kokemuksia

labbiksista

Meidän perheeseen on tulossa kesän alussa labbiksen pentu, joten toivoisin, että kertoisitte kokemuksianne, kaikenlaisia vinkkejä ja labbisten tempauksia sun muita kertomuksia omista koiristanne. Kiitän jo nyt vastauksista.:)

8

675

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alexsi

      Shokissa olisi kuin pentu tulee omia kokemuksia labbis pennusta.Kunhan arki tulee pennullekkin vastaan hyppii pommppii pureskelee kaikkia mahdollisia huonekaluja jne koiralle omia puruleluja.Ei ole sisäsiisti helpompi ehkä opettaayhteen paikaaan sisälle ensin tarpeensa tekemään,koska aina ei voi ulos olla viemässä eikä pentu osaa jaksa pidättää.Matot likaantuu ne nyt ovat karvassa vähintäänkin aina labbiksen talossa ollessa.Tavarat voi myös lähteä matalilta pöydiltä.Ensimmäisen koiranpennun ottaminen yllättää aina vaativuudellaan rodulla ja tyypillä on merkitystä kuinka "paljon".Ehdottomasti koirakouluun heti pennusta tuo labradorin kotisivu kertoo hyvin myös labbarin pimeästä puolesta ja sitäkin riittävästi on,myös tuo missä esitellään noutajarodut.Minkä opetuksen pentuna kunnolla annat se ei koiralta unohdu koskaan.Labbis paranee vanhetessaan 5v jälkeen alkaa olla sinne päin kuten rauhallisen"normaali" koiran pitäisikin.

    • kannattaa muistaa

      "Minkä opetuksen pentuna kunnolla annat se ei koiralta unohdu koskaan."-(niin hyvässä kuin pahassakin).

    • Nelikuinen pentu!

      Heips!
      Meidän poika on vielä aika "vauva", nelikuinen vasta! Mutta aivan iiihana tapaus, äitin oma silmäterä:D
      Ensimmäinen koira meillä kyseessä, eikä kyllä yhtään ole kaduttanut tämä rotuvalinta. Vaikka pojalla vasta vähän ikää onkin, ollaan jo päästy hyvään vauhtiin sisäsiisteyden sekä "käytöstapojen" (=istuminen, odottaminen, luoksetulo jne) opetteluiden kanssa! Labbikset ovat siitä huippuja, että niitä on tosi helppo motivoida namipaloilla!
      Mitään tuhoja pentu ei ole päässyt meillä tekemään, koska sillä on paljon leluja yksi JAKKARA, joita saa luvan kanssa jyrsiä niin paljon kuin haluaa:) Meidän poissaolessamme poika viettää aikansa isossa puisessa aitauksessa, jossa ei ole myöskään muuta tuhottavaa kuin lelut! Sitten kun poika on iso ja "viisas", luovumme aitauksesta ja toivomme (!) että se ei silloin sitten aloita huonekalujen ym järsimistä yksin ollessaan, kun ei ole siihen ikinä pentunakaan yksinollessaan oppinut.. (meille suositeltiin tätä keinoa)
      Meille, joilla ei ole koskaan koiraa ollut, tämä on pentuaika on ollut ihanan uutukaista! Tuire Kaimion kirjasta olemme saaneet paljon vinkkejä kasvatukseen, ja tietysti muilta rodun harrastajilta:) En kyllä tiedä mitään ihanampaa kuin tieto siitä, että kotona joku odottaa aina häntä heiluen

      • meillä

        koirat esineitä tai huonekaluja koskaan tuhonneet. Niillä on ollut omia leluja, kenkiä ja sitten juuri joku oma jakkara / purupuu, johon on saanut pentuhampaita irrotella. Kun on tarpeeksi puuhailtu yhdessä ennen kuin pentu on jäänyt kotiin muutamaksi tunniksi yksin, se on väsyneenä ja tyytyväisenä nukkunut ihmisten poissaoloajan.

        Se, millaisen koiran saat, on pitkälti kiinni omasta aktiivisuudestasi ja viitseliäisyydestäsi.
        Jos käytät pari lyhyttä lenkkiä päivässä etkä muutenkaan puuhaile koiran kanssa, on varmaa että se keksii "kaikenlaista kivaa". Kun se saa riittävästi liikuntaa ja sen kanssa vietetään aikaa (siis myös aikuisena!), ei sillä ole tarvetta tai kiinnostusta kehittää itselleen muuta puuhaa yksinkään ollessaan.


      • FolvenNW
        meillä kirjoitti:

        koirat esineitä tai huonekaluja koskaan tuhonneet. Niillä on ollut omia leluja, kenkiä ja sitten juuri joku oma jakkara / purupuu, johon on saanut pentuhampaita irrotella. Kun on tarpeeksi puuhailtu yhdessä ennen kuin pentu on jäänyt kotiin muutamaksi tunniksi yksin, se on väsyneenä ja tyytyväisenä nukkunut ihmisten poissaoloajan.

        Se, millaisen koiran saat, on pitkälti kiinni omasta aktiivisuudestasi ja viitseliäisyydestäsi.
        Jos käytät pari lyhyttä lenkkiä päivässä etkä muutenkaan puuhaile koiran kanssa, on varmaa että se keksii "kaikenlaista kivaa". Kun se saa riittävästi liikuntaa ja sen kanssa vietetään aikaa (siis myös aikuisena!), ei sillä ole tarvetta tai kiinnostusta kehittää itselleen muuta puuhaa yksinkään ollessaan.

        Meidän labbis on nyt vuoden vanha. Nuorempana teki kaikenlaisia tuhoja töissä ollessamme. Kokeilimme sitäkin että aamulenkillä "väsytetään" koira, jotta nukkuisi poissa ollessamme. Ihan pieneen pentuun tämä tehosi joten kuten mutta jo vanhempaan kuin 5kk,ei mitenkään. Kyseessä on kun koiraa aktivoidaan kovasti ennen lähtöä, se ei sitten ymmärräkään miksi se sitten yhtäkkiä jääkin yksin. (HUOM. Meidän kokemus)
        Koira on meillä myös aktiivisessa metsästyskäytössä. Siiviilissä lenkkejä väh. kolme päivässä.
        Ja vaikka yksin jäädessään koiralla on ollut kaikkea sille sallittua puru-ja repimisleluja, puruluita ym. olemme tehneet sen mitä myös lapsi perheissäkin tehdään. Kaikki alle metrin alapuolella olevat esineet ja tavarat on otettu pois myös naulakoista vaatteet sekä ovet lukittu. (meidän koira avasi myös ovet ja pureskeli vaatteita)
        Pahin tuhoamiskausi pojallamme oli kun alkoi ymmärtämään narttujen perään.
        Koskaan ei ole pureskellut huonekaluja eikä tuhoja tehnyt ollenkaan kun olemme olleet kotona.
        Nyt vuoden ikäisenä on jo rauhoittunut paljon.
        Sen mitä tässä vuoden aikana olen labbiksista muilta kuullut. On tämä "tuhojen" tekeminen normaalia niissä tilanteissa kun kaikki muut asiat koiran kanssa pelaa.
        Tarkoitan sitä että, muuta ongelmaa koiran kanssa ei ole.
        Muistutan, että tämä on vain yhden ihmisen kokemus yhdestä yksilöstä.


    • nyt 2,5kk neiti

      Meillä on siis nyt 10vkoo tänään täyttävä labbisneiti. Perheessä meillä on aina ollut labbis, mutta nyt tätä tapaus on ensimmäinen omani, ja ensimmäinen pentukokemukseni.

      Meillä kyllä jaksaa tuhoilla vähän mitä vaan, mihin pikku suu yltää. Myös meitä näykkii melkoisesti. Nyt jo oppinut vähän, että se on kiellettyä. Tuhoilemisesta sen verran, että pidän sitä normaalina, sillä luulen, että pennulla ei ole vielä selvää, mitkä on hänen tuhottaviaan tavaroita ja mitkä eivät. Se on vähän tuuristakin kiinni, että osuuko puruvimman aikaan eteen oma puruluu vai lipaston kulma. Olemme nostaneet sitten pitkiä takkeja pois naulakosta ym ym.

      Mutta neiti on kuitenkin iloinen ja meidän rakas vauva:) Hurjasti onnea Teille uudesta karvapallosta! Hauskan hupsuja nuo pennut. Ja paljon kehuja tulee pihalla ihmisiltä :) Siinä sitten on sitten kiva patsastella ylpeänä äitinä ja isinä!

    • 10kk

      Moi.
      Minulla on 10 kk vanha labbis-uros, eli asustellut meidän kanssa nyt piakkoin 8 kuukautta!
      Päivääkään en ole katunut, että labbiksen koiraksemme valitsimme!!
      Ihana, tosi oppivainen ja tottelevainen koira. Kova mielyttämisen halu, mutta omaa myös kovasti omaa tahtoaan ja päätään ja välillä koettelee ja kovasti.
      En halua pelotella, mutta kerron meidän tapauksestamme..
      Koiralla on TOSI kovat eroahdistukset, sen kanssa ollaan pitkät tovit taisteltu, nyt alkaa olla pikkuhiljaa voitettu pahin ahdistus..
      MUTTA, meillä on menossa remonttiin muutamat huoneet, koska seinät ja lattiamatot revitty. Lisäksi maistellut vähän mattoja, sängyn ja muiden huonekalujen nurkkia, latureita ja muita johtoja..
      Vaikka se aina harmittaa ja suututtaa tulla kotiin, kun vastassa on taas uusi tuho, niin kyllä se siitä huolimatta on IHANA ja RAKAS koira!!

      • Alexsi

        Tulee murheelliseksi kuin sanoo sille ettet pääse mukaan labbis olisi aina valmis lähtemään.Miten koiranne eroahdistus ilmenee?.Aitaukseen tai omaan huoneeseen pistää pahimpana pentuaikana auttaa jonkin verran.Käy koirakoulussa labbiksen kanssa ehkä käynytkin saa kunnollista opetusta.Kai koirallanne on tarpeeksi keppejä ym järsittävää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8009
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4552
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2210
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1699
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe