mikrossa vielä mukillisen kuumaa tomaattituoremehua. Vaan ei mitään apua siitäkään, jonka jälkeen muistin suklaan. Suklaata voisi imeskellä ja siitä saisi ainakin energiaa. Kahvin kanssa imeskelin ja sitä meni paljon.

    Vasta myöhemmin valmistin keiton loppuun ja siihen tuli paljon kaikkea, sipulia, valkosipulia, habaneroa jne. Eikä öljyn kanssa pihistelty, laitoin sitä kauhallisen monen litran kattilaan. Jauhelihaa oli vain nimeksi, kun kattila täyttyi kaikesta muusta.

    Oli se hyvää, tulista ja virvoittavaa. Kyllä chili vaan on poikaa - ja valkosipuli ja sipulit yleensäkin.

    Mutta kekkasin tuon perään älyttömän jutun: pureskella ruoan päälle ksylitolipurukumia! Niin hirveästi teki mieli, että oli pakko kokeilla, vaikka on tikki suussa. Innostuin oikein jynssyttämään ja vaihdoin purukumimällin pari kertaa uuteen. En kyllä kipeällä puolella purrut kuin vain kokeeksi.

    Pitkävaikutteinen Voltaren Rapid tietenkin auttaa eikä päätä särje nyt. Tosin vasen poski tuntuu sisältäpäin maksillaariontelossa yhtä paksulta kuin ennenkin, eikä posken tunto ole millään lailla muuttunut.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Iltapäivällä voisin tehdä ison kattilallisen keittoa, että saisin edes jotain energiaa."

    - Oli raskasta kuoria perunoita ja porkkanoita, kun ei ollut syönyt vuorokauteen mitään. Jätinkin keiton teon kesken ja päätin nauttia Madre Labs'in Midori Greensiä, jota olin saanut iHerbiltä näytepussillisen. Sitä veteen sekoittamalla sai lasillisen myrkynvihreää juomaa, jonka kulautin alas. Mutta koska keiton teko kestäisi ja heikotti kovin, lämmitin mikrossa vielä mukillisen kuumaa tomaattituoremehua. Vaan ei mitään apua siitäkään, jonka jälkeen muistin suklaan. Suklaata voisi imeskellä ja siitä saisi ainakin energiaa. Kahvin kanssa imeskelin ja sitä meni paljon.

    Vasta myöhemmin valmistin keiton loppuun ja siihen tuli paljon kaikkea, sipulia, valkosipulia, habaneroa jne. Eikä öljyn kanssa pihistelty, laitoin sitä kauhallisen monen litran kattilaan. Jauhelihaa oli vain nimeksi, kun kattila täyttyi kaikesta muusta.

    Oli se hyvää, tulista ja virvoittavaa. Kyllä chili vaan on poikaa - ja valkosipuli ja sipulit yleensäkin.

    Mutta kekkasin tuon perään älyttömän jutun: pureskella ruoan päälle ksylitolipurukumia! Niin hirveästi teki mieli, että oli pakko kokeilla, vaikka on tikki suussa. Innostuin oikein jynssyttämään ja vaihdoin purukumimällin pari kertaa uuteen. En kyllä kipeällä puolella purrut kuin vain kokeeksi.

    Pitkävaikutteinen Voltaren Rapid tietenkin auttaa eikä päätä särje nyt. Tosin vasen poski tuntuu sisältäpäin maksillaariontelossa yhtä paksulta kuin ennenkin, eikä posken tunto ole millään lailla muuttunut.

    Tietoakin on tullut tankattua taas aimo annos lisää.

    Tässä pohdittavaksi yksi mielenkiintoinen juttu. Kumpi on ensin, muna vai kana, toisin sanoen aiheuttaako hampaiden rappeutuminen sinuiittia, vai tuleeko hampaiden särky ja rappeutuminen sinuiitista?

    Lainaus:

    Does that work in reverse? Can sinusitis cause tooth decay?

    According to Columbia University's College of Dental Medicine, sinus problems may cause dental damage beyond temporary sinus toothache pain in an indirect fashion.

    Medications may cause xerostomia, or dry mouth. And we need our saliva to clean plaque-building bacteria from our teeth. Mouth breathing because of sinus infection also causes xerostomia.

    So now we have a chicken and egg question: Did the tooth decay cause sinusitis, or did the sinusitis toothache and decay come from a sinus infection? Ask yourself if you had dental pain or abscess first or if you experienced sinus toothache after you noticed upper respiratory problems. Talk to your dentist in either case.

    http://www.dentistry.com/conditions/toothache/sinus-toothache-a-pain-out-of-orbit


   • sanasinko kirjoitti:

    Pistin laskun maksuun, mutta otin myös uudelleen yhteyttä ajanvaraukseen ja kerroin paikkaamatta jääneestä viisurista. Noh, sain uuden ajan, mutta olin sen verran viisaampi, että pyysin aikaa naislääkärille. Sain pyynnöstä hoitavan tahon puhelinnumeronkin ja meinaan etukäteen tiedustella, paikkaavatko viisurin vai eivät. Jos eivät suostu, perun koko ajan.

    En aio antaa vielä periksi, etteikö viisurin pientä reikää voisi paikata. Yhdessä viisurissa on palvellut väliaikainen paikka jo pitkään. Viisurit halutaan vaan kiskoa suusta, se on hammaslääkäreiden ihme periaate. No, meikällä on hammaskalusto erittäin hyvässä kunnossa, koska hoidan sitä säntillisesti, enkä aio helpolla luopua hyvin palvelleista viisureistakaan.

    Nooh, viisuri sitten lähti ja sitä podetaan edelleen. Nukkuminen on huonoa, kun vasemmalle kyljelle ei voi kääntyä ollenkaan ja poski on vielä niin turvoksissa, että aivan kuin olisi kananmuna suussa.

    Alkoi vaan kiinnostaa hammaslääkäriltä päästyäni hampaiden elossaolotestaukset. Maaliskuussa ja elokuussa ne tehtiin kylmällä (hiilihappojäällä) ja testatut hampaat reagoivat nopeasti kylmään kivulla. Mutta nyt syyskuussa, viime kerralla, hammaslääkäri käyttikin patterikäyttöistä laitetta, jonka ärsyke tuli paljon hitaammin ja lievempänä kuin kuivajään vihlaisu. Ja koska viisaudenhampaan kohdalla ei tuntunut mitään, vaikka lääkäri kokeili parikin kertaa, hyväksyin hampaanpoiston.

    Ehkä se oli tässä tapauksessa hyvä, jos auttaa oireiluun, kun on ollut ongelmia - vaan jatkossa en suostu hampaanpoistoon noin helpolla. Luin nimittäin, että testin tulos olisi syytä tarkistaa toisellakin testaustavalla:

    "Ideally, cold testing should be used in conjunction with an electric pulp tester so that the results from one test will verify the findings of the other test."

    http://www.scribd.com/doc/31097266/Pulp-Vitality

    "An electric pulp tester is an electronic device used in dentistry to vitality test teeth.
    An electrical stimulus is passed through the tooth using electrodes. The patient reports whether any sensation is felt during the electrical stimulus. Typically this sensation is a clicking or sensitive feeling.

    If no positive sensation is felt other vitality tests may be carried out. If all vitality tests are negative then the clinician might make a diagnosis of pulpal necrosis or dental abscess."

    http://www.eric-jacob.com/malapedia/info-pulpitis suppurative pulpitis pulpitis chronic hyperplasticulcerative pulp polyp pulpitis acute pulpal abscess necrotic pulp toothache tooth abscess electric pulp test phoenix abscess combined-en-K04.0-health.php

    Toisin sanoen operaatioihin pitäisi ryhtyä vasta, kun on useammalla kuin yhdellä testaustavalla varmistettu, että hampaan ydin on oikeasti kuollut.


   • sanasinko kirjoitti:

    Nooh, viisuri sitten lähti ja sitä podetaan edelleen. Nukkuminen on huonoa, kun vasemmalle kyljelle ei voi kääntyä ollenkaan ja poski on vielä niin turvoksissa, että aivan kuin olisi kananmuna suussa.

    Alkoi vaan kiinnostaa hammaslääkäriltä päästyäni hampaiden elossaolotestaukset. Maaliskuussa ja elokuussa ne tehtiin kylmällä (hiilihappojäällä) ja testatut hampaat reagoivat nopeasti kylmään kivulla. Mutta nyt syyskuussa, viime kerralla, hammaslääkäri käyttikin patterikäyttöistä laitetta, jonka ärsyke tuli paljon hitaammin ja lievempänä kuin kuivajään vihlaisu. Ja koska viisaudenhampaan kohdalla ei tuntunut mitään, vaikka lääkäri kokeili parikin kertaa, hyväksyin hampaanpoiston.

    Ehkä se oli tässä tapauksessa hyvä, jos auttaa oireiluun, kun on ollut ongelmia - vaan jatkossa en suostu hampaanpoistoon noin helpolla. Luin nimittäin, että testin tulos olisi syytä tarkistaa toisellakin testaustavalla:

    "Ideally, cold testing should be used in conjunction with an electric pulp tester so that the results from one test will verify the findings of the other test."

    http://www.scribd.com/doc/31097266/Pulp-Vitality

    "An electric pulp tester is an electronic device used in dentistry to vitality test teeth.
    An electrical stimulus is passed through the tooth using electrodes. The patient reports whether any sensation is felt during the electrical stimulus. Typically this sensation is a clicking or sensitive feeling.

    If no positive sensation is felt other vitality tests may be carried out. If all vitality tests are negative then the clinician might make a diagnosis of pulpal necrosis or dental abscess."

    http://www.eric-jacob.com/malapedia/info-pulpitis suppurative pulpitis pulpitis chronic hyperplasticulcerative pulp polyp pulpitis acute pulpal abscess necrotic pulp toothache tooth abscess electric pulp test phoenix abscess combined-en-K04.0-health.php

    Toisin sanoen operaatioihin pitäisi ryhtyä vasta, kun on useammalla kuin yhdellä testaustavalla varmistettu, että hampaan ydin on oikeasti kuollut.

    Jälkiviisaus on kyllä niin älyttömän helppoa, mutta jos olisin tiennyt hammaslääkärille mennessäni tämän, minkä tiedän nyt, olisin vaatinut myös kylmällä testaamista.

    Onneksi menetin vain yhden hampaan ja kaikki muut hampaat on vielä tallella.

    Mutta jälkiviisaus, jälkiviisaus... Olisinpa tiennyt vuosi takaperin semmoisestakin kuin "kuitusilta" ennen kuin yhden puuttuvan etuhampaan takia äidin kaikki ylähampaat revittiin ja hän sai huonosti istuvan proteesin. Enemmän harmittaa se kuin yhden oman hampaani kiskominen :(

    Ks. suomalainen keksintö, everStick-kuitusilta:

    http://www.puuttuvahammas.fi/kuitusilta.html

    http://www.puuttuvahammas.fi/mitaetua.html


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    Jälkiviisaus on kyllä niin älyttömän helppoa, mutta jos olisin tiennyt hammaslääkärille mennessäni tämän, minkä tiedän nyt, olisin vaatinut myös kylmällä testaamista.

    Onneksi menetin vain yhden hampaan ja kaikki muut hampaat on vielä tallella.

    Mutta jälkiviisaus, jälkiviisaus... Olisinpa tiennyt vuosi takaperin semmoisestakin kuin "kuitusilta" ennen kuin yhden puuttuvan etuhampaan takia äidin kaikki ylähampaat revittiin ja hän sai huonosti istuvan proteesin. Enemmän harmittaa se kuin yhden oman hampaani kiskominen :(

    Ks. suomalainen keksintö, everStick-kuitusilta:

    http://www.puuttuvahammas.fi/kuitusilta.html

    http://www.puuttuvahammas.fi/mitaetua.html

    on varmaan apu. Eipä ole tullut aikaisemmin vastaan tuo everStick-kuitusilta.
    Kiitos tiedosta.

    Ensin tuli sinuiitin oireet 2006, sitten tuli antibiootit, sitten punkteeraukset ja lopulta poskionteloleikkaus. Samoihin aikoihin suurinpiirtein meni kolmen vasemman ylähampaan juuret ja hampaat jouduttiin poistamaan. Täytyy alkaa miettimään rahoitusta kolmen laitimmaisen ylähampaan everSick-kuitusillan hankkimiselle. Pitää kuitenkin odotella vielä jos tuo neljäs vaikka kohta irtoaa kun heilahtelee joskus vanhaa ruisleipää jyrsiessä.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    on varmaan apu. Eipä ole tullut aikaisemmin vastaan tuo everStick-kuitusilta.
    Kiitos tiedosta.

    Ensin tuli sinuiitin oireet 2006, sitten tuli antibiootit, sitten punkteeraukset ja lopulta poskionteloleikkaus. Samoihin aikoihin suurinpiirtein meni kolmen vasemman ylähampaan juuret ja hampaat jouduttiin poistamaan. Täytyy alkaa miettimään rahoitusta kolmen laitimmaisen ylähampaan everSick-kuitusillan hankkimiselle. Pitää kuitenkin odotella vielä jos tuo neljäs vaikka kohta irtoaa kun heilahtelee joskus vanhaa ruisleipää jyrsiessä.

    "Ensin tuli sinuiitin oireet 2006, sitten tuli antibiootit, sitten punkteeraukset ja lopulta poskionteloleikkaus. Samoihin aikoihin suurinpiirtein meni kolmen vasemman ylähampaan juuret ja hampaat jouduttiin poistamaan."

    Yritin juuri penkoa sitä, että poskiontelotulehduskin voi vaikuttaa hampaisiin eikä vain toisinpäin - ja aika nopsaan semmoisen tiedon löysinkin. Kolumbian yliopistossa on tehty jopa tutkimus siitä, että sinuiittiongelmat voivat aiheuttaa hammasvaurioita. Itse tutkimusta en nopealla etsimisellä löytänyt, mutta siitä mainitaan tässä: http://www.dentistry.com/conditions/toothache/sinus-toothache-a-pain-out-of-orbit


   • sanasinko kirjoitti:

    Nooh, viisuri sitten lähti ja sitä podetaan edelleen. Nukkuminen on huonoa, kun vasemmalle kyljelle ei voi kääntyä ollenkaan ja poski on vielä niin turvoksissa, että aivan kuin olisi kananmuna suussa.

    Alkoi vaan kiinnostaa hammaslääkäriltä päästyäni hampaiden elossaolotestaukset. Maaliskuussa ja elokuussa ne tehtiin kylmällä (hiilihappojäällä) ja testatut hampaat reagoivat nopeasti kylmään kivulla. Mutta nyt syyskuussa, viime kerralla, hammaslääkäri käyttikin patterikäyttöistä laitetta, jonka ärsyke tuli paljon hitaammin ja lievempänä kuin kuivajään vihlaisu. Ja koska viisaudenhampaan kohdalla ei tuntunut mitään, vaikka lääkäri kokeili parikin kertaa, hyväksyin hampaanpoiston.

    Ehkä se oli tässä tapauksessa hyvä, jos auttaa oireiluun, kun on ollut ongelmia - vaan jatkossa en suostu hampaanpoistoon noin helpolla. Luin nimittäin, että testin tulos olisi syytä tarkistaa toisellakin testaustavalla:

    "Ideally, cold testing should be used in conjunction with an electric pulp tester so that the results from one test will verify the findings of the other test."

    http://www.scribd.com/doc/31097266/Pulp-Vitality

    "An electric pulp tester is an electronic device used in dentistry to vitality test teeth.
    An electrical stimulus is passed through the tooth using electrodes. The patient reports whether any sensation is felt during the electrical stimulus. Typically this sensation is a clicking or sensitive feeling.

    If no positive sensation is felt other vitality tests may be carried out. If all vitality tests are negative then the clinician might make a diagnosis of pulpal necrosis or dental abscess."

    http://www.eric-jacob.com/malapedia/info-pulpitis suppurative pulpitis pulpitis chronic hyperplasticulcerative pulp polyp pulpitis acute pulpal abscess necrotic pulp toothache tooth abscess electric pulp test phoenix abscess combined-en-K04.0-health.php

    Toisin sanoen operaatioihin pitäisi ryhtyä vasta, kun on useammalla kuin yhdellä testaustavalla varmistettu, että hampaan ydin on oikeasti kuollut.

    "Ehkä se oli tässä tapauksessa hyvä, jos auttaa oireiluun, kun on ollut ongelmia --"

    - Havahdun siihen, että nenän molemmin puolin on tismalleen samanlainen tunne kahvin jälkeen kuin ennen viisurin poistoa, vaikka aamulla otettu Voltaren Rapid'kin on taustalla vaikuttamassa.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Ehkä se oli tässä tapauksessa hyvä, jos auttaa oireiluun, kun on ollut ongelmia --"

    - Havahdun siihen, että nenän molemmin puolin on tismalleen samanlainen tunne kahvin jälkeen kuin ennen viisurin poistoa, vaikka aamulla otettu Voltaren Rapid'kin on taustalla vaikuttamassa.

    Piti antaa periksi ja ottaa Voltaren Rapid.

    Viisurin poisto ei ole auttanut yhtään, vaan pahentanut ongelmia. Se poistettiin jo 14.9. ja tikkikin nyt maanantaina 27.9. Kerrottuani oireista, että syöminen on vaikeaa enkä saa suuta kunnolla auki, otettiin koko leuasta digitaalinen kuva, jossa ei lääkärin mukaan ollut mitään erityistä.

    Vaan on tämä aika karseeta. Kipu kiertää ohimoilla, otsassa, päälaessa, poskionteloissa ja hampaissa kauttaaltaan ja korvatkin välillä pistää.

    *

    Kävin tänään ostarilla asioilla ja muun muassa apteekissa, josta ostin Mar plus -nenäsuihketta, joka sisältää merivettä ja viisi prosenttia dekspantenolia. Ratiopharmin Naso Dexpanthenol on ollut kokeilussa, mutta se on huonoa eikä kannata ostaa. (Dekspantenolia vain prosentin verran keittosuolaliuoksessa.)

    Poikkesin myös pubissa yhdellä keskioluella ja sielläkin poski särki häijyä särkyä. Luin iltalehden ja jatkoin muille asioilleni.

    - No nyt Voltaren Rapid alkaa vaikuttaa, mutta kyllä tässä pitäisi jo ihan oikeaakin apua saada. Jos ei oikeaa syytä hoideta, ei nuo mitkään hoidot auta.


   • sanasinko kirjoitti:

    Piti antaa periksi ja ottaa Voltaren Rapid.

    Viisurin poisto ei ole auttanut yhtään, vaan pahentanut ongelmia. Se poistettiin jo 14.9. ja tikkikin nyt maanantaina 27.9. Kerrottuani oireista, että syöminen on vaikeaa enkä saa suuta kunnolla auki, otettiin koko leuasta digitaalinen kuva, jossa ei lääkärin mukaan ollut mitään erityistä.

    Vaan on tämä aika karseeta. Kipu kiertää ohimoilla, otsassa, päälaessa, poskionteloissa ja hampaissa kauttaaltaan ja korvatkin välillä pistää.

    *

    Kävin tänään ostarilla asioilla ja muun muassa apteekissa, josta ostin Mar plus -nenäsuihketta, joka sisältää merivettä ja viisi prosenttia dekspantenolia. Ratiopharmin Naso Dexpanthenol on ollut kokeilussa, mutta se on huonoa eikä kannata ostaa. (Dekspantenolia vain prosentin verran keittosuolaliuoksessa.)

    Poikkesin myös pubissa yhdellä keskioluella ja sielläkin poski särki häijyä särkyä. Luin iltalehden ja jatkoin muille asioilleni.

    - No nyt Voltaren Rapid alkaa vaikuttaa, mutta kyllä tässä pitäisi jo ihan oikeaakin apua saada. Jos ei oikeaa syytä hoideta, ei nuo mitkään hoidot auta.

    "Vaan on tämä aika karseeta. Kipu kiertää ohimoilla, otsassa, päälaessa, poskionteloissa ja hampaissa kauttaaltaan ja korvatkin välillä pistää."

    - Unohtui mainita silmäsärky vielä. Sitäkin on viime aikoina ollut.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Vaan on tämä aika karseeta. Kipu kiertää ohimoilla, otsassa, päälaessa, poskionteloissa ja hampaissa kauttaaltaan ja korvatkin välillä pistää."

    - Unohtui mainita silmäsärky vielä. Sitäkin on viime aikoina ollut.

    Huomenna on perjantai ja taidan hakea apteekista kesällä saamani kahden viikon Sporanox-kuurin. Jos kipu alkaa olla tämmöistä, alan syödä sitä omin päin.


   • voi voi voi kirjoitti:

    Minkä ihmeen takia kaikki lääketieteen edustajat tekevät virhearviointeja juuri SUN kohdalla kun hoito auttaa useimmilla muilla? On huonoa tuuria.
    Toisilla home aiheuttaa tietysti kaikki vaivat ja vaikeudet, nielurisojen propuista, hiustenlähtöön ja hammaskipuun. Varmaan tosiaan hampaiden liikkuminen johtuu homealtistuksesta.

    Jk. Huomaatteko muuten, kuinka upeaa vertaistukea on matkan varrella saanut? Suoli24:n erikoisuus.


   • sanasinko kirjoitti:

    Huomenna on perjantai ja taidan hakea apteekista kesällä saamani kahden viikon Sporanox-kuurin. Jos kipu alkaa olla tämmöistä, alan syödä sitä omin päin.

    Resepti on repussa jo ja haen huomenna lääkkeen. Saa mennä sieni rouskuttamaan jonkun muun aivoja.


   • sanasinko kirjoitti:

    Resepti on repussa jo ja haen huomenna lääkkeen. Saa mennä sieni rouskuttamaan jonkun muun aivoja.

    Aattelin, että pitäisköhän lähteä jo yöllä hakemaan, mutten lähde tuonne hortoilemaan. Kipu vaan tuntuu Voltaren Rapidinkin läpi, vaikka otin juuri.

    Sekoitin sitten vesilasiin puolikkaan teelusikallisen ruokasoodaa ja otan sitä oikean tehokuurin nyt. Kohta perään vielä nenähuuhtelu kyytipoikana ruokasoodaa ja merisuolaa. Parina viime kertana en ole käyttänyt edes teepuuöljyäkään ajatellessani, ettei vaan ärsyttäisi. Muttei se ole syy, kun tämä vaan jatkuu.

    Aamulla mittasin apteekin liuskoilla pH-arvonkin ajatellessani, etten olisi käyttänyt liikaa ruokasoodaa. Muttei sekään ole syy, koska pH-arvo oli ihanteellinen seitsemän.

    - Hain lisää ruokasoodavettä, mutta yö tulee olemaan pitkä. Ennustan, ettei näissä oireissa paljon nukuta.

    Tehdään sitten jotain muuta. Kirjoitushommiakin on rästissä vaikka kuinka, kun vaan tolpillaan pysyy.

    Tosissaan melko erikoisia kiputuntemuksia tuolla pääkopassa. Luulisi Voltaren Rapid 50 mg:n edes vähän pelittävän, mutta läpi vaan puskee.


   • sanasinko kirjoitti:

    Aattelin, että pitäisköhän lähteä jo yöllä hakemaan, mutten lähde tuonne hortoilemaan. Kipu vaan tuntuu Voltaren Rapidinkin läpi, vaikka otin juuri.

    Sekoitin sitten vesilasiin puolikkaan teelusikallisen ruokasoodaa ja otan sitä oikean tehokuurin nyt. Kohta perään vielä nenähuuhtelu kyytipoikana ruokasoodaa ja merisuolaa. Parina viime kertana en ole käyttänyt edes teepuuöljyäkään ajatellessani, ettei vaan ärsyttäisi. Muttei se ole syy, kun tämä vaan jatkuu.

    Aamulla mittasin apteekin liuskoilla pH-arvonkin ajatellessani, etten olisi käyttänyt liikaa ruokasoodaa. Muttei sekään ole syy, koska pH-arvo oli ihanteellinen seitsemän.

    - Hain lisää ruokasoodavettä, mutta yö tulee olemaan pitkä. Ennustan, ettei näissä oireissa paljon nukuta.

    Tehdään sitten jotain muuta. Kirjoitushommiakin on rästissä vaikka kuinka, kun vaan tolpillaan pysyy.

    Tosissaan melko erikoisia kiputuntemuksia tuolla pääkopassa. Luulisi Voltaren Rapid 50 mg:n edes vähän pelittävän, mutta läpi vaan puskee.

    Piti taas funtsia vähän, missä mennään. Todennäköisesti jossain tässä: http://www.american-rhinologic.org/patientinfo.fungal.phtml   • sanasinko kirjoitti:

    Hirveä särky vaan on, esimerkiksi ohimoissa. Menen ottamaan nenähuuhtelun.

    Neljä teelusikallista ruokasoodaa ja kaksi teelusikallista merisuolaa puolen litran vesipulloon, sepä auttoi pahimman yli taas.

    Laitoin jo uuden nenähuuhtelun tulemaan, jos tarvii yöllä ottaa uudestaan.

    - Aamulla otin jo yhden huuhtelun ja äsken oli se toinen.

    Vähän otsaa särkee, mutta ryhdyn nyt muihin puuhiin.

    Väsyttää enkä jaksa raportoida enempää.


   • sanasinko kirjoitti:

    Neljä teelusikallista ruokasoodaa ja kaksi teelusikallista merisuolaa puolen litran vesipulloon, sepä auttoi pahimman yli taas.

    Laitoin jo uuden nenähuuhtelun tulemaan, jos tarvii yöllä ottaa uudestaan.

    - Aamulla otin jo yhden huuhtelun ja äsken oli se toinen.

    Vähän otsaa särkee, mutta ryhdyn nyt muihin puuhiin.

    Väsyttää enkä jaksa raportoida enempää.

    "Neljä teelusikallista ruokasoodaa ja kaksi teelusikallista merisuolaa puolen litran vesipulloon, sepä auttoi pahimman yli taas. -- Vähän otsaa särkee, mutta ryhdyn nyt muihin puuhiin."

    - Justiinsa juu, helvetto. Ja pitikö mennä nuolaisemaan ennen kuin tipahti? Molemmat ohimot kolottavat jo.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Neljä teelusikallista ruokasoodaa ja kaksi teelusikallista merisuolaa puolen litran vesipulloon, sepä auttoi pahimman yli taas. -- Vähän otsaa särkee, mutta ryhdyn nyt muihin puuhiin."

    - Justiinsa juu, helvetto. Ja pitikö mennä nuolaisemaan ennen kuin tipahti? Molemmat ohimot kolottavat jo.

    Sain nukuttua viitisen tuntia ennen kuin särky herätti taas.

    Uusi komia, säryn varjostama päivä boltsi kipeänä.


   • sanasinko kirjoitti:

    Sain nukuttua viitisen tuntia ennen kuin särky herätti taas.

    Uusi komia, säryn varjostama päivä boltsi kipeänä.

    Eipä paljon naurata. Värkkini ei kestä enää mitään kuumaa eikä suu aukea kunnolla ja syöminen sattuu.

    Aamupäivällä tein sen virheen, että parin jälkiuunileivän päälle kuumensin mikrossa tomaattituoremehua. Jessus mitkä kivut se kuuma mehu laukaisi.

    Illalla söin vähän pojan laittamaa valmispastaa. Onneksi otin vaan ihan vähän, sillä sain järkyttävät kivut siitäkin.

    Otin Voltaren Rapidia taas, mutta huomasin, ettei kuuma teekään ole hyvä juttu. Parempi antaa jäähtyä.

    No laihtuuhan tällä ja olenkin jo tosi reippaasti laihtunut. Alkusyksystä olin heittämässä pois pojalta pieneksi jääneitä vaatteita. Ekaksi keksin kokeilla mustaa, vain muutaman kerran käytettyä hupparia, ja ihastuin siihen. Mutta keksin myös kokeilla pareja housuja. Hämmästys oli suuri, kun beessit Calvin Kleinin lahjafarkut meni ihan heittämällä jalkaan, kokoa 31 tuumaa. Samoin myös 27 tuuman mustat farkut mahtuivat ja yhdet itse ompelemani maastokuosiset housut, joita poika ei ollut koskaan käyttänyt. Hoikka minä sain kolmet uudet pökät.

    Nytkin nuo beessinväriset farkut on jalassa, kun ihastuin niihin. Ne on niin löysät, että vyötärön sisäpuolelle mahtuu molemmat käteni ja ängin tänään paksun collegepuseron helmankin housujen sisään. Koko komeuden kruunasin vielä vyöllä eikä sittenkään piukota.

    Maaliskuustahan tämä laihtuminen alkoi, kun jätin otsasäryn takia alkoholin pois neljäksi kuukaudeksi luettuani sen sekä hiilihydraattien ja sokerin olevan sienelle ruokaa. Mutta laihtuminen on vaan jatkunut, kun kaikki syöminen ja juominen on niin ongelmallista.

    Tosin en ennen maaliskuutakaan mikään lihava ollut, ihan normaalipainoinen. Vyötärö vaan oli kadoksissa ja käytin itse tekemiäni joustovyötäröisiä housuja. Paita oli aina viinirypäleen muotoisen massun päällä eikä sitä komeutta olisi voinut millään vyöllä enää kruunata. Hyvä kun vyöt olisivat ulottuneet edes ympäri ja itse asiassa olin heittämässä jo kaikki vyöt pois, kunnes vyötärö löytyi uudestaan.

    Hoikkahan aina olen ollut, mitä nyt punaviini turvotti muutamaksi vuodeksi.

    Muttei tästä laihuudesta mitään iloa ole, kun särkee ja sattuu koko ajan.

    Apteekista hain Sporanoxia varalle, ihan vaan varmuuden vuoksi, jos aivan kamalaksi menee. Tosin kivut ovat sitä luokkaa jo, julmia ja raastavia. Vähän on pelottanut ajaa pyörälläkin, kun jostain syystä sekin on sattunut päässä.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Ensin tuli sinuiitin oireet 2006, sitten tuli antibiootit, sitten punkteeraukset ja lopulta poskionteloleikkaus. Samoihin aikoihin suurinpiirtein meni kolmen vasemman ylähampaan juuret ja hampaat jouduttiin poistamaan."

    Yritin juuri penkoa sitä, että poskiontelotulehduskin voi vaikuttaa hampaisiin eikä vain toisinpäin - ja aika nopsaan semmoisen tiedon löysinkin. Kolumbian yliopistossa on tehty jopa tutkimus siitä, että sinuiittiongelmat voivat aiheuttaa hammasvaurioita. Itse tutkimusta en nopealla etsimisellä löytänyt, mutta siitä mainitaan tässä: http://www.dentistry.com/conditions/toothache/sinus-toothache-a-pain-out-of-orbit

    Eilen kävin korvalääkärillä eikä minulla ollut lääkärille mitään hyvää kerrottavaa.

    Vein mukanani kolme cd-romppua vanhoista magneettikuvauksista. Ensimmäinen oli otettu 9.9.2008, kun vasen korvani oli alkanut soida kesällä ja pääni sen takia kuvattiin. Olimme asuneet tuolloin jo 1.2.2008 lähtien asunnossa, joka osoittautui homeasunnoksi, mutta jonka tajusin homeasunnoksi vasta kuun lopussa 9/2008.

    Eilen korvalääkäri katsoi ensimmäisenä juuri tuota cd-romppua ja sanoi, etteihän siitä löydy juuri mitään. Sanoinkin tuoneeni sen vain verrokiksi, että olimme asuneet siinä vaiheessa homeasunnossa puoli vuotta. Mutta fakta on, että maksillaariontelon pohjassa näkyy jo tuossa vaiheessa jotain, joka magneettikuvissa 5.3.2010 ja 23.3.2010 on kasvanut, jota ensimmäinen röntgenlääkäri kutsuu retentiokystiksi ja toinen tyynymäiseksi limakalvoturvotukseksi.

    *

    Vastaanotolla yritän pitää huolen siitä, ettei päältäni käveltäisi ja kaikkea siloteltaisi taas. Lääkäreiden on niin helppoa vähätellä ja mitätöidä, jos heille ei synny näkemystä, että toinen on tosissaan sairas. On kohtalokasta potilaalle, jos hän viestittää olemuksellaan jaksavansa seuraavaan viikkoon, vaikkei jaksakaan. Ei pidä näytellä hyvää potilasta, vaan sanoa tavalla taikka toisella: ota minut vakavasti.

    Yritin tehdä noin ja lääkäri meinasi alkaa punkteerata minua jo siinä vastaanotolla. Olin kauhuissani, mutta päädyimme sitten siihen, että käyn ensiksi tietokonetomografiakuvissa ja tulen sen jälkeen hänen vastaanotolle uudestaan ylimääräisenä potilaana keskiviikkona.

    *

    Ja tässä välissä tänään olen käynyt myös päivystyksessä samalla hammaslääkärillä, joka poisti viisaudenhampaani 14.9. ja poisti tikin 27.9.

    En päästänyt häntäkään helpolla, vaan kerroin, kuinka kipeä olen ollut, etten ole pystynyt edes kunnolla nukkumaan. Röntgenkuvista 27.9. ei ilmennyt vaan mitään erikoista ja lääkäri päätti kokeilla hampaiden elossaoloa uudestaan.

    Kävi ilmi, että viisaudenhampaan viereinen hammas, joka oli elossa vielä 14.9., ei vastannut patterikäyttöisen laitteen signaaliin enää ollenkaan, vaikka lääkäri kuinka yritti. Lopputuloksena tuosta lääkäri lähti purkamaan paikkaa kokeillakseen elossaoloa, mutta niin vain kävi, ettei puudutusta missään vaiheessa tarvittu, koska hammas oli kuollut.

    Mitään muuta en ole pelännytkään niin kuin juurihoitoa, mutta jos kuolleeseen hampaaseen antaa juurihoitoa, kipua ei tunne. Hampaassa on kolme juurta, niin lääkäri valisti, ja kertoi saaneensa kaksi juurta auki kolmesta. Hampaaseen laitettiin hoitavia lääkeaineita ja väliaikaispaikka, ja nuori lääkäri sanoi saavansa seuraavalla kerralla sen kolmannenkin juuren auki.

    - Kysymysmerkki vaan on, miksi kolmaskin hammas vasemmalta takaapäin lukien oli arka koputeltaessa. Onko sekin kuolemassa? Lääkäri sanoi, että kolme viimeistä takahammasta on suoraan yhteydessä poskionteloon.

    Olemme siis muna- ja kanakysymyksessä edelleen, mikä aiheuttaa mitäkin. Aiheuttaako poskiontelontulehdus hampaiden kadon vai hammaskato poskiontelontulehduksen?

    Veikkaan ensimmäistä vaihtoehtoa omassa tapauksessa ainakin.

    *

    Kuolema on muuten siitä mukava - jopa hampaiden kuolema - ettei sen jälkeen tarvitse tuntea enää mitään. Kipu on poissa siitä, mikä on kuollut.

    Muistan lapsuuteni hammaslääkärikäyntejä, joita pelkäsin enemmän kuin kuolemaa. Tuima mieslääkäri huusi: "Suu auki!" ja pora meni välillä poskeen ja kieleen tuskaisen lapsen yritettyä väistää kipua.

    Oli se vaan vähän erilaista kuin tällä upealla nuorella hammaslääkärillä, joka puudutuspiikkejä hampaanpoiston yhteydessä laittaessaankin sanoi, että nyt tuntuu vähän inhottavalta kolmen sekunnin ajan ja laski yksi - kaksi - kolme...

    Se oli aivan hemmottelulomaa siihen nähden, mitä lapsuudessa oli kokenut ja joiden traumojen takia hammaslääkärin penkillä makasi tälläkin kertaa aivan jäykistyneessä tilassa peläten kaikkea.


   • sanasinko kirjoitti:

    Eilen kävin korvalääkärillä eikä minulla ollut lääkärille mitään hyvää kerrottavaa.

    Vein mukanani kolme cd-romppua vanhoista magneettikuvauksista. Ensimmäinen oli otettu 9.9.2008, kun vasen korvani oli alkanut soida kesällä ja pääni sen takia kuvattiin. Olimme asuneet tuolloin jo 1.2.2008 lähtien asunnossa, joka osoittautui homeasunnoksi, mutta jonka tajusin homeasunnoksi vasta kuun lopussa 9/2008.

    Eilen korvalääkäri katsoi ensimmäisenä juuri tuota cd-romppua ja sanoi, etteihän siitä löydy juuri mitään. Sanoinkin tuoneeni sen vain verrokiksi, että olimme asuneet siinä vaiheessa homeasunnossa puoli vuotta. Mutta fakta on, että maksillaariontelon pohjassa näkyy jo tuossa vaiheessa jotain, joka magneettikuvissa 5.3.2010 ja 23.3.2010 on kasvanut, jota ensimmäinen röntgenlääkäri kutsuu retentiokystiksi ja toinen tyynymäiseksi limakalvoturvotukseksi.

    *

    Vastaanotolla yritän pitää huolen siitä, ettei päältäni käveltäisi ja kaikkea siloteltaisi taas. Lääkäreiden on niin helppoa vähätellä ja mitätöidä, jos heille ei synny näkemystä, että toinen on tosissaan sairas. On kohtalokasta potilaalle, jos hän viestittää olemuksellaan jaksavansa seuraavaan viikkoon, vaikkei jaksakaan. Ei pidä näytellä hyvää potilasta, vaan sanoa tavalla taikka toisella: ota minut vakavasti.

    Yritin tehdä noin ja lääkäri meinasi alkaa punkteerata minua jo siinä vastaanotolla. Olin kauhuissani, mutta päädyimme sitten siihen, että käyn ensiksi tietokonetomografiakuvissa ja tulen sen jälkeen hänen vastaanotolle uudestaan ylimääräisenä potilaana keskiviikkona.

    *

    Ja tässä välissä tänään olen käynyt myös päivystyksessä samalla hammaslääkärillä, joka poisti viisaudenhampaani 14.9. ja poisti tikin 27.9.

    En päästänyt häntäkään helpolla, vaan kerroin, kuinka kipeä olen ollut, etten ole pystynyt edes kunnolla nukkumaan. Röntgenkuvista 27.9. ei ilmennyt vaan mitään erikoista ja lääkäri päätti kokeilla hampaiden elossaoloa uudestaan.

    Kävi ilmi, että viisaudenhampaan viereinen hammas, joka oli elossa vielä 14.9., ei vastannut patterikäyttöisen laitteen signaaliin enää ollenkaan, vaikka lääkäri kuinka yritti. Lopputuloksena tuosta lääkäri lähti purkamaan paikkaa kokeillakseen elossaoloa, mutta niin vain kävi, ettei puudutusta missään vaiheessa tarvittu, koska hammas oli kuollut.

    Mitään muuta en ole pelännytkään niin kuin juurihoitoa, mutta jos kuolleeseen hampaaseen antaa juurihoitoa, kipua ei tunne. Hampaassa on kolme juurta, niin lääkäri valisti, ja kertoi saaneensa kaksi juurta auki kolmesta. Hampaaseen laitettiin hoitavia lääkeaineita ja väliaikaispaikka, ja nuori lääkäri sanoi saavansa seuraavalla kerralla sen kolmannenkin juuren auki.

    - Kysymysmerkki vaan on, miksi kolmaskin hammas vasemmalta takaapäin lukien oli arka koputeltaessa. Onko sekin kuolemassa? Lääkäri sanoi, että kolme viimeistä takahammasta on suoraan yhteydessä poskionteloon.

    Olemme siis muna- ja kanakysymyksessä edelleen, mikä aiheuttaa mitäkin. Aiheuttaako poskiontelontulehdus hampaiden kadon vai hammaskato poskiontelontulehduksen?

    Veikkaan ensimmäistä vaihtoehtoa omassa tapauksessa ainakin.

    *

    Kuolema on muuten siitä mukava - jopa hampaiden kuolema - ettei sen jälkeen tarvitse tuntea enää mitään. Kipu on poissa siitä, mikä on kuollut.

    Muistan lapsuuteni hammaslääkärikäyntejä, joita pelkäsin enemmän kuin kuolemaa. Tuima mieslääkäri huusi: "Suu auki!" ja pora meni välillä poskeen ja kieleen tuskaisen lapsen yritettyä väistää kipua.

    Oli se vaan vähän erilaista kuin tällä upealla nuorella hammaslääkärillä, joka puudutuspiikkejä hampaanpoiston yhteydessä laittaessaankin sanoi, että nyt tuntuu vähän inhottavalta kolmen sekunnin ajan ja laski yksi - kaksi - kolme...

    Se oli aivan hemmottelulomaa siihen nähden, mitä lapsuudessa oli kokenut ja joiden traumojen takia hammaslääkärin penkillä makasi tälläkin kertaa aivan jäykistyneessä tilassa peläten kaikkea.

    Pientä viilausta. Silloin lapsena pora meni välillä poskeen ja kieleen, ja ehkä myös huuleen - mutta siitä en ole varma, joten poistin sen.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    on varmaan apu. Eipä ole tullut aikaisemmin vastaan tuo everStick-kuitusilta.
    Kiitos tiedosta.

    Ensin tuli sinuiitin oireet 2006, sitten tuli antibiootit, sitten punkteeraukset ja lopulta poskionteloleikkaus. Samoihin aikoihin suurinpiirtein meni kolmen vasemman ylähampaan juuret ja hampaat jouduttiin poistamaan. Täytyy alkaa miettimään rahoitusta kolmen laitimmaisen ylähampaan everSick-kuitusillan hankkimiselle. Pitää kuitenkin odotella vielä jos tuo neljäs vaikka kohta irtoaa kun heilahtelee joskus vanhaa ruisleipää jyrsiessä.

    "Ensin tuli sinuiitin oireet 2006, sitten tuli antibiootit, sitten punkteeraukset ja lopulta poskionteloleikkaus. Samoihin aikoihin suurinpiirtein meni kolmen vasemman ylähampaan juuret ja hampaat jouduttiin poistamaan."

    - Hei Vertti-Eetu, miten hampaat sinulla hoidettiin? Saitko ensiksi juurihoitoa ja hampaat olivat ok jonkun aikaa, vai otettiinko hampaat suoraan pois ilman juurihoitoa?

    Hammaslääkäriltä kuulin, että juurihoidetut hampaat eivät välttämättä kestä suussa kauan. Juurihoito on hampaalle rasitus ja se voi haljeta, jonka jälkeen koko hammas täytyy poistaa.

    Arvaas vaan, kuinka vihainen olin kuultuani tuosta, että jos kaikkien laiminlyöntien jälkeen menetän vielä hampaani, kun vaivojani ei ole otettu tosissaan.

    On hirveän huonoa sattumaa, että siltä puolelta missä pahin tulehdus on koko ajan ollut, hampaat tippuvat suusta.

    Laiminlyöntien seurauksena on suorastaan jätetty odottamaan, että hampaat tippuvat suusta.

    Olen täynnä pyhää vihaa ja on aivan varma, ettei tämä juttu jää tähän.


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    "Ensin tuli sinuiitin oireet 2006, sitten tuli antibiootit, sitten punkteeraukset ja lopulta poskionteloleikkaus. Samoihin aikoihin suurinpiirtein meni kolmen vasemman ylähampaan juuret ja hampaat jouduttiin poistamaan."

    - Hei Vertti-Eetu, miten hampaat sinulla hoidettiin? Saitko ensiksi juurihoitoa ja hampaat olivat ok jonkun aikaa, vai otettiinko hampaat suoraan pois ilman juurihoitoa?

    Hammaslääkäriltä kuulin, että juurihoidetut hampaat eivät välttämättä kestä suussa kauan. Juurihoito on hampaalle rasitus ja se voi haljeta, jonka jälkeen koko hammas täytyy poistaa.

    Arvaas vaan, kuinka vihainen olin kuultuani tuosta, että jos kaikkien laiminlyöntien jälkeen menetän vielä hampaani, kun vaivojani ei ole otettu tosissaan.

    On hirveän huonoa sattumaa, että siltä puolelta missä pahin tulehdus on koko ajan ollut, hampaat tippuvat suusta.

    Laiminlyöntien seurauksena on suorastaan jätetty odottamaan, että hampaat tippuvat suusta.

    Olen täynnä pyhää vihaa ja on aivan varma, ettei tämä juttu jää tähän.

    suoraan pois ilman mitään. Keskimmäiseen juurihoitoa mutta liikui koko ajan. Sitten revittiin vaan pois. Pitää odottaa, että tuo yksi tuosta keskeltä tippuu niin uusitaan sit kalustoa enempi kerralla.
    Alahampaissa ei mitään hämminkiä, mutta ei tuo alaleuka olekaan koskaan ollut tulehtunut.
    Usean poskiontelotulehduksen johdosta "ehkä" hampaita alkoi menemään ylhäältä huonoksi.

    Käännä se viha voimaksi tai viisaudeksi, sitä ei ole koskaan liikaa.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    suoraan pois ilman mitään. Keskimmäiseen juurihoitoa mutta liikui koko ajan. Sitten revittiin vaan pois. Pitää odottaa, että tuo yksi tuosta keskeltä tippuu niin uusitaan sit kalustoa enempi kerralla.
    Alahampaissa ei mitään hämminkiä, mutta ei tuo alaleuka olekaan koskaan ollut tulehtunut.
    Usean poskiontelotulehduksen johdosta "ehkä" hampaita alkoi menemään ylhäältä huonoksi.

    Käännä se viha voimaksi tai viisaudeksi, sitä ei ole koskaan liikaa.

    "Käännä se viha voimaksi tai viisaudeksi, sitä ei ole koskaan liikaa."

    Hoitovirhe se on ollut. Lääkäreiden olisi kuulunut sulkea epäilemäni sieni-infektio pois, muttei yksikään ole tähän päivään mennessä tehnyt sitä. Jo se, että sieni-infektion mahdollisuutta ei ole suljettu pois, on hoitovirhe riippumatta siitä, onko sitä tai ei. Fakta kun on, että poskiontelotulehduksia aiheuttaa viruksien ja bakteerien lisäksi myös sienet, joita Suomessa jostain käsittämättömästä syystä ignoroidaan.

    Läpimädässä systeemissä voi olla tietty vaikeaa saada oikeutta, eihän korppi korpin silmää noki, mutta sananvapaudelle eivät haaskalinnut voi mitään!


   • sanasinko kirjoitti:

    Eilen kävin korvalääkärillä eikä minulla ollut lääkärille mitään hyvää kerrottavaa.

    Vein mukanani kolme cd-romppua vanhoista magneettikuvauksista. Ensimmäinen oli otettu 9.9.2008, kun vasen korvani oli alkanut soida kesällä ja pääni sen takia kuvattiin. Olimme asuneet tuolloin jo 1.2.2008 lähtien asunnossa, joka osoittautui homeasunnoksi, mutta jonka tajusin homeasunnoksi vasta kuun lopussa 9/2008.

    Eilen korvalääkäri katsoi ensimmäisenä juuri tuota cd-romppua ja sanoi, etteihän siitä löydy juuri mitään. Sanoinkin tuoneeni sen vain verrokiksi, että olimme asuneet siinä vaiheessa homeasunnossa puoli vuotta. Mutta fakta on, että maksillaariontelon pohjassa näkyy jo tuossa vaiheessa jotain, joka magneettikuvissa 5.3.2010 ja 23.3.2010 on kasvanut, jota ensimmäinen röntgenlääkäri kutsuu retentiokystiksi ja toinen tyynymäiseksi limakalvoturvotukseksi.

    *

    Vastaanotolla yritän pitää huolen siitä, ettei päältäni käveltäisi ja kaikkea siloteltaisi taas. Lääkäreiden on niin helppoa vähätellä ja mitätöidä, jos heille ei synny näkemystä, että toinen on tosissaan sairas. On kohtalokasta potilaalle, jos hän viestittää olemuksellaan jaksavansa seuraavaan viikkoon, vaikkei jaksakaan. Ei pidä näytellä hyvää potilasta, vaan sanoa tavalla taikka toisella: ota minut vakavasti.

    Yritin tehdä noin ja lääkäri meinasi alkaa punkteerata minua jo siinä vastaanotolla. Olin kauhuissani, mutta päädyimme sitten siihen, että käyn ensiksi tietokonetomografiakuvissa ja tulen sen jälkeen hänen vastaanotolle uudestaan ylimääräisenä potilaana keskiviikkona.

    *

    Ja tässä välissä tänään olen käynyt myös päivystyksessä samalla hammaslääkärillä, joka poisti viisaudenhampaani 14.9. ja poisti tikin 27.9.

    En päästänyt häntäkään helpolla, vaan kerroin, kuinka kipeä olen ollut, etten ole pystynyt edes kunnolla nukkumaan. Röntgenkuvista 27.9. ei ilmennyt vaan mitään erikoista ja lääkäri päätti kokeilla hampaiden elossaoloa uudestaan.

    Kävi ilmi, että viisaudenhampaan viereinen hammas, joka oli elossa vielä 14.9., ei vastannut patterikäyttöisen laitteen signaaliin enää ollenkaan, vaikka lääkäri kuinka yritti. Lopputuloksena tuosta lääkäri lähti purkamaan paikkaa kokeillakseen elossaoloa, mutta niin vain kävi, ettei puudutusta missään vaiheessa tarvittu, koska hammas oli kuollut.

    Mitään muuta en ole pelännytkään niin kuin juurihoitoa, mutta jos kuolleeseen hampaaseen antaa juurihoitoa, kipua ei tunne. Hampaassa on kolme juurta, niin lääkäri valisti, ja kertoi saaneensa kaksi juurta auki kolmesta. Hampaaseen laitettiin hoitavia lääkeaineita ja väliaikaispaikka, ja nuori lääkäri sanoi saavansa seuraavalla kerralla sen kolmannenkin juuren auki.

    - Kysymysmerkki vaan on, miksi kolmaskin hammas vasemmalta takaapäin lukien oli arka koputeltaessa. Onko sekin kuolemassa? Lääkäri sanoi, että kolme viimeistä takahammasta on suoraan yhteydessä poskionteloon.

    Olemme siis muna- ja kanakysymyksessä edelleen, mikä aiheuttaa mitäkin. Aiheuttaako poskiontelontulehdus hampaiden kadon vai hammaskato poskiontelontulehduksen?

    Veikkaan ensimmäistä vaihtoehtoa omassa tapauksessa ainakin.

    *

    Kuolema on muuten siitä mukava - jopa hampaiden kuolema - ettei sen jälkeen tarvitse tuntea enää mitään. Kipu on poissa siitä, mikä on kuollut.

    Muistan lapsuuteni hammaslääkärikäyntejä, joita pelkäsin enemmän kuin kuolemaa. Tuima mieslääkäri huusi: "Suu auki!" ja pora meni välillä poskeen ja kieleen tuskaisen lapsen yritettyä väistää kipua.

    Oli se vaan vähän erilaista kuin tällä upealla nuorella hammaslääkärillä, joka puudutuspiikkejä hampaanpoiston yhteydessä laittaessaankin sanoi, että nyt tuntuu vähän inhottavalta kolmen sekunnin ajan ja laski yksi - kaksi - kolme...

    Se oli aivan hemmottelulomaa siihen nähden, mitä lapsuudessa oli kokenut ja joiden traumojen takia hammaslääkärin penkillä makasi tälläkin kertaa aivan jäykistyneessä tilassa peläten kaikkea.

    "Kävi ilmi, että viisaudenhampaan viereinen hammas, joka oli elossa vielä 14.9., ei vastannut patterikäyttöisen laitteen signaaliin enää ollenkaan, vaikka lääkäri kuinka yritti. Lopputuloksena tuosta lääkäri lähti purkamaan paikkaa kokeillakseen elossaoloa, mutta niin vain kävi, ettei puudutusta missään vaiheessa tarvittu, koska hammas oli kuollut."

    - Korjaan virheen tuosta. Kyseessä ei ollut viisaudenhampaan viereinen hammas, vaan sitä edellinen, D26. En saanut operaation jälkeen suuta kunnolla auki, niin huomasin asian vasta myöhemmin.


  • "Kipu ikenissä ja hampaissa
   Johtuuko homeesta?"

   - Katsoin edellispäivänä tämän pitkän videon:

   "New Treatments for Chronic Sinusitis"

   http://www.youtube.com/watch?v=DlU7I5APMko&feature=related

   Videon esittelyssä sanotaan: "The Stanford University Medical Center brings this informative program on sinusitis as presented by Peter H. Hwang, director of the Stanford Sinus center and professor of otolaryngology at Stanford University."

   Siinä Stanfordin yliopiston lääketieteellisen keskuksen johtaja ja Stanfordin yliopiston korva- ja kurkkutautien professori Peter H. Hwang esitelmöi kroonisen sinuiitin uusista hoidoista.

   Video on joulukuulta 2008 ja sen kesto 59:42. Aika jännää vaan, että siinäkin sivuttiin ns. muna ja kana -ongelmaa, toisin sanoen kumpi aiheuttaa kumman, hammasongelmat poskiontelo-ongelmat vai poskiontelo-ongelmat hammasongelmat. - Kohdassa 54:24 alkaen Peter H. Hwang puhuu tästä ja sanoo, että on olemassa joitain hyvin epätavallisia hammasongelmia, jotka aiheuttavat sinusinfektion, mutta suurimmassa osassa (the majority) sinusinfektio aiheuttaa hammasinfektion, ja hän sanoo, että on epätavallista (unusual), että hammasinfektio kulkee toiseen suuntaan.

   Kertasin nyt yöllä kohdan moneen kertaan uudestaan voidakseni kirjoittaa siitä ja kun se jäi itseänikin vaivaamaan.

   • Onhan se katkeraa, että poskiontelotulehdus tappaa hampaat, kun itseltänikin on jo kaksi kuollut.

    Olen hoitanut hampaani nuoruudesta lähtien hyvin ja ne ovat olleet niin hyvässä kunnossa, että on aivan poissuljettua se, että sieltä olisi jokin infektio levinnyt poskionteloihini.

    - No nyt keskiviikkona sitä juurihoitoa taas jatketaan.   • sanasinko kirjoitti:

    Löytyipä tämmöinen, tosi tuore tutkimuskin:

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2948741/?tool=pmcentrez

    Pitää kai mennä vähäksi aikaa nukkumaankin. Olen kyllä aika poissa tolaltani tästä kaikesta.

    Huumorintaju ylittyi, kun hampaat alkoivat kuolla. Koko helvetin kevään, kesän ja syksyn olen yrittänyt päästä hoidattamaan vasenta poskionteloani - tuloksetta ja turhaan.

    Mutta tämä juttu ei ole vielä loppuunkäsitelty. On aivan turha aliarvioida meikää. Perästäpäin kuuluu, sanoi torvensoittaja.


   • sanasinko kirjoitti:

    Pitää kai mennä vähäksi aikaa nukkumaankin. Olen kyllä aika poissa tolaltani tästä kaikesta.

    Huumorintaju ylittyi, kun hampaat alkoivat kuolla. Koko helvetin kevään, kesän ja syksyn olen yrittänyt päästä hoidattamaan vasenta poskionteloani - tuloksetta ja turhaan.

    Mutta tämä juttu ei ole vielä loppuunkäsitelty. On aivan turha aliarvioida meikää. Perästäpäin kuuluu, sanoi torvensoittaja.

    Olin muuten tuolloin yöllä niin vihainen, ettei uni meinannut tulla. Muutaman tunnin sain nukuttua.

    - Vasemman puolen ylähampaissa edelleen tapahtuu, alkoivat taas nyt illalla ruoan jälkeen sykkiä ja sykkivät edelleen. Samoin poski hampaiden yläpuolella tuntuu yhtä paksulta kuin ennenkin. Ei ole auttanut kahden hampaan kuolema, joista toinen, viisaudenhammas, vedettiin pois, ja toinen on juurihoidettu kaikkine kolmine juurineen.


   • sanasinko kirjoitti:

    Olin muuten tuolloin yöllä niin vihainen, ettei uni meinannut tulla. Muutaman tunnin sain nukuttua.

    - Vasemman puolen ylähampaissa edelleen tapahtuu, alkoivat taas nyt illalla ruoan jälkeen sykkiä ja sykkivät edelleen. Samoin poski hampaiden yläpuolella tuntuu yhtä paksulta kuin ennenkin. Ei ole auttanut kahden hampaan kuolema, joista toinen, viisaudenhammas, vedettiin pois, ja toinen on juurihoidettu kaikkine kolmine juurineen.

    Vielä kun saan hoitoani laiminlyöneet ennustajaeukot (lääkärit) vastuuseen puoskaroinnistaan ja korvaamaan aiheuttamansa haitan, niin hyvä on. Jos hoitovirheen takia hampaat menevät, laskukin lähtee johonkin suuntaan.


   • sanasinko kirjoitti:

    Olin muuten tuolloin yöllä niin vihainen, ettei uni meinannut tulla. Muutaman tunnin sain nukuttua.

    - Vasemman puolen ylähampaissa edelleen tapahtuu, alkoivat taas nyt illalla ruoan jälkeen sykkiä ja sykkivät edelleen. Samoin poski hampaiden yläpuolella tuntuu yhtä paksulta kuin ennenkin. Ei ole auttanut kahden hampaan kuolema, joista toinen, viisaudenhammas, vedettiin pois, ja toinen on juurihoidettu kaikkine kolmine juurineen.

    Sain printit hammaslääkärikäynneistä ja viha ryöpsähti uudestaan pintaan.

    Ennen poskiontelotulehdusta oli terveet hampaat.


   • sanasinko kirjoitti:

    Sain printit hammaslääkärikäynneistä ja viha ryöpsähti uudestaan pintaan.

    Ennen poskiontelotulehdusta oli terveet hampaat.

    Kävin poskiontelotulehduksen takia ensimmäistä kertaa lääkärillä jo 30.1.2010 ja sen jälkeen lukuisia kertoja saamatta tähän päivään mennessä vasempaan poskiontelooni hoitoa.

    Hammashoitopapereistani löytyy tällaisia merkintöjä:

    19.9.07
    Kariesriskiryhmä: TERVE

    2.3.10
    Vihlontaa vas. ylhäällä, kylmäarkuutta. Otsa-ja ohimosärkyä, ollut tutkimuksissa, syy ei ole vielä selvinnyt. Hammaskaulat vihlovat reilusti puustatessa. D. 26 hieman kop. arka, reagoi voimakkaasti Endofrostiin, vitaali. Periapikaalikuva reg. d. 24-28, ei selviä periapik. muutoksia havaittavissa. D. 28 karies mes. Suos. hampaan poistoa.

    10.8.10
    Vikaa poskionteloissa hf ei apikaalisia tulehduksia. hampaat vitaalit.

    14.9.10
    D.28 ei reagoi vitalometriin. dd.26,27 reagoivat vitalometriin. d.27 apikaalialue myös suspekti, seurattava sitä! Hammas lähtee kokonaisena. Dist 1 cm x 0,5 cm luuta irtoaa mukana. 1 kpl Vicryl 4-0 ommel.

    27.9.10
    Poistokontrolli. Suun avaus rajoittunut. Alue paranemassa siististi, kuoppa jo ummessa. PTG-kuvauksessa ei suunavauksen rajoittumista selventävää. Ompeleen poisto.

    5.10.10
    Särkyä vas puolella, d.26 erittäin koputusarka. Koeporauksessa ei mitään tuntemuksia. Kuollut hammas, nekroosi? 3 kanavaa. -- Varattu jh aika.

    20.10.10
    3 kanavaa. --
    Paikkaus ensi kerralla. Täyttökuva: ok.

    27.10.10
    Kariesriskiryhmä: TERVE
    Lääkärin pyynnöstä tutkittu ylähampaiden vitaliteetit (molemmissa poskionteloissa ollut vaivaa). Kaikki hampaat paitsi d26 (on vastikään juurihoidettu) reagoivat selkeästi Endo-Frost kylmäspraylle. Poskiontelo-ongelma ei ole siis hammasperäistä.

    28.10.10
    Lopullinen paikkaus. Murtumalinja dist kaviteetissa, ei ulotu kavumin pohjalle saakka. db ja dp kuspit katkaistu, jotta kestävät purennassa.


   • sanasinko kirjoitti:

    Kävin poskiontelotulehduksen takia ensimmäistä kertaa lääkärillä jo 30.1.2010 ja sen jälkeen lukuisia kertoja saamatta tähän päivään mennessä vasempaan poskiontelooni hoitoa.

    Hammashoitopapereistani löytyy tällaisia merkintöjä:

    19.9.07
    Kariesriskiryhmä: TERVE

    2.3.10
    Vihlontaa vas. ylhäällä, kylmäarkuutta. Otsa-ja ohimosärkyä, ollut tutkimuksissa, syy ei ole vielä selvinnyt. Hammaskaulat vihlovat reilusti puustatessa. D. 26 hieman kop. arka, reagoi voimakkaasti Endofrostiin, vitaali. Periapikaalikuva reg. d. 24-28, ei selviä periapik. muutoksia havaittavissa. D. 28 karies mes. Suos. hampaan poistoa.

    10.8.10
    Vikaa poskionteloissa hf ei apikaalisia tulehduksia. hampaat vitaalit.

    14.9.10
    D.28 ei reagoi vitalometriin. dd.26,27 reagoivat vitalometriin. d.27 apikaalialue myös suspekti, seurattava sitä! Hammas lähtee kokonaisena. Dist 1 cm x 0,5 cm luuta irtoaa mukana. 1 kpl Vicryl 4-0 ommel.

    27.9.10
    Poistokontrolli. Suun avaus rajoittunut. Alue paranemassa siististi, kuoppa jo ummessa. PTG-kuvauksessa ei suunavauksen rajoittumista selventävää. Ompeleen poisto.

    5.10.10
    Särkyä vas puolella, d.26 erittäin koputusarka. Koeporauksessa ei mitään tuntemuksia. Kuollut hammas, nekroosi? 3 kanavaa. -- Varattu jh aika.

    20.10.10
    3 kanavaa. --
    Paikkaus ensi kerralla. Täyttökuva: ok.

    27.10.10
    Kariesriskiryhmä: TERVE
    Lääkärin pyynnöstä tutkittu ylähampaiden vitaliteetit (molemmissa poskionteloissa ollut vaivaa). Kaikki hampaat paitsi d26 (on vastikään juurihoidettu) reagoivat selkeästi Endo-Frost kylmäspraylle. Poskiontelo-ongelma ei ole siis hammasperäistä.

    28.10.10
    Lopullinen paikkaus. Murtumalinja dist kaviteetissa, ei ulotu kavumin pohjalle saakka. db ja dp kuspit katkaistu, jotta kestävät purennassa.

    Illalla piti levätä vain vähän, mutta niinpä nukahdin kokonaan ja pyykit jäi koneeseen. Onneksi poika herätti ja sain ne pyykit laitettua. Aattelin jatkaa unia saman tien uudestaan, mutta huomasin tietokoneeni jääneen päälle ja sitä sammuttamaan.

    Esillä oli skannaukseni hammashoitopapereistani ja unesta vähän voimaa saatuani lopputulosta vielä tarkistamaan, onko yks yhteen. Ainakin yksi pilkkuvirhe löytyi, että oli pilkku pisteen sijaan. Mutta jos alkuperäisessä oli piste, korjaan pisteeksi - ja postaamaan juttuani uudestaan.


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    Illalla piti levätä vain vähän, mutta niinpä nukahdin kokonaan ja pyykit jäi koneeseen. Onneksi poika herätti ja sain ne pyykit laitettua. Aattelin jatkaa unia saman tien uudestaan, mutta huomasin tietokoneeni jääneen päälle ja sitä sammuttamaan.

    Esillä oli skannaukseni hammashoitopapereistani ja unesta vähän voimaa saatuani lopputulosta vielä tarkistamaan, onko yks yhteen. Ainakin yksi pilkkuvirhe löytyi, että oli pilkku pisteen sijaan. Mutta jos alkuperäisessä oli piste, korjaan pisteeksi - ja postaamaan juttuani uudestaan.

    Yllätys yllätys. Se huulessani oleva vesirakkula (kipeä) ja jo pitempään huolta aiheuttanut poistui Lapin matkalla parin viikon aikana. Niitä vesirakkuloita on ollut useita kurkussa ja ovat olleet joskus kivuliaita ruokaa niellessä. Tuo alahuulessa oleva rakkula on ollut vaivana pari kuukautta ja nyt tuolla Lapin reissulla häippäsi. En ymmärrä mutta olen helpottunut kun ei tarvitse sen vuoksi lähteä lääkäreille valittamaan.
    Seurataan tilannetta.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    Yllätys yllätys. Se huulessani oleva vesirakkula (kipeä) ja jo pitempään huolta aiheuttanut poistui Lapin matkalla parin viikon aikana. Niitä vesirakkuloita on ollut useita kurkussa ja ovat olleet joskus kivuliaita ruokaa niellessä. Tuo alahuulessa oleva rakkula on ollut vaivana pari kuukautta ja nyt tuolla Lapin reissulla häippäsi. En ymmärrä mutta olen helpottunut kun ei tarvitse sen vuoksi lähteä lääkäreille valittamaan.
    Seurataan tilannetta.

    Hieno juttu, mutta koklaisit B3- ja D3-vitamiineja isoina annoksina. Tehneet ihmeitä meikälle :)


   • sanasinko kirjoitti:

    Hieno juttu, mutta koklaisit B3- ja D3-vitamiineja isoina annoksina. Tehneet ihmeitä meikälle :)

    Olin tiukan paikan edessä, kun mietin uusien rohtojeni B3:n ja D3:n käyttöönottoa. Jos niistä olisi apua, voitaisiin sanoa, etten ole ollut sairas ollenkaan. Pelkäsin sitä lähinnä lääkäreiden taholta ja hoidolliselta kannalta.

    Hampaat kuitenkin ratkaisivat enkä voinut lykätä rohtojen syömistä hetkeäkään, sillä en halunnut menettää yhtään enempää hampaitani. Jos vain olisin lukenut uutisen B3-nikotiiniamidin antifungaalisista ominaisuuksista jo heti heinäkuussa, kun se julkaistiin ulkomailla, olisivatko hampaani säästyneet kokonaan?

    Harmittaa, että luin uutisen vasta tuolloin 19.9. ( http://keskustelu.suomi24.fi/node/9339302/thread ), kun ensimmäinen hammas oli jo mennyt ja tilauksenkin kanssa meni niin pitkään, kun jäin odottamaan jotain Alkalolia samaan pakettiin ja se viipyi ja viipyi.

    Hampaat siis ratkaisivat, mutta toivottavasti hammas D27 ylhäällä vasemmalla säästyisi edes.


   • sanasinko kirjoitti:

    Olin tiukan paikan edessä, kun mietin uusien rohtojeni B3:n ja D3:n käyttöönottoa. Jos niistä olisi apua, voitaisiin sanoa, etten ole ollut sairas ollenkaan. Pelkäsin sitä lähinnä lääkäreiden taholta ja hoidolliselta kannalta.

    Hampaat kuitenkin ratkaisivat enkä voinut lykätä rohtojen syömistä hetkeäkään, sillä en halunnut menettää yhtään enempää hampaitani. Jos vain olisin lukenut uutisen B3-nikotiiniamidin antifungaalisista ominaisuuksista jo heti heinäkuussa, kun se julkaistiin ulkomailla, olisivatko hampaani säästyneet kokonaan?

    Harmittaa, että luin uutisen vasta tuolloin 19.9. ( http://keskustelu.suomi24.fi/node/9339302/thread ), kun ensimmäinen hammas oli jo mennyt ja tilauksenkin kanssa meni niin pitkään, kun jäin odottamaan jotain Alkalolia samaan pakettiin ja se viipyi ja viipyi.

    Hampaat siis ratkaisivat, mutta toivottavasti hammas D27 ylhäällä vasemmalla säästyisi edes.

    "Hampaat siis ratkaisivat, mutta toivottavasti hammas D27 ylhäällä vasemmalla säästyisi edes."

    - D27 ollut myös suspekti ( http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/5409414/46591092 ), meneeköhän nyt myös se, kun poskea on särkenyt jo monta tuntia.


   • sanasinko kirjoitti:

    Olin tiukan paikan edessä, kun mietin uusien rohtojeni B3:n ja D3:n käyttöönottoa. Jos niistä olisi apua, voitaisiin sanoa, etten ole ollut sairas ollenkaan. Pelkäsin sitä lähinnä lääkäreiden taholta ja hoidolliselta kannalta.

    Hampaat kuitenkin ratkaisivat enkä voinut lykätä rohtojen syömistä hetkeäkään, sillä en halunnut menettää yhtään enempää hampaitani. Jos vain olisin lukenut uutisen B3-nikotiiniamidin antifungaalisista ominaisuuksista jo heti heinäkuussa, kun se julkaistiin ulkomailla, olisivatko hampaani säästyneet kokonaan?

    Harmittaa, että luin uutisen vasta tuolloin 19.9. ( http://keskustelu.suomi24.fi/node/9339302/thread ), kun ensimmäinen hammas oli jo mennyt ja tilauksenkin kanssa meni niin pitkään, kun jäin odottamaan jotain Alkalolia samaan pakettiin ja se viipyi ja viipyi.

    Hampaat siis ratkaisivat, mutta toivottavasti hammas D27 ylhäällä vasemmalla säästyisi edes.

    Vasen poski on aina vaan outo ja heijastuu ikeniin.

    Korvapolin lääkärin pitäisi soittaa keskiviikkoon mennessä.

    Saas nähdä, mitä neropatit keksii. Tiesin jo viime keväänä, että leikata pitää, ja olisi voinut hampaat säästyä. Jo keväällä palautetussa lähetteessä luki: "On vakuuttunut, että nenässä leikattavaa."


   • sanasinko kirjoitti:

    Vasen poski on aina vaan outo ja heijastuu ikeniin.

    Korvapolin lääkärin pitäisi soittaa keskiviikkoon mennessä.

    Saas nähdä, mitä neropatit keksii. Tiesin jo viime keväänä, että leikata pitää, ja olisi voinut hampaat säästyä. Jo keväällä palautetussa lähetteessä luki: "On vakuuttunut, että nenässä leikattavaa."

    Ei kuulunut tänään soittoa. Tietävät, että olen kiukkuinen.


   • sanasinko kirjoitti:

    Ei kuulunut tänään soittoa. Tietävät, että olen kiukkuinen.

    Ei kuulunut tänäänkään mitään.

    Pelottaa, etten saa puolueetonta tutkimista ja tuloksia vääristellään käryn alkaessa käydä.

    Väsyttää ja veto poissa.


   • sanasinko kirjoitti:

    Ei kuulunut tänäänkään mitään.

    Pelottaa, etten saa puolueetonta tutkimista ja tuloksia vääristellään käryn alkaessa käydä.

    Väsyttää ja veto poissa.

    Kuuntelin juuri tallenteen jälkimmäisen osan tarkistaakseni muistavani oikein. Lääkäri sanoi kahteen kertaan soittavansa viimeistään keskiviikkoaamupäivänä, muttei pitänyt lupaustaan.


   • sanasinko kirjoitti:

    Ei kuulunut tänäänkään mitään.

    Pelottaa, etten saa puolueetonta tutkimista ja tuloksia vääristellään käryn alkaessa käydä.

    Väsyttää ja veto poissa.

    Valheella on lyhyet jäljet, kaivetaan totuus sitten muualla esiin.


   • sanasinko kirjoitti:

    Kuuntelin juuri tallenteen jälkimmäisen osan tarkistaakseni muistavani oikein. Lääkäri sanoi kahteen kertaan soittavansa viimeistään keskiviikkoaamupäivänä, muttei pitänyt lupaustaan.

    Halveksin ihmisiä, jotka eivät pidä lupauksiaan.

    Kukaan ei pakota lupaamaan mitään, mutta rehellinen ihminen tekee niin kuin sanoo.


   • sanasinko kirjoitti:

    Valheella on lyhyet jäljet, kaivetaan totuus sitten muualla esiin.

    Sairaat ihmiset vääristelevät totuutta, terveet elävät siinä.


   • sanasinko kirjoitti:

    Kuuntelin juuri tallenteen jälkimmäisen osan tarkistaakseni muistavani oikein. Lääkäri sanoi kahteen kertaan soittavansa viimeistään keskiviikkoaamupäivänä, muttei pitänyt lupaustaan.

    Aloin tänään selvitellä muitakin vaihtoehtoja, jotka pidän omana tietonani. Romppuni jäivät vaan korvapoliin ja aloin jallittaa niitä takaisin. Niistä löytyy potemani sairaus, joka ei ole mitään psykosomatiikkaa.

    Romppuja etsittiin sitten talosta ja korvalääkäriäkin hätisteltiin sen verran, että hän soitti minulle. Sanoin, että hän lupasi soittaa eiliseen mennessä, mutta hän selitti vain, ettei ollut ehtinyt eikä nytkään olisi ehtinyt. Jälkikäteen heräsi ajatus, miksi hänellä oli ollut aikaa luvata...

    Erikoinen ja vähättelevä puhelu. Puhuimme alustavasti leikkauksesta, jota hän lykkäisi pitkään, mutta miten voin luottaa ihmiseen, joka puhuu mitä sattuu eikä pidä lupauksiaan. Hän leikkaisi, mutta onko hän tarpeeksi kokenut. Saanko oikeaa hoitoa sieni-infektioon, jos minulla sellainen on vai sorkitaanko vaan. Täytyy selvitellä vielä kaikkea.

    Myönsi sentään, että tauti on edennyt.


   • sanasinko kirjoitti:

    Aloin tänään selvitellä muitakin vaihtoehtoja, jotka pidän omana tietonani. Romppuni jäivät vaan korvapoliin ja aloin jallittaa niitä takaisin. Niistä löytyy potemani sairaus, joka ei ole mitään psykosomatiikkaa.

    Romppuja etsittiin sitten talosta ja korvalääkäriäkin hätisteltiin sen verran, että hän soitti minulle. Sanoin, että hän lupasi soittaa eiliseen mennessä, mutta hän selitti vain, ettei ollut ehtinyt eikä nytkään olisi ehtinyt. Jälkikäteen heräsi ajatus, miksi hänellä oli ollut aikaa luvata...

    Erikoinen ja vähättelevä puhelu. Puhuimme alustavasti leikkauksesta, jota hän lykkäisi pitkään, mutta miten voin luottaa ihmiseen, joka puhuu mitä sattuu eikä pidä lupauksiaan. Hän leikkaisi, mutta onko hän tarpeeksi kokenut. Saanko oikeaa hoitoa sieni-infektioon, jos minulla sellainen on vai sorkitaanko vaan. Täytyy selvitellä vielä kaikkea.

    Myönsi sentään, että tauti on edennyt.

    Likaiset jauhot pussissa, ovat puhuneet selän takana paskaa.

    Tietävät, että olen vihainen hoidon viivytyksestä, ja asenne on sitä varten tuo.


   • sanasinko kirjoitti:

    Aloin tänään selvitellä muitakin vaihtoehtoja, jotka pidän omana tietonani. Romppuni jäivät vaan korvapoliin ja aloin jallittaa niitä takaisin. Niistä löytyy potemani sairaus, joka ei ole mitään psykosomatiikkaa.

    Romppuja etsittiin sitten talosta ja korvalääkäriäkin hätisteltiin sen verran, että hän soitti minulle. Sanoin, että hän lupasi soittaa eiliseen mennessä, mutta hän selitti vain, ettei ollut ehtinyt eikä nytkään olisi ehtinyt. Jälkikäteen heräsi ajatus, miksi hänellä oli ollut aikaa luvata...

    Erikoinen ja vähättelevä puhelu. Puhuimme alustavasti leikkauksesta, jota hän lykkäisi pitkään, mutta miten voin luottaa ihmiseen, joka puhuu mitä sattuu eikä pidä lupauksiaan. Hän leikkaisi, mutta onko hän tarpeeksi kokenut. Saanko oikeaa hoitoa sieni-infektioon, jos minulla sellainen on vai sorkitaanko vaan. Täytyy selvitellä vielä kaikkea.

    Myönsi sentään, että tauti on edennyt.

    En luota koko jätkään.

    Miten epärehellisiin ihmisiin voi luottaa? Sitä virhettä en tee enää ikinä.

    Pimittävät ja vääristelevät totuutta.


   • sanasinko kirjoitti:

    Aloin tänään selvitellä muitakin vaihtoehtoja, jotka pidän omana tietonani. Romppuni jäivät vaan korvapoliin ja aloin jallittaa niitä takaisin. Niistä löytyy potemani sairaus, joka ei ole mitään psykosomatiikkaa.

    Romppuja etsittiin sitten talosta ja korvalääkäriäkin hätisteltiin sen verran, että hän soitti minulle. Sanoin, että hän lupasi soittaa eiliseen mennessä, mutta hän selitti vain, ettei ollut ehtinyt eikä nytkään olisi ehtinyt. Jälkikäteen heräsi ajatus, miksi hänellä oli ollut aikaa luvata...

    Erikoinen ja vähättelevä puhelu. Puhuimme alustavasti leikkauksesta, jota hän lykkäisi pitkään, mutta miten voin luottaa ihmiseen, joka puhuu mitä sattuu eikä pidä lupauksiaan. Hän leikkaisi, mutta onko hän tarpeeksi kokenut. Saanko oikeaa hoitoa sieni-infektioon, jos minulla sellainen on vai sorkitaanko vaan. Täytyy selvitellä vielä kaikkea.

    Myönsi sentään, että tauti on edennyt.

    "Erikoinen ja vähättelevä puhelu. Puhuimme alustavasti leikkauksesta, jota hän lykkäisi pitkään, mutta miten voin luottaa ihmiseen, joka puhuu mitä sattuu eikä pidä lupauksiaan. Hän leikkaisi, mutta onko hän tarpeeksi kokenut. Saanko oikeaa hoitoa sieni-infektioon, jos minulla sellainen on vai sorkitaanko vaan. Täytyy selvitellä vielä kaikkea."

    - Nukuttuani yön yli minussa oli kypsynyt näkemys, etten luota tuohon ihmiseen. Olen saanut kärsiä vuoden, kaksi hammasta on kuollut ja hän vähätteli oireitani. Leikkaustakin lykättäisiin, koska muut potilaat ovat tärkeämpiä.

    Joku tuossa mättää, olen nähnyt tuota liikaa. Mitä helvettiä teen paikoissa, joissa päältäni kävellään? Minun on täytynyt olla hirveän sairas alistuessani koskaan mihinkään tuollaiseen.

    Lääkäri ei luvannut leikkauksen lopputuloksesta mitään. Hän oikein korosti, ettei lupaa mitään.

    Anestesiamuodosta myös puhuimme. Nukutuksessa tehtäisiin, että voisi sorkkia enemmän.

    Mutta yön yli nukuttuani tajusin, etten voisi olla nukutuksessa, vaan hereillä vahtimassa äijän touhuja, että näytteet otettaisiin huolella eikä vaan hutaistaisi tai jätettäisi ottamatta kokonaan.

    Tästä on tullut arvovaltakysymys nyt, voiko Suomessa sairastaa poskionteloiden sieni-infektiota. Itse voin sanoa olevani väärässä ja niin teenkin, jos on aihetta, mutta minusta tuntuu, että vastapoolille on tärkeää olla oikeassa, vaikka olisikin väärässä.


   • sanasinko kirjoitti:

    Aloin tänään selvitellä muitakin vaihtoehtoja, jotka pidän omana tietonani. Romppuni jäivät vaan korvapoliin ja aloin jallittaa niitä takaisin. Niistä löytyy potemani sairaus, joka ei ole mitään psykosomatiikkaa.

    Romppuja etsittiin sitten talosta ja korvalääkäriäkin hätisteltiin sen verran, että hän soitti minulle. Sanoin, että hän lupasi soittaa eiliseen mennessä, mutta hän selitti vain, ettei ollut ehtinyt eikä nytkään olisi ehtinyt. Jälkikäteen heräsi ajatus, miksi hänellä oli ollut aikaa luvata...

    Erikoinen ja vähättelevä puhelu. Puhuimme alustavasti leikkauksesta, jota hän lykkäisi pitkään, mutta miten voin luottaa ihmiseen, joka puhuu mitä sattuu eikä pidä lupauksiaan. Hän leikkaisi, mutta onko hän tarpeeksi kokenut. Saanko oikeaa hoitoa sieni-infektioon, jos minulla sellainen on vai sorkitaanko vaan. Täytyy selvitellä vielä kaikkea.

    Myönsi sentään, että tauti on edennyt.

    Sain tänään korvapolilla käynnistäni tilaamani lausunnon, joka oli ihme kyllä ihan asiallinen. Johan tässä on tottunut vaikka mihin. Lausunnossa luki: "Jonkin verran uncinatukset vaikuttavat lateraalistuneilta." Minulle tehtiin tähystys, vaikkei maksillaarionteloihin päästykään. Diagnoosi: J32.0 Sinuitis maxillaris chronica


   • sanasinko kirjoitti:

    "Erikoinen ja vähättelevä puhelu. Puhuimme alustavasti leikkauksesta, jota hän lykkäisi pitkään, mutta miten voin luottaa ihmiseen, joka puhuu mitä sattuu eikä pidä lupauksiaan. Hän leikkaisi, mutta onko hän tarpeeksi kokenut. Saanko oikeaa hoitoa sieni-infektioon, jos minulla sellainen on vai sorkitaanko vaan. Täytyy selvitellä vielä kaikkea."

    - Nukuttuani yön yli minussa oli kypsynyt näkemys, etten luota tuohon ihmiseen. Olen saanut kärsiä vuoden, kaksi hammasta on kuollut ja hän vähätteli oireitani. Leikkaustakin lykättäisiin, koska muut potilaat ovat tärkeämpiä.

    Joku tuossa mättää, olen nähnyt tuota liikaa. Mitä helvettiä teen paikoissa, joissa päältäni kävellään? Minun on täytynyt olla hirveän sairas alistuessani koskaan mihinkään tuollaiseen.

    Lääkäri ei luvannut leikkauksen lopputuloksesta mitään. Hän oikein korosti, ettei lupaa mitään.

    Anestesiamuodosta myös puhuimme. Nukutuksessa tehtäisiin, että voisi sorkkia enemmän.

    Mutta yön yli nukuttuani tajusin, etten voisi olla nukutuksessa, vaan hereillä vahtimassa äijän touhuja, että näytteet otettaisiin huolella eikä vaan hutaistaisi tai jätettäisi ottamatta kokonaan.

    Tästä on tullut arvovaltakysymys nyt, voiko Suomessa sairastaa poskionteloiden sieni-infektiota. Itse voin sanoa olevani väärässä ja niin teenkin, jos on aihetta, mutta minusta tuntuu, että vastapoolille on tärkeää olla oikeassa, vaikka olisikin väärässä.

    Lääkäri soitti perjantaina. Soittopyyntö oli jäänyt vahingossa voimaan.

    Ei minulla ole enää mitään kysyttävää, sanoin. Lääkärin ääni oli mairea.

    Inhoan teeskentelijöitä. Yritti sentään olla kohtelias, plussaa siitä.

    Ristiriitainen olo jälkikäteen, ei paljastanut oikeita korttejaan.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Erikoinen ja vähättelevä puhelu. Puhuimme alustavasti leikkauksesta, jota hän lykkäisi pitkään, mutta miten voin luottaa ihmiseen, joka puhuu mitä sattuu eikä pidä lupauksiaan. Hän leikkaisi, mutta onko hän tarpeeksi kokenut. Saanko oikeaa hoitoa sieni-infektioon, jos minulla sellainen on vai sorkitaanko vaan. Täytyy selvitellä vielä kaikkea."

    - Nukuttuani yön yli minussa oli kypsynyt näkemys, etten luota tuohon ihmiseen. Olen saanut kärsiä vuoden, kaksi hammasta on kuollut ja hän vähätteli oireitani. Leikkaustakin lykättäisiin, koska muut potilaat ovat tärkeämpiä.

    Joku tuossa mättää, olen nähnyt tuota liikaa. Mitä helvettiä teen paikoissa, joissa päältäni kävellään? Minun on täytynyt olla hirveän sairas alistuessani koskaan mihinkään tuollaiseen.

    Lääkäri ei luvannut leikkauksen lopputuloksesta mitään. Hän oikein korosti, ettei lupaa mitään.

    Anestesiamuodosta myös puhuimme. Nukutuksessa tehtäisiin, että voisi sorkkia enemmän.

    Mutta yön yli nukuttuani tajusin, etten voisi olla nukutuksessa, vaan hereillä vahtimassa äijän touhuja, että näytteet otettaisiin huolella eikä vaan hutaistaisi tai jätettäisi ottamatta kokonaan.

    Tästä on tullut arvovaltakysymys nyt, voiko Suomessa sairastaa poskionteloiden sieni-infektiota. Itse voin sanoa olevani väärässä ja niin teenkin, jos on aihetta, mutta minusta tuntuu, että vastapoolille on tärkeää olla oikeassa, vaikka olisikin väärässä.

    "Olen saanut kärsiä vuoden, kaksi hammasta on kuollut ja hän vähätteli oireitani. Leikkaustakin lykättäisiin, koska muut potilaat ovat tärkeämpiä."

    - Helvetti! Olen nukkunut yöllä vain kolmisen tuntia taas, vetänyt eilen nikotiiniamidia kolme 1500 mg:n tablettia ja joutunut ottamaan aamuyöllä jo lisää. Että ylipäätään sain puolen yön jälkeen unta, jouduin rukoilemaan hartaasti. Vasen pikkuvarpaanväli kirveli, mutten jaksanut lopen uupuneena nousta sitä hoitamaan. Sehän on juuri se varpaanväli, josta työterveyslääkäri viime keväänä viisasteli, ettei siinä mitään sieni-infektiota ole. Ei vissiinkään juu, vaikka dermatofyytti todettiin laboratoriotestein oikeasta pikkuvarpaanvälistä kesällä ja sain aivan liian lyhyen kahden viikon sisäisen sienilääkityksen.

    Ja nyt saan poskiontelo paksuna kitua ja odottaa leikkaukseen pääsyä! Ulkomaalainen lääkäri suositteli leikkausta mahdollisimman nopeasti mikrobiologisen tilani takia, mutta täällä saa henkensä ja terveytensä kaupalla odottaa, kunnes nirri on poissa!

    Tulkaas kusipäät taas miinustelemaan! Totuus ei muutu siitä vaan mihinkään, että ihmisten päältä käveltään ja heidän oireitaan mitätöidään.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Olen saanut kärsiä vuoden, kaksi hammasta on kuollut ja hän vähätteli oireitani. Leikkaustakin lykättäisiin, koska muut potilaat ovat tärkeämpiä."

    - Helvetti! Olen nukkunut yöllä vain kolmisen tuntia taas, vetänyt eilen nikotiiniamidia kolme 1500 mg:n tablettia ja joutunut ottamaan aamuyöllä jo lisää. Että ylipäätään sain puolen yön jälkeen unta, jouduin rukoilemaan hartaasti. Vasen pikkuvarpaanväli kirveli, mutten jaksanut lopen uupuneena nousta sitä hoitamaan. Sehän on juuri se varpaanväli, josta työterveyslääkäri viime keväänä viisasteli, ettei siinä mitään sieni-infektiota ole. Ei vissiinkään juu, vaikka dermatofyytti todettiin laboratoriotestein oikeasta pikkuvarpaanvälistä kesällä ja sain aivan liian lyhyen kahden viikon sisäisen sienilääkityksen.

    Ja nyt saan poskiontelo paksuna kitua ja odottaa leikkaukseen pääsyä! Ulkomaalainen lääkäri suositteli leikkausta mahdollisimman nopeasti mikrobiologisen tilani takia, mutta täällä saa henkensä ja terveytensä kaupalla odottaa, kunnes nirri on poissa!

    Tulkaas kusipäät taas miinustelemaan! Totuus ei muutu siitä vaan mihinkään, että ihmisten päältä käveltään ja heidän oireitaan mitätöidään.

    Helvetin helvetti! Painun kirjoittamaan aamusivuni.


   • sanasinko kirjoitti:

    Helvetin helvetti! Painun kirjoittamaan aamusivuni.

    Paperi mapissa loppu, pitää ottaa lisää!
    Sadan liuskan pinnassa jo taas.


   • sanasinko kirjoitti:

    Paperi mapissa loppu, pitää ottaa lisää!
    Sadan liuskan pinnassa jo taas.

    Myös tussi veteli viimeisiään.
    Ostan niitä kymmenisen kerralla.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Olen saanut kärsiä vuoden, kaksi hammasta on kuollut ja hän vähätteli oireitani. Leikkaustakin lykättäisiin, koska muut potilaat ovat tärkeämpiä."

    - Helvetti! Olen nukkunut yöllä vain kolmisen tuntia taas, vetänyt eilen nikotiiniamidia kolme 1500 mg:n tablettia ja joutunut ottamaan aamuyöllä jo lisää. Että ylipäätään sain puolen yön jälkeen unta, jouduin rukoilemaan hartaasti. Vasen pikkuvarpaanväli kirveli, mutten jaksanut lopen uupuneena nousta sitä hoitamaan. Sehän on juuri se varpaanväli, josta työterveyslääkäri viime keväänä viisasteli, ettei siinä mitään sieni-infektiota ole. Ei vissiinkään juu, vaikka dermatofyytti todettiin laboratoriotestein oikeasta pikkuvarpaanvälistä kesällä ja sain aivan liian lyhyen kahden viikon sisäisen sienilääkityksen.

    Ja nyt saan poskiontelo paksuna kitua ja odottaa leikkaukseen pääsyä! Ulkomaalainen lääkäri suositteli leikkausta mahdollisimman nopeasti mikrobiologisen tilani takia, mutta täällä saa henkensä ja terveytensä kaupalla odottaa, kunnes nirri on poissa!

    Tulkaas kusipäät taas miinustelemaan! Totuus ei muutu siitä vaan mihinkään, että ihmisten päältä käveltään ja heidän oireitaan mitätöidään.

    "Totuus ei muutu siitä vaan mihinkään, että ihmisten päältä kävellään ja heidän oireitaan mitätöidään."

    Voih, edellähän oli virhe - korjasin tuossa. Jos olisin huomannut heti aamusta, olisin postannut uudestaan, mutta olkoon nyt. Inhoan tätä softaa, jossa ei voi muokata viestejään jälkikäteen yhtään.

    - Raskas päivä. Kävelin 2,6 kilometriä suuhygienistin vastaanotolle, perille uupuneena. Kerroin nukkuneeni huonosti ja sairastelleeni poskionteloitani jo vuoden.

    Hampaani puhdistettiin ensin ultraäänilaitteella, joka kävi tosi sukkelaan, ja perään vielä käsin. Operaatioon oli varattu tunnin aika, mutta suuhygienisti sanoi, ettei saa niin kauan kulumaan. Näkee kyllä, että hoidan hampaani hyvin, hän sanoi ja kunpa kaikki hoitaisivat yhtä hyvin. Ikenet ovat terveet eikä plakkiakaan juuri ole, hän totesi ja kehotti jatkamaan samaan malliin vaan. Puolessa tunnissa koko homma oli ohi.

    Päästyäni viimein kotiin olin kävellyt pakkasessa yhteensä yli viiden kilometrin lenkin.

    Mutta olo on koko ajan raskas ja huono poskionteloiden rasittaessa vointiani. Olen nukkunut jo vuoden huonosti, väsymyksen provosoidessa kaiken maailman sydänoireitakin. En tiedä, millä voimilla selviän leikkaukseen asti. Alan olla joka tavalla aika loppu.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Totuus ei muutu siitä vaan mihinkään, että ihmisten päältä kävellään ja heidän oireitaan mitätöidään."

    Voih, edellähän oli virhe - korjasin tuossa. Jos olisin huomannut heti aamusta, olisin postannut uudestaan, mutta olkoon nyt. Inhoan tätä softaa, jossa ei voi muokata viestejään jälkikäteen yhtään.

    - Raskas päivä. Kävelin 2,6 kilometriä suuhygienistin vastaanotolle, perille uupuneena. Kerroin nukkuneeni huonosti ja sairastelleeni poskionteloitani jo vuoden.

    Hampaani puhdistettiin ensin ultraäänilaitteella, joka kävi tosi sukkelaan, ja perään vielä käsin. Operaatioon oli varattu tunnin aika, mutta suuhygienisti sanoi, ettei saa niin kauan kulumaan. Näkee kyllä, että hoidan hampaani hyvin, hän sanoi ja kunpa kaikki hoitaisivat yhtä hyvin. Ikenet ovat terveet eikä plakkiakaan juuri ole, hän totesi ja kehotti jatkamaan samaan malliin vaan. Puolessa tunnissa koko homma oli ohi.

    Päästyäni viimein kotiin olin kävellyt pakkasessa yhteensä yli viiden kilometrin lenkin.

    Mutta olo on koko ajan raskas ja huono poskionteloiden rasittaessa vointiani. Olen nukkunut jo vuoden huonosti, väsymyksen provosoidessa kaiken maailman sydänoireitakin. En tiedä, millä voimilla selviän leikkaukseen asti. Alan olla joka tavalla aika loppu.

    "Olen nukkunut jo vuoden huonosti, väsymyksen provosoidessa kaiken maailman sydänoireitakin. En tiedä, millä voimilla selviän leikkaukseen asti. Alan olla joka tavalla aika loppu."

    - Jos menen yöllä ennen yhtä nukkumaan, kellon pitäisi olla jotain muuta kuin neljä herätessäni. Taitaa olla aika kirjoittaa eteenpäin ja kyseenalaistaa ns. hoitoni kokonaan.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Erikoinen ja vähättelevä puhelu. Puhuimme alustavasti leikkauksesta, jota hän lykkäisi pitkään, mutta miten voin luottaa ihmiseen, joka puhuu mitä sattuu eikä pidä lupauksiaan. Hän leikkaisi, mutta onko hän tarpeeksi kokenut. Saanko oikeaa hoitoa sieni-infektioon, jos minulla sellainen on vai sorkitaanko vaan. Täytyy selvitellä vielä kaikkea."

    - Nukuttuani yön yli minussa oli kypsynyt näkemys, etten luota tuohon ihmiseen. Olen saanut kärsiä vuoden, kaksi hammasta on kuollut ja hän vähätteli oireitani. Leikkaustakin lykättäisiin, koska muut potilaat ovat tärkeämpiä.

    Joku tuossa mättää, olen nähnyt tuota liikaa. Mitä helvettiä teen paikoissa, joissa päältäni kävellään? Minun on täytynyt olla hirveän sairas alistuessani koskaan mihinkään tuollaiseen.

    Lääkäri ei luvannut leikkauksen lopputuloksesta mitään. Hän oikein korosti, ettei lupaa mitään.

    Anestesiamuodosta myös puhuimme. Nukutuksessa tehtäisiin, että voisi sorkkia enemmän.

    Mutta yön yli nukuttuani tajusin, etten voisi olla nukutuksessa, vaan hereillä vahtimassa äijän touhuja, että näytteet otettaisiin huolella eikä vaan hutaistaisi tai jätettäisi ottamatta kokonaan.

    Tästä on tullut arvovaltakysymys nyt, voiko Suomessa sairastaa poskionteloiden sieni-infektiota. Itse voin sanoa olevani väärässä ja niin teenkin, jos on aihetta, mutta minusta tuntuu, että vastapoolille on tärkeää olla oikeassa, vaikka olisikin väärässä.

    "Olen saanut kärsiä vuoden, kaksi hammasta on kuollut ja hän vähätteli oireitani. Leikkaustakin lykättäisiin, koska muut potilaat ovat tärkeämpiä."

    - Akuutit tapaukset ovat menneet edelleni. Sen logiikan mukaan minutkin olisi kuulunut hoitaa jo viime keväänä.

    Kanteluiksi menee.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Olen nukkunut jo vuoden huonosti, väsymyksen provosoidessa kaiken maailman sydänoireitakin. En tiedä, millä voimilla selviän leikkaukseen asti. Alan olla joka tavalla aika loppu."

    - Jos menen yöllä ennen yhtä nukkumaan, kellon pitäisi olla jotain muuta kuin neljä herätessäni. Taitaa olla aika kirjoittaa eteenpäin ja kyseenalaistaa ns. hoitoni kokonaan.

    Olen nukkunut niin pitkään huonosti, edellisyönäkin vain kolmisen tuntia, ja taas heräsin kolmen tunnin unien jälkeen. Kun on lopen uupunut ja herää jo kolmen tunnin kuluttua - karsea olo. Mitään ei jaksa.

    Viiden jälkeen menin sänkyyn uudestaan ja yritin nukkua lisää. Mahdotonta nukahtaa, kun hermovapina leviää koko kehoon. Olin ottanut edellisen 1500 mg:n niasiiniamiditabletin puolen yön maissa, ja ajattelin tehon jo menneen. Päätin ottaa sitten uuden niasiiniamiditabletin, ja hetken kuluttua vapina alkoi hellittää niin, että nukahdin uudestaan.


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    Olen nukkunut niin pitkään huonosti, edellisyönäkin vain kolmisen tuntia, ja taas heräsin kolmen tunnin unien jälkeen. Kun on lopen uupunut ja herää jo kolmen tunnin kuluttua - karsea olo. Mitään ei jaksa.

    Viiden jälkeen menin sänkyyn uudestaan ja yritin nukkua lisää. Mahdotonta nukahtaa, kun hermovapina leviää koko kehoon. Olin ottanut edellisen 1500 mg:n niasiiniamiditabletin puolen yön maissa, ja ajattelin tehon jo menneen. Päätin ottaa sitten uuden niasiiniamiditabletin, ja hetken kuluttua vapina alkoi hellittää niin, että nukahdin uudestaan.

    miksi vaaterissa on se pahin olotila (välillä minullakin vielä joskus) ja vielä selvinpäin. Lääkärikään ei osannut siihen vastausta oiken antaa kun kerroin, että pienessä lliikkeessä ja pystyasennossa helpompaa olla kuin vatupassissa.
    Siksi en voinut siellä solumyrkkykujalla nukkua kuin saunassa kun pystyin siellä pitämään akkunaa auki koko ajan vaikka oli miinusta 20-30 astetta ulkona (kiuas lämmöllä). Kun muistelen sitäkin tilannetta niin paremmin oli tilanne kun pää oli korkeammalla kuin tavallisessa nukkuma-asennossa.
    Kuitenkin kun sitten tuli sitä univelkaa tarpeeksi paljon, niin ei auttanut oliko istuallaan tai seisoollaan tai mitenpäin tahansa. Ei unta saanut riittävästi.
    Kysy lääkäriltäsi jotain unilääkettä tilapäisesti. Ei kai se unettomuus pitäisi olla kummempi tauti kuin vaikka pukamat. Molempien kanssa on vaikea elää pitempään ja jos kumpikin yhtäaikaa, niin vielä vaikeampaa.
    Mitään hävettävää niissä sairauksissa ei nyt saisi enää 2000 luvulla olla.
    Unenpuute voi varmaankin puhkaista vakavampiakin sairausia joten riskaapelia olla nukkumatta kunnolla kuukausia ja jopa vuosia.
    Sehän se kuitenkin täytyy poistaa mikä sen unettomuuden aiheuttaa.

    Yhä homeinen asunto vai saastunutta irtaimistoa vai mikä pirulainen siellä taustalla sitten onkin.

    En kuitenkaan pakota tekemään mitään valintoja, mutta onhan tuota unettomuuttasi jo ollut turhan pitkän aikaa. Huolestuu kai tuosta kohta erkkikin.

    Mutta kun alat taistelemaan kosteusvauriosairastuneen oikeusturvasta toisen virheiden takia, niin voihan se unilääkekin jotenkin kääntyä itseäsi vastaan. Mistä niistä tietää?


   • vertti-eetu kirjoitti:

    miksi vaaterissa on se pahin olotila (välillä minullakin vielä joskus) ja vielä selvinpäin. Lääkärikään ei osannut siihen vastausta oiken antaa kun kerroin, että pienessä lliikkeessä ja pystyasennossa helpompaa olla kuin vatupassissa.
    Siksi en voinut siellä solumyrkkykujalla nukkua kuin saunassa kun pystyin siellä pitämään akkunaa auki koko ajan vaikka oli miinusta 20-30 astetta ulkona (kiuas lämmöllä). Kun muistelen sitäkin tilannetta niin paremmin oli tilanne kun pää oli korkeammalla kuin tavallisessa nukkuma-asennossa.
    Kuitenkin kun sitten tuli sitä univelkaa tarpeeksi paljon, niin ei auttanut oliko istuallaan tai seisoollaan tai mitenpäin tahansa. Ei unta saanut riittävästi.
    Kysy lääkäriltäsi jotain unilääkettä tilapäisesti. Ei kai se unettomuus pitäisi olla kummempi tauti kuin vaikka pukamat. Molempien kanssa on vaikea elää pitempään ja jos kumpikin yhtäaikaa, niin vielä vaikeampaa.
    Mitään hävettävää niissä sairauksissa ei nyt saisi enää 2000 luvulla olla.
    Unenpuute voi varmaankin puhkaista vakavampiakin sairausia joten riskaapelia olla nukkumatta kunnolla kuukausia ja jopa vuosia.
    Sehän se kuitenkin täytyy poistaa mikä sen unettomuuden aiheuttaa.

    Yhä homeinen asunto vai saastunutta irtaimistoa vai mikä pirulainen siellä taustalla sitten onkin.

    En kuitenkaan pakota tekemään mitään valintoja, mutta onhan tuota unettomuuttasi jo ollut turhan pitkän aikaa. Huolestuu kai tuosta kohta erkkikin.

    Mutta kun alat taistelemaan kosteusvauriosairastuneen oikeusturvasta toisen virheiden takia, niin voihan se unilääkekin jotenkin kääntyä itseäsi vastaan. Mistä niistä tietää?

    Lässytykset eivät auta yhtään ja unilääkkeitäkään en käytä.

    Puukko vaan auttaa poskiontelo-ongelmaani. Vasen poskiontelo on paksuna koko ajan, sisällä on jotain ja paljon.


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    Lässytykset eivät auta yhtään ja unilääkkeitäkään en käytä.

    Puukko vaan auttaa poskiontelo-ongelmaani. Vasen poskiontelo on paksuna koko ajan, sisällä on jotain ja paljon.

    on kuitenkin omissa käsissäsi. Näinhän Sinun on annettu ymmärtää joka taholla. Unenpuutteesi ei kuitenkaan ole kuin oma ongelmasi.
    Kaikki me toiset siitäkin riippumatta nukumme välillä hyvin.


   • sanasinko kirjoitti:

    Lässytykset eivät auta yhtään ja unilääkkeitäkään en käytä.

    Puukko vaan auttaa poskiontelo-ongelmaani. Vasen poskiontelo on paksuna koko ajan, sisällä on jotain ja paljon.

    On vähän käytännön asioita järjestettävänä ja keskitettävä vähäisiä voimavarojaan. Aika kova vaatimus, että sairaan pitää taistella omasta hoidostaan, mutta sitä se on. Vien seuraavaksi asiani lääketieteen ja kirurgian tohtorille, mitä mieltä hän on. Haluaisin poskiontelosta näytteen myös itselleni tutkittavaksi toisaalla, kyselen sitäkin. Viimeistään sitten ulkomailla tutkitaan, jos täällä ei käy päinsä.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    on kuitenkin omissa käsissäsi. Näinhän Sinun on annettu ymmärtää joka taholla. Unenpuutteesi ei kuitenkaan ole kuin oma ongelmasi.
    Kaikki me toiset siitäkin riippumatta nukumme välillä hyvin.

    Jos omatkin poskiontelosi on leikattu, mitä tulet viisastelemaan.


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    Jos omatkin poskiontelosi on leikattu, mitä tulet viisastelemaan.

    eiköhän se siitä vielä. Voimia kaikesta huolimatta.
    Odotellaan parempia aikoja.
    On leikattu ja helpotti valtavasti. Siinäkin pätee sanonta, että parempi myöhään kun ei ollenkaan. Oli simppeli toimenpide ja ilman "nukutusta"ja toimenpiteestä näin syrjäsilmilläni kaiken. Senkin kun lääkäri veteli melkein pienen pikkurillin kokoiset vaaleanpunaiset polyypit pihdeillä sisuksista nenän kautta. Ne meni sitten tutkimuksiin ja tulos oli mieluinen. Ei syöpää eikä kasvainta. Lääkehoitoa ja sarvikuonoa jatkossa. Molemmista olen kuitenkin luopunut viime keväänä sattuneista syistä (home).


   • vertti-eetu kirjoitti:

    eiköhän se siitä vielä. Voimia kaikesta huolimatta.
    Odotellaan parempia aikoja.
    On leikattu ja helpotti valtavasti. Siinäkin pätee sanonta, että parempi myöhään kun ei ollenkaan. Oli simppeli toimenpide ja ilman "nukutusta"ja toimenpiteestä näin syrjäsilmilläni kaiken. Senkin kun lääkäri veteli melkein pienen pikkurillin kokoiset vaaleanpunaiset polyypit pihdeillä sisuksista nenän kautta. Ne meni sitten tutkimuksiin ja tulos oli mieluinen. Ei syöpää eikä kasvainta. Lääkehoitoa ja sarvikuonoa jatkossa. Molemmista olen kuitenkin luopunut viime keväänä sattuneista syistä (home).

    "Oli simppeli toimenpide ja ilman 'nukutusta' ja toimenpiteestä näin syrjäsilmilläni kaiken."

    - Laajennettiinko käytäviä maksillaarionteloihin? Minulla on vasen infundibulum tukossa ja oikea ahdas. Käytäviä laajennetaan luuta rikkomalla.


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    "Oli simppeli toimenpide ja ilman 'nukutusta' ja toimenpiteestä näin syrjäsilmilläni kaiken."

    - Laajennettiinko käytäviä maksillaarionteloihin? Minulla on vasen infundibulum tukossa ja oikea ahdas. Käytäviä laajennetaan luuta rikkomalla.

    missä jyrsijä. Sen jyrsinnän jälkeen on paikat pysyneet kiitettävästi auki. Yksi harvoja asioita täällä päijät hämeessä mikä on tuonut helpotusta sairasteluihin. Asiansa osaava lääkäri. Punkteerauksia ei ole enää sen koommin tarvinnut suorittaa.
    Mutta se on ollut ja mennyt. Nyt kohti uusia haasteita. Vasen koipi vuorossa.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    miksi vaaterissa on se pahin olotila (välillä minullakin vielä joskus) ja vielä selvinpäin. Lääkärikään ei osannut siihen vastausta oiken antaa kun kerroin, että pienessä lliikkeessä ja pystyasennossa helpompaa olla kuin vatupassissa.
    Siksi en voinut siellä solumyrkkykujalla nukkua kuin saunassa kun pystyin siellä pitämään akkunaa auki koko ajan vaikka oli miinusta 20-30 astetta ulkona (kiuas lämmöllä). Kun muistelen sitäkin tilannetta niin paremmin oli tilanne kun pää oli korkeammalla kuin tavallisessa nukkuma-asennossa.
    Kuitenkin kun sitten tuli sitä univelkaa tarpeeksi paljon, niin ei auttanut oliko istuallaan tai seisoollaan tai mitenpäin tahansa. Ei unta saanut riittävästi.
    Kysy lääkäriltäsi jotain unilääkettä tilapäisesti. Ei kai se unettomuus pitäisi olla kummempi tauti kuin vaikka pukamat. Molempien kanssa on vaikea elää pitempään ja jos kumpikin yhtäaikaa, niin vielä vaikeampaa.
    Mitään hävettävää niissä sairauksissa ei nyt saisi enää 2000 luvulla olla.
    Unenpuute voi varmaankin puhkaista vakavampiakin sairausia joten riskaapelia olla nukkumatta kunnolla kuukausia ja jopa vuosia.
    Sehän se kuitenkin täytyy poistaa mikä sen unettomuuden aiheuttaa.

    Yhä homeinen asunto vai saastunutta irtaimistoa vai mikä pirulainen siellä taustalla sitten onkin.

    En kuitenkaan pakota tekemään mitään valintoja, mutta onhan tuota unettomuuttasi jo ollut turhan pitkän aikaa. Huolestuu kai tuosta kohta erkkikin.

    Mutta kun alat taistelemaan kosteusvauriosairastuneen oikeusturvasta toisen virheiden takia, niin voihan se unilääkekin jotenkin kääntyä itseäsi vastaan. Mistä niistä tietää?

    "Kysy lääkäriltäsi jotain unilääkettä tilapäisesti."

    - En voi, ei natsaa mun elämäntyyliin ollenkaan. Lääkäriltä pyytämääni melatoniiniakaan en ole ottanut vielä. Ihan avaamattomana on Circadin 2 mg keittiönpöydällä, kolmiolääke. Ongelmana, etten halua olla pöhnäinen. Kirjoitusvire voi iskeä yölläkin eikä sitä saa sotkea mikään. En voisi elää niin, että iltaisin pitäisi ottaa joku pilleri ja mennä kiltisti sänkyyn makaamaan, unta odottamaan. Nukun vaan, kun olen väsynyt. Jos uni ei tule, ponkaisen ylös. Unilääke huono somaattiseen vaivaan. Sairaus sinänsä pitäisi hoitaa.


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    "Kysy lääkäriltäsi jotain unilääkettä tilapäisesti."

    - En voi, ei natsaa mun elämäntyyliin ollenkaan. Lääkäriltä pyytämääni melatoniiniakaan en ole ottanut vielä. Ihan avaamattomana on Circadin 2 mg keittiönpöydällä, kolmiolääke. Ongelmana, etten halua olla pöhnäinen. Kirjoitusvire voi iskeä yölläkin eikä sitä saa sotkea mikään. En voisi elää niin, että iltaisin pitäisi ottaa joku pilleri ja mennä kiltisti sänkyyn makaamaan, unta odottamaan. Nukun vaan, kun olen väsynyt. Jos uni ei tule, ponkaisen ylös. Unilääke huono somaattiseen vaivaan. Sairaus sinänsä pitäisi hoitaa.

    sairauden aiheuttaja poistaa. Ensisijaisesti jos suinkin se on mahdollista.
    Sitä tässä koko ajan omalla kohdalla suunnittelen. Kamat kaatikselle mitkä oireita aiheuttaa vielä ja asunnosta vek. Vaatii miettimistä ja ennenkaikkea rohkeutta ja kaverin huomioon ottamista joka on vielä suht koht oireeton (välillä) täsä nykyisessä. Idea on aivan toteutettavissa, mutta katellaan. Nyt ei enää hättäillä. mennään koko ajan etteenpäin kuitenkin. Kunto alkaa olemaan kohta sitä luokkaa, että voisi vaikka alkaa puolustamaan välillä ihtiäkin. Mutta ei passaa liikoja kehua. Tämäkin laji on sellainen, että justiinsa kun luulee kaiken olevan hyvin, niin silloin yleensä se takaisku yllättää terveyden osalla.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    sairauden aiheuttaja poistaa. Ensisijaisesti jos suinkin se on mahdollista.
    Sitä tässä koko ajan omalla kohdalla suunnittelen. Kamat kaatikselle mitkä oireita aiheuttaa vielä ja asunnosta vek. Vaatii miettimistä ja ennenkaikkea rohkeutta ja kaverin huomioon ottamista joka on vielä suht koht oireeton (välillä) täsä nykyisessä. Idea on aivan toteutettavissa, mutta katellaan. Nyt ei enää hättäillä. mennään koko ajan etteenpäin kuitenkin. Kunto alkaa olemaan kohta sitä luokkaa, että voisi vaikka alkaa puolustamaan välillä ihtiäkin. Mutta ei passaa liikoja kehua. Tämäkin laji on sellainen, että justiinsa kun luulee kaiken olevan hyvin, niin silloin yleensä se takaisku yllättää terveyden osalla.

    "Kamat kaatikselle mitkä oireita aiheuttaa vielä ja asunnosta vek."

    - Mitäs jos tauti onkin jo kropassasi? Kaatikselle sekin vuaan?


   • sanasinko kirjoitti:

    "Kysy lääkäriltäsi jotain unilääkettä tilapäisesti."

    - En voi, ei natsaa mun elämäntyyliin ollenkaan. Lääkäriltä pyytämääni melatoniiniakaan en ole ottanut vielä. Ihan avaamattomana on Circadin 2 mg keittiönpöydällä, kolmiolääke. Ongelmana, etten halua olla pöhnäinen. Kirjoitusvire voi iskeä yölläkin eikä sitä saa sotkea mikään. En voisi elää niin, että iltaisin pitäisi ottaa joku pilleri ja mennä kiltisti sänkyyn makaamaan, unta odottamaan. Nukun vaan, kun olen väsynyt. Jos uni ei tule, ponkaisen ylös. Unilääke huono somaattiseen vaivaan. Sairaus sinänsä pitäisi hoitaa.

    "Ongelmana, etten halua olla pöhnäinen. Kirjoitusvire voi iskeä yölläkin eikä sitä saa sotkea mikään."

    - Pieni määrä alkoholia ei flow'ta haittaa, jos olisi terve. Vaan kun ei ole.

    Olen alkanut merkata allakkaan ylös kaikki nauttimani alkoholiannoksetkin.


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    "Kamat kaatikselle mitkä oireita aiheuttaa vielä ja asunnosta vek."

    - Mitäs jos tauti onkin jo kropassasi? Kaatikselle sekin vuaan?

    on ja pysyy varmaan pitempään mitä joku ositummi ennusteli vockipaskojen vaaroista.
    Vai poistuuko edes kolmen kuukauden sisällä elimistöstä hei nämä mitä elimistössä on.
    Olen nimittäin ollut pois yhdeksän kuukautta sieltä asunnosta missä vockia löytyi myös. Ja toisestakin missä kävi muntersin kaveri vockinäytteitä ottamassa, niin pois oltu jo kuusi kuukautta joten sitä pohjalta "helpotuksen huokaus", että ei ainakaan ole vockia (haihtuvat orgaaniset yhdisteet) mitä vielä roppaa raatelee ja irtaimistossa sitkeästi tuhojaan yrittää tehdä.
    terveysmies ilman mitään kummempia vockimittauksia vielä meni sanomaan syksyllä, että ei täällä nykyisessä vocia ole, joten ei sitten syytä huoleen.
    Mutta näitä löytyi IgG verinäytteestä huolestuttavasti.

    Streptomyces halstedii bakteerit.
    Myrkkyjä ovat kai vai mitä lie?


   • vertti-eetu
    sanasinko kirjoitti:

    Kirjoittaja on poistanut tästä viestin

    näistä homepalstan jutuista ja hän arvostettu ihminen sanoi, että
    "Siellä Sanasinko on todella sairastunut kosteusvauriomyrkkyihin ja tilanteensa vaatisi saada oikeaa apua ja heti" , mutta mistä helvetistä sitä saa maassamme jos ei lääkärit, terveysmiehet, aluehallintovirasto eikä kukaan neljäskään anna silloin kun on todellinen hätä.
    Ei minunkaa avunpyyntöihini ole oikealla tavalla tartuttu kun olen Hollolaan entisille naapureilleni apua pyytänyt. Vino pino on nimiä jotka ovat vaan käsiään levitelleet ja silmiään pyöritellyt tapahtuneen johdosta.
    No niinkauan on toivoa kun on elämää. Ja sitkeyttä kyllä piisaa.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    näistä homepalstan jutuista ja hän arvostettu ihminen sanoi, että
    "Siellä Sanasinko on todella sairastunut kosteusvauriomyrkkyihin ja tilanteensa vaatisi saada oikeaa apua ja heti" , mutta mistä helvetistä sitä saa maassamme jos ei lääkärit, terveysmiehet, aluehallintovirasto eikä kukaan neljäskään anna silloin kun on todellinen hätä.
    Ei minunkaa avunpyyntöihini ole oikealla tavalla tartuttu kun olen Hollolaan entisille naapureilleni apua pyytänyt. Vino pino on nimiä jotka ovat vaan käsiään levitelleet ja silmiään pyöritellyt tapahtuneen johdosta.
    No niinkauan on toivoa kun on elämää. Ja sitkeyttä kyllä piisaa.

    Viisas se kaverisi. Noin itsekin olen ajatellut, että tarvitsisin apua heti. Viimeinen, jonka tarvitsisi ajankulukseen sairastaa. Kaikkihan on oikeasti mennyt tämän homesairauden takia pieleen, ensimmäinen käsikirjoituksen viimeistely jne. Mutta kun nirri on poissa, sanat jäävät elämään - ainakin yhden ystäväni kohdalla huomannut ja ehkä toisenkin, varmistuttava vielä vaan. Ääniä ikuisuudesta.


   • sanasinko kirjoitti:

    On vähän käytännön asioita järjestettävänä ja keskitettävä vähäisiä voimavarojaan. Aika kova vaatimus, että sairaan pitää taistella omasta hoidostaan, mutta sitä se on. Vien seuraavaksi asiani lääketieteen ja kirurgian tohtorille, mitä mieltä hän on. Haluaisin poskiontelosta näytteen myös itselleni tutkittavaksi toisaalla, kyselen sitäkin. Viimeistään sitten ulkomailla tutkitaan, jos täällä ei käy päinsä.

    Aika urakka oli sähköpostin pusaamisessa, mutta sinne meni. Haluan varmistua, että leikataan kunnolla, kun kerran leikataan.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Kamat kaatikselle mitkä oireita aiheuttaa vielä ja asunnosta vek."

    - Mitäs jos tauti onkin jo kropassasi? Kaatikselle sekin vuaan?

    Loppiaisen jälkeen kävimme kummieni luona Tampereella, vajaat parisataa kilometriä Hesasta.

    Kummitäti syötti ja juotti. Ruoan kanssa yksi olut 5,2 % ja pari lasia valkoviiniä. Kahvipöydässä esiin konjakkipullo, vaikka jo pelkkä haju teki pahaa nykyisistä oireistani johtuen. Ihan pienen tilkan vannotin kaatamaan vain.

    Summa summarum: aimo annos ruokaa alkoholi = paha olo... Pieni purkki nikotiiniamidia oli laukussa, mutten tullut ottaneeksi sitä ja halunnut korostaa oireitani. Ikävä olo vaan, vaikka tarjoilu oli hyvää.

    Sairaus kulkee mukanani kaikkialle, minne menenkin. Jos en sitä (totuutta) hyväksy, olisiko pitänyt sanoa kummeille, että kamat kaatikselle vaan! Eihän heillä ole edes mitään homeongelmaa, sairaus on minussa.


   • sanasinko kirjoitti:

    Loppiaisen jälkeen kävimme kummieni luona Tampereella, vajaat parisataa kilometriä Hesasta.

    Kummitäti syötti ja juotti. Ruoan kanssa yksi olut 5,2 % ja pari lasia valkoviiniä. Kahvipöydässä esiin konjakkipullo, vaikka jo pelkkä haju teki pahaa nykyisistä oireistani johtuen. Ihan pienen tilkan vannotin kaatamaan vain.

    Summa summarum: aimo annos ruokaa alkoholi = paha olo... Pieni purkki nikotiiniamidia oli laukussa, mutten tullut ottaneeksi sitä ja halunnut korostaa oireitani. Ikävä olo vaan, vaikka tarjoilu oli hyvää.

    Sairaus kulkee mukanani kaikkialle, minne menenkin. Jos en sitä (totuutta) hyväksy, olisiko pitänyt sanoa kummeille, että kamat kaatikselle vaan! Eihän heillä ole edes mitään homeongelmaa, sairaus on minussa.

    Täällä oltiin eilenkin pahoinvoivia. Pönttöpää joi yhden ykkösoluen ja pari desiä viiniä. Nikotiiniamidia päälle ja äkkiä makuuasentoon. Poika toi muovipussinkin varalle, paha olo ihan konkreettista.

    Vaikea uskoa, että noinkin pienet määrät tekevät tuollaista, totta se vaan on. Tehokkaasti hillitsee kyllä kulutusta, viinikannutkin kestävät ja säilyvät... "Itse aiheutettu sairaus" ja vatsanväänteet, epämiellyttävä yhdistelmä.


   • sanasinko kirjoitti:

    Aika urakka oli sähköpostin pusaamisessa, mutta sinne meni. Haluan varmistua, että leikataan kunnolla, kun kerran leikataan.

    Vastaus tuli nopsaan, vajaassa parissa tunnissa.

    Pitäisi voida sitten luottaa, all right. Kirjallinen dokumentti nyt siitäkin, hyvä juttu ;)

    Ei olisi kannattanut vaan puhua ronkkimisesta meikäläiselle mitään tai ettei lupaa leikkauksen lopputuloksesta mitään. Noin sanomaan loihinut tajuaa asian varmaan itsekin, jos postini kulkenut toisen kautta myös hänelle. Vähän on semmoinen kutina, vaikken itse lähettänyt...


  • lisäaineet=syöpä

   ruoka valiosta johtuu perkele kaikki, karkkia kehii ni hampaat syöpyy 5 vuodessa ku joka päivä mässäätte, kantsis siirtyy kokonaa lumuu ni ei tarttis tänne kirjotella....

   • lisäaineet=syöpä

    siis luomuu*


   • "lisäaineet=syöpä

    ruoka valiosta johtuu perkele kaikki, karkkia kehii ni hampaat syöpyy 5 vuodessa ku joka päivä mässäätte, kantsis siirtyy kokonaa lumuu ni ei tarttis tänne kirjotella...."

    - Kiihkouskovainen ajattelee vain yhtä äärilaitaa. Oikeasti E-koodihysteria on lähtenyt käsistä, sanoo tutkijakin: http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011040313482656_ru.shtml

    Mitä makeisten syömiseen tulee, niin ainakin poikani on mässyttänyt niitä pienestä pitäen. Reikiä on vaan nolla, vaikka ikää on jo 19 v. Jo pienestä pitäen on puhdistettu hampaat hammaslangalla ja -tikulla ja fluorattu säännöllisesti.

    Itse olen käyttänyt hammaslääkärin reseptillä saatavaa Elmex-geeliä jo 16-vuotiaasta lähtien ja samalla aineella on pojankin hampaita vahvistettu. Pojalla on ollut vaan erilainen lapsuus kuin minulla, kun isossa perheessä ei ollut käytössä muistaakseni edes hammasharjaa kuin vasta koulun kautta saatuna, jolloin hampaat olivat ehtineet jo reikiintyä.

    Jos en olisi vaivautunut poikani eteen niin ja huolehtinut säännöllisestä hammashoidosta, kyllä hänenkin hampaansa olisivat reikiintyneet. Lopetin hänen hampaidensa puhdistamisen vasta, kun olin opettanut häntä hoitamaan murrosikäisenä itse hampaansa ja vahtiessani sitäkin.

    Aika paljon riippuu siitäkin, kuka viitsii milläkin tavoin hampaansa hoitaa. Eihän se hampaiden kaivelu mitään mukavaa ole, mutta säästää paljolta tuskalta ja kärsimykseltä.

    Kun meillä oli koira, jopa sen hampaat pestiin. Se oli tottunut siihen, ja kaikki oli ok niin kauan kuin olin huolehtimassa asioista. Muutettuamme sitten eri osoitteisiin koiran hampaiden harjaaminenkin loppui, ei lapseni isä viitsinyt. Oikeasti vaan koirankin hampaat kuuluisi hoitaa, ks. esim. http://www.mtv3.fi/kampanja/helmi/vapaalla/lemmikit/asiantuntija_auttaa/1315547.html

    Onnelliset hampaat on hoidetut hampaat ja kiittävät hoitajaansa.


   • sanasinko
    sanasinko kirjoitti:

    "lisäaineet=syöpä

    ruoka valiosta johtuu perkele kaikki, karkkia kehii ni hampaat syöpyy 5 vuodessa ku joka päivä mässäätte, kantsis siirtyy kokonaa lumuu ni ei tarttis tänne kirjotella...."

    - Kiihkouskovainen ajattelee vain yhtä äärilaitaa. Oikeasti E-koodihysteria on lähtenyt käsistä, sanoo tutkijakin: http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011040313482656_ru.shtml

    Mitä makeisten syömiseen tulee, niin ainakin poikani on mässyttänyt niitä pienestä pitäen. Reikiä on vaan nolla, vaikka ikää on jo 19 v. Jo pienestä pitäen on puhdistettu hampaat hammaslangalla ja -tikulla ja fluorattu säännöllisesti.

    Itse olen käyttänyt hammaslääkärin reseptillä saatavaa Elmex-geeliä jo 16-vuotiaasta lähtien ja samalla aineella on pojankin hampaita vahvistettu. Pojalla on ollut vaan erilainen lapsuus kuin minulla, kun isossa perheessä ei ollut käytössä muistaakseni edes hammasharjaa kuin vasta koulun kautta saatuna, jolloin hampaat olivat ehtineet jo reikiintyä.

    Jos en olisi vaivautunut poikani eteen niin ja huolehtinut säännöllisestä hammashoidosta, kyllä hänenkin hampaansa olisivat reikiintyneet. Lopetin hänen hampaidensa puhdistamisen vasta, kun olin opettanut häntä hoitamaan murrosikäisenä itse hampaansa ja vahtiessani sitäkin.

    Aika paljon riippuu siitäkin, kuka viitsii milläkin tavoin hampaansa hoitaa. Eihän se hampaiden kaivelu mitään mukavaa ole, mutta säästää paljolta tuskalta ja kärsimykseltä.

    Kun meillä oli koira, jopa sen hampaat pestiin. Se oli tottunut siihen, ja kaikki oli ok niin kauan kuin olin huolehtimassa asioista. Muutettuamme sitten eri osoitteisiin koiran hampaiden harjaaminenkin loppui, ei lapseni isä viitsinyt. Oikeasti vaan koirankin hampaat kuuluisi hoitaa, ks. esim. http://www.mtv3.fi/kampanja/helmi/vapaalla/lemmikit/asiantuntija_auttaa/1315547.html

    Onnelliset hampaat on hoidetut hampaat ja kiittävät hoitajaansa.

    "Eihän se hampaiden kaivelu mitään mukavaa ole, mutta säästää paljolta tuskalta ja kärsimykseltä."

    - Jos pöllyttää säännöllisesti plakin hampaiden pinnalta pois, hammasluu pysyy kovana eikä reikiä tule. Särky on viimoinen merkki, silloin viimeistään pitää plakki poistaa. Jos ei edes siitä välitä, karies syö hampaat. Kalusto puhdistettava säännöllisesti.


  • vertti-eetu

   Jos YIT olisi onnistunut rakentamaan "puhtaita" asuntoja näille kankaille ja TA-Asoporukka olisi ollut ajan tasalla asukkaiden asumisviihtyvyydestä ja oikeasti huolissaan asumisterveydestämme sekä terveyttämme suojelisi oikeat osaajat veroeuroilla, niin tuskin tänne kirjoittelisin. Notkuisin mieluiten palstoilla millä terveet vääntää paskaansa. Mutta ei se mitää aina tänne eksyy joku "terve" möläyttelemään älyttömyyksiään. Kävi mielessä, että eikö vanhemmillasi ollut varoja karkilla saada sua hiljaiseksi tai pois jaloistaan(lisäaineet=syöpä).
   Poron kuivalihaa vetelin kakarana aivan kuin nykypenikat lauantaipusssin sisältöä. Mustikoita ja hilloja maikiantuskaan. puolukat survoin mehuksi votkan kaveriks tammukassa kävin hakemassa punalihaista erikoisherkkua "oikiaa Makiaa". Homepaskat läällä etelän vetelässä vei sitten kaiken terveyden, kolme hammasta mätäni ylös suuhun poskiontelo-ongelmien aikoihin, ei attanut vaikka olosuhteiden takia en karkkia syönytkään. Kossuun laitoin usein purovettä. Jääkiekossa en menettänyt yhtään hammata pari tikkausta silmäkulmiin. TIEDÄTHÄN SEN, että lisäaideíden myrky, ynpäristömyrkky ja kosteusvauriorakennusten myrkky yhdessä on cocktail mikä on penikoilla tulevaisuudessa arpapeliä kelle loksahtaa ja terveyden vie.

  • hmhmh

   No kuinka tässä kävi, Sanasinko?

   • "No kuinka tässä kävi, Sanasinko?"

    - Huonostihan siinä kävi ja kärsimys ja kivut niin kovat, että juttu tuollakin http://homehelvetti.blogspot.fi/ keväällä 2010 jää kesken huipentumana se, miten jonottaessani korvapolille kaksi hammastani kuolee kipeän poskiontelon alta vain parin viikon välein. Hammaslääkäri kirjaa ylös, ettei tulehdus johdu hampaista, että vikaa on poskionteloissa.

    Sama kohta vasemmassa poskessani turvottelee edelleenkin, vaikka Agger nasi -lokero on avattu ja putsattu. Otsaontelot ovat täynnä limaa ja jäytävät molemmin puolin. Infektio on levinnyt molempiin korviinkin, jotka ovat alkaneet kutisemaan ja varsinkin oikea korva vihloo limasta korvatorven vetäessä huonosti aiempien välikorvatulehdusten seurauksena.

    Keuhkojeni oikealla puolella kutisee sama kipeä kohta, josta homeasunnossa alkoi astma, johon käytin puolitoista vuotta salbumatolia ja kortisonia, joka levitti tulehdusta vain laajemmalle alueelle.

    Kuinka asiat etenivät, siitä voi lukea vaikka aikajärjestyksessä https://www.suomi24.fi/profiili/sanasinko?page=227 kerrottuani kaikesta täälläkin.

    En jaksa tämän enempää kirjoittaa, lässyttäminen täällä eikä muuallakaan auta minua yhtään. Oikea korvani vihloo niin pahasti parhaillaan, että jotain ensiapua pitäisi saada. Kaipa se on taas Xlearia tai Now'ta selinmakuulla sängyn laidalla pää taivutettuna alas- ja taaksepäin tippojen saamiseksi otsaonteloon asti ja liman kakomista tulehduksen turvottamista rööreistä alas.

    Punkinpuremista seuranneet nielemis- ja hengitystauot heikentävät unen laatua merkittävästi, ja keuhkoputkiinkin on valunut taas limaa niin paljon, että sitä pitää häätää sieltä pois puhaltamalla pulloon.

    Enpä vaan ole jaksanut tehdä vielä mitään, olen niin saatanan loppu tähän itseni hoitamiseen 24/7.

    Foorumini on edelleen alhaalla, mutta siellä olen kirjoittanut tarkemmin kaikesta.


   • Lääkäri2

    Oliko sinulla nyt todettu se borrelioosi vai ei? Oliko se punkki iholla kiinni kuinka kauan ennen kuin sen sait pois tai se poistettiin? Tuliko siihen eryteemaa siihen puremakohtaan? Borrelioosin diagnostiikka on vasta-aineiden perusteella joskus haastavaa, mutta ei toki mahdotonta. Riittävän aikaisessa vaiheessa borrelioosi hoituu antibiooteilla hyvin. Tosin jos se oikein pahaksi on päässyt ja edennyt sekundääri tai puhumattakaan tertiäärivaiheeseen niin sen aiheuttamia hermovaurioita ei voida korjata, sama kuin kupassa aikoinaan ja onhan sitä edelleenkin vähän Suomessa sitä kuppaakin, itse en ole todennut kantasuomalaisilla yhtäkään, mutta muutaman ei-suomalaisilla olen (sekundäärivaiheen kuppa siis, ei primaarivaiheen). Borreliahan on kupan sukuinen bakteeri, spirokeettoja molemmat.

    KNK-lääkäri ja hammaslääkäri voivat hoitaa nuo vaivat pois, keuhkolääkäri voi hoitaa hengitysasiat. Hengityksen voi kokea joskus hankalaksi mutta se voidaan tutkia onko hengityksessä poikkeavuutta oikeasti olemassa. Uniapneakin voidaan tutkia ja selvittää ja hoitaa.

    Tulehduksesta johtuviin särkyihin auttaa tulehduskipulääke, joka rauhoittaa tulehdusta ja lievittää kipua estämällä prostaglandiinisynteesiä.

    Homeestahan nuo vaivat eivät johdu, taustalla on jotain muuta, jonka pystyy erikoislääkäri kyllä selvittämään. Onhan niitä toimenpiteitäkin, joilla voidaan tutkia korvatorvien toimintaa ja operaatioitakin niihin voidaan tehdä. Samaten sivuonteloita voidaan operoida ja hampaita hoitaa toimenpiteillä hammaslääkärin toimesta, tarvittaessa juurihoito ja ellei se auta (usein ei auta kunnolla) niin hampaan poisto ja uusi hammas tilalle.


   • Lääkäri2

    "Tulehduksia homeraskennuksessa." ???

    Eihän homerakennuksissa oireita saavilla ole todettavissa mitään tulehdusta verikokeissa, tuossa Seuran jutussa (joka muuten oli Helsingin Sanomissakin eilen) mainittiin juuri siitä että tulehdusarvo CRP on masentuneilla suurempi kuin ei-masentuneilla (siis tilastollisesti tarkasteltuna). Homerakennus ei CRP:tä kuitenkaan nosta eikä siis ilmene tulehduksena "homesairaus". Lisäksi siitä että CRP ja masentuneisuus ovat tilastollisesti yhteydessä ei voida päätellä sitä aiheuttaako tulehdus masennusta vai masennus tulehdusta eli kumpi johtuu kummasta ei ole pääteltävissä tilastollisesta yhteydestä mitenkään. Voi olla että masennus aiheutrtaa tulehdusreaktion elimistössä tai voi olla että tulehdusreaktio elimistössä aiheuttaa masennusta, mene tiedä.


  • Lääkäri2

   Naurettavaa. Miten tuo voisi liittyä mitenkään rakennuksen homeeseen?? Tosin aloitushan on kohta 10 vuotta vanha eikä silloin toki tiedetty juuri vielä siitä etteivät ne homeet aiheuta muuta kuin ehkä astmaa, eikä senkään osalta ole syy-yhteyttä voitu todeta.

   • Hömpsispömsis

   • Lääkäri2

    Hoitamaton astma on haitaksi ja lyhentää elinikääkin, siinä missä esim. katupöly (nastarenkaat), teollisuuden päästöt, hiukkaspäästöt puun poltosta ja esim. dieselautojen hiukkaspäästöt. Suomessa pahimpia tappajia on pientalojen takat, puun poltosta tulevat hiukkaspäästöt tappavat arviolta 1.300 suomalaista vuodessa (esim. tekniikan Maailmassa asiasta on kerrottu). Moni elää muutaman kuukauden lyhyempään naapurin takan polton takia kärjistettynä sanottuna, jos siis kymmeniä vuosia saa naapurin takan savut henkeensä.

    Puunpoltto takoissa on lisääntynyt viimeisen 10v. aikana merkittävästi ja lisäksi puuta poltetaan usein pientaloissa väärin, liian märkää puuta tai liian huonosti palaen. Puun pitää palaa erittäin kuumana, takan ilmansaanti tulee olla kova ja veto takassa kova, hyvin poltettuna ei talon savupiipusta tule näkyvää savua oikeastaan lainkaan, vain lämpöväreilyä, kuten Lääkäri2:n talossa kun takka palaa kuumana, kuivaa koivuklapia kovalla vedolla polttaessa. Tupakka on toki paljon pahempi tappaja vielä. Nastarenkaat takan jälkeen toiseksi pahin.

    Astma on onneksi hoidettavissa täysin lääkkeillä ja vieläpä helposti, nykyiset tehokkaat astmalääkkeet toimivat niin hyvin että tauti rauhoittuu kokonaan ottamalla yksi annos henkeen vedettynä lääkettä kerran vuorokaudessa. Uusien astmalääkkeiden partikkelikoko on niin pieni että ne menevät aivan perille pienimpiä ilmatiehyitä myöten. Pienhiukkasten aiheuttamia kuolemia astmalääke ei toki estä, mutta astman aiheuttamat poistaa kokonaan.


  • päin.hemmettiä.siedätys

   Astma hellittää lähes välittömästi kun pääset puhtaisiin tiloihin pois kosteusvauriorakennuksesta missä myrkyllinen sisäilmasto. Astmaa ei voida siedättää eikä millään huuhaa hommelilla suggestoida kuntoon. Ei auta parantavasti aina edes astmalääkkeetkään jos et älyä häippästä myrkyllisestä sisäilmastosta vekeen.

   Tiede lehti 5/2017 sivulla 22 kerrotaan näin: (THL:n tutkijaprofessori Anne Hyvärinen juttua). "Hän paljastaa, että hänellä itsellään on ammattiastma. Hän on saanut sen kosteusvauriomikrobeja tutkiessaan. Hyvärinen ei koe, että häntä olisi kosteusvaurioyhteyden vuoksi leimattu tai , että asiantuntijuuttaan olisi mitenkään kyseenalaistettu.

   Joo en tiedä kyllä minäkään ketään toista kuin tämän palstan Lääkäri2 joka on THL:n tutkijaprofessoria Anne Hyväristäkin aika pahastikin "vähätellyt" ja "kyseenalaistanut hänen tutkimustulostensa jälkeisiä lausuntojaa." No Anne Hyvärinen on kääntänyt selkänsa valehetlijoille ja siitä täydet pojot Anne sulle.

   ""Se voi johtua esimerkiksi mikrobien eli homeiden ja bakteereiden kaltaisten pieneliöiden, ilman muiden epäpuhtauksien ja huonon ilmanvaihdon yhteisvaikutuksesta, sanoo tutkimusprofessori Anne Hyvärinen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta (THL). ""

   ""Terveysviranomaiset eivät suosittele desinfiointiaineita ratkaisuksi kosteus- eikä homevaurion korjaamiseen. Suomessa on yrityksiä, jotka desinfioivat homehtuneita rakenteita.

   Jos desinfiointiainetta käyttää mikrobikasvuun, osa mikrobeista voi jopa aktivoitua taistellessaan henkiinjäämisestä ja alkaa tuottaa myrkyllisiä aineenvaihduntatuotteita, tutkimusprofessori Anne Hyvärinen sanoo. "" HUIPPUJUTTU!!!!!

   https://www.hs.fi/koti/art-2000005415694.html?share=f3cb452a795bb09a7f45bd72edcda4f3&utm_source=facebook&utm_medium=toimitus

   Eli samoista myrkyistä on tutkijaprofessori Anne Hyvärinen sairastunut ilmeisesti kohtalaisen vakavastikin kun lukematon määrä tämän maan kansalaisista syyttömänä toisten tekemien virheiden ja tohelointien vuoksi myrkyllisessä sisäilmastossa.

   Siis kuin kosteusvauriorkennuksen toksiineita tuottavista homeista yli 20 000 on maassamme menettänyt terveytensä ja irtaimistonsakin suurin osa. Osa jopa kuolee kosteusvaurioisissa ja homeisissa olosuhteissa huonokuntoisiin sairaaloihin ja siitä oli lehtijuttu 2010. kun "Sairaalat rapistuvat käsiimme." Rapistuvat näköjään vielä tänäkin vuonna kuten mm. kätilöopisto.

   Sitä olen ihmetellyt, että, kuka kirjoitti THL:n tutkijaprofessorille Anne Hyvärinen sen "Ammattiastman" kun siedättäjät ja TTL:n vakuutuslääkärit ovat nykyisin sitä mieltä, että astmaa ei aiheuta mikrobitoksiinit. Jotain on päin v******* tuossa systemissänne Lääkäri2.

  • Uyggjj
   • Uyggjj

    Miksi pienemmillä homepitoisuuksilla ei voisi syntyä vastaavaa tautia lievemmässä muodossa? Ei ihmisessä voi kovin monia eri mekanismeja olla, on vaan lievempiä ja vakavampia tautimuotoja. Itsellä jaloissa ja käsissä ilmennyt outoja kipuja homealtistuksen jälkeen. Älä pelkää Lääkäri2, en lähde niitä kenellekään valittamaan.


  Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   224
   15225
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   245
   4143
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   2472