Nuoli-imumonni

Kalat

Kyselin tuossa aikaisemmin akvaariooni levänsyöjää ja tulin siihen tulokseen että nuoli-imumonni sopinee parhaiten. Ennenkuin sellaisen hankin (jos hankin) tarvitsisin vielä lisätietoja: vesiarvot, ja ENNENKAIKKEA: viihtyykö yksin/kaksin vai pitäisikö niitä olla monta (parvelle ei ole tilaa joten jos vaatii parven niin koko kalan voi unohtaa :(...)?

5

313

  Vastaukset

  • ...Parvikala...

  • Nuolimonni (ei nuoli-imumonni) on PARVIkala, joka vaatii erityisen puhdasta, viileää, virtaavaa ja hapekasta, pehmeää ja lievästi hapanta vettä. Eli viikottaisista 50-75% vedenvaihdoista ei luisteta ja lämpö ei saisi kohota yli 24 asteen. Suodatus reipas ja hapettava. Levää on oltava tarjolla syötäväksi, ovat ronkeileta muulle ruualle. Herkkiä kaloja kotiutumaan, eli akvaarionhoitosi tulee olla erityisen huolellista.

   Sitäpaitsi, nuolimonneja on eri lajeja, hoito kuitenkin suhteellisen samanlaista. Nämä kaikki olisit saanut selville etsimällä vaikkapa Googlella. Suku Otocinclus, lajit mm. vittatus, affinis jne.

  • Kyllä nillle kannattaa kavereita laittaa niin monta kun vain pystyy. Minulla on niitä kolme ja hyvin sujuu elämä :) Niiden kanssa täytyy muistaa ettei lämpötila saa nousta yli 25 asteen ja näillä helteillä ne kärsivät jos vesi kuumenee liikaa! Pehmeässä hieman happamassa vedessä ne viihtyy.

   • Vaan kun ei ole tilaa parvelle... Onko sitten mitään pientä levänsyöjää (lasinputsaajaa) joka viihtyy yksin EIKÄ ole vaativa/muuten hankala?


  • Imumonni osaa lentää

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Häät ja lapset saa odottaa.

   Stefu ei vielä halua perheenlisäystä, eikä naimisiin. Sofia nyt saa odotella milloin Stefu on valmis. Jossain kertoi, että haluaa kolmekymppisenä olla
   110
   2605