Olisiko kenelläkään kokemuksia yhdistelmäkeittotasoista? Siis sellaisista joissa on sekä induktio- että keraamisetkeittoalueet (yleensä 2 kumpaakin). Kodinkonemyyjä kertoi, että induktiotaso "sirisee" aina. Jos siis joskus haluaisi keitellä pidempään ilman sirinää, niin voisi käyttää keraamista-aluetta ja jos on kiire niin iduktiolla kiehauttaa nopeasti.
Kuulisin mielelläni käyttökokemuksia aiheesta.
Yhdistelmäkeittotasot
8
1982
Vastaukset
- hyvä kuulo
Meidän induktio sirisee vain kahden korkeimman lämmön aikana ja sirinän voimakkuus on silloinkin kiinni kattilasta. Yleensä kun kokkailee pitempään niin käytössä on matalampi lämpö joka meillä on aivan äänetön kaikilla kattiloilla ja pannuilla. Jos itselläni olisi jotain muita keraamisia levyjä niin käyttäisin kuitenkin induktiota aina koska on se niin ylivoimainen muihin verrattuna. Että minua ottaisi päähän lujasti jos olisin valinnut jotain muita kuin induktion, suosittelen lämpimästi hankkimaan lieden jossa kaikki levyt on induktiota.
- sirinäkammoinen
Kiitos kommentista. Minkähän merkkinen taso teillä on? Kuten varoitit, myös itseäni epäilyttää se, että yhdistelmätasossa on fifty-fifty mahdollisuudet mennä vikaan ja lopulta päätyy käyttämään vaan kahta keitto-osaa riippuen siitä kumpi miellyttää enemmän. Alunperin olin kyllä hankkimassa täysin induktiotasoa...
- sihinä
sirinäkammoinen kirjoitti:
Kiitos kommentista. Minkähän merkkinen taso teillä on? Kuten varoitit, myös itseäni epäilyttää se, että yhdistelmätasossa on fifty-fifty mahdollisuudet mennä vikaan ja lopulta päätyy käyttämään vaan kahta keitto-osaa riippuen siitä kumpi miellyttää enemmän. Alunperin olin kyllä hankkimassa täysin induktiotasoa...
... ei sihise ainakaan meillä.
- Hyvä kuulo
sirinäkammoinen kirjoitti:
Kiitos kommentista. Minkähän merkkinen taso teillä on? Kuten varoitit, myös itseäni epäilyttää se, että yhdistelmätasossa on fifty-fifty mahdollisuudet mennä vikaan ja lopulta päätyy käyttämään vaan kahta keitto-osaa riippuen siitä kumpi miellyttää enemmän. Alunperin olin kyllä hankkimassa täysin induktiotasoa...
Hei taas. Erinäisistä syistä johtuen on omaa kokemusta kolmesta, AEG, joka SIRISI niin että valmistaja lunasti sen takaisin (oli viallinen). Sitten Siemens, ei ylimääräisiä sirinöitä ja hella oli todella helppo puhdistaa, siis kuinka sen selittäisin, että lasi tuntui niin tiiviin kovalta että puhdistus tosi simppeli homma. Nyt käytössä Gaggenau ja todettava on että kallein on kaikin tavoin paras.
Ja muistutan vielä kerran siitä että kattiloilla ja pannuilla on merkityksensä tässä sirinässä.
Niin ja sitten vielä että sirinä-aika on niin lyhyt koska induktio on niin älyttömän nopea.
Suosittelen edelleen pelkän induktion ostamista.
- on hyvä
Meillä pohdittiin samaa keittiörempan yhteydessä; ottaako yhdistelmä normikeraaminen/induktio vai vain induktio. Päädyimme ottamaan lieden pelkillä induktiolevyillä, emmekä ole katuneet päivääkään, päinvastoin. Ihana käyttää, ja luulen että jos olisimme ottaneet yhdistelmälieden normikeraamiset levyt olisivat jääneet käyttämättä. 110% tyytyväisiä siis, huolimatta siitä että kattilavarasto meni lähes kokonaan uusiksi.
Sirinästä: se riippuu tosiaan jossain määrin kattilasta ja levyn "käyttövoimakkuudesta" mutta ei häiritse meitä ainakaan. Kuten edempänä todettiin, pidempään keitellessä levyn lämpötilakin on usein matala ja sirinä olematonta. - iris induktio
Hankimme vuosi sitten uuden keittotason. Koska emme halunneet uusia täysin käyttökelpoisia, mutta induktiotasolle sopimattomia kattiloita/patoja/pannuja päädyimme yhdistelmätasoon. Se on osoittautunut meillä hyväksi ratkaisuksi.
Ettekö te pelkkien induktiotasojen omistajat käytä lainkaan keraamisia patoja tai kunnon valurauta-astioita? Nehän eivät käy induktiotasolle.
Mikä siinä induktiotasossa on niin ylivertaista? Niin, ruoka alkaa kiehua ehkä paria minuutia aiemmin kuin tavallisella levyllä. Mutta kyllä se pottujen kypsyminen kestää tasan yhtä kauan, oli levy sitten induktio tai ei.- makuasia
Ylivertaista itselleni on se, ettei induktiolevylle jää juurikaan jälkilämpöä, vaan jäähtyy lähes samantien. Samoin lämpöä säädettäessä on kiva kun levy tottelee heti. Lisäksi kun olen hutiloiva kokki, niin puhdistus on tosi helppoa, kun levy ei polta mitään kiinni pintaan.
Valurauta toimii tosi hyvin induktiolla. Keraami- ja lasiastiat ovat aina mielestani kuuluneet uuniruokien valmistamiseen. - jsaa
Mistä tulee käsitys ettei valurauta kävisi induktioliedelle? Sehän on magneettista, eli toimii siinä erinomaisesti. Keraamisia patoja emme käytä.
Induktiotasoson etu on nopeus, myös alaspäin. Kun lämpöä haluaa vähentää niin iduktiossa se tapahtuu heti. Normaali liesi jäähtyy hitaasti.
Jos liedellä keitetään pottuja niin silloin ei todellakaan ole suurta väliä mikä liesi on alla. Jos tehdään ruokaa jossa tarvitaan paljon lämpövaihteluita, silloin induktio (tai kaasu) ovat ylivoimaisia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman491526Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!761355- 201026
Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua
Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊871026- 86946
Ai miehillä ei ole varaa maksaa
Treffejä naiselle johon on ihastunut? Ihanko totta dusty miehet? Tekosyy. Haluatko laittaa 50/50 kaikki kulut parisuhtee187886Olet mielessäni
viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Ihastuin sinuun enkä voi tunteilleni mitään. Jos uskaltaisin, tunnustaisin s20841Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta
Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi99825- 82811
Hei rakas mies. Olisi yksi kysymys, mielellään rehellinen vastaus edes täällä..
Mitä sinä minusta haluat?70759