Linkkejä ja todisteita kannabiksen vaaroista kaivataan.

------

Elikäs kaipailisin linkkejä ja todisteita kannabiksen haitoista, kaikki kelpaavat. Hamppuapinat vetäköön itsensä hirteen, teidän perusteluja en tässä viestiketjussa kaipaile. Toista: Hamppuapinoiden avautumisia ei kaivata, menkää pois.

104

5691

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on tässä:
      • vierestäseurannut

        Jälleen tuli tilaisuus laittaa TOSISEIKAT pöytään.

        KANNABIS – TOSISEIKAT
        Kannabis (marihuana, potti, ruoho, rehu, hasis, kukka) on hallusinogeeni [harha-aistimuksia aiheuttava aine], rauhoittava aine ja tavallisin laiton huume.

        Miten huumeet toimivat aivoissa

        Sadalla miljardilla hermosolulla (neuroneilla) saattaa olla jopa 10.000 yhteyttä muihin neuroneihin aivojen valtavassa verkostossa. Viestit kulkevat hermosäikeitä pitkin sähköimpulsseina, sitten ylittävät neuroneiden välisen raon (synapsin) kemiallisessa muodossa – välittäjäaineina – aivojen luonnollisina ”huumeina”. Kullakin välittäjäaineen molekyylilla on määrätynlainen muoto, joten se sopii vastaanottavan puolen seuraavaan neuroniin samoin kuin avain sopii lukkoon.

        Mielentilaa muuttavat huumeet kuten kannabis tai täsmällisemmin THC (tetrahydrokannabinoli), aine jolla pääsee ”pilveen”, matkivat näiden välittäjäaineiden muotoja, jolloin aivot tulevat ”huijatuiksi”. Kannabis matkii anandamidia ja puuttuu myös muiden välittäjäaineiden liikkumiseen, koska THC liukenee rasvaisiin solukalvoihin ja pysyy niissä. Viisikymmentä prosenttia THC:stä on jäljellä vielä viikon kuluttua ja kymmenen prosenttia kuukautta myöhemmin. Jälkiä on vielä havaittavissa hiuksissa ja virtsassa viikkoja tämän jälkeen.

        Välittömät vaikutukset

        Nautitaan euforian [hyvän olon] aikaansaamiseksi, poltetaan tupakan tavoin ilman tupakkaa tai tupakan kanssa, tai syödään hasiskakkuina. (Edistää kuitenkin sitä mielialaa, jossa olet, joten voi saada olon tuntumaan pahemmaltakin.)

        Päihde alkoholin tavoin, joten ei pitäisi ajaa autoa. Jos olet ottanut tänään, sinun ei pitäisi ajaa huomenna. (Lentäjät eivät kyenneet lentosimulaattoreissa ”laskeutumaan” oikein vielä 24 tuntia tai enemmän kannabisannoksen jälkeen, eikä heillä ollut mitään käsitystä siitä, mikä meni väärin.)

        Yksi 20 mg annos aiheuttaa laillisen rattijuopumusrajan ylityksen. Kannabiksen ja alkoholin yhteisvaikutus on 16 kertaa vaarallisempaa kuin se, että ottaa pelkästään kumpaa tahansa ainetta.

        Paniikkikohtauksia ja vainoharhaluuloisuutta voi esiintyä välittömästi annoksen jälkeen.

        Pitkäaikaisvaikutukset

        Vain yksi käyttökerta viikossa tai jopa kerta kuukaudessa takaa pysyvän THC-pitoisuuden. Koska muihin välittäjäaineisiin vaikutetaan, uudet hermoyhteydet eivät muodostu oikein. Keskittyminen, oppiminen ja muisti kärsivät pahoin. Kouluarvosanat laskevat, jotkut opiskelijat menettävät yliopistopaikkansa. Kehittyy kannabispersoonallisuus. Käyttäjät tulevat joustamattomiksi, eivät pysty suunnittelemaan päiväänsä asianmukaisesti, eivät siedä kritiikkiä, kokevat vaikeaksi ilmaista itseään.
        He tuntevat olonsa yksinäiseksi, kurjaksi ja väärin ymmärretyksi. Apatia, motivaation puute ja syrjäytyminen on tavallista.

        Harvat lapset, jotka käyttävät kannabista vain satunnaisestikin, suoriutuvat täysin.

        Riippuvuus

        Psykologinen riippuvuus, kannabiksen kaipuu on hyvin voimakasta.

        Fyysistä riippuvuutta esiintyy. Kun yhä enemmän THC:tä kuluu, tehdään lisää reseptoripaikkoja, ja sietokyky kasvaa, kun enemmän THC:tä tarvitaan saman vaikutuksen aikaansaamiseen. Kaikki reseptoripaikat ovat tyydytyksen tarpeessa, tämä on fyysistä riippuvuutta. Vieroitusoireet eivät ole niin dramaattisia kuin heroiinilla, koska THC pysyy kehossa. USA:ssa hoidetaan nykyään enemmän nuoria marihuana-riippuvuuden takia kuin alkoholin vuoksi.

        Millekään riippuvuudelle ei ole takuuvarmaa parannuskeinoa.

        Mielenterveys

        Tiedejulkaisuissa on vuosikymmenet ollut raportteja kannabispsykoosista. Kannabis aiheuttaa enemmän mielisairautta kuin heroiinin kaltaiset huumeet.

        Psykoosin, levottomuuden ja masennuksen riskitekijät liikkuvat asteikolla 3 – 5. Käyttö voi aiheuttaa tai laukaista skitsofrenian tai pahentaa tilaa. Kannabis lisää dopamiini-välittäjäaineen määrää aivoissa. Skitsofreenikon aivoissa on liikaa dopamiinia, ja Parkinsonin taudista kärsivillä liian vähän. (Yhdellä ihmisellä neljästä on viallinen geeni valvomassa dopamiinin vapautumista. Jos lapsi perii geenin kopion kummaltakin vanhemmalta ja jos he silloin käyttävät kannabista, todennäköisyys, että hänelle kehittyy skitsofrenia nousee väestön normaalista yhdestä tai kahdesta prosentista 15 prosenttiin.) Geenin olemassaolo nostaa riskiä 5- tai 6-kertaiseksi.

        Väkivalta ja itsemurha Eräässä ruotsalaisessa tutkimuksessa havaittiin enemmän itsemurhia kannabiksen käyttäjillä kuin alkoholin, amfetamiinin tai heroiinin käyttäjillä.
        Kuolintapa oli väkivaltaisempi.
        Eräässä tutkimuksessa vuonna 2001 Dunedinista havaittiin, että nuoret miespuoliset kannabiksen käyttäjät olivat lähes viisi kertaa todennäköisemmin väkivaltaisia kuin ne, jotka eivät käytä, ja riski alkoholia käyttävillä oli kolmen vaiheilla. Väkivaltaisuutta näyttää esiintyvän psykoosien yhteydessä tai vieroituksen aikana.

        Muita vaikutuksia ruumiissa

        Kannabis sisältää enemmän syöpää aiheuttavia aineita kuin tupakka, sen savu kerrostaa kolmesta neljään kertaa enemmän tervaa keuhkoihin ja hengitysteihin. Keuhkosyöpää, keuhkoputkentulehduksia ja emfyseemaa on raportoitu. Harvinaisia pää- ja kaulasyöpiä on nyt löydetty nuorilta kannabiksen käyttäjiltä. Näiden tilojen keski-ikä tupakoitsijoilla on 64.

        Immuunijärjestelmä vahingoittuu. Veren valkosoluja tuotetaan vähemmän, monet ovat epänormaaleja eivätkä selviydy voittajina infektioista. Ihmisete ovat alttiimpia sairauksille, heidän tautinsa on ankarampi ja he sairastavat kauemmin.

        Siemennesteen tuotanto laskee. Hedelmättömyyttä ja impotenssia on raportoitu.

        Kannabista käyttävien äitien lapset ovat pienempiä, hyperaktiivisia ja kokevat käyttäytymis- ja oppimisvaikeuksia ja saavat 10 kertaa todennäköisemmin leukemian.

        THC häiritsee uusien solujen tuotantoa aikuisen ruumiissa – valkoisten verisolujen, sperman ja sikiösolujen. (Se aiheuttaa DNA:n virheellistä kopioitumista ja nopeuttaa solukuolemaa.)

        Verenpaine ja sykenopeus nousevat stressitasoille. Sydänkohtauksia on raportoitu.
        Kaksi teini-ikäistä sai kohtauksia ja kuoli kannabisbileitten seurauksena, eräs toinen jäi halvaantuneeksi.

        Lääketieteelliset perusteet

        Lain mukaan lääkkeiden tulee olla puhtaita kemiallisia aineita, niin että niiden vaikutukset ovat ennustettavissa ja valvottavissa. Heroiini ja kokaiini sopivat tähän kategoriaan. Kannabis sisältää yli 400 kemiallista ainetta. BMA testaa parhaillaan yli 60 siten puhdistettua kannabinoidia (kannabiskasville ominaisia aineita) mahdollisina lääkkeinä ja se on oikea toimintatapa.

        Synteettisesti puhdistettu THC, Nabilone, (Marinol USA:ssa) on jo saatavissa sairaalakäyttöön, mutta sillä on monia sivuvaikutuksia eikä se ole lääkäreitten suosiossa.

        Kaikki alkoi 1979 kun amerikkalainen kannabista käyttävä lakimies sanoi: “Perustelemalla marihuanan lääketieteellistä käyttöä saamme ihmiset sen täyden laillistamisen tielle.”

        Laillistamisen kannattajat

        Monet laillistamisen kannattajat ovat käyttäjiä, tai heidän lapsensa ovat.

        Toiset ovat vapaan tahdon kannattajia, joiden mielestä meidän pitäisi saada tehdä ruumiillemme mitä haluamme. Tämähän sopii, kunhan emme puutu kenenkään toisen oikeuksiin. Mutta päihteiden vaikutuksen alaiset kuljettajat voivat tappaa ja tappavat muita ihmisiä. Riippuvuutta potevat ja mielisairaat tarvitsevat hoitoa veronmaksajien kustannuksella, päihteiden vaikutuksen alaiset työntekijät ovat tehottomia ja tuottamattomia. Passiivistakin ”tupakointia” esiintyy.

        Kannabis tienä huumeisiin?

        Tupakka, alkoholi ja kannabis voivat kaikki olla porttina huumeisiin. Äskeinen uusiseelantilainen tutkimus osoitti, että viikoittain kannabista käyttävät etenivät 60 kertaa todennäköisemmin ”kovempiin” huumeisiin. Mitä enemmän he käyttävät, sitä suurempi on riski. Melkein 100% heroiinin käyttäjistä aloitti kannabiksella. Uudet tutkimukset viittaavat siihen, että kannabis voi ”opettaa” aivot käyttämään muita huumeita.



        Lain lieventäminen

        Holland sulki silmänsä kannabikselta 1987 ja on nyt Euroopan rikollisuuden pääkaupunki. Maa tulvii välittäjiä ja on huumeiden, etenkin ekstaasin, pääasiallinen tuottaja ja vientikaupan harjoittaja.
        Sosiaaliset ja terveysongelmat ovat lisääntyneet ja henkilökohtaisen omistuksen määrää on vähennetty 30 grammasta 5 grammaan. Hollannin nykyinen hallitus haluaa sulkea kaikki ”kahvihuoneet”. Monet ovat lopettaneet.

        Huumeluokituksen muutoksen jälkeen vuonna 2001 Britanniassa (UK) säännöllinen kannabiksen käyttö lisääntyy yhä 11 – 12-vuotiaiden poikien keskuudessa, vanhemmat teini-ikäiset näyttävät edenneen kokaiiniin.

        Vahvuus

        1970- ja 1980-luvuilla kasvisperäisen kannabiksen THC-pitoisuus on vain 0.5 - 1%.
        Tämän päivän hollantilaiset muunnelmat kuten ”skunk” ja “nederweed” vaihtelevat pitoisuudeltaan 9-27%. Nämä vahvat tyypit on tavallisesti kasvatettu Britanniassa ja niiden ajatellaan käsittävän 60% täkäläisestä kannabiksen kulutuksesta. Loput täällä käytetystä kannabiksesta sisältää THC:tä noin 4-5%.

        Huumetestit

        Yhä useammat työnantajat testaavat huumeiden käyttöä työpaikoilla – kannabista ilmaantuu viikoittain ja syylliseksi toteaminen estää joiltakuilta viisumin USA:han.

        Asiantuntijoiden lausuntoja

        Mielisairaus: “Viisi vuotta sitten 95% psykiatreista olisi sanonut, ettei kannabis aiheuta psykoosia. Nyt arvioisin, että 95% sanoo sen aiheuttavan.”
        (Professori Robin Murray, Psykiatrian instituutin johtaja, Lontoo. Lokakuu 2006).

        ”Oli virhe, että vuoden 2002 raportissaan The Advisory Council on the Misuse of Drugs kielsi kannabiksen olevan skitsofreniaan myötävaikuttava syy ja että se jatkoi kielteistä asennettaan seuraavat kaksi vuotta ja siten johti ministereitä harhaan, jolloin he toistuvasti lausuivat, ettei kannabiksen ja psykoosin välillä ole syy-yhteyttä.”
        ( Professori Robin Murray, kirje lehdelle The Guardian, 19.1.2006).

        Persoonallisuus: “Ellei identiteetin kehittyminen edisty, teini-ikäinen jää lapsenomaiselle tasolle, jolle ovat ominaisia riippumattomuuden puute ja vajavainen integroituminen aikuisten maailmaan.” (Ruotsalainen tutkija, Jan Ranstrom 2003)

        Akateemiset suoritukset: “Käytä useammin kuin kahdesti viikossa lyhytkin aika, tai käytä 5 vuotta tai kauemmin vaikkapa kerran kuukaudessa, niin molemmat tilanteet johtavat kompromisseihin täysimääräisessä mielenkykyjen käytössä, ja voisivat mahdollisesti johtaa pysyvään heikkenemiseen.”
        (Tri Nadia Solowij, “Cannabis and Cognitive Functioning” [Kannabis ja kognitiivinen toiminta] 1998).

        Nabilonia koskevassa varoituksessa sanotaan: “THC aiheuttaa sekä fyysistä että psykologista riippuvuutta ja sen väärinkäytön vaara on suuri. Se aiheuttaa mielialan muutoksia, muistinmenetystä, psykoosia, koordinaatio- ja käsityskyvyn heikkenemistä sekä raskauskoplikaatioita.”

        Tohtori Robert Dupont, NIDAN perustaja (National Institute for Drug Abuse) USA:ssa sanoi: “Olen pyytänyt anteeksi Amerikan kansalta sitä, että viimeiset 10 vuotta edistin kannabiksen vapauttamista kriminalisoinnista. Tein virheen. Marihuana yhdistää alkoholin ja tupakan pahimmat vaikutukset ja sillä on muita pahoja vaikutuksia, joita kummallakaan näistä kahdesta ei ole.” Hän lisäsi: ”Missään historian vaiheessa ketkään nuoret eivät ole käyttäneet marihuanaa säännöllisesti suurina määrinä. Siksi nuorukaisemme tekevät todellisuudessa itsestään koekaniineja traagisessa kokeilussa. Niin pitkälle kuin tutkimuksemme antaa selvästi viitteitä, tulemme näkemään kauhistavia tuloksia.”
        Mary Brett, terveyskasvatusosaston entinen päällikkö, Dr Challoner’s Grammar School (boys), Amersham, Bucks. UK spokesman for EURAD (Europe against Drugs).
        Viittaukset löydettävissä artikkelista “Cannabis – a general view of its harmful effects”, kirjoittanut Mary Brett Internet-sivulla “Talking about Cannabis”. Kesäkuu 2007.


      • onhieman
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Jälleen tuli tilaisuus laittaa TOSISEIKAT pöytään.

        KANNABIS – TOSISEIKAT
        Kannabis (marihuana, potti, ruoho, rehu, hasis, kukka) on hallusinogeeni [harha-aistimuksia aiheuttava aine], rauhoittava aine ja tavallisin laiton huume.

        Miten huumeet toimivat aivoissa

        Sadalla miljardilla hermosolulla (neuroneilla) saattaa olla jopa 10.000 yhteyttä muihin neuroneihin aivojen valtavassa verkostossa. Viestit kulkevat hermosäikeitä pitkin sähköimpulsseina, sitten ylittävät neuroneiden välisen raon (synapsin) kemiallisessa muodossa – välittäjäaineina – aivojen luonnollisina ”huumeina”. Kullakin välittäjäaineen molekyylilla on määrätynlainen muoto, joten se sopii vastaanottavan puolen seuraavaan neuroniin samoin kuin avain sopii lukkoon.

        Mielentilaa muuttavat huumeet kuten kannabis tai täsmällisemmin THC (tetrahydrokannabinoli), aine jolla pääsee ”pilveen”, matkivat näiden välittäjäaineiden muotoja, jolloin aivot tulevat ”huijatuiksi”. Kannabis matkii anandamidia ja puuttuu myös muiden välittäjäaineiden liikkumiseen, koska THC liukenee rasvaisiin solukalvoihin ja pysyy niissä. Viisikymmentä prosenttia THC:stä on jäljellä vielä viikon kuluttua ja kymmenen prosenttia kuukautta myöhemmin. Jälkiä on vielä havaittavissa hiuksissa ja virtsassa viikkoja tämän jälkeen.

        Välittömät vaikutukset

        Nautitaan euforian [hyvän olon] aikaansaamiseksi, poltetaan tupakan tavoin ilman tupakkaa tai tupakan kanssa, tai syödään hasiskakkuina. (Edistää kuitenkin sitä mielialaa, jossa olet, joten voi saada olon tuntumaan pahemmaltakin.)

        Päihde alkoholin tavoin, joten ei pitäisi ajaa autoa. Jos olet ottanut tänään, sinun ei pitäisi ajaa huomenna. (Lentäjät eivät kyenneet lentosimulaattoreissa ”laskeutumaan” oikein vielä 24 tuntia tai enemmän kannabisannoksen jälkeen, eikä heillä ollut mitään käsitystä siitä, mikä meni väärin.)

        Yksi 20 mg annos aiheuttaa laillisen rattijuopumusrajan ylityksen. Kannabiksen ja alkoholin yhteisvaikutus on 16 kertaa vaarallisempaa kuin se, että ottaa pelkästään kumpaa tahansa ainetta.

        Paniikkikohtauksia ja vainoharhaluuloisuutta voi esiintyä välittömästi annoksen jälkeen.

        Pitkäaikaisvaikutukset

        Vain yksi käyttökerta viikossa tai jopa kerta kuukaudessa takaa pysyvän THC-pitoisuuden. Koska muihin välittäjäaineisiin vaikutetaan, uudet hermoyhteydet eivät muodostu oikein. Keskittyminen, oppiminen ja muisti kärsivät pahoin. Kouluarvosanat laskevat, jotkut opiskelijat menettävät yliopistopaikkansa. Kehittyy kannabispersoonallisuus. Käyttäjät tulevat joustamattomiksi, eivät pysty suunnittelemaan päiväänsä asianmukaisesti, eivät siedä kritiikkiä, kokevat vaikeaksi ilmaista itseään.
        He tuntevat olonsa yksinäiseksi, kurjaksi ja väärin ymmärretyksi. Apatia, motivaation puute ja syrjäytyminen on tavallista.

        Harvat lapset, jotka käyttävät kannabista vain satunnaisestikin, suoriutuvat täysin.

        Riippuvuus

        Psykologinen riippuvuus, kannabiksen kaipuu on hyvin voimakasta.

        Fyysistä riippuvuutta esiintyy. Kun yhä enemmän THC:tä kuluu, tehdään lisää reseptoripaikkoja, ja sietokyky kasvaa, kun enemmän THC:tä tarvitaan saman vaikutuksen aikaansaamiseen. Kaikki reseptoripaikat ovat tyydytyksen tarpeessa, tämä on fyysistä riippuvuutta. Vieroitusoireet eivät ole niin dramaattisia kuin heroiinilla, koska THC pysyy kehossa. USA:ssa hoidetaan nykyään enemmän nuoria marihuana-riippuvuuden takia kuin alkoholin vuoksi.

        Millekään riippuvuudelle ei ole takuuvarmaa parannuskeinoa.

        Mielenterveys

        Tiedejulkaisuissa on vuosikymmenet ollut raportteja kannabispsykoosista. Kannabis aiheuttaa enemmän mielisairautta kuin heroiinin kaltaiset huumeet.

        Psykoosin, levottomuuden ja masennuksen riskitekijät liikkuvat asteikolla 3 – 5. Käyttö voi aiheuttaa tai laukaista skitsofrenian tai pahentaa tilaa. Kannabis lisää dopamiini-välittäjäaineen määrää aivoissa. Skitsofreenikon aivoissa on liikaa dopamiinia, ja Parkinsonin taudista kärsivillä liian vähän. (Yhdellä ihmisellä neljästä on viallinen geeni valvomassa dopamiinin vapautumista. Jos lapsi perii geenin kopion kummaltakin vanhemmalta ja jos he silloin käyttävät kannabista, todennäköisyys, että hänelle kehittyy skitsofrenia nousee väestön normaalista yhdestä tai kahdesta prosentista 15 prosenttiin.) Geenin olemassaolo nostaa riskiä 5- tai 6-kertaiseksi.

        Väkivalta ja itsemurha Eräässä ruotsalaisessa tutkimuksessa havaittiin enemmän itsemurhia kannabiksen käyttäjillä kuin alkoholin, amfetamiinin tai heroiinin käyttäjillä.
        Kuolintapa oli väkivaltaisempi.
        Eräässä tutkimuksessa vuonna 2001 Dunedinista havaittiin, että nuoret miespuoliset kannabiksen käyttäjät olivat lähes viisi kertaa todennäköisemmin väkivaltaisia kuin ne, jotka eivät käytä, ja riski alkoholia käyttävillä oli kolmen vaiheilla. Väkivaltaisuutta näyttää esiintyvän psykoosien yhteydessä tai vieroituksen aikana.

        Muita vaikutuksia ruumiissa

        Kannabis sisältää enemmän syöpää aiheuttavia aineita kuin tupakka, sen savu kerrostaa kolmesta neljään kertaa enemmän tervaa keuhkoihin ja hengitysteihin. Keuhkosyöpää, keuhkoputkentulehduksia ja emfyseemaa on raportoitu. Harvinaisia pää- ja kaulasyöpiä on nyt löydetty nuorilta kannabiksen käyttäjiltä. Näiden tilojen keski-ikä tupakoitsijoilla on 64.

        Immuunijärjestelmä vahingoittuu. Veren valkosoluja tuotetaan vähemmän, monet ovat epänormaaleja eivätkä selviydy voittajina infektioista. Ihmisete ovat alttiimpia sairauksille, heidän tautinsa on ankarampi ja he sairastavat kauemmin.

        Siemennesteen tuotanto laskee. Hedelmättömyyttä ja impotenssia on raportoitu.

        Kannabista käyttävien äitien lapset ovat pienempiä, hyperaktiivisia ja kokevat käyttäytymis- ja oppimisvaikeuksia ja saavat 10 kertaa todennäköisemmin leukemian.

        THC häiritsee uusien solujen tuotantoa aikuisen ruumiissa – valkoisten verisolujen, sperman ja sikiösolujen. (Se aiheuttaa DNA:n virheellistä kopioitumista ja nopeuttaa solukuolemaa.)

        Verenpaine ja sykenopeus nousevat stressitasoille. Sydänkohtauksia on raportoitu.
        Kaksi teini-ikäistä sai kohtauksia ja kuoli kannabisbileitten seurauksena, eräs toinen jäi halvaantuneeksi.

        Lääketieteelliset perusteet

        Lain mukaan lääkkeiden tulee olla puhtaita kemiallisia aineita, niin että niiden vaikutukset ovat ennustettavissa ja valvottavissa. Heroiini ja kokaiini sopivat tähän kategoriaan. Kannabis sisältää yli 400 kemiallista ainetta. BMA testaa parhaillaan yli 60 siten puhdistettua kannabinoidia (kannabiskasville ominaisia aineita) mahdollisina lääkkeinä ja se on oikea toimintatapa.

        Synteettisesti puhdistettu THC, Nabilone, (Marinol USA:ssa) on jo saatavissa sairaalakäyttöön, mutta sillä on monia sivuvaikutuksia eikä se ole lääkäreitten suosiossa.

        Kaikki alkoi 1979 kun amerikkalainen kannabista käyttävä lakimies sanoi: “Perustelemalla marihuanan lääketieteellistä käyttöä saamme ihmiset sen täyden laillistamisen tielle.”

        Laillistamisen kannattajat

        Monet laillistamisen kannattajat ovat käyttäjiä, tai heidän lapsensa ovat.

        Toiset ovat vapaan tahdon kannattajia, joiden mielestä meidän pitäisi saada tehdä ruumiillemme mitä haluamme. Tämähän sopii, kunhan emme puutu kenenkään toisen oikeuksiin. Mutta päihteiden vaikutuksen alaiset kuljettajat voivat tappaa ja tappavat muita ihmisiä. Riippuvuutta potevat ja mielisairaat tarvitsevat hoitoa veronmaksajien kustannuksella, päihteiden vaikutuksen alaiset työntekijät ovat tehottomia ja tuottamattomia. Passiivistakin ”tupakointia” esiintyy.

        Kannabis tienä huumeisiin?

        Tupakka, alkoholi ja kannabis voivat kaikki olla porttina huumeisiin. Äskeinen uusiseelantilainen tutkimus osoitti, että viikoittain kannabista käyttävät etenivät 60 kertaa todennäköisemmin ”kovempiin” huumeisiin. Mitä enemmän he käyttävät, sitä suurempi on riski. Melkein 100% heroiinin käyttäjistä aloitti kannabiksella. Uudet tutkimukset viittaavat siihen, että kannabis voi ”opettaa” aivot käyttämään muita huumeita.



        Lain lieventäminen

        Holland sulki silmänsä kannabikselta 1987 ja on nyt Euroopan rikollisuuden pääkaupunki. Maa tulvii välittäjiä ja on huumeiden, etenkin ekstaasin, pääasiallinen tuottaja ja vientikaupan harjoittaja.
        Sosiaaliset ja terveysongelmat ovat lisääntyneet ja henkilökohtaisen omistuksen määrää on vähennetty 30 grammasta 5 grammaan. Hollannin nykyinen hallitus haluaa sulkea kaikki ”kahvihuoneet”. Monet ovat lopettaneet.

        Huumeluokituksen muutoksen jälkeen vuonna 2001 Britanniassa (UK) säännöllinen kannabiksen käyttö lisääntyy yhä 11 – 12-vuotiaiden poikien keskuudessa, vanhemmat teini-ikäiset näyttävät edenneen kokaiiniin.

        Vahvuus

        1970- ja 1980-luvuilla kasvisperäisen kannabiksen THC-pitoisuus on vain 0.5 - 1%.
        Tämän päivän hollantilaiset muunnelmat kuten ”skunk” ja “nederweed” vaihtelevat pitoisuudeltaan 9-27%. Nämä vahvat tyypit on tavallisesti kasvatettu Britanniassa ja niiden ajatellaan käsittävän 60% täkäläisestä kannabiksen kulutuksesta. Loput täällä käytetystä kannabiksesta sisältää THC:tä noin 4-5%.

        Huumetestit

        Yhä useammat työnantajat testaavat huumeiden käyttöä työpaikoilla – kannabista ilmaantuu viikoittain ja syylliseksi toteaminen estää joiltakuilta viisumin USA:han.

        Asiantuntijoiden lausuntoja

        Mielisairaus: “Viisi vuotta sitten 95% psykiatreista olisi sanonut, ettei kannabis aiheuta psykoosia. Nyt arvioisin, että 95% sanoo sen aiheuttavan.”
        (Professori Robin Murray, Psykiatrian instituutin johtaja, Lontoo. Lokakuu 2006).

        ”Oli virhe, että vuoden 2002 raportissaan The Advisory Council on the Misuse of Drugs kielsi kannabiksen olevan skitsofreniaan myötävaikuttava syy ja että se jatkoi kielteistä asennettaan seuraavat kaksi vuotta ja siten johti ministereitä harhaan, jolloin he toistuvasti lausuivat, ettei kannabiksen ja psykoosin välillä ole syy-yhteyttä.”
        ( Professori Robin Murray, kirje lehdelle The Guardian, 19.1.2006).

        Persoonallisuus: “Ellei identiteetin kehittyminen edisty, teini-ikäinen jää lapsenomaiselle tasolle, jolle ovat ominaisia riippumattomuuden puute ja vajavainen integroituminen aikuisten maailmaan.” (Ruotsalainen tutkija, Jan Ranstrom 2003)

        Akateemiset suoritukset: “Käytä useammin kuin kahdesti viikossa lyhytkin aika, tai käytä 5 vuotta tai kauemmin vaikkapa kerran kuukaudessa, niin molemmat tilanteet johtavat kompromisseihin täysimääräisessä mielenkykyjen käytössä, ja voisivat mahdollisesti johtaa pysyvään heikkenemiseen.”
        (Tri Nadia Solowij, “Cannabis and Cognitive Functioning” [Kannabis ja kognitiivinen toiminta] 1998).

        Nabilonia koskevassa varoituksessa sanotaan: “THC aiheuttaa sekä fyysistä että psykologista riippuvuutta ja sen väärinkäytön vaara on suuri. Se aiheuttaa mielialan muutoksia, muistinmenetystä, psykoosia, koordinaatio- ja käsityskyvyn heikkenemistä sekä raskauskoplikaatioita.”

        Tohtori Robert Dupont, NIDAN perustaja (National Institute for Drug Abuse) USA:ssa sanoi: “Olen pyytänyt anteeksi Amerikan kansalta sitä, että viimeiset 10 vuotta edistin kannabiksen vapauttamista kriminalisoinnista. Tein virheen. Marihuana yhdistää alkoholin ja tupakan pahimmat vaikutukset ja sillä on muita pahoja vaikutuksia, joita kummallakaan näistä kahdesta ei ole.” Hän lisäsi: ”Missään historian vaiheessa ketkään nuoret eivät ole käyttäneet marihuanaa säännöllisesti suurina määrinä. Siksi nuorukaisemme tekevät todellisuudessa itsestään koekaniineja traagisessa kokeilussa. Niin pitkälle kuin tutkimuksemme antaa selvästi viitteitä, tulemme näkemään kauhistavia tuloksia.”
        Mary Brett, terveyskasvatusosaston entinen päällikkö, Dr Challoner’s Grammar School (boys), Amersham, Bucks. UK spokesman for EURAD (Europe against Drugs).
        Viittaukset löydettävissä artikkelista “Cannabis – a general view of its harmful effects”, kirjoittanut Mary Brett Internet-sivulla “Talking about Cannabis”. Kesäkuu 2007.

        HIEMAN aliarvioitu alkoholin vaikutuksia elämään ja huumeena.huhhuh.


      • 1234
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Jälleen tuli tilaisuus laittaa TOSISEIKAT pöytään.

        KANNABIS – TOSISEIKAT
        Kannabis (marihuana, potti, ruoho, rehu, hasis, kukka) on hallusinogeeni [harha-aistimuksia aiheuttava aine], rauhoittava aine ja tavallisin laiton huume.

        Miten huumeet toimivat aivoissa

        Sadalla miljardilla hermosolulla (neuroneilla) saattaa olla jopa 10.000 yhteyttä muihin neuroneihin aivojen valtavassa verkostossa. Viestit kulkevat hermosäikeitä pitkin sähköimpulsseina, sitten ylittävät neuroneiden välisen raon (synapsin) kemiallisessa muodossa – välittäjäaineina – aivojen luonnollisina ”huumeina”. Kullakin välittäjäaineen molekyylilla on määrätynlainen muoto, joten se sopii vastaanottavan puolen seuraavaan neuroniin samoin kuin avain sopii lukkoon.

        Mielentilaa muuttavat huumeet kuten kannabis tai täsmällisemmin THC (tetrahydrokannabinoli), aine jolla pääsee ”pilveen”, matkivat näiden välittäjäaineiden muotoja, jolloin aivot tulevat ”huijatuiksi”. Kannabis matkii anandamidia ja puuttuu myös muiden välittäjäaineiden liikkumiseen, koska THC liukenee rasvaisiin solukalvoihin ja pysyy niissä. Viisikymmentä prosenttia THC:stä on jäljellä vielä viikon kuluttua ja kymmenen prosenttia kuukautta myöhemmin. Jälkiä on vielä havaittavissa hiuksissa ja virtsassa viikkoja tämän jälkeen.

        Välittömät vaikutukset

        Nautitaan euforian [hyvän olon] aikaansaamiseksi, poltetaan tupakan tavoin ilman tupakkaa tai tupakan kanssa, tai syödään hasiskakkuina. (Edistää kuitenkin sitä mielialaa, jossa olet, joten voi saada olon tuntumaan pahemmaltakin.)

        Päihde alkoholin tavoin, joten ei pitäisi ajaa autoa. Jos olet ottanut tänään, sinun ei pitäisi ajaa huomenna. (Lentäjät eivät kyenneet lentosimulaattoreissa ”laskeutumaan” oikein vielä 24 tuntia tai enemmän kannabisannoksen jälkeen, eikä heillä ollut mitään käsitystä siitä, mikä meni väärin.)

        Yksi 20 mg annos aiheuttaa laillisen rattijuopumusrajan ylityksen. Kannabiksen ja alkoholin yhteisvaikutus on 16 kertaa vaarallisempaa kuin se, että ottaa pelkästään kumpaa tahansa ainetta.

        Paniikkikohtauksia ja vainoharhaluuloisuutta voi esiintyä välittömästi annoksen jälkeen.

        Pitkäaikaisvaikutukset

        Vain yksi käyttökerta viikossa tai jopa kerta kuukaudessa takaa pysyvän THC-pitoisuuden. Koska muihin välittäjäaineisiin vaikutetaan, uudet hermoyhteydet eivät muodostu oikein. Keskittyminen, oppiminen ja muisti kärsivät pahoin. Kouluarvosanat laskevat, jotkut opiskelijat menettävät yliopistopaikkansa. Kehittyy kannabispersoonallisuus. Käyttäjät tulevat joustamattomiksi, eivät pysty suunnittelemaan päiväänsä asianmukaisesti, eivät siedä kritiikkiä, kokevat vaikeaksi ilmaista itseään.
        He tuntevat olonsa yksinäiseksi, kurjaksi ja väärin ymmärretyksi. Apatia, motivaation puute ja syrjäytyminen on tavallista.

        Harvat lapset, jotka käyttävät kannabista vain satunnaisestikin, suoriutuvat täysin.

        Riippuvuus

        Psykologinen riippuvuus, kannabiksen kaipuu on hyvin voimakasta.

        Fyysistä riippuvuutta esiintyy. Kun yhä enemmän THC:tä kuluu, tehdään lisää reseptoripaikkoja, ja sietokyky kasvaa, kun enemmän THC:tä tarvitaan saman vaikutuksen aikaansaamiseen. Kaikki reseptoripaikat ovat tyydytyksen tarpeessa, tämä on fyysistä riippuvuutta. Vieroitusoireet eivät ole niin dramaattisia kuin heroiinilla, koska THC pysyy kehossa. USA:ssa hoidetaan nykyään enemmän nuoria marihuana-riippuvuuden takia kuin alkoholin vuoksi.

        Millekään riippuvuudelle ei ole takuuvarmaa parannuskeinoa.

        Mielenterveys

        Tiedejulkaisuissa on vuosikymmenet ollut raportteja kannabispsykoosista. Kannabis aiheuttaa enemmän mielisairautta kuin heroiinin kaltaiset huumeet.

        Psykoosin, levottomuuden ja masennuksen riskitekijät liikkuvat asteikolla 3 – 5. Käyttö voi aiheuttaa tai laukaista skitsofrenian tai pahentaa tilaa. Kannabis lisää dopamiini-välittäjäaineen määrää aivoissa. Skitsofreenikon aivoissa on liikaa dopamiinia, ja Parkinsonin taudista kärsivillä liian vähän. (Yhdellä ihmisellä neljästä on viallinen geeni valvomassa dopamiinin vapautumista. Jos lapsi perii geenin kopion kummaltakin vanhemmalta ja jos he silloin käyttävät kannabista, todennäköisyys, että hänelle kehittyy skitsofrenia nousee väestön normaalista yhdestä tai kahdesta prosentista 15 prosenttiin.) Geenin olemassaolo nostaa riskiä 5- tai 6-kertaiseksi.

        Väkivalta ja itsemurha Eräässä ruotsalaisessa tutkimuksessa havaittiin enemmän itsemurhia kannabiksen käyttäjillä kuin alkoholin, amfetamiinin tai heroiinin käyttäjillä.
        Kuolintapa oli väkivaltaisempi.
        Eräässä tutkimuksessa vuonna 2001 Dunedinista havaittiin, että nuoret miespuoliset kannabiksen käyttäjät olivat lähes viisi kertaa todennäköisemmin väkivaltaisia kuin ne, jotka eivät käytä, ja riski alkoholia käyttävillä oli kolmen vaiheilla. Väkivaltaisuutta näyttää esiintyvän psykoosien yhteydessä tai vieroituksen aikana.

        Muita vaikutuksia ruumiissa

        Kannabis sisältää enemmän syöpää aiheuttavia aineita kuin tupakka, sen savu kerrostaa kolmesta neljään kertaa enemmän tervaa keuhkoihin ja hengitysteihin. Keuhkosyöpää, keuhkoputkentulehduksia ja emfyseemaa on raportoitu. Harvinaisia pää- ja kaulasyöpiä on nyt löydetty nuorilta kannabiksen käyttäjiltä. Näiden tilojen keski-ikä tupakoitsijoilla on 64.

        Immuunijärjestelmä vahingoittuu. Veren valkosoluja tuotetaan vähemmän, monet ovat epänormaaleja eivätkä selviydy voittajina infektioista. Ihmisete ovat alttiimpia sairauksille, heidän tautinsa on ankarampi ja he sairastavat kauemmin.

        Siemennesteen tuotanto laskee. Hedelmättömyyttä ja impotenssia on raportoitu.

        Kannabista käyttävien äitien lapset ovat pienempiä, hyperaktiivisia ja kokevat käyttäytymis- ja oppimisvaikeuksia ja saavat 10 kertaa todennäköisemmin leukemian.

        THC häiritsee uusien solujen tuotantoa aikuisen ruumiissa – valkoisten verisolujen, sperman ja sikiösolujen. (Se aiheuttaa DNA:n virheellistä kopioitumista ja nopeuttaa solukuolemaa.)

        Verenpaine ja sykenopeus nousevat stressitasoille. Sydänkohtauksia on raportoitu.
        Kaksi teini-ikäistä sai kohtauksia ja kuoli kannabisbileitten seurauksena, eräs toinen jäi halvaantuneeksi.

        Lääketieteelliset perusteet

        Lain mukaan lääkkeiden tulee olla puhtaita kemiallisia aineita, niin että niiden vaikutukset ovat ennustettavissa ja valvottavissa. Heroiini ja kokaiini sopivat tähän kategoriaan. Kannabis sisältää yli 400 kemiallista ainetta. BMA testaa parhaillaan yli 60 siten puhdistettua kannabinoidia (kannabiskasville ominaisia aineita) mahdollisina lääkkeinä ja se on oikea toimintatapa.

        Synteettisesti puhdistettu THC, Nabilone, (Marinol USA:ssa) on jo saatavissa sairaalakäyttöön, mutta sillä on monia sivuvaikutuksia eikä se ole lääkäreitten suosiossa.

        Kaikki alkoi 1979 kun amerikkalainen kannabista käyttävä lakimies sanoi: “Perustelemalla marihuanan lääketieteellistä käyttöä saamme ihmiset sen täyden laillistamisen tielle.”

        Laillistamisen kannattajat

        Monet laillistamisen kannattajat ovat käyttäjiä, tai heidän lapsensa ovat.

        Toiset ovat vapaan tahdon kannattajia, joiden mielestä meidän pitäisi saada tehdä ruumiillemme mitä haluamme. Tämähän sopii, kunhan emme puutu kenenkään toisen oikeuksiin. Mutta päihteiden vaikutuksen alaiset kuljettajat voivat tappaa ja tappavat muita ihmisiä. Riippuvuutta potevat ja mielisairaat tarvitsevat hoitoa veronmaksajien kustannuksella, päihteiden vaikutuksen alaiset työntekijät ovat tehottomia ja tuottamattomia. Passiivistakin ”tupakointia” esiintyy.

        Kannabis tienä huumeisiin?

        Tupakka, alkoholi ja kannabis voivat kaikki olla porttina huumeisiin. Äskeinen uusiseelantilainen tutkimus osoitti, että viikoittain kannabista käyttävät etenivät 60 kertaa todennäköisemmin ”kovempiin” huumeisiin. Mitä enemmän he käyttävät, sitä suurempi on riski. Melkein 100% heroiinin käyttäjistä aloitti kannabiksella. Uudet tutkimukset viittaavat siihen, että kannabis voi ”opettaa” aivot käyttämään muita huumeita.



        Lain lieventäminen

        Holland sulki silmänsä kannabikselta 1987 ja on nyt Euroopan rikollisuuden pääkaupunki. Maa tulvii välittäjiä ja on huumeiden, etenkin ekstaasin, pääasiallinen tuottaja ja vientikaupan harjoittaja.
        Sosiaaliset ja terveysongelmat ovat lisääntyneet ja henkilökohtaisen omistuksen määrää on vähennetty 30 grammasta 5 grammaan. Hollannin nykyinen hallitus haluaa sulkea kaikki ”kahvihuoneet”. Monet ovat lopettaneet.

        Huumeluokituksen muutoksen jälkeen vuonna 2001 Britanniassa (UK) säännöllinen kannabiksen käyttö lisääntyy yhä 11 – 12-vuotiaiden poikien keskuudessa, vanhemmat teini-ikäiset näyttävät edenneen kokaiiniin.

        Vahvuus

        1970- ja 1980-luvuilla kasvisperäisen kannabiksen THC-pitoisuus on vain 0.5 - 1%.
        Tämän päivän hollantilaiset muunnelmat kuten ”skunk” ja “nederweed” vaihtelevat pitoisuudeltaan 9-27%. Nämä vahvat tyypit on tavallisesti kasvatettu Britanniassa ja niiden ajatellaan käsittävän 60% täkäläisestä kannabiksen kulutuksesta. Loput täällä käytetystä kannabiksesta sisältää THC:tä noin 4-5%.

        Huumetestit

        Yhä useammat työnantajat testaavat huumeiden käyttöä työpaikoilla – kannabista ilmaantuu viikoittain ja syylliseksi toteaminen estää joiltakuilta viisumin USA:han.

        Asiantuntijoiden lausuntoja

        Mielisairaus: “Viisi vuotta sitten 95% psykiatreista olisi sanonut, ettei kannabis aiheuta psykoosia. Nyt arvioisin, että 95% sanoo sen aiheuttavan.”
        (Professori Robin Murray, Psykiatrian instituutin johtaja, Lontoo. Lokakuu 2006).

        ”Oli virhe, että vuoden 2002 raportissaan The Advisory Council on the Misuse of Drugs kielsi kannabiksen olevan skitsofreniaan myötävaikuttava syy ja että se jatkoi kielteistä asennettaan seuraavat kaksi vuotta ja siten johti ministereitä harhaan, jolloin he toistuvasti lausuivat, ettei kannabiksen ja psykoosin välillä ole syy-yhteyttä.”
        ( Professori Robin Murray, kirje lehdelle The Guardian, 19.1.2006).

        Persoonallisuus: “Ellei identiteetin kehittyminen edisty, teini-ikäinen jää lapsenomaiselle tasolle, jolle ovat ominaisia riippumattomuuden puute ja vajavainen integroituminen aikuisten maailmaan.” (Ruotsalainen tutkija, Jan Ranstrom 2003)

        Akateemiset suoritukset: “Käytä useammin kuin kahdesti viikossa lyhytkin aika, tai käytä 5 vuotta tai kauemmin vaikkapa kerran kuukaudessa, niin molemmat tilanteet johtavat kompromisseihin täysimääräisessä mielenkykyjen käytössä, ja voisivat mahdollisesti johtaa pysyvään heikkenemiseen.”
        (Tri Nadia Solowij, “Cannabis and Cognitive Functioning” [Kannabis ja kognitiivinen toiminta] 1998).

        Nabilonia koskevassa varoituksessa sanotaan: “THC aiheuttaa sekä fyysistä että psykologista riippuvuutta ja sen väärinkäytön vaara on suuri. Se aiheuttaa mielialan muutoksia, muistinmenetystä, psykoosia, koordinaatio- ja käsityskyvyn heikkenemistä sekä raskauskoplikaatioita.”

        Tohtori Robert Dupont, NIDAN perustaja (National Institute for Drug Abuse) USA:ssa sanoi: “Olen pyytänyt anteeksi Amerikan kansalta sitä, että viimeiset 10 vuotta edistin kannabiksen vapauttamista kriminalisoinnista. Tein virheen. Marihuana yhdistää alkoholin ja tupakan pahimmat vaikutukset ja sillä on muita pahoja vaikutuksia, joita kummallakaan näistä kahdesta ei ole.” Hän lisäsi: ”Missään historian vaiheessa ketkään nuoret eivät ole käyttäneet marihuanaa säännöllisesti suurina määrinä. Siksi nuorukaisemme tekevät todellisuudessa itsestään koekaniineja traagisessa kokeilussa. Niin pitkälle kuin tutkimuksemme antaa selvästi viitteitä, tulemme näkemään kauhistavia tuloksia.”
        Mary Brett, terveyskasvatusosaston entinen päällikkö, Dr Challoner’s Grammar School (boys), Amersham, Bucks. UK spokesman for EURAD (Europe against Drugs).
        Viittaukset löydettävissä artikkelista “Cannabis – a general view of its harmful effects”, kirjoittanut Mary Brett Internet-sivulla “Talking about Cannabis”. Kesäkuu 2007.

        Oletkos vieläkään ymmärtänyt mikä tuossa tekstissä on vikana?

        Luetteletko tuon tekstin lähteet? Miksi se on ristiriidassa itsensä kanssa? Miksi se sisältää täysin järjetöntä, selkeästi keksittyä tietoa?

        Oletko sentään ymmärtänyt mikä on argumentointivirhe nimeltä "auktoriteettiin vetoaminen"?


      • 1234

        Kyllä kyllä. Tuo on suorastaan ERINOMAINEN sivu, osoittaa kuinka säälittävän järjetöntä valistuksemme on. Rakkaalla ystävällämme alkoholilla kun on vaaroina vain "aivot ja maksa ym" ja "joillakin agressiivisuutta".

        Onhan tuo mukavasti tiivistetty, verrattuna siihen mitä esim päihdelinkki antaa :

        "Akuutti päihtymys heikentää ajattelua ja havaintotoimintoja, muun muassa muistia täydelliseen muistinmenetykseen saakka. Suuret alkoholiannokset ovat hengenvaarallisia.

        Vakavia ajattelu- ja havaintotoimintojen häiriöitä, henkistä taantumista. Psykooseja. Ravitsemushäiriöitä, diabetes, kihti, sydän- ja verenkiertosairauksia. Rasvamaksa, alkoholihepatiitti ja maksakirroosi. Aivosairauksia ja -häiriöitä, epilepsiaa. Ääreishermosto – ja lihassairauksia. Närästys, ruokatorven syöpä ja ylävatsan, vatsalaukun ja suoliston sairauksia kuten mahahaava ja paksunsuolen syöpä. Krooninen haimatulehdus. Sydämen vajaatoimintaa, rytmihäiriöitä sekä sydänperäisiä äkkikuolemia. Kohonnut verenpaine. Impotenssi, kivesten surkastuminen, hedelmättömyys ja rintarauhasten suurentuminen miehillä. Naisilla munasarjojen toimintahäiriöt, kuukautishäiriöt ja hedelmättömyys. Alkoholi kasvattaa rintasyövän riskiä. Osteoporoosi (luukato) molemmilla sukupuolilla. Suun, nielun, kurkunpään, ruokatorven ja maksan syövät. Anemia. Vakavia tulehdussairauksia kuten verenmyrkytys, keuhkokuume ja tuberkuloosi."

        Kuten nimikin sanoo, sivu on tarkoitettu niille, jotka ovat valmiita uskomaan mitä tahansa sokeasti.


      • 1234
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Jälleen tuli tilaisuus laittaa TOSISEIKAT pöytään.

        KANNABIS – TOSISEIKAT
        Kannabis (marihuana, potti, ruoho, rehu, hasis, kukka) on hallusinogeeni [harha-aistimuksia aiheuttava aine], rauhoittava aine ja tavallisin laiton huume.

        Miten huumeet toimivat aivoissa

        Sadalla miljardilla hermosolulla (neuroneilla) saattaa olla jopa 10.000 yhteyttä muihin neuroneihin aivojen valtavassa verkostossa. Viestit kulkevat hermosäikeitä pitkin sähköimpulsseina, sitten ylittävät neuroneiden välisen raon (synapsin) kemiallisessa muodossa – välittäjäaineina – aivojen luonnollisina ”huumeina”. Kullakin välittäjäaineen molekyylilla on määrätynlainen muoto, joten se sopii vastaanottavan puolen seuraavaan neuroniin samoin kuin avain sopii lukkoon.

        Mielentilaa muuttavat huumeet kuten kannabis tai täsmällisemmin THC (tetrahydrokannabinoli), aine jolla pääsee ”pilveen”, matkivat näiden välittäjäaineiden muotoja, jolloin aivot tulevat ”huijatuiksi”. Kannabis matkii anandamidia ja puuttuu myös muiden välittäjäaineiden liikkumiseen, koska THC liukenee rasvaisiin solukalvoihin ja pysyy niissä. Viisikymmentä prosenttia THC:stä on jäljellä vielä viikon kuluttua ja kymmenen prosenttia kuukautta myöhemmin. Jälkiä on vielä havaittavissa hiuksissa ja virtsassa viikkoja tämän jälkeen.

        Välittömät vaikutukset

        Nautitaan euforian [hyvän olon] aikaansaamiseksi, poltetaan tupakan tavoin ilman tupakkaa tai tupakan kanssa, tai syödään hasiskakkuina. (Edistää kuitenkin sitä mielialaa, jossa olet, joten voi saada olon tuntumaan pahemmaltakin.)

        Päihde alkoholin tavoin, joten ei pitäisi ajaa autoa. Jos olet ottanut tänään, sinun ei pitäisi ajaa huomenna. (Lentäjät eivät kyenneet lentosimulaattoreissa ”laskeutumaan” oikein vielä 24 tuntia tai enemmän kannabisannoksen jälkeen, eikä heillä ollut mitään käsitystä siitä, mikä meni väärin.)

        Yksi 20 mg annos aiheuttaa laillisen rattijuopumusrajan ylityksen. Kannabiksen ja alkoholin yhteisvaikutus on 16 kertaa vaarallisempaa kuin se, että ottaa pelkästään kumpaa tahansa ainetta.

        Paniikkikohtauksia ja vainoharhaluuloisuutta voi esiintyä välittömästi annoksen jälkeen.

        Pitkäaikaisvaikutukset

        Vain yksi käyttökerta viikossa tai jopa kerta kuukaudessa takaa pysyvän THC-pitoisuuden. Koska muihin välittäjäaineisiin vaikutetaan, uudet hermoyhteydet eivät muodostu oikein. Keskittyminen, oppiminen ja muisti kärsivät pahoin. Kouluarvosanat laskevat, jotkut opiskelijat menettävät yliopistopaikkansa. Kehittyy kannabispersoonallisuus. Käyttäjät tulevat joustamattomiksi, eivät pysty suunnittelemaan päiväänsä asianmukaisesti, eivät siedä kritiikkiä, kokevat vaikeaksi ilmaista itseään.
        He tuntevat olonsa yksinäiseksi, kurjaksi ja väärin ymmärretyksi. Apatia, motivaation puute ja syrjäytyminen on tavallista.

        Harvat lapset, jotka käyttävät kannabista vain satunnaisestikin, suoriutuvat täysin.

        Riippuvuus

        Psykologinen riippuvuus, kannabiksen kaipuu on hyvin voimakasta.

        Fyysistä riippuvuutta esiintyy. Kun yhä enemmän THC:tä kuluu, tehdään lisää reseptoripaikkoja, ja sietokyky kasvaa, kun enemmän THC:tä tarvitaan saman vaikutuksen aikaansaamiseen. Kaikki reseptoripaikat ovat tyydytyksen tarpeessa, tämä on fyysistä riippuvuutta. Vieroitusoireet eivät ole niin dramaattisia kuin heroiinilla, koska THC pysyy kehossa. USA:ssa hoidetaan nykyään enemmän nuoria marihuana-riippuvuuden takia kuin alkoholin vuoksi.

        Millekään riippuvuudelle ei ole takuuvarmaa parannuskeinoa.

        Mielenterveys

        Tiedejulkaisuissa on vuosikymmenet ollut raportteja kannabispsykoosista. Kannabis aiheuttaa enemmän mielisairautta kuin heroiinin kaltaiset huumeet.

        Psykoosin, levottomuuden ja masennuksen riskitekijät liikkuvat asteikolla 3 – 5. Käyttö voi aiheuttaa tai laukaista skitsofrenian tai pahentaa tilaa. Kannabis lisää dopamiini-välittäjäaineen määrää aivoissa. Skitsofreenikon aivoissa on liikaa dopamiinia, ja Parkinsonin taudista kärsivillä liian vähän. (Yhdellä ihmisellä neljästä on viallinen geeni valvomassa dopamiinin vapautumista. Jos lapsi perii geenin kopion kummaltakin vanhemmalta ja jos he silloin käyttävät kannabista, todennäköisyys, että hänelle kehittyy skitsofrenia nousee väestön normaalista yhdestä tai kahdesta prosentista 15 prosenttiin.) Geenin olemassaolo nostaa riskiä 5- tai 6-kertaiseksi.

        Väkivalta ja itsemurha Eräässä ruotsalaisessa tutkimuksessa havaittiin enemmän itsemurhia kannabiksen käyttäjillä kuin alkoholin, amfetamiinin tai heroiinin käyttäjillä.
        Kuolintapa oli väkivaltaisempi.
        Eräässä tutkimuksessa vuonna 2001 Dunedinista havaittiin, että nuoret miespuoliset kannabiksen käyttäjät olivat lähes viisi kertaa todennäköisemmin väkivaltaisia kuin ne, jotka eivät käytä, ja riski alkoholia käyttävillä oli kolmen vaiheilla. Väkivaltaisuutta näyttää esiintyvän psykoosien yhteydessä tai vieroituksen aikana.

        Muita vaikutuksia ruumiissa

        Kannabis sisältää enemmän syöpää aiheuttavia aineita kuin tupakka, sen savu kerrostaa kolmesta neljään kertaa enemmän tervaa keuhkoihin ja hengitysteihin. Keuhkosyöpää, keuhkoputkentulehduksia ja emfyseemaa on raportoitu. Harvinaisia pää- ja kaulasyöpiä on nyt löydetty nuorilta kannabiksen käyttäjiltä. Näiden tilojen keski-ikä tupakoitsijoilla on 64.

        Immuunijärjestelmä vahingoittuu. Veren valkosoluja tuotetaan vähemmän, monet ovat epänormaaleja eivätkä selviydy voittajina infektioista. Ihmisete ovat alttiimpia sairauksille, heidän tautinsa on ankarampi ja he sairastavat kauemmin.

        Siemennesteen tuotanto laskee. Hedelmättömyyttä ja impotenssia on raportoitu.

        Kannabista käyttävien äitien lapset ovat pienempiä, hyperaktiivisia ja kokevat käyttäytymis- ja oppimisvaikeuksia ja saavat 10 kertaa todennäköisemmin leukemian.

        THC häiritsee uusien solujen tuotantoa aikuisen ruumiissa – valkoisten verisolujen, sperman ja sikiösolujen. (Se aiheuttaa DNA:n virheellistä kopioitumista ja nopeuttaa solukuolemaa.)

        Verenpaine ja sykenopeus nousevat stressitasoille. Sydänkohtauksia on raportoitu.
        Kaksi teini-ikäistä sai kohtauksia ja kuoli kannabisbileitten seurauksena, eräs toinen jäi halvaantuneeksi.

        Lääketieteelliset perusteet

        Lain mukaan lääkkeiden tulee olla puhtaita kemiallisia aineita, niin että niiden vaikutukset ovat ennustettavissa ja valvottavissa. Heroiini ja kokaiini sopivat tähän kategoriaan. Kannabis sisältää yli 400 kemiallista ainetta. BMA testaa parhaillaan yli 60 siten puhdistettua kannabinoidia (kannabiskasville ominaisia aineita) mahdollisina lääkkeinä ja se on oikea toimintatapa.

        Synteettisesti puhdistettu THC, Nabilone, (Marinol USA:ssa) on jo saatavissa sairaalakäyttöön, mutta sillä on monia sivuvaikutuksia eikä se ole lääkäreitten suosiossa.

        Kaikki alkoi 1979 kun amerikkalainen kannabista käyttävä lakimies sanoi: “Perustelemalla marihuanan lääketieteellistä käyttöä saamme ihmiset sen täyden laillistamisen tielle.”

        Laillistamisen kannattajat

        Monet laillistamisen kannattajat ovat käyttäjiä, tai heidän lapsensa ovat.

        Toiset ovat vapaan tahdon kannattajia, joiden mielestä meidän pitäisi saada tehdä ruumiillemme mitä haluamme. Tämähän sopii, kunhan emme puutu kenenkään toisen oikeuksiin. Mutta päihteiden vaikutuksen alaiset kuljettajat voivat tappaa ja tappavat muita ihmisiä. Riippuvuutta potevat ja mielisairaat tarvitsevat hoitoa veronmaksajien kustannuksella, päihteiden vaikutuksen alaiset työntekijät ovat tehottomia ja tuottamattomia. Passiivistakin ”tupakointia” esiintyy.

        Kannabis tienä huumeisiin?

        Tupakka, alkoholi ja kannabis voivat kaikki olla porttina huumeisiin. Äskeinen uusiseelantilainen tutkimus osoitti, että viikoittain kannabista käyttävät etenivät 60 kertaa todennäköisemmin ”kovempiin” huumeisiin. Mitä enemmän he käyttävät, sitä suurempi on riski. Melkein 100% heroiinin käyttäjistä aloitti kannabiksella. Uudet tutkimukset viittaavat siihen, että kannabis voi ”opettaa” aivot käyttämään muita huumeita.



        Lain lieventäminen

        Holland sulki silmänsä kannabikselta 1987 ja on nyt Euroopan rikollisuuden pääkaupunki. Maa tulvii välittäjiä ja on huumeiden, etenkin ekstaasin, pääasiallinen tuottaja ja vientikaupan harjoittaja.
        Sosiaaliset ja terveysongelmat ovat lisääntyneet ja henkilökohtaisen omistuksen määrää on vähennetty 30 grammasta 5 grammaan. Hollannin nykyinen hallitus haluaa sulkea kaikki ”kahvihuoneet”. Monet ovat lopettaneet.

        Huumeluokituksen muutoksen jälkeen vuonna 2001 Britanniassa (UK) säännöllinen kannabiksen käyttö lisääntyy yhä 11 – 12-vuotiaiden poikien keskuudessa, vanhemmat teini-ikäiset näyttävät edenneen kokaiiniin.

        Vahvuus

        1970- ja 1980-luvuilla kasvisperäisen kannabiksen THC-pitoisuus on vain 0.5 - 1%.
        Tämän päivän hollantilaiset muunnelmat kuten ”skunk” ja “nederweed” vaihtelevat pitoisuudeltaan 9-27%. Nämä vahvat tyypit on tavallisesti kasvatettu Britanniassa ja niiden ajatellaan käsittävän 60% täkäläisestä kannabiksen kulutuksesta. Loput täällä käytetystä kannabiksesta sisältää THC:tä noin 4-5%.

        Huumetestit

        Yhä useammat työnantajat testaavat huumeiden käyttöä työpaikoilla – kannabista ilmaantuu viikoittain ja syylliseksi toteaminen estää joiltakuilta viisumin USA:han.

        Asiantuntijoiden lausuntoja

        Mielisairaus: “Viisi vuotta sitten 95% psykiatreista olisi sanonut, ettei kannabis aiheuta psykoosia. Nyt arvioisin, että 95% sanoo sen aiheuttavan.”
        (Professori Robin Murray, Psykiatrian instituutin johtaja, Lontoo. Lokakuu 2006).

        ”Oli virhe, että vuoden 2002 raportissaan The Advisory Council on the Misuse of Drugs kielsi kannabiksen olevan skitsofreniaan myötävaikuttava syy ja että se jatkoi kielteistä asennettaan seuraavat kaksi vuotta ja siten johti ministereitä harhaan, jolloin he toistuvasti lausuivat, ettei kannabiksen ja psykoosin välillä ole syy-yhteyttä.”
        ( Professori Robin Murray, kirje lehdelle The Guardian, 19.1.2006).

        Persoonallisuus: “Ellei identiteetin kehittyminen edisty, teini-ikäinen jää lapsenomaiselle tasolle, jolle ovat ominaisia riippumattomuuden puute ja vajavainen integroituminen aikuisten maailmaan.” (Ruotsalainen tutkija, Jan Ranstrom 2003)

        Akateemiset suoritukset: “Käytä useammin kuin kahdesti viikossa lyhytkin aika, tai käytä 5 vuotta tai kauemmin vaikkapa kerran kuukaudessa, niin molemmat tilanteet johtavat kompromisseihin täysimääräisessä mielenkykyjen käytössä, ja voisivat mahdollisesti johtaa pysyvään heikkenemiseen.”
        (Tri Nadia Solowij, “Cannabis and Cognitive Functioning” [Kannabis ja kognitiivinen toiminta] 1998).

        Nabilonia koskevassa varoituksessa sanotaan: “THC aiheuttaa sekä fyysistä että psykologista riippuvuutta ja sen väärinkäytön vaara on suuri. Se aiheuttaa mielialan muutoksia, muistinmenetystä, psykoosia, koordinaatio- ja käsityskyvyn heikkenemistä sekä raskauskoplikaatioita.”

        Tohtori Robert Dupont, NIDAN perustaja (National Institute for Drug Abuse) USA:ssa sanoi: “Olen pyytänyt anteeksi Amerikan kansalta sitä, että viimeiset 10 vuotta edistin kannabiksen vapauttamista kriminalisoinnista. Tein virheen. Marihuana yhdistää alkoholin ja tupakan pahimmat vaikutukset ja sillä on muita pahoja vaikutuksia, joita kummallakaan näistä kahdesta ei ole.” Hän lisäsi: ”Missään historian vaiheessa ketkään nuoret eivät ole käyttäneet marihuanaa säännöllisesti suurina määrinä. Siksi nuorukaisemme tekevät todellisuudessa itsestään koekaniineja traagisessa kokeilussa. Niin pitkälle kuin tutkimuksemme antaa selvästi viitteitä, tulemme näkemään kauhistavia tuloksia.”
        Mary Brett, terveyskasvatusosaston entinen päällikkö, Dr Challoner’s Grammar School (boys), Amersham, Bucks. UK spokesman for EURAD (Europe against Drugs).
        Viittaukset löydettävissä artikkelista “Cannabis – a general view of its harmful effects”, kirjoittanut Mary Brett Internet-sivulla “Talking about Cannabis”. Kesäkuu 2007.

        Aiotko sinä vastata minun esittämiini asioihin keskustelussa "Persoonallisuuden muuntuminen"? Ymmärrän toki jos myönnät, että et kykene siihen ja tunnustat olevasi väärässä, mutta säälittävä lapsellinen pakoilusi tekee minut hyvin surulliseksi.

        Odottelin monen monta päivää vastaustasi viestiini ja vastaat eri viestiin toteamalla, että minun äo:ni on mielestäsi pieni. Voisitko vastata tähän viestiini esittämään vastaukseen
        http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_show.fcgi?category=97&conference=4500000000001317&posting=22000000032908612

        sekä itse alkuperäiseen viestiin
        http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_show.fcgi?category=97&conference=4500000000001317&posting=22000000032640571


      • Siltä näytää
        1234 kirjoitti:

        Kyllä kyllä. Tuo on suorastaan ERINOMAINEN sivu, osoittaa kuinka säälittävän järjetöntä valistuksemme on. Rakkaalla ystävällämme alkoholilla kun on vaaroina vain "aivot ja maksa ym" ja "joillakin agressiivisuutta".

        Onhan tuo mukavasti tiivistetty, verrattuna siihen mitä esim päihdelinkki antaa :

        "Akuutti päihtymys heikentää ajattelua ja havaintotoimintoja, muun muassa muistia täydelliseen muistinmenetykseen saakka. Suuret alkoholiannokset ovat hengenvaarallisia.

        Vakavia ajattelu- ja havaintotoimintojen häiriöitä, henkistä taantumista. Psykooseja. Ravitsemushäiriöitä, diabetes, kihti, sydän- ja verenkiertosairauksia. Rasvamaksa, alkoholihepatiitti ja maksakirroosi. Aivosairauksia ja -häiriöitä, epilepsiaa. Ääreishermosto – ja lihassairauksia. Närästys, ruokatorven syöpä ja ylävatsan, vatsalaukun ja suoliston sairauksia kuten mahahaava ja paksunsuolen syöpä. Krooninen haimatulehdus. Sydämen vajaatoimintaa, rytmihäiriöitä sekä sydänperäisiä äkkikuolemia. Kohonnut verenpaine. Impotenssi, kivesten surkastuminen, hedelmättömyys ja rintarauhasten suurentuminen miehillä. Naisilla munasarjojen toimintahäiriöt, kuukautishäiriöt ja hedelmättömyys. Alkoholi kasvattaa rintasyövän riskiä. Osteoporoosi (luukato) molemmilla sukupuolilla. Suun, nielun, kurkunpään, ruokatorven ja maksan syövät. Anemia. Vakavia tulehdussairauksia kuten verenmyrkytys, keuhkokuume ja tuberkuloosi."

        Kuten nimikin sanoo, sivu on tarkoitettu niille, jotka ovat valmiita uskomaan mitä tahansa sokeasti.

        Rauhotu rauhotu, hengitä syvään.


      • 1234
        Siltä näytää kirjoitti:

        Rauhotu rauhotu, hengitä syvään.

        Perustele toki näkemyksesi? :)


      • -----
        1234 kirjoitti:

        Oletkos vieläkään ymmärtänyt mikä tuossa tekstissä on vikana?

        Luetteletko tuon tekstin lähteet? Miksi se on ristiriidassa itsensä kanssa? Miksi se sisältää täysin järjetöntä, selkeästi keksittyä tietoa?

        Oletko sentään ymmärtänyt mikä on argumentointivirhe nimeltä "auktoriteettiin vetoaminen"?

        Eiköhän arvon numerosarja voisi toimia todisteena siitä, että kannabis tuhoaa älyllisen aivotoiminnan. Sanoin ensimmäisessä avausviestissäni, että "Hamppuapinat vetäköön itsensä hirteen, teidän perusteluja en tässä viestiketjussa kaipaile. Toista: Hamppuapinoiden avautumisia ei kaivata, menkää pois.". Etkö ymmärrä kirjoitettua kieltä vai mikä on ongelma? Mene puskastahuutelemaan muihin ketjuihin, tänne emme kaipaa mielipidettäsi. Tämä ketju on tarkoitettu kannabiksen haitoille.


      • Iso-Rauski
        ----- kirjoitti:

        Eiköhän arvon numerosarja voisi toimia todisteena siitä, että kannabis tuhoaa älyllisen aivotoiminnan. Sanoin ensimmäisessä avausviestissäni, että "Hamppuapinat vetäköön itsensä hirteen, teidän perusteluja en tässä viestiketjussa kaipaile. Toista: Hamppuapinoiden avautumisia ei kaivata, menkää pois.". Etkö ymmärrä kirjoitettua kieltä vai mikä on ongelma? Mene puskastahuutelemaan muihin ketjuihin, tänne emme kaipaa mielipidettäsi. Tämä ketju on tarkoitettu kannabiksen haitoille.

        Tutkimusten mukaan kannabis on alkoholia haitattomampi päihde, piste.

        Tämä riittää minulle, tukehdu kossuus dokupetteri!


      • eikös vain
        ----- kirjoitti:

        Eiköhän arvon numerosarja voisi toimia todisteena siitä, että kannabis tuhoaa älyllisen aivotoiminnan. Sanoin ensimmäisessä avausviestissäni, että "Hamppuapinat vetäköön itsensä hirteen, teidän perusteluja en tässä viestiketjussa kaipaile. Toista: Hamppuapinoiden avautumisia ei kaivata, menkää pois.". Etkö ymmärrä kirjoitettua kieltä vai mikä on ongelma? Mene puskastahuutelemaan muihin ketjuihin, tänne emme kaipaa mielipidettäsi. Tämä ketju on tarkoitettu kannabiksen haitoille.

        hamppuapinat pää kiinni. siinä sitä on oikein esimerkillistä keskustelukulttuuria kannabiksen
        aiheuttamista ongelmista.

        avautumisestasi päätellen sinulla taitaa olla ongelma. aiheuttaako sen kannabis vai siitä puhuminen?

        hyvä isä sentään tätä keskustelun tasoa.


      • ----
        eikös vain kirjoitti:

        hamppuapinat pää kiinni. siinä sitä on oikein esimerkillistä keskustelukulttuuria kannabiksen
        aiheuttamista ongelmista.

        avautumisestasi päätellen sinulla taitaa olla ongelma. aiheuttaako sen kannabis vai siitä puhuminen?

        hyvä isä sentään tätä keskustelun tasoa.

        Mikä on hamppuapinan ongelma, kun et osaa käskyjä totella? En kysynyt täällä mielipidettäsi siitä onko kannabis haitallista tai siitä, että puhunko asiallisesti vaiko en. Kysyin kannabiksen haitoista, en muusta.


      • 1234
        ----- kirjoitti:

        Eiköhän arvon numerosarja voisi toimia todisteena siitä, että kannabis tuhoaa älyllisen aivotoiminnan. Sanoin ensimmäisessä avausviestissäni, että "Hamppuapinat vetäköön itsensä hirteen, teidän perusteluja en tässä viestiketjussa kaipaile. Toista: Hamppuapinoiden avautumisia ei kaivata, menkää pois.". Etkö ymmärrä kirjoitettua kieltä vai mikä on ongelma? Mene puskastahuutelemaan muihin ketjuihin, tänne emme kaipaa mielipidettäsi. Tämä ketju on tarkoitettu kannabiksen haitoille.

        Olet luonnollisestikin oikeassa, kun käytät tuollaista kieltä. Miten kukaan voi käyttää tuollasita kieltä ollessaan väärässä? Argumentointikykysi sokaisee minut loistavuudellaan.

        "Eiköhän arvon numerosarja voisi toimia todisteena siitä, että kannabis tuhoaa älyllisen aivotoiminnan."

        Kylläkyllä, takuulla. Näytätkö ystävällisesti viesteistäni sen osan, joka todistaa tuon? Olet kovin agressiivinen, oletko huomannut? Ymmärrän toki, pelko saa ihmisen käyttäytymään irrationaalisesti. Koita kuitenkin hillitä itsesi ja pelkosi niin on helpompaa elää.

        "Hamppuapinat vetäköön itsensä hirteen"

        Määritteletkö minulle, mikä on hamppuapina? Miellän sen hampun ja apinan risteytykseksi, jota en tietääkseni ole enkä siis koe tarvetta poistua täältä narun avulla.

        "Etkö ymmärrä kirjoitettua kieltä vai mikä on ongelma?"

        Ymmärrän toki. Osaan lukea melkoisen hyvin. Ylioppilastodistuksessani on äidinkielen kohdalla M. Viestiesi laadusta päätellen kykenen kommunikoimaan jopa paremmin kuin sinä. Kykenen myös moneen muuhun asiaan! Osaan laskea lukuja yhteen, jopa kertoa niitä! Haluatko tietää mitä muuta osaan?
        Ongelmaahan minulla ei ole. Minä tosin taidan olla sinun ongelmasi, pilaan ihanan fantasiasi keksityistä vaaroista? Surullista.

        "...tänne emme kaipaa mielipidettäsi"

        Ah, täällä käsitellään mielipiteitä? No olisit heti sanonut. Luulin että täällä käydään faktapitoista keskustelua kannabiksen vaaroista.


        "Tämä ketju on tarkoitettu kannabiksen haitoille."

        Olisiko järkevämpää keskustella asiallisesti niistä todellisista vaaroista? Vaikka onhan mielipidekyselykin ihan mielenkiintoinen.. "Mikä on mielestäsi hauskin kannabiksen keksitty, perustelematon vaara?"
        Minun vastaukseni tähän taitaa olla VS:n 'persoonallisuuden muuttuminen'.


      • 1234
        ---- kirjoitti:

        Mikä on hamppuapinan ongelma, kun et osaa käskyjä totella? En kysynyt täällä mielipidettäsi siitä onko kannabis haitallista tai siitä, että puhunko asiallisesti vaiko en. Kysyin kannabiksen haitoista, en muusta.

        Tahtoisin kysyä sinulta hyvä 'viiva', millä ihmeen perusteella minun tai tuon toisen kaverin pitäisi totella sinun 'käskyjäsi'? Olet sinä vain aika epeli :)

        "Kysyin kannabiksen haitoista, en muusta."

        Kannabis on päihde siinä missä muutkin ja aiheuttaa tiettyjä ongelmia. Näitä ovat mm mahdollinen mieto riippuvuus sekä poltettaessa mahdolliseseti keuhkojen kärsiminen. Kieltolain aiheuttamia haittoja on mm järjestäytyneen rikollisuuden mahdollisuus tienata kannabiksella. Voimme keskustella asiasta järkevästi jos tahdot.


      • ---
        1234 kirjoitti:

        Olet luonnollisestikin oikeassa, kun käytät tuollaista kieltä. Miten kukaan voi käyttää tuollasita kieltä ollessaan väärässä? Argumentointikykysi sokaisee minut loistavuudellaan.

        "Eiköhän arvon numerosarja voisi toimia todisteena siitä, että kannabis tuhoaa älyllisen aivotoiminnan."

        Kylläkyllä, takuulla. Näytätkö ystävällisesti viesteistäni sen osan, joka todistaa tuon? Olet kovin agressiivinen, oletko huomannut? Ymmärrän toki, pelko saa ihmisen käyttäytymään irrationaalisesti. Koita kuitenkin hillitä itsesi ja pelkosi niin on helpompaa elää.

        "Hamppuapinat vetäköön itsensä hirteen"

        Määritteletkö minulle, mikä on hamppuapina? Miellän sen hampun ja apinan risteytykseksi, jota en tietääkseni ole enkä siis koe tarvetta poistua täältä narun avulla.

        "Etkö ymmärrä kirjoitettua kieltä vai mikä on ongelma?"

        Ymmärrän toki. Osaan lukea melkoisen hyvin. Ylioppilastodistuksessani on äidinkielen kohdalla M. Viestiesi laadusta päätellen kykenen kommunikoimaan jopa paremmin kuin sinä. Kykenen myös moneen muuhun asiaan! Osaan laskea lukuja yhteen, jopa kertoa niitä! Haluatko tietää mitä muuta osaan?
        Ongelmaahan minulla ei ole. Minä tosin taidan olla sinun ongelmasi, pilaan ihanan fantasiasi keksityistä vaaroista? Surullista.

        "...tänne emme kaipaa mielipidettäsi"

        Ah, täällä käsitellään mielipiteitä? No olisit heti sanonut. Luulin että täällä käydään faktapitoista keskustelua kannabiksen vaaroista.


        "Tämä ketju on tarkoitettu kannabiksen haitoille."

        Olisiko järkevämpää keskustella asiallisesti niistä todellisista vaaroista? Vaikka onhan mielipidekyselykin ihan mielenkiintoinen.. "Mikä on mielestäsi hauskin kannabiksen keksitty, perustelematon vaara?"
        Minun vastaukseni tähän taitaa olla VS:n 'persoonallisuuden muuttuminen'.

        Ymmärrän, että saat nautintoa, kun saat kontroloida keskustelua kirjoittamalla mahdollisimman pitkiä ja asiasta poikkeavia sepustuksia. Ne eivät kuitenkaan liity nyt mitenkään tähän aiheeseen. Kysyin kannabiksen haitoista ja vaaroista, jos et halua niitä tuoda esille, voit yhtä hyvin olla hiljaa. Keskustellaan aiheesta.


      • käyn minäkin
        ---- kirjoitti:

        Mikä on hamppuapinan ongelma, kun et osaa käskyjä totella? En kysynyt täällä mielipidettäsi siitä onko kannabis haitallista tai siitä, että puhunko asiallisesti vaiko en. Kysyin kannabiksen haitoista, en muusta.

        minähän en ole ennenkään pellejä totellut.
        enkä tottele.


      • 1234
        --- kirjoitti:

        Ymmärrän, että saat nautintoa, kun saat kontroloida keskustelua kirjoittamalla mahdollisimman pitkiä ja asiasta poikkeavia sepustuksia. Ne eivät kuitenkaan liity nyt mitenkään tähän aiheeseen. Kysyin kannabiksen haitoista ja vaaroista, jos et halua niitä tuoda esille, voit yhtä hyvin olla hiljaa. Keskustellaan aiheesta.

        Kirjoitin jo aiheesta, mutta mielestäsi sitä ei kaivattu ja koit että sinulla on oikeus aukoa päätäsi minulle. Päätähän jo, haluatko keskustella asiasta vai vittuilla? Kykenen molempiin, jopa rauhallisesti ja ilman agressioita, toisin kuin eräät :)

        Vai onko tässä tarkoitus kerätä kaikki mahdolliset paskat joita ihmiset keksivät täysin ilman perusteluja? Tämäkin onnistuu toki.


      • ---
        1234 kirjoitti:

        Kirjoitin jo aiheesta, mutta mielestäsi sitä ei kaivattu ja koit että sinulla on oikeus aukoa päätäsi minulle. Päätähän jo, haluatko keskustella asiasta vai vittuilla? Kykenen molempiin, jopa rauhallisesti ja ilman agressioita, toisin kuin eräät :)

        Vai onko tässä tarkoitus kerätä kaikki mahdolliset paskat joita ihmiset keksivät täysin ilman perusteluja? Tämäkin onnistuu toki.

        Kuten sanoin, tänne kaivataan kannabiksen haittapuolia. Annoin ymmärtää näin avausviestissä ja itse otsikossa. Tulit tapasi mukaan sönköttämään tänne omiasi, eivätkä ne sönkötykset liittyneet itse aiheeseen. Oletko siis hyvä ja joko linkität tänne kannabiksen haitoista materiaalia tai olet hiljaa?

        Aggressio kahdella g:llä.


      • 1234
        --- kirjoitti:

        Kuten sanoin, tänne kaivataan kannabiksen haittapuolia. Annoin ymmärtää näin avausviestissä ja itse otsikossa. Tulit tapasi mukaan sönköttämään tänne omiasi, eivätkä ne sönkötykset liittyneet itse aiheeseen. Oletko siis hyvä ja joko linkität tänne kannabiksen haitoista materiaalia tai olet hiljaa?

        Aggressio kahdella g:llä.

        Kannabiksen haitat löytyvät kivasti tiivistettyinä esimerkiksi wikipediasta http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannabis#K.C3.A4yt.C3.B6n_haitat

        Tuosta vielä kivasti tiivistäen :
        -polttamisen tuottamat ongelmat
        -pitkäaikainen käyttö saattaa heikentää uuden oppimista, tarkkaavaisuutta ja muistia
        -Kannabiksella on jonkinlainen yhteys psyykkisiin sairauksiin, mutta sitä ei ole selitetty yksikäsitteisesti. Tästä et ilmeisesti halua kuitenkaan tietää enempää.

        Wikipedia ei tässä mainitse riippuvuutta, joka on tietysti jonkinlainen riski. Kannabis on myös riski liikenteessä, tästä tosin ollaan montaa mieltä, koska kannabis tekee kuskista varoivaisen.

        Nuorille kannabis on erityisen vaarallista koska
        -ei tiedetä miten kannabis vaikuttaa nuoren kehitykseen
        -nuorella ei ole mahdollisuutta kasvattaa (ainakaan toivottavasti) vanhempiensa luona kannabista, joten hän joutuu ostamaan sitä ihmisiltä joiden kanssa ei kannattaisi olla tekemisissä


      • 1234
        --- kirjoitti:

        Kuten sanoin, tänne kaivataan kannabiksen haittapuolia. Annoin ymmärtää näin avausviestissä ja itse otsikossa. Tulit tapasi mukaan sönköttämään tänne omiasi, eivätkä ne sönkötykset liittyneet itse aiheeseen. Oletko siis hyvä ja joko linkität tänne kannabiksen haitoista materiaalia tai olet hiljaa?

        Aggressio kahdella g:llä.

        Pyydän tietysti mitä nöyrimmin anteeksi kammottavaa kirjoitusvirhettäni. Toivottavasti en loukannut sinua sillä.

        " Tulit tapasi mukaan sönköttämään tänne omiasi"

        Oletatko että 'sönköttäminen' on tapani vai onko sinulla näyttää asiasta todisteita? :)


      • huvittavaa
        ---- kirjoitti:

        Mikä on hamppuapinan ongelma, kun et osaa käskyjä totella? En kysynyt täällä mielipidettäsi siitä onko kannabis haitallista tai siitä, että puhunko asiallisesti vaiko en. Kysyin kannabiksen haitoista, en muusta.

        erittäin huvittavaa tekstiä lauot.ihanko täyspäisenä?epäilen..=) taitaa pojalla olla murrosikä vaiheessa, mutta ei se mitään.opit kyllä elämän realiteetit sitten vanhempana.otappa hiihtimet tai juoksukengät ja lähde kuntoilemaan niin saat niitä liikoja testosteroneita muutettua lihakseksi ja pääkin hieman rauhoittuu.

        p.s et omista mitään internetin keskustelupalstojen ketjuja.senkin huomaat kun kasvat ja vanhenet.


      • just joo
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Jälleen tuli tilaisuus laittaa TOSISEIKAT pöytään.

        KANNABIS – TOSISEIKAT
        Kannabis (marihuana, potti, ruoho, rehu, hasis, kukka) on hallusinogeeni [harha-aistimuksia aiheuttava aine], rauhoittava aine ja tavallisin laiton huume.

        Miten huumeet toimivat aivoissa

        Sadalla miljardilla hermosolulla (neuroneilla) saattaa olla jopa 10.000 yhteyttä muihin neuroneihin aivojen valtavassa verkostossa. Viestit kulkevat hermosäikeitä pitkin sähköimpulsseina, sitten ylittävät neuroneiden välisen raon (synapsin) kemiallisessa muodossa – välittäjäaineina – aivojen luonnollisina ”huumeina”. Kullakin välittäjäaineen molekyylilla on määrätynlainen muoto, joten se sopii vastaanottavan puolen seuraavaan neuroniin samoin kuin avain sopii lukkoon.

        Mielentilaa muuttavat huumeet kuten kannabis tai täsmällisemmin THC (tetrahydrokannabinoli), aine jolla pääsee ”pilveen”, matkivat näiden välittäjäaineiden muotoja, jolloin aivot tulevat ”huijatuiksi”. Kannabis matkii anandamidia ja puuttuu myös muiden välittäjäaineiden liikkumiseen, koska THC liukenee rasvaisiin solukalvoihin ja pysyy niissä. Viisikymmentä prosenttia THC:stä on jäljellä vielä viikon kuluttua ja kymmenen prosenttia kuukautta myöhemmin. Jälkiä on vielä havaittavissa hiuksissa ja virtsassa viikkoja tämän jälkeen.

        Välittömät vaikutukset

        Nautitaan euforian [hyvän olon] aikaansaamiseksi, poltetaan tupakan tavoin ilman tupakkaa tai tupakan kanssa, tai syödään hasiskakkuina. (Edistää kuitenkin sitä mielialaa, jossa olet, joten voi saada olon tuntumaan pahemmaltakin.)

        Päihde alkoholin tavoin, joten ei pitäisi ajaa autoa. Jos olet ottanut tänään, sinun ei pitäisi ajaa huomenna. (Lentäjät eivät kyenneet lentosimulaattoreissa ”laskeutumaan” oikein vielä 24 tuntia tai enemmän kannabisannoksen jälkeen, eikä heillä ollut mitään käsitystä siitä, mikä meni väärin.)

        Yksi 20 mg annos aiheuttaa laillisen rattijuopumusrajan ylityksen. Kannabiksen ja alkoholin yhteisvaikutus on 16 kertaa vaarallisempaa kuin se, että ottaa pelkästään kumpaa tahansa ainetta.

        Paniikkikohtauksia ja vainoharhaluuloisuutta voi esiintyä välittömästi annoksen jälkeen.

        Pitkäaikaisvaikutukset

        Vain yksi käyttökerta viikossa tai jopa kerta kuukaudessa takaa pysyvän THC-pitoisuuden. Koska muihin välittäjäaineisiin vaikutetaan, uudet hermoyhteydet eivät muodostu oikein. Keskittyminen, oppiminen ja muisti kärsivät pahoin. Kouluarvosanat laskevat, jotkut opiskelijat menettävät yliopistopaikkansa. Kehittyy kannabispersoonallisuus. Käyttäjät tulevat joustamattomiksi, eivät pysty suunnittelemaan päiväänsä asianmukaisesti, eivät siedä kritiikkiä, kokevat vaikeaksi ilmaista itseään.
        He tuntevat olonsa yksinäiseksi, kurjaksi ja väärin ymmärretyksi. Apatia, motivaation puute ja syrjäytyminen on tavallista.

        Harvat lapset, jotka käyttävät kannabista vain satunnaisestikin, suoriutuvat täysin.

        Riippuvuus

        Psykologinen riippuvuus, kannabiksen kaipuu on hyvin voimakasta.

        Fyysistä riippuvuutta esiintyy. Kun yhä enemmän THC:tä kuluu, tehdään lisää reseptoripaikkoja, ja sietokyky kasvaa, kun enemmän THC:tä tarvitaan saman vaikutuksen aikaansaamiseen. Kaikki reseptoripaikat ovat tyydytyksen tarpeessa, tämä on fyysistä riippuvuutta. Vieroitusoireet eivät ole niin dramaattisia kuin heroiinilla, koska THC pysyy kehossa. USA:ssa hoidetaan nykyään enemmän nuoria marihuana-riippuvuuden takia kuin alkoholin vuoksi.

        Millekään riippuvuudelle ei ole takuuvarmaa parannuskeinoa.

        Mielenterveys

        Tiedejulkaisuissa on vuosikymmenet ollut raportteja kannabispsykoosista. Kannabis aiheuttaa enemmän mielisairautta kuin heroiinin kaltaiset huumeet.

        Psykoosin, levottomuuden ja masennuksen riskitekijät liikkuvat asteikolla 3 – 5. Käyttö voi aiheuttaa tai laukaista skitsofrenian tai pahentaa tilaa. Kannabis lisää dopamiini-välittäjäaineen määrää aivoissa. Skitsofreenikon aivoissa on liikaa dopamiinia, ja Parkinsonin taudista kärsivillä liian vähän. (Yhdellä ihmisellä neljästä on viallinen geeni valvomassa dopamiinin vapautumista. Jos lapsi perii geenin kopion kummaltakin vanhemmalta ja jos he silloin käyttävät kannabista, todennäköisyys, että hänelle kehittyy skitsofrenia nousee väestön normaalista yhdestä tai kahdesta prosentista 15 prosenttiin.) Geenin olemassaolo nostaa riskiä 5- tai 6-kertaiseksi.

        Väkivalta ja itsemurha Eräässä ruotsalaisessa tutkimuksessa havaittiin enemmän itsemurhia kannabiksen käyttäjillä kuin alkoholin, amfetamiinin tai heroiinin käyttäjillä.
        Kuolintapa oli väkivaltaisempi.
        Eräässä tutkimuksessa vuonna 2001 Dunedinista havaittiin, että nuoret miespuoliset kannabiksen käyttäjät olivat lähes viisi kertaa todennäköisemmin väkivaltaisia kuin ne, jotka eivät käytä, ja riski alkoholia käyttävillä oli kolmen vaiheilla. Väkivaltaisuutta näyttää esiintyvän psykoosien yhteydessä tai vieroituksen aikana.

        Muita vaikutuksia ruumiissa

        Kannabis sisältää enemmän syöpää aiheuttavia aineita kuin tupakka, sen savu kerrostaa kolmesta neljään kertaa enemmän tervaa keuhkoihin ja hengitysteihin. Keuhkosyöpää, keuhkoputkentulehduksia ja emfyseemaa on raportoitu. Harvinaisia pää- ja kaulasyöpiä on nyt löydetty nuorilta kannabiksen käyttäjiltä. Näiden tilojen keski-ikä tupakoitsijoilla on 64.

        Immuunijärjestelmä vahingoittuu. Veren valkosoluja tuotetaan vähemmän, monet ovat epänormaaleja eivätkä selviydy voittajina infektioista. Ihmisete ovat alttiimpia sairauksille, heidän tautinsa on ankarampi ja he sairastavat kauemmin.

        Siemennesteen tuotanto laskee. Hedelmättömyyttä ja impotenssia on raportoitu.

        Kannabista käyttävien äitien lapset ovat pienempiä, hyperaktiivisia ja kokevat käyttäytymis- ja oppimisvaikeuksia ja saavat 10 kertaa todennäköisemmin leukemian.

        THC häiritsee uusien solujen tuotantoa aikuisen ruumiissa – valkoisten verisolujen, sperman ja sikiösolujen. (Se aiheuttaa DNA:n virheellistä kopioitumista ja nopeuttaa solukuolemaa.)

        Verenpaine ja sykenopeus nousevat stressitasoille. Sydänkohtauksia on raportoitu.
        Kaksi teini-ikäistä sai kohtauksia ja kuoli kannabisbileitten seurauksena, eräs toinen jäi halvaantuneeksi.

        Lääketieteelliset perusteet

        Lain mukaan lääkkeiden tulee olla puhtaita kemiallisia aineita, niin että niiden vaikutukset ovat ennustettavissa ja valvottavissa. Heroiini ja kokaiini sopivat tähän kategoriaan. Kannabis sisältää yli 400 kemiallista ainetta. BMA testaa parhaillaan yli 60 siten puhdistettua kannabinoidia (kannabiskasville ominaisia aineita) mahdollisina lääkkeinä ja se on oikea toimintatapa.

        Synteettisesti puhdistettu THC, Nabilone, (Marinol USA:ssa) on jo saatavissa sairaalakäyttöön, mutta sillä on monia sivuvaikutuksia eikä se ole lääkäreitten suosiossa.

        Kaikki alkoi 1979 kun amerikkalainen kannabista käyttävä lakimies sanoi: “Perustelemalla marihuanan lääketieteellistä käyttöä saamme ihmiset sen täyden laillistamisen tielle.”

        Laillistamisen kannattajat

        Monet laillistamisen kannattajat ovat käyttäjiä, tai heidän lapsensa ovat.

        Toiset ovat vapaan tahdon kannattajia, joiden mielestä meidän pitäisi saada tehdä ruumiillemme mitä haluamme. Tämähän sopii, kunhan emme puutu kenenkään toisen oikeuksiin. Mutta päihteiden vaikutuksen alaiset kuljettajat voivat tappaa ja tappavat muita ihmisiä. Riippuvuutta potevat ja mielisairaat tarvitsevat hoitoa veronmaksajien kustannuksella, päihteiden vaikutuksen alaiset työntekijät ovat tehottomia ja tuottamattomia. Passiivistakin ”tupakointia” esiintyy.

        Kannabis tienä huumeisiin?

        Tupakka, alkoholi ja kannabis voivat kaikki olla porttina huumeisiin. Äskeinen uusiseelantilainen tutkimus osoitti, että viikoittain kannabista käyttävät etenivät 60 kertaa todennäköisemmin ”kovempiin” huumeisiin. Mitä enemmän he käyttävät, sitä suurempi on riski. Melkein 100% heroiinin käyttäjistä aloitti kannabiksella. Uudet tutkimukset viittaavat siihen, että kannabis voi ”opettaa” aivot käyttämään muita huumeita.



        Lain lieventäminen

        Holland sulki silmänsä kannabikselta 1987 ja on nyt Euroopan rikollisuuden pääkaupunki. Maa tulvii välittäjiä ja on huumeiden, etenkin ekstaasin, pääasiallinen tuottaja ja vientikaupan harjoittaja.
        Sosiaaliset ja terveysongelmat ovat lisääntyneet ja henkilökohtaisen omistuksen määrää on vähennetty 30 grammasta 5 grammaan. Hollannin nykyinen hallitus haluaa sulkea kaikki ”kahvihuoneet”. Monet ovat lopettaneet.

        Huumeluokituksen muutoksen jälkeen vuonna 2001 Britanniassa (UK) säännöllinen kannabiksen käyttö lisääntyy yhä 11 – 12-vuotiaiden poikien keskuudessa, vanhemmat teini-ikäiset näyttävät edenneen kokaiiniin.

        Vahvuus

        1970- ja 1980-luvuilla kasvisperäisen kannabiksen THC-pitoisuus on vain 0.5 - 1%.
        Tämän päivän hollantilaiset muunnelmat kuten ”skunk” ja “nederweed” vaihtelevat pitoisuudeltaan 9-27%. Nämä vahvat tyypit on tavallisesti kasvatettu Britanniassa ja niiden ajatellaan käsittävän 60% täkäläisestä kannabiksen kulutuksesta. Loput täällä käytetystä kannabiksesta sisältää THC:tä noin 4-5%.

        Huumetestit

        Yhä useammat työnantajat testaavat huumeiden käyttöä työpaikoilla – kannabista ilmaantuu viikoittain ja syylliseksi toteaminen estää joiltakuilta viisumin USA:han.

        Asiantuntijoiden lausuntoja

        Mielisairaus: “Viisi vuotta sitten 95% psykiatreista olisi sanonut, ettei kannabis aiheuta psykoosia. Nyt arvioisin, että 95% sanoo sen aiheuttavan.”
        (Professori Robin Murray, Psykiatrian instituutin johtaja, Lontoo. Lokakuu 2006).

        ”Oli virhe, että vuoden 2002 raportissaan The Advisory Council on the Misuse of Drugs kielsi kannabiksen olevan skitsofreniaan myötävaikuttava syy ja että se jatkoi kielteistä asennettaan seuraavat kaksi vuotta ja siten johti ministereitä harhaan, jolloin he toistuvasti lausuivat, ettei kannabiksen ja psykoosin välillä ole syy-yhteyttä.”
        ( Professori Robin Murray, kirje lehdelle The Guardian, 19.1.2006).

        Persoonallisuus: “Ellei identiteetin kehittyminen edisty, teini-ikäinen jää lapsenomaiselle tasolle, jolle ovat ominaisia riippumattomuuden puute ja vajavainen integroituminen aikuisten maailmaan.” (Ruotsalainen tutkija, Jan Ranstrom 2003)

        Akateemiset suoritukset: “Käytä useammin kuin kahdesti viikossa lyhytkin aika, tai käytä 5 vuotta tai kauemmin vaikkapa kerran kuukaudessa, niin molemmat tilanteet johtavat kompromisseihin täysimääräisessä mielenkykyjen käytössä, ja voisivat mahdollisesti johtaa pysyvään heikkenemiseen.”
        (Tri Nadia Solowij, “Cannabis and Cognitive Functioning” [Kannabis ja kognitiivinen toiminta] 1998).

        Nabilonia koskevassa varoituksessa sanotaan: “THC aiheuttaa sekä fyysistä että psykologista riippuvuutta ja sen väärinkäytön vaara on suuri. Se aiheuttaa mielialan muutoksia, muistinmenetystä, psykoosia, koordinaatio- ja käsityskyvyn heikkenemistä sekä raskauskoplikaatioita.”

        Tohtori Robert Dupont, NIDAN perustaja (National Institute for Drug Abuse) USA:ssa sanoi: “Olen pyytänyt anteeksi Amerikan kansalta sitä, että viimeiset 10 vuotta edistin kannabiksen vapauttamista kriminalisoinnista. Tein virheen. Marihuana yhdistää alkoholin ja tupakan pahimmat vaikutukset ja sillä on muita pahoja vaikutuksia, joita kummallakaan näistä kahdesta ei ole.” Hän lisäsi: ”Missään historian vaiheessa ketkään nuoret eivät ole käyttäneet marihuanaa säännöllisesti suurina määrinä. Siksi nuorukaisemme tekevät todellisuudessa itsestään koekaniineja traagisessa kokeilussa. Niin pitkälle kuin tutkimuksemme antaa selvästi viitteitä, tulemme näkemään kauhistavia tuloksia.”
        Mary Brett, terveyskasvatusosaston entinen päällikkö, Dr Challoner’s Grammar School (boys), Amersham, Bucks. UK spokesman for EURAD (Europe against Drugs).
        Viittaukset löydettävissä artikkelista “Cannabis – a general view of its harmful effects”, kirjoittanut Mary Brett Internet-sivulla “Talking about Cannabis”. Kesäkuu 2007.

        Mene muualle noiden "tosiseikkojesi" kanssa.

        ”Missään historian vaiheessa ketkään nuoret eivät ole käyttäneet marihuanaa säännöllisesti suurina määrinä. Siksi nuorukaisemme tekevät todellisuudessa itsestään koekaniineja traagisessa kokeilussa. Niin pitkälle kuin tutkimuksemme antaa selvästi viitteitä, tulemme näkemään kauhistavia tuloksia.”

        Eihän sitä vasta ole käytetty kuin tuhansien vuosien ajan ja tutkimuksiakin on tehty jo jostain 30 -luvulta asti. Hippi 70 -luvulta voi vieläkin olla ihan hyvässä kuosissa vaikka käyttäisikin edelleen runsaasti kannabista. Hänen alkoholisti kaverinsa on jo todennäköisesti mullan alla. Ainiin mutta kun se on RASVALIUKOINEN aine. Se on siis pakko olla tosi vaarallista.

        btw. muista lähdekritiikki.


      • taivaaseen
        1234 kirjoitti:

        Kyllä kyllä. Tuo on suorastaan ERINOMAINEN sivu, osoittaa kuinka säälittävän järjetöntä valistuksemme on. Rakkaalla ystävällämme alkoholilla kun on vaaroina vain "aivot ja maksa ym" ja "joillakin agressiivisuutta".

        Onhan tuo mukavasti tiivistetty, verrattuna siihen mitä esim päihdelinkki antaa :

        "Akuutti päihtymys heikentää ajattelua ja havaintotoimintoja, muun muassa muistia täydelliseen muistinmenetykseen saakka. Suuret alkoholiannokset ovat hengenvaarallisia.

        Vakavia ajattelu- ja havaintotoimintojen häiriöitä, henkistä taantumista. Psykooseja. Ravitsemushäiriöitä, diabetes, kihti, sydän- ja verenkiertosairauksia. Rasvamaksa, alkoholihepatiitti ja maksakirroosi. Aivosairauksia ja -häiriöitä, epilepsiaa. Ääreishermosto – ja lihassairauksia. Närästys, ruokatorven syöpä ja ylävatsan, vatsalaukun ja suoliston sairauksia kuten mahahaava ja paksunsuolen syöpä. Krooninen haimatulehdus. Sydämen vajaatoimintaa, rytmihäiriöitä sekä sydänperäisiä äkkikuolemia. Kohonnut verenpaine. Impotenssi, kivesten surkastuminen, hedelmättömyys ja rintarauhasten suurentuminen miehillä. Naisilla munasarjojen toimintahäiriöt, kuukautishäiriöt ja hedelmättömyys. Alkoholi kasvattaa rintasyövän riskiä. Osteoporoosi (luukato) molemmilla sukupuolilla. Suun, nielun, kurkunpään, ruokatorven ja maksan syövät. Anemia. Vakavia tulehdussairauksia kuten verenmyrkytys, keuhkokuume ja tuberkuloosi."

        Kuten nimikin sanoo, sivu on tarkoitettu niille, jotka ovat valmiita uskomaan mitä tahansa sokeasti.

        joo, ei mulla muuta. Bioetanolilla taivaaseen.


      • ja mutua
        1234 kirjoitti:

        Olet luonnollisestikin oikeassa, kun käytät tuollaista kieltä. Miten kukaan voi käyttää tuollasita kieltä ollessaan väärässä? Argumentointikykysi sokaisee minut loistavuudellaan.

        "Eiköhän arvon numerosarja voisi toimia todisteena siitä, että kannabis tuhoaa älyllisen aivotoiminnan."

        Kylläkyllä, takuulla. Näytätkö ystävällisesti viesteistäni sen osan, joka todistaa tuon? Olet kovin agressiivinen, oletko huomannut? Ymmärrän toki, pelko saa ihmisen käyttäytymään irrationaalisesti. Koita kuitenkin hillitä itsesi ja pelkosi niin on helpompaa elää.

        "Hamppuapinat vetäköön itsensä hirteen"

        Määritteletkö minulle, mikä on hamppuapina? Miellän sen hampun ja apinan risteytykseksi, jota en tietääkseni ole enkä siis koe tarvetta poistua täältä narun avulla.

        "Etkö ymmärrä kirjoitettua kieltä vai mikä on ongelma?"

        Ymmärrän toki. Osaan lukea melkoisen hyvin. Ylioppilastodistuksessani on äidinkielen kohdalla M. Viestiesi laadusta päätellen kykenen kommunikoimaan jopa paremmin kuin sinä. Kykenen myös moneen muuhun asiaan! Osaan laskea lukuja yhteen, jopa kertoa niitä! Haluatko tietää mitä muuta osaan?
        Ongelmaahan minulla ei ole. Minä tosin taidan olla sinun ongelmasi, pilaan ihanan fantasiasi keksityistä vaaroista? Surullista.

        "...tänne emme kaipaa mielipidettäsi"

        Ah, täällä käsitellään mielipiteitä? No olisit heti sanonut. Luulin että täällä käydään faktapitoista keskustelua kannabiksen vaaroista.


        "Tämä ketju on tarkoitettu kannabiksen haitoille."

        Olisiko järkevämpää keskustella asiallisesti niistä todellisista vaaroista? Vaikka onhan mielipidekyselykin ihan mielenkiintoinen.. "Mikä on mielestäsi hauskin kannabiksen keksitty, perustelematon vaara?"
        Minun vastaukseni tähän taitaa olla VS:n 'persoonallisuuden muuttuminen'.

        "Ah, täällä käsitellään mielipiteitä? No olisit heti sanonut. Luulin että täällä käydään faktapitoista keskustelua kannabiksen vaaroista."

        Luulisi, että vierestä seuranneen pojan kohtalo kelpaisi faktapitoiseksi keskustelunaiheeksi. Eikös hän ole jonkun diagnoosinkin saanut? Kannabispsykoosi? Te hamppuun rakastuneet näettä asiat vajavaisesti, ns. putkinäöllä. Kiellätte vielä itseltänne sen, että valehtelette itsellenne. Mutta ei se nyt niin vaarallista ole, alkaa vaan ärsyttämään kun teillä pyörii aina sama levy.

        Sitä paitsi miksi pelkäätte mutukeskustelua? Siksikö, että voitte näin ohittaa tietoisuudestanne kaikki kannabiksen aiheuttamat haitat, mitä palstalaiset ovat pilvenpolttajissa nähneet?


      • ronettaja
        ja mutua kirjoitti:

        "Ah, täällä käsitellään mielipiteitä? No olisit heti sanonut. Luulin että täällä käydään faktapitoista keskustelua kannabiksen vaaroista."

        Luulisi, että vierestä seuranneen pojan kohtalo kelpaisi faktapitoiseksi keskustelunaiheeksi. Eikös hän ole jonkun diagnoosinkin saanut? Kannabispsykoosi? Te hamppuun rakastuneet näettä asiat vajavaisesti, ns. putkinäöllä. Kiellätte vielä itseltänne sen, että valehtelette itsellenne. Mutta ei se nyt niin vaarallista ole, alkaa vaan ärsyttämään kun teillä pyörii aina sama levy.

        Sitä paitsi miksi pelkäätte mutukeskustelua? Siksikö, että voitte näin ohittaa tietoisuudestanne kaikki kannabiksen aiheuttamat haitat, mitä palstalaiset ovat pilvenpolttajissa nähneet?

        Jos puhuttaisiin päihdepolitiikasta?

        "Te hamppuun rakastuneet näettä asiat vajavaisesti, ns. putkinäöllä."

        Mihin viittaat?

        "Kiellätte vielä itseltänne sen, että valehtelette itsellenne. Mutta ei se nyt niin vaarallista ole, alkaa vaan ärsyttämään kun teillä pyörii aina sama levy."

        Mikä levy? Mistä mielestäsi pitäisi keskustella? Sano nyt ihmeessä jotta voimme parantaa palstan keskusteluita, ainakin osaltamme.

        "Sitä paitsi miksi pelkäätte mutukeskustelua? Siksikö, että voitte näin ohittaa tietoisuudestanne kaikki kannabiksen aiheuttamat haitat, mitä palstalaiset ovat pilvenpolttajissa nähneet?"

        Mistä helvetistä palstalaiset tunnistavat pilvenpolttajissa _kannabiksen aiheuttamat haitat_? Ai ei mistään. No siinä tapauksessa jättäkäämme asiantuntijoille, aka tutkijoille tutkittavaksi mitä kannabis aiheuttaa ja mitä se ei aiheuta.


      • Epäilijä80
        ----- kirjoitti:

        Eiköhän arvon numerosarja voisi toimia todisteena siitä, että kannabis tuhoaa älyllisen aivotoiminnan. Sanoin ensimmäisessä avausviestissäni, että "Hamppuapinat vetäköön itsensä hirteen, teidän perusteluja en tässä viestiketjussa kaipaile. Toista: Hamppuapinoiden avautumisia ei kaivata, menkää pois.". Etkö ymmärrä kirjoitettua kieltä vai mikä on ongelma? Mene puskastahuutelemaan muihin ketjuihin, tänne emme kaipaa mielipidettäsi. Tämä ketju on tarkoitettu kannabiksen haitoille.

        Kysyn, että miten voidaan käydä monipuolista ja kehittävää keskustelua ilman kyseenalaistamista eli yleisen mielipiteen asettamista kommentoitavaksi kaikille?

        "Miksi vaimon hakkaaminen on kliffaa? Ja ne, jotka eivät vetäse omaa naistaan tattiin VOIVAT PITÄÄ NAAMARINSA KIINNI." Hohhoijaa.

        Ja EI. En ole hamppuapina, minua vain risoo suuresti suomalainen sokea huumepolitiikka, vanhanaikainen ja vääristävä kouluissa tehtävä huumevalistus porttiteorioineen, alkoholin käytön aliarvioiminen sekä viestiketjun aloittavassa tekstissä "eräiden tutkimusten" alkuperä eli lähteiden täydellinen puuttuminen.


      • ei ei ei
        taivaaseen kirjoitti:

        joo, ei mulla muuta. Bioetanolilla taivaaseen.

        Ei ensimmäisen sukupolven biodieselille, ja ei myöskin palmuöljyn rahtaukselle sademetsävyöhykkeeltä.

        Kyllä toisen (tai kolmannen?) sukupolven biodieselille, jota tehdään suurimman biomassan tarjoavasta materiaalista. Ko. materiaali lienee DuPontin patentoimaan tuleva GM hamppu.


      • THC-4ever
        ---- kirjoitti:

        Mikä on hamppuapinan ongelma, kun et osaa käskyjä totella? En kysynyt täällä mielipidettäsi siitä onko kannabis haitallista tai siitä, että puhunko asiallisesti vaiko en. Kysyin kannabiksen haitoista, en muusta.

        Mikä luulet olevasi..? Joku vitun alkoholi-apina vissiin..! Ja kannabisko muka vaarallista..? No ei todellakaan ole..! Sut on vaan aivopesty ja sen takii jouduit psykoosiin ja elät nyt sun omassa paskassa haavemaailmassa..! Mee ittees tai hyppää mereen enneks sut heitetään sinne mummos hyväksikäyttäjä rasisti..!


      • wihiii
        ---- kirjoitti:

        Mikä on hamppuapinan ongelma, kun et osaa käskyjä totella? En kysynyt täällä mielipidettäsi siitä onko kannabis haitallista tai siitä, että puhunko asiallisesti vaiko en. Kysyin kannabiksen haitoista, en muusta.

        tollasta homooko pitäis totella ..hohohohoh


      • peace___
        ---- kirjoitti:

        Mikä on hamppuapinan ongelma, kun et osaa käskyjä totella? En kysynyt täällä mielipidettäsi siitä onko kannabis haitallista tai siitä, että puhunko asiallisesti vaiko en. Kysyin kannabiksen haitoista, en muusta.

        ...dokupetteri! Sinähän et tätä palstaa omista, joten hajoa siihen. KYllä tähän saa kirjoittaa kuka ikinä haluaa. Alkomaholi lienee sulattanut vähäiset neuronisi... Tässä näemme alkoholin haitat!!!


      • Tunge pääsi perseeseen
        ---- kirjoitti:

        Mikä on hamppuapinan ongelma, kun et osaa käskyjä totella? En kysynyt täällä mielipidettäsi siitä onko kannabis haitallista tai siitä, että puhunko asiallisesti vaiko en. Kysyin kannabiksen haitoista, en muusta.

        ja painu vittuun. Se oli käsky!


      • aivoja...

        Kannabiksen käyttö pienentää aivoja.
        Kannabiksen käyttäjillä esiintyy myös enemmän psykoottisia oireita kuin verrokkihenkilöillä, ja selviytyminen kielellistä oppimista mittaavista testeistä on heikompaa.

        Aivojen magneettikuvauksessa ilmeni, että kannabista käyttävien hippokampukset olivat pienemmät (12,1 % oikealla ja 11,9 % vasemmalla) kuin verrokeilla. Myös mantelitumakkeet olivat ( 7,1%) kannabiksen käyttäjillä verrokkeja selvästi pienemmät.

        Regional Brain Abnormalities Associated With Long-term Heavy Cannabis UsContext Cannabis is the most widely used illicit drug in the developed world. Despite this, there is a paucity of research examining its long-term effect on the human brain.
        Main Outcome Measures Volumetric measures of the hippocampus and the amygdala combined with measures of cannabis use. Subthreshold psychotic symptoms and verbal learning ability were also measured.

        Results Cannabis users had bilaterally reduced hippocampal and amygdala volumes (P = .001), with a relatively (and significantly [P = .02]) greater magnitude of reduction in the former (12.0% vs 7.1%). Left hemisphere hippocampal volume was inversely associated with cumulative exposure to cannabis during the previous 10 years (P = .01) and subthreshold positive psychotic symptoms (P < .001). Positive symptom scores were also associated with cumulative exposure to cannabis (P = .048). Although cannabis users performed significantly worse than controls on verbal learning (P < .001), this did not correlate with regional brain volumes in either group.

        Conclusions These results provide new evidence of exposure-related structural abnormalities in the hippocampus and amygdala in long-term heavy cannabis users and corroborate similar findings in the animal literature. These findings indicate that heavy daily cannabis use across protracted periods exerts harmful effects on brain tissue and mental health.

        Arch Gen Psychiatry. 2008;65(6):694-701.
        http://archpsyc.ama-assn.org/cgi/content/full/65/6/694


      • Kari Helistö7

        Poliisit tiedä mitään kannabiksen todellisuudesta. Kyllä siihen tutkijoita ja kannabistietelijööitä tarvitaan, että saada puolueetonta näkökulmaa.


      • joku vaan
        ----- kirjoitti:

        Eiköhän arvon numerosarja voisi toimia todisteena siitä, että kannabis tuhoaa älyllisen aivotoiminnan. Sanoin ensimmäisessä avausviestissäni, että "Hamppuapinat vetäköön itsensä hirteen, teidän perusteluja en tässä viestiketjussa kaipaile. Toista: Hamppuapinoiden avautumisia ei kaivata, menkää pois.". Etkö ymmärrä kirjoitettua kieltä vai mikä on ongelma? Mene puskastahuutelemaan muihin ketjuihin, tänne emme kaipaa mielipidettäsi. Tämä ketju on tarkoitettu kannabiksen haitoille.

        http://kannabisuutiset.wordpress.com/2009/10/18/tahtietieteilija-carl-saganin-ajatuksia-pilvesta/


      • joku vaan
        ----- kirjoitti:

        Eiköhän arvon numerosarja voisi toimia todisteena siitä, että kannabis tuhoaa älyllisen aivotoiminnan. Sanoin ensimmäisessä avausviestissäni, että "Hamppuapinat vetäköön itsensä hirteen, teidän perusteluja en tässä viestiketjussa kaipaile. Toista: Hamppuapinoiden avautumisia ei kaivata, menkää pois.". Etkö ymmärrä kirjoitettua kieltä vai mikä on ongelma? Mene puskastahuutelemaan muihin ketjuihin, tänne emme kaipaa mielipidettäsi. Tämä ketju on tarkoitettu kannabiksen haitoille.

        http://kannabisuutiset.wordpress.com/


      • Zombintappaja
        1234 kirjoitti:

        Oletkos vieläkään ymmärtänyt mikä tuossa tekstissä on vikana?

        Luetteletko tuon tekstin lähteet? Miksi se on ristiriidassa itsensä kanssa? Miksi se sisältää täysin järjetöntä, selkeästi keksittyä tietoa?

        Oletko sentään ymmärtänyt mikä on argumentointivirhe nimeltä "auktoriteettiin vetoaminen"?

        Niinkuin sanoin olette hamppukultisteja. Todellisuudentajunne on hämärtynyt huumeita vetäessä.


      • Hampuusi12975

        Lähde: Juha Kemppinen .................. Yhden ihmisen jorinoihin päätit sitten uskoa. Maailmalla ja EU:ssa on todistettu että kannabis ei olekkaan niin vaarallista kuin esim. 20 vuotta sitten väitettiin.


      • Methete57
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Jälleen tuli tilaisuus laittaa TOSISEIKAT pöytään.

        KANNABIS – TOSISEIKAT
        Kannabis (marihuana, potti, ruoho, rehu, hasis, kukka) on hallusinogeeni [harha-aistimuksia aiheuttava aine], rauhoittava aine ja tavallisin laiton huume.

        Miten huumeet toimivat aivoissa

        Sadalla miljardilla hermosolulla (neuroneilla) saattaa olla jopa 10.000 yhteyttä muihin neuroneihin aivojen valtavassa verkostossa. Viestit kulkevat hermosäikeitä pitkin sähköimpulsseina, sitten ylittävät neuroneiden välisen raon (synapsin) kemiallisessa muodossa – välittäjäaineina – aivojen luonnollisina ”huumeina”. Kullakin välittäjäaineen molekyylilla on määrätynlainen muoto, joten se sopii vastaanottavan puolen seuraavaan neuroniin samoin kuin avain sopii lukkoon.

        Mielentilaa muuttavat huumeet kuten kannabis tai täsmällisemmin THC (tetrahydrokannabinoli), aine jolla pääsee ”pilveen”, matkivat näiden välittäjäaineiden muotoja, jolloin aivot tulevat ”huijatuiksi”. Kannabis matkii anandamidia ja puuttuu myös muiden välittäjäaineiden liikkumiseen, koska THC liukenee rasvaisiin solukalvoihin ja pysyy niissä. Viisikymmentä prosenttia THC:stä on jäljellä vielä viikon kuluttua ja kymmenen prosenttia kuukautta myöhemmin. Jälkiä on vielä havaittavissa hiuksissa ja virtsassa viikkoja tämän jälkeen.

        Välittömät vaikutukset

        Nautitaan euforian [hyvän olon] aikaansaamiseksi, poltetaan tupakan tavoin ilman tupakkaa tai tupakan kanssa, tai syödään hasiskakkuina. (Edistää kuitenkin sitä mielialaa, jossa olet, joten voi saada olon tuntumaan pahemmaltakin.)

        Päihde alkoholin tavoin, joten ei pitäisi ajaa autoa. Jos olet ottanut tänään, sinun ei pitäisi ajaa huomenna. (Lentäjät eivät kyenneet lentosimulaattoreissa ”laskeutumaan” oikein vielä 24 tuntia tai enemmän kannabisannoksen jälkeen, eikä heillä ollut mitään käsitystä siitä, mikä meni väärin.)

        Yksi 20 mg annos aiheuttaa laillisen rattijuopumusrajan ylityksen. Kannabiksen ja alkoholin yhteisvaikutus on 16 kertaa vaarallisempaa kuin se, että ottaa pelkästään kumpaa tahansa ainetta.

        Paniikkikohtauksia ja vainoharhaluuloisuutta voi esiintyä välittömästi annoksen jälkeen.

        Pitkäaikaisvaikutukset

        Vain yksi käyttökerta viikossa tai jopa kerta kuukaudessa takaa pysyvän THC-pitoisuuden. Koska muihin välittäjäaineisiin vaikutetaan, uudet hermoyhteydet eivät muodostu oikein. Keskittyminen, oppiminen ja muisti kärsivät pahoin. Kouluarvosanat laskevat, jotkut opiskelijat menettävät yliopistopaikkansa. Kehittyy kannabispersoonallisuus. Käyttäjät tulevat joustamattomiksi, eivät pysty suunnittelemaan päiväänsä asianmukaisesti, eivät siedä kritiikkiä, kokevat vaikeaksi ilmaista itseään.
        He tuntevat olonsa yksinäiseksi, kurjaksi ja väärin ymmärretyksi. Apatia, motivaation puute ja syrjäytyminen on tavallista.

        Harvat lapset, jotka käyttävät kannabista vain satunnaisestikin, suoriutuvat täysin.

        Riippuvuus

        Psykologinen riippuvuus, kannabiksen kaipuu on hyvin voimakasta.

        Fyysistä riippuvuutta esiintyy. Kun yhä enemmän THC:tä kuluu, tehdään lisää reseptoripaikkoja, ja sietokyky kasvaa, kun enemmän THC:tä tarvitaan saman vaikutuksen aikaansaamiseen. Kaikki reseptoripaikat ovat tyydytyksen tarpeessa, tämä on fyysistä riippuvuutta. Vieroitusoireet eivät ole niin dramaattisia kuin heroiinilla, koska THC pysyy kehossa. USA:ssa hoidetaan nykyään enemmän nuoria marihuana-riippuvuuden takia kuin alkoholin vuoksi.

        Millekään riippuvuudelle ei ole takuuvarmaa parannuskeinoa.

        Mielenterveys

        Tiedejulkaisuissa on vuosikymmenet ollut raportteja kannabispsykoosista. Kannabis aiheuttaa enemmän mielisairautta kuin heroiinin kaltaiset huumeet.

        Psykoosin, levottomuuden ja masennuksen riskitekijät liikkuvat asteikolla 3 – 5. Käyttö voi aiheuttaa tai laukaista skitsofrenian tai pahentaa tilaa. Kannabis lisää dopamiini-välittäjäaineen määrää aivoissa. Skitsofreenikon aivoissa on liikaa dopamiinia, ja Parkinsonin taudista kärsivillä liian vähän. (Yhdellä ihmisellä neljästä on viallinen geeni valvomassa dopamiinin vapautumista. Jos lapsi perii geenin kopion kummaltakin vanhemmalta ja jos he silloin käyttävät kannabista, todennäköisyys, että hänelle kehittyy skitsofrenia nousee väestön normaalista yhdestä tai kahdesta prosentista 15 prosenttiin.) Geenin olemassaolo nostaa riskiä 5- tai 6-kertaiseksi.

        Väkivalta ja itsemurha Eräässä ruotsalaisessa tutkimuksessa havaittiin enemmän itsemurhia kannabiksen käyttäjillä kuin alkoholin, amfetamiinin tai heroiinin käyttäjillä.
        Kuolintapa oli väkivaltaisempi.
        Eräässä tutkimuksessa vuonna 2001 Dunedinista havaittiin, että nuoret miespuoliset kannabiksen käyttäjät olivat lähes viisi kertaa todennäköisemmin väkivaltaisia kuin ne, jotka eivät käytä, ja riski alkoholia käyttävillä oli kolmen vaiheilla. Väkivaltaisuutta näyttää esiintyvän psykoosien yhteydessä tai vieroituksen aikana.

        Muita vaikutuksia ruumiissa

        Kannabis sisältää enemmän syöpää aiheuttavia aineita kuin tupakka, sen savu kerrostaa kolmesta neljään kertaa enemmän tervaa keuhkoihin ja hengitysteihin. Keuhkosyöpää, keuhkoputkentulehduksia ja emfyseemaa on raportoitu. Harvinaisia pää- ja kaulasyöpiä on nyt löydetty nuorilta kannabiksen käyttäjiltä. Näiden tilojen keski-ikä tupakoitsijoilla on 64.

        Immuunijärjestelmä vahingoittuu. Veren valkosoluja tuotetaan vähemmän, monet ovat epänormaaleja eivätkä selviydy voittajina infektioista. Ihmisete ovat alttiimpia sairauksille, heidän tautinsa on ankarampi ja he sairastavat kauemmin.

        Siemennesteen tuotanto laskee. Hedelmättömyyttä ja impotenssia on raportoitu.

        Kannabista käyttävien äitien lapset ovat pienempiä, hyperaktiivisia ja kokevat käyttäytymis- ja oppimisvaikeuksia ja saavat 10 kertaa todennäköisemmin leukemian.

        THC häiritsee uusien solujen tuotantoa aikuisen ruumiissa – valkoisten verisolujen, sperman ja sikiösolujen. (Se aiheuttaa DNA:n virheellistä kopioitumista ja nopeuttaa solukuolemaa.)

        Verenpaine ja sykenopeus nousevat stressitasoille. Sydänkohtauksia on raportoitu.
        Kaksi teini-ikäistä sai kohtauksia ja kuoli kannabisbileitten seurauksena, eräs toinen jäi halvaantuneeksi.

        Lääketieteelliset perusteet

        Lain mukaan lääkkeiden tulee olla puhtaita kemiallisia aineita, niin että niiden vaikutukset ovat ennustettavissa ja valvottavissa. Heroiini ja kokaiini sopivat tähän kategoriaan. Kannabis sisältää yli 400 kemiallista ainetta. BMA testaa parhaillaan yli 60 siten puhdistettua kannabinoidia (kannabiskasville ominaisia aineita) mahdollisina lääkkeinä ja se on oikea toimintatapa.

        Synteettisesti puhdistettu THC, Nabilone, (Marinol USA:ssa) on jo saatavissa sairaalakäyttöön, mutta sillä on monia sivuvaikutuksia eikä se ole lääkäreitten suosiossa.

        Kaikki alkoi 1979 kun amerikkalainen kannabista käyttävä lakimies sanoi: “Perustelemalla marihuanan lääketieteellistä käyttöä saamme ihmiset sen täyden laillistamisen tielle.”

        Laillistamisen kannattajat

        Monet laillistamisen kannattajat ovat käyttäjiä, tai heidän lapsensa ovat.

        Toiset ovat vapaan tahdon kannattajia, joiden mielestä meidän pitäisi saada tehdä ruumiillemme mitä haluamme. Tämähän sopii, kunhan emme puutu kenenkään toisen oikeuksiin. Mutta päihteiden vaikutuksen alaiset kuljettajat voivat tappaa ja tappavat muita ihmisiä. Riippuvuutta potevat ja mielisairaat tarvitsevat hoitoa veronmaksajien kustannuksella, päihteiden vaikutuksen alaiset työntekijät ovat tehottomia ja tuottamattomia. Passiivistakin ”tupakointia” esiintyy.

        Kannabis tienä huumeisiin?

        Tupakka, alkoholi ja kannabis voivat kaikki olla porttina huumeisiin. Äskeinen uusiseelantilainen tutkimus osoitti, että viikoittain kannabista käyttävät etenivät 60 kertaa todennäköisemmin ”kovempiin” huumeisiin. Mitä enemmän he käyttävät, sitä suurempi on riski. Melkein 100% heroiinin käyttäjistä aloitti kannabiksella. Uudet tutkimukset viittaavat siihen, että kannabis voi ”opettaa” aivot käyttämään muita huumeita.



        Lain lieventäminen

        Holland sulki silmänsä kannabikselta 1987 ja on nyt Euroopan rikollisuuden pääkaupunki. Maa tulvii välittäjiä ja on huumeiden, etenkin ekstaasin, pääasiallinen tuottaja ja vientikaupan harjoittaja.
        Sosiaaliset ja terveysongelmat ovat lisääntyneet ja henkilökohtaisen omistuksen määrää on vähennetty 30 grammasta 5 grammaan. Hollannin nykyinen hallitus haluaa sulkea kaikki ”kahvihuoneet”. Monet ovat lopettaneet.

        Huumeluokituksen muutoksen jälkeen vuonna 2001 Britanniassa (UK) säännöllinen kannabiksen käyttö lisääntyy yhä 11 – 12-vuotiaiden poikien keskuudessa, vanhemmat teini-ikäiset näyttävät edenneen kokaiiniin.

        Vahvuus

        1970- ja 1980-luvuilla kasvisperäisen kannabiksen THC-pitoisuus on vain 0.5 - 1%.
        Tämän päivän hollantilaiset muunnelmat kuten ”skunk” ja “nederweed” vaihtelevat pitoisuudeltaan 9-27%. Nämä vahvat tyypit on tavallisesti kasvatettu Britanniassa ja niiden ajatellaan käsittävän 60% täkäläisestä kannabiksen kulutuksesta. Loput täällä käytetystä kannabiksesta sisältää THC:tä noin 4-5%.

        Huumetestit

        Yhä useammat työnantajat testaavat huumeiden käyttöä työpaikoilla – kannabista ilmaantuu viikoittain ja syylliseksi toteaminen estää joiltakuilta viisumin USA:han.

        Asiantuntijoiden lausuntoja

        Mielisairaus: “Viisi vuotta sitten 95% psykiatreista olisi sanonut, ettei kannabis aiheuta psykoosia. Nyt arvioisin, että 95% sanoo sen aiheuttavan.”
        (Professori Robin Murray, Psykiatrian instituutin johtaja, Lontoo. Lokakuu 2006).

        ”Oli virhe, että vuoden 2002 raportissaan The Advisory Council on the Misuse of Drugs kielsi kannabiksen olevan skitsofreniaan myötävaikuttava syy ja että se jatkoi kielteistä asennettaan seuraavat kaksi vuotta ja siten johti ministereitä harhaan, jolloin he toistuvasti lausuivat, ettei kannabiksen ja psykoosin välillä ole syy-yhteyttä.”
        ( Professori Robin Murray, kirje lehdelle The Guardian, 19.1.2006).

        Persoonallisuus: “Ellei identiteetin kehittyminen edisty, teini-ikäinen jää lapsenomaiselle tasolle, jolle ovat ominaisia riippumattomuuden puute ja vajavainen integroituminen aikuisten maailmaan.” (Ruotsalainen tutkija, Jan Ranstrom 2003)

        Akateemiset suoritukset: “Käytä useammin kuin kahdesti viikossa lyhytkin aika, tai käytä 5 vuotta tai kauemmin vaikkapa kerran kuukaudessa, niin molemmat tilanteet johtavat kompromisseihin täysimääräisessä mielenkykyjen käytössä, ja voisivat mahdollisesti johtaa pysyvään heikkenemiseen.”
        (Tri Nadia Solowij, “Cannabis and Cognitive Functioning” [Kannabis ja kognitiivinen toiminta] 1998).

        Nabilonia koskevassa varoituksessa sanotaan: “THC aiheuttaa sekä fyysistä että psykologista riippuvuutta ja sen väärinkäytön vaara on suuri. Se aiheuttaa mielialan muutoksia, muistinmenetystä, psykoosia, koordinaatio- ja käsityskyvyn heikkenemistä sekä raskauskoplikaatioita.”

        Tohtori Robert Dupont, NIDAN perustaja (National Institute for Drug Abuse) USA:ssa sanoi: “Olen pyytänyt anteeksi Amerikan kansalta sitä, että viimeiset 10 vuotta edistin kannabiksen vapauttamista kriminalisoinnista. Tein virheen. Marihuana yhdistää alkoholin ja tupakan pahimmat vaikutukset ja sillä on muita pahoja vaikutuksia, joita kummallakaan näistä kahdesta ei ole.” Hän lisäsi: ”Missään historian vaiheessa ketkään nuoret eivät ole käyttäneet marihuanaa säännöllisesti suurina määrinä. Siksi nuorukaisemme tekevät todellisuudessa itsestään koekaniineja traagisessa kokeilussa. Niin pitkälle kuin tutkimuksemme antaa selvästi viitteitä, tulemme näkemään kauhistavia tuloksia.”
        Mary Brett, terveyskasvatusosaston entinen päällikkö, Dr Challoner’s Grammar School (boys), Amersham, Bucks. UK spokesman for EURAD (Europe against Drugs).
        Viittaukset löydettävissä artikkelista “Cannabis – a general view of its harmful effects”, kirjoittanut Mary Brett Internet-sivulla “Talking about Cannabis”. Kesäkuu 2007.

        Vierestä seurannut kirjoitit:

        "Pitkäaikaisvaikutukset

        Vain yksi käyttökerta viikossa tai jopa kerta kuukaudessa takaa pysyvän THC-pitoisuuden. Koska muihin välittäjäaineisiin vaikutetaan, uudet hermoyhteydet eivät muodostu oikein. Keskittyminen, oppiminen ja muisti kärsivät pahoin. Kouluarvosanat laskevat, jotkut opiskelijat menettävät yliopistopaikkansa. Kehittyy kannabispersoonallisuus. Käyttäjät tulevat joustamattomiksi, eivät pysty suunnittelemaan päiväänsä asianmukaisesti, eivät siedä kritiikkiä, kokevat vaikeaksi ilmaista itseään.
        He tuntevat olonsa yksinäiseksi, kurjaksi ja väärin ymmärretyksi. Apatia, motivaation puute ja syrjäytyminen on tavallista. "

        THC hajoaa muiksi yhdisteiksi ja osa "varastoituu" hajotakseen myöhemmin. Puoliintumisaika hajoamistuotteilla on 8 pvä. Kohtuullisen pitkäaikaisenkaan käytön vaikutukset eivät ole läheskään niin dramaattisia kuin annat ymmärtää.. Oman kokemukseni mukaan suunnitelmallisuuden vaikeudet, uudeen oppimisen vaikeudet, tai persoonallisuuden muutokset, tapahtuvat silloin kun käyttö on kroonista, eli kun kannabista käytetään jatkuvasti ja koko ajan määriä lisäten.

        Kohtuukäyttäjällä ei ole vaaraa moisista muutoksista. Kannabis ei vaikuta oppimiskykyyn kuin akuutin päihtymyksen aikana, ja silloinkin suuri merkitys on poltetun kannabiksen laadulla. Kannabiksen ainesosien välisellä suhteella on hyvin merkittävä merkitys myös kannabiksen vaikutuksiin ja mm. CBD yhdisteen on todettu toimivan antipsykoottisesti ja poistavan ahdistusta.

        Itse käytän kannabista n. kerran kuussa frekvenssillä( joskus tiuhemminkin), ja väittäisin, että älyllinen kapasiteetti on vähintäänkin samaa tasoa kuin se on aina ollut. Uusien asioiden oppiminen, suunnitelmallinen toiminta tai vuorovaikutustaidot eivät todellakaan kärsi, vaikka polttelisin joka viikonloppu. Joka viikonloppuisella kännäämisellä on paljon rankemmat vaikutukset menestymiseen hyvin vaativissa työtehtävissä ja sosiaalisissa taidoissa. Alkoholi tuhoaa kerta kerran jälkeen aivosoluja, mutta kannabis ei tuhoa yhtään mitään.


      • Methete57
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Jälleen tuli tilaisuus laittaa TOSISEIKAT pöytään.

        KANNABIS – TOSISEIKAT
        Kannabis (marihuana, potti, ruoho, rehu, hasis, kukka) on hallusinogeeni [harha-aistimuksia aiheuttava aine], rauhoittava aine ja tavallisin laiton huume.

        Miten huumeet toimivat aivoissa

        Sadalla miljardilla hermosolulla (neuroneilla) saattaa olla jopa 10.000 yhteyttä muihin neuroneihin aivojen valtavassa verkostossa. Viestit kulkevat hermosäikeitä pitkin sähköimpulsseina, sitten ylittävät neuroneiden välisen raon (synapsin) kemiallisessa muodossa – välittäjäaineina – aivojen luonnollisina ”huumeina”. Kullakin välittäjäaineen molekyylilla on määrätynlainen muoto, joten se sopii vastaanottavan puolen seuraavaan neuroniin samoin kuin avain sopii lukkoon.

        Mielentilaa muuttavat huumeet kuten kannabis tai täsmällisemmin THC (tetrahydrokannabinoli), aine jolla pääsee ”pilveen”, matkivat näiden välittäjäaineiden muotoja, jolloin aivot tulevat ”huijatuiksi”. Kannabis matkii anandamidia ja puuttuu myös muiden välittäjäaineiden liikkumiseen, koska THC liukenee rasvaisiin solukalvoihin ja pysyy niissä. Viisikymmentä prosenttia THC:stä on jäljellä vielä viikon kuluttua ja kymmenen prosenttia kuukautta myöhemmin. Jälkiä on vielä havaittavissa hiuksissa ja virtsassa viikkoja tämän jälkeen.

        Välittömät vaikutukset

        Nautitaan euforian [hyvän olon] aikaansaamiseksi, poltetaan tupakan tavoin ilman tupakkaa tai tupakan kanssa, tai syödään hasiskakkuina. (Edistää kuitenkin sitä mielialaa, jossa olet, joten voi saada olon tuntumaan pahemmaltakin.)

        Päihde alkoholin tavoin, joten ei pitäisi ajaa autoa. Jos olet ottanut tänään, sinun ei pitäisi ajaa huomenna. (Lentäjät eivät kyenneet lentosimulaattoreissa ”laskeutumaan” oikein vielä 24 tuntia tai enemmän kannabisannoksen jälkeen, eikä heillä ollut mitään käsitystä siitä, mikä meni väärin.)

        Yksi 20 mg annos aiheuttaa laillisen rattijuopumusrajan ylityksen. Kannabiksen ja alkoholin yhteisvaikutus on 16 kertaa vaarallisempaa kuin se, että ottaa pelkästään kumpaa tahansa ainetta.

        Paniikkikohtauksia ja vainoharhaluuloisuutta voi esiintyä välittömästi annoksen jälkeen.

        Pitkäaikaisvaikutukset

        Vain yksi käyttökerta viikossa tai jopa kerta kuukaudessa takaa pysyvän THC-pitoisuuden. Koska muihin välittäjäaineisiin vaikutetaan, uudet hermoyhteydet eivät muodostu oikein. Keskittyminen, oppiminen ja muisti kärsivät pahoin. Kouluarvosanat laskevat, jotkut opiskelijat menettävät yliopistopaikkansa. Kehittyy kannabispersoonallisuus. Käyttäjät tulevat joustamattomiksi, eivät pysty suunnittelemaan päiväänsä asianmukaisesti, eivät siedä kritiikkiä, kokevat vaikeaksi ilmaista itseään.
        He tuntevat olonsa yksinäiseksi, kurjaksi ja väärin ymmärretyksi. Apatia, motivaation puute ja syrjäytyminen on tavallista.

        Harvat lapset, jotka käyttävät kannabista vain satunnaisestikin, suoriutuvat täysin.

        Riippuvuus

        Psykologinen riippuvuus, kannabiksen kaipuu on hyvin voimakasta.

        Fyysistä riippuvuutta esiintyy. Kun yhä enemmän THC:tä kuluu, tehdään lisää reseptoripaikkoja, ja sietokyky kasvaa, kun enemmän THC:tä tarvitaan saman vaikutuksen aikaansaamiseen. Kaikki reseptoripaikat ovat tyydytyksen tarpeessa, tämä on fyysistä riippuvuutta. Vieroitusoireet eivät ole niin dramaattisia kuin heroiinilla, koska THC pysyy kehossa. USA:ssa hoidetaan nykyään enemmän nuoria marihuana-riippuvuuden takia kuin alkoholin vuoksi.

        Millekään riippuvuudelle ei ole takuuvarmaa parannuskeinoa.

        Mielenterveys

        Tiedejulkaisuissa on vuosikymmenet ollut raportteja kannabispsykoosista. Kannabis aiheuttaa enemmän mielisairautta kuin heroiinin kaltaiset huumeet.

        Psykoosin, levottomuuden ja masennuksen riskitekijät liikkuvat asteikolla 3 – 5. Käyttö voi aiheuttaa tai laukaista skitsofrenian tai pahentaa tilaa. Kannabis lisää dopamiini-välittäjäaineen määrää aivoissa. Skitsofreenikon aivoissa on liikaa dopamiinia, ja Parkinsonin taudista kärsivillä liian vähän. (Yhdellä ihmisellä neljästä on viallinen geeni valvomassa dopamiinin vapautumista. Jos lapsi perii geenin kopion kummaltakin vanhemmalta ja jos he silloin käyttävät kannabista, todennäköisyys, että hänelle kehittyy skitsofrenia nousee väestön normaalista yhdestä tai kahdesta prosentista 15 prosenttiin.) Geenin olemassaolo nostaa riskiä 5- tai 6-kertaiseksi.

        Väkivalta ja itsemurha Eräässä ruotsalaisessa tutkimuksessa havaittiin enemmän itsemurhia kannabiksen käyttäjillä kuin alkoholin, amfetamiinin tai heroiinin käyttäjillä.
        Kuolintapa oli väkivaltaisempi.
        Eräässä tutkimuksessa vuonna 2001 Dunedinista havaittiin, että nuoret miespuoliset kannabiksen käyttäjät olivat lähes viisi kertaa todennäköisemmin väkivaltaisia kuin ne, jotka eivät käytä, ja riski alkoholia käyttävillä oli kolmen vaiheilla. Väkivaltaisuutta näyttää esiintyvän psykoosien yhteydessä tai vieroituksen aikana.

        Muita vaikutuksia ruumiissa

        Kannabis sisältää enemmän syöpää aiheuttavia aineita kuin tupakka, sen savu kerrostaa kolmesta neljään kertaa enemmän tervaa keuhkoihin ja hengitysteihin. Keuhkosyöpää, keuhkoputkentulehduksia ja emfyseemaa on raportoitu. Harvinaisia pää- ja kaulasyöpiä on nyt löydetty nuorilta kannabiksen käyttäjiltä. Näiden tilojen keski-ikä tupakoitsijoilla on 64.

        Immuunijärjestelmä vahingoittuu. Veren valkosoluja tuotetaan vähemmän, monet ovat epänormaaleja eivätkä selviydy voittajina infektioista. Ihmisete ovat alttiimpia sairauksille, heidän tautinsa on ankarampi ja he sairastavat kauemmin.

        Siemennesteen tuotanto laskee. Hedelmättömyyttä ja impotenssia on raportoitu.

        Kannabista käyttävien äitien lapset ovat pienempiä, hyperaktiivisia ja kokevat käyttäytymis- ja oppimisvaikeuksia ja saavat 10 kertaa todennäköisemmin leukemian.

        THC häiritsee uusien solujen tuotantoa aikuisen ruumiissa – valkoisten verisolujen, sperman ja sikiösolujen. (Se aiheuttaa DNA:n virheellistä kopioitumista ja nopeuttaa solukuolemaa.)

        Verenpaine ja sykenopeus nousevat stressitasoille. Sydänkohtauksia on raportoitu.
        Kaksi teini-ikäistä sai kohtauksia ja kuoli kannabisbileitten seurauksena, eräs toinen jäi halvaantuneeksi.

        Lääketieteelliset perusteet

        Lain mukaan lääkkeiden tulee olla puhtaita kemiallisia aineita, niin että niiden vaikutukset ovat ennustettavissa ja valvottavissa. Heroiini ja kokaiini sopivat tähän kategoriaan. Kannabis sisältää yli 400 kemiallista ainetta. BMA testaa parhaillaan yli 60 siten puhdistettua kannabinoidia (kannabiskasville ominaisia aineita) mahdollisina lääkkeinä ja se on oikea toimintatapa.

        Synteettisesti puhdistettu THC, Nabilone, (Marinol USA:ssa) on jo saatavissa sairaalakäyttöön, mutta sillä on monia sivuvaikutuksia eikä se ole lääkäreitten suosiossa.

        Kaikki alkoi 1979 kun amerikkalainen kannabista käyttävä lakimies sanoi: “Perustelemalla marihuanan lääketieteellistä käyttöä saamme ihmiset sen täyden laillistamisen tielle.”

        Laillistamisen kannattajat

        Monet laillistamisen kannattajat ovat käyttäjiä, tai heidän lapsensa ovat.

        Toiset ovat vapaan tahdon kannattajia, joiden mielestä meidän pitäisi saada tehdä ruumiillemme mitä haluamme. Tämähän sopii, kunhan emme puutu kenenkään toisen oikeuksiin. Mutta päihteiden vaikutuksen alaiset kuljettajat voivat tappaa ja tappavat muita ihmisiä. Riippuvuutta potevat ja mielisairaat tarvitsevat hoitoa veronmaksajien kustannuksella, päihteiden vaikutuksen alaiset työntekijät ovat tehottomia ja tuottamattomia. Passiivistakin ”tupakointia” esiintyy.

        Kannabis tienä huumeisiin?

        Tupakka, alkoholi ja kannabis voivat kaikki olla porttina huumeisiin. Äskeinen uusiseelantilainen tutkimus osoitti, että viikoittain kannabista käyttävät etenivät 60 kertaa todennäköisemmin ”kovempiin” huumeisiin. Mitä enemmän he käyttävät, sitä suurempi on riski. Melkein 100% heroiinin käyttäjistä aloitti kannabiksella. Uudet tutkimukset viittaavat siihen, että kannabis voi ”opettaa” aivot käyttämään muita huumeita.



        Lain lieventäminen

        Holland sulki silmänsä kannabikselta 1987 ja on nyt Euroopan rikollisuuden pääkaupunki. Maa tulvii välittäjiä ja on huumeiden, etenkin ekstaasin, pääasiallinen tuottaja ja vientikaupan harjoittaja.
        Sosiaaliset ja terveysongelmat ovat lisääntyneet ja henkilökohtaisen omistuksen määrää on vähennetty 30 grammasta 5 grammaan. Hollannin nykyinen hallitus haluaa sulkea kaikki ”kahvihuoneet”. Monet ovat lopettaneet.

        Huumeluokituksen muutoksen jälkeen vuonna 2001 Britanniassa (UK) säännöllinen kannabiksen käyttö lisääntyy yhä 11 – 12-vuotiaiden poikien keskuudessa, vanhemmat teini-ikäiset näyttävät edenneen kokaiiniin.

        Vahvuus

        1970- ja 1980-luvuilla kasvisperäisen kannabiksen THC-pitoisuus on vain 0.5 - 1%.
        Tämän päivän hollantilaiset muunnelmat kuten ”skunk” ja “nederweed” vaihtelevat pitoisuudeltaan 9-27%. Nämä vahvat tyypit on tavallisesti kasvatettu Britanniassa ja niiden ajatellaan käsittävän 60% täkäläisestä kannabiksen kulutuksesta. Loput täällä käytetystä kannabiksesta sisältää THC:tä noin 4-5%.

        Huumetestit

        Yhä useammat työnantajat testaavat huumeiden käyttöä työpaikoilla – kannabista ilmaantuu viikoittain ja syylliseksi toteaminen estää joiltakuilta viisumin USA:han.

        Asiantuntijoiden lausuntoja

        Mielisairaus: “Viisi vuotta sitten 95% psykiatreista olisi sanonut, ettei kannabis aiheuta psykoosia. Nyt arvioisin, että 95% sanoo sen aiheuttavan.”
        (Professori Robin Murray, Psykiatrian instituutin johtaja, Lontoo. Lokakuu 2006).

        ”Oli virhe, että vuoden 2002 raportissaan The Advisory Council on the Misuse of Drugs kielsi kannabiksen olevan skitsofreniaan myötävaikuttava syy ja että se jatkoi kielteistä asennettaan seuraavat kaksi vuotta ja siten johti ministereitä harhaan, jolloin he toistuvasti lausuivat, ettei kannabiksen ja psykoosin välillä ole syy-yhteyttä.”
        ( Professori Robin Murray, kirje lehdelle The Guardian, 19.1.2006).

        Persoonallisuus: “Ellei identiteetin kehittyminen edisty, teini-ikäinen jää lapsenomaiselle tasolle, jolle ovat ominaisia riippumattomuuden puute ja vajavainen integroituminen aikuisten maailmaan.” (Ruotsalainen tutkija, Jan Ranstrom 2003)

        Akateemiset suoritukset: “Käytä useammin kuin kahdesti viikossa lyhytkin aika, tai käytä 5 vuotta tai kauemmin vaikkapa kerran kuukaudessa, niin molemmat tilanteet johtavat kompromisseihin täysimääräisessä mielenkykyjen käytössä, ja voisivat mahdollisesti johtaa pysyvään heikkenemiseen.”
        (Tri Nadia Solowij, “Cannabis and Cognitive Functioning” [Kannabis ja kognitiivinen toiminta] 1998).

        Nabilonia koskevassa varoituksessa sanotaan: “THC aiheuttaa sekä fyysistä että psykologista riippuvuutta ja sen väärinkäytön vaara on suuri. Se aiheuttaa mielialan muutoksia, muistinmenetystä, psykoosia, koordinaatio- ja käsityskyvyn heikkenemistä sekä raskauskoplikaatioita.”

        Tohtori Robert Dupont, NIDAN perustaja (National Institute for Drug Abuse) USA:ssa sanoi: “Olen pyytänyt anteeksi Amerikan kansalta sitä, että viimeiset 10 vuotta edistin kannabiksen vapauttamista kriminalisoinnista. Tein virheen. Marihuana yhdistää alkoholin ja tupakan pahimmat vaikutukset ja sillä on muita pahoja vaikutuksia, joita kummallakaan näistä kahdesta ei ole.” Hän lisäsi: ”Missään historian vaiheessa ketkään nuoret eivät ole käyttäneet marihuanaa säännöllisesti suurina määrinä. Siksi nuorukaisemme tekevät todellisuudessa itsestään koekaniineja traagisessa kokeilussa. Niin pitkälle kuin tutkimuksemme antaa selvästi viitteitä, tulemme näkemään kauhistavia tuloksia.”
        Mary Brett, terveyskasvatusosaston entinen päällikkö, Dr Challoner’s Grammar School (boys), Amersham, Bucks. UK spokesman for EURAD (Europe against Drugs).
        Viittaukset löydettävissä artikkelista “Cannabis – a general view of its harmful effects”, kirjoittanut Mary Brett Internet-sivulla “Talking about Cannabis”. Kesäkuu 2007.

        "Kannabis tienä huumeisiin?

        Tupakka, alkoholi ja kannabis voivat kaikki olla porttina huumeisiin. Äskeinen uusiseelantilainen tutkimus osoitti, että viikoittain kannabista käyttävät etenivät 60 kertaa todennäköisemmin ”kovempiin” huumeisiin. Mitä enemmän he käyttävät, sitä suurempi on riski. Melkein 100% heroiinin käyttäjistä aloitti kannabiksella. Uudet tutkimukset viittaavat siihen, että kannabis voi ”opettaa” aivot käyttämään muita huumeita. "

        Uusimmat tutkimukset osoittavat, että kannabis sinänsä ei toimi porttina huumeisiin, vaan enemmän käyttäjien sosiaalinen ja etninen tausta. Päihdeongelmaiset yleensä käyttävät mitä tahansa huumeita todennäköisemmin. Hiirikokeissa on osoitettu, että kannabis ei saa hiiriä helpommin kopukkuun heroiiniin.

        Se mikä todella opettaa meidän aivomme riippivaisiksi jostakin aineista ovat ehdottomastio tupakka, kahvi, sokeri. Näillä se riippuvaisuus opetellaan ihan aluksi!

        Sitten haluan vielä kysyä Sinulta VS. Miten sinä voit väittää että kerrot TOTUUTTA ja FAKTOJA, kun niin monien omat kokemukset ja monet muut tutkimukset eivät tue väitteitäsi.

        Minusta on moraalisesti hyvin arveluttavaa, että sinä kerrot faktoja jollekin ihmiselle, jolla on asiasta hyvin erilaiset käytännön kokemukset. Ikäänkuin et anna yhtään arvoa toisen ihmisen elämän kokemuksille. Käytöksesi näillä palstoilla on hyvin epäkunnioittavaa niitä kohtaan joilla on sinun "FAKTOISTASI" poikkeavia käsityksiä.


      • mehukas
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Jälleen tuli tilaisuus laittaa TOSISEIKAT pöytään.

        KANNABIS – TOSISEIKAT
        Kannabis (marihuana, potti, ruoho, rehu, hasis, kukka) on hallusinogeeni [harha-aistimuksia aiheuttava aine], rauhoittava aine ja tavallisin laiton huume.

        Miten huumeet toimivat aivoissa

        Sadalla miljardilla hermosolulla (neuroneilla) saattaa olla jopa 10.000 yhteyttä muihin neuroneihin aivojen valtavassa verkostossa. Viestit kulkevat hermosäikeitä pitkin sähköimpulsseina, sitten ylittävät neuroneiden välisen raon (synapsin) kemiallisessa muodossa – välittäjäaineina – aivojen luonnollisina ”huumeina”. Kullakin välittäjäaineen molekyylilla on määrätynlainen muoto, joten se sopii vastaanottavan puolen seuraavaan neuroniin samoin kuin avain sopii lukkoon.

        Mielentilaa muuttavat huumeet kuten kannabis tai täsmällisemmin THC (tetrahydrokannabinoli), aine jolla pääsee ”pilveen”, matkivat näiden välittäjäaineiden muotoja, jolloin aivot tulevat ”huijatuiksi”. Kannabis matkii anandamidia ja puuttuu myös muiden välittäjäaineiden liikkumiseen, koska THC liukenee rasvaisiin solukalvoihin ja pysyy niissä. Viisikymmentä prosenttia THC:stä on jäljellä vielä viikon kuluttua ja kymmenen prosenttia kuukautta myöhemmin. Jälkiä on vielä havaittavissa hiuksissa ja virtsassa viikkoja tämän jälkeen.

        Välittömät vaikutukset

        Nautitaan euforian [hyvän olon] aikaansaamiseksi, poltetaan tupakan tavoin ilman tupakkaa tai tupakan kanssa, tai syödään hasiskakkuina. (Edistää kuitenkin sitä mielialaa, jossa olet, joten voi saada olon tuntumaan pahemmaltakin.)

        Päihde alkoholin tavoin, joten ei pitäisi ajaa autoa. Jos olet ottanut tänään, sinun ei pitäisi ajaa huomenna. (Lentäjät eivät kyenneet lentosimulaattoreissa ”laskeutumaan” oikein vielä 24 tuntia tai enemmän kannabisannoksen jälkeen, eikä heillä ollut mitään käsitystä siitä, mikä meni väärin.)

        Yksi 20 mg annos aiheuttaa laillisen rattijuopumusrajan ylityksen. Kannabiksen ja alkoholin yhteisvaikutus on 16 kertaa vaarallisempaa kuin se, että ottaa pelkästään kumpaa tahansa ainetta.

        Paniikkikohtauksia ja vainoharhaluuloisuutta voi esiintyä välittömästi annoksen jälkeen.

        Pitkäaikaisvaikutukset

        Vain yksi käyttökerta viikossa tai jopa kerta kuukaudessa takaa pysyvän THC-pitoisuuden. Koska muihin välittäjäaineisiin vaikutetaan, uudet hermoyhteydet eivät muodostu oikein. Keskittyminen, oppiminen ja muisti kärsivät pahoin. Kouluarvosanat laskevat, jotkut opiskelijat menettävät yliopistopaikkansa. Kehittyy kannabispersoonallisuus. Käyttäjät tulevat joustamattomiksi, eivät pysty suunnittelemaan päiväänsä asianmukaisesti, eivät siedä kritiikkiä, kokevat vaikeaksi ilmaista itseään.
        He tuntevat olonsa yksinäiseksi, kurjaksi ja väärin ymmärretyksi. Apatia, motivaation puute ja syrjäytyminen on tavallista.

        Harvat lapset, jotka käyttävät kannabista vain satunnaisestikin, suoriutuvat täysin.

        Riippuvuus

        Psykologinen riippuvuus, kannabiksen kaipuu on hyvin voimakasta.

        Fyysistä riippuvuutta esiintyy. Kun yhä enemmän THC:tä kuluu, tehdään lisää reseptoripaikkoja, ja sietokyky kasvaa, kun enemmän THC:tä tarvitaan saman vaikutuksen aikaansaamiseen. Kaikki reseptoripaikat ovat tyydytyksen tarpeessa, tämä on fyysistä riippuvuutta. Vieroitusoireet eivät ole niin dramaattisia kuin heroiinilla, koska THC pysyy kehossa. USA:ssa hoidetaan nykyään enemmän nuoria marihuana-riippuvuuden takia kuin alkoholin vuoksi.

        Millekään riippuvuudelle ei ole takuuvarmaa parannuskeinoa.

        Mielenterveys

        Tiedejulkaisuissa on vuosikymmenet ollut raportteja kannabispsykoosista. Kannabis aiheuttaa enemmän mielisairautta kuin heroiinin kaltaiset huumeet.

        Psykoosin, levottomuuden ja masennuksen riskitekijät liikkuvat asteikolla 3 – 5. Käyttö voi aiheuttaa tai laukaista skitsofrenian tai pahentaa tilaa. Kannabis lisää dopamiini-välittäjäaineen määrää aivoissa. Skitsofreenikon aivoissa on liikaa dopamiinia, ja Parkinsonin taudista kärsivillä liian vähän. (Yhdellä ihmisellä neljästä on viallinen geeni valvomassa dopamiinin vapautumista. Jos lapsi perii geenin kopion kummaltakin vanhemmalta ja jos he silloin käyttävät kannabista, todennäköisyys, että hänelle kehittyy skitsofrenia nousee väestön normaalista yhdestä tai kahdesta prosentista 15 prosenttiin.) Geenin olemassaolo nostaa riskiä 5- tai 6-kertaiseksi.

        Väkivalta ja itsemurha Eräässä ruotsalaisessa tutkimuksessa havaittiin enemmän itsemurhia kannabiksen käyttäjillä kuin alkoholin, amfetamiinin tai heroiinin käyttäjillä.
        Kuolintapa oli väkivaltaisempi.
        Eräässä tutkimuksessa vuonna 2001 Dunedinista havaittiin, että nuoret miespuoliset kannabiksen käyttäjät olivat lähes viisi kertaa todennäköisemmin väkivaltaisia kuin ne, jotka eivät käytä, ja riski alkoholia käyttävillä oli kolmen vaiheilla. Väkivaltaisuutta näyttää esiintyvän psykoosien yhteydessä tai vieroituksen aikana.

        Muita vaikutuksia ruumiissa

        Kannabis sisältää enemmän syöpää aiheuttavia aineita kuin tupakka, sen savu kerrostaa kolmesta neljään kertaa enemmän tervaa keuhkoihin ja hengitysteihin. Keuhkosyöpää, keuhkoputkentulehduksia ja emfyseemaa on raportoitu. Harvinaisia pää- ja kaulasyöpiä on nyt löydetty nuorilta kannabiksen käyttäjiltä. Näiden tilojen keski-ikä tupakoitsijoilla on 64.

        Immuunijärjestelmä vahingoittuu. Veren valkosoluja tuotetaan vähemmän, monet ovat epänormaaleja eivätkä selviydy voittajina infektioista. Ihmisete ovat alttiimpia sairauksille, heidän tautinsa on ankarampi ja he sairastavat kauemmin.

        Siemennesteen tuotanto laskee. Hedelmättömyyttä ja impotenssia on raportoitu.

        Kannabista käyttävien äitien lapset ovat pienempiä, hyperaktiivisia ja kokevat käyttäytymis- ja oppimisvaikeuksia ja saavat 10 kertaa todennäköisemmin leukemian.

        THC häiritsee uusien solujen tuotantoa aikuisen ruumiissa – valkoisten verisolujen, sperman ja sikiösolujen. (Se aiheuttaa DNA:n virheellistä kopioitumista ja nopeuttaa solukuolemaa.)

        Verenpaine ja sykenopeus nousevat stressitasoille. Sydänkohtauksia on raportoitu.
        Kaksi teini-ikäistä sai kohtauksia ja kuoli kannabisbileitten seurauksena, eräs toinen jäi halvaantuneeksi.

        Lääketieteelliset perusteet

        Lain mukaan lääkkeiden tulee olla puhtaita kemiallisia aineita, niin että niiden vaikutukset ovat ennustettavissa ja valvottavissa. Heroiini ja kokaiini sopivat tähän kategoriaan. Kannabis sisältää yli 400 kemiallista ainetta. BMA testaa parhaillaan yli 60 siten puhdistettua kannabinoidia (kannabiskasville ominaisia aineita) mahdollisina lääkkeinä ja se on oikea toimintatapa.

        Synteettisesti puhdistettu THC, Nabilone, (Marinol USA:ssa) on jo saatavissa sairaalakäyttöön, mutta sillä on monia sivuvaikutuksia eikä se ole lääkäreitten suosiossa.

        Kaikki alkoi 1979 kun amerikkalainen kannabista käyttävä lakimies sanoi: “Perustelemalla marihuanan lääketieteellistä käyttöä saamme ihmiset sen täyden laillistamisen tielle.”

        Laillistamisen kannattajat

        Monet laillistamisen kannattajat ovat käyttäjiä, tai heidän lapsensa ovat.

        Toiset ovat vapaan tahdon kannattajia, joiden mielestä meidän pitäisi saada tehdä ruumiillemme mitä haluamme. Tämähän sopii, kunhan emme puutu kenenkään toisen oikeuksiin. Mutta päihteiden vaikutuksen alaiset kuljettajat voivat tappaa ja tappavat muita ihmisiä. Riippuvuutta potevat ja mielisairaat tarvitsevat hoitoa veronmaksajien kustannuksella, päihteiden vaikutuksen alaiset työntekijät ovat tehottomia ja tuottamattomia. Passiivistakin ”tupakointia” esiintyy.

        Kannabis tienä huumeisiin?

        Tupakka, alkoholi ja kannabis voivat kaikki olla porttina huumeisiin. Äskeinen uusiseelantilainen tutkimus osoitti, että viikoittain kannabista käyttävät etenivät 60 kertaa todennäköisemmin ”kovempiin” huumeisiin. Mitä enemmän he käyttävät, sitä suurempi on riski. Melkein 100% heroiinin käyttäjistä aloitti kannabiksella. Uudet tutkimukset viittaavat siihen, että kannabis voi ”opettaa” aivot käyttämään muita huumeita.



        Lain lieventäminen

        Holland sulki silmänsä kannabikselta 1987 ja on nyt Euroopan rikollisuuden pääkaupunki. Maa tulvii välittäjiä ja on huumeiden, etenkin ekstaasin, pääasiallinen tuottaja ja vientikaupan harjoittaja.
        Sosiaaliset ja terveysongelmat ovat lisääntyneet ja henkilökohtaisen omistuksen määrää on vähennetty 30 grammasta 5 grammaan. Hollannin nykyinen hallitus haluaa sulkea kaikki ”kahvihuoneet”. Monet ovat lopettaneet.

        Huumeluokituksen muutoksen jälkeen vuonna 2001 Britanniassa (UK) säännöllinen kannabiksen käyttö lisääntyy yhä 11 – 12-vuotiaiden poikien keskuudessa, vanhemmat teini-ikäiset näyttävät edenneen kokaiiniin.

        Vahvuus

        1970- ja 1980-luvuilla kasvisperäisen kannabiksen THC-pitoisuus on vain 0.5 - 1%.
        Tämän päivän hollantilaiset muunnelmat kuten ”skunk” ja “nederweed” vaihtelevat pitoisuudeltaan 9-27%. Nämä vahvat tyypit on tavallisesti kasvatettu Britanniassa ja niiden ajatellaan käsittävän 60% täkäläisestä kannabiksen kulutuksesta. Loput täällä käytetystä kannabiksesta sisältää THC:tä noin 4-5%.

        Huumetestit

        Yhä useammat työnantajat testaavat huumeiden käyttöä työpaikoilla – kannabista ilmaantuu viikoittain ja syylliseksi toteaminen estää joiltakuilta viisumin USA:han.

        Asiantuntijoiden lausuntoja

        Mielisairaus: “Viisi vuotta sitten 95% psykiatreista olisi sanonut, ettei kannabis aiheuta psykoosia. Nyt arvioisin, että 95% sanoo sen aiheuttavan.”
        (Professori Robin Murray, Psykiatrian instituutin johtaja, Lontoo. Lokakuu 2006).

        ”Oli virhe, että vuoden 2002 raportissaan The Advisory Council on the Misuse of Drugs kielsi kannabiksen olevan skitsofreniaan myötävaikuttava syy ja että se jatkoi kielteistä asennettaan seuraavat kaksi vuotta ja siten johti ministereitä harhaan, jolloin he toistuvasti lausuivat, ettei kannabiksen ja psykoosin välillä ole syy-yhteyttä.”
        ( Professori Robin Murray, kirje lehdelle The Guardian, 19.1.2006).

        Persoonallisuus: “Ellei identiteetin kehittyminen edisty, teini-ikäinen jää lapsenomaiselle tasolle, jolle ovat ominaisia riippumattomuuden puute ja vajavainen integroituminen aikuisten maailmaan.” (Ruotsalainen tutkija, Jan Ranstrom 2003)

        Akateemiset suoritukset: “Käytä useammin kuin kahdesti viikossa lyhytkin aika, tai käytä 5 vuotta tai kauemmin vaikkapa kerran kuukaudessa, niin molemmat tilanteet johtavat kompromisseihin täysimääräisessä mielenkykyjen käytössä, ja voisivat mahdollisesti johtaa pysyvään heikkenemiseen.”
        (Tri Nadia Solowij, “Cannabis and Cognitive Functioning” [Kannabis ja kognitiivinen toiminta] 1998).

        Nabilonia koskevassa varoituksessa sanotaan: “THC aiheuttaa sekä fyysistä että psykologista riippuvuutta ja sen väärinkäytön vaara on suuri. Se aiheuttaa mielialan muutoksia, muistinmenetystä, psykoosia, koordinaatio- ja käsityskyvyn heikkenemistä sekä raskauskoplikaatioita.”

        Tohtori Robert Dupont, NIDAN perustaja (National Institute for Drug Abuse) USA:ssa sanoi: “Olen pyytänyt anteeksi Amerikan kansalta sitä, että viimeiset 10 vuotta edistin kannabiksen vapauttamista kriminalisoinnista. Tein virheen. Marihuana yhdistää alkoholin ja tupakan pahimmat vaikutukset ja sillä on muita pahoja vaikutuksia, joita kummallakaan näistä kahdesta ei ole.” Hän lisäsi: ”Missään historian vaiheessa ketkään nuoret eivät ole käyttäneet marihuanaa säännöllisesti suurina määrinä. Siksi nuorukaisemme tekevät todellisuudessa itsestään koekaniineja traagisessa kokeilussa. Niin pitkälle kuin tutkimuksemme antaa selvästi viitteitä, tulemme näkemään kauhistavia tuloksia.”
        Mary Brett, terveyskasvatusosaston entinen päällikkö, Dr Challoner’s Grammar School (boys), Amersham, Bucks. UK spokesman for EURAD (Europe against Drugs).
        Viittaukset löydettävissä artikkelista “Cannabis – a general view of its harmful effects”, kirjoittanut Mary Brett Internet-sivulla “Talking about Cannabis”. Kesäkuu 2007.

        Hassua että nämä joltain - ei ainakaan puoluettomasta- lähteestä kopioiudut faktat eivät päde kuin pieneen osaan kannabiksen käyttäjistä. Pitkä juttu jonka voi kumota yksinkertaisesti vertaamalla alkoholiin, joillekkin se on pahaksi, joillekkin ei. Olen polttanut nyt 15 vuotta satunnaisesti. Elämä on mallillaan, missä meni siis vikaan?


    • haluat siis

      yksipuolisen katselmuksen tukemaan jo valmiiksi ahdasta mieltäsi.

      Ole hyvä. Sen kyllä saat, mutta tarvitsetko todella todisteita?

      senkin muodikas.

      • --------------

        Marihuanan säännöllinen polttaminen voi mahdollisesti altistaa vakavalle ientulehdukselle. Tämä käy ilmi uusiseelantilaistutkimuksesta, joka on ensimmäinen marihuanan ja parodontaalisairauden eli hampaan kiinnityskudoksen sairauden yhteyksiä selvittänyt tutkimus.
        Marihuanan on arveltu olevan haitaksi ikenille, koska tupakointi on merkittävä parodontaalisairauden riskitekijä ja marihuanassa on paljon samoja ainesosia. Pahimmillaan parodontaalisairaus voi johtaa hampaiden irtoamiseen.

        Tulosten perusteella marihuanaa runsaasti käyttäneille kehittyi lievä parodontaalisairaus noin 1,6 kertaa todennäköisemmin ja vakava parodontaalisairaus kolme kertaa todennäköisemmin kuin samanikäisille verrokeille, jotka eivät olleet käyttäneet marihuanaa. Myös vähäisempi käyttö liittyi sairastumisriskiin, mutta ei yhtä vahvasti.

        Huom! Yhteydet todettiin senkin jälkeen, kun analyysissä huomioitiin tupakointi ja monet muut parodontaalisairauden riskitekijät.

        Tutkimukseen osallistui 903 vuosina 1972-1973 syntynyttä uusiseelantilaista. Ienten kunto tutkittiin osallistujien ollessa 26- ja 32-vuotiaita. Lievä parodontaalisairaus oli 32-vuotiaana noin kolmanneksella ja vakavampi tulehdus 12 prosentilla. Osallistujista 32 prosenttia ei ollut käyttänyt kannabista, 47 prosenttia oli käyttänyt alle 40 kertaa ja 20 prosenttia runsaasti eli yli 40 kertaa.

        Tulokset on hyvä varmistaa lisätutkimuksissa, mutta ne viittaavat vahvasti siihen, että marihuanan polttaminen voi vahingoittaa myös ikeniä.

        Uutispalvelu Duodecim
        Lähde: JAMA 2008;299:525-531


      • --------------
        -------------- kirjoitti:

        Marihuanan säännöllinen polttaminen voi mahdollisesti altistaa vakavalle ientulehdukselle. Tämä käy ilmi uusiseelantilaistutkimuksesta, joka on ensimmäinen marihuanan ja parodontaalisairauden eli hampaan kiinnityskudoksen sairauden yhteyksiä selvittänyt tutkimus.
        Marihuanan on arveltu olevan haitaksi ikenille, koska tupakointi on merkittävä parodontaalisairauden riskitekijä ja marihuanassa on paljon samoja ainesosia. Pahimmillaan parodontaalisairaus voi johtaa hampaiden irtoamiseen.

        Tulosten perusteella marihuanaa runsaasti käyttäneille kehittyi lievä parodontaalisairaus noin 1,6 kertaa todennäköisemmin ja vakava parodontaalisairaus kolme kertaa todennäköisemmin kuin samanikäisille verrokeille, jotka eivät olleet käyttäneet marihuanaa. Myös vähäisempi käyttö liittyi sairastumisriskiin, mutta ei yhtä vahvasti.

        Huom! Yhteydet todettiin senkin jälkeen, kun analyysissä huomioitiin tupakointi ja monet muut parodontaalisairauden riskitekijät.

        Tutkimukseen osallistui 903 vuosina 1972-1973 syntynyttä uusiseelantilaista. Ienten kunto tutkittiin osallistujien ollessa 26- ja 32-vuotiaita. Lievä parodontaalisairaus oli 32-vuotiaana noin kolmanneksella ja vakavampi tulehdus 12 prosentilla. Osallistujista 32 prosenttia ei ollut käyttänyt kannabista, 47 prosenttia oli käyttänyt alle 40 kertaa ja 20 prosenttia runsaasti eli yli 40 kertaa.

        Tulokset on hyvä varmistaa lisätutkimuksissa, mutta ne viittaavat vahvasti siihen, että marihuanan polttaminen voi vahingoittaa myös ikeniä.

        Uutispalvelu Duodecim
        Lähde: JAMA 2008;299:525-531

        Kannabiksen pitkäaikaisen käytön vaikutukset: krooniset vaikutukset aiheutuvat toisaalta THC:n
        varastoitumisesta rasvakudokseen ja toisaalta muutoksista kehon, erityisesti aivojen, kemiallisissa
        tasapainotiloissa.
        Hasis haittaa sellaisia ajatustoimintoja, joiden avulla arvioisit tai kyseenalaistaisit tekemisiäsi, ja
        muuttaisit käyttäytymistäsi. Kannabiksen käyttäjän aivot ottavat vähitellen käyttöön ajattelu- ja
        havaintotoimintojen KANNABISMALLIN. Seon ‘suodatin’, joka seuloo tietoisuudesta pois
        kannabiksen käyttöön liittyvät kielteiset tosiasiat. Kannabismalli on kuin uusi identiteetti. Se syntyy,
        koska kannabis vaikuttaa aivojen kemiaan pitkäkestoisesti.

        http://www.droginfo.com/pdf/guidefi.pdf


      • -------------
        -------------- kirjoitti:

        Kannabiksen pitkäaikaisen käytön vaikutukset: krooniset vaikutukset aiheutuvat toisaalta THC:n
        varastoitumisesta rasvakudokseen ja toisaalta muutoksista kehon, erityisesti aivojen, kemiallisissa
        tasapainotiloissa.
        Hasis haittaa sellaisia ajatustoimintoja, joiden avulla arvioisit tai kyseenalaistaisit tekemisiäsi, ja
        muuttaisit käyttäytymistäsi. Kannabiksen käyttäjän aivot ottavat vähitellen käyttöön ajattelu- ja
        havaintotoimintojen KANNABISMALLIN. Seon ‘suodatin’, joka seuloo tietoisuudesta pois
        kannabiksen käyttöön liittyvät kielteiset tosiasiat. Kannabismalli on kuin uusi identiteetti. Se syntyy,
        koska kannabis vaikuttaa aivojen kemiaan pitkäkestoisesti.

        http://www.droginfo.com/pdf/guidefi.pdf

        Kannabis aiheuttaa vihantunteita ja aggressioita vasta siinä vaiheessa kun käyttäjä on ollut ilman pilveä useita päiviä-2 viikkoa. Uusi annos taas rauhoittaa...joksikin aikaa.

        Hasis voimistaa kielteisiä tunteita, joiden kokeminen on ahdistavaa. NÄMÄ TUNTEET KOETAAN VASTA KUN HASIKSEN RAUHOITTAVA VAIKUTUS HÄVIÄÄ. Tähän voi mennä jopa 5 päivää viimeisestä käyttökerrasta.
        Kielteiset tunteet katoavat, kun polttaa hasista uudelleen - ja tulevat taas takaisin, jolloin on taas
        poltettava…
        http://www.droginfo.com/pdf/guidefi.pdf


      • Huumori kukkii:)
        ------------- kirjoitti:

        Kannabis aiheuttaa vihantunteita ja aggressioita vasta siinä vaiheessa kun käyttäjä on ollut ilman pilveä useita päiviä-2 viikkoa. Uusi annos taas rauhoittaa...joksikin aikaa.

        Hasis voimistaa kielteisiä tunteita, joiden kokeminen on ahdistavaa. NÄMÄ TUNTEET KOETAAN VASTA KUN HASIKSEN RAUHOITTAVA VAIKUTUS HÄVIÄÄ. Tähän voi mennä jopa 5 päivää viimeisestä käyttökerrasta.
        Kielteiset tunteet katoavat, kun polttaa hasista uudelleen - ja tulevat taas takaisin, jolloin on taas
        poltettava…
        http://www.droginfo.com/pdf/guidefi.pdf

        "On kuin lasinen juustokupu olisi päässäni – olen vieraantunut ympäröivästä
        maailmasta."

        Tuon tasoista materiaalia pitää linkkin sisällään : )

        Rauhoittavilla lääkkeillä ja jollain opiaateilla pystyykin kukistamaan kaikki häiritsevät ja agressoivat asiat, jotka sitten usein purkautuvat vieroitusoireiden yhteydessä. Hyvin suurilla kannabismäärillä voi hetken päästä samaan, mutta useimmille pidempään kannabista käyttäneillä homma ei toimi. Kannabiksella ei voi kukistaa kovin helposti kaikkia ahdistavia asioita ja lakaista niitä maton alle. Kannabiksen rauhoittava vaikutus tottumuksen yhteydessä pitkälti katoaa ja ongelmia joutuu käsittelemään kuten ennenkin. Siksi kannabis sopii todella huonosti ongelmien pakenemiseen ja se on melko yleisesti tiedostettua kannabispiireissä. Vain poikkeuksellisen typerät tai pohjimmiltaan pöljät yrittävät sitä kovin pitkään.

        Runsaan käytön päätyttyä tulee kyllä monille rauhaton ja ylivilkas olo, johon voi liittyä agressioitakin. Ero on kuitenkin todella huomattava verrattuna esim. rauhoittaviin, opiaatteihin, alkoholiin ja monien kovien huumeiden aiheuttamiin vastaaviin ongelmiin.

        "Kielteiset tunteet katoavat, kun polttaa hasista uudelleen - ja tulevat taas takaisin, jolloin on taas
        poltettava"

        Ehkä osittain joo. Mutta simpanssia älykkäämmät ihmiset yleensä hoksaavat käsitellä asioita eivätkä tyydy vain kannabiksen rauhoittavaan voimaan. Kannabiksen vaikutuksen alaisena voi joskus hyvinkin hedelmällisesti käsitellä ongelmiaan, ja en tarkoita nyt jatkuvaa turrutusta, vaan pohdiskelua ja itsetutkiskelua. Hamppupäissään voi aidosti terapoida itseään ja siksipä se on suosittua myös mielenterveysongelmista kärsivien keskuudessa. Suurin osa kuitenkin käyttää vapaa-aikana vain saadakseen hauskan olon ja rentoutuakseen. Mielen tai ruumiin lääkitsijät ovat pieni osa käyttäjäkuntaa, vaikka kannabis auttaakin moniin vaivoihin.

        Käyttömotiivit jos ovat ongelmien pakenemisessa niin lopputulema voi olla heikko, sillä kannabiksella ei voi kovin hyvin paeta ongelmia. Jos taas syy on rauhoittuminen ja se onnistuu niin onko sitten pahasta, että sitä hamppua löytyy käytettäväksi? Tulee mieleeni eräs vanha koulututtu joka ennen kannabiksen käyttöään riuhui ja tappeli usein humalassa ja oli hankala välillä selvinkin päin, mutta nykyisin on leppoisa kaveri, joknka kanssa uskaltaa ottaa pari oluttakin ilman pelkoa riehumisista.

        P.S

        tuon postaamasi linkin parissa vietin kaverini kanssa kuukausi sitten muutaman hauskan tovin. Oli ihan pakko polttaa keskellä viikkoa savut sitä lukiessa ; )


      • Stooengi
        -------------- kirjoitti:

        Marihuanan säännöllinen polttaminen voi mahdollisesti altistaa vakavalle ientulehdukselle. Tämä käy ilmi uusiseelantilaistutkimuksesta, joka on ensimmäinen marihuanan ja parodontaalisairauden eli hampaan kiinnityskudoksen sairauden yhteyksiä selvittänyt tutkimus.
        Marihuanan on arveltu olevan haitaksi ikenille, koska tupakointi on merkittävä parodontaalisairauden riskitekijä ja marihuanassa on paljon samoja ainesosia. Pahimmillaan parodontaalisairaus voi johtaa hampaiden irtoamiseen.

        Tulosten perusteella marihuanaa runsaasti käyttäneille kehittyi lievä parodontaalisairaus noin 1,6 kertaa todennäköisemmin ja vakava parodontaalisairaus kolme kertaa todennäköisemmin kuin samanikäisille verrokeille, jotka eivät olleet käyttäneet marihuanaa. Myös vähäisempi käyttö liittyi sairastumisriskiin, mutta ei yhtä vahvasti.

        Huom! Yhteydet todettiin senkin jälkeen, kun analyysissä huomioitiin tupakointi ja monet muut parodontaalisairauden riskitekijät.

        Tutkimukseen osallistui 903 vuosina 1972-1973 syntynyttä uusiseelantilaista. Ienten kunto tutkittiin osallistujien ollessa 26- ja 32-vuotiaita. Lievä parodontaalisairaus oli 32-vuotiaana noin kolmanneksella ja vakavampi tulehdus 12 prosentilla. Osallistujista 32 prosenttia ei ollut käyttänyt kannabista, 47 prosenttia oli käyttänyt alle 40 kertaa ja 20 prosenttia runsaasti eli yli 40 kertaa.

        Tulokset on hyvä varmistaa lisätutkimuksissa, mutta ne viittaavat vahvasti siihen, että marihuanan polttaminen voi vahingoittaa myös ikeniä.

        Uutispalvelu Duodecim
        Lähde: JAMA 2008;299:525-531

        Pörssimeklarilla ei näitä ongelmia ole, vaikka 30 vuoden aikana on poltettu yli 115 000 kannabissavuketta, joten kyseessä on taas tyypillinen "saattaa olla, voi olla, että saattaa"-tutkimus kannabiksesta.

        http://kannabisuutiset.wordpress.com/2009/12/03/mika-huumeongelma-amerikkalaismies-polttanut-jo-115-000-kannabissavuketta/


      • on hysteerikoiden
        -------------- kirjoitti:

        Kannabiksen pitkäaikaisen käytön vaikutukset: krooniset vaikutukset aiheutuvat toisaalta THC:n
        varastoitumisesta rasvakudokseen ja toisaalta muutoksista kehon, erityisesti aivojen, kemiallisissa
        tasapainotiloissa.
        Hasis haittaa sellaisia ajatustoimintoja, joiden avulla arvioisit tai kyseenalaistaisit tekemisiäsi, ja
        muuttaisit käyttäytymistäsi. Kannabiksen käyttäjän aivot ottavat vähitellen käyttöön ajattelu- ja
        havaintotoimintojen KANNABISMALLIN. Seon ‘suodatin’, joka seuloo tietoisuudesta pois
        kannabiksen käyttöön liittyvät kielteiset tosiasiat. Kannabismalli on kuin uusi identiteetti. Se syntyy,
        koska kannabis vaikuttaa aivojen kemiaan pitkäkestoisesti.

        http://www.droginfo.com/pdf/guidefi.pdf

        keksimää kuppaista soperrussontaa. Oikeasti kannabiksen käyttäjät (ja monet ei-käyttäjätkin) ovat vain lopen kyllästyneitä paskan jauhantaan kannabisasiassa sekä kaikenmaailman demonisoijien ja hysteerikoiden vihamielisiin asenteisiin. Koko touhu on kuin omituinen jäänne jostain 1900-luvun puolivälin tienoilta. Ensin hamppua väitetiin tapparuohojoksi siitä huolimatta, että se ei vaikuttanut siten ja sitten kupit hippien aikaan käännettiin nurin ja väitettiin hanpun tekevän pasifistiksi ja kommunistiksi.
        Oikeasti kannabishysteerikoita vituttaa se, että suurin osa kannabiksen käyttäjistä ei kärsi mistään erityisistä ongelmista ja vielä kaiken lisäksi pystyvät kontrolloimaan käyttöön ja nauttivat siitä. Nauttinto ilman kärsimystä on perikristillisesti ajateltuna synti, jos nautinto ei lähde jumalasta ja siksipä kannabista on demonisoitu ihan vitusti. Vaikka kannabis aiheuttaakin ongelmia lievästi paljon käytettynä ja joillekin ahdistus ja paniikkikohtauksia, ovat ongelmat kokonaisuudessaan sen verran vähäisiä, että niitä on pitänyt paisutellaja ykeistää runsaasti. Ollaan tehty ns. kärpäsestä härkästä oikein kunnolla.
        Yksi esimerkki on tutkimus, jonka mukaan n. 15:sta suurkuluttajan aivoja tutkittua ollaan todettu kannabiksen pienentävän paria aivojen osaa hiukan heidän käytettyään 10-20- vuotta kannabista aivan älyttömästi. Kyseessä ei ensinkään ole seurantatutkimus, sitä ei ole vahvistettu vertaistutkimuksella jne. ja puhuttiin hevijuusereista. Kaiken lisäksi kun on tutkittu muutaman vuoden pari-kolme kertaa viikossa käyttäneitä, ei olla hvaittu mitään vastaavia muutoksia. Joten missä todellinen vaara? jos se on tuota luokkaa niin eipä paljon normikäyttäjää huoleta (vaikka on synti puhua alkoholista tässä yhteydessä, muistetaan se, että alkoholi pienentää aivoja vähäisessäkin käytössä ja puhutaan koko aivoista. Mutta koska alkoholi aiheuttaa niin paljon erilaisia haittoja, tätäkään ei pidetä kovin merkittävä huutelukorttina viinaksia vastaan)

        "Hasis haittaa sellaisia ajatustoimintoja, joiden avulla arvioisit tai kyseenalaistaisit tekemisiäsi, ja
        muuttaisit käyttäytymistäsi"

        Omien kokemusten perusteella tuo absoluuttista sontaa. Kannabiksen vaikutus nimenomaan varovaisuutta lisäävän vaikutuksen vuoksi usein jopa "pakottaa" kyseenalaistamaan asoita. Niinä aikoina kun olen käytänyt hamppua useammin kuin pari kertaa vuodessa (esim. pari kertaa viikossa) olen hyvinkin paljon ajatellut sitä, miten parhaimmin onnistuu kehittyä ihmisenä. Ja vaikka olen jo n. 20v käyttänyt hamppua epäsäännöllisen säännöllisesti en osaa suodattaa haittaavia vaiktuksia pois. Itse pidän edelleen selvin päin asoiden tekemistä kaikkein mielekkäimpänä, vaikka välillä maustan kannabiksella (kuin saunalla ikään) elämääni. Jos olisin jatkuvassa pöllyssä, en mielestäni kykenisi viettämään niin hyvää elämää kuin mitä vietän.
        Eikö minun siis pitäisi 20v käytön jälkeen ajatella, että ilman kannabista en pärjää ja että kannabiksella ei ole mitään haittavaikutuksia, jos valistus pitäisi paikkaansa? Mutta kun en ajattele niin. Minusta kannabis sopii joihinkin tilanteisiin, mutta liikaa käytettynä kokisin sen haitallisena. So what's the fucking "kannabismalli"?
        Monet pidempään kannabista käyttäneet tiedostavat erittäin hyvin haitat ja käyttävät sen mukaisesti, ettei haittaa pahemmin ilmene. Haitat ovat lähinnä ajoittainen laiskuus tai sisäänpäinkääntyneisyys, joita on helppo vastustaa jos niitä ilmenee. Tapakäyttäjälläkin paras konsti on vain puuhailla asoita ja välttää laiskottelua. Itselläni käyttö sijoittuu vapaa-aikaan eikä ole pakonomaista. Kaikkea vapaa-aikaa en halua tuhlata pilven parissa vaikka olisi mahdollisuus. Kesälomalla käytän vielä vähemmän kuin muuna aikana vuodessa, vaikka juuri silloin voisi käyttää koko ajan. Kannabis ei taidataan tehdä ihmisestä tunteetonta tapaorjaa?

        "Kannabismalli" toimii varmaankin hamppuhysteerikoiden tukisanana kun halutaan blokata kaikki valheenpaljastukset kannabishysteriassa- ja muka asiallisessa valistuksessa. Hampun epäasiallinen vastustus näyttää synnyttävän ihmisille puolestaan "paskamallin", missä on tärkeintä tehdä kärpäsistä härkäsiä.
        Ymmärrän että se vituttaa kun joku voi käyttää päihdettä ilman että joutuu kärsimään siitä, tai ilman että kukaan muukaan kärsii siitä. Pakkohan sen on vituttaa, jos itse on kuitenkin päättänyt kohdistaa pilveen noin paljon negaatioita.

        P.S
        Itse olen tuntenut kaverin, joka sairastui skitsofreniaan. Hän ei siihen mennessä ollut käyttänyt kuin alkoholia, kofeiinia ja nikotiinia. Hän kokeili sairastuttuaan jostain syystä myös kannabista (ei, en tarjonnut vaan sen teki joku joka ei tiennyt skitsofreniasta). Me (kaverit) kehotimme hänet jättämään alkon ja hampun pois kokonaan, minkä hän tekikin kun totesi itsekin niiden vaikeuttavan sairauttaan. Ehkä hänen oli helpompi uskoa meitä, kun aidosti ajattelimme hänen parastaan. Ei siinä mitään kannabismallia meillä ollut päässä, propagandaa varten keksitty koko paska käsite.


      • Mutta tämä on totta:
        -------------- kirjoitti:

        Kannabiksen pitkäaikaisen käytön vaikutukset: krooniset vaikutukset aiheutuvat toisaalta THC:n
        varastoitumisesta rasvakudokseen ja toisaalta muutoksista kehon, erityisesti aivojen, kemiallisissa
        tasapainotiloissa.
        Hasis haittaa sellaisia ajatustoimintoja, joiden avulla arvioisit tai kyseenalaistaisit tekemisiäsi, ja
        muuttaisit käyttäytymistäsi. Kannabiksen käyttäjän aivot ottavat vähitellen käyttöön ajattelu- ja
        havaintotoimintojen KANNABISMALLIN. Seon ‘suodatin’, joka seuloo tietoisuudesta pois
        kannabiksen käyttöön liittyvät kielteiset tosiasiat. Kannabismalli on kuin uusi identiteetti. Se syntyy,
        koska kannabis vaikuttaa aivojen kemiaan pitkäkestoisesti.

        http://www.droginfo.com/pdf/guidefi.pdf

        Alkoholimallista taas esimerkki:

        http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1839004

        Matti on taas putkassa, yritti tappaa mervin. tyypillnen alkoholimalli, jonka rinnalla kannabismalli kuihtuu ja kutistuu; se suorastaan liukenee muiden keksittyjen juttujen joukkoon.


    • abcddv

      Benowitzin luokittelu [9] 1 = vakavin 6 = lievin

      Aine Vieroitus Vahvistus Toleranssi Riippuvuus Päihdyttävyys
      Nikotiini.......3.......4............4.................1....................6
      Heroiini .......2.......2............2.................2....................2
      Kokaiini .......3.......1............1.................3...................3
      Alkoholi .......1.......3............4.................4....................1
      Kofeiini ........4.......5............3.................5....................5
      Kannabis ......5.......6............5 ................ 6....................4

      eli mikäs se näistä onkaan se lievin aine :)

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Huumeet

      • kööpä

        Hei kiitos tuosta taulukosta.. on ollut hakusessa.

        Cannabis näyttäisi olevan ansaitsemallaan paikalla tuonkin mukaan..
        Valtion monopolissa pyörivä tekninen liotin etanoli on myöskin sijoillaan.. kokaiiniakin päihdyttävämpi..silläkös se onkin suosituin.


      • --------

        On selvää näyttöä, että varhain aloitettu kannabiksen käyttö johtaa aivojen harmaan aineen vähenemiseen ja valkean aineen lisääntymiseen ja siten aivojen rakenteen pysyviin muutoksiin.

        http://www.yths.fi/netcomm/viewarticle.asp?path=8,2476,2507


      • jorgens
        -------- kirjoitti:

        On selvää näyttöä, että varhain aloitettu kannabiksen käyttö johtaa aivojen harmaan aineen vähenemiseen ja valkean aineen lisääntymiseen ja siten aivojen rakenteen pysyviin muutoksiin.

        http://www.yths.fi/netcomm/viewarticle.asp?path=8,2476,2507

        Eli tarkoittaa siis sitä, että aivojen toimintakyky tehostuu, kun myeliinieristeen määrä kasvaa. Mitähän pahaa tässä sitten on?


      • .
        -------- kirjoitti:

        On selvää näyttöä, että varhain aloitettu kannabiksen käyttö johtaa aivojen harmaan aineen vähenemiseen ja valkean aineen lisääntymiseen ja siten aivojen rakenteen pysyviin muutoksiin.

        http://www.yths.fi/netcomm/viewarticle.asp?path=8,2476,2507

        Valkean aineen muutokset ja kognitio
        Neurologi pohtii usein, mitä kertoa potilaalleen magneettikuvassa maallikonkin silmään erottuvasta valkean aineen degeneraatiosta. Rotterdamin Erasmus -yliopistossa tutkittiin magneettikuvauksella ja neuropsykologisesti 1 077:n henkilön satunnaisotosta, joka koostui 60–90-vuotiaista. Tarkoituksena oli selvittää, miten anatomisesti eri tavoin jakautuneet valkean aineen leesiot vaikuttavat kognitioon. Muutokset sijaitsivat joko aivokammioiden ympärillä, mistä kulkee kuorikerrosta ja syviä tumakkeita toisiinsa yhdistäviä pitkiä ratayhteyksiä, tai subkortikaalialueella, jolla kulkee vierekkäisiä, kuorikerroksen assosiatiivisia keskuksia toisiinsa yhdistäviä U-säikeitä. Valkean aineen periventrikulaariset viuhkamaiset muutokset liittyivät selvästi kognitiivisen suorituskyvyn heikkenemiseen, mutta hattaramaiset subkortikaaliset leesiot eivät usein olleet yhteydessä tähän. Valkean aineen tauti heikensi eniten psykomotorista nopeutta. (Ann Neurol 2000;47:145).
        Artikkelin tunnus: duo91506 (A0091007)
        © 2009 Kustannus Oy Duodecim


    • asdddd

      Aika hieno yritys mut eikö onnistunu :D. etkö voi hyväksyy tosiasiouta ei haittavaikutuksia, paitsi jos käyttää tupakan kanssa

      • Leiju Maahinen

        Noh! Miksi ihmiset kinastelee asioista mihin ei voi tehdä mitään? Toiset tykkää viinasta kun ovat oppineet siihen ja toiset ehkä cannabiksesta. Mitäs sitten?? älkää ihmiset puuttukoo toisten ihmisten tekemisiin ja tehkää omat valintanne mitä te teette ja käytätte kuin siltä tuntuu. Mielipiteitä on monta asioista ja kieltää voi kaikkea mutta viinaa ja huumeita erillaisia menee kumminki enemmän tai vähemmän onko ne kielettyjä vai ei. Säästäkää itteenne älkääkä ottako stressiä liikaa muista tuntemattomista. Elää kauemmin kun antaa muitten tuntemattomien olla ja pitää omista tekemisistään huolta. Syökää vaikka 40g hampun siemeniä päivässä ni pysytte terveinä. Maasta ovat tulleet kunnes maahan taas menneet, niinkuin kaikki elävä joka tässä Maailmassa kiertää sitä elämän ympyrää. Älkäähän estäkö luonnon kulkua. Rauhaa!!!


      • tutkia77
        Leiju Maahinen kirjoitti:

        Noh! Miksi ihmiset kinastelee asioista mihin ei voi tehdä mitään? Toiset tykkää viinasta kun ovat oppineet siihen ja toiset ehkä cannabiksesta. Mitäs sitten?? älkää ihmiset puuttukoo toisten ihmisten tekemisiin ja tehkää omat valintanne mitä te teette ja käytätte kuin siltä tuntuu. Mielipiteitä on monta asioista ja kieltää voi kaikkea mutta viinaa ja huumeita erillaisia menee kumminki enemmän tai vähemmän onko ne kielettyjä vai ei. Säästäkää itteenne älkääkä ottako stressiä liikaa muista tuntemattomista. Elää kauemmin kun antaa muitten tuntemattomien olla ja pitää omista tekemisistään huolta. Syökää vaikka 40g hampun siemeniä päivässä ni pysytte terveinä. Maasta ovat tulleet kunnes maahan taas menneet, niinkuin kaikki elävä joka tässä Maailmassa kiertää sitä elämän ympyrää. Älkäähän estäkö luonnon kulkua. Rauhaa!!!

        Tupakka ja alkoholi nopeuttaa loppua jota periaatteessa pitäs kieltää lailla mutta eihän se semmonen toimi että ne kielettäisiin. Alkais nimittäin aikamoinen mylly ja joku vois vaikka menettää henkensä, niinkun huumesodassa maailmalla joihin on jo kulunut triljoonia dollareita huumeen vastaiseen sotaan, kertoo Norm Stamper entinen Seatlen kaupungin poliisipäälikkö, "että huumeet voittivat sodan". Niitä on saatavilla enemmän, halvemmalla ja vahvempina kuin ennen. Kukaan ei ole valvomassa että mitä aineita maailmalla liikkuu ja kenelle ne lopuksi joutuu koska laittomilla aineilla ei ole ikärajoja ja niitä saa kuka tahtoo ja voi maksaa niistä, ehkä velaksi joka voi johtaa siihen että maksaa hengellään. Mitä jos aineet olisikin valvottu ja täysiikäiset voisivat ostaa niitä esim. joistain apteekeista olloin voisi valvoa ikärajoja ja jos luotolla ostaa ni ei tulis ovelle Gorilla vaan korkeintaan Ulosottomies.


      • -------------
        tutkia77 kirjoitti:

        Tupakka ja alkoholi nopeuttaa loppua jota periaatteessa pitäs kieltää lailla mutta eihän se semmonen toimi että ne kielettäisiin. Alkais nimittäin aikamoinen mylly ja joku vois vaikka menettää henkensä, niinkun huumesodassa maailmalla joihin on jo kulunut triljoonia dollareita huumeen vastaiseen sotaan, kertoo Norm Stamper entinen Seatlen kaupungin poliisipäälikkö, "että huumeet voittivat sodan". Niitä on saatavilla enemmän, halvemmalla ja vahvempina kuin ennen. Kukaan ei ole valvomassa että mitä aineita maailmalla liikkuu ja kenelle ne lopuksi joutuu koska laittomilla aineilla ei ole ikärajoja ja niitä saa kuka tahtoo ja voi maksaa niistä, ehkä velaksi joka voi johtaa siihen että maksaa hengellään. Mitä jos aineet olisikin valvottu ja täysiikäiset voisivat ostaa niitä esim. joistain apteekeista olloin voisi valvoa ikärajoja ja jos luotolla ostaa ni ei tulis ovelle Gorilla vaan korkeintaan Ulosottomies.

        Hamppuapinoita kiellettiin osallistumasta tähän viestiketjuun, eikö viesti mene perille?


      • Ka Ka Kannabis saves the world
        tutkia77 kirjoitti:

        Tupakka ja alkoholi nopeuttaa loppua jota periaatteessa pitäs kieltää lailla mutta eihän se semmonen toimi että ne kielettäisiin. Alkais nimittäin aikamoinen mylly ja joku vois vaikka menettää henkensä, niinkun huumesodassa maailmalla joihin on jo kulunut triljoonia dollareita huumeen vastaiseen sotaan, kertoo Norm Stamper entinen Seatlen kaupungin poliisipäälikkö, "että huumeet voittivat sodan". Niitä on saatavilla enemmän, halvemmalla ja vahvempina kuin ennen. Kukaan ei ole valvomassa että mitä aineita maailmalla liikkuu ja kenelle ne lopuksi joutuu koska laittomilla aineilla ei ole ikärajoja ja niitä saa kuka tahtoo ja voi maksaa niistä, ehkä velaksi joka voi johtaa siihen että maksaa hengellään. Mitä jos aineet olisikin valvottu ja täysiikäiset voisivat ostaa niitä esim. joistain apteekeista olloin voisi valvoa ikärajoja ja jos luotolla ostaa ni ei tulis ovelle Gorilla vaan korkeintaan Ulosottomies.

        Mitään aineita ei ketään pakoteta ottamaan ja se on aikuisen ihmisen oma asia, Tyhjentääkö viinapullon,mäyräkoiran vai poltaako jonkun jointin. Se on perseestä että kotikasvatus omaankäyttöön on laitonta Suomessa koska sitä kasvatetaan kumminki. Tulkoon sakkoja tai ei ni 5-10 kasvia omassa kämpässä ei voi haitata ketään muuta kun niitä aivopestyjä 90% tyypeistä jota 1970 luvusta asti vanhemmat on paasannut lapsilleen että kannabis on paha asia ja huume niinkun heroiini yms. johon tulee kerrasta koukkuun ja siihen voi kuolla..... Mitä kun lapsi tulee teiniksi törmää hamppuun ja huomaa että se ei olekaan mikään tosi riippuvuutta aiheuttava juttu. ehkei ne muutkaan jolloin se helvetti alkaa. Vapauttakaa kannabis koska se on ehkä ainoa aine johon kukaan ihminen EI ole koskaan KUOLLUT. Niinku Alkoholiin ja tupakkaan joitka ovat laillisia ja joita ei ikinä voida markkinoilta poistaa. Miksi kieltää kasvi jolla on parantava vaikutus moniin kymmeniin sairauksiin niinkun esim. alkoholismi,alkoholin väärinkäyttö,tupakkariipuvuus,amfetamiini ja kokaiiniriipuvuus jne... kannabiksen vapautus vähentäisi 100% varmasti alkoholin ja eri muitten huumeitten käyttöä ja yliannostuksia/kuolemia. antakaa ihmisten itse päättää elämästään. Maailma on muutenkin ylikuormitettu ihmisistä ni tällain jalostettais samalla vuosien saatossa että fiksut ja järkevät selvii pidemmälle eikä itsetuhoisia loppupelissä enää olisi koska ei ollut enää huumesotaakaan Vuona Ö.
        Ja sitten he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti.


      • Spliffi
        ------------- kirjoitti:

        Hamppuapinoita kiellettiin osallistumasta tähän viestiketjuun, eikö viesti mene perille?

        Onkos se viinan diggari valittamassa toisten yrityksistä selvitä?? Ei sillä bissellä täi viinalla selviä hengissä mutta hampunsiemenistä/hamppuöljystä kyllä. otappa Obelix selvää asioista


      • tutkia77
        Ka Ka Kannabis saves the world kirjoitti:

        Mitään aineita ei ketään pakoteta ottamaan ja se on aikuisen ihmisen oma asia, Tyhjentääkö viinapullon,mäyräkoiran vai poltaako jonkun jointin. Se on perseestä että kotikasvatus omaankäyttöön on laitonta Suomessa koska sitä kasvatetaan kumminki. Tulkoon sakkoja tai ei ni 5-10 kasvia omassa kämpässä ei voi haitata ketään muuta kun niitä aivopestyjä 90% tyypeistä jota 1970 luvusta asti vanhemmat on paasannut lapsilleen että kannabis on paha asia ja huume niinkun heroiini yms. johon tulee kerrasta koukkuun ja siihen voi kuolla..... Mitä kun lapsi tulee teiniksi törmää hamppuun ja huomaa että se ei olekaan mikään tosi riippuvuutta aiheuttava juttu. ehkei ne muutkaan jolloin se helvetti alkaa. Vapauttakaa kannabis koska se on ehkä ainoa aine johon kukaan ihminen EI ole koskaan KUOLLUT. Niinku Alkoholiin ja tupakkaan joitka ovat laillisia ja joita ei ikinä voida markkinoilta poistaa. Miksi kieltää kasvi jolla on parantava vaikutus moniin kymmeniin sairauksiin niinkun esim. alkoholismi,alkoholin väärinkäyttö,tupakkariipuvuus,amfetamiini ja kokaiiniriipuvuus jne... kannabiksen vapautus vähentäisi 100% varmasti alkoholin ja eri muitten huumeitten käyttöä ja yliannostuksia/kuolemia. antakaa ihmisten itse päättää elämästään. Maailma on muutenkin ylikuormitettu ihmisistä ni tällain jalostettais samalla vuosien saatossa että fiksut ja järkevät selvii pidemmälle eikä itsetuhoisia loppupelissä enää olisi koska ei ollut enää huumesotaakaan Vuona Ö.
        Ja sitten he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti.

        Haitoista voin kertoa että Ei auton rattiin tai minkään laitteen jos on tuntuvissa pöllyissä koska reaktikyky on kyllä selvinpäin parempi eikä muitten ihmisten turvallisuutta ikinä pidä vaarantaa.
        Kiitos.


      • tietoisesti
        Ka Ka Kannabis saves the world kirjoitti:

        Mitään aineita ei ketään pakoteta ottamaan ja se on aikuisen ihmisen oma asia, Tyhjentääkö viinapullon,mäyräkoiran vai poltaako jonkun jointin. Se on perseestä että kotikasvatus omaankäyttöön on laitonta Suomessa koska sitä kasvatetaan kumminki. Tulkoon sakkoja tai ei ni 5-10 kasvia omassa kämpässä ei voi haitata ketään muuta kun niitä aivopestyjä 90% tyypeistä jota 1970 luvusta asti vanhemmat on paasannut lapsilleen että kannabis on paha asia ja huume niinkun heroiini yms. johon tulee kerrasta koukkuun ja siihen voi kuolla..... Mitä kun lapsi tulee teiniksi törmää hamppuun ja huomaa että se ei olekaan mikään tosi riippuvuutta aiheuttava juttu. ehkei ne muutkaan jolloin se helvetti alkaa. Vapauttakaa kannabis koska se on ehkä ainoa aine johon kukaan ihminen EI ole koskaan KUOLLUT. Niinku Alkoholiin ja tupakkaan joitka ovat laillisia ja joita ei ikinä voida markkinoilta poistaa. Miksi kieltää kasvi jolla on parantava vaikutus moniin kymmeniin sairauksiin niinkun esim. alkoholismi,alkoholin väärinkäyttö,tupakkariipuvuus,amfetamiini ja kokaiiniriipuvuus jne... kannabiksen vapautus vähentäisi 100% varmasti alkoholin ja eri muitten huumeitten käyttöä ja yliannostuksia/kuolemia. antakaa ihmisten itse päättää elämästään. Maailma on muutenkin ylikuormitettu ihmisistä ni tällain jalostettais samalla vuosien saatossa että fiksut ja järkevät selvii pidemmälle eikä itsetuhoisia loppupelissä enää olisi koska ei ollut enää huumesotaakaan Vuona Ö.
        Ja sitten he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti.

        Kannabisyhdistys kampanjoi Suomessa voimakkaasti kannabiksen laillistamisen puolesta kertoo auliisti kyseessä olevan puhtaan luonnontuotteen, jolla ei ole haittavaikutuksia. Yleensä he vetoavat siihen, että kannabis aiheuttaa vähemmän haittoja, kuin alkoholi.

        Suomessa on yli 2 miljoonaa alkoholin käyttäjää ja arviolta 50-60 000 kannabiksen käyttäjää. Kannabiksen käytön yleistymisen myötä myös rauhoittavien lääkkeitten käyttö on lisääntynyt ja nimenomaan siinä ryhmässä, joka käyttää kannabista on kasvu ollut voimakasta.

        SUOMESSA ON LUKUISIA SUUYRITYKSIÄ, JOITA JOHTAA ALKOHOLISTI MUTTA EI AINUTTAKAAN SELLAISTA, JONKA JOHTAJANA ON KANNABIKSEN VAKIOKÄYTTÄJÄ!!!!
        Yliopistoissa opiskelevat tietävät tarkkaan, että kannabiksen käyttö on lopetettava ainakin viikko ennen tenttejä, koska muuten lukemisesta tai keskittymisestä ei tule mitään.

        Kannabisyhdistys kiistää nk. porttiteorian, jonka mukaan käyttäjät siirtyvät miedommista aineista käyttämään kovempia. Valitettavasti kovien aineiden käyttäjät lähes poikkeuksetta ovat kertoneet aloittaneensa kannabiksesta, eli yhdistys valehtelee tietoisesti.

        http://www.uskojaurheilu.fi/2007/huume/info.html


      • dwdwdwdwdwdw
        tietoisesti kirjoitti:

        Kannabisyhdistys kampanjoi Suomessa voimakkaasti kannabiksen laillistamisen puolesta kertoo auliisti kyseessä olevan puhtaan luonnontuotteen, jolla ei ole haittavaikutuksia. Yleensä he vetoavat siihen, että kannabis aiheuttaa vähemmän haittoja, kuin alkoholi.

        Suomessa on yli 2 miljoonaa alkoholin käyttäjää ja arviolta 50-60 000 kannabiksen käyttäjää. Kannabiksen käytön yleistymisen myötä myös rauhoittavien lääkkeitten käyttö on lisääntynyt ja nimenomaan siinä ryhmässä, joka käyttää kannabista on kasvu ollut voimakasta.

        SUOMESSA ON LUKUISIA SUUYRITYKSIÄ, JOITA JOHTAA ALKOHOLISTI MUTTA EI AINUTTAKAAN SELLAISTA, JONKA JOHTAJANA ON KANNABIKSEN VAKIOKÄYTTÄJÄ!!!!
        Yliopistoissa opiskelevat tietävät tarkkaan, että kannabiksen käyttö on lopetettava ainakin viikko ennen tenttejä, koska muuten lukemisesta tai keskittymisestä ei tule mitään.

        Kannabisyhdistys kiistää nk. porttiteorian, jonka mukaan käyttäjät siirtyvät miedommista aineista käyttämään kovempia. Valitettavasti kovien aineiden käyttäjät lähes poikkeuksetta ovat kertoneet aloittaneensa kannabiksesta, eli yhdistys valehtelee tietoisesti.

        http://www.uskojaurheilu.fi/2007/huume/info.html

        just, joo


      • Epilektikko
        tietoisesti kirjoitti:

        Kannabisyhdistys kampanjoi Suomessa voimakkaasti kannabiksen laillistamisen puolesta kertoo auliisti kyseessä olevan puhtaan luonnontuotteen, jolla ei ole haittavaikutuksia. Yleensä he vetoavat siihen, että kannabis aiheuttaa vähemmän haittoja, kuin alkoholi.

        Suomessa on yli 2 miljoonaa alkoholin käyttäjää ja arviolta 50-60 000 kannabiksen käyttäjää. Kannabiksen käytön yleistymisen myötä myös rauhoittavien lääkkeitten käyttö on lisääntynyt ja nimenomaan siinä ryhmässä, joka käyttää kannabista on kasvu ollut voimakasta.

        SUOMESSA ON LUKUISIA SUUYRITYKSIÄ, JOITA JOHTAA ALKOHOLISTI MUTTA EI AINUTTAKAAN SELLAISTA, JONKA JOHTAJANA ON KANNABIKSEN VAKIOKÄYTTÄJÄ!!!!
        Yliopistoissa opiskelevat tietävät tarkkaan, että kannabiksen käyttö on lopetettava ainakin viikko ennen tenttejä, koska muuten lukemisesta tai keskittymisestä ei tule mitään.

        Kannabisyhdistys kiistää nk. porttiteorian, jonka mukaan käyttäjät siirtyvät miedommista aineista käyttämään kovempia. Valitettavasti kovien aineiden käyttäjät lähes poikkeuksetta ovat kertoneet aloittaneensa kannabiksesta, eli yhdistys valehtelee tietoisesti.

        http://www.uskojaurheilu.fi/2007/huume/info.html

        Alkoholista se kumminki alkoi kunnes törmää pössyyn ja uteliaisuudesta tulee kokeiltua kun kaveritkin ja muutaman vuoden päästä jotku kaverit/tutut on siirtyny kokeilemaan muita aineita kun niitä on helppo saada mutta kukaan ei pakota ihmistä alkaa vetämään aineita joita ei halua niinkuin itseni kohdalla on tullut kokeiltua vaikka mitä ainetta 10 vuoden ajkana mutta ei ikinä heroiinia vaikka sitä olis ollu mahd. kokeilla. Vuodesta 2000 ei muita aineita kun alkoholia ja kannabista sillointällöin, alkoholikatkolla olen käyny mutta en kannabiksen kanssa ole tarvinu sellasta koska se on pysynyt kontrollissa eikä jokapäivästä eikä. puolen vuoden breikkejä on ollu joka taas sitten lisää alkoholin kulutusta joka tekee terveydelle paljon enemmän haittaa. Mun valinta olis nyt kannabis ja jättää alkoholi kokonaan pois................. lopuksi kannabiksen haitoista semmonen juttu kun että sen saamiseen nuorena on pakko sekaantua muihin polttelijoihin ja samalla tulee narkkareihin tutustettua jolloin ehkä kannabista jota hakee ei ole niin tyytyy johonkin muuhun jota on saatavilla, jos kannabista sais valvotuista paikoista niin sais puhdasta ja lutettavaa kannabista johon ei ole sekotettua esim. kissan paskat joukkoon tai jotain joka vois olla vaikka terveydelle vieläkin haitallisempaa, eikä pimeille markkinoille olis pakko koskaan sekaantua. Laillisuuden puolesta Kyllä ja terveydelle/yhteiskunnalle parempi ja turvallisempi. Dokut dokatkoon ja pössytteliät pössytelköön joka on kaikkien oma valinta. Vapaus ihmisille valita miten elämänsä haluaa kuluttaa loppuun asti koska kuluu se kumminki.


      • Kukaoikeinluuletolevasi
        ------------- kirjoitti:

        Hamppuapinoita kiellettiin osallistumasta tähän viestiketjuun, eikö viesti mene perille?

        Siinähän ruikutat paviaani, keskusteluun ottaa osaa kuka vain huvittaa. Ainut apina olet sinä.


      • valehtelee
        tietoisesti kirjoitti:

        Kannabisyhdistys kampanjoi Suomessa voimakkaasti kannabiksen laillistamisen puolesta kertoo auliisti kyseessä olevan puhtaan luonnontuotteen, jolla ei ole haittavaikutuksia. Yleensä he vetoavat siihen, että kannabis aiheuttaa vähemmän haittoja, kuin alkoholi.

        Suomessa on yli 2 miljoonaa alkoholin käyttäjää ja arviolta 50-60 000 kannabiksen käyttäjää. Kannabiksen käytön yleistymisen myötä myös rauhoittavien lääkkeitten käyttö on lisääntynyt ja nimenomaan siinä ryhmässä, joka käyttää kannabista on kasvu ollut voimakasta.

        SUOMESSA ON LUKUISIA SUUYRITYKSIÄ, JOITA JOHTAA ALKOHOLISTI MUTTA EI AINUTTAKAAN SELLAISTA, JONKA JOHTAJANA ON KANNABIKSEN VAKIOKÄYTTÄJÄ!!!!
        Yliopistoissa opiskelevat tietävät tarkkaan, että kannabiksen käyttö on lopetettava ainakin viikko ennen tenttejä, koska muuten lukemisesta tai keskittymisestä ei tule mitään.

        Kannabisyhdistys kiistää nk. porttiteorian, jonka mukaan käyttäjät siirtyvät miedommista aineista käyttämään kovempia. Valitettavasti kovien aineiden käyttäjät lähes poikkeuksetta ovat kertoneet aloittaneensa kannabiksesta, eli yhdistys valehtelee tietoisesti.

        http://www.uskojaurheilu.fi/2007/huume/info.html

        kun ei parempaakaan alkoholin mainostamiseen pysty. Johtotasolla on paljon ihmisiä, jotka ovat käyttäneet/käyttävät kannabista.


      • kansalle ganjaa
        ------------- kirjoitti:

        Hamppuapinoita kiellettiin osallistumasta tähän viestiketjuun, eikö viesti mene perille?

        perusta seuraavaksi viinan kehumis keskustelu jossa viinan huonoista puolista ei saa puhua.

        vittu kaikenmailman idiooteille ei kyllä edes pitäisi vastata mitään.


      • toi on hyvä
        dwdwdwdwdwdw kirjoitti:

        just, joo

        Vai mitä?


      • pot ,/../
        ------------- kirjoitti:

        Hamppuapinoita kiellettiin osallistumasta tähän viestiketjuun, eikö viesti mene perille?

        loppuiko argumentit kun ei enää teekkään mieli keskustella :D


    • ft4d2

      Tämä taas vaiheeksi melko selvästi kertoo kuinka hyvä keskustelija ketjun aloittaja oikeasti onkaan.

      Kiellettään vasta-argumentointi kun ei sitä kestetä.

      • MieItse

        Yksi suurin haitta on sen laittomuus.


      • -------------
        MieItse kirjoitti:

        Yksi suurin haitta on sen laittomuus.

        Lancet julkaisi metakatsausartikkelin sekä sitä kommentoivan pääkirjoituksen. Niiden viesti kuului: kannabiksen käytöllä on aiemmin luultua voimakkaampi ja selvempi yhteys psykooseihin.
        Erityisesti uusi tieto oli se, että hyvin satunnaisella ja yksittäisellä kannabiksen käytöllä havaittiin selvästi suurentunut riskiyhteys psykooseihin.

        http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=5003/type=1

        Psykiatrian dosentti ja Suomen psykiatriyhdistyksen pääsihteeri Jyrki Korkeila sanoi lääketieteen toimittajille pidetyssä seminaarissa, ettei hänen mielestään laillistamisaikeissa ole mitään mieltä. Useat huolellisesti toteutetut lääketieteen tutkimukset osoittavat, että kannabiksen runsas käyttö aiheuttaa aivojen tylsistymistä ja osalla käyttäjistä puhkeaa skitsofrenia.
        Suurkulutus laskee älykkyysosamäärää.
        Huumekäytössä kannabiksesta on laajojen tutkimusten mukaan pelkästään terveydellistä haittaa.

        http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=325017


      • Sjorege
        ------------- kirjoitti:

        Lancet julkaisi metakatsausartikkelin sekä sitä kommentoivan pääkirjoituksen. Niiden viesti kuului: kannabiksen käytöllä on aiemmin luultua voimakkaampi ja selvempi yhteys psykooseihin.
        Erityisesti uusi tieto oli se, että hyvin satunnaisella ja yksittäisellä kannabiksen käytöllä havaittiin selvästi suurentunut riskiyhteys psykooseihin.

        http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=5003/type=1

        Psykiatrian dosentti ja Suomen psykiatriyhdistyksen pääsihteeri Jyrki Korkeila sanoi lääketieteen toimittajille pidetyssä seminaarissa, ettei hänen mielestään laillistamisaikeissa ole mitään mieltä. Useat huolellisesti toteutetut lääketieteen tutkimukset osoittavat, että kannabiksen runsas käyttö aiheuttaa aivojen tylsistymistä ja osalla käyttäjistä puhkeaa skitsofrenia.
        Suurkulutus laskee älykkyysosamäärää.
        Huumekäytössä kannabiksesta on laajojen tutkimusten mukaan pelkästään terveydellistä haittaa.

        http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=325017

        Miksi lähettelet näitä ikivanhoja juttuja?

        Tuo metatutkimus on jo aikaa sitten osoitettu vain metatutkimukseksi, ja jos et tajua mitä se tarkoittaa, niin ota selvää. Se ei oikeasti tarkoita yhtään mitään.

        Suurkulutus laskee älykkyysosamäärää? Pisteenkin lasku riittää tuon lausunnon antamiseen, mutta kuten dosentti Korkeila toteaa itse, aivoissa ei tapahdu tuhoja, koska kannabis ei ole solumyrkky. Ja Korkeilan tutkima ryhmä oli todellisia hardcore-käyttäjiä. Alkoholilla älykkyysosamäärä laskee kuin lehmän häntä, eikä aivot enää siitä paljon palaudu, joten 30-vuotiaat juopot valtaavat dementiapaikkoja, kun viina on tuhonnut aivot. Joten sitä suhteellisuutta taas keskusteluun. Ja jos Korkeilan ryhmä olisi käyttänyt alkoholia kuin kannabista, kaikki olisivat kuolleet viinaan ennen tutkimuksen loppua. Sehän kesti 20 vuotta.

        Skitsofreniaa esiintyy Hollannissa vähemmän kuin Suomessa, joten ei se kannabis niin merkittävä skitsofrenian lähde ole, ja sama näkemys tulee ilmi dosentti Korkeilan raportista, kun yksikään tutkittavista ei mittavan tutkimuksen aikana ajautunut psykoosiin tai skitsofreniaan.

        Kannabista käytetään myös skitsofrenialääkkeenä.

        Miksi lähettelet vanhaa ja vääristelevää "huumevalistusta"?


    • kannabis.

      se on siitä erikoinen aine että pahiten se sekoittaa niiden päät jotka eivät sitä käytä mutta puhuvat siitä
      ikäänkuin tietäisivät jotain. teerrorismi, kouluammuskelut ja jne ovat kaikki kannabiksen syytä.

    • Kannabisasiaa

      Austraaliassa, jos käytetään kannabista huomattavasti enemmän kuin Euroopassa, aiheuttaa kannabis 0,2% maan terveysongelmista. Alkholi aiheuttaa aiheuttaa 2,3 prosenttia maan terveyshaitoista, ja tupakan aiheuttamat haitat nousevat 7,8 prosenttiin.

      Ja kyse on maasta, jolla on yksi maailman korkeimmista kannabiksen käyttöasteista,. joten vihdoinkin on tarjolla käypää vertailua alkoholin, tupakan ja kannabiksen haitoista.

      Lähde: http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,26217384-12377,00.html

      • ---------------

        Kannabiksen pitkäaikainen käyttö aiheuttaa kroonista bronkiittia, psykootista oireilua, hengitysteiden syöpää, masennusta, itsemurhia tai käytöshäiriöitä lapsilla joiden äiti käytti raskauden aikana kannabista.
        Erään tutkimuksen mukaan sydänkohtauksen riski lisääntyi lähes viisinkertaiseksi noin tunti kannabiksen käytön jälkeen.

        The paper states one in 10 users have "cannabis dependence syndrome" placing them at risk of chronic bronchitis, psychotic symptoms especially in those with a family history of mental disorders, and also poorer education outcomes in affected youth.

        Other possibly linked health effects include respiratory cancer, depression, suicide or behavioural disorders in children whose mothers used cannabis while pregnant.

        A person's heart attack risk increases almost five times during the hour after they used cannabis, another study shows.
        http://www.theaustralian.com.au/news/breaking-news/aussies-use-more-cannabis-than-europeans-fact/story-fn3dxiwe-1225787425358


      • jorgen stein
        --------------- kirjoitti:

        Kannabiksen pitkäaikainen käyttö aiheuttaa kroonista bronkiittia, psykootista oireilua, hengitysteiden syöpää, masennusta, itsemurhia tai käytöshäiriöitä lapsilla joiden äiti käytti raskauden aikana kannabista.
        Erään tutkimuksen mukaan sydänkohtauksen riski lisääntyi lähes viisinkertaiseksi noin tunti kannabiksen käytön jälkeen.

        The paper states one in 10 users have "cannabis dependence syndrome" placing them at risk of chronic bronchitis, psychotic symptoms especially in those with a family history of mental disorders, and also poorer education outcomes in affected youth.

        Other possibly linked health effects include respiratory cancer, depression, suicide or behavioural disorders in children whose mothers used cannabis while pregnant.

        A person's heart attack risk increases almost five times during the hour after they used cannabis, another study shows.
        http://www.theaustralian.com.au/news/breaking-news/aussies-use-more-cannabis-than-europeans-fact/story-fn3dxiwe-1225787425358

        http://kannabisuutiset.wordpress.com/2009/12/03/mika-huumeongelma-amerikkalaismies-polttanut-jo-115-000-kannabissavuketta/


      • kannabis aiheuttaa
        --------------- kirjoitti:

        Kannabiksen pitkäaikainen käyttö aiheuttaa kroonista bronkiittia, psykootista oireilua, hengitysteiden syöpää, masennusta, itsemurhia tai käytöshäiriöitä lapsilla joiden äiti käytti raskauden aikana kannabista.
        Erään tutkimuksen mukaan sydänkohtauksen riski lisääntyi lähes viisinkertaiseksi noin tunti kannabiksen käytön jälkeen.

        The paper states one in 10 users have "cannabis dependence syndrome" placing them at risk of chronic bronchitis, psychotic symptoms especially in those with a family history of mental disorders, and also poorer education outcomes in affected youth.

        Other possibly linked health effects include respiratory cancer, depression, suicide or behavioural disorders in children whose mothers used cannabis while pregnant.

        A person's heart attack risk increases almost five times during the hour after they used cannabis, another study shows.
        http://www.theaustralian.com.au/news/breaking-news/aussies-use-more-cannabis-than-europeans-fact/story-fn3dxiwe-1225787425358

        n. 0,2% Australian terveysongelmista. Käyttömäärään nähden se on melko vähän, joren turhan hysterian voi lopettaa.


      • 0000
        --------------- kirjoitti:

        Kannabiksen pitkäaikainen käyttö aiheuttaa kroonista bronkiittia, psykootista oireilua, hengitysteiden syöpää, masennusta, itsemurhia tai käytöshäiriöitä lapsilla joiden äiti käytti raskauden aikana kannabista.
        Erään tutkimuksen mukaan sydänkohtauksen riski lisääntyi lähes viisinkertaiseksi noin tunti kannabiksen käytön jälkeen.

        The paper states one in 10 users have "cannabis dependence syndrome" placing them at risk of chronic bronchitis, psychotic symptoms especially in those with a family history of mental disorders, and also poorer education outcomes in affected youth.

        Other possibly linked health effects include respiratory cancer, depression, suicide or behavioural disorders in children whose mothers used cannabis while pregnant.

        A person's heart attack risk increases almost five times during the hour after they used cannabis, another study shows.
        http://www.theaustralian.com.au/news/breaking-news/aussies-use-more-cannabis-than-europeans-fact/story-fn3dxiwe-1225787425358

        Kannabiksen vasustajat eivät koskaan ajattele kannabiksen aiheuttamia vaikutuksia maissa joissa se on hyväksytty osaksi yhteiskuntaa, vaatimattomasti. Vaikka kyseessä on kasvi, mitä ilmeisemmin lääkekasviksi tarkoitettu luonnon kappale, jonka pitäisi ihan itsestäänselvyyttään olla osa yhteiskuntia, luonnollisesti. Vaikka välillä nykypäivän yhteiskunnat tuntuvat pelottavan luonnottomilta!
        Hollannissa jossa kannabista saa käyttää vapaasti on euroopan alhaisin työttömyysluku, miksi? Perustele.
        Oma käsitykseni ja kokemuksieni pohjalta voin todeta että kannabis tervehdyttää ja antaa motivaatiota arjen jaksamiseen nykypäivän raskaassa ja painostavassa ilmastossa joka tiputtaa häikäilemättömästi kyydistä heikoimmat ja kilteimmät. Kannabis lohduttaa ja luo uutta uskoa, lääkitsee koko sielua sinnittelemään silti eteenpäin. Kannabis on tarkoitettu pyhittämään lepopäivää, ymmärrykseen ja kipuihin.

        Mielestäni niiden henkilöiden jota eivät tunne totuutta on turha meitä totuuden tuntevia yrittää kääntää. Et ole minulle uskottava ihminen kertomaan kannabiksen haitoista jos sinulla ei tästä kasvista ole omaa syvällistä henkilökohtaista käyttökokemusta. Kerro ensin mitä haittoja kasvi sinulle aiheuttaa äläkä puhu muiden kokemuksista jotka ovat heidän omia kokemuksiaan. Silloin olet rehellinen ja uskottava asiassasi.


      • catha
        --------------- kirjoitti:

        Kannabiksen pitkäaikainen käyttö aiheuttaa kroonista bronkiittia, psykootista oireilua, hengitysteiden syöpää, masennusta, itsemurhia tai käytöshäiriöitä lapsilla joiden äiti käytti raskauden aikana kannabista.
        Erään tutkimuksen mukaan sydänkohtauksen riski lisääntyi lähes viisinkertaiseksi noin tunti kannabiksen käytön jälkeen.

        The paper states one in 10 users have "cannabis dependence syndrome" placing them at risk of chronic bronchitis, psychotic symptoms especially in those with a family history of mental disorders, and also poorer education outcomes in affected youth.

        Other possibly linked health effects include respiratory cancer, depression, suicide or behavioural disorders in children whose mothers used cannabis while pregnant.

        A person's heart attack risk increases almost five times during the hour after they used cannabis, another study shows.
        http://www.theaustralian.com.au/news/breaking-news/aussies-use-more-cannabis-than-europeans-fact/story-fn3dxiwe-1225787425358

        Totta tai ei, niin eikö jo järki sano ettei raskaus aikana pidä ottaa elimistöön mitään sinne kuulumatonta. Ei kofeiinia, nikotiinia tai mitään muutakaan.


    • tästä löytyy
      • siis vastailit?

        Vaiko?

        Jos tämän ketjun ensimmäinen tuuba pitää sisällään noin asenteellisen avauksen, on turha ruikuttaa tiedettä avukseen. Mutta sitähän siinä ei varsinaisesti haviteltukaan. Kunhan paskaa saa suolesta ulos, vai mitä? Tyypillistä kannabiksenvastustajanarkolle.


      • Kakees
        siis vastailit? kirjoitti:

        Vaiko?

        Jos tämän ketjun ensimmäinen tuuba pitää sisällään noin asenteellisen avauksen, on turha ruikuttaa tiedettä avukseen. Mutta sitähän siinä ei varsinaisesti haviteltukaan. Kunhan paskaa saa suolesta ulos, vai mitä? Tyypillistä kannabiksenvastustajanarkolle.

        Miten te voitte ees uskoa hallituksen teettämiin propaganda artikkeleihin? He haluavat sen pitää laittomana niin he kirjoituttavat mitä vaan lehtiin jotta ihmiset olisivat tyytyväisiä. Säälittäviä aivopestyjä apinoita olette.
        http://kannabisuutiset.wordpress.com/ sinne niin opiskelemaan.

        Ps. Olen hampuusi, joka toimii markkinointijohtajana ja liksaa tulee vajaa 4 tonnia kuussa, mekö ei pärjätä? Alkoholistit on työttömiä.


      • Zombintappaja
        Kakees kirjoitti:

        Miten te voitte ees uskoa hallituksen teettämiin propaganda artikkeleihin? He haluavat sen pitää laittomana niin he kirjoituttavat mitä vaan lehtiin jotta ihmiset olisivat tyytyväisiä. Säälittäviä aivopestyjä apinoita olette.
        http://kannabisuutiset.wordpress.com/ sinne niin opiskelemaan.

        Ps. Olen hampuusi, joka toimii markkinointijohtajana ja liksaa tulee vajaa 4 tonnia kuussa, mekö ei pärjätä? Alkoholistit on työttömiä.

        Alkoholistitkin voivat käydä töissä. Se että tienaan 4 tonnia kuussa ei ole mikään todiste siitä ettet ole koukussa.

        4 tonnia kuussa palkkaa ja et pysty silti tätä itse ymmärtämään ilman että kerron tämän sinulle. Tuskin tajuat sitä nytkään.


    • Zombintappaja

      Ikävä kyllä hamppukultisti ei usko todisteija ei pysty niitä näkemään. He vain jankuttavat hampun ihanuutta tajuamatta että he ovat narkomaaneja. Sitäkään ei tajuta vaikka happu pyörii päässä ja innolla odotetaan seuraavaa fiksiä ja pään sekoittamista.

      • Kakees

        Miten niin narkomaani? Aika radikaalia väittää noin...En käytä hamppua yhtää sen enempää kuin tekään viinaanne. Usko sinä alkoholisti että sitä rahaa voi saada muudaltakin kuin sossulta? Vaikea ymmärtää ja myöntää että pössyttelijä menestyy paremmin?
        Mää niin muistelin että ne on ne alkoholistit jotka odottavat viikonloppua niin ilolla. Sitten ollaan maanantaisin pois töistä, kun on niin kova krapula. Sitä se alkoholisti ja riippuvaisuus teettää sulle.


      • Kakees
        Kakees kirjoitti:

        Miten niin narkomaani? Aika radikaalia väittää noin...En käytä hamppua yhtää sen enempää kuin tekään viinaanne. Usko sinä alkoholisti että sitä rahaa voi saada muudaltakin kuin sossulta? Vaikea ymmärtää ja myöntää että pössyttelijä menestyy paremmin?
        Mää niin muistelin että ne on ne alkoholistit jotka odottavat viikonloppua niin ilolla. Sitten ollaan maanantaisin pois töistä, kun on niin kova krapula. Sitä se alkoholisti ja riippuvaisuus teettää sulle.

        Sinähän se käytännössä narkomaani olet, sillä käytät paljon vahvempaa huumetta kuin minä. Alkoholista ollaan enemmän sekaisin ja se on epäterveellisempää keholle... Todella tekopyhää väittää minua narkomaaniksi, jos itse käyttää vahvempia huumeita.


      • a
        Kakees kirjoitti:

        Sinähän se käytännössä narkomaani olet, sillä käytät paljon vahvempaa huumetta kuin minä. Alkoholista ollaan enemmän sekaisin ja se on epäterveellisempää keholle... Todella tekopyhää väittää minua narkomaaniksi, jos itse käyttää vahvempia huumeita.

        Täältä löytyy sekä uusia että vanhoja kannabiksen aiheuttamista sairauksista:

        http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=246560

        Kovaa tekstiä, joka kannattaa lukea. Kannabiksen aiheuttama skitsofrenia ei ole tauti, jonka kanssa kannattaisi leikkiä!

        Yksi asia on polttaa itse. Aivan toinen asia on vakuutella nuorisolle että polttaminen olisi vaaratonta.


      • a
        a kirjoitti:

        Täältä löytyy sekä uusia että vanhoja kannabiksen aiheuttamista sairauksista:

        http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=246560

        Kovaa tekstiä, joka kannattaa lukea. Kannabiksen aiheuttama skitsofrenia ei ole tauti, jonka kanssa kannattaisi leikkiä!

        Yksi asia on polttaa itse. Aivan toinen asia on vakuutella nuorisolle että polttaminen olisi vaaratonta.

        Ihan turhaa tekstiä. Tuolla ketjun lopussahan nuo kaikki alun vanhat ja pelottavat valistushorinat paljastuvat pääasiassa vain pelkiksi valistusjutuiksi.


      • Naapurin äijä
        a kirjoitti:

        Ihan turhaa tekstiä. Tuolla ketjun lopussahan nuo kaikki alun vanhat ja pelottavat valistushorinat paljastuvat pääasiassa vain pelkiksi valistusjutuiksi.

        Nämä omia kauhulinkkejään lähettävät "valistajat" nyt ovat tuollaisia valehtelijoita, jotka esittävät enemmän kuin pystyvät tarjoamaan oikeasti.


      • 29
        Naapurin äijä kirjoitti:

        Nämä omia kauhulinkkejään lähettävät "valistajat" nyt ovat tuollaisia valehtelijoita, jotka esittävät enemmän kuin pystyvät tarjoamaan oikeasti.

        Kannabiksen patentoinnista:

        http://www.kepa.fi/palvelut/julkaisut/tietolehtiset/pdf/003_tieto.pdf

        Koska kannabis on mahdollista patentoida lääketeollisuuden olisi mahdollista tehdä kannabiksella voittoja, mikäli kannabista olisi mahdollista käyttää lääkkeenä.

        Kannabiksen puolustajat ovat yrittäneet kiistää lääketieteelliset tutkimukset, joissa selvästi käy ilmi kannabiksen aiheuttavan mm. skitsofreniaa ja muita mielenterveyssairauksia.

        Kannabiksen puolustajien perusteena on ollut se ettei kannabista olisi voinut patentoida ja että tästä syystä lääketeollisuus ei kykyne kannabiksen avulla taloudelliseen voittoon.

        Kuten yllä olevasta linkistä voi lukea kannabiksen puolustajien väite kannabiksen patentoinnin mahdottomuudesa on perustunut puhtaaseen mielikuvitukseen.

        Mielikuvitusargumenttien käyttö perusteina ei ole mitenkään ristiriidassa skitsofrenisen ajattelun kanssa.


      • linkkejä
        29 kirjoitti:

        Kannabiksen patentoinnista:

        http://www.kepa.fi/palvelut/julkaisut/tietolehtiset/pdf/003_tieto.pdf

        Koska kannabis on mahdollista patentoida lääketeollisuuden olisi mahdollista tehdä kannabiksella voittoja, mikäli kannabista olisi mahdollista käyttää lääkkeenä.

        Kannabiksen puolustajat ovat yrittäneet kiistää lääketieteelliset tutkimukset, joissa selvästi käy ilmi kannabiksen aiheuttavan mm. skitsofreniaa ja muita mielenterveyssairauksia.

        Kannabiksen puolustajien perusteena on ollut se ettei kannabista olisi voinut patentoida ja että tästä syystä lääketeollisuus ei kykyne kannabiksen avulla taloudelliseen voittoon.

        Kuten yllä olevasta linkistä voi lukea kannabiksen puolustajien väite kannabiksen patentoinnin mahdottomuudesa on perustunut puhtaaseen mielikuvitukseen.

        Mielikuvitusargumenttien käyttö perusteina ei ole mitenkään ristiriidassa skitsofrenisen ajattelun kanssa.

        Kuulin että ensikuussa kannabiksen käyttö ei ole enää kriminaalia. Mitens se täysin hallinnassa oleva pössyttely nyt muka sitten muuttuu? Saavutitteko jotain muutakin kuin hyväksynnän ja päähäntaputusta? Kysmphän vaan.


        --
        linkkejä ja todisteita http://ucanaddlink.co.cc/


    • Heikki De Since
    • hamppuapina

      hei relaa, tuu meidän kans vetää hamppuu

    • Työmies2012

      Se että kannabista puolustellaan alkoholin haitoilla on suorastaan säälittävää. Ettekö oikeasti keksi parempaa?

      Kuinka moni kannabiksen puolustelija tällä foorumilla on riippuvainen tai haluaa vaan saada sätkiään riskeeraamatta omaa persettään?
      Älkää jumalauta aukoko että siitä ei tule riippuvaiseksi, kun todisteita löytyy jo lähimmältä päihde osastolla. Todistaa samalla sen kuinka sokeita moni hampun puolustaja on, se että sinä et ole riippuvainen ei tarkoita ettei joku muu voisi olla, voit sitäpaitsi olla riippuvainen ihan mihin tahansa!

      Ja tuo tähtitieteilijä artikkeli ei todista yhtään mitään, yhtä hyvin voisin puolustella että tupakka ei ole vaarallista koska on ihmisiä jotka ovat polttaneet koko ikänsä sairastumatta syöpään. Ja samaa voin sanoa myös alkoholista, lähes jokainen ihminen juo ja silti suurin osa elää vanhaksi, onhan niitä alkoholisti tiedemiehiäkin jotka elivät vanhoiksi.

      Voin myös kertoa että entiset naapurimme polttivat hamppua ja saivat yhtäkkiä päähänsä lentää kauppaan ostamaan tupakkaa, tyypit hyppäsivät parvekkeelta alas, onneksi oli sentään eka kerros a selvisivät murtumilla.

      Ja tunnen sitäpaitsi yhden joka oli huume riippuvainen, hän on elävä todiste kannabiksen haitoista, ensin hänestä tuli psyykkisesti riippuvainen ja sitten fyysisesti. Kun kannabis ei enää antanut sitä samaa tunnetta pitkän käytön jälkeen niin hän siirtyi kovimpiin aineisiin. Tuohon voi tietenkin sanoa että olueesta viinaan, mutta kovakin juoma ei lähetä sinua pitkälle tripille. Tuttavani oli kertonut polttavansa kerran pari sätkää hamppua ja ollut sekaisin ja lähes toimintakyvytön pari viikkoa, todistaja hänen ex-vaimo. Hänen kuollut ystävänsä jäi kuulema elinikäiselle tripille.

      Tuttavani ei ole kertonut kaikkea mutta hän näkee outoja unia ja painajaisia hänen menneisyydestään vaikka hän ei ole käyttänyt huumeita yli 10'neen vuoteen.
      Lisäksi hänelle todettiin kaksisuuntainen, ja sekin on todistettu että KAIKKI päihteet voivat väärinkäytettynä laukaista sen, hänen mukaansa ensimmäiset oireet tulivat niihin aikoihin kun hän poltti hamppua.

      Nykyään hänellä esiintyy lievää alkoholismia ja masennusta. Hänellä ei ehkä olisi mitään ellei olisi ikinä kokeillut hamppua.

      Suomessa esiintyy jumalattomasti mielentervys häiriöitä ja ongelmia muutenkin, ja monelle ne laukeaa vasta jos he alkavat käyttämään alkoholia tai huumeita. Käytit mitä tahansa niin voit joutua agressiiviseen tilaan.

      Meillä on täällä sitäpaitsi jo valmiiksi alkoholi ongelma joten haluatteko te pössyttelijät oikeasti pistää lähes puol Suomea tulilinjalle ja lisätä onnettomuuksien, työtapaturmien ja väkivaltaisuuden määrää ja pilata monien kansalaisten elämän vain sen takia että saisitte hamppua? Tuo on kuin aseen myymistä murhaajalle tai oven avaaminen pahoinpitelijälle.

      kuvitelkaa vaikka työmaa, yksi työntekijä on kännissä ja toinen pilvessä. Kännipäinen työntekijä huomataan helposti ja voidaan poistaa työmaalta. Pilvessä oleva henkilö kompuroi telineillä ja aiheuttaa vakavan työtapaturman koska aina ei edes huomaa ihmisen käytöksestä jos hän on polttanut hamppua vaikka hän olisikin tripillä.

      Tiedättekö syyn miksi ES Jonnet juovat? Koska he eivät pääse "pärinöitä" lähemmäs humalaa. Ja jopa tuollaiset ala-ikäiset jonnet saavat helposti tupakkaa, nii mitenköhän se olisi jos he saisivat hamppua? Nuorille hamppu häiritsee sitäpaitsi aivojen kehitystä.

      Kannabiksen haitoista on aivan tarpeeksi lääketieteellisiä todisteita, ja siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä, mielestäni kannabis pitäisi vain sallia kipulääkkeenä.
      Lopettakaa se mielikuvitusmailmassa eläminen ja hyväksykää se fakta että huumeet ovat laittomia syystäkin.

      Lähes jokainen kertomastani asioista pätee ympäri maailmaa ja se että sinä lukija olet mahdollisesti viisas käyttäjä ei todellakaan tarkoita että voit odottaa jokaiselta samaa.

      P.S

      Käytän hädin tuskin edes alkoholia kun olen sen haitat nähnyt.

      • Julatopi

        Kannabis on kuitenkin tämän maailman vähähaittaisin päihde ja siitä faktasta ei valitettavasti eroon päästä. Kannabiksella on myös monia muita lääkekäyttömuotoja kuin vain kivunlievitys.


      • Työmies2012
        Julatopi kirjoitti:

        Kannabis on kuitenkin tämän maailman vähähaittaisin päihde ja siitä faktasta ei valitettavasti eroon päästä. Kannabiksella on myös monia muita lääkekäyttömuotoja kuin vain kivunlievitys.

        Laita minun kaltaiseni ADHD'ta ja vakavaa masennusta sirastavaa polttamaan hamppua nii olen sata varmasti linnassa tai tuhkattuna.


      • Sa-imaa
        Työmies2012 kirjoitti:

        Laita minun kaltaiseni ADHD'ta ja vakavaa masennusta sirastavaa polttamaan hamppua nii olen sata varmasti linnassa tai tuhkattuna.

        Miksi olisit? Muista, että kannabista käytetään lääkekäytössä jopa 11 grammaa päivässä, joten on päivänselvää, että kannabis on erittäin vähähaittaista. Kannabis saattaisi, lajikkeesta riippuen, olla jopa toimiva lääke ADHD-kaltaisuuteesi. Sinulle ei varmaan stimulanttisemmat lajikkeet sopisi, mutta jostain sedatiivisemmasta lajikkeesta voisit saada paljonkin apua.

        Keskustele asiasta lääkärisi kanssa, äläkä missään nimessä käytä alkoholia, sillä se vain ruokkii masennuskierrettäsi. Kofeiiniahan taas et varmastikaan käytä, koska sekään ei oikein sovi sairauteesi, vaan voi pahentaa huomattavasti sen oireita.


      • Työmies2012
        Sa-imaa kirjoitti:

        Miksi olisit? Muista, että kannabista käytetään lääkekäytössä jopa 11 grammaa päivässä, joten on päivänselvää, että kannabis on erittäin vähähaittaista. Kannabis saattaisi, lajikkeesta riippuen, olla jopa toimiva lääke ADHD-kaltaisuuteesi. Sinulle ei varmaan stimulanttisemmat lajikkeet sopisi, mutta jostain sedatiivisemmasta lajikkeesta voisit saada paljonkin apua.

        Keskustele asiasta lääkärisi kanssa, äläkä missään nimessä käytä alkoholia, sillä se vain ruokkii masennuskierrettäsi. Kofeiiniahan taas et varmastikaan käytä, koska sekään ei oikein sovi sairauteesi, vaan voi pahentaa huomattavasti sen oireita.

        Eräs erittäin läheinen ihminen hoitaa narkkareita sociali sairaalassa, joten ei se kannabis niin vaaratonta kuin monet väittää.

        Ja kuules, siihen ADHD kontrolointiin en huumeita tarvinnut vain ihan pelkästää terapiaa, ja masennuksen hoitoon käytän Sertraliinia.
        Kannabis pitäisi vain ja ainoastaan sallia sairaaloissa eikä julkiseen myyntiin.

        Anna kannabistä väärälle henkilölle ja voi puhjeta psykoosi tai kaksisuuntainen.

        Ennen kuin rupeatte kannabista puolustamaan niin älkää missään nimessä katsoko "faktojanne" netistä. Netti on tässä tapauksessa täynnä paskaa, kehotan teitä käymään vaikka päihde osastolla ja jutelkaa päihde lääkärien, hoitajien ja potilaiden kanssa.

        Kyllä minä sen lääkekäyttöön hyväksyn, mutten todellakaan myyntiin. Emme kaipaa lisää päihteitä tuomaan mielenterveysongelmia.

        Laitetaanpa hiukan linkkejä:

        Ex-käyttäjä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/3189452

        http://www.expatica.com/nl/news/dutch-news/mental-problems-twice-as-likely-for-cannabis-users-report_100838.html

        http://www.metro.co.uk/news/47319-smoking-cannabis-causes-reality-problems

        http://www.poliisi.fi/poliisi/satakunta/home.nsf/pages/268569AA59C9D263C2257791002F02D8

        http://www.mll.fi/nuortennetti/paihteet/aikuisen_apua/kannabiksen_haitat/

        http://www.esaimaa.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2012/08/06/Kannabiksen käytön vaaroja ei pidä vähätellä/2012113877977/68

        http://www.irtihuumeista.fi/avaa_silmasi!/kouluille/mita_jokaisen_kasvattajan_tulee_tietaa_kannabiksesta

        http://www.tohtori.fi/?page=7743008&id=0943781

        http://www.terve.fi/terveyden-abc/tutkimus-lisaa-todisteita-marihuanan-yhteydesta-psykoosiriskiin

        http://www.paihdelinkki.fi/viittomakielinen-tietopankki/kannabiksen-kayton-haittavaikutuksia

        http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=5121590

        http://www.paihdelinkki.fi/pikatieto/?c=Kannabis

        Haukkukaa vain mielenne mukaan ja vähätelkää faktoja niin paljon kuin haluatte. En minä kannabiksen hyötyjä kiellä mutta haittoja on aivan tarpeeksi.


      • 99.99
        Työmies2012 kirjoitti:

        Eräs erittäin läheinen ihminen hoitaa narkkareita sociali sairaalassa, joten ei se kannabis niin vaaratonta kuin monet väittää.

        Ja kuules, siihen ADHD kontrolointiin en huumeita tarvinnut vain ihan pelkästää terapiaa, ja masennuksen hoitoon käytän Sertraliinia.
        Kannabis pitäisi vain ja ainoastaan sallia sairaaloissa eikä julkiseen myyntiin.

        Anna kannabistä väärälle henkilölle ja voi puhjeta psykoosi tai kaksisuuntainen.

        Ennen kuin rupeatte kannabista puolustamaan niin älkää missään nimessä katsoko "faktojanne" netistä. Netti on tässä tapauksessa täynnä paskaa, kehotan teitä käymään vaikka päihde osastolla ja jutelkaa päihde lääkärien, hoitajien ja potilaiden kanssa.

        Kyllä minä sen lääkekäyttöön hyväksyn, mutten todellakaan myyntiin. Emme kaipaa lisää päihteitä tuomaan mielenterveysongelmia.

        Laitetaanpa hiukan linkkejä:

        Ex-käyttäjä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/3189452

        http://www.expatica.com/nl/news/dutch-news/mental-problems-twice-as-likely-for-cannabis-users-report_100838.html

        http://www.metro.co.uk/news/47319-smoking-cannabis-causes-reality-problems

        http://www.poliisi.fi/poliisi/satakunta/home.nsf/pages/268569AA59C9D263C2257791002F02D8

        http://www.mll.fi/nuortennetti/paihteet/aikuisen_apua/kannabiksen_haitat/

        http://www.esaimaa.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2012/08/06/Kannabiksen käytön vaaroja ei pidä vähätellä/2012113877977/68

        http://www.irtihuumeista.fi/avaa_silmasi!/kouluille/mita_jokaisen_kasvattajan_tulee_tietaa_kannabiksesta

        http://www.tohtori.fi/?page=7743008&id=0943781

        http://www.terve.fi/terveyden-abc/tutkimus-lisaa-todisteita-marihuanan-yhteydesta-psykoosiriskiin

        http://www.paihdelinkki.fi/viittomakielinen-tietopankki/kannabiksen-kayton-haittavaikutuksia

        http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=5121590

        http://www.paihdelinkki.fi/pikatieto/?c=Kannabis

        Haukkukaa vain mielenne mukaan ja vähätelkää faktoja niin paljon kuin haluatte. En minä kannabiksen hyötyjä kiellä mutta haittoja on aivan tarpeeksi.

        Juu, juu, ja edelleenkin kannabis on maailman vähähaittaisin päihde, jota lääkekäytössä käytetään jopa yli kymmenen grammaa päivässä, vuosien ajan, ilman ongelmia. Aika turha väittää, että satunnainen päihdekäyttö 0,2 gramman annoksilla olisi suurikin ongelma maailmassa, vaikka jokaisella päihteellä olisikin yhteyttä myös psykooseihin.

        Lisäksi kannabis on myös maailman valehdelluin asia.


      • alk 8,50
        Työmies2012 kirjoitti:

        Eräs erittäin läheinen ihminen hoitaa narkkareita sociali sairaalassa, joten ei se kannabis niin vaaratonta kuin monet väittää.

        Ja kuules, siihen ADHD kontrolointiin en huumeita tarvinnut vain ihan pelkästää terapiaa, ja masennuksen hoitoon käytän Sertraliinia.
        Kannabis pitäisi vain ja ainoastaan sallia sairaaloissa eikä julkiseen myyntiin.

        Anna kannabistä väärälle henkilölle ja voi puhjeta psykoosi tai kaksisuuntainen.

        Ennen kuin rupeatte kannabista puolustamaan niin älkää missään nimessä katsoko "faktojanne" netistä. Netti on tässä tapauksessa täynnä paskaa, kehotan teitä käymään vaikka päihde osastolla ja jutelkaa päihde lääkärien, hoitajien ja potilaiden kanssa.

        Kyllä minä sen lääkekäyttöön hyväksyn, mutten todellakaan myyntiin. Emme kaipaa lisää päihteitä tuomaan mielenterveysongelmia.

        Laitetaanpa hiukan linkkejä:

        Ex-käyttäjä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/3189452

        http://www.expatica.com/nl/news/dutch-news/mental-problems-twice-as-likely-for-cannabis-users-report_100838.html

        http://www.metro.co.uk/news/47319-smoking-cannabis-causes-reality-problems

        http://www.poliisi.fi/poliisi/satakunta/home.nsf/pages/268569AA59C9D263C2257791002F02D8

        http://www.mll.fi/nuortennetti/paihteet/aikuisen_apua/kannabiksen_haitat/

        http://www.esaimaa.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2012/08/06/Kannabiksen käytön vaaroja ei pidä vähätellä/2012113877977/68

        http://www.irtihuumeista.fi/avaa_silmasi!/kouluille/mita_jokaisen_kasvattajan_tulee_tietaa_kannabiksesta

        http://www.tohtori.fi/?page=7743008&id=0943781

        http://www.terve.fi/terveyden-abc/tutkimus-lisaa-todisteita-marihuanan-yhteydesta-psykoosiriskiin

        http://www.paihdelinkki.fi/viittomakielinen-tietopankki/kannabiksen-kayton-haittavaikutuksia

        http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=5121590

        http://www.paihdelinkki.fi/pikatieto/?c=Kannabis

        Haukkukaa vain mielenne mukaan ja vähätelkää faktoja niin paljon kuin haluatte. En minä kannabiksen hyötyjä kiellä mutta haittoja on aivan tarpeeksi.

        "En minä kannabiksen hyötyjä kiellä mutta haittoja on aivan tarpeeksi. "

        Mutta hyödyt ovat kuitenkin huomattavasti suuremmat kuin haitat. LIsäksi tuo Irti Huumeista ry:si on vain pelkkä suuri kusetus, jolla on lähinnä vedätetty rahaa veronmaksajilta, yrityksiltä ja valtiolta vuosikymmenien aikana useita miljoonia, mutta varsinaisen huumevalistuksen kanssa järjestöllä ei ole yhtään mitään tekemistä.

        Järjestöllä olisi ollut oikeastikin mahdollisuus vaikuttaa Suomen päihdeongelmiin, mutta sitä ei ole kiinnostanut sellainen asia, koska kyseessä on vain jonkinlainen kultiksi muuttunut kannabisrasvauskonto, joka rahastaa valehtelemalla kannabiksesta, ja mitä pienemmäksi järjestön kassa hupenee, sen enemmän yritetään valehtelua kannabiksesta lisätä.

        Yksi eniten Suomen tuhonneista järjestöistä.


      • Jo puhkesi
        Työmies2012 kirjoitti:

        Eräs erittäin läheinen ihminen hoitaa narkkareita sociali sairaalassa, joten ei se kannabis niin vaaratonta kuin monet väittää.

        Ja kuules, siihen ADHD kontrolointiin en huumeita tarvinnut vain ihan pelkästää terapiaa, ja masennuksen hoitoon käytän Sertraliinia.
        Kannabis pitäisi vain ja ainoastaan sallia sairaaloissa eikä julkiseen myyntiin.

        Anna kannabistä väärälle henkilölle ja voi puhjeta psykoosi tai kaksisuuntainen.

        Ennen kuin rupeatte kannabista puolustamaan niin älkää missään nimessä katsoko "faktojanne" netistä. Netti on tässä tapauksessa täynnä paskaa, kehotan teitä käymään vaikka päihde osastolla ja jutelkaa päihde lääkärien, hoitajien ja potilaiden kanssa.

        Kyllä minä sen lääkekäyttöön hyväksyn, mutten todellakaan myyntiin. Emme kaipaa lisää päihteitä tuomaan mielenterveysongelmia.

        Laitetaanpa hiukan linkkejä:

        Ex-käyttäjä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/3189452

        http://www.expatica.com/nl/news/dutch-news/mental-problems-twice-as-likely-for-cannabis-users-report_100838.html

        http://www.metro.co.uk/news/47319-smoking-cannabis-causes-reality-problems

        http://www.poliisi.fi/poliisi/satakunta/home.nsf/pages/268569AA59C9D263C2257791002F02D8

        http://www.mll.fi/nuortennetti/paihteet/aikuisen_apua/kannabiksen_haitat/

        http://www.esaimaa.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2012/08/06/Kannabiksen käytön vaaroja ei pidä vähätellä/2012113877977/68

        http://www.irtihuumeista.fi/avaa_silmasi!/kouluille/mita_jokaisen_kasvattajan_tulee_tietaa_kannabiksesta

        http://www.tohtori.fi/?page=7743008&id=0943781

        http://www.terve.fi/terveyden-abc/tutkimus-lisaa-todisteita-marihuanan-yhteydesta-psykoosiriskiin

        http://www.paihdelinkki.fi/viittomakielinen-tietopankki/kannabiksen-kayton-haittavaikutuksia

        http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=5121590

        http://www.paihdelinkki.fi/pikatieto/?c=Kannabis

        Haukkukaa vain mielenne mukaan ja vähätelkää faktoja niin paljon kuin haluatte. En minä kannabiksen hyötyjä kiellä mutta haittoja on aivan tarpeeksi.

        "Anna kannabistä väärälle henkilölle ja voi puhjeta psykoosi tai kaksisuuntainen."

        Anna mitä tahansa päihdettä "väärälle" henkilölle, niin voi puhjeta myös melkein mitä vaan. "Väärän" henkilön kannattaa välttää ihan kaikkia päihteitä, kun voi puhjeta. Esimerkiksi LSD:n käyttö on erityisen vaarallista, jos suvussa on vaikkapa taipumusta skitsofreniaan.


      • molonen
        Työmies2012 kirjoitti:

        Eräs erittäin läheinen ihminen hoitaa narkkareita sociali sairaalassa, joten ei se kannabis niin vaaratonta kuin monet väittää.

        Ja kuules, siihen ADHD kontrolointiin en huumeita tarvinnut vain ihan pelkästää terapiaa, ja masennuksen hoitoon käytän Sertraliinia.
        Kannabis pitäisi vain ja ainoastaan sallia sairaaloissa eikä julkiseen myyntiin.

        Anna kannabistä väärälle henkilölle ja voi puhjeta psykoosi tai kaksisuuntainen.

        Ennen kuin rupeatte kannabista puolustamaan niin älkää missään nimessä katsoko "faktojanne" netistä. Netti on tässä tapauksessa täynnä paskaa, kehotan teitä käymään vaikka päihde osastolla ja jutelkaa päihde lääkärien, hoitajien ja potilaiden kanssa.

        Kyllä minä sen lääkekäyttöön hyväksyn, mutten todellakaan myyntiin. Emme kaipaa lisää päihteitä tuomaan mielenterveysongelmia.

        Laitetaanpa hiukan linkkejä:

        Ex-käyttäjä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/3189452

        http://www.expatica.com/nl/news/dutch-news/mental-problems-twice-as-likely-for-cannabis-users-report_100838.html

        http://www.metro.co.uk/news/47319-smoking-cannabis-causes-reality-problems

        http://www.poliisi.fi/poliisi/satakunta/home.nsf/pages/268569AA59C9D263C2257791002F02D8

        http://www.mll.fi/nuortennetti/paihteet/aikuisen_apua/kannabiksen_haitat/

        http://www.esaimaa.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2012/08/06/Kannabiksen käytön vaaroja ei pidä vähätellä/2012113877977/68

        http://www.irtihuumeista.fi/avaa_silmasi!/kouluille/mita_jokaisen_kasvattajan_tulee_tietaa_kannabiksesta

        http://www.tohtori.fi/?page=7743008&id=0943781

        http://www.terve.fi/terveyden-abc/tutkimus-lisaa-todisteita-marihuanan-yhteydesta-psykoosiriskiin

        http://www.paihdelinkki.fi/viittomakielinen-tietopankki/kannabiksen-kayton-haittavaikutuksia

        http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=5121590

        http://www.paihdelinkki.fi/pikatieto/?c=Kannabis

        Haukkukaa vain mielenne mukaan ja vähätelkää faktoja niin paljon kuin haluatte. En minä kannabiksen hyötyjä kiellä mutta haittoja on aivan tarpeeksi.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Sertraliini

        Enemmän toi sun lääkkeesi haittoja aiheuttaa kuin kannabis. Riippuvuuskin on paljon kovempi, eikä sen käyttöä saa edes lopettaa ilman lääkärin ohjeita. Tuskin pystytkään, joten syöt niitä loppuelämäsi, mistä tietysti lääkefirmat tykkäävät.


      • mlobiili

        "Nuorille hamppu häiritsee sitäpaitsi aivojen kehitystä."

        Mutta huomattavasti paljon vähemmän kuin vaikkapa niiden kehittyvien aivonuorien joka viikonloppu käyttämä alkoholi tai päivittäin kittaamat energiajuomat, mutta tällä asiallahan ei ole sinulle merkitystä. Silä ainoastaan kannabis on sinulle merkittävä asia päihdepolitiikassa vaikka ei aiheutakaan ongelmia lainkaan samalla tavalla mitä vaikkapa alkoholi aiheuttaa maassamme, jossa joka päivä joku alkoholipsykoottinen tekee järjettömiä väkivallantekoja, kun on aivot tuhoutuneet kovan huumeen käyttämisestä.

        Se sinunkin tautisi, eli se ADHD tulee lisääntymään huomattavasti mikäli energiajuomien kulutusta ei saada hallintaan. Selvästi kaikki päihdepolitiikassa tähtää kokonaisvaltaisesti päihdeongelmien lisääntymiseen, ja sitä kautta tapahtuvaan laaja-alaiseen taloudelliseen hyötymiseen, joista merkittävimpiä tahoja ovat itse alkoholia tuottavat huumekauppiaat ja lääkeyhtiöt, jotka voivat myydä vaikkapa loppuelämäksi masennuslääkkeitä ihmisille, joiden alkoholinkäyttö on aiheuttanut kroonisen masennuksen "komentokeskuksen" vaurioiduttua alkoholista, joka on tuhoisin huume maailmassa juuri aivojen kannalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe