Kestoilijat HUOM!!!

eräs vaan....

Olen tässä siirtymävaiheessa kertakäyttöiset - kestot... Kuinka paljon suunnilleen tarvitsee kestovaippoja hankkia/tehdä, että ne riittävät!? Siis paljonko muilla on yhtä kokoa?

Tiedän että vastauksia varmaan löytyisi alemmista viesteistä mutta ei millään jaksais alkaa etsimään tällaista tietoa.

6

679

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • +++

      Meillä pärjätään 18 vaipalla nippa nappa 2 vrk pesuvälillä, mutta nyt kun käytössä on 22 vaippaa, pärjätään oikeen hyvinkin, ja pesuväli saa venähtää lähemmän 3 vrk:takin.

      Mutta siirtymävaiheessa ei tarvitse olla noin paljon. Kannattaa ensin ostaa vain muutama erilainen vaippa, ja kokeilla. Ja niiden lisäksi tietysti käyttää kertakäyttöisiä. Sitten kun löytyy hyvin istuva ja muutenkin mukavan tuntuinen, ja tietenkin toimiva vaippa, niin voi ostaa niin paljon, että pärjää ainakin päivällä pelkillä kestoilla. Jos lapsi ei pissaa ihan kamalia määriä yöllä, voi silloin käyttää samoja vaippoja kuin päivällä, mutta laittaa sekaan jotain lisäimua.

      Pelkkään päiväkestoiluun voi riittää jopa 10-15 vaippaa jos käyttää nopeasti kuivuvia vaippoja ja pesee joka toinen päivä. Mutta silloinhan on aina hätävaroina myös kertiksiä talossa.

      • alkuperäinen....

        Kiitos sinulle =) Olen jo löytänyt hyvän kestovaipan ja aion siirtyä kokonaan kestoihin kun kertisvarasto loppuu kotoa, eli muutaman viikon päästä! Täytyy vain laittaa vielä ompelukone laulamaan kun olen itse ommellut; oli niin hyvä ohje lehdessä...


    • kestoilija

      Useimmiten kestoja pestään 2 päivän välein, sillä tahdilla tuppaa tulemaan tarpeeksi pyykättävää isollekin koneelle jos sekaan pistää muutakin 60 asteen pyykkiä. Eli vaippoja pitää olla 2 päivän kuivumisajan tarpeiksi vähintään. Rummussa kuivaa nopeasti, narulla kostealla kelillä voi mennä vuorokausikin. Jos päivää kohti laskee keskimäärin 7 vaippaa (vastasyntyneellä vähän enemmän, pottailevalla vähemmän), juuri se parikymmentä on yleensä riittävä määrä, rummullisessa taloudessa riittää muutama vähemmän.

      Meillä oli s-kokoisina harsoja muutamia muotoonommeltuja sisävaippoja, alle parikymmentä riitti kun puklurätti- ym. pyykkiä tuli niin paljon että välillä pestiin päivittäin. M-kokoisia oli sitten lähelle 30, eli niin etteivät loppuneet kesken vaikka viikonloppureissujen tms. aikana pesuväli saattoi hiukan venyä. Ja L-kokoa riitti sitten taas joku 10 kappaletta kun pottailu sujui jo niin hyvin.

      • kestoilija

        Tuli vielä mieleen: jos teet taskuvaippoja, niin taskuja voi tehdä vähän vähemmän ja imuosia muutamia enemmän. Taskut kuivuvat narulla tosi nopeaan, ja ne voi täyttää uudestaan "ylimääräisillä" imuilla sillä aikaa kun muut imut vielä kuivuvat. Välillä olen heittänyt taskuosia myös jonkun muun pyykin sekaan pyörimään 40 asteessa, jos ne ovat olleet vähissä, taas on ollut kätevä kun imuja on ollut enemmän. Imut kuitenkin pesee mielellään kuumemmassa joka kerta.


      • 8 kpl

        kuoria 3 vaippoja (sisävaippa) 8 kpl. Hyvin on pärjätty noilla ja välillä käytän harsoa, mutta se pitää vaihtaa aika äkkiä. Olen kylläkin puoli kestoilija, eli käytän myös kaupan kertakäyttövaippoja yö vaippoina. Pyykkiä pesen n. jok toinen päivä, mutta usein pesen likaisen vaipan samantien käsin ja laitan heti kuivumaan patterille. Kuivuu aika nopeaan.


      • ööööö....
        8 kpl kirjoitti:

        kuoria 3 vaippoja (sisävaippa) 8 kpl. Hyvin on pärjätty noilla ja välillä käytän harsoa, mutta se pitää vaihtaa aika äkkiä. Olen kylläkin puoli kestoilija, eli käytän myös kaupan kertakäyttövaippoja yö vaippoina. Pyykkiä pesen n. jok toinen päivä, mutta usein pesen likaisen vaipan samantien käsin ja laitan heti kuivumaan patterille. Kuivuu aika nopeaan.

        Kuinka hygieenistä on pestä vaipat käsin? Siis se veden lämpötila?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe