Opettaja ahdistelee..

Mimmu

Mulla on pieni ongelma, jos sitä nyt pieneks voi sanoo.. No, meidän koulussa on yksi opettaja, joka ahdistelee mua. Se mies on noin 30-40-vuotias, ja se opettaa meidän luokalle terveystietoa ja maantietoa (oon kahdeksannella luokalla ja tyttö). No, tämä ongelma on sellainen, etten oikein tiedä mitä tehdä.. Siis tiedän että pitäis mennä kertomaan jollekki aikuiselle, mutta en oikein viittisi, koska se saattaa hävettää.. No, se alkoi siitä, kun maantiedon tunnin lopussa näytin sille opettajalle yhtä tehtävää mitä en oikeen ollut osannu, ja menin sinne opettajan pöydän luo. No, menin siihe pöydän eteen (luokassa ei ollut enää muita) ja se ope meni mun taakse katsomaan sitä paperia.. Ja sitten tuntui ihan kuin se olis painautunut muhun kiinni! Olin ihan paniikissa ja pysyin hiljaa paikallaan... Ensin ajattelin et se oli varmaa vahinko, mutta sitte, kun meillä oli ollut terveystietoa, niin se halus puhua mun kanssa tunnin jälkee jostain "opiskelumotivaatiosta".. Siinä se ope sitte sano mulle, että tunnilla pitäs enemmän viitata (niinkuin yleensä, meidän luokan tytöt ei viittaa paljoa terveystiedossa tai muissa sellasissa aineissa), ja sano, et voisin korvata asian jotenkin.. Se oli jotenki pelottavaa kun aloin miettiä että miten.. Kysyin asiasta muilta meidän luokan tytöiltä, mut ne sano että ei se ollut niitten kanssa puhunu siitä jutusta..
Anteeksi sekava selitystapani, mutta en oikein osaa kunnolla selittää asiaa.. Voisinko saada hieman apua ??

26

5926

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pilsikka

      Mene kertomaan siitä jollekulle aikuiselle..vaikka esim terveydenhoitajalle, koulupsykologille tai kuraattorille tms...

    • 1212

      Kannattaa tosiaan puhua vaikka terkkarille ja mainita tästä miehestä.Ei opettaja sais lähennellä/muutenka ahdistella oppilaita

      • Outolin_tu

        ...Suosittelen myös samaa!! Koska OPETTAJALLA EI OLE OIKEUTTA KAJOTA OPPILAISIINSA. Mutta, terveydenhoitaja tai muu sellainen henkilö olisi hyvä. Kotona kannattaa puhua vaikka äidin kanssa..Hän saattaisi ymmärtää. Ja kyllä aikuinen kenot keksii!! Itselläni ei ole ollut samanlaista..Mutta opettaja jollain tavalla tuntui inhoavan mua en tiedä..Esim hän suosi muita hirveästi, mutta ei minua...Mun olisi varmana pitäny olla joku bodari tai joku MM-tasoo oleva että se olisi tykänny musta... Kerran se heitti mun kynän lattialle..Noh ei mulla muuta.. Kerrothan jollekkin aikuiselle jos tuo opettajan käytös ahdistaa?? TSEMPPIÄ!


    • Mimmu

      kiitos paljon vastauksista:) taidan varata ajan koulukuraattorille tai muuta sellaista ja kertoa asiasta.. tai sitten vain antaa sen olla.. pitää katsoa mitä tapahtuu.. mutta kiitos paljon teille!

      • Anonyymi

        Soita poliisille, tee rikosilmoitus!


    • hop !

      Ei jumalauta heti soitto poliisille ja kerro vanhhemmilles v*ttu se opettajas on sairas.

    • jokuinen

      älä nyt ota tätä väheksyvänä, mutta onko hän häplinyt sinua "aroista" paikoista?
      Jos näin on niin silloin minun mielestäni pitäisi leimata ahdistelijaksi ja kertoa vaikka terkkarille tai kuraattorille.
      Mutta mitä nyt tuossa selitystäsi luin, niin voisit kyllä vaikka mainita ihan varmuuden vuoksi jollekin.

      • mmkkll

        kukaan opettaja niin ''vahingossa'' tekee..alkaa mietityttämään vielä, että hän on terveystiedon opettaja... laita viestiä nimettömänä..


    • no lol

      "voisit korvata asian jotenkin.." lol. toivottavasti tää ei ollu totta.

      • 3134111111111

        Kattonu liikaa pornoo


    • asm

      Kiusatuksi tai ahdistelluksi itsensä tunteva voi halutessaan ottaa yhteyttä sähköpostiosoitteeseen "saantokunta(lisäätähänatmerkki)gmail(lisäätähänpiste)com". Pyrimme ottamaan kantaa mahdollisiin opettajien ja muun kouluhenkilökunnan tekemiin kiusaamis ym. tekoihin laillisuuskannalta. Voit ottaa yhteyttä nimettömästi.
      Pyrimme teonkuvauksen perusteella arvioimaan onko asiassa mahdollisesti tapahtunut rikosta. Tarvittaessa voimme rikosilmoituksen teossa ja seuraamme täyttääkö poliisi laissa määrätyn esitutkintavelvollisuutensa.
      Kouluyhteisön ulkopuolinen arvioija voi olla hyödyllinen monessa tapauksessa.

    • XLnjohkgn

      Kannattaa ihan tosi kertoa, ihan kenelle vaan! Tiedän miltä se tuntuu, ku ei kehtaa ja aattelee, että "aatteleekohan ne, että oon ihan säälittävä tms."
      Mun enkun opettaja on jo pitkään ahdistellu (mm. koskenu) mua, enkä oo tietenkään uskaltanut kertoa ees poikaystävälle (joka muuten on poliisi).
      Tänään satuin sen kanssa samaan aikaan koulun parkkipaikalle, josta muut autot oli jo lähteneet, ja tämä opettaja tuli mun luo melkein juoksun kanssa. Olin ihan paniikissa (tietenkin) ja se tuli parin sentin päähän hönkäilemään mun kasvoille jotain "pussataan nyt, mä tiedän, että säkin haluat". En edes muista, mitä sanoin sille, mutta yritin lähtä pois. Se otti mun niskasta kaksin käsin kiinni ja pussasi. Eikä sanonu enää mitään ja lähti onneksi pois.
      No, itkuhan tossa pääsi ja menin autoon ja soitin poikakaverille.
      Sydän hakkaa edelleen lujaa, mutta uskon vahvasti, että tää juttu alkaa nyt selvetä kun sain kerrottua!
      Niin joo, minä oon lukion tokalla ja 18v juuri täyttänyt ja tämä kyseinen opettaja on jo reilusti yli 40v.
      Tosi paljon voimia sulle!

    • anonyymi6

      Siitä todellakin kannattaa mennä kertomaan jollekkin! Minunki koulussa on yksi opettaja joka ahdistelee tyttöoppilaita.. Se tulee koko ajan koskettelemaan, vaikka sille sanotaan, että ei saa koskea. Se opettaja opettaa fysiikkaa. Siitä on jo tehty valitus rehtorille ja minun tietääkseni jo kaksin kertoin eli on saanut jo kaksi kirjallista varoitusta.
      Kaverini oli huomannu kun olin luokassa pukemassa ja tuo kyseinen opettaja oli minun takanani niin hän oli kattonut pyllyäni ja hymyillyt. Olen huomannut itsekin, että hän on katsonut minua luokassakin kokeen aikana ja ainakun menen syömään niin se tuijottaa. Ja yksi kaverini sanoi, että joku oli sanonu hänelle, että se opettaja on tehnyt muutakin kuin vain kosketellut.
      Mutta en tiedä sitten tarkemmin, että mitä.
      Kaiken pahana on se, että hän on ollu ennen kosmetologi ja hän on ihan hirveen ällöttävä. Hiukset rasvaset, hilsettä aina hartijoilla, ja haisee ihan hirvittävälle kun kävelee ohi, vaatteita vaihtaa ehkä kerran kuukaudessa.
      Olen ollut aikeissa mennä kertomaan hänestä rehtorille, mutta en uskalla mennä yksin, mutta kyllähän niitä todistajia riittää.. Mä niin toivon oikeesti, että se erotettaisiin koulusta, koska tuo on jo ihan hirvittävää, kun tuolla lailla ahdistelee!

      • Uskomatonta.

        No huh huh, miten tuollainen on edes mahdollista? jotenkin uskomatonta, että saanut kaksi kertaa vain kirjallisen varoituksen? luulin, että kouluissa on täysi nollatoleranssi tuollaisten asioiden suhteen? eli potkut ensimmäisestä kerrasta?


        Ehdottomasti isolla joukolla rehtorin puheille, tarpeeksi kun massaa laittaa liikkeelle, niin alkaa tulemaan radikaalisia päätöksiä rehtoriltakin. Mainitsit, että kyseinen opettaja on aikaisemmin tehnyt muutakin kun kosketellut, onko kyseinen henkilö ikinä jäänyt tuosta kiinni? (poliisin toimesta) eikö opettajilta nykyään tarkasteta rikosrekisterit, kun ollaan tekemisissä nuorten kanssa?



        Ei mene omaan ymmärrykseen, että tuollaista edes esiintyy opettajien toimesta.




        Voisit harkita rikosilmoituksen tekemistä myös seksuaalisesta ahdistelusta, rikoksen nimekkeet täyttyvät hyvin.



        Jos olisi mitenkään mahdollista, niin voisitko tässä viestiketjussa kertoa jutun edistymisestä?


        Toivottavasti tilanne ratkeaa nopeasti, tsemppiä!


    • Tuo on ihmeen ...

      yleistä. Muistan kuinka amiksessakin oli yksi mies opettaja joka ahdisteli luokan tyttö ( ei siis minua koska olin poika) tästä on siis jo aikaa vuosia mutta ei voi unohtaa. Silloin sitä ei uskaltanut sanoa kenellekään varsinkaan kun ei se minuun liittynyt ja en tiennyt flirttailiko tytöt sen äijän kanssa vai miten se oli mutta muistan kuinka usein tämä mies esim. meni tytön taakse ja kosketteli peppua. Kerran kun yksi tyttö teki töitä nelinkontin työmaalla niin se meni sen eteen seisomaan ja näytti ihan just siltä mitä jokainen voi kuvitella, meni siis ihan sen eteen melkein SE kiinni tytön naamaa ja se tyttö ei TODELLAKAAN nauttinut siitä vaan oli ihan nolona....! Olin järkyttynyt kun vuosia myöhemmin kuulin, että siellä se sika on vieläkin töissä ja sama meno kuulemma jatkuu! Ihme ettei ne jotka ovat kohteeksi joutuneet mene yksinkertaisesti tekemään rikosilmoitusta asiasta jos ei rehtoreita ja opettajia kiinnosta tms! Ei tuon ikäiset vielä aina tiedä oikeuksiaan ja pelkää esim, että tulee erotetuksi koulusta ja että tulee ongelmia jos menee kertomaan, mutta ei kannata sietää tuollaista sikailua ihan oikeasti vaan tekee rikosilmoituksen ja kertoo vaikka koulun psykologille tai ihan mitä vain!!! Toki nämä porvariopettajathan tietysti kieltävät aina kaiken, mutta kun valituksia tulee enemmän niin eiköhän ne vastuuseen joudu, ja kyllä poliisi ainakin ottaa tälläiset vakavissaan jos ei koulun henkilökunta!!!

    • Mitämieltä

      Oppetajani on ihan mukavan ihminen mutta olen huomannut miten hän lähestyy minua. Esimerkkiksi yhtenä päivänä kun meillä oli liikkaa niin mulle tuli aivan järkyttävä ahdistus. Menin vessaan ja olin siellä hetken kun tulin pois kaverini kutsui oppetajani paikkalle. Istuimme ja puhuimme kun openi oli puhunut niin hänen kätensä oli yhtäkkiä polvellani. En sanonut mitään. Ope lähti paikkalta vähin äänin. Seuraavana päivänä oli myös liikkaa en halunut osallistua kun ahdisti. Openi tuli hakemaan minua, no lähdin sitten hänen matkaansa. Yhtäkkiä tunsin hänen kätensä selässäni. En saanut sanotua mitään. Tapahtuma paikkoilla ei ollut ketään. Kun olen ihmisten seurassa niin tunne oloni turvassa mutta kun olen yksin tunnun olevan helppo kohde. Ehkä vähän pelkkään oppetajaani. Myös hän hymyilee minulle aika paljon mutta en ole huomannut että hän hymyilisi muille. minä yritän hymyillä takaisin mutta se on vaikeetta. Mitä mieltä olette tästä kertokaa! Toivon pikaista vastausta kiitos.

    • Onkohan sul vähä vilkas mielikuvitus?

    • opex

      Kai te nyt hyvät ihmiset ymmärrätte, että aloitus on provo ja ap tässä keskustelee pitkälti itsensä kanssa eri nimimerkeillä. Saa ilmeisesti jotain höystettä fantasioihinsa.

    • Luuu

      Kyllä näin juuri.
      Muistakaa
      (1) mikäli opettaja oikeasti lähentelee, on otettava heti yhteyttä rehtoriin tai muuhun koulun aikuiseen
      (2) syyllistyt itse rikokseen jos annat perättömän lausunnon

    • MielipiteensäIlmaisija

      Siis tämä vastaukseni ei liity ap:n kirjoittamaan viestiin mutta yksi vastauksista kertoi kuinka hänen opettajansa oli koskenut häntä selästä puhuessaan hänelle ja hän koki tämän ahdisteluna, mielestäni tätä ei voi todellakaan vielä kutsua ahdisteluksi jos hän ei sanonut mitään häröä tai alkanut koskettelemaan intiimimmin. Kuulostaa minusta ihan normaalilta keskustelulta. Tosin ap:n alkuperäisen viestin sisältö on selvästi ahdistelua häntä kohtaan ja asiasta pitäisi ilmoittaa koulukuraattorille välittömästi.

    • pedofiilisika

      hyi hemmetti mikä pedofiili sika, mulla on sama ongelma

    • Anonyymi

      No siis jos oot viel elos, nii toivottavasti sait rohkeutta kertoa asiasta terveystiedonopettajalle.

    • Anonyymi

      lol

    • Anonyymi

      OAJ on vajonnut todella alas https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008475365.html

    • Anonyymi

      Kerro asiasta Rehtorille!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      38
      2963
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      11
      2011
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1463
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1355
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1321
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1231
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1151
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1085
    9. 22
      1047
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1044
    Aihe