Oulun Luistelukerho

1234567676

Onko teillä lapsia luisteluharrastuksessa kyseisessä paikassa? Millaisia on kokemukset ja minkä ikäisille on nuorimmaisten ryhmät? 5-vuotias lapseni on niin kovin kiinnostunut luistelusta ja olen miettinyt tätä vaihtoehtoa. Kertokaa varsinkin saman ikäisten lasten kokemuksista mutta myös muidenkin ikäisten kokemuksista kiitos!

75

6526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laurakoo-

      Jos lapsesi on innostunut luistelusta suosittelisin ehdottomasti viemään hänet luistelukouluun. Minulla itselläni ei ole kokemuksia Oulun luistelukerhoista, mutta olen luistellut useamman vuoden.
      5-vuotias lapsi on sopivan ikäinen aloittamaan luisteluharrastuksen. Ei ole liian pieni. toisaalta taas luistelu on hyvä aloittaa suht nuorena, varsinkin jos haluaa edetä kunnolla.
      Itse olen kaksi vuotiaasta asti tuijottanut taitoluistelijoista telkkarista, itkin että haluan tuota! Paikkakunnalla jossa asuin ei ollut tuolloin jäähallia. Olisin halunnut luistella tai voimistella, mutta äiti kiikutti pianotunnilta klarinettitunnille. Kun 11-vuotiaana sain vihdoin aloittaa luisteluharrastuksen oli jo liina myöhäistä kehittyä siinä tarpeeksi.

      • aloittaa

        Sarah Mayer (en oo varma kirjotetaanko noin) aloitti 12v ja on maailman huippuja.


    • OLK

      Taitoluistelu on lajina hieno. Oulussa valitetavasti vain yksi seura, jossa lajia mahdollista harrastaa. Seitsemän vuotta seuran toimintaa seuranneena en suosittele. Kyseessä lähinnä aikuisten suhdetoimintaan perustuva yhdistys, jossa ei tilaa urheilullisille arvoille. Päävalmentajan toiminta vähintäänkin kyseenalaista ja monilta osin ammattitaidotonta. Seuran hallitus koostuu luistelijoiden vanhemmista, jotka keskittyvät härskisti vain oman lapsensa etujen ajamiseen. Yhtään luisteijaa ei luistele SM-tasolla,vaan alemmilla tasoilla. Muodostelmaluistelupuolella toiminta voi olla toisenlaista, sitä en tunne.

      • talkoolainen

        Samat on kokemukset meilläkin; lapseni lopetti (yksin) luistelun n. 8 vuotta sitten päävalmentajan kiusaamana, vaikka olikin ikäisistään menestynein seurassa.


    • talkoolainen

      OLK:ssa osataan rahastaa! Monta vuotta maksoimme hirveitä maksuja ja talkoilimme. Myöhemmin selvisi, että osa liikkeistä opetettiin osalle luistelijoista tahallaan väärin! Moraalitonta toimintaa kaikin puolin. Päävalmentaja ei arvostanut muita valmentajia, eikä tullut toimeen kenenkään kanssa.

    • Talkoolainen myöskin

      Päinvastainen kokemus OLK:sta. Päävalmentaja tekee täydellä sydämellä työtään. On tiukka ja tarkka, mutta sitä kilpatasolla urheilu vaatii. Tällä hetkellä ei ole SM -tason luistelijoita,mutta odotetaanpa kolmisen vuotta. Maksut ovat valitettavan suuria, mutta lajissa ei riitä pari kolme kertaa viikossa harjoittelu.

      • lkjlköl

        No nyt on puolet kolmesta vuodesta odotettu. Mikä on väliaikatilanne?


    • kenellepalkinto?

      Mitä kertoo päävalmentajan moralista varastaa itselleen kunnia toisen ihmisen elämäntyöstä?

    • reilua peliä

      Mikäli harkitsee OLK:ta lapselleen sittenkin; huomioi, että seura ei ole sitoutunut noudattamaan reilua peliä, ko. seura ei todellakaan kuulu Nuori Suomi -seuroihin ja siihen on varmaan syynsä.

    • Sitä saa, ku tilaa

      OLK:ssa sama päävalmentaja jo toistakymmentä vuotta, joten aikaa näyttöihin on kyllä ollut. Ko. hlö toimii yrittäjänä pestissään, joten toimeentulon turvaaminen ja hallituksen hyysääminen on ensiarvoinen tehtävä ja muu tulee perästä ja näinhän nyt on käynyt; Ei SM-luistelijoita!

    • vastuunkantaja

      Miksi ette tee ilmoitusta STLL:lle? Omalle tyttärelleni valmentaja ilmoitti seuran valinneen hänet yhdeksi seuran lahjakkaista luistelijoista, joihin satsattaisiin, tämä tapahtui kevättalvella hänen täytettyään juuri 10v. Samoihin aikoihin tyttäreni voitti sarjansa aluemestaruuden, vaikkakaan suoritus ei ollut lähelläkään onnistunutta.. Valmentajan sanoista innostuneena tyttäreni leireili viidellä kesäleirillä ympäri Suomea. Kaikki kaksoishypyt olivat tuolloin puhtaita, kaksoisaxel tuli alas epäpuhtaalle kaarelle, mutta hiomalla sekin olisi korjaantunut. Mitä OLK:ssa tehtiin?- Aloitettiin armoton taannuttaminen, tyttö harjoitteli ryhmässä, jossa ei yleisesti osattu axelia tai edes kaksoishalcowia. Syksyn omatoimisella leirillä ihmeteltiin mitä oli tapahtunut. Kilpasarja pidettiin väkisin silmut B:nä. Vasta keväällä päästiin A:han, tuolloin hänet oli jo taannutettu hyvinkin. Kilpaohjelmaan oli tuomarin mukaan laitettu ei hyväksyttyjä sarjoja yms. Kevään omatoimisella leirillä kaikki oli jo ihan päivän selvää. Missään vaiheessa kukaan ei vaivautunut kertomaan mistä oli kyse, vaikka kysyin valmentajalta suoraan kannattaisiko lopettaa. Tuntui, että päävalmentaja oli päässyt oikein elementtiinsä, tämän hän hallitsee. 11-vuotiaana intohimoisesti treenaava tyttäreni veti vielä neljä kesäleiriä, joista kahdella viimeisellä jätettiin katkerat jäähyväiset lajille. Enää hän ei palaisi OLK:hon, seuraan, jossa HÄNEN ainoa rikoksena oli intohimo luisteluun ja sen harjoitteuun. Tein tietysti tapahtuneesta ilmoituksen STLL:lle, seuran toimintaan olisi tultava muutos. STLL:n on kuuleman mukaan hankala puuttua tällaisten ei Nuori Suomi- seuran toimintaan, mutta ehkä jos me kaikki vanhemmat kantaisimme vastuumme ja siitäkin huolimatta ilmottaisimme mitä seurassa tapahtuu. Päävalmentajalla on tietysti täysi oikeus perustellusti muuttaa mielipidettään luistelijasta, silloin hän lähestyy luistelijan vanhempia ammattimaisesti ja suoraselkäisesti. Tässä tapauksessa ei kyse ollut luistelijan kyvyistä vaan epäammattimaisesta toiminnasta väärin perustein.

    • Onsku

      En ymmärrä, että miten vanhemmat antavat kiusata lastaan ilman rikosilmoitusta? Lapsien kiusatessa toisiaan sellaisen voi tehdä, ja syytä olisi myös jos valmentaja kiusaa lasta! Toisaalta itsellä kokemusta toisesta jäälajista ja siellä vahmenpien toiminnasta voisi tehdä jopa rikosilmoituksen. Oma lapsi, omat toiveet ja ei niin lahjakas lapsi, jolla vielä kaytös aivan kamalaa. Pitäisi pelata vanhempien mukaan ylemmässä sarjassa, mutta taidot hädin tuskin riittää oman ikäisten kanssa pelaamaan. Mutta vanhemmathan ovat aina oikeassa? Tiedättehän, että henkilöstä nimellä kirjoittaminen ja syytösten/diagnoosien esittäminen nimettömänä on kiellettyä.

    • arvot kunniaan

      Ehkä onkin vain helpompi lopettaa, ettei prosessi veisi enempää lapsen voimia? Meidän ainakin oli ajateltava ensisijaisesti juuri lapsen terveyttä.Hän aloitti heti syksyllä terapian, jossa saimme kuulla, että nuo jopa julmat temput, ovat sattuneet pahimpaan aikaan lapsen oikeudentajun kehityksen ollessa herkimmillään.
      Tyttäreni oli erittäin pidetty, ainoastaan hallituksessa istuneen lapsen äiti ei kestänyt lapseni menestystä kisoissa, hänen lapsensa lopetti menestyksestä onnittelun. Eräissä kisoissa äiti nakkeli niskojaan ja löysimme valmentajan itkemässä pukuhuoneessa (tokihan hän saattoi sitten itkeä jotain muuta asiaa???), sen jälkeen tyttäremme oli valmennuksesta syrjässä koko kevään. Päävalmentaja pyysi tapausta kylläkin sittemmin anteeksi. Jos kerran on tullut valituksi lahjakkaana (ihan valmennustiimistä puhuttiin) ja käy tämän jälkeen viisi leiriä kesässä, jossa jäällä joka päivä vähintään kolme tuntia (Vähintään yksi yksityistunti per päivä, parhaana jopa kolme oheiset ) olisi suorastaan käsittämättömän outoa, jollei kehitys olisi ollut jo huomattava, varsinkin OLK:n mittapuussa, kun taso ei mitenkään päätä huimaa.. Meille ei koskaan sanottu, ettei tyttäremme olisikaan lahjakas. Kyse oli ihan muusta. Viimeisen kilpailun jälkeen sain tuomarilta palautteen miksi esim. joku sarjahyppy oli jätetty arvostelematta: Tuomarin mukaan jokainen valmentaja tietää sen olevan ei sallittu, jolloin sitä ei voida arvostella. Viimeisissä jäätesteissä oli "unohdettu" testata eräs hyppy, se muistui mieleen vasta heti, kun tyttäremme oli kilpailukauden ohi mentyä siirtynyt uusiin luistimiin (siis uusi merkki, täysin eri malli) uuten terään, näitä vastenmielisiä tapauksia riittää loputtomasti. Näin jälkeen päin ajatellen tuntuukin, että valmentajan aika onkin palanut johonkin, josta palkkaa ei ainakaan tulisi maksaa kenellekään. Viimeisenä kesänä juuri ennen viimeisiä leirejä OLK:n päävalmentaja oli ollut erääseenkin hyppyyn niin tyytyväinen, että oli oikein pitänyt seinää hakata..(2-lutz). Tuolloin hän oli jopa kovasti opettanut erilaista rotaatio-asentoa, josta sitten leireillä kyselltiin: Miksi olet sen muuttanut tuollaiseksi, kun omasi oli niin hyvä. Loputtoman viivyttelyn (esim. juuri valmentamatta jättämisen), koko viimeisen kauden jälkeen ymmärsimme, ettei enää ollut järkevää siirtyä toiseen seuraan, se olisi vaatinut muuttamista, sillä Oulussa on vain yksi seura, päävalmentaja oli onnnistunut juuri siinä mihin pyrkikin, toivottavasti nyt on hyvä mieli.
      Mainitsemani hallituksn edustaja on aiemmin minulle sanonutkin, että hallituksessa olosta seuraa tietenkin hyvää tyttärellensä luistelu-uralle. Sitä en kuitenkaan usko, korkeintaan lapsi kasvaa kieroon. Viime kädessä tuollaiset hallitusäidit tekevät karhunpalveluksen lapselleen. Urheilu voi parhaimmillaan olla hyvinkin kasvattavaa: Kova työ tuo kehitystä ja siitä voivat lapset ja vanhemmat rehdisti iloita yhdessä.

    • surullista_-_-
    • yleisurheilijan äiti

      Kiitos linkistä, valaisevaa tekstiä! Ammattivalmennus (raha), amatöörivanhempien toimiminen hallituksissa, haastava yhtälö. Nuori-Suomi seuroissa turvallisempaa.Itse vaihdoimme lajia yleisurheiluun ja henki on ihan toinen, tuetaan toisia ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen: Lapsilla hyvä olla, vetäjänä turvallinen aikuinen!!! Ilo osallistua tällaisen toiminnan talkoisiin! Ilmeisesti muokkaripuolella toiminta on kuitenkin yksinluistelupuolta järkevämpää?

    • UHRI!!!

      olin itse uhri monta vuotta sitten, ja nouseminen oli raskasta ja vaikeaa! muta kuvitelkaa nuori kun hänelle tapahtuu tämmöistä, kaikki se suru ja viha! itseltäni vaati paljon nousta ja jatkaa eteenpäin mutta se oli minun pelastukseni että tein sen! mutta ajattele niitä jotka ei yksin kertaisesti jaksa? ovat niin rikki ettei luota keneenkään. itse en luottanut kun lopetin yhteenkään ihmiseen. minua vaivasi ja vaivaa että miksi nämä kamalat ihmiset tekevät tätä? Ainoa syyhän on että he ovat sairaita! mutta miksi sairaat ihmiset saavat olla tekemisissä lasten kanssa? ja se nuori suomi juttuhan on huono koska siinä jokainen seura saa tehdä päätöksen haluaako antaa lapsille mahdollisuus harrastaasitä mitä he rakastavat vai tekevätkö he siittä oman sairaan pelin jossa rikotaan lapsi kerrralllaaan!!!

      • mistä ilkeys tulee

        Et ole ainoa lajin parissa uhriutunut. Onneksi olet jaksanut nousta ja jatkaa elämää. Toivottavasti kaikki muutkin saman kokeneet nousevat ja pääsevät elämässä eteenpäin.


    • valkku09349059034590

      Kuulostaa hurjalta! vaikka ei uskoisi puoliakaan vanhempien jutuista, niin jossakinhan tuolla silti mättää. Liikaa kilpa- ja tulospainotteisuus paistaa. Tulos tai ulos-meininkiä jo tuossa iässä. Hurjaa!!!

      Olen toki minäkin toisen lajin valmentajana saanut osakseni intohimoisten vanhempien kritiikkiä, toisinaan aiheesta jolloin hommaa on korjattu, mutta aika monesti ihan aiheetta. Vanhemmat eivät ole objektiivisia, eikä tarvitsekaan olla, se on valmentajan tehtävä.

      Mutta että täällä ihan julkisesti syytetään nimeltä tunnettua valmentajaa tahallisesta kiusaamisesta on jo aika hurjaa hommaa. Puhukaa namatusten nämä asiat, ja miettikää vähän mitä kirjoittelette. Laki se on nimettömässäkin kirjoittelussa.

    • Niin makaa ku petaa

      OLK:ssa ei todellakaan tulos ratkaise. Vuosia on sivuun heitetty kilpailuissa menestyneimpiä, jotta voidaan keskittyä seuran vaikuttajien jälikasvuun. Oma lapseni oli kilpailuissa ikäisistään täysin ylivoimainen, mutta hallituslasten edeltä oli väityttävä, lisäksi valmentajien ja hallituksen nuoleskelu on avain onneen OLK:ssa. Ehkäpä siinä syy, ettei OLK:sta ole noustu enää edes SM-tasolle??? Muualla leireileminenhän oli erittäinkin epätoivottua..

      Mielestäni aikuinen valmentaja, joka leipänsä lajista tienaa pitää kantaa vastuunsa toimintatavoistaan. Hän ei ole tässä se vahingoitettu ja viaton osapuoli. -Päinvastoin! Mikäli asioiden julkisuuteen tuonti auttaa estämään yhdenkään uuden lapsiuhrin, on se kannattanut: Uhreja on jo tullut hyssyttelyn takia liikaa. Jos seurassa jotain yritettiin kyseenalaistaa tai keskustella sekä päävalmentaja, että silloinen puheenjohtaja näyttivät ovea. Pieni toivo muutoksesta on ilmassa OLK:ssakin, kun puheenjohtja vaihdettiin, hallituksessa jatkaa vieläkin moni entinen jäsen, mutta jospa sittenkin sinnekin on nyt saatu uusia rehtejä jäsenia, joilla on aito halu rakentaa seuraa kohti rehtejä toimintatapoja?

      Mitä tapoja uhreilla on vaikuttaa? Seurassa ei suostuttu keskustelmaan, eikä STLL voinut puuttua seuran toimintaan, kun kysessä ei ole ns. Nuori Suomi -seura, jossa sitoudutaan rehteihin arvoihin. Onko oikein, että Suomessa toimiii tällaisia seuroja? Tietävätkö lajin mahdolliset uudet harrastajat mihin ovat ryhtymässä? En ymmärrä ajatusmaailmaa, jossa aina pahantekijöitä täytyy suojella. Viattomat lapset kärsikööt yksin? Omalta osaltani vaikutan kaikin tavoin, että ainakin lajia harkitsevat tietävät millaisen ihmisen kanssa tekemisiin alkavat. Seura sen koommin kuin päävalmentajansa eivät ole anteeksipyyntöjä lähetelleet. Häikäilemättömät ihmiset väärissä tehtävissä ovat pelottava yhdistelmä.

    • epävarma nyt kyllä

      Pikkuisen pistää tämä kirjoittelu mietityttämään pitäisikö vaihtaa lajia ennen kuin edes alkuun pääsee? Aikamoista jos näin on!!! Olemme siis kyseisen seuran luistelukoulussa aloittamista harkinneet. Eihän tämän perusteella todellakaan ole odotettavissa lapselle iloista harjoittelua ja mukavia kokemuksia eikä tulevaisuudessa mitään mahdollisuuksia mahdollisesti jopa menestyä. Pitää vielä todellakin miettiä kannattaako tähän lainkaan sekaantua.

    • lkjlqjwdkljqwkjdkqwj

      Ei nyt kannata muutaman katkeroituneen vanhemman takia hyvää harrastusta jättää. Onhan se vaikea uskoa että valmentaja olisi noin narsistinen ja jopa sadistinen kuin nuo vanhemmat kirjoittavat. Eiköhän noin käyttäytyvä valmentaja olisi saanut fudut jo aikapäiviä sitten.

      Aina on asioita vähintään kakis puolta, ja täältä saa lukea vain sen yhden.

      Toki jos tarinoissa on vähääkään perää, niin en omaa lastani moiseen lafkaan veisi.

    • Ettei tarvitse katua

      Luettuani vanhempien kirjoitukset yllämainitut linkit en olisi ollenkaan varma, että kyseessä on hyvä harrastus.

    • En menisi

      Kiistaton tosiasia, ettei OLK ole ns. sinettiseura. Itse ajattelisin, ettei savua ilman tulta. Epätodennäköistä, että kukaan keksisi tuollaisia juttuja...

    • Muokkariksiko?

      Jollei OLK:ssa yksinluistelupuolella kisata SM-tasolla, taitaapi olla kuten linkissä mainittiin, että Oulussakin vain puuhastellaan lajin parissa. Muokkareissa ylletään jo korkeampiin saavutuksiin, olisiko aika satsata Oulussa siihen?

    • valkku1244444

      Ja sekö se on lapsen hyvän harrastuksen merkki, että ollaan SM-tasolla???

      Taitaa olla enempi aikuisten haaveita nuo hommat.

      Lapset harrastaa harrastamisen ilosta, suurin osa.

      Ihan sama se on viedä lapsi tuonne. 90 % lapsista lopettaa harrastuksen eka vuoden jälkeen kuitenkin, mutta tulihan ainakin kokeiltua.

    • Totuus aivan muuta

      Täällä katkerat vanhemmat tilittävät, kun omat haaveet eivät toteutuneet eikä lapsesta tullut SM -tason luistelijaa. Kiva harrastus ja hyvä päävalmentaja, kun on vanhempien odotukset realistiset. Törkeää kirjoittelua ja mitä nämä vanhemmat ovat kirjoitelleet valmentajalle? En halua edes tietää. Ja leireille kylläkin muualla kehoitetaan osallistumaan.

    • Koettu

      Niin ko. seurassa SM-taso on todellakin epärealistinen haave.Taitolajissa valmennus ratkaiseee, tietysti valmentajan tulisi kyetä poimimaan potentiaaliset luistelijat. Toivottavasti ko. valmentaja saa todellakin suoraa palautetta, vaikkakin on sitä kieltänyt antamasta. Oikeuttaako mikään valmentajaa toimimaan lapsia kohtaan sairaan sadistisesti, kuten hän on tehnyt? OLK todellakin oikea lafka, jollei halua lapselleen rehtiä harrastusta, jossa valmentajana turvallinen aikuinen. Lapsilla tulisi olla mahdollisuus edetä lajissa kykyjään vastaavalle tasolle. OLK juuri oikea lafka pieneen puuhasteluun, varsinkin jos vanhemmat todenneet lapsensa kyvyttömäksi etenemään omilla kyvyillään urheilussa. Päävalmentajana epävarma ja pelokas aikuinen, jonka käytös täysin arvaamatonta.

    • valkku12312412352352

      Hoh hoijaa. Suurin osa harrastajistahan nimenomaan ON niitä puuhastelijoita. Laji kun laji. Suurimmalle osalle se riittää, ja saakin riittää. SIlti voi nauttia harrastuksesta.

      Kirjoittelu valmentajan henkilöstä kuulostaa kauhealta ja lähentelee herjausta. Vaikken asiasta kyseisessä seurassa mitään tiedäkään, niin on aina tosiaan muistettava että osapuolia on kaksi. Yleensä kolme. Lapsi ja vanhemmat voivat olla valmentajasta IHAN eri mieltä.

      Tietysti on niin, että ei savua ilman tulta. Jotain mätää seurassa lienee, mutta missä se mätä on ei varmaankaan ratkea täällä kirjoittelupalstalla.

      • muokan äityli

        Tuntuu siltä, että näitä samoja ongelmia löytyy lähes kaikista Suomen luisteluseuroista, mutta siis yksinluistelun puolelta. Oma tyttäreni luistelee muokissa junnuissa ja heillä on aivan ihana valmentaja ja yhtesihenki tyttöjen välillä reilua, kannustavaa ja uskomattoman positiivista. Päivääkään en ole katunut (eikä tyttökään), että vahingossa valitsi tällaisen harrastuksen. Välillä kisat menevät hyvin, välillä ei niin hyvin. Vuodet eivät ole samanlaisia, kun uusia tyttöjä tulee ja vanhoja lähtee...Pääasia on, että harrastus tuntuu mukavalta ja siitä saa itseluottamusta ja hyvän yleiskunnon.

        Ihan samanlaista ei ole tuolla yksäripuolella meilläkään.
        Vanhemmat ovat aika kateellisia toisten lasten menestyksestä ja selän takana puhutaan pahaa???


    • tökeröä käytöstä

      OLK:n yksärivalkku valmentaa alaikäisiä lapsia ammatikseen. Hänen toimintaansa tulisi ohjata valmentajan etiikka. Eihän kukaan peruskoulun opettajakaan voi alkaa osoittamaan mieltään lapselle, jos onkin tullut erimielisyyttä vanhempien kanssa!
      Tuomittavaa käytöstä, jota ei voi puolustaa yhtään millään.

    • einari12345

      Ei voi puolustaa ei. Mutta opettajana täytyy tunnustaa että vanhemmat eivät ollenkaan osaa olla objektiivisia kun on kyse heidän kullannuppujensa taidoista tai osaamisesta. Osa on suoraan sanoen täysiä älykääpiöitä ja käyttäytyvät sen mukaan.

      Tokikaan valmentaja ei saisi tuon perusteella lapsia arvottaa, sehän on selvä. vanhempiaan kun ei voi valita.

      Tehkää nyt herranjumala jotain tuolle asialle, ei se täällä juttupalstoilla ratkea.

    • jghjghdjghg

      Samaa mieltä, ammattivalmentaja ei saa käyttää lasta vallannäyttönsä välineenä!

    • huh, huh

      Urheilussa omat kyvyt ja menestyminen ratkaiskoon. Tuommoiset valmentat amattitaidottomia.

    • kgjishgih

      Valmentajan ei tulisi provosoitua, kukapa työelämästä kritiikittä selviäisi? Tuomittavaa käytöstä.

    • tieto puuttui

      Uusia harrastajia etsivät, suosittelen tarkastamaan, että lapsesi on syntynyt juuri oikeana vuonna, muuten toimivat vain toisten harrastuksen rahoittajana. Eli pirauta päävalmentajalle ja kysy reippaasti aikooko tehdä lapsesi syntymävuonna syntyneistä ns. huippuja. OLK:ssa yksinluistelupuolella edessä myöhemmin armoton tiputus, jollei syntymävuotesi täsmää päävalmentajan n. 6-7 vuoden välein tekemiin ns. päävalmentajan turvaryhmiin.

    • ammattitaitoako?

      OLK:ssa täysi paniikki päällä...Paineen alla päävalmentaja panikoi tuttuun tyyliinsä ja heittelee lapsia sinne tänne..Missä suunnitelmallisuus ja pitkäjännitteisyys tekemiseen? Sääliksi käy lapsiparkoja. Toki oikaisuliikkeitä tarvitaan, kun homma ollut kuralla jo toivottoman kauan, mutta nyt lapset pannaan kyllä maksumieheksi päävalmentajan töppeihin.

    • hei me luistellaan

      Ei hyvää päivää sisaret rakkaat. En edusta Oulua missään muodossa, harrastuksen parissa toimin kuitenkin. Muutamaan kohtaan on pakko puuttua.

      Seurojen hallitukset/johtokunnat AINA koostuvat luistelijoiden vanhemmista ja valmentajista. Ja kokemuksesta voin sanoa, ettei tunkua niille penkeille ole.

      Talkootyötä tehdään kaikissa urheiluseuroissa. Talkootyön rahat eivät jakaudu kenellekkään ryhmälle tai henkilölle, ne kuuluvat kokonaisuudessaan seuralle ja kaikkien hyväksi. Jos näin ei ole, seura toimii väärin. Talkootyö on ikävä pakkopulla, jota vaan on tehtävä ettei luistelijoiden maksut nousisi ihan älyttömiksi.

      On varmasti monta muutakin seuraa missä ei ole SM-tason taitoluistelijoita, Ei luistelijoista voi valmentajakaan iän mukaan tehdä mestareita... ei vaikka olisi minkä tasoinen valmentaja tahansa. Laji vaatii hyvän treenin lisäksi myös lahjakkuutta. Ja niin valitettavaa kuin se onkin teidän kannalta, kaikilla lapsilla tätä lahjaa vaan ei ole. Hyväksykää se! (Omani myös kuuluu tähän joukkoon, harrastaa silti edelleen omaksi ilokseen)

      Kyllä jokainen tasoryhmä maksaa omista treeneistään tasan sen summan mitä päätetään. Kerran viikossa luistelevat vähemmän ja kilpailijat ihan h****tin paljon enemmin. Aivan järjetöntä yleistämistä maksumieheksi joutumisesta joissakin kommenteissä (kuten. tieto puuttui).

      Ja ihan uteliaisuuttani haluaisin tietää, että mitä järkeä on roikottaa lahjatonta lasta kilparyhmässä, jossa treenataan kovaa ja tavoitteellisesti, jos edistystä ei kerta kaikkiaan tapahdu. Eikö siinä väsy lapsikin. Ja toistan vielä: lahjatonta lasta ei voi viedä SM-tasolle huippuvalmentajakaan. Taitaa yleensä olla lasten vanhemmille kovempi pala ryhmästä pudottaminen (siirto alempaan ryhmään), kuin lapselle itselleen. Kolaushan se tavoitteelliselle äidille on ettei tyttärestä tullutkaan seuraavaa Kiiraa tai Lauraa.

      Antakaa silti lasten harrastaa luistelua luistelun vuoksi, ei kaikkien tarvitse kilpailla verenmaku suussa. Taitoluistelu on kuitenkin hieno harrastus kaikenikäisille lapsille.

      • hei me luistellaan

        Ja ihan uteliaisuuttani käväisin oulun sivuilla. Heillä on luistelija/luistelijoita SM-noviiseissa joka siis on SM-taso!!!


      • XXX

        Hienosti ja ytimekkäästi kirjoitettu - Kiitos!


    • AMMATTIvalmentajako?

      Tavoittellista valmennustoimintaa oululaisittain (OLK): Päävalmentajan toiveesta alettiin tehdä testejä: MM lihaskunnon kehittymistä oli määrä seurata muutaman kuukauden välein, tämähän motivoi entisestäänkin jo niitä kovia harjoittelijoita. (Erityisesti päävalmentajan itsensä lahjakkaaksi valitsemaa tytärtäni.) Homma osoittautuikin ihan pelleilyksi: Liikkeitä vaihdettiin testisssä ihan uusiin esim. punnerrukset muutettiin testipäivänä leuvanvedoiksi (joita ei koskaan oltu edes treenattu), jännä sattuma, että ainoa, joka testattavat liikkeet oli tiennyt harjoitella olikin hallituslapsi... Oi ja voi, mihin päävalmentaja olikaan aikaansa tärvännyt. Kaksoisaxeltestit maalla oli tehty aina vauhdilla, mutta tyttäreni sen opittua (ainoana ryhmästään), testipäivänä tsekattiinkin tietysti vauhdittomat kaksoisaxelit.. SÄÄLITTÄVÄÄ päävalmentaja! Näitähän riittää.
      SM-noviiseihin on noustu sehän on edistystä ja suunta oikeaan!
      Missä ovat yksinluistelussa kaikki 2000 ja 2001 vuonna syntyneet? Olkaapa tarkkoja miettiessänne harrastuksen aloittamista, ettette sittenkin joudu maksajan rooliin:Paree olla syntynyt päävalmentajan valitsemana herran vuonna:))))
      Sekin on askel oikeaan, että karsinataa on alettu tehdä!!!! Askeleita oikeaan on nähtävissä, mutte kukapa maksaisi sille ikäluokalle harrastemaksut takaisin, joilta ne vuosia kusetettiin??? Itseäni ei lainkaan lohduttanut tuon epävakaan päävalmentajan anteeksipyyntö puolen vuoden taannuttamisen jälkeen. Tilinumeroni voin kyllä toimittaa, mikäli päävalmentaja on valmennusmaksut valmis nuilta vuosilta palauttamaan.

    • reilua peliä

      Oudolta tuntuu, että lahjakkuus on ammattivalmentajan mielestä noin ailahteleva ominaisuus. Eilen on lahjakas tänään ei ja huomisesta ei tietoa...Mtenhän pitkäjänteisen suunnitelmallisuus valmennuksesa voidaan toteuttaa??? Onko OLK:n päävalmentaja maltilla kehittänyt seuraa niin, ettei seura mene luistelijoista ns. tukkoon, vai voiko tosiaan olla, että yllärinä pitääkin tiputtaa ikäluokkia, kun päävalmentja ei ole järkevästi organisoinut luisteluryhmiä??? OLK:sta yksinluistelupuolelta puuttuvat kokonaan vuosina 2000 ja 2001 syntyneet luistelijat. Onneksi tuomaritoimintaa kehitetään niin, että hallitus yhä enenevissä määrin pääsee tuomaroimaan omiaan, kun eivät kerran valmenna ryhmiä..Ei kai sentään niin pitkälle mennä, että äidit tuomaroivat tyttäriään?

    • nähty on

      Ihan siellä OLK:ssa on sama vanha meininki: Päävalmentaja raivaa, hallituksessa istuvien jälkikasvulle tilaa rujoin toimin, edistyneempiä siirretään surutta harrastepuolelle..Hallitusäidit pitävät hampaat irvessä jälkikasvunsa puolia ja painostavat valmentajaa. Miten olisi jos sovittaisiin aikuisten kesken, että edettäisiin ihan vain lapsen omilla kyvyillä??? Jollei treenaaminen kerran jälkikasvulle maita annetaan homman olla. Kilpapuolelle selvät vaatimukset: mitä tulee hallita, luistelijan on omatoimisesti kyettävä kehittämään esim. notkeuttaan. Ei se auta valmentajaa kiristellä, jollei spagaatit taivu. Ei ole hedelmällistä heittää syrjään niitä, jotka ovat halukkaita kovaan treeniin, sekä muutenkin kyvykkäitä, jos valmennusta heille sallitaan ohjata.

      Lajin aloittelijat olkaahan tarkkana ja puuttukaa epäkohtiin välittömästi! Ammattivalmentaja elää seuran hänelle maksamasta palkasta, joten hallitustoiminta seurassa suurennuslasin alle. Päävalmentajan toimintaan turha odottaa mitään muutosta.

    • kukkeli3

      eihän siellä ole pj:a, kyn eronut. miksihän? tiedättekö?

    • hyvin pyyhkii

      Kovasti ollaan keinolla millä hyvänsä seuraa ajamassa ns. sinettiseuraksi, voiko se todellakin onnistua ilman että toimintaa muutetaan? Riittääkö siihen, että hallituksessa istuu STLL:n sisäpiirin jäsen? Kauan ei sitten pj vanhennut tehtävässä.. Toivottavasti remmiin saadaan rivakkaotteinen hlö sisäpiiripelien ulkopuolelta. Taitaa olla toiveajattelua. Niin, että mukaan vaan ennakkoluulottomasti kaikki 2007-2009 syntyneet, tilaa on, maksajia toiminnalle tarvitaan.

      • jaakko jiippi

        hullua touhua, sanon minä.


    • autokuski

      Tämähän kuulostaa näin ulkopuolisen korvin ihan ihanteelliselta sinettiseuralta. Juurikin siltä mitä Nuori Suomi-ajatuksella tarkoitetaan. Ihailtavaa johdonmukaisuutta johtajilta lasten toiminnan eteen. Varma sinetti!!

      Ettekö te ymmärrä että todellisuudella ja sinettihakemuksella ei ole yhtään mitään tekemistä toistensa kanssa. Hienot paperit kun lähettää niin sinetti paukahtaa. Siihen ei vaikuta ollenkaan se että seurassa ei noudateta kriteereitä pätkän vertaa.

      • XXX

        Juuri näin on todellisuus ;(


    • siskosten soppa?

      Viekää ihmeessä kaikki urhheilullisesti lahjattomat OLK:hon ja änkeätte mukaan hallitukseen, valmennus lapselle on taattu ja sehän on aika oleellista taitolajissa. Ei siellä valmentajilla ole mitään urheilullisia tavoitteita. Päävalmentaja nostaa palkkansa tyytyväisenä helposta työstä...Ollaan olevinaan tosissaan.

    • notskater

      Miksi sitä pitäis lasten harrastuksessa niin tosissaan sitten olla??

      Vanhemmat taitavat olla niitä jotka sitä odottavat, eivät lapset. Lapset haluaa vain harrastaa kivassa porukassa.

      Tuntuu että tuohon porukkaan on eksynyt kaikenmaailman etuoikeutetut ja rikkaat äidit jotka ovat tottuneet saamaan kaiken minkä haluavat. Ja sitten itkettää kun valmentaja sanoo että ei, teidän lapsi ei nyt vain ole tarpeeksi lahjakas kilpaporukkaan. Mikä on tietysti ihan silleen väärin, kun just ostettiin sille Lontoosta uus parintonnin pukukin....

    • Urheiluako?

      Niin, kilpapuolella pitäisi olla tosissaan jos ollaan treenaavinaan ja rahaa syydetään ammattivalmentajiin. Tuloshan näkyy miten seuran luistelijat menestyy, eikö? Olisiko hallituksessa juuri niitä elintasoharrastelijoita, joiden lapset vievät paikat niiltä kyvykkäämmiltä ja halukkaammilta ns. kovaan ja sitoutuneeseen treeniin?

      Onko päävalmentajalla oikeasti kykyä/ryhtiä jollekin todeta, ettei lahjat riitä? En ole kuullutkaan. Vai meneekö homma vaan syntymävuoden mukaan? Missä luistelevatkaan esimerkiksi kaikki 2000/2001 syntyneet, ei ainakaan OLK:ssa ensimmäistäkään yksäripuolella -enää.... Seuran pitäisi nyt päättää etsitäänkö kovaan treeniin valmiita tyyppejä,joilla motivaatio kohdallaan vai tyydytäänkö tosiaan harrasteluun. On vain todellakin olemassa lapsia, joilla kyky ja halu sekä harjoitella, että nauttia kilpailemisesta. Saattaa tuntua oudolta, jollei omat lapset tällaisia ole. Taitolajissa on oltava valmiutta myös itsenäiseen treeniin, kaikkea valmentajakaan ei vain voi puolestasi tehdä, vaikka kuinka raivaisi tilaa näille suhteilla etenijöille. Toivottavasti ne harvalukuiset, oikeasti lahjakkaat OLK:n yksärit, eivät jää nuiden pellejen jalkoihin. - Kateellisia osaavat olla ja valmentajille tehty pelin henki selväksi. Hallitusväen pienet asialliset juttuhetket valmentajan kanssa ovat arkipäivää ja tällä muistutellaan mieliin tasaisin väliajoin kukas se valmentajan palkan maksaakaan...

    • aluetukialuetta

      Oulu on hanurista

    • Ylpeä Isä

      Moro,

      Tässä sekoittuu aika vahvasti erilaiset tavoitteet taitoluistelussa Oulussa. Kilpa- ja harrasteurheilua ei ole helppo yhdistää samaan seuraan. Tavoitteet ja polut yksinkertaisesti ovat täysin erilaisia. No, omakohtaisesti vanhempana tiedän, että viimeisen kahden-kolmen vuoden aikana on OLK:ssa tehty merkittäviä parannuksia asian suhteen. Eri tasoisia ryhmiä on perustettu, ja melko monelle löytyy jo varsin kehittäviä polkuja. Ja näihin edelleen satsataan (mm. valmentajia lisätään).
      Täytyy kuitenkin todeta, että yksilöpuolelta SM tasolle ponnistaminen vaatii kyllä melko ison porukan ponnistuksia (siis lahjakkaallekkin luistelijalle). Mutta tämähän on itsestään selvyys kaikkialla. Ja tällöin vanhempien raha on ongelmista pienimpiä. Osaaminen pitää ollaa laajaa ja aikaa pitää löytyä kaikilta luistelijan ympäriltä.
      OLK tarjoaa mahdollisuuden kokeilla hienoa lajia laajalla rintamalla. Siitä Iso kiitos. Eikä seuraa kannata pelätä katkeroituneiden vanhempien takia. Ja tietenkin, vaikka seura valmennusta tarjoaa, se ei poista vanhempien kasvatus ja huolenpito vastuuta.

      Terveisin kahden luistelijan ylpeä Isä

    • ammatitaitoa peliin

      Hienoa, jos OLK:ssa menty eteenpäin, kehitettävää totisesti löytyy! Edellisen päävalmentajavaihdoksen myötä (siis nykyisen päävalmentajan astuttua remmiin) OLK:n taso on sukeltanut järkyttävän paljon .Kyllä se vain niin on, että hypyt ovat tärkeä osa taitoluistelua ja niiden harjoitteleminen (myös niiden vaativien kolmoishyppyjen) on aloitettava ajoissa. Kokeilkaapa uusia tuulia tuovia valmentajia, mikäli nykyinen jää sivuun hetkeksi.(Jos ette kokonaan onnistu eroon pääsemään.) Onhan nuo maailmanluokan luistelijoita nostaneet valmentajat ihmetelleet aikoinaan tämän nykyisen kilparyhmävalintoja... Ehkäpä samalla löytyisi se rehti urheilun riemu ja kaikenlainen nykyisen päävalmentajan harjoittama kyräily jäisi pois.. OLK:n kokoisesta seurasta voisi todellakin löytyä potentialia enemmänkin kuin yksi talent-ryhmään kelpuutettu luistelija!

      • huomioiden

        OLK:lla on yksi nuorten maajoukkueluistelijakin.


    • epävakaa

      Kiva jos OLK nyt satsaa valmennukseen: Kaksi vuotta sitten irtisanottiin yksärivalmentaja vedoten taloudellisiin ja tuotannollisiin syihin....Päävalmentaja on ja pysyy, ei liene tulosvastuuta? Moni vanhempi on katkeroitunut ko. päävalmentajalle ihan aiheesta: Törkeää lapseen kohdistuvaa henkistäväkivaltaa!

      • Eivaihtoehtoa

        Olen niin samaa mieltä


      • Epäoikeudenmukaista

        Päävalmentaja kohdisti hengistä väkivaltaa yös meidän tyttöä kohtaan ja hänet tiputettiin alemmas ryhmään. Syynä oli kuulemma myöhästymiset harjoituksista , vaikka juoksun kanssa pysäkiltä meni hallille. Oli pärjännyt hyvin kilpailuissa, paremmin ku moni muu tyttö joka sai jäädä ryhmään.


    • valmentajan vastuu?

      En ikinä suosittelisi ketään viemään lastaan Oulun Luistelukerhoon!!! Tyttäreni palasi 10-vuotiaana kesäleirien jälkeen OLK:n harjoituksiin: Valmentaja tsekkasi, että kaksoishypyt puhtaat. Mitä tehtiin? Tyttäreni käskettiin muuttamaan hyppyjen alastulokaarta syvemmäksi, muka näyttävyyden takia. Näin hypytettiin kolmisen kk:tta, kunnes tyttäreni leireili tutuksi käyneen valmentajan luona. Tyttäreni sai kuulla, että tuon alastulokaaren muuttamisen johdosta hänen lonkkansa on alkanut "tipahtaa" alastulossa, lisäksi loppukiepautus antaisi tuomareille syyn alentaa hypyn arvo. Että semmoista peliä Oulussa. - Fysioterapeutti neuvoi jo tuolloin lonkkaa vahvistavia liikkeitä, mutta valitettavasti toivottu vahinko oli saatu aikaiseksi: Tyttäreni kärsii lopun ikäänsä moraalittomien valmentajien tekosista. Tuollaiset häpeänpilkut valmentajina pienten lasten parissa täytyisi ehdottomasti saada pois. - Niin, ja muistakaa, että Oulussa luisteluharjoituksia eivät saa vanhemmat seurata, siihenkin on varmaan tosi hyvät syynsä. - Jos me vanhemmat olisimme saaneet seurata harjoituksia olisimmeko voineet suojata tytärtäni näiden kamalien ihmisten tekosilta? - Hallitus näyttää edelleen koostuvan pääosin samoista tyypeistä, se johon yritimme vedota turhaan istuu nyt ihan puheenjohtajaana. Niin, että toivoa sopii, ettei tyttäreni kaltaisia tapauksia tule lisää. Neuvon kuitenkin kaikkia lajia harkitsevia yksiselitteisesti:EI IKINÄ OULUSSA!!!!!!

    • missä moraali?

      Hankalia nuo selkävammat ja usein valitettavan pitkäaikaisia. Häpeällistä toimintaa valmentajalta. - Millainen seura sallii tällaisen toiminnan?

      • jaana

        Lisää kommentteja, kiitos


      • paranisi
        jaana kirjoitti:

        Lisää kommentteja, kiitos

        Nyt on venäjältä valmentajat


      • Harmi

        Ei enää


    • ammattitaito

      Onnittelut uusista valmentajista! Jokohan oululaisetkin oppivat jälleen hyppimään niitä vaativampiakin hyppyjä?! Kunnia sitten sille, jolle se kuuluu, eikö?

    • mylly rules

      Oulussa kannattaisi satsata täysillä muodostelmaluisteluun, siinä olisi sentään mahdollisuuksia! Jääaikoja saataisiin hyvin ja valmennukseen olisi varaa satsata, mikäli lajvalinta tehtäisiin. Siinä lajissa voitaisiin päästä pitkälle.

      • Anonyymi

        Aivan samanlainen suhmurointi toiminnassa myös muokkapuolella, ei mitään positiivista sanottavaa. Toivottavasti eivät koskaan saa tähtiseura titteliä.


    • äly hoi

      Vieläköhän päävalmentajan testeisseä notkeudessa painotetaan lapojen notkeutta vrt spagaatit, sillat yms? Lihaskunnossa tärkeintä ei toki OLK:ssa ole ponnistusvoima tai muu helposti lajissa tärkeäksi luultu, vaan luistelijan tärkein voimaominaisuus oli leuanveto, siitä sai kolminkertaiset pisteet testeissä vrt ponnistusvoimatesteihin. Teknikkaa saadaan muuten herkässä vaiheessa mahtavasti sekoitettua, jos pistetään tilalle pelkkää voimaharjoittelua..

    • Tiettyjäsuositaan

      Päävalmentaja vaihtuu ja syrjintä alkaa. Sama kuukausimaksu.

    • Halliemonen

      Rupesin lukemaan tätä keskustelua. Nyt ainakin on tullut lupaavia valmentajia mm. Tampereen Tapparasta ja Lahdesta. Uudet tuulet puhaltaa?

    • Anonyymi

      Joo, mitä täällä höpötetään?! Ei todellakaan pidä paikkaansa nämä väittämät!

    • Anonyymi

      Meidän lapsemme oli siellä. Heti ensimmäisenä päivänä törmäsi pikaluisteluharkoissa toiseen luistelijaan, jonka luistimen 15 senttiä pitkä terä viilsi kaulavaltimon auki eikä mitään ollut tehtävissä. Veren punaiseksi värjäämä jää kiilsi pakkasessa niin surullisesti, niin surullisesti.

      • Anonyymi

        OLK:ssa harrastetaan taitoluistelua, pikaluistelua ei ole ikinä siinä seurassa ollutkaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        OLK:ssa harrastetaan taitoluistelua, pikaluistelua ei ole ikinä siinä seurassa ollutkaan?

        Tarkoitin taitoluistelua.


    • Anonyymi

      Ainakin OLK:n muokka puolella taitavat ja innostavat valmentajat.

    • Anonyymi

      Tämä on aika vanha ketju, mutta ainoa jonka löysin OLK:sta. Mikähän tilanne on nykyään? Tytär olisi kovin kiinnostunut luistelusta ja mietin että onko esim yksinluistelun tai muodostelmaluistelun ohjauksessa/ valmennuksessa eroa? Lähinnä kivaa harrastusta etsin tyttärelle ja jos tulevaisuudessa hänellä on kiinnostusta pidemmälle niin toki tuetaan. Ylsinluistelu kiinnostaisi enemmän. Onko kokemuksia viime ajoilta?

    • Anonyymi

      Taitaa taitoluistelu olla semmoinen laji, ettei sitä voi seurassa "harrastaa" vaan pitää olla täysillä mukana tarkoittaen useita treenejä viikkoon ja omatoimiset päälle.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe