Plantagen vs "marketit"

oletteko huomanneet?

Petyin tänään suuresti Plantageniin. Pidin liikettä nimenomaan kasveihin erikoistuneena liikkeenä, joka pystyy myymään edullisesti viherkasveja. No, ostin sieltä kolme viherkasvia (pientä, 4.95/kpl). Sitten menin Bauhaussiin joka oli siinä vieressä ja huomasin, että halvempia olisi ollut ja huomattavasti isompiakin halvemmalla. Lähes kaikki viherkasvit olivat 2x Plantagenin kokoisia mutta halvempia.

Oli kyllä vika reissu Plantageniin, kun kerran viherkasveja saa halvemmalla paikoista, jotka eivät ole edes erikoistuneet niihin. Kävin Tarjoustalossakin (joka sekin vieressä) ja sielläkin oli parempia kasveja samaan hintaan. Tosin Tarjoustalon valikoima oli todella suppea. Vähän kyllä pettynyt olo reissusta kokonaisuudessaan - ei vain ostosten puolesta vaan Plantagenin yleisen hintatason. Näemmä kannattaa pysytellä "marketeissa" kuin alan liikkeissä. Älytöntä myös sekin, että ne kukkakassit maksaa. Luuulisi, että semmoinen paperikassi nyt kuuluu automaattisesti hintaan. Ihme, että sai paketoida maksutta. Bauhaussissa tämäkin tosin tehtiin automaattisesti, eikä itse tarvinnut paketoida.

Hintaesimerkki:
-ihmepensas (Plantagen), 2-30cm: 7.95
-ihmepensas (Bauhaus), 5-60cm, 7.95
Samat kasvit:
-viherkasvit (Plantagen 4.95/kpl)
-viherkasvit (Bauhaus 3.95/kpl), isompia

20

10928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mirabilis jalapa ?

      vai huonekasvi ihmepensas ?

      Kiva, kun kerroit vertailuistasi !

      • kyllä

        Ihmepensas, Codiaeum variegatum,usein sanotaan 'krootoni'.

        Mirabilis jalapa on ihmekukka


    • ziisuskraist

      plantagenia ei voi verrata marketteihin, se on itsekkin sellainen eikä suinkaan "erikoisliike". Plantagen on kansainvälinen ketju joka ostaa viherkasveja paljon ja sen takia pystyy myymään halvalla niinkuin muutkin marketit jotka ostavat paljon kerralla. Se että Bauhaussissa oli vielä halvempaa johtuu vain ja ainoastaan siitä syystä että Baukkari myy viherkasveja ja kukkia täysin tappiolla. Koko puutarhaosasto on baukkarissa vain siksi että naisiakin saataisiin mukaan miesten rautakauppaan.Rautakauppapuolelta se voitto tulee ja sillä pystytään pyröittämään kevyesti naisten viihdykeosastoa. Olen ollut bauhaussissa töissä ja esim joulutähti oli ostohinnaltaan korkeampi kuin ulosmyyntihinta. Se tästä tekee vain niin surkeaa että ihmiset juoksevat vain halvimman hinnan perässä ja antavat rahansa suurille kansainvälisille firmoille jotka halpatuottavat kukkia ulkomailta suuria määriä ja polkevat alas alan oikeat erikoisliikkeet jotka eivät pysty hinnoilla kilpailemaan. Siinähän sitten valitatte kun ei ole erikoisliikkeiden myyjiä pakkaamassa kukkia, saati antamassa ohjeita. Sieltä ostetaan mistä halvimmalla saadaan...

      • Anonyymi

        Olen käyttänyt molempia puutarhavälineiden ja mullan ostopaikkoina, mutta en enää taimimyymälöinä, koska taimien laatu on mitä on. Yhtenä vuonna otin paljon hyötykasvien taimia Plantagenista ja se oli virhe.

        Bauhausilla on hyvä valikoima puutarhatyökaluja Espoossa. Samoin siellä on hyllytavarana pieniä kasvihuoneita, automatiikkaa niihin jne. Viime syksynä se oli ainoa paikka saada pieni polttoöljykäyttöinen kasvihuoneen lämmitin ASAP. Myyjät tosin eivät olleet edes kuulleet, että heillä oli moisia, mutta yhdessä etsien löysimme tuotteen.

        Huonekasveja, kuten sitruspuita ja chilejä, olen Plantagenista ostanut nykyäänkin. Siellä on välillä valikoimissa sellaisia hollantilaisia, ruotsalaisia tai tanskalaisia kasveja, joita ei saa täältä muuten.


    • AVKT

      ostin ei muutamia orkideer ja Bauhausissa ne olivat halvempia ja paremman näköisiä, siis eilen, koska vertailu on nyt pohjoismainen niin kyllä B voi olla halpa, mutta ei aina? (6kpl orkideer)

      • kallista

        Vaikutelmaksi on jäänyt, että Plantagen ei ole tarkoitettu hintatietoisille, vaan summanmutikassa ostaville, emäntä keräilee ja isäntä vinguttaa korttia


    • ex-plantagenilainen

      Totesin saman asian jo vuosi sitten. Jonkin aikaa näin vaivaa ja matkustin Espoosta Vantaan Plantageniin ihan vain syystä että a) odotin löytäväni etsimiäni kasveja ja b) odotin saavani niitä jopa halvemmalla kuin muualta.

      Muutaman kerran paikassa kävin ja noteerasin että Hesarissa mainostettavat kasvit ovat kääpiöitä todellisuudessa; asiantuntevia myyjiä ei ole palvelusta puhumattakaan; suuresta, hallimaisesta interiööristään huolimatta usein tavallisempiakaan kasveja ei paikasta löydy; ja hinnat ovat selvästi kalliimpia kuin esim. Helsingin erikoisliikkeissä. Ja totta - muualla sentään pakataan kasviostoksesi valmiiksi!

      • on tärkeä

        Ostin viime keväänä pari leimukukkaa Plantagenistä ja kaupan päälle sain harmaa hometta. Vieressä aiemmin Muhevaisesta ostetut (varmaankin kalliimmat) leimukukat eivät saaneet tätä homettä kosteudesta huolimatta ja kukkivat kauniisti.
        En osta enää Plantagenista tai halvalla muualtakaan taimia.


    • liikkeitä

      Plantagen, Pirilän kukkatalo Backaskukka tjst, kodin1, Ikea, Bauhaus.

      Näistä ehdottomasti Bauhaus.

    • plantagenin työntekihä

      kuule ihan vain tietoa, että se paperikassin valmistaminen maksaa pirun paljon enemmän, kuin sen muovipussin tekeminen ja plantagenissa ei paketoida sen takia, kun siellä on niin paljon asiakkaita varsinkin vkloppuisin. joskus se oma-alotteisuus on aika hyvä juttu!

      • "Häirikkö"

        Ainakin tämän ketjun keskustelun perusteella kohta Plantagenillakin on aikaa pakata kasveja, kun asiakkaat häviävät.. Löytyyköhän kyllä sittenkään halua. Itse käyn näistä kahdesta aina Bauhausissa, koska kiireenkin keskellä saa aina ystävällistä palvelua. Olen kyllä oma-aloitteinen, mutta kaupassa arvostan maksavana asiakkaana eniten ammttitaitoista palvelua. Edellä olevan työntekijän kommentin jälkeen pidän kyllä huolen, etten mene "häiritsemään" Plantageniin.


    • Ihmevalitusta

      On se jännä kun niistä kukkakasseista valitetaan ettei niitä saa ilmaiseksi. Etpä saa mistään Prismasta tai Citymarketistakaan. Äly hoi. Tänä päivänä kaikki maksaa. Ja toki on sallittua ostaa kukat muualta jos on halvempaa, se on sitä järkeilyä! Ihme valitusta sitä kaupoissa kuuleekin..

    • Miliani

      Plantagenista en saanut takuuna luvattua uutta kukkaa. 2 neljästä monivuotisista missä oli taimitakuu, kuolivat. En mene enää Plantageniin.

      • Anonyymi

        Eipä saanut menehtyneitä marjapensaitakaan takuuseen... ja melkein uusi lahjakortti ei yllättäen kelvannutkaan. Asiakaspalvelusta pelkkää vattuilua. En enää pissikään Plantaheniin päin.


    • Anonyymi

      Ketä oikeasti kiinnostaa muutaman hassun kasvin hinta, laatu on tärkeämpi kriteeri.

    • Anonyymi

      Aiheen vierestä,mutta kuitenkin. Ostin sieltä kasvin, jonka mukana tuli tuholaisia. Tartutti myös toisen kasvin, mikä harmittaa. Olkaa fiksumpia. En ollut niin tarkkana, mutta tästä lähtien tulen aina katsomaan kasvit tarkkaan ennen ostamista.

      • Anonyymi

        Myös minä ostin kasvin Plantagenista ja siinä oli tuholaisia ja tartutti toisia kasveja. Tästä lähin syynään kasvit tarkkaan. Harmittaa, mahtaako olla yleistä heidän kaupassaan.


    • Anonyymi

      Plantagen on nimen omaan kallis ollut alusta saakka.

    • Anonyymi

      Ei taida olla Plantageninkaan kasvit talven kestäviä.

    • Anonyymi

      En suosittele Plantagenia! Postipakettina tilatut kasvit näyttävät livenä kituliaammilta ja pienikokoisemmilta kuin kuvassa ja ovat usein huonokuntoisia ja kuhisevat tuholaisia.

      Sain villakilpikirvainvaasion Plantagenista tilatuista kasveista. Villakilpikirvojen torjunta on niin vaikeaa ja työlästä, että katsoin parhaaksi hävittää saastuneet kasvit. Suosikaa suomalaisia asiantuntevia kasvikauppoja älkääkä ostako tästä paskaketjusta mitään!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe