sukututkimusten hinnat

Paljonkohan maksas suurinpiirtein suvun tutkiminen ja miten tutkijat ne yleensä hinnoittelee? Toisen vanhempani suku on luterilaisia ja lähtösin oulun seudulta ja pohjanmaalta ja toisen suku on ordotoksia karjalasta. Vaikuttaako nämä miten paljon hintoihin?
Ilmoita


13 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


mitä sinulla on isovanhemmistasi ja näiden vanhemmista (nimet, syntymäajat ja -paikat), niin yritän auttaa sinut alkuun ihan ilmaiseksi, eikä sinun tarvitse levitellä netissä mitään tietoja.

Osoitteeni on: sukuselvitys@gmail.com
Ilmoita
http://www.genealogia.fi/tutkim/index.htm
Tuon osoitteen kautta voit perehtyä joidenkin tutkijoiden hinnoitteluun.
Ilmoita
kenellekään nimimerkille. He yleensä juuri tuolla tavalla etsivät lisätietoja tietyiltä seuduilta, nimiä, syntymäaikoja jne hyödyntääkseen (täyttääkseen) omia aukkojaan ilmatteeksi. Pyydä ensin tietojen kysyjän nimi ja osoite ja puhelinnumero ja tarkista että ne ovat oikeat.
Ilmoita
Olen itse ortodoksi, en ordodoksi, orpodoksi enkä mikään muukaan ordotoksi. Tarkkuutta!
1 VASTAUS:
Mulla on ihan oikeesti LUKI häiriö jonka kanssa yritän tulla toimeen, mutta aina virheitä sattuu vaikka miten tarkistelis.
+Lisää kommentti
Kiitos kaikille tähän astisista vastauksista. Tarkoitukseni ei todellakaan ole levitellä sukuni tietoja täällä netissä, eikä lähetellä niitä kenellekkään tuntemattomille.

Vielä olisin kaipaillut joiltakin omakohtaisia kokemuksia sukututkimuksen teettämisestä ja mitä se tuli maksamaan ja mitä olisi hyvä ottaa huomioon kun sitä lähtee kyselemään ja kuinka pitkäaikainen projekti sukututkimus on.
1 VASTAUS:
Kuinka laajan tutkimuksen haluat teettää?
Se ratkaisee aika paljon.
Jos Sinulle riittää isän isä ja hänen isänsä ja isoisänsä sekä tämän isä, niin todennäköisesti saat tiedot suht nopeasti parilla sadalla eurolla.
Jos haluat teettää tutkimuksen kaikista esipolvistasi viisi sukupolvea taaksepäin niin aikaa kuluu arviolta kuukaudesta kolmeen ja rahaa palaa noin 1500-3000€.
Ja mitä laajemman tutkimuksen teetät sitä kauemmin se kestää ja enemmän maksaa ja hinta kannattaa aina neuvotella etukäteen samoin aikataulu.
+Lisää kommentti
Sehän riippuu ihan siitä, mitä haluat saada selville. Jos haluat vain sukupuun (esivanhempasi nimet) niin voit saada 100 eurolla. Jos haluat heidän lapsistaan listoja ja tietoja talosta, rikoksista jne niin 2000 euroa.

mikäs se on yleinen tuntiveloitus... siivoajallamme on 22 euroa tunti. Putkimiehillä taitaa olla 35 e.

Kuukausien työ, jos haluaa saada kirjasen suvusta.
Ilmoita
Sukututkimuksen nimellä kulkee monenlaista paperia Eräs sukulaiseni selvitti n. kolmen vuoden ajan sukumme historiaa ja sai aikaiseksi painetun 300 sivuisen kirjan, jonka tiedot ulottuivat aivan keskiajalle. Eli tälle työlle tulisi 50 euron tuntihinnalla jo melkoinen summa. Mitä kolmesta vuodesta tunteja mahtaisi kertyä. Kuukausisumma olisi jo 10 00 euroa. Vuodessa siis jo reilu 100 000.
1 VASTAUS:
Minä olen tutkinut vasta 33 vuotta enkä ole päässyt keskiajalle vieläkään. Nimiä ja vähän muutakin tiedossa vasta vajaasta 70 tuhannesta eikä loppua näy. Pääasiassa Pohjois-Pohjanmaalta.
Nimimerkki jepulis oli kiinnostunut Oulun seudusta. Ihan ilmaiseksi annan kysyvälle tiedot jos minulta löytyy. Saa kysyä osoitteesta sitroen ät sulo piste fi, mutta pitää olla mielellään ennen v 1900 syntynyt lähtöhenkilö josta nimi, syntymäaika ja -paikka. Hakuammuntaa pelkän nimen perusteella on turha aloittaakaan. On ilmennyt esimerkiksi, että samassa kylässä on neljä saman nimistä saanut lapsia samoihin aikoihin.
+Lisää kommentti
Minulla on samanlainen ongelma. Haluaisin tutkittavan erään talon historian ja siinä asuneet henkilöt ja ehkä minne lapset ovat menneet. Ehkä myös talon jotkin torpat. Historia alkaa 1600-luvulta. Osaaminen ja aika ei riitä itsellä, siitä pitää huolen EU. Mutta kun on varoiteltu että heti kaikki on julkisesti netissä. On siellä jo nytkin, mutta sitä enemmän väärin, mitä lähemmäs nykyaikaa tullaan. Vanhoista ajoista en tiedä onko ne kuinka väärin. Tavoite on tehdä jatkajalle oma kansio tai video tai joku, mutta ei myytävää kirjaa ympäri maailmaa. Ihan vaan siksi, että en halua olla jollekin seitsemäs serkku ja niin sukua että. Sellainen joku täällä jo kävi kurkkimassa.
Ilmoita
Miksi maksaa? Se on tyhmää. Sukututkimusta harrastetaan laajasti, kiinni vain härkää sarvista ja porukoihin missä neuvotaan.
Ilmoita
Ei kannata sukututkimuksesta maksaa. Sitä on helppo tehdä itsekin. Nykyään on myös paljon apua siihen tarjolla.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

sukututkimusten hinnat

Paljonkohan maksas suurinpiirtein suvun tutkiminen ja miten tutkijat ne yleensä hinnoittelee? Toisen vanhempani suku on luterilaisia ja lähtösin oulun seudulta ja pohjanmaalta ja toisen suku on ordotoksia karjalasta. Vaikuttaako nämä miten paljon hintoihin?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta