Lomakokemus Kuredulta

in.na

Mä nostan tämän nyt tänne ylös myöskin uudeksi aiheeksi, aika monessa ketjussa juuri Kuredusta kysellään.

Olimme Kuredulla maaliskuussa -06, ja oltiin kyllä tosi tyytyväisiä systeemeihin.

Majoituimme halvimmassa beach-bungalow-vaihtoehdossa, joka oli pieni olkikattoinen, valkoiseksi kalkittu yhden huoneen mökki länsirannalla. Vessa ja suihku oli mökin takapihalla, korkean muurin suojassa. Muuten ulkoilmakylppäri oli moderni, eli ihan posliinivesivessa eli ei mikään ulkohuussi. Kylppärissä oli myös kaunis kivipuutarha. Bungalowiin kuului oma etupihan terassi aurinkotuoleineen. Terassimme oli suoraan auringonlaskuun päin! Huoneessa oli hyvä ilmastointi.

Saarella on pääravintola jossa syöminen sisältyy puolihoitoon/all inclusiveen. Siellä on puffet-tyyppinen ruokailu. loman alussa osoitettu pöytä on pöytänne koko loman ajan. Teillä on oma tarjoilija myös koko loman ajan, joka lähinnä vie astioita pois ja tarjoilee juomat. Ruoat haetaan itse. Ruoka on tosi hyvää, muttei mitenkään erityisen "malediivilaista". Tarjolla on joka päivä eri tavoin valmistettua kanaa, kalaa, lihaa, pastoja, nuudeleita, riisiä, jopa perunaa. Ruoka on aina tuoretta, saarella on omat kasvimaat.

Muita ruokapaikkoja saarelta löytyy myös, on pizzeria ja kiinalainen, mutta niissä syöminen veloitetaan erikseen saarelta lähtiessä huonelaskun yhteydessä. Kiinalaisessa oli ruoka ihan hyvää, sellaista perus-turistikiinalaista jollaista saa suomalaisista kiinalaisravintoloistakin. Mutta pizzerian pizzat oli kyllä erityisen hyviä, sen veroisia en ole maistanut missään!

Baareja on saarella muutama, allasbaari ja sitten illanviettobaari jossa on rauhallista iltaohjelmaa. Saaren eteläkärjessä on myös Sangu-bar, joka on tarkoitettu vain kalleimmissa Sangu-watervilloissa (eli niissä paaluilla veden päällä olevissa) majoittuville.

Saarella on yksi "pääkatu", jonka varrella on respa, sukellusfirma, jalokiviliike, spa, pari vaatekauppaa (kalliita merkkivaatteita), Local Teahouse-niminen baari (josta ei saa alkoholia ja jossa muslimit katselivat rukouksia telkkarista) ja Kuredu Hospital-terveyskeskus. Respan yhteydessä on matkamuistomyymälä sekä suppeavalikoimainen kanttiini, sekä nettipäätteet. Kaikki ostokset ja spa-hoidot ja snorklaukset laitetaan huonelaskuun ja maksetaan saarelta lähtiessä, rahaa ei kanniskella saarella mukana lainkaan.

Joitain hintaesimerkkejä: Tiger-olut kanttiinista 5 taalaa (ravintoloiden hanaolut, talon viinit, virvokkeet ja yksinkertaiset paukut sisältyi all-inclusiveen), pizza 10 taalaa, Panoksen bikinit 50 taalaa, snorkkeli viikoksi 26 taalaa, nettisurffaus 6 taalaa tunti, coctailit alk. 8 taalaa, JP Chenet-viinipullo 28 taalaa.

Huonepalvelu toimi hyvin ja hienotunteisesti, huone käytiin siivoamassa aina poissaollessamme. Sänky oli pedattu joka päivä eri tavalla, oli milloin joutsenta milloin rusettia muotoiltu päällyslakanasta, toisinaan sänkyu oli koristeltu kukin. Huonepalvelu oli myöskin huomannut syntymäpäiväni, ja silloin sänkymme oli käyty petaamassa erityisen hienosti, ja päälle oli aseteltu kukista ja kasveista teksti "Happy b'day!" Ja koska kyseessä oli häämatkamme, toisena iltana terassillemme oli katettu ihana eksoottinen hedelmävati ja pullo skumppaa!

Vuokrasimme snorkkelit viikoksi, snorklausolosuhteet olivat mahtavat (mitä nyt peppu paloi =oD) Näimme kaikki mahdolliset ja mahdottomat kalat, paljon enemmän mitä missään luontodokumentissa ikinä. Näimme myöskin kilpikonnan joka ei välittänyt meistä pätkääkään vaan oleili muina konnina kosketusetäisyydellä (niihin ei saa kuitenkaan koskea). Vuokrasimme vedenalaisen kameran jonka muistikortin kuvasimnme tietysti täyteen. Kameran vuokraan sisältyi kuvien CD:lle poltto.

Tippiä annoimme tarjoilijallemme 20 taalaa viikossa ja huonepojalle 20 taalaa viikossa. Periaatteessa siellä olisi kuulunut antaa tippiä kaikille jotka ovat sinua palvelleet, mutta käytännössä se on hankalaa ensinnäkin siksi, että rahaa ei muutenkaan siellä kuljeteta mukana, ja "tipinjakopäivänä" saattoi olla, ettei meitä palvellut joku tietty baarimikko ollut töissä yms, että käytännössä meidän tipitys jäi sitten näihin kahteen.

Jos menet saarelle jolle viedään vesitasolla, esim vaikka Kuredulle, niin varaa korvatulpat mukaan. Vesitaso pitää aivan uskomattoman kovaa ääntä. Ihmettelen että tästä ei ole mainintaa missään, koska moottorin ääni tosiaan on niin kova, että korviin sattuu, en liioittele yhtään. Minä mainitsen nyt; korvatulpat mukaan!!

Hyttysiä saarella oli jonkun verran, parisenkymmentä puremaa sain mutta ne ei nyt mitään hirveitä kutise. Mukana oli vihreää Off-geeliä, en tiedä auttoiko se mutta joka ilta sitä laitoin.

Päivämme kuluivat kaikki samalla tavalla: aamiaiselle, aamupäivä altaalla, lounaalle, lounaan jälkeen pitkin saarta käveleksimään, uimaan ja snorklaamaan, takaisin altaalle iltapäiväoluelle, bungalowiin suihkuun, sitten illalliselle josta illanviettoon baariin tai allasbaariin.

Mieheni alkoi pitkästymään viikon päästä, minä 10 päivän päästä. Silti lähtöpäivänä ei olisikaan halunnut lähteä!

Mikään lapsiperheiden kohde Kuredu ei mielestäni ollut. Kyllä se on ihan selkeästi pariskunnille suunnattu kutu-kohde, lapsille siellä ei ollut yhtään mitään virikettä. Joillakin oli lapsia mukana, mutta kyllä mä sanoisin, että ei se kaksivuotias tee mitään eroa sille leikkiikö se rantahiekalla Malediiveilla vai Yyterissä.

Lämpötila oli tasainen 30 päivät yöt. Aurinko porottaa, mitkään kertoimet ei riitä, eli jos auringossa oleilee, palaa taatusti. Eipä haitannut meikäläistä ;o), tuli myös väriä kanssa!

Kuredulla ei käytetä kenkiä missään. Jopa ruokaravintolassa on hiekkalattia, joten koko kaksi viikkoa menee paljain jaloin.

Tässä nyt ensialkuun kaikki mitä nyt tähän hätään tuli mieleen, kysele lisää jos jotain jäi mainitsematta!

6

3737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • in.na

      Unohdin kokonaan mainita gekkoliskot, isot hedelmälepakot ja ravut, nuo jokapäiväiset tuttavuudet!

      Gekkoliskoja oli kaikenvärisiä- ja kokoisia, tuli niitä huoneisiinin, mutta ovat harmittomia otuksia.

      Isoja hedelmälepakoita oleili puissa, ja välillä lentelivät puusta toiseen. En onnistunut kuvaamaan yhtään kertaa lepakkoa lennossa.

      Rannalla vilisteli jaloissa arkoa rapuja jotka asuivat kotiloissa. Ne oli tosi hauskoja, kun käveli hiekalla, niin edessä kaikki ravut kaikkosivat hiekkaan kaivamiinsa koloihin, ja kun katsoi taakse, niitä pulpahteli ulos koloista heti kun oli ohi mennyt =oD

      Saarella oli myös "Kuredu-Bunny"-niminen musta kaniini. onnistumme näkemään sen kerran.

      Torakan näimme huoneessamme vain yhden kerran, lähtöaamuna. Harmiton tuokin oli, möllötteli vain paikoillaan lampunvarjostimen päällä.

      Rantavedessä uiskenteli rauskuja, niitä kannattaa varoa pitkän pistimen takia, ja sitten siellä uiskenteli kauniita black-tip-reef-sharkin (eli jotain mustaeväriuttahaita) poikasia, ne elelee rantavesissä noin metrin pituisiksi asti ja lähtevät sitten syvemmille vesille. Riuttahait ei käy ihmisen päälle, ja ne on erittäin arkoja. Malediiveilla ei muutenkaan tarvitse pelätä mitään haita, sukellus ja snorklaaminen on täysin turvallista.

    • Janpa

      Moi!!
      Mistä firmasta ostitte matkanne mitä se mahtoi maksaa??

      Kiitos

      • 2800 e

        Tjareborgilta ostettiin ja maksoi 2800 e / naama, all inclusive.

        t. Inna


      • gfgfdgfdgdfg
        2800 e kirjoitti:

        Tjareborgilta ostettiin ja maksoi 2800 e / naama, all inclusive.

        t. Inna

        Oltii porukas samalla saarella :D oli kyl yks elämän parhait kokemuskia tähän menessä


      • paratiisi...
        gfgfdgfdgdfg kirjoitti:

        Oltii porukas samalla saarella :D oli kyl yks elämän parhait kokemuskia tähän menessä

        Totta, paikka oli ihan oikeasti kuin paratiisi, paljon parempaa mitä matkaesitteessä luvattiin. Yleensä matkaesitteiden jutut on kyllä reippaasti yläkanttiin, onahn niiden oltava myyviä, mutta kyllä Kuredun kohdalla (ja varmaan muidenkin Malediivien saarten) ei esitteessäkään riittäneet sanat kertomaan. Se täytyy vaan kokea!


    • Sinne mieli tekisi mennä

      Olisin tiedustellut jos aikoo olla malediivien saarilla 10 päivää, paljonko keskimäärin menee rahaa euroissa syömiseen ja juomiseen. Jos valitsee puolihoidon systeemikseen. Se ei selvinnyt tekstistä minulle. Haluaahan sitä välillä syödä muutakin kun puffetti pöydän antimia, se on itsestään selvää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2753
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2520
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2111
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1439
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe