Apua auramigreeniin?

olisiko keinoja ??

Hei, alan olla aika epätoivoinen aurallisen migreenini kanssa, kun sitä on jopa 3-4 kertaa viikossa jo. Se alkaa aina täysin yhtäkkiä auroina, joita kestää vajaan tunnin. Näkökyky on huono tänä aikana. Sitten aurat katoavat ja tulee pääkipu, johon olen viime aikoina ottanut 4 x 500mg PanadolZapp. Tämä on vienyt kivun lähes kokonaan ja kohtaus on ollut ohi kaikkiaan 2-3 tunnin väsymyksen jälkeen. Estolääkkeenä ollut Propralia 10mg ei tunnu auttavan. Täsmälääkkeitä on kokeltu joskus vuosia sitten, tuloksetta. Pystyn olemaan kohtauksen läpi töissä ja kun yrittäjä olen niin pakkokin on olla. Olen vain väsynyt näihin kohtauksiin ja kaipaisin hyviä vinkkejä jos niitä on. Sairasloma ei tule kyseeseen.

15

2150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kroonikko64

      Kirjoitin äsken auramigreenistä tuonne Kroonisen päänsäryn jonoon, siinä viestissä voisi olla asiaa sinullekkin.

    • kuin se ehkä

      kuulostaa, mutta minulla aurajuttuihin auttoi niska ja hartaseudun hoito. Ihan sattumalta huomasin, että kun auroja tuli ja rupesin vatsalleni niin vähän ajan kuluttua aurat hävisivät. Ja kun käännyin, tulivat takaisin. Päättelin, että niskasta oli kysymys ja menin hierottamaan niskaa ja hartioita.Ja sain todella avun pitkäksi aikaa. Silloin tällöin auraty ilmestyvät, mutta nyt hoidan samalla tavalla niskaa ja ne häviävät. En tiedä toimisiko sinulla, mutta kannattaa kokeilla.

    • tuolta

      alempaa viesti mitä lääkkeeksi.laita vatsan toiminta kuntoon ja minulla jäi migreeni pois sillä.

      • Ap.

        Ei maitohappobakteerit ole vaikuttaneet mitenkään migreeniini, syön niitä kyllä säännöllisesti koska vatsa menee muuten kipeäksi lääkkeistä ja jostain ruuistakin. En tiedä enää mitä kokeilisin...


      • probiootteja!
        Ap. kirjoitti:

        Ei maitohappobakteerit ole vaikuttaneet mitenkään migreeniini, syön niitä kyllä säännöllisesti koska vatsa menee muuten kipeäksi lääkkeistä ja jostain ruuistakin. En tiedä enää mitä kokeilisin...

        Limakalvojen probioottien palautusprosessi tarvitsee prikulleen nuo po bakteerit! Ei onnistu muilla bakteereilla!

        =>Maitohappobakteerien käytössä tehdyt virheetRankat bakteerikokeet>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>3,5 kuukauden kuluttua parani laktoosi-intoleranssi ja migreeni,
        - 4 kuukauden kohdalla tapahtui jo ensimmäinen verenpainelääkityksen(=synteettinen) vähentäminen. Tämä verenpaineen normalisoitumisen nopeus yllätti minut.
        - 8,5 kuukauden kuluttua verenpaineeni normalisoitui kokonaan!
        - Sellainen jännä ilmiö tapahtui ja tapahtuu koko ajan; Hiukseni alkoivat tummumaan!
        Eli testasin itse ensin näiden bakteereiden turvallisuuden ennen kuin uskalsin tehdä testejä ulkopuolisilla henkilöillä.

        Huomioi tämä: Verenpainetautia sairastava. Kun rupeat syömään mhb.ta päivittäin, niin seuraa verenpainettasi viikottain ja kun verenpaineet laskevat, niin vähennä synteettistä verenpaine-lääkitystä lääkärisi valvonnassa. Älä lopeta verenpainelääkitystä kerralla! Jatkuu....
        http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Rankat_bakteerikokeet.html


    • estolääke!

      Sinuna kokeilisin ehdottomasti jotain uutta estolääkettä, jos nykyinen ei toimi. Minulla on aurallinen migreeni ja Atacand on toiminut vielä tähän mennessä hyvin. Jos se ei jossain vaiheessa enää tehoakaan, neurologini suositteli Lamictalia, joka on epilepsialääke ja sillä on saatu hyviä tuloksia aurallisen migreenin hoidossa.
      Migreenini oli myös ennen lähes päivittäistä, estolääkkeen ansiosta kohtauksia on enää muutamia kuussa ja nekin helpompia.

    • kokeilla

      Pro Balance nimistä luontaistuotetta,mikäli olet nainen ja vaihdevuosi-ikää lähestyvä. Minulla jäivät kaikki aurat ja päänsäryt pois syötyäni viikon ajan kyseistä tuotetta ja siitä on jo viisi kk.

    • Auran uhri

      Itse sain ekan aurallisen migreenikohtaukseni delfinaarion kloorinhajusta ollessani 12-vuotias. Teinivuodet olivat yhtä tuskaa, sillä kohtauksia saattoi tulla ryppäinä muutamia kertoja viikossa (varsinkin kuukautisten aikaan) ja ne olivat rajuja mutta onneksi suht lyhyitä. Ensin aurana tulivat 20 minuuttia kestävät pisteestä leveäksi nauhaksi laajenevat sahalaitakuviot, joiden aikana ei voinut liikkua kun ei nähnyt sitä mihin yritti tarkentaa. Auran loppuvaiheessa jouduin yleensä menemään oksentamaan, mikä vain pahensi sen jälkeen alkanutta toispuoleista päänsärkyä. Pimeässä huoneessa päänsärkyä podettiin muutama tunti, mutta vasta yöunet veivät päänsäryn pois kokonaan. Migreenilääkettä olen saanut vain kerran koulun terkalla, Imigrania muistaakseni, mutta tuolloin korkeat kappalehinnat aiheuttivat sen, että en koskaan noita oikeita lääkkeitä hankkinut. Kohtaukset kun kestivät poikkeuksetta maksimissaan alusta loppuun "vain" 8 tuntia, joten köyhän oli parempi kärsiä.

      Kokeilin vuosien varrella aurojen aikana ihan kaikkea mitä kotona vain voi keksiä, jääpalapusseja niskassa, pää alaspäin roikkumista, hierontaa, mutta aina pirullinen päänsärky vain lopulta saapui.

      Sitten aloitin hormonaalisen ehkäisyn. Pillereitä en syönyt koskaan, vaan valitsin heti alkuun paikallisemmin vaikuttavan ehkäisyrenkaan (Nuva Ring). Migreenikohtaukset harvenivat, maksimissaan kertaan kuussa, oksentaa ei enää tarvinut (päinvastoin pystyi jopa syömään auran aikana!) ja päänsäryn vahvuus laimeni siedettäväksi jomotukseksi. Pimeään huoneeseen pakoa ei enää tarvinut tehdä, ja töissäkin pystyi tietokoneella jotenkuten olemaan.

      Olin jo tästäkin muutoksesta onnellinen, kunnes löysin mulle sopivan aineen, joka pysäytti migreenin heti auraan, jolloin edes laimeaa päänsärkyä ei tullut. En muuten juo kahvia lainkaan joten en tiedä vaikuttaisiko tämä samalla tavalla kahvin suurkuluttajiin, mutta heti valopisteen ilmestyttyä näkökenttään otan joko tosi vahvaa kahvia (jos on sillä sekunnilla saatavissa) tai kaivan kassistani aina mukana kulkevan pienen rasian, jossa on murukahvia (sellaista, jota laitetaan kuumaan veteen ja se liukenee).

      Varsinkin tuollainen teelusikallinen murukahvia kielen päällä liuetessaan toimii minulla aika nopeasti, aurapiste haalistuu ja katoaa 5 minuutissa, eikä päänsärkyä siis myöskään tule.
      Kuulin tästä kollegaltani, jonka mies oli saanut kahvista myöskin avun vaivaansa. Auravaiheessahan verisuonisto supistuu, joten liekö kofeiinin taika sitten siinä, että se laajentaa niitä sen verran, ettei ketjureaktio ehdi alkaa...

      Kannattaa joka tapauksessa joskus kokeilla, ei maksa paljoa eikä ole vaarallista :)

      • Sari.Leena

        Gynekologini kun sai tietää auramigreenistäni hän kielsi minulta ehdottomasti e-pillerit.
        Vaihdoin kierukkaan ja ei ole auramigreeniä ollut aikoihin.


    • migreenikko 35

      aurallinen migreeni rupesi kiusaamaan useita kertoja viikossa. Sain estolääkkeeksi triptyl bisoprolol yhdistelmän ja se on vienyt noin puolet kohtauksista pois.

      • nimsuki

        en osaa muuta neuvoa.


      • nediktyi
        nimsuki kirjoitti:

        en osaa muuta neuvoa.

        KuinkA PALJON? Ainakaan se perus 350mg ei auta


      • Akukai

      • samat lääkkeet

        En ole vielä täysin varma onko minulla auramigreeni,mutta siihen kohtaukseen joka alkaa epäselvästä pisteestä luettaessa ja laajenee sahakuvioisina kuten sateenkaari ja on valoviivoina.Kun tiedän että se alkaa otan heti kaksi triptyliä 25mg tabletti ja puoli imovaanea ,niin tilanne on helpompi noin puolen tunnin kuluttua.
        kummallista ,mutta minulla ei ole oikeastaan päänsärkyä tuon kohtauksen aikana ,mutta tunne on tietenkin pelottava ja menenkin silmälääkäriin piakkoin,ehkä sieltä löytyy enemmän tietoa.Joskus kun kohtaus on ollut paha en ole nähnyt kunnolla enkä edes kuullut.Valitettavasti minunkin kohtaukseni ovat lisääntyneet ja syntyvät rasituksen jälkeen,yleensä pitkän työpäivän tuloksena koska joudun ajamaan paljon ja vasstaantuleva liikenne rasittaa silmiäni niin että joudun käyttämään aurinkolaseja jopa pieä ajossa .Triptyl aiheuttaa kyllä valonherkkyyttä silmissä ja siitäkin on viisasta puhua lääkärin kanssa


    • auttanut

      tämä on tehokas apu.osta e-epaa sinkkiä b-vitamiinia vahvinta,ja vielä mangneessumia alkuun 2 taplettia 350mg,ja sinkkiä 45mg pari viikkoa,sen jälkeen ohjeiden mukaan.
      näillä on jokainen saanut avun migreeniin,joille olen tämän ohjeen antanut,siitä huono kun on säännöllisesti syötävä. vävyllä oli tosi paha migreeni,aurat silmissä ja kova kipu,näistä sai avun,säryt ollut pois vuosia..ei mene hukkaan kokeilu,sinkki nostaa testot..
      kirjoittele auttaako.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      952
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      665
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe