Kotiviini

Oolofi

Tuleeko dokaaminen paljonkin halvemmaksi, jos tekee itse omat juomansa? Kokemuksia? Jos tekee esim. pöntöllisen vinkkua, niin kuinka kauan se kestää jos juo joka päivä about 2 litraa?

44

9516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enzian

      Eikö siitä mene helposti maha sekasin? Niin ainakin muistan aikanaan vuosia sitten kun se oli kovasti muodissa. Kyllä Lidlin kalja varmaan on parempaa.

    • Asiantuntija***

      Jos tekee viintä vaikka pöntössä johon mahtuu 100 litraa ja jos juot 2 litraa päivässä se tekee 50 päivää (Vajaa 2 kk). 100 litraa/2 litraa. Tuohon kaavaan voit 100:n tilalle laittaa oman pönttösi koon ja laskea siitä laskimella juomisen keston.

    • Pro.

      Onko tuo matikkakin aivan hakusessa?
      Jos tarkoitat oikeaa kotiviiniä, etkä kiljua, hae apteekista kotiviinin ilmainen valmistusopas, ja käytä ehdottomasti vain apteekin viinihiivoja, -ravinteita ja -kirkasteita.
      Tein aikoinaan sitä kotimehuista lähdeveteen kaikkien taiteen sääntöjen mukaan apteekin opasvihkosta noudattaen, ja vahvuudeksi mitattuna tuli 16 %, ja yli sen käytännössä ei pääse.
      Vesijohtovedessä on klooria, ja se tappaa käymisen, eli mieluummin kaivoveteen.
      Pönttö vesilukkoineen pulputti jääkaapin yläpuoleisessa kaapissa lämpimässä 10 viikkoa.

      VAROITUS: Älä missään nimessä ala kiljun tekoon, eikä etenkään ns. turbohiivoilla. Se litku tuhoaa pikkuaivot, ja päädyt pian köpöttelemään rollaattorilla, kun koivet ei toimi kunnolla.
      Ja tämän sanon sinulle vakavasti!

      • Anonyymi

        Kyllä ukko suoltaa semmosta paskaa taas suomen hana vedessä ei ole klooria tai fluoria ollenkaan ja mikä tahansa alkoholi tuhoaa pikku aivoja ei vain kotiviini ja turbohiiva on samaa hiivaa mitä apteekissakin oli aikoinaan ei ole enään koska kysyntä loppu koska turbohiiva oli halvempaa kaupassa ja kotiviinistä voi tehdä max 20% kyllä yli 16% pääsee


    • Kokemusta on

      Hyi helvata! Elä vaiha kotitekosiin. Mikä tahansa tehdastekonen on parempaa kun himakiljut. Maha menee paskaks hyviki äkkiä niitten kans.

      • Timo.alkoholisti

        Itse säästäväisenä miehenä siirryin kotiviiniin pari vuosikymmentä sitten. Eipä juuri vuosikertaviiniä syntynyt. Alkoholisti kun olen kävin hörppimässä keskenkäyneenä suoraan pöntöstä. Kerran maltoin niin kauan, että sain muutaman pullon pullotettuakin.
        Petollistakin oli kuin mikä. Kerrankin vei jalat alta ja laskin vintin portaat ns, kylmänä koskena. Viikko sairaslomaa. Sen jälkeen pysyin keppanassa. Siitä tuli tasainen pöhnä, mutta tolkku säilyi jotenkin.
        Nyt olen saanut onneksi olla raittiina muutaman vuoden


    • Ent. viiniexpertti

      Hyvän kotiviinin valmistamiseen menee n. puoli vuotta.

      Valmistat viinin hyviin aineisiin, käytät sitä 6-10 viikkoa, kypsytät vähintäin 3 kuukautta.

      Kun sinulla ei säily kaljakaan kaapissasi paria päivää kauempaa, miten luulet jaksavasi odottaa puoli vuotta?

      Jos sinä alat tekemään viiniä, juot pönttösi jo käymisvaiheessa, eli juot sen kiljuvaiheessa. Tästä sitten nielet kaikki epäpuhtaudet ja saat elimistösi epäkuntoon ja mahasi kuralle!

      Jos jotenkin vaikka malttaisit saada viinisi jopa pulloon asti, alkoholisoituu viinien kanssa herkästi. Sinä, joka olet jo alkoholisti, juot kotiviinillä itsesi ennenaikaiseen hautaan!

      Rahallinen säästö on aika pientä kotiviinin/ostoviinin kanssa. Viininteko sopii harrastuksena sellaiselle, jolla ei ole alkoholiongelmaa ja joka nauttii viinien mausta, EI VAIKUTUKSESTA!

      Unohda koko touhu, käy AA:ssa ja raitistu. Elät pidempään!

    • Varaäitee.

      Sinulla kun nuo ajatukset ja mielialat sätkivät jatkuvasti suuntaan jos toiseen, niin sinä jos alat tuljuamaan kotiviinin kanssa, seurauksena on se, että se litku ei ehdi edes valmistua, kun olet jo päinesi pöntössä maistiaisilla kunnes pöntön pohja näkyy.
      Siinä vaiheessa ei enää sätki ajatukset ja mielialat, vaan koivet, kun pitää konttaamalla mennä huussiin.

    • Toinen varaäiti

      Mistä sinä nyt nuo kotiviinit keksit? Raitishan sitä piti olla.

      • Varafaija

        Oolofi nyt on sellainen tuuliviiri, sekunneissa mieli muuttuu.

        Aamulla tuuli raitis tuuli, nyt viinituuli, huomenna kai kaljatuuli.


      • Oolofi
        Varafaija kirjoitti:

        Oolofi nyt on sellainen tuuliviiri, sekunneissa mieli muuttuu.

        Aamulla tuuli raitis tuuli, nyt viinituuli, huomenna kai kaljatuuli.

        Aion olla ainakin 3 kk raittiina. Aaa.ssa sanottiin että kannattaa kokeilal sellasta, sitten jos sen jälkeen tekee mieli vielä juoda, niin kattelee sitten. Ei ne huikat sieltä kaupasta mihinkään sillä aikaa häviä.


      • ei onnistu
        Oolofi kirjoitti:

        Aion olla ainakin 3 kk raittiina. Aaa.ssa sanottiin että kannattaa kokeilal sellasta, sitten jos sen jälkeen tekee mieli vielä juoda, niin kattelee sitten. Ei ne huikat sieltä kaupasta mihinkään sillä aikaa häviä.

        Sinun viesteistäsi näkee että 3 päivääkin on liikaa. Sinähän haluat juoda, joten sinä juot. Toivon kuitenkin olevani väärässä.


      • mutta kun ei ole
        ei onnistu kirjoitti:

        Sinun viesteistäsi näkee että 3 päivääkin on liikaa. Sinähän haluat juoda, joten sinä juot. Toivon kuitenkin olevani väärässä.

        jäätä niin en kepillä!
        Mutta asiaan, miksi kotitekoinen vaikuttaa pikkuaivoihin? Miksi ? Olen aina luullut että ALKOHOLI niminen aine on myrkkyä. Liuotin aine!
        Oliskohan tuo kotitekoisen haukkuminen ihan jonkun myymälänpitäjän provoa.
        Luulisin että hyomman nimi on se että kun noita turbohiivalla tehtyjä aineita joissa jopa 17% jopa enemmänkin ja kun sitä on satoja litroja niin juoppohan vaan juo!
        Mutta kaupan tavaraa ei ole kokoajan saatavana eli tu7lee ihan hyviä pausseja. Sen tähden nuo kotikutoiset ovat petollisia ja invalidisoituvat ihmisen. Joten huuhaata kaikki muu alkoholi se on joka ne tuhot tekee, hermomyrkky olkoot missä muodossa tahansa sen tuhoja ei karkuun pääse, ei edes paras selittäjä.


      • Joo.
        mutta kun ei ole kirjoitti:

        jäätä niin en kepillä!
        Mutta asiaan, miksi kotitekoinen vaikuttaa pikkuaivoihin? Miksi ? Olen aina luullut että ALKOHOLI niminen aine on myrkkyä. Liuotin aine!
        Oliskohan tuo kotitekoisen haukkuminen ihan jonkun myymälänpitäjän provoa.
        Luulisin että hyomman nimi on se että kun noita turbohiivalla tehtyjä aineita joissa jopa 17% jopa enemmänkin ja kun sitä on satoja litroja niin juoppohan vaan juo!
        Mutta kaupan tavaraa ei ole kokoajan saatavana eli tu7lee ihan hyviä pausseja. Sen tähden nuo kotikutoiset ovat petollisia ja invalidisoituvat ihmisen. Joten huuhaata kaikki muu alkoholi se on joka ne tuhot tekee, hermomyrkky olkoot missä muodossa tahansa sen tuhoja ei karkuun pääse, ei edes paras selittäjä.

        Kilju on kiljua ja kotiviini on kotiviiniä. Kaksi eri asiaa.

        Ruotsissa kiljun tekoon tarkoitetut turbohiivat ovat olleet kiellettyjä jo vuosia vahingollisuutensa vuoksi. Suomessa niitä myydään vammauttamaan vapaasti.

        Turbohiivalla kilju valmistuu vain muutamassa vuorokaudessa, ja on karmeinta litkua, mitä kuvitella saattaa. Jo juodessa vie jalat alta ja lyö vatsan sekaisin.
        Turbohiivakilju erityisesti vammauttaa pikkuaivot.

        Sen sijaan esim. kylmäpuristetuista marjamehuista oikein valmistettu kotiviini ei ollenkaan häviä puhtaudessa tai laadussa Alkon viineihin verrattuna.
        Se ei ole juopon puuhaa, sillä puhtaista aineista tehty kotiviini käy kymmenenkin viikkoa, ja pullotettuna sen tulee levätä vielä kuukausia.

        Puhtaassa kotiviinissä olen päässyt mitattuna 16-17 % vahvuuksiin, kun sen sijaan turbohiivakiljussa vahvuus jää aina alle 10 %.


      • Hr.Harha
        Joo. kirjoitti:

        Kilju on kiljua ja kotiviini on kotiviiniä. Kaksi eri asiaa.

        Ruotsissa kiljun tekoon tarkoitetut turbohiivat ovat olleet kiellettyjä jo vuosia vahingollisuutensa vuoksi. Suomessa niitä myydään vammauttamaan vapaasti.

        Turbohiivalla kilju valmistuu vain muutamassa vuorokaudessa, ja on karmeinta litkua, mitä kuvitella saattaa. Jo juodessa vie jalat alta ja lyö vatsan sekaisin.
        Turbohiivakilju erityisesti vammauttaa pikkuaivot.

        Sen sijaan esim. kylmäpuristetuista marjamehuista oikein valmistettu kotiviini ei ollenkaan häviä puhtaudessa tai laadussa Alkon viineihin verrattuna.
        Se ei ole juopon puuhaa, sillä puhtaista aineista tehty kotiviini käy kymmenenkin viikkoa, ja pullotettuna sen tulee levätä vielä kuukausia.

        Puhtaassa kotiviinissä olen päässyt mitattuna 16-17 % vahvuuksiin, kun sen sijaan turbohiivakiljussa vahvuus jää aina alle 10 %.

        sekaisin. Kyse on siitä että alkoholi vammauttaa olkoot missä muodossa tahansa, oletko todella noin typerä? puolustelet kotiviiniä?
        Siinähän on myös alkoholi nimistä ainetta joka ne aivot liuottaa, meneekö kaaliin vai onko kotiviini sulattanut aivosi?
        Siis ainostaan alkoholi vammauttaa ei jotkut lisät jos niistä tulee, esim. sakat sun muut ja saahan turbohiivalla tehdystä alkoholista yhtä puhdasta jos sen suodattaa.
        ei niissä periaatteessa ole mitään eroa, siinä on jos juo raakana.
        molemmat niin turbolla tehty viini kuin jollain muulla hiivalla tehty. Sisältävät molemmat hermomyrkkyä nimeltään ALKOHOLI. Joka tuhoaa ihmisen. Piste ja loppu.


      • Joo.
        Hr.Harha kirjoitti:

        sekaisin. Kyse on siitä että alkoholi vammauttaa olkoot missä muodossa tahansa, oletko todella noin typerä? puolustelet kotiviiniä?
        Siinähän on myös alkoholi nimistä ainetta joka ne aivot liuottaa, meneekö kaaliin vai onko kotiviini sulattanut aivosi?
        Siis ainostaan alkoholi vammauttaa ei jotkut lisät jos niistä tulee, esim. sakat sun muut ja saahan turbohiivalla tehdystä alkoholista yhtä puhdasta jos sen suodattaa.
        ei niissä periaatteessa ole mitään eroa, siinä on jos juo raakana.
        molemmat niin turbolla tehty viini kuin jollain muulla hiivalla tehty. Sisältävät molemmat hermomyrkkyä nimeltään ALKOHOLI. Joka tuhoaa ihmisen. Piste ja loppu.

        Kun et asiaa ymmärrä, niin et ymmärrä.
        Kilju on aina erittäin epäpuhdasta, mutta yksikään deeku ei sitä suodattele.
        Oikein tehdyllä puhtaalla kotiviinillä ja kohtuudella nautittuna sillä on myönteisiä terveydellisiä vaikutuksia, etenkin verenkiertojärjestelmässä. Alentaa mm. pahan kolesterolin osuutta.
        Katso Sydänliiton sivu asiasta:

        http://www.sydanliitto.fi/kaikki_sydamesta/kolesteroli/fi_FI/haittaa/


      • Hr.Harha
        Joo. kirjoitti:

        Kun et asiaa ymmärrä, niin et ymmärrä.
        Kilju on aina erittäin epäpuhdasta, mutta yksikään deeku ei sitä suodattele.
        Oikein tehdyllä puhtaalla kotiviinillä ja kohtuudella nautittuna sillä on myönteisiä terveydellisiä vaikutuksia, etenkin verenkiertojärjestelmässä. Alentaa mm. pahan kolesterolin osuutta.
        Katso Sydänliiton sivu asiasta:

        http://www.sydanliitto.fi/kaikki_sydamesta/kolesteroli/fi_FI/haittaa/

        puolustele ALKOHOLI nimistä myrkkyä.
        Sanoin kait tuossa vähän pahasti anteeksi. Mutta en voi käsittää alkoholin puolustelijoita.
        Koska olkoot se alkoholi missä muodossa tahansa aina tekee tehtävänsä kun sitä tarpeeksi juo.
        Olkoot vaikka puhdasta spriitä samanasian ajaa eli tuhoaa ihmisen.
        Tietysti jos joskus harvoin naukkaa pienen pikarillisen juomaa niin ei kait siitä jos ei haittaa niin ei hyötyä.
        Mutta se pakkaa olemaan noilla viinien lipittelijöillä kova haloo saadakseen juomiselle hyväksyntää.
        ja kuinka se parhaiten käy ollaan joissain viini kerhoissa sun muissa.
        Niistäkin on monesta kehittynyt alkoholisteja, olen monta tarinaa lukenut ja monen naisen, kuinka petollista oli se ns. "hieno juominen" kuinka salakavalasti kehittyi alkoholismi, mutta ns,. hyväksyttävästi. Loppu tulos aivan sama kuin puliukon/akan. piste ja loppu. tuhoon vie alkoholi.


      • Lapsenlapsi
        Joo. kirjoitti:

        Kun et asiaa ymmärrä, niin et ymmärrä.
        Kilju on aina erittäin epäpuhdasta, mutta yksikään deeku ei sitä suodattele.
        Oikein tehdyllä puhtaalla kotiviinillä ja kohtuudella nautittuna sillä on myönteisiä terveydellisiä vaikutuksia, etenkin verenkiertojärjestelmässä. Alentaa mm. pahan kolesterolin osuutta.
        Katso Sydänliiton sivu asiasta:

        http://www.sydanliitto.fi/kaikki_sydamesta/kolesteroli/fi_FI/haittaa/

        Lekuri sano aikanaan sydämmen vajaa toiminnasta kärsivälle mummolleni et ottaa ruokalusikallisen viinaa päivässä niin pumppu saa lisää potkua. Eli aika vähän verrattuna näihin "pari" lasia sitä sun tätä on hyväksi neuvoihin verrattuna.

        Ja tietäkäätten että Suomen panimoliiton teettämän tutkimuksen mukaan olut ehkäisee Altzheimerin taudin syntyä...


      • calmato
        Joo. kirjoitti:

        Kilju on kiljua ja kotiviini on kotiviiniä. Kaksi eri asiaa.

        Ruotsissa kiljun tekoon tarkoitetut turbohiivat ovat olleet kiellettyjä jo vuosia vahingollisuutensa vuoksi. Suomessa niitä myydään vammauttamaan vapaasti.

        Turbohiivalla kilju valmistuu vain muutamassa vuorokaudessa, ja on karmeinta litkua, mitä kuvitella saattaa. Jo juodessa vie jalat alta ja lyö vatsan sekaisin.
        Turbohiivakilju erityisesti vammauttaa pikkuaivot.

        Sen sijaan esim. kylmäpuristetuista marjamehuista oikein valmistettu kotiviini ei ollenkaan häviä puhtaudessa tai laadussa Alkon viineihin verrattuna.
        Se ei ole juopon puuhaa, sillä puhtaista aineista tehty kotiviini käy kymmenenkin viikkoa, ja pullotettuna sen tulee levätä vielä kuukausia.

        Puhtaassa kotiviinissä olen päässyt mitattuna 16-17 % vahvuuksiin, kun sen sijaan turbohiivakiljussa vahvuus jää aina alle 10 %.

        Kunnollisen kotiviinin valmistaminen ei ole mitään sähläystä, vaan vaatii hyvät aineet ja kärsivällisyyttä odottaa viinin valmistumista.

        Minulla on iso puutarha ja ennen kun lopetin kokonaan alkoholin käytön tein kotiviinejä sellaiset 120 litraa vuodessa. Ei niitä onneksi itse kaikkia juotu, vaan niitä oli kiva antaa muillekin. Halpoja ja usein aika laadukkaitakin lahjoja, vaikka itse sanonkin.

        Parhaiten onnistuivat voikukka-raparperiviini, mustaherukka-mansikkaviini ja karviais-mustaherukkaviini. Kunnon viinihiivoja käytettiin, Pelkistä omenoista tehty meni silti useimmiten ketuilleen, minulla on vieläkin tallessa litrakaupalla erinomaista omenaviinietikkaa, joka edelleen vain paranee vanhetessaan :-)

        Mutta nyt jo aivan alkoholisoitunut naisystäväni teki saman tempun, kun alkoi sääliä Alkoon kantamiaan rahoja. Hän joi sitä omatekoista turbohiivasotkuaan ja muutaman satsin kai aika homeisenakin, kunnes viimeinen satsi jäi muutamaksi vuodeksi haisemaan hänen kämppäänsä hänen jouduttuaan siirtymään takaisin Alkon asiakkaaksi.

        Eli loppupeleissä tuli todella kalliiksi hänellä.

        Itse olen suosiolla oppinut, että osa puutarhan sadosta kannattaa vai kutsua tutut ja kylänmiehet poimimaan. On se niin paljon terveellisempää pakastettuna, hillona ja mehuna talven mittaan käytettynä.

        En muistele haikeudella enää mitään niistä viineistä. Toiseen käymissankoon kerätään nykyisin tölkit kierrätykseen ja toisessa sekoitan multaa sopivaksi eri kasveille. Lasinen käymispullo on niin nätti korissaan, että en ole raaskinut viedä sitä kirppikselle, vaan olen suunnitellut laittavani siihen jotain hitaasti kasvavia kasveja, jotka eivät pärjää tavallisessa huoneilmassa, vaan vaativat lämpimämpää ja kosteampaa ympäristöä.


      • Anonyymi
        Joo. kirjoitti:

        Kilju on kiljua ja kotiviini on kotiviiniä. Kaksi eri asiaa.

        Ruotsissa kiljun tekoon tarkoitetut turbohiivat ovat olleet kiellettyjä jo vuosia vahingollisuutensa vuoksi. Suomessa niitä myydään vammauttamaan vapaasti.

        Turbohiivalla kilju valmistuu vain muutamassa vuorokaudessa, ja on karmeinta litkua, mitä kuvitella saattaa. Jo juodessa vie jalat alta ja lyö vatsan sekaisin.
        Turbohiivakilju erityisesti vammauttaa pikkuaivot.

        Sen sijaan esim. kylmäpuristetuista marjamehuista oikein valmistettu kotiviini ei ollenkaan häviä puhtaudessa tai laadussa Alkon viineihin verrattuna.
        Se ei ole juopon puuhaa, sillä puhtaista aineista tehty kotiviini käy kymmenenkin viikkoa, ja pullotettuna sen tulee levätä vielä kuukausia.

        Puhtaassa kotiviinissä olen päässyt mitattuna 16-17 % vahvuuksiin, kun sen sijaan turbohiivakiljussa vahvuus jää aina alle 10 %.

        No ei ole kielletty Ruotsissa turbohiivojen myynti!


    • prinsessakuuskytviis

      osoittaa vaan sen, että mikään keino hankkia itselleen karmea olo ei ole ihmiselle vieras.

    • mä muuten

      juon just kotiviiniä,villi metsämansikkaa...nam..on hyvää.

    • loppupeleissä

      Kotiviinin kanssa puljatessa on varsin helppoa alkoholisoitua nopeasti.

      Itse tein aikoinaan valmispakkauksista kuivaa valkoviiniä. Ihan turhaan sitä makua haukutte, hyvää siitä tuli. Päihitti maullaan hyvinkin ALKOn halvimmat kuivat valkkarit (Soave yms).

    • .kotikemisti.

      Halpa viinipakkaus 15 -20 ekeä sokerit jotain neljä ekeä paketti. Yleensä tarvitaan viisi pakettia joten sokeri maksaa 20 yhteensä. Siitä tulee 20 litraa juotavaa. eli litran hinta on pari ekeä. ja kaupassa halvi Huttunen maksaa jotain kuus ekeä.

      Eli kaupan halvin on kolme kertaa kalliimpaa kuin kotipolttoinen.

      Toki alkuunsa tulee kustannuksia pöntoistä ja vesilukoista tms, muttei paljoa. En tiedä vehkeitten hintoja nykyään veikkaisin jotain 20 - 30 ekeä. Niitä pitää olla ainakin kahdet ja viinit pitää laittaa käymään vuorotahtia että aina on kunnolla tehtyä valmista viiniä varastossa ettei tarvitse alkaa pöntöstä kiljua kiskomaan mukilla. Keskentekoisesta saa helpolla ripulin ja pahan kankkusen.

      Hyvintehty kotiviini pesee alkon halpisviinit mennen tullen. Ohjeita pitää muistaa noudattaa ja hoitaa selkeytykset sun muut hyvin.

      • Sokerin hinta

        Hienosokeria saa kyllä alta euron kilo.

        Pitää laskea uusiksi. Elikä tuleekin hintaa euron per litra, että halpaa on.

        Siitä olen samaa mieltä, että pitkällä tähtäyksellä saattaa tulla kalliiksi.


      • Tohtori Elomaa
        Sokerin hinta kirjoitti:

        Hienosokeria saa kyllä alta euron kilo.

        Pitää laskea uusiksi. Elikä tuleekin hintaa euron per litra, että halpaa on.

        Siitä olen samaa mieltä, että pitkällä tähtäyksellä saattaa tulla kalliiksi.

        Voi pojat. Kilo sokeria maksaa n. 80 senttiä. Turbohiiva (Power) n. 3.40 euroa/pussi Omena täysmehu n. 50 senttiä/litra Itse pistin viime keskiviikkona tulemaan, ja oli lauantaina valmista. Joku kirjoitti aiemmin, että kaikki turbohiivalla käytetyt kiljut ovat vääjäämättä jääneet alkoholipitoisuudessa alle kymmenen prosentin. Ihme juttu.. Itse tein kiljua ensimmäistä kertaa, ja kahdella pitoisuusmittarilla mitattuna prosentteja oli 16 (Kolmen vuorokauden käymisen jälkeen!) Muistakaahan, että kiljun tekeminen on laitonta. Kotiviiniä saa kyllä tehdä, joten ei muuta kuin vähän täysmehua sekaan, niin a vot! Meikäläisen ohje (TOIMII!): Kaada 4 litraa omena täysmehua sopivan kokoiseen astiaan. Lisää n 1,8 kg sokeria, sekoita kunnolla. Kaada sekaan n.2 litraa kuumaa vettä (niin kuumaa kuin hanasta tulee!) -ja sekoita kunnolla. Kaada POWER -turbohiivapussista 1/4 osaa koko setin sekaan, ja sekoita hyvin. Voit lopettaa sekoittamisen, kun pinnalla lilluvat hiivanmuruset ovat suurinpirtein sekoittuneet nesteen joukkoon. Nyt kanna kiljupääläri mahd. lämpimään paikkaan. (ei kuitenkaan suoraan auringonvaloon!) Itselläni tuo käymisastia on ollut n. 24-25 asteen lämpötilassa, patterin vieressä. Kanneksi pääläriin käy mikä tahansa, kunhan se peittää suuaukon niin, ettei 'viinin' sekaan pääse mitään epäpuhtauksia käymisen aikana. Nyt anna 'pojan' porista ainakin 3 vuorokautta, jonka jälkeen sinulla on 6 litraa maukasta viiniä. Menee takuulla päähän! Jos rahat ei riitä tuoremehuun, voi tietysti korvata sen vedellä, ja maustaa juoman vasta käymisen jälkeen. Itse lisäsin tuohon valmiiseen 'viiniini' Dr Oetkerin Sitruuna-aromia, joka teki viinistä huomattavasti paremman makuista. kulut: sokeria 2 kiloa - 1.60e power-turbohiiva - 3.40e omenamehua 4 l - 2.00e -Elikä kun kiirehdit ja pistät tänään porisemaan, sinulla on perjantaina 6 litraa todella tehokasta 'kotiviiniä'. Ei muuta kuin rauhallista vappua kaikille, olkaahan ihmisiksi! t: Kokemuksen syvä rintaääni


    • kiljun

      Kannattaa tehdä kiljua, siitä irtoo edulliset kännit, eikä ole edes pahan makuista!

      • .

        S-Marketista metsämarja kotiviini käymispakkaus 17,90€ siinä on kaikki valmiina hiiva ravinne,sitruunahappo,käymisen pysäyttäjä,kirkastajat ja marjat tietenkin. Vesi ja 6 kg sokeria vaan sekaan ja viikossa on valmista 25L. Pakkaus sisältää Suomen kielisen ohjeen jota seuraamalla ei voi tehdä väärin.


      • vinkkua ihanaa
        . kirjoitti:

        S-Marketista metsämarja kotiviini käymispakkaus 17,90€ siinä on kaikki valmiina hiiva ravinne,sitruunahappo,käymisen pysäyttäjä,kirkastajat ja marjat tietenkin. Vesi ja 6 kg sokeria vaan sekaan ja viikossa on valmista 25L. Pakkaus sisältää Suomen kielisen ohjeen jota seuraamalla ei voi tehdä väärin.

        Laitoin eilen ton metsämarja satsin porisemaan. Hieman lisäsin sokerin ja hiivan määrää, että tulee prosentteja enemmän!
        Mitään vuosikertaviiniä en ole tavoittelemassa, vaan mahdollisimman halpoja kännejä.


      • .
        vinkkua ihanaa kirjoitti:

        Laitoin eilen ton metsämarja satsin porisemaan. Hieman lisäsin sokerin ja hiivan määrää, että tulee prosentteja enemmän!
        Mitään vuosikertaviiniä en ole tavoittelemassa, vaan mahdollisimman halpoja kännejä.

        En tiedä tuleeko paljoa lisäprosentteja. Käyminen saattaa kestää pidempään kun sen viisi päivää. Ja maku saattaa kärsiä. Mulla on aina tuolla 6 kg tullut 16-17% ja hyvin rämpii päähän :) Unohdin sanoa että marjoille täytyy ostaa erikseen siiviläpussi.


      • sorbus!
        . kirjoitti:

        En tiedä tuleeko paljoa lisäprosentteja. Käyminen saattaa kestää pidempään kun sen viisi päivää. Ja maku saattaa kärsiä. Mulla on aina tuolla 6 kg tullut 16-17% ja hyvin rämpii päähän :) Unohdin sanoa että marjoille täytyy ostaa erikseen siiviläpussi.

        Käykö pihlajanmarjat? Tulisi sorbusta, nam!


      • .
        vinkkua ihanaa kirjoitti:

        Laitoin eilen ton metsämarja satsin porisemaan. Hieman lisäsin sokerin ja hiivan määrää, että tulee prosentteja enemmän!
        Mitään vuosikertaviiniä en ole tavoittelemassa, vaan mahdollisimman halpoja kännejä.

        Joko on valmista?


      • vinkkua ihanaa
        . kirjoitti:

        Joko on valmista?

        Ei ole, annan vielä muhia pari päivää kun tuntuu porisevan vielä kovasti. Siihen asti juon kaljaa.


      • .
        vinkkua ihanaa kirjoitti:

        Ei ole, annan vielä muhia pari päivää kun tuntuu porisevan vielä kovasti. Siihen asti juon kaljaa.

        Vieläkö on möljäkettä jäljellä?


    • Entinen Holisti

      Nami.Nami. Nyt on synttäri vieraille tarjolla erilaisia viinejä kahden vuoden aikana tehtyjä. Vanhimmat on ollut pullotettuna jo 2 vuotta ja nuorin papnos on pullotettu 21.06-2010.Presetti on ollu,että marjat käymisastiaan (Mehustus perskeet mehumaijasta käymisastiaan ja kiehuvaa vettä 10 l annetaan yön yli olla ja sitten lisätään viinihiiva ja ravinne sitten 6kg sokeri ja lisätään vettä niin,että käymisastiaan tulee noin 22-24litraa nestettä ,kansi suljetaan ja vesilukko paikallen ja annetaan käydä viisiviikkoa. Sitten laitetaan pysäytys aineet ja muut tarpeelliset lisukkeet ja annetaan rauhoittua pariviikkoa.Sitten viini siilataa,eli lapotaan toiseen astijaan ja annetaan olla selkeytymisastiassa pariviikkoa ja taas lapotaan toiseen astiaan ja taas annetaan viikko laskeutua.Lappoamisen jälkeen viinä kaadellaan astiasta toiseen,niin kauan,että hiilihappo poistuu viinistä.Taas annetaan viinin laskeutua eli lasehtija noin viikon ajan..Sitten ei kun pullottamaan ja varastointiin vähintään kolmeksi kuukaudeksi.Pullot täytyy olla kyljellään niin.että korkin sisäpinta on aina nesteenpeitossa. Marjjoiksi käy kaikki Suomessa kasvavat marjat,myös peruna ja rapanperi.Mustakaa laitta kourallinen rusinoita aina käymisastiaan,se antaa potkua.Näillä ohjeilla on minä tehnyt ja hyväksi on kehuneet jotka on päässet maistamaan.Itse en ole keitoksian maistanut.Kymmenenvuotta tulee täyteen 28.05-2013 klo 04.35.Siitä kun olen viimeksi maistanut missään muodossa Alkoholia.Se siitä alkoholistiksi tulosta.Alkoholisoitumisen voi itsekukainenkin määritellä kuinka haluaa,mutta viinin teko on kiva harrastus näin kuusikymppisenä. HYVÄÄ JUHANNUSTÄ KAIKILLE !

    • wiinitarhuri

      Oottekos laittaneet kotiviiniä tulemaan jouluksi?

    • :D :D

      karahvi libis kotiviinipaketti saiturinpössissä 9e. lidl täysomppumehu 4purkkia 4e. viisi kiloa halvinta sokeria. 4.5e. 2: si viinipönttöä ilmalukkoineen ja lappoineen sekä alkoholimittarilla ( kertaostos)30e. 4 viikossa 16 % kotiviiniä 24 litraa. mikälli haluaa tehotuotantoon niin 2 viikon välei täräyttää uuden satsin valmistukseen, silloin vaan pari viinipönttöä lisää.. tärkeintä mitä pitää muistaa et kesken käynyttä ei kannata juoda ja uuden satsin jälkeen puhdistaa pöntöt siis puhtaus. puhtaus ja vielä puhtaus. itse kun valmitin tehokaasti niin 2 viikon välei uusi satsi käymään ja jo 2 kk päästä päivän keskikulutus noin 2.5 l. pirusti vaan työtä teettää. :D

      • wiinitarhuri

        Oolrait, elikkäs jouluksi kerkiäisi hyvinkin saada satsin valmiiksi. Työtähän se varmaan teettää mutta tuloksena on edukasta wiiniä ja ottaa homman harrastuksen kannalta :)


      • joulu-spurgu
        wiinitarhuri kirjoitti:

        Oolrait, elikkäs jouluksi kerkiäisi hyvinkin saada satsin valmiiksi. Työtähän se varmaan teettää mutta tuloksena on edukasta wiiniä ja ottaa homman harrastuksen kannalta :)

        Joo,sitten voikin kaatuilla kaikki joulun pyhät ja perheenkin voi ajaa lumihankeen jos alkaa naamat vituttamaan...katselkoot ikkunan takaa kun minä revin kaksin käsin kinkkua naamaani ja ja otan kotiviiniä päälle.


    • aloittelevaviinimaisteri

      Ihan ihme juttuja ?
      Kotiviinini on käynyt Lalvin shamppanja hiivalla yleensä 14 vuorokaudessa kuivaksi ( öxle -5) ja käyminen loppunut kokonaan / 1 lappous. Sitten sekoitan käymisen lopettajan ja kirkasteet.
      Siirrän viinin kylmään kirkastumaan ja parin päivän päästä 2 lappoaminen.
      Lapotessa poistelen hiilihappoa ja 3 lapoaminen menee pullotaessa.
      Sitten viini saa levätä mielellään pari kuukautta.

      Kotiviinissä on opeteltava oikeat määrät makuaineiden suhteen ja lisättävä hapokkuutta, oman maun mukaan. Tällöin viinistä tulee parempaa kuin Alkon halvimmat viinit.
      Jos olet henkilö jonka juominen lisääntyy vain siksi että alkoholia on helposti saatavilla.
      Niin ehkä ei kannata alkaa kotiviiniä valmistamaan.
      Jos taasen pystyt pitämää juomisen sinulle sopivassa mitassa, on viinin valmistus hieno harrastus ja taloudellisesti kannattavaa. Valmistus hintaa tulee alle € litra
      Ja lopputuote on täysin kirkasta, vain makuaineiden lievää väriä sisältävää raikasta ja hiivatonta juomaa. Pyrin tekemään n 13% viiniä joten lähtö öxle on siellä 93 tuntumassa :)

    • kiljupate

      kilju on parasta.

    • Samanhintaista. Kaikki menee, terveys ja henki mukaanlukien.

    • Anonyymi

      tulee ihan vitusti halvemmaksi , ongelma tuleekin siinä mihin loput rahat käytät ? alkoon , pizza kebabbeihin ja takseihin ?? näin se vaan menee

      • Anonyymi

        Juot itsesi nopeammin kuolleeksi omatekoisella


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe