Plantagen vs "marketit"

oletteko huomanneet?

Petyin tänään suuresti Plantageniin. Pidin liikettä nimenomaan kasveihin erikoistuneena liikkeenä, joka pystyy myymään edullisesti viherkasveja. No, ostin sieltä kolme viherkasvia (pientä, 4.95/kpl). Sitten menin Bauhaussiin joka oli siinä vieressä ja huomasin, että halvempia olisi ollut ja huomattavasti isompiakin halvemmalla. Lähes kaikki viherkasvit olivat 2x Plantagenin kokoisia mutta halvempia.

Oli kyllä vika reissu Plantageniin, kun kerran viherkasveja saa halvemmalla paikoista, jotka eivät ole edes erikoistuneet niihin. Kävin Tarjoustalossakin (joka sekin vieressä) ja sielläkin oli parempia kasveja samaan hintaan. Tosin Tarjoustalon valikoima oli todella suppea. Vähän kyllä pettynyt olo reissusta kokonaisuudessaan - ei vain ostosten puolesta vaan Plantagenin yleisen hintatason. Näemmä kannattaa pysytellä "marketeissa" kuin alan liikkeissä. Älytöntä myös sekin, että ne kukkakassit maksaa. Luuulisi, että semmoinen paperikassi nyt kuuluu automaattisesti hintaan. Ihme, että sai paketoida maksutta. Bauhaussissa tämäkin tosin tehtiin automaattisesti, eikä itse tarvinnut paketoida.

Hintaesimerkki:
-ihmepensas (Plantagen), 2-30cm: 7.95
-ihmepensas (Bauhaus), 5-60cm, 7.95
Samat kasvit:
-viherkasvit (Plantagen 4.95/kpl)
-viherkasvit (Bauhaus 3.95/kpl), isompia

14

5549

  Vastaukset

  • vai huonekasvi ihmepensas ?

   Kiva, kun kerroit vertailuistasi !

   • Ihmepensas, Codiaeum variegatum,usein sanotaan 'krootoni'.

    Mirabilis jalapa on ihmekukka


  • plantagenia ei voi verrata marketteihin, se on itsekkin sellainen eikä suinkaan "erikoisliike". Plantagen on kansainvälinen ketju joka ostaa viherkasveja paljon ja sen takia pystyy myymään halvalla niinkuin muutkin marketit jotka ostavat paljon kerralla. Se että Bauhaussissa oli vielä halvempaa johtuu vain ja ainoastaan siitä syystä että Baukkari myy viherkasveja ja kukkia täysin tappiolla. Koko puutarhaosasto on baukkarissa vain siksi että naisiakin saataisiin mukaan miesten rautakauppaan.Rautakauppapuolelta se voitto tulee ja sillä pystytään pyröittämään kevyesti naisten viihdykeosastoa. Olen ollut bauhaussissa töissä ja esim joulutähti oli ostohinnaltaan korkeampi kuin ulosmyyntihinta. Se tästä tekee vain niin surkeaa että ihmiset juoksevat vain halvimman hinnan perässä ja antavat rahansa suurille kansainvälisille firmoille jotka halpatuottavat kukkia ulkomailta suuria määriä ja polkevat alas alan oikeat erikoisliikkeet jotka eivät pysty hinnoilla kilpailemaan. Siinähän sitten valitatte kun ei ole erikoisliikkeiden myyjiä pakkaamassa kukkia, saati antamassa ohjeita. Sieltä ostetaan mistä halvimmalla saadaan...

  • ostin ei muutamia orkideer ja Bauhausissa ne olivat halvempia ja paremman näköisiä, siis eilen, koska vertailu on nyt pohjoismainen niin kyllä B voi olla halpa, mutta ei aina? (6kpl orkideer)

   • Vaikutelmaksi on jäänyt, että Plantagen ei ole tarkoitettu hintatietoisille, vaan summanmutikassa ostaville, emäntä keräilee ja isäntä vinguttaa korttia


  • Totesin saman asian jo vuosi sitten. Jonkin aikaa näin vaivaa ja matkustin Espoosta Vantaan Plantageniin ihan vain syystä että a) odotin löytäväni etsimiäni kasveja ja b) odotin saavani niitä jopa halvemmalla kuin muualta.

   Muutaman kerran paikassa kävin ja noteerasin että Hesarissa mainostettavat kasvit ovat kääpiöitä todellisuudessa; asiantuntevia myyjiä ei ole palvelusta puhumattakaan; suuresta, hallimaisesta interiööristään huolimatta usein tavallisempiakaan kasveja ei paikasta löydy; ja hinnat ovat selvästi kalliimpia kuin esim. Helsingin erikoisliikkeissä. Ja totta - muualla sentään pakataan kasviostoksesi valmiiksi!

   • Ostin viime keväänä pari leimukukkaa Plantagenistä ja kaupan päälle sain harmaa hometta. Vieressä aiemmin Muhevaisesta ostetut (varmaankin kalliimmat) leimukukat eivät saaneet tätä homettä kosteudesta huolimatta ja kukkivat kauniisti.
    En osta enää Plantagenista tai halvalla muualtakaan taimia.


  • Plantagen, Pirilän kukkatalo Backaskukka tjst, kodin1, Ikea, Bauhaus.

   Näistä ehdottomasti Bauhaus.

  • kuule ihan vain tietoa, että se paperikassin valmistaminen maksaa pirun paljon enemmän, kuin sen muovipussin tekeminen ja plantagenissa ei paketoida sen takia, kun siellä on niin paljon asiakkaita varsinkin vkloppuisin. joskus se oma-alotteisuus on aika hyvä juttu!

   • Ainakin tämän ketjun keskustelun perusteella kohta Plantagenillakin on aikaa pakata kasveja, kun asiakkaat häviävät.. Löytyyköhän kyllä sittenkään halua. Itse käyn näistä kahdesta aina Bauhausissa, koska kiireenkin keskellä saa aina ystävällistä palvelua. Olen kyllä oma-aloitteinen, mutta kaupassa arvostan maksavana asiakkaana eniten ammttitaitoista palvelua. Edellä olevan työntekijän kommentin jälkeen pidän kyllä huolen, etten mene "häiritsemään" Plantageniin.


  • On se jännä kun niistä kukkakasseista valitetaan ettei niitä saa ilmaiseksi. Etpä saa mistään Prismasta tai Citymarketistakaan. Äly hoi. Tänä päivänä kaikki maksaa. Ja toki on sallittua ostaa kukat muualta jos on halvempaa, se on sitä järkeilyä! Ihme valitusta sitä kaupoissa kuuleekin..

  • Plantagenista en saanut takuuna luvattua uutta kukkaa. 2 neljästä monivuotisista missä oli taimitakuu, kuolivat. En mene enää Plantageniin.

   • Eipä saanut menehtyneitä marjapensaitakaan takuuseen... ja melkein uusi lahjakortti ei yllättäen kelvannutkaan. Asiakaspalvelusta pelkkää vattuilua. En enää pissikään Plantaheniin päin.


  • Ketä oikeasti kiinnostaa muutaman hassun kasvin hinta, laatu on tärkeämpi kriteeri.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   523
   3928
  2. Maisahan sen aloitti - pettämisen

   Tässä se nähtiin. Maisa petti Jaria JO viikko kihlajaisten jälkeen. Ai ai mikä tytsy. https://www.is.fi/ralli/art-2000006654320.html Ota ja lue totuus
   137
   2577
  3. Linnan juhlat on peruttu!

   Ne järjestetään toisella tavalla: https://yle.fi/uutiset/3-11568594
   Maailman menoa
   346
   1641