Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

uusi Naxos ja Taormina

Naxos -fani sempre

Hei! Kirjoittele tänne Taorminasta tai Naxosista. Eka osio kävi heti alkuunsa ahtaaksi. Niin paljon kiinnostuneita : ). Yleistä Italia palstalla lukijoita käynyt muutamassa päivässä n. 1500!! Ei muuta kun tekstiä vaan tulemaan! T. Naxos -fani sempre

107

6397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailija1

      Naxosta on täällä useasti kutsuttu "pelkäksi turisti/rantakohteeksi" itse haluan nyt puuttua tähän ja osoittaa nämä luulot vääriksi, sillä en ole itse käynyt yhtäkään kertaa uimassa Naxoksessa tai löhönnyt rannalla koska tekemistä on ollut niin loppumattoman paljon.

      Tässä ideoita jotka todistavat että on muutakin kuin se ranta:
      voit kierrellä "kaupungin" putiikeissa, Naxoksessa on myös kylpylä, arkeologinen alue, vesipuisto ja huvipuisto. Juna-asemalla on pieni "museo" ja kahvila, erittäin viihtyisä paikka juna-asemaksi!

      Rannalla ei tarvitse olla jos ei siellä viihdy eikä uiminen kiinnosta, sillä sieltä voi halutessaan mm. vuokrata soutuveneen, kumiveneen tai lähteä järjestetylle veneretkelle niitä tehdään paljon.
      Veneretkiä tehdään myös eksoottisille eolio ja lipari -saarille joissa on vulkaanista toimintaa (siellä on "meren keskellä" pienei tulivuori joka purkautuu noin puolen tunnin välein mutta silti ihmisiä asuu siellä saarella).

      Voit halutessasi vuokrata pyörän ja kierrellä Naxoksen lähiseuduilla tai ajaa vaikka Taorminaan! markkinoille pyörällä pääsisi myös nopeammin kuin kävellen. Voit vuokrata skootterin/mopon ja huristella sillä vaikka Taorminaan paikallisten tapaan. Voit myös vuokrata auton, jolla pääset kiertämään Sisiliaa pidemmällekin, jos ei välillä kaaosmainen liikenne haittaa. Tai sitten voit tietenkin lähteä junalla esim. Cataniaan ja ehdit samana päivänä hyvin takaisin Naxokseen, jos yövyt siellä.
      Naxoksesta on erinomaiset kulkuyhteydet esim. bussilla ja junalla. Bussilla pääsee hyvin Taorminaan ja ylös vuoren kyliin, junalla taas pidemmälle isompiin kaupunkeihin. Eli ainakaan miksikään tuppukylä-rantapaikaksi Naxosta ei voi kutsua ja luokitella, niin hyvin sieltä pääsee muuallekin.

      Talvella Naxos ei ole täynnä turisteja, mutta kesällä on.

      Eikä bussia tarvitse odottaa missään aavikon keskellä, Naxos ei ole aurinkomatkojen turistikylä, se on harhaluuloa jos joku niin kuvittelee.

      Naxoksessa voit jutella ystävällisten ja kohteliaiden paikallisten kanssa, joilta voi oppia paljon - sekä kulttuurista että kieltä. Joskus tarjoutuu myös erityisiä tilaisuuksia, usein turisteja kunnioitetaan, he ovat tulleet kaukaa, kuten sisilialaiset itsekin, heidän juurensa saattavat olla muualta. Koska Sisiliaanhan on tullut ihmisiä aikoinan mm. Kreikasta, arabialaisia, espanjalaisia yms..

      Naxos menee hyvin myös "shoppailukohteesta" koska siellä on edulliset markkinat ja hyviä löytöjä tekee helposti.

      Historiasta kiinnostuneille on se arkeologinen alue ja paljon muuta. Taorminassa on mm. museoita, puutarha, amfiteatteri, vanhoja kirkkoja ja taloja. Parhaimmassa tapauksessa Taorminassa voi päästä näkemään mm. autonäyttelykiertueen, konsertin tai muun esityksen, häät tai muut juhlat, uskonnolliset karnevaalikiertueet, nukketeatterin, ihmispatsaita - jokaiselle jotakin! Taorminassa kuten Naxoksessa on myös kauniit hyvinhoidetut hiekkarannat joissa nähtävää esim. Kaunis Saari Isola Bella ja luonto. Myöskään taidetta ei Taorminasta puutu!
      Piazzalta on ehkä maailman kauneimmat maisemat suoraan Naxoksen lahdelle ja Etnalle, piazza on myös hyvin kaunis ja vanha valkoinen kirkko myös.
      Taorminassa myös järjestetään mm. kieli,taide ja kokkauskursseja katso: www.babilonia.it
      Taorminasta löyty huippukalliita hotelleja mutta on niitä Naxoksessakin katso vaikka googlesta: Hellenia yachting hotel

      Castelmola sijaitsee pilvien yläpuolella ja siellä on nähtävää mm. pieni vanha linna jossa on kotkia, talot, kujat, kellotorni ja kuuluisa ravintola.

      Jos tässä ei vielä ollut tarpeeksi nähtävää ja koettavaa, niin tietenkin voi vierailla Etnalla, katakombeissa, Kummisetä-kylässä tai lähteä vaikka laivalla Italiaan. Italian manner on niin lähellä, että sinne on ennätyksenä jopa uitu Messinasta! tietenkin voi mennä myös toiseen päähän ja lähteä vaikka Maltalle tai Tunisiaan asti.

      • järkevä kirjoitus

        Kiitos matkailija ensimmäisestä hyvästä kirjoituksesta Naxosesta, noin sitä pitää kirjoittaa ! Toivottavasti tämä fani ymmärtää nyt pitää suunsa kiinni. Jatka sinä matkailija asiallisella ja järkevällä linjalla ja jätä jäätelöt jo sikseen ja muut jonninjoutavat lapsellisuudet. Kiitos vielä !


      • maailmankiertäjä
        järkevä kirjoitus kirjoitti:

        Kiitos matkailija ensimmäisestä hyvästä kirjoituksesta Naxosesta, noin sitä pitää kirjoittaa ! Toivottavasti tämä fani ymmärtää nyt pitää suunsa kiinni. Jatka sinä matkailija asiallisella ja järkevällä linjalla ja jätä jäätelöt jo sikseen ja muut jonninjoutavat lapsellisuudet. Kiitos vielä !

        Samaa mieltä edellisen kanssa. Minäkin toivon, että sinä kirjoitat toistekin asiaa. Mutta jos tämä fani ilmestyy taas hölmöilyllään tänne, niin so long !


      • matkailija1
        maailmankiertäjä kirjoitti:

        Samaa mieltä edellisen kanssa. Minäkin toivon, että sinä kirjoitat toistekin asiaa. Mutta jos tämä fani ilmestyy taas hölmöilyllään tänne, niin so long !

        Ei naxosfani mielestäni ole hölmöillyt, hän nyt haluaa mainita asioista, joista itse tykkää. Ja kun olimme kerran samalla matkallakin niin tottakai juttua riittää vähän joka aiheesta vaikka menisikin vähän sivuun.


      • seuraava ihmettelijä
        matkailija1 kirjoitti:

        Ei naxosfani mielestäni ole hölmöillyt, hän nyt haluaa mainita asioista, joista itse tykkää. Ja kun olimme kerran samalla matkallakin niin tottakai juttua riittää vähän joka aiheesta vaikka menisikin vähän sivuun.

        Tämä fani on kertonut samat asiat lukemattomaan kertaan. Jos haluatte keskenänne keskustella laittakaa omat vaikka luukku com sähköpostiosoitteet, sehän on helppoa ja ilmaista.
        Kaikki asiat ruoasta maisemaan on käsitelty moneen kertaa jo. Sinun kirjoituksesi oli ainoa ns.järkevä ja asiapitoinen. Kahdenkeskiset lässytykset ja vuoropuhelut eivät ole nettietiketin mukaisia, uskon että sinä tämän ymmärrät.


    • matkailija1

      Toiset viihtyvät Naxoksessa, mutta toiset eivät. Riippuu ihan siitä, pitääkö pienistä paikoista vai ei. Naxoshan on vanha "entinen" kalastajakylä eikä siis kovin iso paikka, mutta kyllä siellä kerrostalojakin on. Ennen turismia siinä rannalla järjestettiin mm. karjamyyjäisiä!

      Rantakadulla on mm. paljon ravintoloita, hotelleja jonkin verran ja turistikauppoja, kumminkaan mitään tyrkyttäjiä tai sisäänheittäjiä ei näy missään onneksi. Vasta sivummalta löytyy vähän edullisempia kahviloita ja vaatekauppoja, edessä rantakadulla on ne kalleimmat paikat.
      Naxos on siinä mielessä rantapaikka, että kyllähän varmaan useimmat sinne tulevatkin vain rannan takia. Rantakatu on kumminkin mielestäni siisti ja meri kaunis. Rantatuoli varjo maksaa mielestäni liikaa jos niistä joka päivä maksaisi sen 5 euroa....

      Yksi paras asia mielestäni on se, että kukaan ei tyrkytä mitään, tarjoa ilmaisia drinkkejä että tulisi ravintoloihin jne. että tällaiset turistien houkutustavat ei sinne ole tulleet.

      Naxoksessa ei myöskään ole huijareita (ellei sitten joltain toiselta paikkakunnalta niitä eksy sinne) tai varkaita, itse en ole koskaan sellaisiin siellä törmännyt. Sisilialaisille varastaminen on erittäin noloa. Paikalliset jättävät jopa (kotona ollessaan) ovet ja ikkunat auki. Monet kerrat siellä on unohtunut pallo, laukku tai aurinkolasit rannalle tai ravintolaan, aina ne on saanut takaisin.

      Naxoksessakin edullisempia ruokapaikkoja on ns. fastfood paikat eli mistä voi ottaa mukaan, joissain ravintoloissa voi tulla ruoat aika kalliiksi. Taorminan ravintoloissa en ole koskaan käynyt, niissä vasta kallista on.

      Junat eivät mene vuoristoon, vaan menevät rantoja pitkin, sieltä onkin kauniit maisemat. Naxoksen lähellä junalla mentäessä näkyi paljon viljelmiä ja pikkukyliä "maaseutua". Joissain kohdissa oli huonokuntoisia röttelötaloja, toisissa kohdissa taas hienompia taloja joissa mm. kattoterassit. Jos lähtee junalla, voi löytää paikkoja joita ei tiennyt Sisiliassa olevankaan kuten: Milazzo ja Barcellona. Myös Nizza niminen paikka siellä on.

      • nyt satelee

        Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksestasi !


      • toinen matkailija

        Kiitos minunkin puolestani, nyt ollaan palaamassa asiallisemmalle linjalle. Kerrot paljon tietoja Naxosista, kiitos myös siitä. Kovin kummoista turisti-informaatiota tosin tuskin kaipaa, jos Naxosiin matkustaa; pieni hoidettu kylä, normaalit ranta- ja turistihoukutukset, ei sen kummempaa.

        Kovasti korostat, että Naxos ei ole mikään pelkkä turisti- tai rantakohde. Perustelet tätä sillä, että et ole koskaan uinut Naxoksessa etkä löhönnyt rannalla. Kerrot kaikesta muusta mitä Naxoksessa on, putiikkeja, kylpylä, arkeologinen alue, vesipuisto, huvipuisto. Rantakadulla on mm. paljon ravintoloita, hotelleja jonkin verran ja turistikauppoja. Kerrot, että lähiseutuja voi kierrellä ja jopa ajaa polkupyörällä Taorminaan asti. Toteat, että kesällä Naxos on täynnä turisteja, talvella ei. Eikö tämä kaikki kerro mitä vaikuttavimmin, että Naxos on nimenomaan turistikohde?

        Mikä Naxos sitten on, jos se ole turistikohde? Ymmärtääkseni Naxos on mitä selvimmin sekä turistikohde että rantakohde. Hyvin hoidettu ranta, jonka aurinkotuolien hintaa vähän kauhistelit. Rantakatu ravintoloineen, baareineen, turistikauppoineen. Mikä ihme Naxos sitten on, jossei turistikohde? Jos se ei olisi turistikohde, siellä tuskin olisi runsaasti hotelleja, ravintoloita, baareja, turistimyymälöitä. Olen ollut kaksi kertaa Naxoksessa, monta kertaa Riccionessa ja Cattolicassa, kerran myös Gardassa ja kerran Malcesinessa. Olen ollut myös Algherossa. Eivätkö nämä muutkaan sitten ole ranta- tai turistikohteita? Vai tarkoitatko, että ”turistikohde” tai ”rantakohde” tarkoittaa jotain pahaa, on halventava nimitys? Korostat sitä, että missään ei ole sisäänheittäjiä yms., en ole sellaisia nähnyt em. paikoissakaan.


      • matkailija1
        toinen matkailija kirjoitti:

        Kiitos minunkin puolestani, nyt ollaan palaamassa asiallisemmalle linjalle. Kerrot paljon tietoja Naxosista, kiitos myös siitä. Kovin kummoista turisti-informaatiota tosin tuskin kaipaa, jos Naxosiin matkustaa; pieni hoidettu kylä, normaalit ranta- ja turistihoukutukset, ei sen kummempaa.

        Kovasti korostat, että Naxos ei ole mikään pelkkä turisti- tai rantakohde. Perustelet tätä sillä, että et ole koskaan uinut Naxoksessa etkä löhönnyt rannalla. Kerrot kaikesta muusta mitä Naxoksessa on, putiikkeja, kylpylä, arkeologinen alue, vesipuisto, huvipuisto. Rantakadulla on mm. paljon ravintoloita, hotelleja jonkin verran ja turistikauppoja. Kerrot, että lähiseutuja voi kierrellä ja jopa ajaa polkupyörällä Taorminaan asti. Toteat, että kesällä Naxos on täynnä turisteja, talvella ei. Eikö tämä kaikki kerro mitä vaikuttavimmin, että Naxos on nimenomaan turistikohde?

        Mikä Naxos sitten on, jos se ole turistikohde? Ymmärtääkseni Naxos on mitä selvimmin sekä turistikohde että rantakohde. Hyvin hoidettu ranta, jonka aurinkotuolien hintaa vähän kauhistelit. Rantakatu ravintoloineen, baareineen, turistikauppoineen. Mikä ihme Naxos sitten on, jossei turistikohde? Jos se ei olisi turistikohde, siellä tuskin olisi runsaasti hotelleja, ravintoloita, baareja, turistimyymälöitä. Olen ollut kaksi kertaa Naxoksessa, monta kertaa Riccionessa ja Cattolicassa, kerran myös Gardassa ja kerran Malcesinessa. Olen ollut myös Algherossa. Eivätkö nämä muutkaan sitten ole ranta- tai turistikohteita? Vai tarkoitatko, että ”turistikohde” tai ”rantakohde” tarkoittaa jotain pahaa, on halventava nimitys? Korostat sitä, että missään ei ole sisäänheittäjiä yms., en ole sellaisia nähnyt em. paikoissakaan.

        Tarkoitan vain sitä, että Naxos ei ole pelkkä rantakohde, kuten täällä on useaan otteeseen väitetty. Sillä siellä on muutakin tekemistä, tiedän kyllä sellaisiakin oikeita rantapaikkoja joissa ei todellakaan ole yhtään mitään muuta kuin se yksi ranta, Naxos ei ole samanlainen. Naxos ei myöskään ole mikään aurinkomatkojen turistikylä, joku saattaa sellaisen kuvan saada jos sitä haukutaan pelkäksi rantakohteeksi.... ja Taorminaan on kautta aikojen menneet rikkaat aristokraatit, julkkikset ja taitelijat lomille muuten, mikä kertoo jotain tasosta, tavallisilla turisteilla ei aina ole ollut varaa sinne lähteä.

        Naxosta ei voi myöskään väittää pelkäksi turistikohteeksi, sillä siellä asuu niin paljon paikallisia. Paikalliset ovat suurin enemmistö Naxoksessa kuin turistit. Toisin kuin kunnon turistipaikoissa paikallisia on vain henkilökuntana ja turistit suurin osa (myös muuttaneet turistit).


        Kesällä Naxokseen tulee turisteja sekä Italiasta että ulkomailta (ja tietenkin muualta päin Sisiliaa yms.) Naxos ei ole kokovuotinen pelkkä turistikohde, italialaiset turistit menevät sinne vain kesällä.

        Loka-marraskuussa ollessani Naxoksessa meidän lisäksi siellä oli ainoastaan noin 5-8 turistia vain ja kaikki loput paikallisia! se jo kertoo, että ei ole pelkkä turistikohde kuten yrität väittää. Siellä oli ainoastaan muutama venäläinen ja saksalaisia, en kyllä tiedä ehkä he jo asuvat siellä..
        Myös paikalliset vähän ihmettelivät kun me olimme siellä eikä siellä ollut silloin mikään turistikausi, hinnatkin ravintoloissa oli halvemmat.

        Eikä voi leimata pelkäksi turistikohteeksi, koska paikalliset eivät edes englantia osaa (suomesta puhumattakaan) eivätkä innoissaan myy loma-asuntoja jokapuolella kuten Nizzassa ja Kanarialla, siinä sinulle oikeita turistikohteita.


      • toinen matkailija
        matkailija1 kirjoitti:

        Tarkoitan vain sitä, että Naxos ei ole pelkkä rantakohde, kuten täällä on useaan otteeseen väitetty. Sillä siellä on muutakin tekemistä, tiedän kyllä sellaisiakin oikeita rantapaikkoja joissa ei todellakaan ole yhtään mitään muuta kuin se yksi ranta, Naxos ei ole samanlainen. Naxos ei myöskään ole mikään aurinkomatkojen turistikylä, joku saattaa sellaisen kuvan saada jos sitä haukutaan pelkäksi rantakohteeksi.... ja Taorminaan on kautta aikojen menneet rikkaat aristokraatit, julkkikset ja taitelijat lomille muuten, mikä kertoo jotain tasosta, tavallisilla turisteilla ei aina ole ollut varaa sinne lähteä.

        Naxosta ei voi myöskään väittää pelkäksi turistikohteeksi, sillä siellä asuu niin paljon paikallisia. Paikalliset ovat suurin enemmistö Naxoksessa kuin turistit. Toisin kuin kunnon turistipaikoissa paikallisia on vain henkilökuntana ja turistit suurin osa (myös muuttaneet turistit).


        Kesällä Naxokseen tulee turisteja sekä Italiasta että ulkomailta (ja tietenkin muualta päin Sisiliaa yms.) Naxos ei ole kokovuotinen pelkkä turistikohde, italialaiset turistit menevät sinne vain kesällä.

        Loka-marraskuussa ollessani Naxoksessa meidän lisäksi siellä oli ainoastaan noin 5-8 turistia vain ja kaikki loput paikallisia! se jo kertoo, että ei ole pelkkä turistikohde kuten yrität väittää. Siellä oli ainoastaan muutama venäläinen ja saksalaisia, en kyllä tiedä ehkä he jo asuvat siellä..
        Myös paikalliset vähän ihmettelivät kun me olimme siellä eikä siellä ollut silloin mikään turistikausi, hinnatkin ravintoloissa oli halvemmat.

        Eikä voi leimata pelkäksi turistikohteeksi, koska paikalliset eivät edes englantia osaa (suomesta puhumattakaan) eivätkä innoissaan myy loma-asuntoja jokapuolella kuten Nizzassa ja Kanarialla, siinä sinulle oikeita turistikohteita.

        Eipä meidän kannata tästä enempää kinastella. Puhumme eri asioista; sinä haluat todistaa, että Naxos ei ole turistikohde, minä taas pidän sitä mitä tyypillisimpänä rantalomakohteena, enkä tiedä, miksi ihmeessä se pitäisi kiistää?

        Naxos ei ole mielestäsi rantakohde, koska siellä on paljon muutakin tekemistä. Voi pyöräillä, retkeillä jne. Kaikissa rantalomakohteissa, ainakin Italiassa voi tehdä yhtä ja toista muutakin kuin maata rannalla, ei kai se mitään todista? Miksi ylipäänsä pitäisi väkisin todistaa, että Naxos ei ole rantalomakohde, eikö voisi keskittyä kehumaan, kuinka hyvä rantalomakohde se on.

        Naxoksessa on viitisenkymmentä hotellia, joissa on noin seitsemän tuhatta huonetta. Kaikkiaan majoitustilaa on sesonkiaikaan parikymmentä tuhatta huonetta. Paikallisen hotelliyrittäjien järjestön mukaan “Luxurious restaurants, pizzerias, bars, sophisticated discos, elegant and country-style resorts that preserve the traditional elements of the Sicilian culture.”

        Naxos on Sisilian tärkein rantalomakohde, ja eikö se ole hyvä, että Naxoksessa on hyvät palvelut niille vähintäänkin sadoille tuhansille turisteille, jotka siellä vuosittain käyvät? Jos alle 10000 asukkaan Naxos ei olisi lomakohde, siellä olisi pari-kolme hotellia.

        ”Paikalliset ovat suurin enemmistö (sic!) Naxoksessa kuin turistit.” Ei taida olla: kun kaikki majapaikat ovat täynnä, rantalomaturisteja on kerrallaan 30-50 000, paikallisia asukkaita alle 10 000, heistä valtaosa turismin palveluksessa.

        Kirjoitat, että ”Loka-marraskuussa ollessani Naxoksessa meidän lisäksi siellä oli ainoastaan noin 5-8 turistia vain ja kaikki loput paikallisia! se jo kertoo, että ei ole pelkkä turistikohde kuten yrität väittää.” Mielestäni se nimenomaan kertoo, että Naxos on rantalomakohde. Siellä on satoja tuhansia turisteja kesäisin, talvella ei ketään.

        Wikipedian mukaan Naxos on nimenomaan turistikohde. ”Giardini Naxos is a comune in Messina province on the island of Sicily in Italy. Today it is a popular seaside-resort. … Today Giardini Naxos is a tourist destination. It is known for its beaches and the Ionian Sea. It has a small, but prosperous fishing port. There are many hotels and restaurants and the town is ten minutes away from another of Sicily's most important tourist destinations, Taormina.”

        Naxos on rantalomakohde.Se ei ole makuasia, siitä emme voi olla eri mieltä. Sen sijaan voimme olla kovastikin eri mieltä siitä, kuinka hyvä turistikohde se on tai kuinka antoisaa on viettää lomansa tällaisessa turistikeskittymässä. Ja vielä varmuuden vuoksi: en ota kantaa siihen, millainen paikka Naxos on viettää lomansa. Torjun vain päättäväisesti virheellisen väitteen, jonka mukaan Naxos olisi jotain muuta kuin rantalomakohde.


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Tarkoitan vain sitä, että Naxos ei ole pelkkä rantakohde, kuten täällä on useaan otteeseen väitetty. Sillä siellä on muutakin tekemistä, tiedän kyllä sellaisiakin oikeita rantapaikkoja joissa ei todellakaan ole yhtään mitään muuta kuin se yksi ranta, Naxos ei ole samanlainen. Naxos ei myöskään ole mikään aurinkomatkojen turistikylä, joku saattaa sellaisen kuvan saada jos sitä haukutaan pelkäksi rantakohteeksi.... ja Taorminaan on kautta aikojen menneet rikkaat aristokraatit, julkkikset ja taitelijat lomille muuten, mikä kertoo jotain tasosta, tavallisilla turisteilla ei aina ole ollut varaa sinne lähteä.

        Naxosta ei voi myöskään väittää pelkäksi turistikohteeksi, sillä siellä asuu niin paljon paikallisia. Paikalliset ovat suurin enemmistö Naxoksessa kuin turistit. Toisin kuin kunnon turistipaikoissa paikallisia on vain henkilökuntana ja turistit suurin osa (myös muuttaneet turistit).


        Kesällä Naxokseen tulee turisteja sekä Italiasta että ulkomailta (ja tietenkin muualta päin Sisiliaa yms.) Naxos ei ole kokovuotinen pelkkä turistikohde, italialaiset turistit menevät sinne vain kesällä.

        Loka-marraskuussa ollessani Naxoksessa meidän lisäksi siellä oli ainoastaan noin 5-8 turistia vain ja kaikki loput paikallisia! se jo kertoo, että ei ole pelkkä turistikohde kuten yrität väittää. Siellä oli ainoastaan muutama venäläinen ja saksalaisia, en kyllä tiedä ehkä he jo asuvat siellä..
        Myös paikalliset vähän ihmettelivät kun me olimme siellä eikä siellä ollut silloin mikään turistikausi, hinnatkin ravintoloissa oli halvemmat.

        Eikä voi leimata pelkäksi turistikohteeksi, koska paikalliset eivät edes englantia osaa (suomesta puhumattakaan) eivätkä innoissaan myy loma-asuntoja jokapuolella kuten Nizzassa ja Kanarialla, siinä sinulle oikeita turistikohteita.

        Hei! Eikös ole mukavia nämä ihmiset täällä? Ihan sama mistä kirjoittaa, niin aina on jotakin sanomista. Koskaan ei mikään ole hyvin? Aina on joku asia mistä on ihan pakko päästä sanomaan. Ihan turha näille on tänne mitään kirjoittaa. Tuntuu, että täällä on vain enimmäkseen näitä ihmisiä joita koko Naxos ei edes kiinnosta. (koska jos kiinnostaisi lukisivat jutun ja ehkä esittäisivät kysymyksiä. Nyt vain arvostellaan kirjoituksia ja haukutaan ihmisiä hölmöiksi, narsisteiksi, ihan miksi vaan tuntematta koko kirjoittajaa) Olipa se nyt sitten taas kerran tuo turisti rysä tai mikä tahansa. (näillä muutamalla henkilöllä täällä on pakonomainen tarve päästä väittelemään jostakin) Onhan Naxosissa turisteja, sitä ei voi kieltää. Mutta tuo rysä saa koko Naxosin tuntumaan paikkana joltain katiskalta!! Eli tuo nimitys todella harmittaa minua ja varmasti myös matkailijaa. Koska me koemme Naxosin todella kauniina ja ikimuistoisena paikkana. Eikä näistä arvosteluista näy loppua tulevan! Matkailijakin jaksaa noin pitkiä kirjoituksia tänne kirjoittaa ja kuviakin laittaa. On harmi jos näiden arvostelijoiden takia näiltä sivuilta häipyy asioista tietävät ihmiset. He joilla on käytännön tietoa näistä kohteista!! Ei ole väliä onko kohde turisti paikka vai mikä. Kun sinne kuitenkin ihmisiä matkustaa ja he haluavat tietoa myös muistakin asioista kun historiasta. (siitä voi lukea kirjoista, käytännön asioita ei siellä lue!) Vai löydätkö historian kirjasi sivuilta Naxosin parhaimman kalaravintolan tiedot?? Järki käteen nyt!! Ei pilata koko juttua tällä typerällä touhulla. Ei todella uskoisi, että on kyse aikuisista ihmisistä. Terveisiä matkailijalle: Sanoin, että odotan 2 juttua tapahtuvaksi. Nyt se tärkein tapahtui eilen! Ja se tarkoittaa nyt sitä, että Naxos kutsuu minua noin kuukauden kuluttua, YES!!! Jos sitten saisi niitä kauniita valokuvia tänne lisää... T. Naxos -fani sempre


      • lapsellisuuksiin
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Eikös ole mukavia nämä ihmiset täällä? Ihan sama mistä kirjoittaa, niin aina on jotakin sanomista. Koskaan ei mikään ole hyvin? Aina on joku asia mistä on ihan pakko päästä sanomaan. Ihan turha näille on tänne mitään kirjoittaa. Tuntuu, että täällä on vain enimmäkseen näitä ihmisiä joita koko Naxos ei edes kiinnosta. (koska jos kiinnostaisi lukisivat jutun ja ehkä esittäisivät kysymyksiä. Nyt vain arvostellaan kirjoituksia ja haukutaan ihmisiä hölmöiksi, narsisteiksi, ihan miksi vaan tuntematta koko kirjoittajaa) Olipa se nyt sitten taas kerran tuo turisti rysä tai mikä tahansa. (näillä muutamalla henkilöllä täällä on pakonomainen tarve päästä väittelemään jostakin) Onhan Naxosissa turisteja, sitä ei voi kieltää. Mutta tuo rysä saa koko Naxosin tuntumaan paikkana joltain katiskalta!! Eli tuo nimitys todella harmittaa minua ja varmasti myös matkailijaa. Koska me koemme Naxosin todella kauniina ja ikimuistoisena paikkana. Eikä näistä arvosteluista näy loppua tulevan! Matkailijakin jaksaa noin pitkiä kirjoituksia tänne kirjoittaa ja kuviakin laittaa. On harmi jos näiden arvostelijoiden takia näiltä sivuilta häipyy asioista tietävät ihmiset. He joilla on käytännön tietoa näistä kohteista!! Ei ole väliä onko kohde turisti paikka vai mikä. Kun sinne kuitenkin ihmisiä matkustaa ja he haluavat tietoa myös muistakin asioista kun historiasta. (siitä voi lukea kirjoista, käytännön asioita ei siellä lue!) Vai löydätkö historian kirjasi sivuilta Naxosin parhaimman kalaravintolan tiedot?? Järki käteen nyt!! Ei pilata koko juttua tällä typerällä touhulla. Ei todella uskoisi, että on kyse aikuisista ihmisistä. Terveisiä matkailijalle: Sanoin, että odotan 2 juttua tapahtuvaksi. Nyt se tärkein tapahtui eilen! Ja se tarkoittaa nyt sitä, että Naxos kutsuu minua noin kuukauden kuluttua, YES!!! Jos sitten saisi niitä kauniita valokuvia tänne lisää... T. Naxos -fani sempre

        Matkailija 1 ja toinen matkailija kirjoittavat asiaa !! Sinä hemmetin fani olet vihonviimeinen täti joka jatkuvasti lässyttää jonninjoutavia lapsellisuuksia. Pysy pois, sinulla ei ole mitään annettavaa tähän keskusteluketjuun.

        Hyvä matkailija ja toinen matkailija !!!


      • palasit
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Eikös ole mukavia nämä ihmiset täällä? Ihan sama mistä kirjoittaa, niin aina on jotakin sanomista. Koskaan ei mikään ole hyvin? Aina on joku asia mistä on ihan pakko päästä sanomaan. Ihan turha näille on tänne mitään kirjoittaa. Tuntuu, että täällä on vain enimmäkseen näitä ihmisiä joita koko Naxos ei edes kiinnosta. (koska jos kiinnostaisi lukisivat jutun ja ehkä esittäisivät kysymyksiä. Nyt vain arvostellaan kirjoituksia ja haukutaan ihmisiä hölmöiksi, narsisteiksi, ihan miksi vaan tuntematta koko kirjoittajaa) Olipa se nyt sitten taas kerran tuo turisti rysä tai mikä tahansa. (näillä muutamalla henkilöllä täällä on pakonomainen tarve päästä väittelemään jostakin) Onhan Naxosissa turisteja, sitä ei voi kieltää. Mutta tuo rysä saa koko Naxosin tuntumaan paikkana joltain katiskalta!! Eli tuo nimitys todella harmittaa minua ja varmasti myös matkailijaa. Koska me koemme Naxosin todella kauniina ja ikimuistoisena paikkana. Eikä näistä arvosteluista näy loppua tulevan! Matkailijakin jaksaa noin pitkiä kirjoituksia tänne kirjoittaa ja kuviakin laittaa. On harmi jos näiden arvostelijoiden takia näiltä sivuilta häipyy asioista tietävät ihmiset. He joilla on käytännön tietoa näistä kohteista!! Ei ole väliä onko kohde turisti paikka vai mikä. Kun sinne kuitenkin ihmisiä matkustaa ja he haluavat tietoa myös muistakin asioista kun historiasta. (siitä voi lukea kirjoista, käytännön asioita ei siellä lue!) Vai löydätkö historian kirjasi sivuilta Naxosin parhaimman kalaravintolan tiedot?? Järki käteen nyt!! Ei pilata koko juttua tällä typerällä touhulla. Ei todella uskoisi, että on kyse aikuisista ihmisistä. Terveisiä matkailijalle: Sanoin, että odotan 2 juttua tapahtuvaksi. Nyt se tärkein tapahtui eilen! Ja se tarkoittaa nyt sitä, että Naxos kutsuu minua noin kuukauden kuluttua, YES!!! Jos sitten saisi niitä kauniita valokuvia tänne lisää... T. Naxos -fani sempre

        Etkös sinä faniymmärrä yhtään mitään. matkailija tuossa ainakin perusteli kantansa sinä vaan jauhat samaa paskaa. mitä helvetin kysymyksiä sulle pitäis muka laittaa. ja tätä ei ole tarkoitettu kahdekesken keskusteluun, ymmärsitkö kun joku pari päivää sitten yritti sinua neuvoa:

        "Tämä fani on kertonut samat asiat lukemattomaan kertaan. Jos haluatte keskenänne keskustella laittakaa omat vaikka luukku com sähköpostiosoitteet, sehän on helppoa ja ilmaista.
        Kaikki asiat ruoasta maisemaan on käsitelty moneen kertaa jo. Sinun kirjoituksesi oli ainoa ns.järkevä ja asiapitoinen. Kahdenkeskiset lässytykset ja vuoropuhelut eivät ole nettietiketin mukaisia, uskon että sinä tämän ymmärrät."


      • Naxos -fani sempre
        palasit kirjoitti:

        Etkös sinä faniymmärrä yhtään mitään. matkailija tuossa ainakin perusteli kantansa sinä vaan jauhat samaa paskaa. mitä helvetin kysymyksiä sulle pitäis muka laittaa. ja tätä ei ole tarkoitettu kahdekesken keskusteluun, ymmärsitkö kun joku pari päivää sitten yritti sinua neuvoa:

        "Tämä fani on kertonut samat asiat lukemattomaan kertaan. Jos haluatte keskenänne keskustella laittakaa omat vaikka luukku com sähköpostiosoitteet, sehän on helppoa ja ilmaista.
        Kaikki asiat ruoasta maisemaan on käsitelty moneen kertaa jo. Sinun kirjoituksesi oli ainoa ns.järkevä ja asiapitoinen. Kahdenkeskiset lässytykset ja vuoropuhelut eivät ole nettietiketin mukaisia, uskon että sinä tämän ymmärrät."

        faniymmärrä ei hei ole yhdyssana, heh. Eikö olekin mukavaa, kun lapsettaa ja puututaan näin tärkeisiin asioihin??? Ja juu olen kirjoittanut samat asiat moneen kertaan, mutta eri otsakkeiden alle. Kun kaikki ihmiset eivät kierrä katsomassa joka otsakkeen alla niin kuin esim. sinä. Ja kyllä tämä varmaan myös sinun osaltasi on jo saman vanhan toistoa = paskan jauhantaa. Riittäisi jo. Ja huom! En ole kyllä samaa jauhanut (kuin aluksi innoissani...). Kun eihän tänne enää saa mitään kirjoittaa vaan valittaa ja vastata valituksiin, heh hee joo. T. Naxos -fani sempre


      • tehdä ja pian
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        faniymmärrä ei hei ole yhdyssana, heh. Eikö olekin mukavaa, kun lapsettaa ja puututaan näin tärkeisiin asioihin??? Ja juu olen kirjoittanut samat asiat moneen kertaan, mutta eri otsakkeiden alle. Kun kaikki ihmiset eivät kierrä katsomassa joka otsakkeen alla niin kuin esim. sinä. Ja kyllä tämä varmaan myös sinun osaltasi on jo saman vanhan toistoa = paskan jauhantaa. Riittäisi jo. Ja huom! En ole kyllä samaa jauhanut (kuin aluksi innoissani...). Kun eihän tänne enää saa mitään kirjoittaa vaan valittaa ja vastata valituksiin, heh hee joo. T. Naxos -fani sempre

        Mikä nyt on niin vaikeata, ettet ymmärrä pysyä poissa, sinä olet RIESA palstalle, eivät muut. Täällä ovat kaikki varmaan lopen väsyneitä kirjoituksiisi, ne eivät anna mitään, saman toistoa viimeiset sata kirjoitustasi.
        Tämä on toivotonta !!!!!!!!!!!


      • Naxos -fani sempre
        tehdä ja pian kirjoitti:

        Mikä nyt on niin vaikeata, ettet ymmärrä pysyä poissa, sinä olet RIESA palstalle, eivät muut. Täällä ovat kaikki varmaan lopen väsyneitä kirjoituksiisi, ne eivät anna mitään, saman toistoa viimeiset sata kirjoitustasi.
        Tämä on toivotonta !!!!!!!!!!!

        Niin, luepa kaikki nuo omat kirjoituksesi täältä. Mitä luulet muiden saavan niistä irti? Niistä saa varmasti enemmän tietoa Naxosista, kuin näistä minun (sadasta??) kirjoituksestani. Toisille ihmisille nämä minunkin kirjoitukseni kelpaavat. (toisille taas ei mikään!) Viimeksi eilen tuolla yleistä Italia palstalla avustin jotakin naista. Ja hän oli todella kiitollinen avusta. Sinun mielestä minulle pitäisi "antaa tänne porttikielto". Joidenkin mielestä kuitenkin se joka porttikiellon tarvitsisi olet sinä itse! (sekä muutama muu = nämä jotka takertuvat kaikkeen epäolennaiseen)Tänne on oikeus kaikkien kirjoittaa!!!!! Ei minua saa pysymään täältä poissa, sorry nyt vaan. Kun tämä on itseäni niin kovasti kiinnostava aihe. Että toivotonta. Toivotonta on myös se, ettei täällä kukaan halua kysellä mitään vaan tästä on tullut valitus palsta. JA MITÄ MINULTA SITTEN PITÄISI KYSYÄ? Ei välttämättä minulta mitään. Mutta olisi se kiva jos täällä olisi välillä kysymyksiä, vastauksia... Kun olen itse tämän otsakkeen tähän laittanut. JA ETSIN EDELLEEN NAXOSIIN TYKÄSTYNEITÄ IHMISIÄ TÄÄLLÄ!!! ODOTAN, että tänne ilmestyisi lisää näitä MUKAVIA, rantalomastakin pitäviä ihmisiä :). T. Naxos -fani sempre


      • matkalija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Niin, luepa kaikki nuo omat kirjoituksesi täältä. Mitä luulet muiden saavan niistä irti? Niistä saa varmasti enemmän tietoa Naxosista, kuin näistä minun (sadasta??) kirjoituksestani. Toisille ihmisille nämä minunkin kirjoitukseni kelpaavat. (toisille taas ei mikään!) Viimeksi eilen tuolla yleistä Italia palstalla avustin jotakin naista. Ja hän oli todella kiitollinen avusta. Sinun mielestä minulle pitäisi "antaa tänne porttikielto". Joidenkin mielestä kuitenkin se joka porttikiellon tarvitsisi olet sinä itse! (sekä muutama muu = nämä jotka takertuvat kaikkeen epäolennaiseen)Tänne on oikeus kaikkien kirjoittaa!!!!! Ei minua saa pysymään täältä poissa, sorry nyt vaan. Kun tämä on itseäni niin kovasti kiinnostava aihe. Että toivotonta. Toivotonta on myös se, ettei täällä kukaan halua kysellä mitään vaan tästä on tullut valitus palsta. JA MITÄ MINULTA SITTEN PITÄISI KYSYÄ? Ei välttämättä minulta mitään. Mutta olisi se kiva jos täällä olisi välillä kysymyksiä, vastauksia... Kun olen itse tämän otsakkeen tähän laittanut. JA ETSIN EDELLEEN NAXOSIIN TYKÄSTYNEITÄ IHMISIÄ TÄÄLLÄ!!! ODOTAN, että tänne ilmestyisi lisää näitä MUKAVIA, rantalomastakin pitäviä ihmisiä :). T. Naxos -fani sempre

        Naxosfani: Kiva että sait loman varattua! ja ei kannata välittää haukkujista, kyllä tämä on ihan vapaa keskustelupalsta jonne kuka tahansa saa kirjoittaa! Pelkään vaan että ylläpitäjät poistavat tämänkin jos riita syttyy..


        Miten ihmeessä Naxos voi olla pelkkä turistikohde kun tuo yksi tyyppi myönsi, että talvella siellä ei käy paljon ihmisiä ja juuri sen takia on turistikohde? aika ristiriitaista.. Ok Naxos on rantakohde, mutta ei pelkkä rantakohde sen todistaa nuo kaikki muut asiat mitä siellä on mahdollista tehdä. Ne turistit jotka pitävät Naxoksesta ja haluavat olla siellä silloinkin kun ei voi uida, tulevat sinne kyllä talvellakin ja niitä on harvassa.

        Mietipä nyt vaikka "suurimpia turistikohteita" kuten Kanaria! sinne tulee yhtä paljon ihmisiä läpi vuoden, ihan sama onko 40C vai 20C!! tai sitten vaikka Pariisi, ei sielläkään voi talvella uida mutta silti sinne menee ympäri maailmaa ihmisiä eivätkä välitä mikä vuodenaika on, näitä paikkoja sanoisin kunnon turistikohteiksi...
        Turistit kyllä menisivät Naxokseenkin talvella, jos sitä mainostettaisiin niin paljon talvella jokapuolella mutta eipä mainosteta eikä lentojakaan ole, finnmatkat ja aurinkomatkatkin lopettavat valmismatkat naxokseen talveksi.

        Suurimpiin turistikohteisiin pääsee helposti normaalisti ympäri vuoden! naxokseen ei pääse..

        itse olen joutunut menemään naxokseen talvella lontoon kautta, koska valmismatkoja tai edes lentoja ei ollut. Turistikohteisiin sen sijaan on aina jokin lento!


      • Naxos -fani sempre
        matkalija1 kirjoitti:

        Naxosfani: Kiva että sait loman varattua! ja ei kannata välittää haukkujista, kyllä tämä on ihan vapaa keskustelupalsta jonne kuka tahansa saa kirjoittaa! Pelkään vaan että ylläpitäjät poistavat tämänkin jos riita syttyy..


        Miten ihmeessä Naxos voi olla pelkkä turistikohde kun tuo yksi tyyppi myönsi, että talvella siellä ei käy paljon ihmisiä ja juuri sen takia on turistikohde? aika ristiriitaista.. Ok Naxos on rantakohde, mutta ei pelkkä rantakohde sen todistaa nuo kaikki muut asiat mitä siellä on mahdollista tehdä. Ne turistit jotka pitävät Naxoksesta ja haluavat olla siellä silloinkin kun ei voi uida, tulevat sinne kyllä talvellakin ja niitä on harvassa.

        Mietipä nyt vaikka "suurimpia turistikohteita" kuten Kanaria! sinne tulee yhtä paljon ihmisiä läpi vuoden, ihan sama onko 40C vai 20C!! tai sitten vaikka Pariisi, ei sielläkään voi talvella uida mutta silti sinne menee ympäri maailmaa ihmisiä eivätkä välitä mikä vuodenaika on, näitä paikkoja sanoisin kunnon turistikohteiksi...
        Turistit kyllä menisivät Naxokseenkin talvella, jos sitä mainostettaisiin niin paljon talvella jokapuolella mutta eipä mainosteta eikä lentojakaan ole, finnmatkat ja aurinkomatkatkin lopettavat valmismatkat naxokseen talveksi.

        Suurimpiin turistikohteisiin pääsee helposti normaalisti ympäri vuoden! naxokseen ei pääse..

        itse olen joutunut menemään naxokseen talvella lontoon kautta, koska valmismatkoja tai edes lentoja ei ollut. Turistikohteisiin sen sijaan on aina jokin lento!

        Hei! Niinpä. Ei voi kun odottaa, että esim. Ryanair alkaisi tehdä lentoja Cataniaan!! Hyvä kuitenkin, että edes Palermoon nyt lentävät suoraan Tampereelta. Yksi Sisilialainen ystäväni oli lentänyt Tukholmasta Cataniaan vain 27e:lla!! Se olisi tosi hienoa jos sillä hinnalla lentoja saisi. Ja voisi päästä myös talvella. Itseäni harmitti se, kun jossain vaiheessa Sisilian matkat lopetettiin kokonaan heinä -elokuun ajaksi. Ilmeisesti kuumuuden takia. Nyt kuitenkin Finnmatkat tekevät matkoja Sisiliaan heinä -elokuun aikanakin :). T. Naxos -fani sempre


      • matemaattinen ongelma
        matkalija1 kirjoitti:

        Naxosfani: Kiva että sait loman varattua! ja ei kannata välittää haukkujista, kyllä tämä on ihan vapaa keskustelupalsta jonne kuka tahansa saa kirjoittaa! Pelkään vaan että ylläpitäjät poistavat tämänkin jos riita syttyy..


        Miten ihmeessä Naxos voi olla pelkkä turistikohde kun tuo yksi tyyppi myönsi, että talvella siellä ei käy paljon ihmisiä ja juuri sen takia on turistikohde? aika ristiriitaista.. Ok Naxos on rantakohde, mutta ei pelkkä rantakohde sen todistaa nuo kaikki muut asiat mitä siellä on mahdollista tehdä. Ne turistit jotka pitävät Naxoksesta ja haluavat olla siellä silloinkin kun ei voi uida, tulevat sinne kyllä talvellakin ja niitä on harvassa.

        Mietipä nyt vaikka "suurimpia turistikohteita" kuten Kanaria! sinne tulee yhtä paljon ihmisiä läpi vuoden, ihan sama onko 40C vai 20C!! tai sitten vaikka Pariisi, ei sielläkään voi talvella uida mutta silti sinne menee ympäri maailmaa ihmisiä eivätkä välitä mikä vuodenaika on, näitä paikkoja sanoisin kunnon turistikohteiksi...
        Turistit kyllä menisivät Naxokseenkin talvella, jos sitä mainostettaisiin niin paljon talvella jokapuolella mutta eipä mainosteta eikä lentojakaan ole, finnmatkat ja aurinkomatkatkin lopettavat valmismatkat naxokseen talveksi.

        Suurimpiin turistikohteisiin pääsee helposti normaalisti ympäri vuoden! naxokseen ei pääse..

        itse olen joutunut menemään naxokseen talvella lontoon kautta, koska valmismatkoja tai edes lentoja ei ollut. Turistikohteisiin sen sijaan on aina jokin lento!

        "Miten ihmeessä Naxos voi olla pelkkä turistikohde kun tuo yksi tyyppi myönsi, että talvella siellä ei käy paljon ihmisiä ja juuri sen takia on turistikohde?" onko tämä sinulle liian vaikeaa, oetko samanlainen hölmö kuin naxosfani? paikassa joka on rantakohde on hirveesti väkeä sesonkiaikaan ja vähän muuhun aikaan. tajusitko?


      • netiketti
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Niin, luepa kaikki nuo omat kirjoituksesi täältä. Mitä luulet muiden saavan niistä irti? Niistä saa varmasti enemmän tietoa Naxosista, kuin näistä minun (sadasta??) kirjoituksestani. Toisille ihmisille nämä minunkin kirjoitukseni kelpaavat. (toisille taas ei mikään!) Viimeksi eilen tuolla yleistä Italia palstalla avustin jotakin naista. Ja hän oli todella kiitollinen avusta. Sinun mielestä minulle pitäisi "antaa tänne porttikielto". Joidenkin mielestä kuitenkin se joka porttikiellon tarvitsisi olet sinä itse! (sekä muutama muu = nämä jotka takertuvat kaikkeen epäolennaiseen)Tänne on oikeus kaikkien kirjoittaa!!!!! Ei minua saa pysymään täältä poissa, sorry nyt vaan. Kun tämä on itseäni niin kovasti kiinnostava aihe. Että toivotonta. Toivotonta on myös se, ettei täällä kukaan halua kysellä mitään vaan tästä on tullut valitus palsta. JA MITÄ MINULTA SITTEN PITÄISI KYSYÄ? Ei välttämättä minulta mitään. Mutta olisi se kiva jos täällä olisi välillä kysymyksiä, vastauksia... Kun olen itse tämän otsakkeen tähän laittanut. JA ETSIN EDELLEEN NAXOSIIN TYKÄSTYNEITÄ IHMISIÄ TÄÄLLÄ!!! ODOTAN, että tänne ilmestyisi lisää näitä MUKAVIA, rantalomastakin pitäviä ihmisiä :). T. Naxos -fani sempre

        Lainasin tähän osia pallontallaajat.net:in mainioista ohjeista eli ns. netiketistä kirjoittajille.

        ”1 § Jokaisella käyttäjällä saa olla vain yksi tunnus. Mikäli kirjoittajan havaitaan käyttävän samanaikaisesti useita tunnuksia, tullaan hänen kirjoitusoikeutensa poistamaan.”
        Naxos-fani kirjoittelee välillä ainakin nimimerkillä ”nimetön”, muista ei tietoa.
        ”2 § Kaikki viestit on kirjoitettava oikealle, niille tarkoitetulle alueelle.”
        Naxos-fani kirjoittelee mihin sattuu, ja mm. väitti jopa aikansa, että hän saa kirjoittaa Sisilia-vuodatuksia ”Yleistä Italiasta”-otsikon alle.
        ”3 § Keskustelu yhdestä aiheesta tulee käydä saman otsikon alla.”
        Tässä olisi Naxos-fanilla paljon oppimista.
        ”4 § Otsikoi aiheesi selkeästi.” Samoin tässä.
        ”5 § Pyri kirjoittamaan mahdollisimman hyvää suomen kieltä kielioppisääntöjen mukaan. Täydellisyyttä emme vaadi, mutta muista välimerkit, isot alkukirjaimet ja kappalejaot.”
        Naxos-fania eivät säännöt tunnu koskevan, niitä noudattavat ovat hänestä saivartelijoita..
        ”6 § Isojen kirjaimien toistuva käyttö on kiellettyä (HUUTAMINEN).”
        Naxos-fani huutaa kun huvittaa.
        ”8 § Älä spämmää. Saman asian toistaminen tai ”one linerit” ovat kiellettyjä. Jätä kirjoittamatta, jos sinulla ei ole jotain uutta annettavaa keskustelulle.” Niinpä, naxos-fani.
        ”9 § Kaikki turha provosointi on kiellettyä.”
        Tarkoittaa esimerkiksi sitä, kun Naxos-fani käy kahdenkeskistä keskustelua ystävänsä kanssa, muiden vastalauseista huolimatta.


      • Naxoz -fanin Fani
        netiketti kirjoitti:

        Lainasin tähän osia pallontallaajat.net:in mainioista ohjeista eli ns. netiketistä kirjoittajille.

        ”1 § Jokaisella käyttäjällä saa olla vain yksi tunnus. Mikäli kirjoittajan havaitaan käyttävän samanaikaisesti useita tunnuksia, tullaan hänen kirjoitusoikeutensa poistamaan.”
        Naxos-fani kirjoittelee välillä ainakin nimimerkillä ”nimetön”, muista ei tietoa.
        ”2 § Kaikki viestit on kirjoitettava oikealle, niille tarkoitetulle alueelle.”
        Naxos-fani kirjoittelee mihin sattuu, ja mm. väitti jopa aikansa, että hän saa kirjoittaa Sisilia-vuodatuksia ”Yleistä Italiasta”-otsikon alle.
        ”3 § Keskustelu yhdestä aiheesta tulee käydä saman otsikon alla.”
        Tässä olisi Naxos-fanilla paljon oppimista.
        ”4 § Otsikoi aiheesi selkeästi.” Samoin tässä.
        ”5 § Pyri kirjoittamaan mahdollisimman hyvää suomen kieltä kielioppisääntöjen mukaan. Täydellisyyttä emme vaadi, mutta muista välimerkit, isot alkukirjaimet ja kappalejaot.”
        Naxos-fania eivät säännöt tunnu koskevan, niitä noudattavat ovat hänestä saivartelijoita..
        ”6 § Isojen kirjaimien toistuva käyttö on kiellettyä (HUUTAMINEN).”
        Naxos-fani huutaa kun huvittaa.
        ”8 § Älä spämmää. Saman asian toistaminen tai ”one linerit” ovat kiellettyjä. Jätä kirjoittamatta, jos sinulla ei ole jotain uutta annettavaa keskustelulle.” Niinpä, naxos-fani.
        ”9 § Kaikki turha provosointi on kiellettyä.”
        Tarkoittaa esimerkiksi sitä, kun Naxos-fani käy kahdenkeskistä keskustelua ystävänsä kanssa, muiden vastalauseista huolimatta.

        Naxos -fani kertoo aidosti ja avoimesi suuresta ihastuksestaan. Innoissaan kuin vain italialaiset itse, eikä jäykästi ja kyräilevästi kuin me suomalaiset. Antakaa kaikkien kukkien kukkia Sisiliassakin (ja tällä keskustelupalstalla).


      • matkailija1
        netiketti kirjoitti:

        Lainasin tähän osia pallontallaajat.net:in mainioista ohjeista eli ns. netiketistä kirjoittajille.

        ”1 § Jokaisella käyttäjällä saa olla vain yksi tunnus. Mikäli kirjoittajan havaitaan käyttävän samanaikaisesti useita tunnuksia, tullaan hänen kirjoitusoikeutensa poistamaan.”
        Naxos-fani kirjoittelee välillä ainakin nimimerkillä ”nimetön”, muista ei tietoa.
        ”2 § Kaikki viestit on kirjoitettava oikealle, niille tarkoitetulle alueelle.”
        Naxos-fani kirjoittelee mihin sattuu, ja mm. väitti jopa aikansa, että hän saa kirjoittaa Sisilia-vuodatuksia ”Yleistä Italiasta”-otsikon alle.
        ”3 § Keskustelu yhdestä aiheesta tulee käydä saman otsikon alla.”
        Tässä olisi Naxos-fanilla paljon oppimista.
        ”4 § Otsikoi aiheesi selkeästi.” Samoin tässä.
        ”5 § Pyri kirjoittamaan mahdollisimman hyvää suomen kieltä kielioppisääntöjen mukaan. Täydellisyyttä emme vaadi, mutta muista välimerkit, isot alkukirjaimet ja kappalejaot.”
        Naxos-fania eivät säännöt tunnu koskevan, niitä noudattavat ovat hänestä saivartelijoita..
        ”6 § Isojen kirjaimien toistuva käyttö on kiellettyä (HUUTAMINEN).”
        Naxos-fani huutaa kun huvittaa.
        ”8 § Älä spämmää. Saman asian toistaminen tai ”one linerit” ovat kiellettyjä. Jätä kirjoittamatta, jos sinulla ei ole jotain uutta annettavaa keskustelulle.” Niinpä, naxos-fani.
        ”9 § Kaikki turha provosointi on kiellettyä.”
        Tarkoittaa esimerkiksi sitä, kun Naxos-fani käy kahdenkeskistä keskustelua ystävänsä kanssa, muiden vastalauseista huolimatta.

        Säännöistä: mutta eikös myös turha provosoiminen ja haukkuminen ole myös kielletty? ON.
        Ei ole normaalia puuttua jatkuvasti toisten kaikkiin kirjoituksiin ja alkaa haukkua esim. tuo "oletko samanlainen hölmö kuin naxosfani" huhhuh!! haukkuminen, toisten juttuihin puuttuminen ja provosoiminen on paljon pahempaa kuin yksikään kirjoitusvirhe, se on selvä se.

        Ok myönsin jo, että Naxos on rantakohde. Mutta rantakohde ja turistipaikka on kaksi eri asiaa. Turistikohteeseen matkustetaan ympäri vuoden suosion takia uintimahdollisuuksista piittaamatta (esim. Pariisi). Rantakohteeseen taas matkustetaan vain silloin, kun on lämmintä ja voi olla rannalla, eli Naxos kuuluu selkeästi tähän kategoriaan. Naxosta ei siis voi haukkua pelkäksi turistirysäkohteeksi, koska talvella siellä ei ole juuri yhtään turisteja, rantakohteeksi voitte sanoa.


        Naxosfani: millä lentoyhtiöllä se sisilialainen ystäväsi meni Tukholman kautta Cataniaan? enkä millä sinä lähdet keväällä Naxokseen?
        tätä kait saa kysyä vai vetävätköhän jotkut valittajat tästäkin nyt herneen nenäänsä. Ihan vain tiedustelen, että millä pääsisi halvalla Cataniaan tai Messinaan ja Naxokseen..... Ja kysymyksiä täällä Saa esittää vai eikö saa luulisi että saisi kun matkailupalsta on kyseessä.


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Säännöistä: mutta eikös myös turha provosoiminen ja haukkuminen ole myös kielletty? ON.
        Ei ole normaalia puuttua jatkuvasti toisten kaikkiin kirjoituksiin ja alkaa haukkua esim. tuo "oletko samanlainen hölmö kuin naxosfani" huhhuh!! haukkuminen, toisten juttuihin puuttuminen ja provosoiminen on paljon pahempaa kuin yksikään kirjoitusvirhe, se on selvä se.

        Ok myönsin jo, että Naxos on rantakohde. Mutta rantakohde ja turistipaikka on kaksi eri asiaa. Turistikohteeseen matkustetaan ympäri vuoden suosion takia uintimahdollisuuksista piittaamatta (esim. Pariisi). Rantakohteeseen taas matkustetaan vain silloin, kun on lämmintä ja voi olla rannalla, eli Naxos kuuluu selkeästi tähän kategoriaan. Naxosta ei siis voi haukkua pelkäksi turistirysäkohteeksi, koska talvella siellä ei ole juuri yhtään turisteja, rantakohteeksi voitte sanoa.


        Naxosfani: millä lentoyhtiöllä se sisilialainen ystäväsi meni Tukholman kautta Cataniaan? enkä millä sinä lähdet keväällä Naxokseen?
        tätä kait saa kysyä vai vetävätköhän jotkut valittajat tästäkin nyt herneen nenäänsä. Ihan vain tiedustelen, että millä pääsisi halvalla Cataniaan tai Messinaan ja Naxokseen..... Ja kysymyksiä täällä Saa esittää vai eikö saa luulisi että saisi kun matkailupalsta on kyseessä.

        Hei! Se ystäväni lensi mielestäni Ryanairilla tai blue 1:llä. (Hän siis lensi vain Tukholmasta Cataniaan, koska asuu Tukholmassa.) Olen yrittänyt katsoa lentoja esim. Helsinki-Tukholma-Catania, mutta se ei onnistu (Ryanairilla tai Blue 1). Kalliimpia lentoja kyllä on. Tiedätkö miten lentoja on Tampereelta? Jotkut tietyt kuukaudet vai miten? En ole vielä varannut matkaa. Aika näyttää millä viikolla lähden, mutta varmaa on, että lähden!! T. Naxos -fani sempre


      • Naxoz -fanin Fani
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Se ystäväni lensi mielestäni Ryanairilla tai blue 1:llä. (Hän siis lensi vain Tukholmasta Cataniaan, koska asuu Tukholmassa.) Olen yrittänyt katsoa lentoja esim. Helsinki-Tukholma-Catania, mutta se ei onnistu (Ryanairilla tai Blue 1). Kalliimpia lentoja kyllä on. Tiedätkö miten lentoja on Tampereelta? Jotkut tietyt kuukaudet vai miten? En ole vielä varannut matkaa. Aika näyttää millä viikolla lähden, mutta varmaa on, että lähden!! T. Naxos -fani sempre

        Oikein hyvää Naxos -lomaa Sinulle. Älä välitä näistä virtuaalilomailijoista, joita harmittaa se, että teet ja kirjoitat mitä haluat!


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Se ystäväni lensi mielestäni Ryanairilla tai blue 1:llä. (Hän siis lensi vain Tukholmasta Cataniaan, koska asuu Tukholmassa.) Olen yrittänyt katsoa lentoja esim. Helsinki-Tukholma-Catania, mutta se ei onnistu (Ryanairilla tai Blue 1). Kalliimpia lentoja kyllä on. Tiedätkö miten lentoja on Tampereelta? Jotkut tietyt kuukaudet vai miten? En ole vielä varannut matkaa. Aika näyttää millä viikolla lähden, mutta varmaa on, että lähden!! T. Naxos -fani sempre

        Tampere Pirkkalasta on ryanairin lentoja -Tampere-Lontoo-Palermo, ei Catania. Sen lisäksi on niitä ryanairin lentoja Tampere-Milano, Milanostahan pääsee Sisiliaan junalla mutta matka kestää ainakin jotain 10h! ja Milanosta ei taida olla Cataniaan ei ainakaan ryanairin lentoja..
        Että onpas monimutkaista!

        itse olen ollut tuolla hankalalla Tampere-Lontoo-Palermo-Naxos matkalla kerran ja aika rankkaa oli. Ensin oli automatka Helsingistä Tampereelle). Tampere-Pirkkalassa oli sellainen pieni huoltoasema jossa oli jokin ravintola ja lentokenttä oli uskomattoman pieni, laukutkin tuli sellaiselle yhdelle hihnalle vain. No sieltä lennettiin siis Lontooseen (aikaa meni aamusta iltapäivään kun piti odotella Palermon-lentoa). Lontoossa odoteltiin ainakin johonkin klo.19 asti ja lennettiin Palermoon ja se lento kesti ehkä kaksi tuntia vain.
        Palermossa vika juna oli mennyt joten jouduin oottamaan siellä junaa aamuneljään asti, perillä Naxoksessa olin sitten joskus aamulla klo 10 tai 11.

        En oikein tiedä hyviä vaihtoehtoja miten pääsisi halvalla suoraan Cataniaan!


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Tampere Pirkkalasta on ryanairin lentoja -Tampere-Lontoo-Palermo, ei Catania. Sen lisäksi on niitä ryanairin lentoja Tampere-Milano, Milanostahan pääsee Sisiliaan junalla mutta matka kestää ainakin jotain 10h! ja Milanosta ei taida olla Cataniaan ei ainakaan ryanairin lentoja..
        Että onpas monimutkaista!

        itse olen ollut tuolla hankalalla Tampere-Lontoo-Palermo-Naxos matkalla kerran ja aika rankkaa oli. Ensin oli automatka Helsingistä Tampereelle). Tampere-Pirkkalassa oli sellainen pieni huoltoasema jossa oli jokin ravintola ja lentokenttä oli uskomattoman pieni, laukutkin tuli sellaiselle yhdelle hihnalle vain. No sieltä lennettiin siis Lontooseen (aikaa meni aamusta iltapäivään kun piti odotella Palermon-lentoa). Lontoossa odoteltiin ainakin johonkin klo.19 asti ja lennettiin Palermoon ja se lento kesti ehkä kaksi tuntia vain.
        Palermossa vika juna oli mennyt joten jouduin oottamaan siellä junaa aamuneljään asti, perillä Naxoksessa olin sitten joskus aamulla klo 10 tai 11.

        En oikein tiedä hyviä vaihtoehtoja miten pääsisi halvalla suoraan Cataniaan!

        Hei! Joo, on tosi monimutkaista tuo reissaaminen Cataniaan. Kyllä varmasti väsyttää tuon Tampere-Lontoo-Palermo-Naxos kierroksen jälkeen. Mutta jos lento Tampereelta maksaa n. 20e Palermoon niin edullinen matkasta kyllä tulee. Tietysti junalippu maksaa vielä jonkun kympin, mutta silti. Ja paikanpäällä sitten jos hotelliin menee niin saa varata vähintäin tuon 50e/vrk. (tai huoneistoonkin varmasti 300-400e vähintäin) Tähän nyt on ihan pakko vertailun vuoksi kirjoittaa mitä muuta voi saada 20e:lla. Kun meillä oli syyskuussa pelkät lennot Cataniaan (suoraan Helsingistä, aurinkomatkoilta) niin aurinkomatkat veloitti Cataniassa linja-auto matkasta (Catania-Naxos) 20e yhdestä aikuisesta!! Eli maksoimme 80e, että pääsimme linja-autolla aurinkomatkalaisten kanssa tuon matkan edestakaisin. Linja-autossa oli vain 2 paikkaa jäljellä! (3 ja 5 vuotiaat pääsivät ilmaiseksi ja istuivat meidän sylissä koko matkan. Oli aika tukalaa, tosi kuuma ja sitten jouduimme ruuhkaan. Matka kesti melkein 2 tuntia?) Eli samalla rahalla olisi Tampereelta lentänyt 4 ihmistä Lontoon kautta Cataniaan??!! Kysyin muuten oppaalta, että mitä linja-automatka olisi maksanut paikallisella bussilla Naxosiin. Vastaus oli 6,80e. Mutta onneksi pääsimme kuitenkin sillä aurinkomatkojen kyydillä! Oli se helppoa. Sitten saimme vasta viikon puolessa välissä tietää, että mahdumme kyytiin myös paluu matkalle. Olisi ollut tosi paha jos varsinkin paluu matkalle ei olisi mahtunut siihen kyytiin. Hieno lähteä tosi aikaisin aamulla lasten kanssa jollain paikallisella lentokentälle? Että varmasti kerkiää koneeseen... Sinunkin on täytynyt lähteä varmaan jo päivää ennen suunnistamaan Palermoa kohti, että ehdit koneeseen? Jos menisi tuolla Ryanairilla Naxosiin niin olisi hyvä sitten jäädä pidemmäksi aikaa. (ei tietysti kaikilla mahdollisuuksia) Sen matkasta väsymisen takia... Täytyy vaan toivoa, että Ryanair alkaisi lentämään suoraan Cataniaan. T. Naxos -fani sempre


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Tampere Pirkkalasta on ryanairin lentoja -Tampere-Lontoo-Palermo, ei Catania. Sen lisäksi on niitä ryanairin lentoja Tampere-Milano, Milanostahan pääsee Sisiliaan junalla mutta matka kestää ainakin jotain 10h! ja Milanosta ei taida olla Cataniaan ei ainakaan ryanairin lentoja..
        Että onpas monimutkaista!

        itse olen ollut tuolla hankalalla Tampere-Lontoo-Palermo-Naxos matkalla kerran ja aika rankkaa oli. Ensin oli automatka Helsingistä Tampereelle). Tampere-Pirkkalassa oli sellainen pieni huoltoasema jossa oli jokin ravintola ja lentokenttä oli uskomattoman pieni, laukutkin tuli sellaiselle yhdelle hihnalle vain. No sieltä lennettiin siis Lontooseen (aikaa meni aamusta iltapäivään kun piti odotella Palermon-lentoa). Lontoossa odoteltiin ainakin johonkin klo.19 asti ja lennettiin Palermoon ja se lento kesti ehkä kaksi tuntia vain.
        Palermossa vika juna oli mennyt joten jouduin oottamaan siellä junaa aamuneljään asti, perillä Naxoksessa olin sitten joskus aamulla klo 10 tai 11.

        En oikein tiedä hyviä vaihtoehtoja miten pääsisi halvalla suoraan Cataniaan!

        Hei! Kirjoitin aiemmin, että Naxosissa oli ennen disco nimeltä Malibu. Muistin väärin se oli Marabu. Tässä uudessa kirjassa minkä ostin on mainittu muutama iltamenopaikka. Mainitut paikat ovat; Musiikkibaari Bacchus (os. Lungomare Tysandros 76), Morgan`s (Viale Strachina 20) ja Marabu-disco (Viale Jannuzzo). Morgan´s on siinä kohdalla, kun lähdetään Sant Antoniosta ruokakaupalle ja linja-autoasemalle päin. (aika alussa, sen palmujonon jälkeen vähän matkaa) Oletko huomannut? (ihmettelimme muuten niitä palmuja, että miksiköhän niistä on osa palanut?) Morgan´s on paikka missä aina oltiin ennen ja jälkeen discoon menon. Sieltä voi ostaa esim, lämpimiä voileipiä... Morgan´s oli paikallaan, kun siellä kävin. Mutta kovin hiljaiselta siellä näytti. Varmasti on vilkasta kesäkuukausina. Marabu taitaa olla sen sillan kohdalla missä kasvaa niitä kaisloja. Taorminassa oli ainakin ennen ToutVa- niminen disco. Ja itse kävin silloin 14v Suomalaisten ja Italialaisten mukana Taorminassa sellaisessa discossa mikä oli vuoren sisällä!! = luolassa. Se oli aika jännä pieni paikka. Varmasti sekin siellä vielä on. Sen nimeä en vaan muista. Pääsiäisen aikaan, kun siellä silloin yksin 16-vuotiaana olin. KAIKKI ihmiset pukeutuivat mustiin. Ja yhdessä discon aulassa Naxosissa oli keltaisia juuri kuoriutuneita kananpoikia!! Useasti siellä näkee niitä kulkueita. Taisi olla myös silloin pääsiäisen aikaan. Heinä -elokuussa on se sellainen hevoskulkue!! Ja silloin soittavat niitä pillejä. Tiedätkö sen sellaisen Sisilialaisen pienen soittimen, mistä lähtee sellainen jännä ääni. Sellainen raudasta tehty ja siinä sellainen "rautapiikki". Se laitetaan suuhun... Toukokuussa oli myös joku kulkue missä ihmiset kävelivät kynttilät kädessä ja oli soittokunta. Kauhea meteli niistä lähti, kun hakkasivat esim, lautasia yhteen. Juuri ennen, kun kulkueväki tuli ulos kirkosta oli tosi hieno ilotulitus. Tuon Sisilialaisen ystäväni koira meni ihan sekaisin ja väänsi kurat omalle talutushihnalleen, heh. Sitten alkoi se kauhea musiikki. Koira parka :). T. Naxos -fani sempre


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Tampere Pirkkalasta on ryanairin lentoja -Tampere-Lontoo-Palermo, ei Catania. Sen lisäksi on niitä ryanairin lentoja Tampere-Milano, Milanostahan pääsee Sisiliaan junalla mutta matka kestää ainakin jotain 10h! ja Milanosta ei taida olla Cataniaan ei ainakaan ryanairin lentoja..
        Että onpas monimutkaista!

        itse olen ollut tuolla hankalalla Tampere-Lontoo-Palermo-Naxos matkalla kerran ja aika rankkaa oli. Ensin oli automatka Helsingistä Tampereelle). Tampere-Pirkkalassa oli sellainen pieni huoltoasema jossa oli jokin ravintola ja lentokenttä oli uskomattoman pieni, laukutkin tuli sellaiselle yhdelle hihnalle vain. No sieltä lennettiin siis Lontooseen (aikaa meni aamusta iltapäivään kun piti odotella Palermon-lentoa). Lontoossa odoteltiin ainakin johonkin klo.19 asti ja lennettiin Palermoon ja se lento kesti ehkä kaksi tuntia vain.
        Palermossa vika juna oli mennyt joten jouduin oottamaan siellä junaa aamuneljään asti, perillä Naxoksessa olin sitten joskus aamulla klo 10 tai 11.

        En oikein tiedä hyviä vaihtoehtoja miten pääsisi halvalla suoraan Cataniaan!

        Nähtävyyksiä:
        Castelmola on n. 5km Taorminasta vielä ylöspäin. Jos sinne menee bussilla bussi saapuu Piazza San´t Antoniolle, minkä reunalta portaat nousevat korkeammalla olevan linnan raunioille. Siellä voi myös pistäytyä aukiolla olevaan San Giorgion baariin maistelemaan manteliviiniä. San Giorgion kahvilassa on vieraillut kuuluisuuksia ympäri maailmaa tunnetuista valtiomiehistä kirjailijoihin ja taiteilijoihin. (heidän nimikirjoituksensa ovat sisään tullessa oven vieressä vasemmalla). Kahvilan terassilta avautuvat näkymät ovat vertaansa vailla! Vilkkaimpana turistikautena Castelmolassa järjestetään myös nukketeatteri esityksiä.
        Taorminan lähellä on myös monia muita pikku kyliä. Joihin pääsee myös paikallis busseilla. Esim, Savocan vuoristokylä. Savocan nähtävyyksiä ovat Convento dei cappuccini- luostari, jonka kryptassa on muumioituneita ruumiita 1600- ja 1700- luvuilta, normannilinnan rauniot ja renesanssikirkko Chiesa Madre(1250). Eniten kiinnostusta kuitenkin herättää Santa Lucian kirkko (San Nicolo), joka on hääkirkkona Kummisetä 1-elokuvassa. Myös bar Vitelli on siellä paikallaan.
        Toinen vuoristokylä, Forza d´Agro sijaitsee 429 metrin korkeudella merenpinnasta. Tie sinne menee ylös vuorenrinteitä tehden lukuisia jyrkkiä mutkia. Piazza del Municipio-aukiolta portaat johtavat komean goottilaistyylisen Durazzo-kaaren kautta 1400-luvulla rakennetulle Triade-kirkolle. Aivan kylän keskellä on katedraali, joka jouduttiin rakentamaan uudelleen vuoden 1648 maanjäristyksen jälkeen. Sisätiloiltaan kirkko on barokkityylinen. Ylhäällä kallionkielekkeellä on normannilinnan rauniot. Siellä sijaitsee nykyään hautausmaa. Myös Forza d´Agro näkyy Kummisetä-elokuvissa, samoin kuin 25km Taorminasta luoteeseen sijaitseva pieni Motta Camastran vuoristokylä.
        Gole del´Alcantara (Alcantaran rotkot), samannimisen joen laakson pohjukassa ovat n. 20km päässä Taorminasta. Laakso rotkoineen on syntynyt Etnan purkauksen yhteydessä. Rotkon pohjalla virtaa kylmävesinen joki, jonka reunalla on paikoitellen hyvinkin korkeat vuorenseinämät. Vierailu on mahdollista veden ollessa matalimmillaan touko -syyskuussa, jolloin pohjalla voi tehdä parinsadan metrin mittaisen kävelyn. Ylhäältä voi laskeutua alas joko kävellen tai hissillä.
        Tässä muutama vaihtoehto niille jotka eivät halua lomallaan makoilla rannalla. T. Naxos -fani sempre


      • kuinka omaperäistä
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Nähtävyyksiä:
        Castelmola on n. 5km Taorminasta vielä ylöspäin. Jos sinne menee bussilla bussi saapuu Piazza San´t Antoniolle, minkä reunalta portaat nousevat korkeammalla olevan linnan raunioille. Siellä voi myös pistäytyä aukiolla olevaan San Giorgion baariin maistelemaan manteliviiniä. San Giorgion kahvilassa on vieraillut kuuluisuuksia ympäri maailmaa tunnetuista valtiomiehistä kirjailijoihin ja taiteilijoihin. (heidän nimikirjoituksensa ovat sisään tullessa oven vieressä vasemmalla). Kahvilan terassilta avautuvat näkymät ovat vertaansa vailla! Vilkkaimpana turistikautena Castelmolassa järjestetään myös nukketeatteri esityksiä.
        Taorminan lähellä on myös monia muita pikku kyliä. Joihin pääsee myös paikallis busseilla. Esim, Savocan vuoristokylä. Savocan nähtävyyksiä ovat Convento dei cappuccini- luostari, jonka kryptassa on muumioituneita ruumiita 1600- ja 1700- luvuilta, normannilinnan rauniot ja renesanssikirkko Chiesa Madre(1250). Eniten kiinnostusta kuitenkin herättää Santa Lucian kirkko (San Nicolo), joka on hääkirkkona Kummisetä 1-elokuvassa. Myös bar Vitelli on siellä paikallaan.
        Toinen vuoristokylä, Forza d´Agro sijaitsee 429 metrin korkeudella merenpinnasta. Tie sinne menee ylös vuorenrinteitä tehden lukuisia jyrkkiä mutkia. Piazza del Municipio-aukiolta portaat johtavat komean goottilaistyylisen Durazzo-kaaren kautta 1400-luvulla rakennetulle Triade-kirkolle. Aivan kylän keskellä on katedraali, joka jouduttiin rakentamaan uudelleen vuoden 1648 maanjäristyksen jälkeen. Sisätiloiltaan kirkko on barokkityylinen. Ylhäällä kallionkielekkeellä on normannilinnan rauniot. Siellä sijaitsee nykyään hautausmaa. Myös Forza d´Agro näkyy Kummisetä-elokuvissa, samoin kuin 25km Taorminasta luoteeseen sijaitseva pieni Motta Camastran vuoristokylä.
        Gole del´Alcantara (Alcantaran rotkot), samannimisen joen laakson pohjukassa ovat n. 20km päässä Taorminasta. Laakso rotkoineen on syntynyt Etnan purkauksen yhteydessä. Rotkon pohjalla virtaa kylmävesinen joki, jonka reunalla on paikoitellen hyvinkin korkeat vuorenseinämät. Vierailu on mahdollista veden ollessa matalimmillaan touko -syyskuussa, jolloin pohjalla voi tehdä parinsadan metrin mittaisen kävelyn. Ylhäältä voi laskeutua alas joko kävellen tai hissillä.
        Tässä muutama vaihtoehto niille jotka eivät halua lomallaan makoilla rannalla. T. Naxos -fani sempre

        sanasta sanaan opaskirjasta, voi kuinka omaperäistä, jäit vaan heti nalkkiin, tyttörukka. Jokainen voi kirjoittaa, kopioida, kirjasta,kirjoittamisen tulee olla itsekoettua. Sinä olet niin h....tin hölmö ettet uskokaan. Makaa sinä rannalla ja syö mansikkajäätelöä, anna asiantuntijoiden hoitaa muu kirjoittaminen. Tämä on vastenmielistä.


      • Naxos -fani sempre
        kuinka omaperäistä kirjoitti:

        sanasta sanaan opaskirjasta, voi kuinka omaperäistä, jäit vaan heti nalkkiin, tyttörukka. Jokainen voi kirjoittaa, kopioida, kirjasta,kirjoittamisen tulee olla itsekoettua. Sinä olet niin h....tin hölmö ettet uskokaan. Makaa sinä rannalla ja syö mansikkajäätelöä, anna asiantuntijoiden hoitaa muu kirjoittaminen. Tämä on vastenmielistä.

        Ja sinä olet sitten asiantuntija? Kerropa itse sitten jotakin tietoja tästä Naxosista ja sen lähialueista. Kopioi vaikka kirjasta jos osaat. Kunhan tieto on sellaista, että siitä on jotakin hyötyä matkaajille. Ja jätä arvostelut jo!! Ja jos olen minä se helvetin hölmö niin et taida itse olla paljon kummempi tapaus. Tekstissä on nyt kyllä ihan asiallista tietoa. Sinunlaisillesi ei mikään kelpaa. Itse tuskin olet Naxosissa ollut, mutta joka väliin sinulla on ihan pirusti asiaa. Ikävä kyllä kaikesta muusta, kun matkailusta!! T. Naxos -fani sempre


      • mikä torvi
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Ja sinä olet sitten asiantuntija? Kerropa itse sitten jotakin tietoja tästä Naxosista ja sen lähialueista. Kopioi vaikka kirjasta jos osaat. Kunhan tieto on sellaista, että siitä on jotakin hyötyä matkaajille. Ja jätä arvostelut jo!! Ja jos olen minä se helvetin hölmö niin et taida itse olla paljon kummempi tapaus. Tekstissä on nyt kyllä ihan asiallista tietoa. Sinunlaisillesi ei mikään kelpaa. Itse tuskin olet Naxosissa ollut, mutta joka väliin sinulla on ihan pirusti asiaa. Ikävä kyllä kaikesta muusta, kun matkailusta!! T. Naxos -fani sempre

        Kuules nyt tytteli, olet kirjoittanut;jäätelöstä, diskoista,sitruunalehdoista,papukaijasta,markkinoiden koruista ja ranskalaisista perunoista jnejnejne. Sisilian tuntijaa sinusta ei saa tekemälläkään, pysy vain näissä lapsellisissa aiheissasi jota olet jo satoja kertoja kertonut.
        Nyt yrität osoittaa ,kopioimalla suoraan kirjasta jotain asiaa,että olevinasi tietäisit jo vihdoin jotain muutakin. Turha yritys, ei onnistu ikinä.


      • Naxos -fani sempre
        mikä torvi kirjoitti:

        Kuules nyt tytteli, olet kirjoittanut;jäätelöstä, diskoista,sitruunalehdoista,papukaijasta,markkinoiden koruista ja ranskalaisista perunoista jnejnejne. Sisilian tuntijaa sinusta ei saa tekemälläkään, pysy vain näissä lapsellisissa aiheissasi jota olet jo satoja kertoja kertonut.
        Nyt yrität osoittaa ,kopioimalla suoraan kirjasta jotain asiaa,että olevinasi tietäisit jo vihdoin jotain muutakin. Turha yritys, ei onnistu ikinä.

        Juu, tuo sinun kirjoituksesi kyllä avartaa montaa asiaa Naxosista ja sen lähi alueista. Olet itse kuin papukaija joka toistaa samaa nauhaa koko ajan. Erona meidän kirjoituksiimme on, että minä sentään kirjoitan Naxosista ja Taorminasta sinä vaan siitä mitä minä olen jo kirjoittanut. (ja kuinka hölmö minä olen minäkin päivänä sinun mielestäsi...) Sinulla ei taida olla mitään tietoja Naxosista. Ei sitten edes mitään "jonninjoutavaa" vaikka jäätelöistä. Ja vielä kerran, en ole kirjoittanut olevani sen kummemmin Sisilian tuntija. Olen käynyt siellä nyt 8 kertaa, joten tiedän kyllä joitakin asioita sieltä ihan varmasti. Enkä tuolla asiallisella tekstilläni halua osoittaa yhtään mitään. Täällä nyt vain ei ole mitään tuon kaltaista tietoa ennestään. Joten en usko, että kovinkaan montaa ihmistä haittaa mistä teksti on peräisin. Minun päästä vai jostain kirjasta. Tuo, kun nyt kuitenkin on tuollaista historia puolen tietoa niin kirja on hyvä apu... (kirjoitinko jossain kohdassa, että tämä on omakohtainen kokemukseni tai jotain sen suuntaista? ) Harvalla täällä sivuilla käyvillä ihmisillä on yhtään kirjaa joka kertoisi esim, näistä mainitsemistani paikoista. Että lisää tietoa ja Naxosiin ja Taorminaan ihastuneilta ihmisiltä kirjoituksia odotan tänne. Ei haittaa mistä tieto on peräisin, kunhan se on totta. Ja tänään olen mielestäsi tytteli eilen kai täti jne... Ja kirjoitukseni ovat lapsellisia. Entäs omasi? Yhtään tietoja/kysymyksiä/vastauksia Naxosista tai sen lähialueista et ole tietääkseni tänne laittanut. Hoh hoijaa joo. T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Juu, tuo sinun kirjoituksesi kyllä avartaa montaa asiaa Naxosista ja sen lähi alueista. Olet itse kuin papukaija joka toistaa samaa nauhaa koko ajan. Erona meidän kirjoituksiimme on, että minä sentään kirjoitan Naxosista ja Taorminasta sinä vaan siitä mitä minä olen jo kirjoittanut. (ja kuinka hölmö minä olen minäkin päivänä sinun mielestäsi...) Sinulla ei taida olla mitään tietoja Naxosista. Ei sitten edes mitään "jonninjoutavaa" vaikka jäätelöistä. Ja vielä kerran, en ole kirjoittanut olevani sen kummemmin Sisilian tuntija. Olen käynyt siellä nyt 8 kertaa, joten tiedän kyllä joitakin asioita sieltä ihan varmasti. Enkä tuolla asiallisella tekstilläni halua osoittaa yhtään mitään. Täällä nyt vain ei ole mitään tuon kaltaista tietoa ennestään. Joten en usko, että kovinkaan montaa ihmistä haittaa mistä teksti on peräisin. Minun päästä vai jostain kirjasta. Tuo, kun nyt kuitenkin on tuollaista historia puolen tietoa niin kirja on hyvä apu... (kirjoitinko jossain kohdassa, että tämä on omakohtainen kokemukseni tai jotain sen suuntaista? ) Harvalla täällä sivuilla käyvillä ihmisillä on yhtään kirjaa joka kertoisi esim, näistä mainitsemistani paikoista. Että lisää tietoa ja Naxosiin ja Taorminaan ihastuneilta ihmisiltä kirjoituksia odotan tänne. Ei haittaa mistä tieto on peräisin, kunhan se on totta. Ja tänään olen mielestäsi tytteli eilen kai täti jne... Ja kirjoitukseni ovat lapsellisia. Entäs omasi? Yhtään tietoja/kysymyksiä/vastauksia Naxosista tai sen lähialueista et ole tietääkseni tänne laittanut. Hoh hoijaa joo. T. Naxos -fani sempre

        Oli mielenkiintoista lukea matkastasi! oi miten ihanalta kuulosti että siellä oli tipuja pääsiäisenä ja muutenkin nähtävää :) ja varmasti hieno se luolassa sijaitseva disco vau!
        hyvä tietää, että niissä discoissa tai ainakin siellä Morgansissa myydään muutakin kuin drinkkejä.

        Hyvä tuo tietojuttu myös, kirjoissa lukee paljon sellaista, mitä ei voi mistään muuten tietää ja kiva kun laitoit tänne.


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Joo, on tosi monimutkaista tuo reissaaminen Cataniaan. Kyllä varmasti väsyttää tuon Tampere-Lontoo-Palermo-Naxos kierroksen jälkeen. Mutta jos lento Tampereelta maksaa n. 20e Palermoon niin edullinen matkasta kyllä tulee. Tietysti junalippu maksaa vielä jonkun kympin, mutta silti. Ja paikanpäällä sitten jos hotelliin menee niin saa varata vähintäin tuon 50e/vrk. (tai huoneistoonkin varmasti 300-400e vähintäin) Tähän nyt on ihan pakko vertailun vuoksi kirjoittaa mitä muuta voi saada 20e:lla. Kun meillä oli syyskuussa pelkät lennot Cataniaan (suoraan Helsingistä, aurinkomatkoilta) niin aurinkomatkat veloitti Cataniassa linja-auto matkasta (Catania-Naxos) 20e yhdestä aikuisesta!! Eli maksoimme 80e, että pääsimme linja-autolla aurinkomatkalaisten kanssa tuon matkan edestakaisin. Linja-autossa oli vain 2 paikkaa jäljellä! (3 ja 5 vuotiaat pääsivät ilmaiseksi ja istuivat meidän sylissä koko matkan. Oli aika tukalaa, tosi kuuma ja sitten jouduimme ruuhkaan. Matka kesti melkein 2 tuntia?) Eli samalla rahalla olisi Tampereelta lentänyt 4 ihmistä Lontoon kautta Cataniaan??!! Kysyin muuten oppaalta, että mitä linja-automatka olisi maksanut paikallisella bussilla Naxosiin. Vastaus oli 6,80e. Mutta onneksi pääsimme kuitenkin sillä aurinkomatkojen kyydillä! Oli se helppoa. Sitten saimme vasta viikon puolessa välissä tietää, että mahdumme kyytiin myös paluu matkalle. Olisi ollut tosi paha jos varsinkin paluu matkalle ei olisi mahtunut siihen kyytiin. Hieno lähteä tosi aikaisin aamulla lasten kanssa jollain paikallisella lentokentälle? Että varmasti kerkiää koneeseen... Sinunkin on täytynyt lähteä varmaan jo päivää ennen suunnistamaan Palermoa kohti, että ehdit koneeseen? Jos menisi tuolla Ryanairilla Naxosiin niin olisi hyvä sitten jäädä pidemmäksi aikaa. (ei tietysti kaikilla mahdollisuuksia) Sen matkasta väsymisen takia... Täytyy vaan toivoa, että Ryanair alkaisi lentämään suoraan Cataniaan. T. Naxos -fani sempre

        Juu siihen matkaan meni kaksi päivää, ensin kun ajoimme Tampereelle, sieltä lento Lontooseen ja illaksi Palermoon jossa odotimme junaa klo.4 aamulla. Sitten seuraavana aamuna (aamupäivällä) oltiin perillä Naxoksessa, eli jouduimme nukkumaan junassa! ihme kyllä siellä ei sattunut mitään, kukaan ei tullut edes samaan vaunuun yöllä...

        Ja yksi mies Palermossa kovasti pyöri juna-aseman edessä ja pyysi siskoani auttamaan ostamaan lippu ja minä kovasti pelkäsin että hän vie rahat joten menin siihen viereen tarkkailemaan mutta ei hän mitään vienyt! ilmeisesti ei vaan osannut ostaa sitä lippua sieltä, jotenkin hullua kun siskoni osti sen hänelle joka ei ainakaan italiaa osaa paremmin heh! miehellä oli kova kiire Palermosta pois ja hän oli koko matkan samassa vaunussa, epäileväinen kun olen niin tuli vähän tunne että seurasiko. Junaa piti vaihtaa muistaakseni Messinan asemalla Naxoksen junaan. Hyvin ne konduktöörit osasivat neuvoa vaikka siellä oli monta kerrosta!

        noh takaisin päin tullessa meidän piti sitten lähteä hirveän aikasin Naxoksesta (muistaakseni joskus klo.6 tai 7!) että ehdimme ajoissa Palermoon lentokentälle kun junalla mentiin. Sieltä sitten lento Lontooseen jossa olimme iltapäivällä ja jouduimme olemaan siellä muistaakseni aamuneljään asti seuraavaan aamuun siis odottamaan Tampereelle lähtevää konetta! siskoni yms. nukkuivat lontoon lentokentällä vaikka siellä oli ihan kaikki paikat varattu, britit jopa nukkuivat lattioilla jne. ja vettäkään ei saanut mistään ostettua kun ei ollut puntia ja eurot ei käyneet automaatteihin. Oli se aika hassua kun yksi brittiläinen pariskunta kaivoi matkalaukustaan tyynyt, lakanat, peitot jne. sinne keskelle lattiaa!
        Joskus kello.24 siellä kyllä avattiin vähäksi aikaa jokin huippukallis kahvila.. No nukahdin sitten aamulla lentokoneeseen ja heräsin vähän ennen kuin oltiin Tampereella josta oli sitten vielä automatka Helsinkiin.. Liian rankka matka mielestäni, enää en lähtisi lentokentille yöpymään.


        Mikähän se kulkueen soitin muuten oli? ei varmaan huuliharppu?


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Juu siihen matkaan meni kaksi päivää, ensin kun ajoimme Tampereelle, sieltä lento Lontooseen ja illaksi Palermoon jossa odotimme junaa klo.4 aamulla. Sitten seuraavana aamuna (aamupäivällä) oltiin perillä Naxoksessa, eli jouduimme nukkumaan junassa! ihme kyllä siellä ei sattunut mitään, kukaan ei tullut edes samaan vaunuun yöllä...

        Ja yksi mies Palermossa kovasti pyöri juna-aseman edessä ja pyysi siskoani auttamaan ostamaan lippu ja minä kovasti pelkäsin että hän vie rahat joten menin siihen viereen tarkkailemaan mutta ei hän mitään vienyt! ilmeisesti ei vaan osannut ostaa sitä lippua sieltä, jotenkin hullua kun siskoni osti sen hänelle joka ei ainakaan italiaa osaa paremmin heh! miehellä oli kova kiire Palermosta pois ja hän oli koko matkan samassa vaunussa, epäileväinen kun olen niin tuli vähän tunne että seurasiko. Junaa piti vaihtaa muistaakseni Messinan asemalla Naxoksen junaan. Hyvin ne konduktöörit osasivat neuvoa vaikka siellä oli monta kerrosta!

        noh takaisin päin tullessa meidän piti sitten lähteä hirveän aikasin Naxoksesta (muistaakseni joskus klo.6 tai 7!) että ehdimme ajoissa Palermoon lentokentälle kun junalla mentiin. Sieltä sitten lento Lontooseen jossa olimme iltapäivällä ja jouduimme olemaan siellä muistaakseni aamuneljään asti seuraavaan aamuun siis odottamaan Tampereelle lähtevää konetta! siskoni yms. nukkuivat lontoon lentokentällä vaikka siellä oli ihan kaikki paikat varattu, britit jopa nukkuivat lattioilla jne. ja vettäkään ei saanut mistään ostettua kun ei ollut puntia ja eurot ei käyneet automaatteihin. Oli se aika hassua kun yksi brittiläinen pariskunta kaivoi matkalaukustaan tyynyt, lakanat, peitot jne. sinne keskelle lattiaa!
        Joskus kello.24 siellä kyllä avattiin vähäksi aikaa jokin huippukallis kahvila.. No nukahdin sitten aamulla lentokoneeseen ja heräsin vähän ennen kuin oltiin Tampereella josta oli sitten vielä automatka Helsinkiin.. Liian rankka matka mielestäni, enää en lähtisi lentokentille yöpymään.


        Mikähän se kulkueen soitin muuten oli? ei varmaan huuliharppu?

        Hei! Joo, kyllä tuo sinun reissu on ollut pitkä. Mutta kyllä sitä ihmeesti jaksaa, kun asennoituu jo lähtiessä niin, että nyt sitten mentiin... Ja, varsinkin, kun tietää mikä siellä Sisiliassa odottaa. Voisin lähteä vaikka heti... Se soitin on sellainen raudasta tehty ehkä vähän hevosenkenkää muistuttava. Ja siinä on sellainen vipu. Siihen rautaan laitetaan suu kiinni ja siitä vivusta aina näpäytetään. Vaikea selittää näin, mutta siitä lähtee sellainen ovela ääni. Sillä soittimella ei varmaan ole suomenkielistä nimeä. (ei huuliharppu) Minulla on sellainen soitin :). Ei ole tullut paljon soiteltua viime aikoina, heh. Kiitoksia kiitoksistasi! Ajattelin laittaa vähän nähtävyyksistä tekstiä jos vaikka valitus hieman vähenisi. Mutta ei tietenkään. Joku vähän käsitti väärin aikeeni. En tietysti edes ajatellut, että joku ajattelee noin "kierosti". Tarkoitukseni oli vain laittaa pätkä siitä uudesta kirjasta tänne. Kun siinä oli hyvää tietoa. Ja alkoi jo kiinnostaa itseänikin nuo retket. Tälläistä täällä tänään. T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Joo, kyllä tuo sinun reissu on ollut pitkä. Mutta kyllä sitä ihmeesti jaksaa, kun asennoituu jo lähtiessä niin, että nyt sitten mentiin... Ja, varsinkin, kun tietää mikä siellä Sisiliassa odottaa. Voisin lähteä vaikka heti... Se soitin on sellainen raudasta tehty ehkä vähän hevosenkenkää muistuttava. Ja siinä on sellainen vipu. Siihen rautaan laitetaan suu kiinni ja siitä vivusta aina näpäytetään. Vaikea selittää näin, mutta siitä lähtee sellainen ovela ääni. Sillä soittimella ei varmaan ole suomenkielistä nimeä. (ei huuliharppu) Minulla on sellainen soitin :). Ei ole tullut paljon soiteltua viime aikoina, heh. Kiitoksia kiitoksistasi! Ajattelin laittaa vähän nähtävyyksistä tekstiä jos vaikka valitus hieman vähenisi. Mutta ei tietenkään. Joku vähän käsitti väärin aikeeni. En tietysti edes ajatellut, että joku ajattelee noin "kierosti". Tarkoitukseni oli vain laittaa pätkä siitä uudesta kirjasta tänne. Kun siinä oli hyvää tietoa. Ja alkoi jo kiinnostaa itseänikin nuo retket. Tälläistä täällä tänään. T. Naxos -fani sempre

        Juu taidankin nyt muistaa sen soittimen, sellaisen oli joskus jossain Sisilia-dokumentissa! aika jännä!


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Juu siihen matkaan meni kaksi päivää, ensin kun ajoimme Tampereelle, sieltä lento Lontooseen ja illaksi Palermoon jossa odotimme junaa klo.4 aamulla. Sitten seuraavana aamuna (aamupäivällä) oltiin perillä Naxoksessa, eli jouduimme nukkumaan junassa! ihme kyllä siellä ei sattunut mitään, kukaan ei tullut edes samaan vaunuun yöllä...

        Ja yksi mies Palermossa kovasti pyöri juna-aseman edessä ja pyysi siskoani auttamaan ostamaan lippu ja minä kovasti pelkäsin että hän vie rahat joten menin siihen viereen tarkkailemaan mutta ei hän mitään vienyt! ilmeisesti ei vaan osannut ostaa sitä lippua sieltä, jotenkin hullua kun siskoni osti sen hänelle joka ei ainakaan italiaa osaa paremmin heh! miehellä oli kova kiire Palermosta pois ja hän oli koko matkan samassa vaunussa, epäileväinen kun olen niin tuli vähän tunne että seurasiko. Junaa piti vaihtaa muistaakseni Messinan asemalla Naxoksen junaan. Hyvin ne konduktöörit osasivat neuvoa vaikka siellä oli monta kerrosta!

        noh takaisin päin tullessa meidän piti sitten lähteä hirveän aikasin Naxoksesta (muistaakseni joskus klo.6 tai 7!) että ehdimme ajoissa Palermoon lentokentälle kun junalla mentiin. Sieltä sitten lento Lontooseen jossa olimme iltapäivällä ja jouduimme olemaan siellä muistaakseni aamuneljään asti seuraavaan aamuun siis odottamaan Tampereelle lähtevää konetta! siskoni yms. nukkuivat lontoon lentokentällä vaikka siellä oli ihan kaikki paikat varattu, britit jopa nukkuivat lattioilla jne. ja vettäkään ei saanut mistään ostettua kun ei ollut puntia ja eurot ei käyneet automaatteihin. Oli se aika hassua kun yksi brittiläinen pariskunta kaivoi matkalaukustaan tyynyt, lakanat, peitot jne. sinne keskelle lattiaa!
        Joskus kello.24 siellä kyllä avattiin vähäksi aikaa jokin huippukallis kahvila.. No nukahdin sitten aamulla lentokoneeseen ja heräsin vähän ennen kuin oltiin Tampereella josta oli sitten vielä automatka Helsinkiin.. Liian rankka matka mielestäni, enää en lähtisi lentokentille yöpymään.


        Mikähän se kulkueen soitin muuten oli? ei varmaan huuliharppu?

        Hei! Se Morgan´s oli ainakin ennen tosi suosittu paikka. Siellä oli paljon Italialaisia ja tietysti muutama turisti. Siellä oli useana vuonna ulkomaalaisia töissä. (että kyllä Naxosiinkin voi päästä töihin. Esim, rantakadun pizzeriassa oli ulkolaisia töissä) Morgan´silla oli paljon tuoleja ja pöytiä ulkona. Ja omistajakin tuli tutuksi, kun siellä paljon oltiin. Drinkkien lisäksi oli esim. niitä läpimiä voileipiä ja kai jotain muutakin. Ne jäivät mieleen :). Vielä tuohon asiaan, kun se mies pyysi ostamaan junaan lippua. Vähän tietysti mietityttää tuollainen. Mutta yleensä ovat kyllä mukavia... En ole koskaan matkoillani kuullut, että keneltäkään olisi Sisiliassa varastettu mitään. Esim, jos vaikka rannalle unohtui lasten leluja (ei kyllä meidän lasten) niin siellä ne näkyi vielä aamulla olevan. Samoin, kun lähdimme veneretkelle jätimme rattaat rannalle. Ja siinä ne oli, kun palattiin :). Kun olin esim, Roomassa joku oli jättänyt mopon johonkin tolppaan kiinni. Moposta oli viety kaikki muut osat paitsi vanne. T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Se Morgan´s oli ainakin ennen tosi suosittu paikka. Siellä oli paljon Italialaisia ja tietysti muutama turisti. Siellä oli useana vuonna ulkomaalaisia töissä. (että kyllä Naxosiinkin voi päästä töihin. Esim, rantakadun pizzeriassa oli ulkolaisia töissä) Morgan´silla oli paljon tuoleja ja pöytiä ulkona. Ja omistajakin tuli tutuksi, kun siellä paljon oltiin. Drinkkien lisäksi oli esim. niitä läpimiä voileipiä ja kai jotain muutakin. Ne jäivät mieleen :). Vielä tuohon asiaan, kun se mies pyysi ostamaan junaan lippua. Vähän tietysti mietityttää tuollainen. Mutta yleensä ovat kyllä mukavia... En ole koskaan matkoillani kuullut, että keneltäkään olisi Sisiliassa varastettu mitään. Esim, jos vaikka rannalle unohtui lasten leluja (ei kyllä meidän lasten) niin siellä ne näkyi vielä aamulla olevan. Samoin, kun lähdimme veneretkelle jätimme rattaat rannalle. Ja siinä ne oli, kun palattiin :). Kun olin esim, Roomassa joku oli jättänyt mopon johonkin tolppaan kiinni. Moposta oli viety kaikki muut osat paitsi vanne. T. Naxos -fani sempre

        Itse olen kuullut usein, että "köyhässä etelä-italissa ja Sisiliassa" ei olisi töitä, vaan että paikalliset joutuvat muuttamaan töiden perässä esim. Lontooseen ja Italiaan.. Mutta riippuu tosiaan varmasti että mitä töitä etsii, mihin on kouluttautunut jne. esim. yhden kaupan ilmotustaululla siellä haettiin siivoojia hotelliin. Uskon, että Naxoksessa varmaan osa ulkolaisista työntekijöistä on jotain turistikauden työntekijöitä?

        Minäkin näin siellä yhdessä jäätelöbaarissa mahdollisesti saksalaisia(?) työntekijöitä, Lido-baarissakin oli paljon uusia erinäkösiä vaaleita työntekijöitä ehkä Italiasta ja Naxoslandiassa oli venäläisiä töissä! olimme siskon lasten kanssa siellä tosi myöhään ja lopulta ne venäläiset pojat ajaa huristelivat niillä "formuloilla" ja veivät ne jonnekin talteen, pomppivat myös siinä "pomppulinnassa" ja aika taitavasti hyppivät siellä kuin sirkuksessa heh.. Ja jotkut rantavahdithan on tosiaan myös tulleet muualta sinne alunperin.

        Ei minultakaan koskaan ole mitään varastettu Sisiliassa, mutta Palermo nyt tunnetusti on hieman vaarallisempaa seutua. Siellä oli sellasia miehiä juna-asemalla jotka kyttäsivät laukkuja jne. myös asunnon omista jolta vuokrasimme asunnon Naxoksessa varoitti meitä, että ei kannata antaa kenenkään esim. nostaa matkalaukkua junaan koska voi varastaa sen jne. Tuli vain nyt mieleen myös tämmöinen että Palermon seudullehan on alunperin tullut mm. arabeja ja Messinaan kreikkalaisia. Itse pidän kreikkalaisia rehellisinä ja ystävällisinä, että ehkäpä se perimäkin vaikuttaa tapoihin ja tietyn paikan kulttuuriin paljon...

        Minäkin unohdin mm. laukun, aurinkolasit ja pallon usein Lido-rannalle, rantavahdit ottivat ne talteen ja sain ne heti takaisin! :) tosin yksi vanha rantavahti kuvitteli että unohdin aurinkolasit tahalteen sinne vain sen takia että olisin halunnut tavata hänet tms. "aurinkolasien varjolla"!! aika typerää!
        no sitten samainen rantavahti lokakuussa myös muisti että juuri minä olisin ollut hänen kanssaan Liparisaarilla, Etnalla, Taorminassa jne. oikein kovaan ääneen alkoi muistella siellä lido-baarissa jotain meidän olemattomia yhteisiä retkiä, halusi järjestää jotain hämminkiä kait, outo!

        joskus unohtui pallo myös esim. siihen fantasy(?) tms. ravintolaan ja sieltäkin sai pallon takasin, siskon tyttö sanoi sinne vain suomeksi "pallo" tai italiaksi "palla"!

        siskon pojalta kyllä muuten vietiin pallo, mutta itse oli niin hölmö että jätti sen kaupan eteen siellä ostoskeskuksessa.. mielestäni silloin sen saikin ottaa!


      • matkailija1
        matkailija1 kirjoitti:

        Juu taidankin nyt muistaa sen soittimen, sellaisen oli joskus jossain Sisilia-dokumentissa! aika jännä!

        http://www.hotelvellodoro.com/uk/index.htm

        tuossa suora linkki niihin kuviin ja hyvälaatuisia kuvia onkin!

        Naxosfani huomasitko kirjoitin tuonne otsikon alle: töistä yms.


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        http://www.hotelvellodoro.com/uk/index.htm

        tuossa suora linkki niihin kuviin ja hyvälaatuisia kuvia onkin!

        Naxosfani huomasitko kirjoitin tuonne otsikon alle: töistä yms.

        Hei! Kiitos, kun laitoit nuo valokuvat tänne!! Ne oli niin selviä ja aurinkoisia... Ja siinä Taorminan näköalapaikan kuvassa näkyy Wunderbar. Siellä joimme cappuccinon ja Colan, jotka maksoi yhteensä sen 8,80. Kallis paikka, mutta juuri siinä näköalapaikan kohdalla. Ja luin kyllä kirjoituksesi töistä ym. Kyllä siellä on varmasti vaikea saada töitä, mutta kuten muuallakin suhteilla onnistuu? T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        matkailija1 kirjoitti:

        http://www.hotelvellodoro.com/uk/index.htm

        tuossa suora linkki niihin kuviin ja hyvälaatuisia kuvia onkin!

        Naxosfani huomasitko kirjoitin tuonne otsikon alle: töistä yms.

        Naxosfani (ja muut) oletko käynyt Etna-retkellä joskus? millaista siellä oli? ilmeisesti aika "autiota" vai miten sitä nyt kuvailisi? ja savun haju varmasti voimistuu sinne mentäessä..
        Harmi kun olen alkanut epäillä olevani jotenkin allerginen sille savulle kun viime kerralla koko viikon silmät vuosi koko ajan..

        Etnan rinteillä taitaa olla aika viileä kun on luntakin!
        enää siellä ei taida olla laskettelukeskusta? monet kerrat siellä on sellainenkin ollut, mutta jäänyt laavan alle!

        itse en ole käynyt etnalla, nähnyt kuvia vaan.. Todella ylös ei ilmeisesti pääse kun on rikkiä yms. kaasuja. Ja varmsti silloin etna-retket perutaan jos etna purkautuu!
        olisi mielenkiintoista käydä siellä, ainakin sinne siis pääsee matkatoimistojen valmisretkille tai bussilla? ja vuokra-autolla tietenkin..

        Joskus jotkut paikalliset ovat olleet niin ystävällisiä että olisivat lähteneet viemään meitä sinne itse, mutta siskon lapset eivät halunneet lähteä "vieraan matkaan", sanoivat että kuski voi heittää vaikka sinne kraatteriin :D hehe

        Eikös etna muuten purkaudu mereen? kuten myös esim. vulcano ja stromboli ne tulivuorisaarit, niillekin tehtäisiin retkiä olen nähnyt ne junasta! ne saaret olivat hienosti rivissä! Barcellonan ja Milazzon luona oli muuten ihan autioita kauniita hiekkarantoja! teki silloin mieli syöksyä pois junasta suoraan sinne uimaan.. Juna kulkee ihan sitä rantaviivaa joten maisemat on upeat, suosittelen sinullekin.


      • Naxos -fani sempre
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Se Morgan´s oli ainakin ennen tosi suosittu paikka. Siellä oli paljon Italialaisia ja tietysti muutama turisti. Siellä oli useana vuonna ulkomaalaisia töissä. (että kyllä Naxosiinkin voi päästä töihin. Esim, rantakadun pizzeriassa oli ulkolaisia töissä) Morgan´silla oli paljon tuoleja ja pöytiä ulkona. Ja omistajakin tuli tutuksi, kun siellä paljon oltiin. Drinkkien lisäksi oli esim. niitä läpimiä voileipiä ja kai jotain muutakin. Ne jäivät mieleen :). Vielä tuohon asiaan, kun se mies pyysi ostamaan junaan lippua. Vähän tietysti mietityttää tuollainen. Mutta yleensä ovat kyllä mukavia... En ole koskaan matkoillani kuullut, että keneltäkään olisi Sisiliassa varastettu mitään. Esim, jos vaikka rannalle unohtui lasten leluja (ei kyllä meidän lasten) niin siellä ne näkyi vielä aamulla olevan. Samoin, kun lähdimme veneretkelle jätimme rattaat rannalle. Ja siinä ne oli, kun palattiin :). Kun olin esim, Roomassa joku oli jättänyt mopon johonkin tolppaan kiinni. Moposta oli viety kaikki muut osat paitsi vanne. T. Naxos -fani sempre

        Hei! Olen käynyt Etnalla 2 kertaa. Eka kerran silloin siskoni kanssa omalla autolla. Minulle tuli siellä vähän paha olo, kun ilma siellä ylhäällä oli niin ohutta. Maisemat siellä on vähän, kuin kuussa? Sitä pelkkää laavaahan siellä on. Silloin, kun siellä olin oli siellä pari jotain myymälää. Niistä sai ostaa matkamuistoja, viiniä ja sitä tulista Etna viinaa. Ostin sieltä korurasian joka on tehty laavasta. Ja pienen viinipullon joka oli päälystetty laavalla. Joku täällä kirjoitti, että siellä oli ollut hunaja maistiaisia joskus (ilmeisesti lähi aikoina). Etnan rinteillä on paljon niitä sitruuna viljelmiä. Joitakin pieniä talon röttelöitä ym. En tiedä onko siellä enää laskettelu hissejä. Kyllä olisi mahtava lasketella Etnan rinteellä!! Ja en tiedä meneekö sinne linja-autoja. Jotenkin en usko, että menisi. (voin tietysti olla väärässäkin) Savun hajua en muista. Siitä on niin kauan, kun olen siellä viimeksi ollut veljeni ja äitini kanssa matkatoimiston valmismatkalla. Minusta paras tapa mennä Etnalle on kyllä matkatoimiston Etna retki. Ei tule ainakaan hinnan kanssa yllätyksiä. Opas sanoi, että taxi Etnalle maksaa 170e! Aika summa niin lyhyestä matkasta. (en ole ihan varma matkan pituudesta, mutta varmaan Naxosista Etnalle on n. 10-20km). Kannattaa ottaa kyllä retkelle jotain vähän lämpimämpää vaatetta mukaan. On siellä vähän viileämpää. Ja laava virta on tullut joskus sinne Nike-patsaan luo asti. Siellä patsaan luonahan on sellainen laava kallio. Siellä kävimme poikiemme kanssa keräämässä vähän laavakiviä :). Kerran, kun Etna purkautui näin uutisissa, kun helikopterilla vietiin sellaisia betoni palkkeja. Niitä pudotettiin Etnalle, että saatiin laavavirta muuttamaan suuntaa. Nyt, kun olimme siellä Nike-patsaan lähellä siinä satamassa. Niin siinä oli niitä samoja betoni palkkeja. Ne oli kyllä tosi suuria, että miten se helikopteri siellä ilmassa oikein pysyy... Eilen sain hyvän pääsiäisen toivotukset Naxosista, kivaa :). T. Naxos -fani sempre


      • en kehtaisi kirjoittaa
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Olen käynyt Etnalla 2 kertaa. Eka kerran silloin siskoni kanssa omalla autolla. Minulle tuli siellä vähän paha olo, kun ilma siellä ylhäällä oli niin ohutta. Maisemat siellä on vähän, kuin kuussa? Sitä pelkkää laavaahan siellä on. Silloin, kun siellä olin oli siellä pari jotain myymälää. Niistä sai ostaa matkamuistoja, viiniä ja sitä tulista Etna viinaa. Ostin sieltä korurasian joka on tehty laavasta. Ja pienen viinipullon joka oli päälystetty laavalla. Joku täällä kirjoitti, että siellä oli ollut hunaja maistiaisia joskus (ilmeisesti lähi aikoina). Etnan rinteillä on paljon niitä sitruuna viljelmiä. Joitakin pieniä talon röttelöitä ym. En tiedä onko siellä enää laskettelu hissejä. Kyllä olisi mahtava lasketella Etnan rinteellä!! Ja en tiedä meneekö sinne linja-autoja. Jotenkin en usko, että menisi. (voin tietysti olla väärässäkin) Savun hajua en muista. Siitä on niin kauan, kun olen siellä viimeksi ollut veljeni ja äitini kanssa matkatoimiston valmismatkalla. Minusta paras tapa mennä Etnalle on kyllä matkatoimiston Etna retki. Ei tule ainakaan hinnan kanssa yllätyksiä. Opas sanoi, että taxi Etnalle maksaa 170e! Aika summa niin lyhyestä matkasta. (en ole ihan varma matkan pituudesta, mutta varmaan Naxosista Etnalle on n. 10-20km). Kannattaa ottaa kyllä retkelle jotain vähän lämpimämpää vaatetta mukaan. On siellä vähän viileämpää. Ja laava virta on tullut joskus sinne Nike-patsaan luo asti. Siellä patsaan luonahan on sellainen laava kallio. Siellä kävimme poikiemme kanssa keräämässä vähän laavakiviä :). Kerran, kun Etna purkautui näin uutisissa, kun helikopterilla vietiin sellaisia betoni palkkeja. Niitä pudotettiin Etnalle, että saatiin laavavirta muuttamaan suuntaa. Nyt, kun olimme siellä Nike-patsaan lähellä siinä satamassa. Niin siinä oli niitä samoja betoni palkkeja. Ne oli kyllä tosi suuria, että miten se helikopteri siellä ilmassa oikein pysyy... Eilen sain hyvän pääsiäisen toivotukset Naxosista, kivaa :). T. Naxos -fani sempre

        Etna viinaa = Etnaviinaa
        hunaja maistiaisia = hunajamaistiaisia
        lähi aikoina = lähiaikoina
        sitruuna viljelmiä = sitruunaviljelmiä
        laskettelu hissejä = lasketteluhissejä
        Etna retki = Etnaretki
        laava virta = laavavirta
        laava kallio = laavakallio
        betoni palkkeja = betonipalkkeja

        Miten joku voi kirjoittaa tuollaista ala-arvoista
        kieltä, teksti kyllä oli kuin 10 vuotiaan kirjoittamaa muutenkin. Joku toinenkin on tainnut tälle samalle kirjoittajalle huomauttaa näistä yhdyssanojen kirjoittamisesta. Tekisi kyllä mieli kysyä ; kuinka vanha sinä olet?


      • netiketti
        en kehtaisi kirjoittaa kirjoitti:

        Etna viinaa = Etnaviinaa
        hunaja maistiaisia = hunajamaistiaisia
        lähi aikoina = lähiaikoina
        sitruuna viljelmiä = sitruunaviljelmiä
        laskettelu hissejä = lasketteluhissejä
        Etna retki = Etnaretki
        laava virta = laavavirta
        laava kallio = laavakallio
        betoni palkkeja = betonipalkkeja

        Miten joku voi kirjoittaa tuollaista ala-arvoista
        kieltä, teksti kyllä oli kuin 10 vuotiaan kirjoittamaa muutenkin. Joku toinenkin on tainnut tälle samalle kirjoittajalle huomauttaa näistä yhdyssanojen kirjoittamisesta. Tekisi kyllä mieli kysyä ; kuinka vanha sinä olet?

        Kyllä tässä tapauksessa kielivirheet ovat sivuseikka. Jos ei jutuissa ole päätä heinää, niin ei se oikeakielisyydestäkään parane. Ikävää se on kaikkien muiden kannalta, mutta ei tällaisille mitään voi.

        Tämä fani on ilmoittanut, että hän kirjoittaa täällä mitä haluaa ihan kiusallaan. On hän samaa soopaa suoltanut pallontallaajat.net:issäkin, mutta ei saanut siellä mitään aikaiseksi. Täällä passaa sitten riehua. Pallontallaajiin näytti jättäneen kaikki henkilötietonsakin.


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Olen käynyt Etnalla 2 kertaa. Eka kerran silloin siskoni kanssa omalla autolla. Minulle tuli siellä vähän paha olo, kun ilma siellä ylhäällä oli niin ohutta. Maisemat siellä on vähän, kuin kuussa? Sitä pelkkää laavaahan siellä on. Silloin, kun siellä olin oli siellä pari jotain myymälää. Niistä sai ostaa matkamuistoja, viiniä ja sitä tulista Etna viinaa. Ostin sieltä korurasian joka on tehty laavasta. Ja pienen viinipullon joka oli päälystetty laavalla. Joku täällä kirjoitti, että siellä oli ollut hunaja maistiaisia joskus (ilmeisesti lähi aikoina). Etnan rinteillä on paljon niitä sitruuna viljelmiä. Joitakin pieniä talon röttelöitä ym. En tiedä onko siellä enää laskettelu hissejä. Kyllä olisi mahtava lasketella Etnan rinteellä!! Ja en tiedä meneekö sinne linja-autoja. Jotenkin en usko, että menisi. (voin tietysti olla väärässäkin) Savun hajua en muista. Siitä on niin kauan, kun olen siellä viimeksi ollut veljeni ja äitini kanssa matkatoimiston valmismatkalla. Minusta paras tapa mennä Etnalle on kyllä matkatoimiston Etna retki. Ei tule ainakaan hinnan kanssa yllätyksiä. Opas sanoi, että taxi Etnalle maksaa 170e! Aika summa niin lyhyestä matkasta. (en ole ihan varma matkan pituudesta, mutta varmaan Naxosista Etnalle on n. 10-20km). Kannattaa ottaa kyllä retkelle jotain vähän lämpimämpää vaatetta mukaan. On siellä vähän viileämpää. Ja laava virta on tullut joskus sinne Nike-patsaan luo asti. Siellä patsaan luonahan on sellainen laava kallio. Siellä kävimme poikiemme kanssa keräämässä vähän laavakiviä :). Kerran, kun Etna purkautui näin uutisissa, kun helikopterilla vietiin sellaisia betoni palkkeja. Niitä pudotettiin Etnalle, että saatiin laavavirta muuttamaan suuntaa. Nyt, kun olimme siellä Nike-patsaan lähellä siinä satamassa. Niin siinä oli niitä samoja betoni palkkeja. Ne oli kyllä tosi suuria, että miten se helikopteri siellä ilmassa oikein pysyy... Eilen sain hyvän pääsiäisen toivotukset Naxosista, kivaa :). T. Naxos -fani sempre

        Naxosfani kiitos tuo oli hyvää tietoa! en tiennytkään, että laavavirta voi ulottua ihan sinne nike(enkeli)patsaan luokse!! minäkin olen kävellyt sinne asti muutaman kerran, se patsas on kyllä tosi erikoinen, jopa pelottavakin kun kuu paistaa ja on pimeä.. Olen joskus kuullut että joku on väittänyt sen liikkuneenkin mutta jossain tv:n dokumentissa vaan...
        En muista nähneeni siellä niitä muureja? tiellekö ne oli laitettu? muistan kyllä kun kävelin siellä illalla niin vieressä oli ihan muutamia taloja, ravintoloita jne. mutta sitten tie jotenkin katkesi yhtäkkiä ja tuli juuri jokin este/muuri vastaan? taisi olla ihan siellä sivussa? kun ihmettelin mihin asti sieltä pääsee kävelemään joten olikohan ne sitten ne muurit siinä.. En tajunnutkaan että etna on niin lähellä ennen kuin vasta nyt kuvaa katsottua, vaikka sieltä castelmolasta alas kävellessä kyllä näki etnan siellä sivulla ja lähellä.

        tarkoitatko laavakalliolla niitä pieniä mustia kallioita juuri siinä patsaan lähellä? minäkin näin ne. Siellä tuntuu aina olevan kovat laineet yöllä.

        On kyllä tosi fiksua siirtää se laavavirta mereen/toiseen suuntaan betonipalkkien avulla! hyvin keksitty.


      • kovasti pahoillani
        matkailija1 kirjoitti:

        Naxosfani kiitos tuo oli hyvää tietoa! en tiennytkään, että laavavirta voi ulottua ihan sinne nike(enkeli)patsaan luokse!! minäkin olen kävellyt sinne asti muutaman kerran, se patsas on kyllä tosi erikoinen, jopa pelottavakin kun kuu paistaa ja on pimeä.. Olen joskus kuullut että joku on väittänyt sen liikkuneenkin mutta jossain tv:n dokumentissa vaan...
        En muista nähneeni siellä niitä muureja? tiellekö ne oli laitettu? muistan kyllä kun kävelin siellä illalla niin vieressä oli ihan muutamia taloja, ravintoloita jne. mutta sitten tie jotenkin katkesi yhtäkkiä ja tuli juuri jokin este/muuri vastaan? taisi olla ihan siellä sivussa? kun ihmettelin mihin asti sieltä pääsee kävelemään joten olikohan ne sitten ne muurit siinä.. En tajunnutkaan että etna on niin lähellä ennen kuin vasta nyt kuvaa katsottua, vaikka sieltä castelmolasta alas kävellessä kyllä näki etnan siellä sivulla ja lähellä.

        tarkoitatko laavakalliolla niitä pieniä mustia kallioita juuri siinä patsaan lähellä? minäkin näin ne. Siellä tuntuu aina olevan kovat laineet yöllä.

        On kyllä tosi fiksua siirtää se laavavirta mereen/toiseen suuntaan betonipalkkien avulla! hyvin keksitty.

        Tämän fanin seikkailut muilla palstoilla ja sekoilut sielläkin on hyvä tietää. Olen pitkään jo ajatellutkin ettei kaikki ole ihan kunnossa hänen kohdallaan.
        Olen tietenkin kovasti pahoillani ettei hän ole saanut koulusivistystä nimeksikään mutta pahempi asia on kyllä tämä mielen asia.
        Mutta tämä kirjoittelu toivottavsti on terapiaa hänelle, saa purkaa sisintään.


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Olen käynyt Etnalla 2 kertaa. Eka kerran silloin siskoni kanssa omalla autolla. Minulle tuli siellä vähän paha olo, kun ilma siellä ylhäällä oli niin ohutta. Maisemat siellä on vähän, kuin kuussa? Sitä pelkkää laavaahan siellä on. Silloin, kun siellä olin oli siellä pari jotain myymälää. Niistä sai ostaa matkamuistoja, viiniä ja sitä tulista Etna viinaa. Ostin sieltä korurasian joka on tehty laavasta. Ja pienen viinipullon joka oli päälystetty laavalla. Joku täällä kirjoitti, että siellä oli ollut hunaja maistiaisia joskus (ilmeisesti lähi aikoina). Etnan rinteillä on paljon niitä sitruuna viljelmiä. Joitakin pieniä talon röttelöitä ym. En tiedä onko siellä enää laskettelu hissejä. Kyllä olisi mahtava lasketella Etnan rinteellä!! Ja en tiedä meneekö sinne linja-autoja. Jotenkin en usko, että menisi. (voin tietysti olla väärässäkin) Savun hajua en muista. Siitä on niin kauan, kun olen siellä viimeksi ollut veljeni ja äitini kanssa matkatoimiston valmismatkalla. Minusta paras tapa mennä Etnalle on kyllä matkatoimiston Etna retki. Ei tule ainakaan hinnan kanssa yllätyksiä. Opas sanoi, että taxi Etnalle maksaa 170e! Aika summa niin lyhyestä matkasta. (en ole ihan varma matkan pituudesta, mutta varmaan Naxosista Etnalle on n. 10-20km). Kannattaa ottaa kyllä retkelle jotain vähän lämpimämpää vaatetta mukaan. On siellä vähän viileämpää. Ja laava virta on tullut joskus sinne Nike-patsaan luo asti. Siellä patsaan luonahan on sellainen laava kallio. Siellä kävimme poikiemme kanssa keräämässä vähän laavakiviä :). Kerran, kun Etna purkautui näin uutisissa, kun helikopterilla vietiin sellaisia betoni palkkeja. Niitä pudotettiin Etnalle, että saatiin laavavirta muuttamaan suuntaa. Nyt, kun olimme siellä Nike-patsaan lähellä siinä satamassa. Niin siinä oli niitä samoja betoni palkkeja. Ne oli kyllä tosi suuria, että miten se helikopteri siellä ilmassa oikein pysyy... Eilen sain hyvän pääsiäisen toivotukset Naxosista, kivaa :). T. Naxos -fani sempre

        Oletko sinä muuten nähnyt koskaan paljoa ihmisiä siellä nike-patsaan takana? kumma kun minä en ole nähnyt siellä koskaan ketään, en oikeasti ketään..
        Silloin muutama vuosi sitten mentiin siskon kanssa kävelemään sinne yöllä ja missään ei ollut ketään, paitsi siinä yhdessä ravintolassa siinä keskellä. Sitten viime kerralla kävelin sinne vähän pidemmälle ja ihmettelin kauheasti kun siinä tuli se muuri tms. vastaan ja ei päässyt eteenpäin talotkin tuntui loppuvan sinne reunaan ja käännyin sitten takaisin. Oli siinä ihan satamassa takana jokin pieni hotellikin mutta tyhjältä näytti! onkohan se sitten sen laavan takia että on vähän sellanen autio paikka? kait se kuumuuskin vaikuttaa, jos "vieressä" virtaa 300-400 asteista laavaa.
        Vaikka näyttihän siellä kaikkea olevan kuten ravintoloita ja pieni hotellikin...

        Joskus kun kävelin siellä niin Taorminan yläpuolella siellä vuorella oli monta pientä tulipaloa! niitä sitten sammutettiin helikoptereilla, sen veneretken salvatore epäili että olisi syttynyt jonkun turistin heittämästä tupakasta. Mutta en sitten tiedä kun niitä tulipaloja näyttää siellä olevan paljon, viimeksikin bussin ikkunasta näin. Ja siellä Naxoslandian ja tornin luona muurin takana jossain puutarhassa oli pieni tulipalo.
        Oletko sinä nähnyt tulipaloja siellä?


      • masa maailmalta
        matkailija1 kirjoitti:

        Oletko sinä muuten nähnyt koskaan paljoa ihmisiä siellä nike-patsaan takana? kumma kun minä en ole nähnyt siellä koskaan ketään, en oikeasti ketään..
        Silloin muutama vuosi sitten mentiin siskon kanssa kävelemään sinne yöllä ja missään ei ollut ketään, paitsi siinä yhdessä ravintolassa siinä keskellä. Sitten viime kerralla kävelin sinne vähän pidemmälle ja ihmettelin kauheasti kun siinä tuli se muuri tms. vastaan ja ei päässyt eteenpäin talotkin tuntui loppuvan sinne reunaan ja käännyin sitten takaisin. Oli siinä ihan satamassa takana jokin pieni hotellikin mutta tyhjältä näytti! onkohan se sitten sen laavan takia että on vähän sellanen autio paikka? kait se kuumuuskin vaikuttaa, jos "vieressä" virtaa 300-400 asteista laavaa.
        Vaikka näyttihän siellä kaikkea olevan kuten ravintoloita ja pieni hotellikin...

        Joskus kun kävelin siellä niin Taorminan yläpuolella siellä vuorella oli monta pientä tulipaloa! niitä sitten sammutettiin helikoptereilla, sen veneretken salvatore epäili että olisi syttynyt jonkun turistin heittämästä tupakasta. Mutta en sitten tiedä kun niitä tulipaloja näyttää siellä olevan paljon, viimeksikin bussin ikkunasta näin. Ja siellä Naxoslandian ja tornin luona muurin takana jossain puutarhassa oli pieni tulipalo.
        Oletko sinä nähnyt tulipaloja siellä?

        Olen samaa mieltä ettei kaikki olen kunnossa. Mutta tämä matkailija 1 ei ymmärrä millaisen ihmisen kanssa on tekemisissä. Tämä riekkuminen ei lopu koskaan ellei matkailija 1 sitten ole samanlainen, epäilen kyllä sitä. Toivottavasti hän lopettaa tämän lapsellisuuden ja ymmärtää mistä on oikein kyse. Vähin äänin on fani poistunut todellakin muualta, kun hänelle ei kukaan halua mitään vastata.


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Naxosfani kiitos tuo oli hyvää tietoa! en tiennytkään, että laavavirta voi ulottua ihan sinne nike(enkeli)patsaan luokse!! minäkin olen kävellyt sinne asti muutaman kerran, se patsas on kyllä tosi erikoinen, jopa pelottavakin kun kuu paistaa ja on pimeä.. Olen joskus kuullut että joku on väittänyt sen liikkuneenkin mutta jossain tv:n dokumentissa vaan...
        En muista nähneeni siellä niitä muureja? tiellekö ne oli laitettu? muistan kyllä kun kävelin siellä illalla niin vieressä oli ihan muutamia taloja, ravintoloita jne. mutta sitten tie jotenkin katkesi yhtäkkiä ja tuli juuri jokin este/muuri vastaan? taisi olla ihan siellä sivussa? kun ihmettelin mihin asti sieltä pääsee kävelemään joten olikohan ne sitten ne muurit siinä.. En tajunnutkaan että etna on niin lähellä ennen kuin vasta nyt kuvaa katsottua, vaikka sieltä castelmolasta alas kävellessä kyllä näki etnan siellä sivulla ja lähellä.

        tarkoitatko laavakalliolla niitä pieniä mustia kallioita juuri siinä patsaan lähellä? minäkin näin ne. Siellä tuntuu aina olevan kovat laineet yöllä.

        On kyllä tosi fiksua siirtää se laavavirta mereen/toiseen suuntaan betonipalkkien avulla! hyvin keksitty.

        Hei! Ne betoni palkit oli ihan siinä ravintola Ancelican lähellä, tien toisella puolella. Siinä sataman kohdalla ennen sitä Niken patsasta. Ja juuri siinä patsaan lähellä on sitä laavaa paljon. Aika mustaa se on. Siellä on myös ihan irrallisia kiviä. Samanlaisia, kun mitä Etnalta löytää. (Yleensä ihmiset tuovat niitä kotiin ja laittavat kukkapurkkeihin mullan sekaan. Kukat kasvaa paremmin?) Ja en nyt muista minä vuonna se laava tuli niin alas. Varmasti siitä on satoja vuosia? Ehkä enemmänkin. Naxoshan on perustettu 735 eKr. laavakielekkeelle. Olisiko juuri tämä paikka, missä laavaa on paljon? Kävelin silloin vuosia sitten siitä patsaalta vielä jonkin verran pidemmälle. Siellä oli jonkun piha tai joku aidattu alue. Ja siellä oli laitettu kasvamaan herneitä. Suomessa, kun on tottunut näkemään herneet riveissä. Siellä ne oli laitettu kasvamaan ympyröissä :). Toivottavasti ei ollut paljon virheitä kirjoituksessani tällä kertaa, heh... Oli taas pari päivää rauhallista ja nyt taas tuli kommentteja... Voi, voi. Koittakaa saada selvää. T . Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Olen käynyt Etnalla 2 kertaa. Eka kerran silloin siskoni kanssa omalla autolla. Minulle tuli siellä vähän paha olo, kun ilma siellä ylhäällä oli niin ohutta. Maisemat siellä on vähän, kuin kuussa? Sitä pelkkää laavaahan siellä on. Silloin, kun siellä olin oli siellä pari jotain myymälää. Niistä sai ostaa matkamuistoja, viiniä ja sitä tulista Etna viinaa. Ostin sieltä korurasian joka on tehty laavasta. Ja pienen viinipullon joka oli päälystetty laavalla. Joku täällä kirjoitti, että siellä oli ollut hunaja maistiaisia joskus (ilmeisesti lähi aikoina). Etnan rinteillä on paljon niitä sitruuna viljelmiä. Joitakin pieniä talon röttelöitä ym. En tiedä onko siellä enää laskettelu hissejä. Kyllä olisi mahtava lasketella Etnan rinteellä!! Ja en tiedä meneekö sinne linja-autoja. Jotenkin en usko, että menisi. (voin tietysti olla väärässäkin) Savun hajua en muista. Siitä on niin kauan, kun olen siellä viimeksi ollut veljeni ja äitini kanssa matkatoimiston valmismatkalla. Minusta paras tapa mennä Etnalle on kyllä matkatoimiston Etna retki. Ei tule ainakaan hinnan kanssa yllätyksiä. Opas sanoi, että taxi Etnalle maksaa 170e! Aika summa niin lyhyestä matkasta. (en ole ihan varma matkan pituudesta, mutta varmaan Naxosista Etnalle on n. 10-20km). Kannattaa ottaa kyllä retkelle jotain vähän lämpimämpää vaatetta mukaan. On siellä vähän viileämpää. Ja laava virta on tullut joskus sinne Nike-patsaan luo asti. Siellä patsaan luonahan on sellainen laava kallio. Siellä kävimme poikiemme kanssa keräämässä vähän laavakiviä :). Kerran, kun Etna purkautui näin uutisissa, kun helikopterilla vietiin sellaisia betoni palkkeja. Niitä pudotettiin Etnalle, että saatiin laavavirta muuttamaan suuntaa. Nyt, kun olimme siellä Nike-patsaan lähellä siinä satamassa. Niin siinä oli niitä samoja betoni palkkeja. Ne oli kyllä tosi suuria, että miten se helikopteri siellä ilmassa oikein pysyy... Eilen sain hyvän pääsiäisen toivotukset Naxosista, kivaa :). T. Naxos -fani sempre

        Mistä noita haukkujia, provosoijia yms. tänne aina ilmaantuu? eikö ole aiheeseen liityvää asiaa eikö silloin voi jättää rauhaan? me keskustelemme mielestäni ihan asiallisesti Sisiliasta Naxosfanin kanssa ja olen saanut paljon asiallista tietoa mitä ei mistään muualta löydä (eikö mitään turhaa tietoa), mikä on ongelma? miksi Naxosfani on ongelma?

        hei me olimme Naxoksessa samaan aikaan ja näin kyllä Naxosfanin siellä ja ihan normaali hän on eikä mikään kirjoitushäiriöinen teini kuten haukutte, jos niin luulette, olette niin väärässä kuin olla ja voi! :)


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Oletko sinä muuten nähnyt koskaan paljoa ihmisiä siellä nike-patsaan takana? kumma kun minä en ole nähnyt siellä koskaan ketään, en oikeasti ketään..
        Silloin muutama vuosi sitten mentiin siskon kanssa kävelemään sinne yöllä ja missään ei ollut ketään, paitsi siinä yhdessä ravintolassa siinä keskellä. Sitten viime kerralla kävelin sinne vähän pidemmälle ja ihmettelin kauheasti kun siinä tuli se muuri tms. vastaan ja ei päässyt eteenpäin talotkin tuntui loppuvan sinne reunaan ja käännyin sitten takaisin. Oli siinä ihan satamassa takana jokin pieni hotellikin mutta tyhjältä näytti! onkohan se sitten sen laavan takia että on vähän sellanen autio paikka? kait se kuumuuskin vaikuttaa, jos "vieressä" virtaa 300-400 asteista laavaa.
        Vaikka näyttihän siellä kaikkea olevan kuten ravintoloita ja pieni hotellikin...

        Joskus kun kävelin siellä niin Taorminan yläpuolella siellä vuorella oli monta pientä tulipaloa! niitä sitten sammutettiin helikoptereilla, sen veneretken salvatore epäili että olisi syttynyt jonkun turistin heittämästä tupakasta. Mutta en sitten tiedä kun niitä tulipaloja näyttää siellä olevan paljon, viimeksikin bussin ikkunasta näin. Ja siellä Naxoslandian ja tornin luona muurin takana jossain puutarhassa oli pieni tulipalo.
        Oletko sinä nähnyt tulipaloja siellä?

        Hei matkailija! Ei siellä patsaalla yleensä paljon ihmisiä kyllä liiku. Enemmän siellä rantakadun puolella. Ei mekään käyty, kun kerran siellä. Ja ei varmasti pimeällä senkään vertaa? Tulipaloja on kyllä. Eniten niitä on silloin heinä- elokuussa kuumimpaan aikaan. Joku sanoi, että ne syttyvät lasinsiruistakin. Ja tupakasta tietysti... Niitä palmija me ihmeteltiin, että miksi ne oli palanut. Ihan, kun joku olisi ne sytyttänyt? Siinä Antonion lähellä... Sitten tietoa niille "jotka ovat huolissaan" terveydestäni. Olen ihan kunnossa. Kirjoitusvirheitä ei varmasti vielä lueta mielenterveys ongelmiksi?? Suurempia ongelmia on varmasti olemassa?! Ja juu, olen kyllä nyt ollut etupäässä tämän oman otsakkeeni alla. Että en ole tolkuttomasti riehunut siellä enkä täällä. Että näin tällä kertaa. T. Naxos -fani sempre


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Mistä noita haukkujia, provosoijia yms. tänne aina ilmaantuu? eikö ole aiheeseen liityvää asiaa eikö silloin voi jättää rauhaan? me keskustelemme mielestäni ihan asiallisesti Sisiliasta Naxosfanin kanssa ja olen saanut paljon asiallista tietoa mitä ei mistään muualta löydä (eikö mitään turhaa tietoa), mikä on ongelma? miksi Naxosfani on ongelma?

        hei me olimme Naxoksessa samaan aikaan ja näin kyllä Naxosfanin siellä ja ihan normaali hän on eikä mikään kirjoitushäiriöinen teini kuten haukutte, jos niin luulette, olette niin väärässä kuin olla ja voi! :)

        Hei! Nämä haukkujat ovat aivan varmasti itse "vähän" jälkeen jääneitä. Itse tuskin ovat missään edes matkalla olleet. Eivät ymmärrä ollenkaan meidänlaisiamme ihmisiä. Ovat "ehkä" kateellisia, kun me reissamme ja he lukevat vain juttuja? Haluavat joka väliin tunkea, jotakin on pakko saada haukkua... Ja heillä itsellään ei ole tänne mitään "sanottavaa". En vaan tajua sitä, että on haukuttava jollei ole itsellä parempaa tietoa... Ja kuten kuvasta näkyy, ei tällä osastolla ole eloa ilman meidän kahden juttuja. Hyvä, että edes vähän on toimintaa tänne saatu. Ja ihan sama missä minun kirjoituksiani on. Aina perässä tulevat. Ja ihan normaali ihminen minä olen. En mikään reppana jos niin luulette. Kaikkea muuta :). Heistä itsestään en sitten tiedä. Parempi vaan, kun heille ei mitään vastaile. Ja sitähän ei tiedä monellako nimimerkillä itse kirjoittavat. Minun väittävät täällä kirjoittavan monella eri nimimerkillä. Minä olen vain Naxos -fani sempre ja se riittää. Näkeehän sen jo siitä kuinka paljon olen tänne sillä nimimerkillä kirjoittanut! (kone on kyllä pari kertaa merkannut minut nimettömäksi, en tiedä syytä siihen) Ja uskallan sillä Naxos nimimerkilläni kyllä kirjoittaa. Mitä milloinkin haluan. En tarvitse monia... Mutta, kun jotkut kirjoittaa ilman nimimerkkejä = olen niin pahoillani, olen aivan... ja luulen, että myös tämä Matti kulkee jossain ilman munia! Niin kanamaisia on jutut? Heh, heh. Huumoria ja jäitä hattuun toopet. T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        matkailija1 kirjoitti:

        Mistä noita haukkujia, provosoijia yms. tänne aina ilmaantuu? eikö ole aiheeseen liityvää asiaa eikö silloin voi jättää rauhaan? me keskustelemme mielestäni ihan asiallisesti Sisiliasta Naxosfanin kanssa ja olen saanut paljon asiallista tietoa mitä ei mistään muualta löydä (eikö mitään turhaa tietoa), mikä on ongelma? miksi Naxosfani on ongelma?

        hei me olimme Naxoksessa samaan aikaan ja näin kyllä Naxosfanin siellä ja ihan normaali hän on eikä mikään kirjoitushäiriöinen teini kuten haukutte, jos niin luulette, olette niin väärässä kuin olla ja voi! :)

        mikähän tuo on "viestin hierarkia on liian syvä" joka tulee koko ajan, ei meinaa päästä kirjoittamaan, outoa....

        Juu varmasti syttyy helposti esim. lasinsiruista ja pulloistakin tulipaloja siellä! kun aurinko paistaa niihin niin esim. maa voi syttyä. Oletko muuten kuullut siitä, kun olikohan se Aristoteles(?) joka keksi peililasin siellä taorminan amfiteatterin luona ja valmisti sotilaille kilvet. Sotilaat sitten seisoivat kilpien kanssa siellä teatterilla ja niistä heijastui auringonsäteet vihollislaivaan joka syttyi palamaan! todella ovelaa! aristoteles myös huusi "heureka!" joka tarkoittaa kreikaksi: "minä löysin sen" kun hän löysi etsimänsä peililasin.. Mielenkiintoista historiaa! tämän kuulin yhdestä ylen dokumentista kerran, ehkä sinäkin näit sen.

        Minä löysin muuten sen vanhan apu-lehden jossa luki niistä Kummisedän kuvauspaikoista eli Savocan kylästä joka on ihan Taorminan lähellä. Oletko sinä käynyt kummisetäretkillä entä niissä katakombeissa? siskoni meni semmoselle retkelle kerran, itse halusin mieluummin olla naxoksessa kuin katsomassa jotain ikvanhoja luurankoja....

        Minäkin näin ne mustiksi palaneet palmut siinä kadulla kun mentiin naxoslandiaan/kauppoihin päin. En tiedä miksi siitä keskeltä vain muutama oli palanut, ehkä kuumuuden/kuivuuden vuoksi? tai sitten joku hullu sytyttänyt? juuri siinä samassa kohdassa muurin takana oli tulipalo.

        Siskoni on ehkä lähdössä vähän myöhemmin keväällä Ischiaan, minua kiinnostaisi kovasti Pompeiji-retki mutta Ischia ei niin kovasti ja Napoli on hirveä. Kun luin tuolta italia-palstalta Ischiasta että siellä on kauheat savut liikenteestä, likaset rannat, biletyspaikka jne. niin ei kyllä tee mieli sinne lähteä. Naxoksessa ei ainakaan ole liikaa liikennepäästöjä.


    • matkailija1

      Minä näen usein unia Naxoksesta heh..
      Viime yönä näin sellaista unta, että oltiin porukalla Naxoksessa ja yövyttiin ain sellaisessa kaislahökkelissä jollaisia on naxoksen rantasuihkuna heh! sitten etsimme kahvilaa yms. ja menin johonkin taloon jossa oli paljon ihmisiä=juhlat mutta se olikin jonkun koti, heh! tuli vain mieleen, että ehkä tällaistakin voisi turisteille sattua siellä kun paikalliset kokoontuvat yhteen paikkaan ja jättävät ovet auki!
      unessa siellä oli myös ihanan aurinkoista ja lämmintä, se ainakin pitää varmasti myös todellisuudessa paikkansa nyt...

      Hyvää pääsiäistä!

      • Naxos -fani sempre

        Hei! Telepatiaa, laitoin juuri sinulle "tietoa" Morgan´sista. Joo, minäkin olen välillä öisin Naxosissa :). Silloin ennen näitä kahta viimeistä matkaa aloin yks kaks nähdä useasti unta, että olin etelässä (Naxosissakin). Enkä voinut kuvitella, että saisin pian mahdollisuuden lähteä sinne oikeasti. Oli nimittäin todellinen ihme, että pääsin sinne tyttäreni kanssa kahdestaan.(Äitini hoiti lapsia päivät ja mieheni illat...) Kyllä olin ihmeissäni, kun pääsin esim, rantakadulle kävelemään. (17 vuotta on pitkä aika, kun kuitenkin aina ajattelin, että milloinkahan Naxosiin pääsisi. Seuraan esim, aina säätietoja...) Ja näyttää jo tällä hetkellä Naxosissa olevan ainakin 16 astetta. Taisi olla Taorminassa jo se 18 jonakin päivänä. Hyvää pääsiäistä sinulle matkailija kaikille muille Naxos -faneille!! T. Naxos -fani sempre


      • Naxos -fani sempre

        Hei! Löysin 3 hyvää ja tosi selkeää valokuvaa Taorminasta. Kun laittaa hakuun Taormina ja menee sivulle 8:n. Ottaa sieltä otsakkeen: Hotels Taormina-Hotel Vello d´Oro-hotels Sicily-official. T. Naxos -fani sempre


      • Naxos -fani sempre

        Hei! Ne pelikortit on sellaiset etupäässä maisemakortit. Niissä on kauniita kuvia Naxosista, Taorminasta... Mutta sitten niissä on myös yksi kuva niistä ruumiista. (aika hyvässä kunnossa ovat jos 1600-luvulta ovat peräisin, heh) En henno antaa kortteja lapsille ollenkaan. Ostin ne siitä Naxosin rantakadulta. (maksoivat muistaakseni 4,50e) Mitähän siskosi lapset niistä ruumiista tuumasivat? Ei kovin kaunista katseltavaa... Ja ilmeisesti siellä Etnan rinteillä on paljon hunajan tuotantoa? Kun sinäkin kerroit niistä pörriäisistä. Ja siellä oli ollut erilaisia hunajia maisteltavana. T. Naxos -fani sempre


    • Naxos -fani sempre

      Hei! Kun viestin hierarkia on liian syvä niin ei voi laittaa enää tekstiä... Pitää vastata ylempänä olevaan viestiin, minäkin aloitin tämän uuden: onko Naxosissa ja Taorminassa käyneitä otsakkeen "liian aikaisin". Kun luulin, ettei sinne ekaan voinut enää kirjoittaa. Pitää sitten taas aloittaa uusi, kun tämä "menee tukkoon". Mutta kyllä tänne nyt vielä jonnekin mahtuu kirjoittamaan. Nämä kun tuppaa täyttymään niin nopeasti (ja osittain näiden ei toivottujen kommenttien ansiosta):(. Olen kuullut tuosta laivojen polttamisesta niiden kilpien avulla. Ei minuakaan ne ruumiit kyllä kiinnosta. Varsinkaan, kun näin niitä jo Sisiliasta ostamistani pelikorteista. Kun pääsen Naxosiin en todella malttaisi lähteä sieltä edes yhden päivän retkelle minnekään muualle :). Olen silti muutamilla retkillä kyllä ollut. Esim, viettämässä Sisilialaista iltaa vuorilla... Sekin oli tosi kiva kokemus ja aikas vauhdikas ;). T. Naxos -fani sempre

      • matkailija1

        heh nauratti silloin kun siskoni lähti poikien kanssa hirveellä kiireellä sinne kummisetä&katakombi -retkelle kun se oli joskus kello 8 aamulla ja kello 7 piti muistaakseni olla siellä bussipysäkillä valmiina, että kiirehän heillä tuli kun lomalla ei tottuneet niin aikasin nousemaan.. Itse en sen takiakaan sinne lähtenyt ja juu ei todellakaan kiinnostaisi nähdä mitään luurankoja.. Poikasi varmaan tykkäsivät niistä pelikorteista? minunkin siskoni poika varmasti tykkäisi sellaisista jos olisi niitä siellä nähnyt. Sillä kummisetä-retkellä he kävivät myös siellä bar vitellissä jossa on siis vieläkin se kummisedässä nähty mummo. Aika kyllästynyt on jo selittämään niitä vanhoja juttuja turisteille jo silloin siskoni sanoi niin..

        Oliko se sisilialainen ilta vuorilla sellainen järjestetty vai ystävän kanssako olit?

        eikös Nicolosi ole kaikkein lähin paikka etnan läheltä ainakin kuvasta päätellen on niin lähellä etnaa, että talotkin on savusta mustina katsopa:

        http://www.sicile-sicilia.net/photos/etna/nicolosi/IMG_0637.jpg


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        heh nauratti silloin kun siskoni lähti poikien kanssa hirveellä kiireellä sinne kummisetä&katakombi -retkelle kun se oli joskus kello 8 aamulla ja kello 7 piti muistaakseni olla siellä bussipysäkillä valmiina, että kiirehän heillä tuli kun lomalla ei tottuneet niin aikasin nousemaan.. Itse en sen takiakaan sinne lähtenyt ja juu ei todellakaan kiinnostaisi nähdä mitään luurankoja.. Poikasi varmaan tykkäsivät niistä pelikorteista? minunkin siskoni poika varmasti tykkäisi sellaisista jos olisi niitä siellä nähnyt. Sillä kummisetä-retkellä he kävivät myös siellä bar vitellissä jossa on siis vieläkin se kummisedässä nähty mummo. Aika kyllästynyt on jo selittämään niitä vanhoja juttuja turisteille jo silloin siskoni sanoi niin..

        Oliko se sisilialainen ilta vuorilla sellainen järjestetty vai ystävän kanssako olit?

        eikös Nicolosi ole kaikkein lähin paikka etnan läheltä ainakin kuvasta päätellen on niin lähellä etnaa, että talotkin on savusta mustina katsopa:

        http://www.sicile-sicilia.net/photos/etna/nicolosi/IMG_0637.jpg

        Hei! Se Sisilialainen ilta oli matkatoimiston järjestämä. Siellä Sisilialainen perhe soitti ja lauloi niitä Sisilialaisia lauluja. Yhteen esitykseen ottivat yleisön seasta mukaan yhden Suomalaisen ja yllättäin se olin minä. Ja sitten alkoi sellainen tanssi, että vieläkin huimaa. Välillä minun pää oli lattiassa ja välillä katossa, :). Tosi hurjaa oli meno. Minulla sattui olemaan sellainen vihreä pusero. Ja kaikilla niillä esiintyjillä oli vihreät puserot. Seuraavana päivänä hotellilla jotkut Suomalaiset tulivat juttelemaan minulle. He olivat luulleet, että kuuluin siihen esitykseen. Siellä illassa syötiin ja juotiin (viinejä sai niin paljon, kun halusi. Minä olin 16v joten olin vesi linjalla.) Ja sitten siellä myös tanssittiin. Tosi hauskaa oli meillä kaikilla. Nyt en nähnyt Sisilialaisen illan retkeä olevan aurinkomatkoilla. Huomasitko, kun joku halusi vastapainoksi aloittaa Naxosin haukkuma otsakkeen? Heh, en osaa yhtään arvella kukahan se mahdollisesti olisi. Kyllä nämä jaksavat... Parempi jatkaa tällä linjalla ja tämän otsakkeen alla. T. Naxos -fani sempre


      • jusäys
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Se Sisilialainen ilta oli matkatoimiston järjestämä. Siellä Sisilialainen perhe soitti ja lauloi niitä Sisilialaisia lauluja. Yhteen esitykseen ottivat yleisön seasta mukaan yhden Suomalaisen ja yllättäin se olin minä. Ja sitten alkoi sellainen tanssi, että vieläkin huimaa. Välillä minun pää oli lattiassa ja välillä katossa, :). Tosi hurjaa oli meno. Minulla sattui olemaan sellainen vihreä pusero. Ja kaikilla niillä esiintyjillä oli vihreät puserot. Seuraavana päivänä hotellilla jotkut Suomalaiset tulivat juttelemaan minulle. He olivat luulleet, että kuuluin siihen esitykseen. Siellä illassa syötiin ja juotiin (viinejä sai niin paljon, kun halusi. Minä olin 16v joten olin vesi linjalla.) Ja sitten siellä myös tanssittiin. Tosi hauskaa oli meillä kaikilla. Nyt en nähnyt Sisilialaisen illan retkeä olevan aurinkomatkoilla. Huomasitko, kun joku halusi vastapainoksi aloittaa Naxosin haukkuma otsakkeen? Heh, en osaa yhtään arvella kukahan se mahdollisesti olisi. Kyllä nämä jaksavat... Parempi jatkaa tällä linjalla ja tämän otsakkeen alla. T. Naxos -fani sempre

        Voi hyvä tavaton, luitko ollenkaan mitä kirjoitit, tämä on taas niin huippua. Sinulla viiraa pahasti päänupissa. Minun 8-vuotias kummityttöni kirjoittaa tuollaista tekstiä.
        Minulla oli vihreä pusero ja minä pääsin tanssimaan.....kamalan kivaa meillä oli.... sitten me mentiin rannalle tekemään hiekkakakkuja ja syömään semmoista jäätelöä mikä oli semmoisessa purkissa ja mä sain syödä sitten niitä ranskalaisia perunoita ja meidän pihalla kasvoi semmosia puita niissä oli sellasia keltasia juttuja, niitä sanotaan sitruunoiksi ja siel oli yks kauheen kiva koirakin ja sit yks lintu semmonen joka puhuu. Me käytiin ostamassa kivoja koruja torilta ja äiti sanoi että ne on huisin halpoja ja äiti osti kans semmoset kengät kans halvat, me tykätään hirveesti olla siel rannalla.


      • Naxos -fani sempre
        jusäys kirjoitti:

        Voi hyvä tavaton, luitko ollenkaan mitä kirjoitit, tämä on taas niin huippua. Sinulla viiraa pahasti päänupissa. Minun 8-vuotias kummityttöni kirjoittaa tuollaista tekstiä.
        Minulla oli vihreä pusero ja minä pääsin tanssimaan.....kamalan kivaa meillä oli.... sitten me mentiin rannalle tekemään hiekkakakkuja ja syömään semmoista jäätelöä mikä oli semmoisessa purkissa ja mä sain syödä sitten niitä ranskalaisia perunoita ja meidän pihalla kasvoi semmosia puita niissä oli sellasia keltasia juttuja, niitä sanotaan sitruunoiksi ja siel oli yks kauheen kiva koirakin ja sit yks lintu semmonen joka puhuu. Me käytiin ostamassa kivoja koruja torilta ja äiti sanoi että ne on huisin halpoja ja äiti osti kans semmoset kengät kans halvat, me tykätään hirveesti olla siel rannalla.

        Hei! Et tainnut nyt ymmärtää. En yleensä kirjoittele täällä minkä värisiä vaatteita pitelen... Mutta tässä kirjoituksessa tuo vihreä pusero oli se mikä Suomalaisten mielestä teki minusta tuon Sisilialisen esiintyjä ryhmän jäsenen. Että siksi näin. Ja matkailija on muuten se joka tuosta papukaijasta on kirjoittanut. Minä en ole nähnyt sitä, kun matkailijan valokuvissa. Et malttanut taas olla kommentoimatta? T. Naxos -fani sempre


      • ja matti
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Et tainnut nyt ymmärtää. En yleensä kirjoittele täällä minkä värisiä vaatteita pitelen... Mutta tässä kirjoituksessa tuo vihreä pusero oli se mikä Suomalaisten mielestä teki minusta tuon Sisilialisen esiintyjä ryhmän jäsenen. Että siksi näin. Ja matkailija on muuten se joka tuosta papukaijasta on kirjoittanut. Minä en ole nähnyt sitä, kun matkailijan valokuvissa. Et malttanut taas olla kommentoimatta? T. Naxos -fani sempre

        Me käytiin siellä vuorella siellä etnalla ja siellä on kauheesti sitä mustaa nokea ja joskus se vuori voi räjähtää ja sit tulee sitä mustaa sadetta ja talot on rumia ja mustia ku sitä tuhkaa tulee niiden päälle mut sieltä voi ostaa sit niitä koruja ja viinoja ja viedä sit kotiin ja laittaa siihen kirja hyllylly et kaikki mun kaverit näkee ne. mun äiskä on ollu siel vuorel kans.
        sit mennään sinne toiseen kaupunkiin, jos mä ole väsynnyt me ei kävellä me mennään bussilla sinne on vain lyhyt matka,bussi lipu ei maksa paljoo ja siel on semmonen vanha teatteri missä me aina käydään ja sit me juodaan limsaa ja äiti juo sitä kappusiinoa kaikki on huisin kallista.kerran me olitiin siinä toisessa kaupunkissa yli 8 tuntia ja mua alko sit nukuttaa.


      • matkailija1
        ja matti kirjoitti:

        Me käytiin siellä vuorella siellä etnalla ja siellä on kauheesti sitä mustaa nokea ja joskus se vuori voi räjähtää ja sit tulee sitä mustaa sadetta ja talot on rumia ja mustia ku sitä tuhkaa tulee niiden päälle mut sieltä voi ostaa sit niitä koruja ja viinoja ja viedä sit kotiin ja laittaa siihen kirja hyllylly et kaikki mun kaverit näkee ne. mun äiskä on ollu siel vuorel kans.
        sit mennään sinne toiseen kaupunkiin, jos mä ole väsynnyt me ei kävellä me mennään bussilla sinne on vain lyhyt matka,bussi lipu ei maksa paljoo ja siel on semmonen vanha teatteri missä me aina käydään ja sit me juodaan limsaa ja äiti juo sitä kappusiinoa kaikki on huisin kallista.kerran me olitiin siinä toisessa kaupunkissa yli 8 tuntia ja mua alko sit nukuttaa.

        Mielenkiintoinen varmasti se sisilialainen ilta! sellaista ei ole enää moniin vuosiin ollut niissä pakettiretkien ohjelmistoissa..
        Tuli tuosta tanssista mieleen kun kirjoitit että tanssittiin pää lattiasta kattoon
        niin vähän samalta näytti kun siinä Naxoksen läheisellä klubilla jossa lukee "Heineken" siellä myös tanssittiin kovaa vähän noin. Kävin välillä siellä katsomassa.

        Siskoni poika tykkäsi tosiaan vierailla siellä katakombissa! mielenkiinnosta sitten vähän kyselin millaista siellä oli ja eikö ällöttänyt, ne luurangot haisivat kuulemma puulle. Mutta joo minä en sinne menisi.

        Joo en tiedä onko tuo joku provo vai oikesti tyhmä ihminen joka aloitti tuon "kokemukseni 30vuotta sitten" todella säälittävää kumminkin jos on ihan tosissaan! kävin sinne vastaamassa ja kopioin täältä sen tekemistä naxoksessa mutta tuskin heitä kiinnostaa kun haluavat vaan haukkua. Koska jokainen paikka muuttuu 30vuodessa niin hirveästi ettei edes pysty vertaamaan nykyaikaan....


      • omatoimisesti
        matkailija1 kirjoitti:

        Mielenkiintoinen varmasti se sisilialainen ilta! sellaista ei ole enää moniin vuosiin ollut niissä pakettiretkien ohjelmistoissa..
        Tuli tuosta tanssista mieleen kun kirjoitit että tanssittiin pää lattiasta kattoon
        niin vähän samalta näytti kun siinä Naxoksen läheisellä klubilla jossa lukee "Heineken" siellä myös tanssittiin kovaa vähän noin. Kävin välillä siellä katsomassa.

        Siskoni poika tykkäsi tosiaan vierailla siellä katakombissa! mielenkiinnosta sitten vähän kyselin millaista siellä oli ja eikö ällöttänyt, ne luurangot haisivat kuulemma puulle. Mutta joo minä en sinne menisi.

        Joo en tiedä onko tuo joku provo vai oikesti tyhmä ihminen joka aloitti tuon "kokemukseni 30vuotta sitten" todella säälittävää kumminkin jos on ihan tosissaan! kävin sinne vastaamassa ja kopioin täältä sen tekemistä naxoksessa mutta tuskin heitä kiinnostaa kun haluavat vaan haukkua. Koska jokainen paikka muuttuu 30vuodessa niin hirveästi ettei edes pysty vertaamaan nykyaikaan....

        Tukholmaan lentäen 45 euroa ja Tukholmasta pääsee kahdella eri lentoyhtiöllä Sisiliaan, toinen maksaa 87 euroa ja toinen 102 euroa, hinnat tsekkasin just. Tulee paljon halvemmaksi mennä omatoimisesti.


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Mielenkiintoinen varmasti se sisilialainen ilta! sellaista ei ole enää moniin vuosiin ollut niissä pakettiretkien ohjelmistoissa..
        Tuli tuosta tanssista mieleen kun kirjoitit että tanssittiin pää lattiasta kattoon
        niin vähän samalta näytti kun siinä Naxoksen läheisellä klubilla jossa lukee "Heineken" siellä myös tanssittiin kovaa vähän noin. Kävin välillä siellä katsomassa.

        Siskoni poika tykkäsi tosiaan vierailla siellä katakombissa! mielenkiinnosta sitten vähän kyselin millaista siellä oli ja eikö ällöttänyt, ne luurangot haisivat kuulemma puulle. Mutta joo minä en sinne menisi.

        Joo en tiedä onko tuo joku provo vai oikesti tyhmä ihminen joka aloitti tuon "kokemukseni 30vuotta sitten" todella säälittävää kumminkin jos on ihan tosissaan! kävin sinne vastaamassa ja kopioin täältä sen tekemistä naxoksessa mutta tuskin heitä kiinnostaa kun haluavat vaan haukkua. Koska jokainen paikka muuttuu 30vuodessa niin hirveästi ettei edes pysty vertaamaan nykyaikaan....

        Hei! Joo, ajattelin kanssa aluksi, että taisivat ihan meidän "huviksi" aloittaa tuon 30v sitten otsakkeen. Mutta taitavat olla tosissaan. Onhan se ihan totta, että kaikki eivät tykkää samoista asioista. Ihan normaalia. Me kun olemme kaikki niin erilaisia. En taida ymmärtää kaikkia muita ihmisiä. Ei siis ihme jos eivät ymmärrä minua? Jotenkin sitä ei vaan voi käsittää, että joku ei pidä Naxosista. Ja pitää sitä turistirysänä... Kun se nyt on kuitenkin monien mielestä niin ihana paikka. On kauniit maisemat, ranta lähellä, paljon historiallisia paikkoja, Etna, hyvää ruokaa, ystävällisiä ihmisiä... Toiset vaan Naxosiin ihastuu ja toiset ei. Niin yksinkertaista se on. Turha siitä on sen enempää kättä vääntää? Mutta jos me siitä niin kovasti pidämme saattaa siihen vielä moni muukin tykästyä? Ja on totta, että heinä -elokuussa ranta on täynnä ihmisiä. Mutta jos rantalomalle on menossa niin yleensä kesällä rannalla on porukkaa. Mitä sitten? Ja jos meni rantalomalle = rantapaikkaan eikä ole rannalla viihtyvää tyyppiä, niin miksi sitten valinta osui Naxosiin?(tästä on tullut sellainen rantaloma = huono/köyhempien ihmisten loma, vastaan "aitojen" paikkojen/historiallisten nähtävyyksien = rikkaampien ihmisten loma väittely juttu?? Mitä ihmeen vikaa on rantalomassa? ) 30 vuotta on pitkä aika. Itse olin Naxosista poissa 17 vuotta, mutta mielestäni se ei ollut muuttunut. Ihan, kun olisi kotiinsa mennyt. No me olemme ihan eri aaltopituudella, kun he. En tiedä mitä jotkut etsivät matkoiltaan. Pitää olla kaikkea erikoista nähtävää. Ja koko "loma" pitää käyttää viimeiseen sekuntiin kiertämällä nähtävyyksiä. Juostaan kieli olkapäällä joka suuntaan... Onko se sitten enää loma? Minusta ei, mutta jonkun muun mielestä kyllä. Ja kyllä Naxosissa matkailee paljon 50-60 vuotiaitakin ihmisiä. Kaikki 60 vuotiaatkaan eivät ole kiinnostuneita historiasta tai nähtävyyksistä... Kaikki riippuu niin paljon ihmisten luonteesta. Tälläistä nyt tuli mieleen tällä kertaa. Palataan asiaan. T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Joo, ajattelin kanssa aluksi, että taisivat ihan meidän "huviksi" aloittaa tuon 30v sitten otsakkeen. Mutta taitavat olla tosissaan. Onhan se ihan totta, että kaikki eivät tykkää samoista asioista. Ihan normaalia. Me kun olemme kaikki niin erilaisia. En taida ymmärtää kaikkia muita ihmisiä. Ei siis ihme jos eivät ymmärrä minua? Jotenkin sitä ei vaan voi käsittää, että joku ei pidä Naxosista. Ja pitää sitä turistirysänä... Kun se nyt on kuitenkin monien mielestä niin ihana paikka. On kauniit maisemat, ranta lähellä, paljon historiallisia paikkoja, Etna, hyvää ruokaa, ystävällisiä ihmisiä... Toiset vaan Naxosiin ihastuu ja toiset ei. Niin yksinkertaista se on. Turha siitä on sen enempää kättä vääntää? Mutta jos me siitä niin kovasti pidämme saattaa siihen vielä moni muukin tykästyä? Ja on totta, että heinä -elokuussa ranta on täynnä ihmisiä. Mutta jos rantalomalle on menossa niin yleensä kesällä rannalla on porukkaa. Mitä sitten? Ja jos meni rantalomalle = rantapaikkaan eikä ole rannalla viihtyvää tyyppiä, niin miksi sitten valinta osui Naxosiin?(tästä on tullut sellainen rantaloma = huono/köyhempien ihmisten loma, vastaan "aitojen" paikkojen/historiallisten nähtävyyksien = rikkaampien ihmisten loma väittely juttu?? Mitä ihmeen vikaa on rantalomassa? ) 30 vuotta on pitkä aika. Itse olin Naxosista poissa 17 vuotta, mutta mielestäni se ei ollut muuttunut. Ihan, kun olisi kotiinsa mennyt. No me olemme ihan eri aaltopituudella, kun he. En tiedä mitä jotkut etsivät matkoiltaan. Pitää olla kaikkea erikoista nähtävää. Ja koko "loma" pitää käyttää viimeiseen sekuntiin kiertämällä nähtävyyksiä. Juostaan kieli olkapäällä joka suuntaan... Onko se sitten enää loma? Minusta ei, mutta jonkun muun mielestä kyllä. Ja kyllä Naxosissa matkailee paljon 50-60 vuotiaitakin ihmisiä. Kaikki 60 vuotiaatkaan eivät ole kiinnostuneita historiasta tai nähtävyyksistä... Kaikki riippuu niin paljon ihmisten luonteesta. Tälläistä nyt tuli mieleen tällä kertaa. Palataan asiaan. T. Naxos -fani sempre

        Olet ihan oikeassa, että Naxoksesta ei ole kenenkään pakko tykätä. En vaan ymmärrä, miksi täytyy niin kovasti haukkua, mutta semmoista porukkaa täällä.. Kun minä menin Cefalun ohi, niin en yhtään olisi halunnut sillä pysäkillä jäädä pois: ihan täyteen ahdettu taloja ja pieni paikka pitkä matka että pääsee muihin paikkoihin. Ja tosiaan jokuhan tuon keskustelun aloitti Naxoksesta mutta ilmeisesti haukkujat halusivat kääntää sen Cefalu-keskusteluksi, no jokainen tavallaan.


      • Naxos -fani sempre
        omatoimisesti kirjoitti:

        Tukholmaan lentäen 45 euroa ja Tukholmasta pääsee kahdella eri lentoyhtiöllä Sisiliaan, toinen maksaa 87 euroa ja toinen 102 euroa, hinnat tsekkasin just. Tulee paljon halvemmaksi mennä omatoimisesti.

        Hei! Oletko mennyt itse Tukholman kautta Sisiliaan? Kuinkahan pitkäksi venyy matkustus jos näin tekee? Joutuuko odottamaan pitkiä aikoja Tukholmassa? Yksi Sisilialainen ystäväni joka asuu Tukholmassa lensi Tukholmasta Sisiliaan vain 27e maksoi. Tiedätkö onko Tukholmasta suoraa lentoa Cataniaan vai onko sieltäkin lento vain Palermoon? Edullinen matkasta noin kyllä tulisi. Mutta jos lasten kanssa liikkeellä niin voi olla aika väsyttävä reissu. Riippuu paljon siitä onko Tukholmassa tuntikausien odotus. Muutama tunti nyt helposti vielä menee... Tulee sille matkalle matkaa nytkin, kun lähtee Jyväskylästä yöllä 02.00. Matka Helsinkiin 3h 30min linja-autossa. Kentällä odottelua 2h 30min. Koneessa 3h 45min. Ja sitten taas linja-autossa n. 1h. Ihan hyvin on tuo matka mennyt lasten kanssa. Osan matkaa ovat unessa. (varsinkin mennessä, kun lähtö yöllä. Naxosista takaisin lähdetään sitten aamulla.) Itse en osaa matkoilla nukkua, harmi. Laita tietoa jos tiedät noista koneen odotteluista... T. Naxos -fani sempre


    • matkailija1

      Oletko käynyt niissä pienissä paikallisten (ei turisti) putiikeissa siinä rantakadulla?

      yksi jossain siellä aukion luona, keskellä sijaitseva pikkukauppa oli vähän outo ja hassu! luulin sitä aluksi pesulaksi! siellä on sisällä siis kaikkia vaatteita (muoveihin pakattuina) sitten siellä myydään myös niiden lisäksi mm. pesupulveripakkauksia, astianpesuaineita, aurinkorasvoja, pyyhkeitä, laukkuja ja huiveja! heh itse en taida olla koskaan käynyt vastaavanlaisessa kaupassa niin erikoinen (ja täysi) se oli, vähän kaikkea erilaista myydään pinoissa ja jotain koruja(tai laukkuja) oli muistaakseni lasivitriinissä. Myymässä on usein vanha rouva ja hänen sukulaisiaan. Se kauppa on niin täysi, ettei sinne meinaa aina mahtua sisään, oikea varasto! kävitkö sinä samassa tai näitkö sen?

      Sitten vähän sivummalla melko lähellä on myös toinen samantapanen kauppa. Siellä on myös yksi vanha rouva myymässä. Siellä ei sentään pesupulvereita myyty mutta luulin minä aluksi sitäkin pesulaksi vaikka ilmeisesti oli vaatekauppa! Siellä oli rivissä, myös muoveissa vaatteita. Olisin häipynyt heti mutta myyjä pyysi katsomaan niitä..

      Entä kävitkö niissä kiinalaisissa kaupoissa? niitä on kolme ja on auki tosi myöhään (siskoni meni kerran yhteen niistä kolmelta yöllä!) mitenkään todella halpoja vaatteita ei niissä ole, paitsi jotain rantavaatteita, mutta laukut ja muut on kyllä tosi halpoja. Joskus niissä kyllä tulee kauhea muovin haju nenään heti kun astuu sisään! tosin Cataniassa oli yksi vielä pahempi kiinalainen "romu"kauppa vieressä joku kiinalainen lasikoristekauppa, siellä haisi se muovi niin voimakkaasti että kaikki meistä sai päänsäryn!

      Viimeksi kävimme myös yhdessä kosmetiikkakaupassa joka oli ihan siellä sivulla, talojen välissä. Siellä olisi ollut lapsille kauheasti niitä Disneyn suihkugeelejä yms. ja pojille sellaisia pakkauksia joissa tulee mukana esim.mopoilutakki! että aika erikoiset ja kivat lisät siellä. Tosin meille on sattunut vähän kaikkia kommelluksia siinä kaupassa. Kerran siskoni poika sai raivokohtauksen siellä ja myyjät melkein heittivät meidät ulos. Toisen kerran siskoni ei jaksanut jonottaa tuntia siellä yhtä purkkia (kun kassalle jäivät jotkut juttelemaan). Sitten lähdimme ja myyjä tuli perään (kuvitteli että siskoni vei sieltä sen purkin kun seisoi ensin niin pitkään jonossa).

      • Naxos -fani sempre

        Hei! Pääsin itse vasta nyt tänne sivuille. Tosi outo katkos... Luulin jo, etten enää olenkaan tänne pääse. En ole käynyt noissa kaupoissa mistä kirjoitit. En tiedä niitä kiinalaisia kauppoja. Onko se pesulan näköinen kauppa siellä takakadulla missä linja-auto ajaa, kun mennään Taorminaan? Ei tullut käytyä niin pitkällä nyt. Kävin kyllä siellä asti missä on se pääposti. Aika matka oli sinne, kun en ymmärtänyt, että rantakadulla on posti... Joku mukava vanha mies lähti neuvomaan heti. (naisystävä oli ehkä toista mieltä ja lähti menemään? Oli mustasukkainen vanhasta papasta, heh.) Samalla kävimme siinä apteekissa ostamassa rasvaa niihin palovammoihin. Apteekki oli myös aika kaukana ja takakadulla. Pari parturia näin myös. Oletko käynyt siellä koskaan parturissa? Onko sinulla mahdollisuuksia lähteä Naxosiin lähiaikoina? Tiedätkö sen kaupan rantakadulla jossa on se pieni koira? Siellä käyn usein, koska muistavat minut 20 vuoden takaa! Nainen on aina meikannut kovasti :). Sieltä ostin muuten ihanaa sitruuna saippuaa ja muuta pientä kivaa. Kiva, että tänne sivulle nyt taas pääsee. Mutta vieläkin aika hitaasti tämä toimii. Ilmeisesti ei ole vika kuitenkaan omassa koneessa. Moikka kaikille :). T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Pääsin itse vasta nyt tänne sivuille. Tosi outo katkos... Luulin jo, etten enää olenkaan tänne pääse. En ole käynyt noissa kaupoissa mistä kirjoitit. En tiedä niitä kiinalaisia kauppoja. Onko se pesulan näköinen kauppa siellä takakadulla missä linja-auto ajaa, kun mennään Taorminaan? Ei tullut käytyä niin pitkällä nyt. Kävin kyllä siellä asti missä on se pääposti. Aika matka oli sinne, kun en ymmärtänyt, että rantakadulla on posti... Joku mukava vanha mies lähti neuvomaan heti. (naisystävä oli ehkä toista mieltä ja lähti menemään? Oli mustasukkainen vanhasta papasta, heh.) Samalla kävimme siinä apteekissa ostamassa rasvaa niihin palovammoihin. Apteekki oli myös aika kaukana ja takakadulla. Pari parturia näin myös. Oletko käynyt siellä koskaan parturissa? Onko sinulla mahdollisuuksia lähteä Naxosiin lähiaikoina? Tiedätkö sen kaupan rantakadulla jossa on se pieni koira? Siellä käyn usein, koska muistavat minut 20 vuoden takaa! Nainen on aina meikannut kovasti :). Sieltä ostin muuten ihanaa sitruuna saippuaa ja muuta pientä kivaa. Kiva, että tänne sivulle nyt taas pääsee. Mutta vieläkin aika hitaasti tämä toimii. Ilmeisesti ei ole vika kuitenkaan omassa koneessa. Moikka kaikille :). T. Naxos -fani sempre

        Hehe hassun kuuloinen pariskunta! itsekin olen huomannut joidenkin naisten mustasukkaisuuskohtauksia naxoksessa, huvittavaa! kerrankin naxoslandiassa vanha nainen tuijotti minua todella tiukasti ja vihaisesti silmiin, en vieläkään tiedä mikä oli syynä.. Ja joku nainen huusi meille autosta italiaksi "koita päättää jo!" en tiedä kuka se oli ja mitä tarkoitti. Kerran sitten joku nainen melkein ajoi siskoani ja hänen tyttöään päin kun olivat kävelemässä Taorminasta Naxokseen, muuten autoilijat on olleet (ainakin minulle) ihan ystävällisiä!

        Tarkoitatko sillä kaupalla jossa oli koira sellaista rantakadun kauppaa jossa oli vähän vanhempi nainen töissä jolla oli spanieli? minä ostin sellasesta kaupasta mm. mekon ja naxoskuvamagneetin.. Tai sitten tarkoitat sitä "Saran kauppaa" joka on siinä tienvarressa heti kun ylitetään katu (vieressä esim. se Heineken klubi ja pieni kosmetiikkakauppa). Siellä on ainakin sellainen todella voimakkaasti meikkaava nainen ja pieni koira! mutta ei siellä kait mitään saippuoita myyty..
        Muistan kyllä että siellä rantakadulla oli vielä jokin toinen kauppa missä oli paljon meikkiä käyttävä nainen ja pikkukoira, kävin siellä joskus siskoni kanssa pari vuotta sitten.

        Se pesulan näköinen kauppa ei ollut siellä toisessa päässä vaan myös siinä rantakadulla, muistaakseni siinä tuli sellainen pieni "aukio" vastaan jossa oli poliisiasema? tai jokin muu ja elokuvateatteri ihan talon kulmassa (joka on kyllä aina ollut kiinni). Se kauppa on ihan hassu ja itse en ole aina tiennyt sen olevan edes kauppa mutta sisään on menty kumminkin katsomaan ja kait se sitten kauppa on... Ikkunoissakin on ollut vaan niitä vaatteita muoveissa että sisäänkään ei näe ikkunoista. Ihan kauheasti siellä on vaatteita tms. ja jotain peittoja muoveissa pesuaineita ympäri kauppaa ja se toinen pesulaa muistuttava kauppa oli tosiaan vähän sivummalla siellä talojen välissä.

        En ole käynyt naxoksen parturissa, mutta veljeni ja siskoni poika kävivät muuta vuosi sitten parturissa heti siinä missä on Saran kauppa, Heineken klubi ja kosmetiikkakauppa välissä. Ehkä sinäkin kävit siellä samassa parturissa? kun se oli heti siinä ennen tienristeystä ja muistaakseni joku kiinni oleva apteekki myös vieressä. Siskoni pojalla oli silloin siilitukka ja paikalliset mummot olivat kovin huvittuneita ja naureskelivat hänen hiustyylilleen... Aika paljon viimeksi Naxoksessa näkyi mainostettavan partureita tienvarsilla mainostettiin etenkin vaaleita hiuksia! ja muutamat paikallisetkin näyttävät aloittaneen vaaleaksi värjäämisbuumin (ihan kuin Kanarialla, mutta siellä nyt oli joka toisella jo vaaleat!)

        En vielä tiedä milloin menen naxokseen, odotan että tulisi esim. vähän edullisempia äkkilähtöjä, lentoja tai muuta :)
        mutta täytyy katsoa ensi kuussa tai toukokuussa, jos jotain ilmaantuisi.


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Hehe hassun kuuloinen pariskunta! itsekin olen huomannut joidenkin naisten mustasukkaisuuskohtauksia naxoksessa, huvittavaa! kerrankin naxoslandiassa vanha nainen tuijotti minua todella tiukasti ja vihaisesti silmiin, en vieläkään tiedä mikä oli syynä.. Ja joku nainen huusi meille autosta italiaksi "koita päättää jo!" en tiedä kuka se oli ja mitä tarkoitti. Kerran sitten joku nainen melkein ajoi siskoani ja hänen tyttöään päin kun olivat kävelemässä Taorminasta Naxokseen, muuten autoilijat on olleet (ainakin minulle) ihan ystävällisiä!

        Tarkoitatko sillä kaupalla jossa oli koira sellaista rantakadun kauppaa jossa oli vähän vanhempi nainen töissä jolla oli spanieli? minä ostin sellasesta kaupasta mm. mekon ja naxoskuvamagneetin.. Tai sitten tarkoitat sitä "Saran kauppaa" joka on siinä tienvarressa heti kun ylitetään katu (vieressä esim. se Heineken klubi ja pieni kosmetiikkakauppa). Siellä on ainakin sellainen todella voimakkaasti meikkaava nainen ja pieni koira! mutta ei siellä kait mitään saippuoita myyty..
        Muistan kyllä että siellä rantakadulla oli vielä jokin toinen kauppa missä oli paljon meikkiä käyttävä nainen ja pikkukoira, kävin siellä joskus siskoni kanssa pari vuotta sitten.

        Se pesulan näköinen kauppa ei ollut siellä toisessa päässä vaan myös siinä rantakadulla, muistaakseni siinä tuli sellainen pieni "aukio" vastaan jossa oli poliisiasema? tai jokin muu ja elokuvateatteri ihan talon kulmassa (joka on kyllä aina ollut kiinni). Se kauppa on ihan hassu ja itse en ole aina tiennyt sen olevan edes kauppa mutta sisään on menty kumminkin katsomaan ja kait se sitten kauppa on... Ikkunoissakin on ollut vaan niitä vaatteita muoveissa että sisäänkään ei näe ikkunoista. Ihan kauheasti siellä on vaatteita tms. ja jotain peittoja muoveissa pesuaineita ympäri kauppaa ja se toinen pesulaa muistuttava kauppa oli tosiaan vähän sivummalla siellä talojen välissä.

        En ole käynyt naxoksen parturissa, mutta veljeni ja siskoni poika kävivät muuta vuosi sitten parturissa heti siinä missä on Saran kauppa, Heineken klubi ja kosmetiikkakauppa välissä. Ehkä sinäkin kävit siellä samassa parturissa? kun se oli heti siinä ennen tienristeystä ja muistaakseni joku kiinni oleva apteekki myös vieressä. Siskoni pojalla oli silloin siilitukka ja paikalliset mummot olivat kovin huvittuneita ja naureskelivat hänen hiustyylilleen... Aika paljon viimeksi Naxoksessa näkyi mainostettavan partureita tienvarsilla mainostettiin etenkin vaaleita hiuksia! ja muutamat paikallisetkin näyttävät aloittaneen vaaleaksi värjäämisbuumin (ihan kuin Kanarialla, mutta siellä nyt oli joka toisella jo vaaleat!)

        En vielä tiedä milloin menen naxokseen, odotan että tulisi esim. vähän edullisempia äkkilähtöjä, lentoja tai muuta :)
        mutta täytyy katsoa ensi kuussa tai toukokuussa, jos jotain ilmaantuisi.

        Hei! Kauppa missä kävin on vastapäätä romantican rantaa. Koira on kai Chitsu. Ja naisella aina tukka laitettuna ja luomiväriä (sinistä) aikas reilulla kädellä laitettu. Ja sitten on myös hänen miehensä kaupalla töissä. Joskus tuo naisen vespalla töihin :). Minullakin on niitä magneetteja (maisemista). Ja Sisilia pullonavaaja jossa myös magneetti. Ja ne sitruuna saippuat on ihania. Ostin niitä monta pussia. Yhdessä pussissa on 3 pientä saippuaa. Olivat tarjouksessa syksyllä. Ja myös uimapuvut oli syksyllä alessa kauempana rantakadulla olevassa kaupassa.) Minulta on tainnut jäädä kokonaan huomaamatta ne "pesula" kaupat. En käynyt itse myöskään parturissa. Kiinnostaa vain ammatin puolesta. Hinnat taitaa olla samaa luokkaa, kun suomessa... Teetin muuten valokuvia Naxosissa viime reissulla. Se oli se tunnin kuvat paikka. Kuvat sai kyllä vasta seuraavana päivänä :). Juu, äkkilähtöjä minäkin tässä odottelen. Tai sitten vaikka pelkkiä lentoja jos ei muuta. Siskoni olisi lähdössä kanssani ja meidän pojat. Oli puhetta, että lähtisimme 20.4 tai 27.4. Siskoni on juuri nyt Espanjassa. Että kunhan sieltä palaa. Ei vaan malttaisi enää odotella :). Palataan asiaan. T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Kauppa missä kävin on vastapäätä romantican rantaa. Koira on kai Chitsu. Ja naisella aina tukka laitettuna ja luomiväriä (sinistä) aikas reilulla kädellä laitettu. Ja sitten on myös hänen miehensä kaupalla töissä. Joskus tuo naisen vespalla töihin :). Minullakin on niitä magneetteja (maisemista). Ja Sisilia pullonavaaja jossa myös magneetti. Ja ne sitruuna saippuat on ihania. Ostin niitä monta pussia. Yhdessä pussissa on 3 pientä saippuaa. Olivat tarjouksessa syksyllä. Ja myös uimapuvut oli syksyllä alessa kauempana rantakadulla olevassa kaupassa.) Minulta on tainnut jäädä kokonaan huomaamatta ne "pesula" kaupat. En käynyt itse myöskään parturissa. Kiinnostaa vain ammatin puolesta. Hinnat taitaa olla samaa luokkaa, kun suomessa... Teetin muuten valokuvia Naxosissa viime reissulla. Se oli se tunnin kuvat paikka. Kuvat sai kyllä vasta seuraavana päivänä :). Juu, äkkilähtöjä minäkin tässä odottelen. Tai sitten vaikka pelkkiä lentoja jos ei muuta. Siskoni olisi lähdössä kanssani ja meidän pojat. Oli puhetta, että lähtisimme 20.4 tai 27.4. Siskoni on juuri nyt Espanjassa. Että kunhan sieltä palaa. Ei vaan malttaisi enää odotella :). Palataan asiaan. T. Naxos -fani sempre

        koira ei tainnut olla sellainen vaalea spanieli? eli se on sitten se toinen kauppa jossa kävin siskoni kanssa. Siskoni vähän ihmetteli sen naisen meikkaustyyliä mutta sanoi sitten, että "kaikki" sisilialaiset meikkaavat aika rankasti tai siis jotkut.
        Minä kävin muuten semmosessa uimapukukaupassa jossa oli vain 3tyttöä töissä!
        ja kerran näin siinä yhdessä jäätelöbaarin lähellä olevassa lehtikioskissa pikkupojan töissä joka laitteli hotdogeja.

        Näitkö muuten siellä lido baarin lähellä (toisella puolella katua) on sellainen yksi vaatekauppa (sinne mennään portaat ylös). Siinä oli sellanen punanen kyltti että alessa jopa 10€. Minä kävin siellä ja siellä oli vaatteita jopa 3 eurolla! mutta suurin osa kyllä rantamekkoja.

        Muistaakseni hinnat parturissa oli vähän halvemmat kuin Suomessa, tai ainakin siskoni niin kehui, mutta siellä siis vaan leikattiin poikien hiukset, naisten hiuksista en tiedä. Olisikohan ollut jotain 10 euroa tai alle tai yli. Siskoni siellä parturissa ehdotti, että voisivat tulla sinne kahdeksaksi silloin. Siellä töissä ollut nainen katsoi ihan järkyttyneenä ja kysyi "aamu kahdeksalta?!" siskoni heti korjasi, että ei ei kun iltakahdeksalta! heh eivät siis halua työskennellä kauhean aikaisin.


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        koira ei tainnut olla sellainen vaalea spanieli? eli se on sitten se toinen kauppa jossa kävin siskoni kanssa. Siskoni vähän ihmetteli sen naisen meikkaustyyliä mutta sanoi sitten, että "kaikki" sisilialaiset meikkaavat aika rankasti tai siis jotkut.
        Minä kävin muuten semmosessa uimapukukaupassa jossa oli vain 3tyttöä töissä!
        ja kerran näin siinä yhdessä jäätelöbaarin lähellä olevassa lehtikioskissa pikkupojan töissä joka laitteli hotdogeja.

        Näitkö muuten siellä lido baarin lähellä (toisella puolella katua) on sellainen yksi vaatekauppa (sinne mennään portaat ylös). Siinä oli sellanen punanen kyltti että alessa jopa 10€. Minä kävin siellä ja siellä oli vaatteita jopa 3 eurolla! mutta suurin osa kyllä rantamekkoja.

        Muistaakseni hinnat parturissa oli vähän halvemmat kuin Suomessa, tai ainakin siskoni niin kehui, mutta siellä siis vaan leikattiin poikien hiukset, naisten hiuksista en tiedä. Olisikohan ollut jotain 10 euroa tai alle tai yli. Siskoni siellä parturissa ehdotti, että voisivat tulla sinne kahdeksaksi silloin. Siellä töissä ollut nainen katsoi ihan järkyttyneenä ja kysyi "aamu kahdeksalta?!" siskoni heti korjasi, että ei ei kun iltakahdeksalta! heh eivät siis halua työskennellä kauhean aikaisin.

        Hei! Eipä anna kone taas laittaa viestiä. Vaikka kirjoitin ihan eri asiaa niin sanoo, että olen jo laittanut samanlaisen viestin? Siskoni olisi lähdössä Naxosiin 20.4. Jos nyt jaksaa Espanjan reissun jälkeen lähteä? (Hän, kun on aina menossa jossain päin maailmaa. Ajanut Afrikkaan asti omalla autolla varmaan 5 kertaa ja käynyt kaikki Gruisersin risteilyt ym...) En jaksa kyllä kesäkuuhun odottaa. Kun lupasin tyttärilleni matkan, kun koulut loppuu... Siitä lidon tien toiselta puolelta ostin ennen aina lewiksen farkkuja. Nyt en siellä käynyt. Kiva, kun tuolla fiksuhuuto.fi sivulla on nyt huudossa 1500e aurinkomatkojen matkalahjakortti? Olisi kiva se saada ja käydä pari kertaa, arvaatko missä??? T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Eipä anna kone taas laittaa viestiä. Vaikka kirjoitin ihan eri asiaa niin sanoo, että olen jo laittanut samanlaisen viestin? Siskoni olisi lähdössä Naxosiin 20.4. Jos nyt jaksaa Espanjan reissun jälkeen lähteä? (Hän, kun on aina menossa jossain päin maailmaa. Ajanut Afrikkaan asti omalla autolla varmaan 5 kertaa ja käynyt kaikki Gruisersin risteilyt ym...) En jaksa kyllä kesäkuuhun odottaa. Kun lupasin tyttärilleni matkan, kun koulut loppuu... Siitä lidon tien toiselta puolelta ostin ennen aina lewiksen farkkuja. Nyt en siellä käynyt. Kiva, kun tuolla fiksuhuuto.fi sivulla on nyt huudossa 1500e aurinkomatkojen matkalahjakortti? Olisi kiva se saada ja käydä pari kertaa, arvaatko missä??? T. Naxos -fani sempre

        Juu minulle myös sattuu tuota että sama viesti muka lähetetty monta kertaa..
        Eli et tiedä vielä oletko menossa 20.4 tai sitten kun koulut loppuu? minä olin kerran viikko ennen koulujen loppumista naxoksessa ja siellä oli jo jotain calabrialaisia lomalaisia silloin. No toivottavasti voitat huudon ja saat sen lahjakortin! itse yhä odottelen jos ilmaantuisi äkkilähtöjä tai edullisia lentoja...

        Heh hauskoja oli ne papat jotka siellä naxoksen rantakadulla moikkasivat, yhdelläkin oli Batman paita päällä!! ja kerran jollain oli Suomi paitakin. Joskus vähän hirvittää miten huonot hampaat joillain naxoslaisilla on, kerrankin minua tuli tervehtimään siellä rannalla suomeksi (tai kuvittelin miehen puhuvan suomea kun huusi aina hei!) sellainen nuori mies, jolla oli vain pari mustaa hammasta. Oikeasti joka kerta pelästyin kun hän hyppäsi jostain nurkan takaa lido-rannalle ja huusi "Hei!"
        Minä muuten näin siellä Taorminan näköalahissin luona kerran suomea puhuvia sisilialaisia (en tiedä kerroinko jo aiemmin?) no minua ärsytti se odottaminen kun se "hissinohjaaja" oli niin hidasliikkeinen ja jäi jotain vain laiskottelemaan eikä tullut heti päästämään sinne hissiin! Sitten sanoin että hyvä kun kukaan täällä ei osaa suomea, ehkä vähän haukuinkin ja meidän takana oli kaksi sisilialaista miestä jotka alkoivat puhua meille suomea siellä hississä! hehe mikä sattuma! en sitten tiedä mistä olivat oppineet..


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Juu minulle myös sattuu tuota että sama viesti muka lähetetty monta kertaa..
        Eli et tiedä vielä oletko menossa 20.4 tai sitten kun koulut loppuu? minä olin kerran viikko ennen koulujen loppumista naxoksessa ja siellä oli jo jotain calabrialaisia lomalaisia silloin. No toivottavasti voitat huudon ja saat sen lahjakortin! itse yhä odottelen jos ilmaantuisi äkkilähtöjä tai edullisia lentoja...

        Heh hauskoja oli ne papat jotka siellä naxoksen rantakadulla moikkasivat, yhdelläkin oli Batman paita päällä!! ja kerran jollain oli Suomi paitakin. Joskus vähän hirvittää miten huonot hampaat joillain naxoslaisilla on, kerrankin minua tuli tervehtimään siellä rannalla suomeksi (tai kuvittelin miehen puhuvan suomea kun huusi aina hei!) sellainen nuori mies, jolla oli vain pari mustaa hammasta. Oikeasti joka kerta pelästyin kun hän hyppäsi jostain nurkan takaa lido-rannalle ja huusi "Hei!"
        Minä muuten näin siellä Taorminan näköalahissin luona kerran suomea puhuvia sisilialaisia (en tiedä kerroinko jo aiemmin?) no minua ärsytti se odottaminen kun se "hissinohjaaja" oli niin hidasliikkeinen ja jäi jotain vain laiskottelemaan eikä tullut heti päästämään sinne hissiin! Sitten sanoin että hyvä kun kukaan täällä ei osaa suomea, ehkä vähän haukuinkin ja meidän takana oli kaksi sisilialaista miestä jotka alkoivat puhua meille suomea siellä hississä! hehe mikä sattuma! en sitten tiedä mistä olivat oppineet..

        Hei! Joo, en vielä tiedä päästäänkö lähtemään huhtikuussa. Toivottavasti! Laitan sitten tietoa, kun matka varattu, jos vaikka olet taas samassa koneessa :). Joku oli saanut huutonetissä sen 1500e lahjakortin 16e:lla! Toisilla on tuuria ja toisilla ei. Varmaan jännä kokemus mennä sillä hissillä sinne rannalle Taorminasta? En ole koskaan käynyt siellä rannalla. Onko siellä kivikkoinen ranta vai hiekkaa? Kiva tuo Sisilialaisten suomenkielen puhuminen. Just, kun ajattelee, ettei kukaan kuitenkaan ymmärrä mitä itse puhuu... Francokin asui suomessa muutaman vuoden ja varmaan pari sanaa osaa/muistaa. Puhun hänen kanssaan italiaa. Itse olen oppinut siellä lomilla ollessa. Ja opetellut lauseita ja sanoja silloin 20 vuotta sitten tosi paljon. Vasta viime syksynä menin italian tunneille. Nyt olen n. 7kk opetellut ja vaikeaa tuntuu olevan. Kyllä se siitä. T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Joo, en vielä tiedä päästäänkö lähtemään huhtikuussa. Toivottavasti! Laitan sitten tietoa, kun matka varattu, jos vaikka olet taas samassa koneessa :). Joku oli saanut huutonetissä sen 1500e lahjakortin 16e:lla! Toisilla on tuuria ja toisilla ei. Varmaan jännä kokemus mennä sillä hissillä sinne rannalle Taorminasta? En ole koskaan käynyt siellä rannalla. Onko siellä kivikkoinen ranta vai hiekkaa? Kiva tuo Sisilialaisten suomenkielen puhuminen. Just, kun ajattelee, ettei kukaan kuitenkaan ymmärrä mitä itse puhuu... Francokin asui suomessa muutaman vuoden ja varmaan pari sanaa osaa/muistaa. Puhun hänen kanssaan italiaa. Itse olen oppinut siellä lomilla ollessa. Ja opetellut lauseita ja sanoja silloin 20 vuotta sitten tosi paljon. Vasta viime syksynä menin italian tunneille. Nyt olen n. 7kk opetellut ja vaikeaa tuntuu olevan. Kyllä se siitä. T. Naxos -fani sempre

        oho noin halvalla meni.. Mutta olikohan siinä sitten hintavaraus? koska silloinhan se olisi kalliimpi. Menin siis jostain vähän ylempää (en muista mistä kohtaa) Taorminaan ja olihan se aika outoa! kun se näköalahissi on siis sellainen pieni, tuulessa heiluva purkki vaan. Puut ja metsä näkyi vaan alapuolella ja Naxoksen ranta siellä sivulla, jotain varmasti olisi pelottanut, paikallisetkin pitivät siellä katosta kiinni.
        Taorminana rannalla en ole ollut, mutta nähnyt sieltä teatterilta ja pieni hiekkaranta näyttäisi olevan :) olisi kyllä hienoa kävellä sieltä rannalta sinne isola bellalle.

        Minäkin olen oppinut jonkin verran italiaa siellä lomaillessa ja sitten netistä, musiikista sanakirjoista! Aluksi oli vähän vaikeaa ymmärtää niitä la ja il, ja sitten se kun sanajärjestyskin tuntuu olevan ihan toisinpäin! mitenkään täydellisesti en osaa puhua tai kirjoittaa, mutta eipä kaikki italialaisetkaan ihan täydellisesti kirjoita tai puhu vaan juuri lyhentelevät sanoja yms. Viime kerralla oli kyllä hyvä, kun ymmärsin ylipuolet mitä ihmiset siellä puhuivat (olin siitä tosi iloinen, Ranskassa en ymmärtänyt sanaakaan enkä myöskään oppinut sanaakaan!) mutta sitä edellisellä kerralla naxoksessa lomaillessa en ymmärtänyt kovinkaan paljoa. Tai oikeastaan ymmärsin kun jotkin sanat kuulostivat niin helpoilta, mutta itse en osannut puhua.

        Puhumisesta tulikin mieleen kun viime kerralla joku mies tuli pyytämään minua Acirealeen! niin kauas, selitin että olen naxoksessa lomalla mutta sitten hän ei tahtonut ymmärtää ja sanoi että hänen täytyy opetella englantia. Lido-baarissa joku mies tuli muuten meille sanomaan että on ollut suomessa ja luuli minua aluksi pohjois-italialaiseksi. Siskoni kyllä myöhemmin väitti, että aika useat naxoslaiset ovat olleet tai sanovat olleensa suomessa!


      • matkailija1
        matkailija1 kirjoitti:

        oho noin halvalla meni.. Mutta olikohan siinä sitten hintavaraus? koska silloinhan se olisi kalliimpi. Menin siis jostain vähän ylempää (en muista mistä kohtaa) Taorminaan ja olihan se aika outoa! kun se näköalahissi on siis sellainen pieni, tuulessa heiluva purkki vaan. Puut ja metsä näkyi vaan alapuolella ja Naxoksen ranta siellä sivulla, jotain varmasti olisi pelottanut, paikallisetkin pitivät siellä katosta kiinni.
        Taorminana rannalla en ole ollut, mutta nähnyt sieltä teatterilta ja pieni hiekkaranta näyttäisi olevan :) olisi kyllä hienoa kävellä sieltä rannalta sinne isola bellalle.

        Minäkin olen oppinut jonkin verran italiaa siellä lomaillessa ja sitten netistä, musiikista sanakirjoista! Aluksi oli vähän vaikeaa ymmärtää niitä la ja il, ja sitten se kun sanajärjestyskin tuntuu olevan ihan toisinpäin! mitenkään täydellisesti en osaa puhua tai kirjoittaa, mutta eipä kaikki italialaisetkaan ihan täydellisesti kirjoita tai puhu vaan juuri lyhentelevät sanoja yms. Viime kerralla oli kyllä hyvä, kun ymmärsin ylipuolet mitä ihmiset siellä puhuivat (olin siitä tosi iloinen, Ranskassa en ymmärtänyt sanaakaan enkä myöskään oppinut sanaakaan!) mutta sitä edellisellä kerralla naxoksessa lomaillessa en ymmärtänyt kovinkaan paljoa. Tai oikeastaan ymmärsin kun jotkin sanat kuulostivat niin helpoilta, mutta itse en osannut puhua.

        Puhumisesta tulikin mieleen kun viime kerralla joku mies tuli pyytämään minua Acirealeen! niin kauas, selitin että olen naxoksessa lomalla mutta sitten hän ei tahtonut ymmärtää ja sanoi että hänen täytyy opetella englantia. Lido-baarissa joku mies tuli muuten meille sanomaan että on ollut suomessa ja luuli minua aluksi pohjois-italialaiseksi. Siskoni kyllä myöhemmin väitti, että aika useat naxoslaiset ovat olleet tai sanovat olleensa suomessa!

        Vähän kyllä ihmettelen, kun tuolta senoriitan sivulta on hävinnyt se vieraskirja. Kirjoitin sinne siitä Ignaziosta jonka hänkin tuntee ja olisin kysellyt, vieläkö hän pitää yhteyttä. Aika paljon kyllä ihmettelin kun huomasin saman miehen kuvan täällä netissä, en tiennyt että hän tuntee muitakin suomalaisia heh. Kumminkin senoriitta näyttää olevan päivittänyt sivujaan juuri tänään...


      • Stupendo
        matkailija1 kirjoitti:

        Vähän kyllä ihmettelen, kun tuolta senoriitan sivulta on hävinnyt se vieraskirja. Kirjoitin sinne siitä Ignaziosta jonka hänkin tuntee ja olisin kysellyt, vieläkö hän pitää yhteyttä. Aika paljon kyllä ihmettelin kun huomasin saman miehen kuvan täällä netissä, en tiennyt että hän tuntee muitakin suomalaisia heh. Kumminkin senoriitta näyttää olevan päivittänyt sivujaan juuri tänään...

        En ole minäkään mennyt köysiradalla rannalle , menimme tuttavien veneellä, Naxoksessa on hienohiekkaisempi ranta kuin Taorminassa. Pidän enemmän Naxoksen rannasta


      • Stupendo
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Joo, en vielä tiedä päästäänkö lähtemään huhtikuussa. Toivottavasti! Laitan sitten tietoa, kun matka varattu, jos vaikka olet taas samassa koneessa :). Joku oli saanut huutonetissä sen 1500e lahjakortin 16e:lla! Toisilla on tuuria ja toisilla ei. Varmaan jännä kokemus mennä sillä hissillä sinne rannalle Taorminasta? En ole koskaan käynyt siellä rannalla. Onko siellä kivikkoinen ranta vai hiekkaa? Kiva tuo Sisilialaisten suomenkielen puhuminen. Just, kun ajattelee, ettei kukaan kuitenkaan ymmärrä mitä itse puhuu... Francokin asui suomessa muutaman vuoden ja varmaan pari sanaa osaa/muistaa. Puhun hänen kanssaan italiaa. Itse olen oppinut siellä lomilla ollessa. Ja opetellut lauseita ja sanoja silloin 20 vuotta sitten tosi paljon. Vasta viime syksynä menin italian tunneille. Nyt olen n. 7kk opetellut ja vaikeaa tuntuu olevan. Kyllä se siitä. T. Naxos -fani sempre

        En ole minäkään mennyt köysiradalla, menimme tuttavien veneellä Naxoksesta. Taorminan ranta on kivikkoisempi , pidän enemmän Naxoksen hienohiekkaisesta rannasta.


      • matkailija1
        Stupendo kirjoitti:

        En ole minäkään mennyt köysiradalla, menimme tuttavien veneellä Naxoksesta. Taorminan ranta on kivikkoisempi , pidän enemmän Naxoksen hienohiekkaisesta rannasta.

        Asuuko sinulla siis suomalaisia vai sisilialaisia tuttavia jos heillä vene on siellä vai tarkoitatko että vuokrasivat veneen? lomailetko heidän luonaan siellä vai hotellissa? entä oletko keväällä lähdössä?


      • pikkasen karheampaa hiekkaa
        Stupendo kirjoitti:

        En ole minäkään mennyt köysiradalla, menimme tuttavien veneellä Naxoksesta. Taorminan ranta on kivikkoisempi , pidän enemmän Naxoksen hienohiekkaisesta rannasta.

        Naxosin hiekkaranta on kyllä parempi kuin Taorminan hiekkaranta. Hiekka on Naxosessa sellaista tosi hienohiekkaa, Taorminan hiekka on rakeisempaa, ei yhtään niin sileää kuin Naxosessa. Se hiekka on ihanaa jalkojen alla, ei yhtään niin karheaa kuin Taorminassa, me haluamme aina olla ja kävellä kyllä Naxosen hiekalla, on se niin sileää ja pehmeätä.
        Kumpi vesi on sinusta lämpimämpää Naxosen tai Taorminan.? Minusta Naxosen vesi on jotenkin parempaa uida kuin Taorminan rannan vesi ja kun vielä se hiekkakin on sileämpää kuin Taorminassa. Ihanan pehmeätä se hiekka on Naxosessa ja uiminenkin on ihanaa Naxosen rannalla.


      • Stupendo
        matkailija1 kirjoitti:

        Asuuko sinulla siis suomalaisia vai sisilialaisia tuttavia jos heillä vene on siellä vai tarkoitatko että vuokrasivat veneen? lomailetko heidän luonaan siellä vai hotellissa? entä oletko keväällä lähdössä?

        Veneretket tehtiin nuorempana, aikoja sitten, sisiliaisten tuttavien kanssa. Nykyään matkustelen perheeni kanssa, ja asumme hotellissa. On meillä siellä tuttuja esim Ruotsista jotka ovat ostaneet pieniä puutarhapalstoja Etnan rinteiltä. En ole menossa nyt keväällä , purtroppo


      • Naxos -fani sempre
        pikkasen karheampaa hiekkaa kirjoitti:

        Naxosin hiekkaranta on kyllä parempi kuin Taorminan hiekkaranta. Hiekka on Naxosessa sellaista tosi hienohiekkaa, Taorminan hiekka on rakeisempaa, ei yhtään niin sileää kuin Naxosessa. Se hiekka on ihanaa jalkojen alla, ei yhtään niin karheaa kuin Taorminassa, me haluamme aina olla ja kävellä kyllä Naxosen hiekalla, on se niin sileää ja pehmeätä.
        Kumpi vesi on sinusta lämpimämpää Naxosen tai Taorminan.? Minusta Naxosen vesi on jotenkin parempaa uida kuin Taorminan rannan vesi ja kun vielä se hiekkakin on sileämpää kuin Taorminassa. Ihanan pehmeätä se hiekka on Naxosessa ja uiminenkin on ihanaa Naxosen rannalla.

        Juuri näin, Naxoseksen hiekka ihanaa, pehmeää, sileää siis mahtavaa.... Heh ja hee. T. Naxos -fani sempre


      • Naxos -fani sempre
        Stupendo kirjoitti:

        Veneretket tehtiin nuorempana, aikoja sitten, sisiliaisten tuttavien kanssa. Nykyään matkustelen perheeni kanssa, ja asumme hotellissa. On meillä siellä tuttuja esim Ruotsista jotka ovat ostaneet pieniä puutarhapalstoja Etnan rinteiltä. En ole menossa nyt keväällä , purtroppo

        Hei! Ihanalta kuulostaa puutarhapalsta Etnan rinteellä. Olisipa itsellä sellainen. Siitä on jo varmaan aikaa, kun ystäväsi ovat niitä palstoja ostaneet? Tiedätkö yhtään mitä maksoi? Ja minkä kokoisia ne ovat? Oliko niissä vaan maata vai myös rakennuksia? Itseäni kiinnostaisi kovasti ostaa Naxosista joku pieni asunto/vanha talo puutarhan kanssa. Hinnat taitavat vain olla pilvissä nykyään. Tontin saisi n. 20.000e:lla... T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Juuri näin, Naxoseksen hiekka ihanaa, pehmeää, sileää siis mahtavaa.... Heh ja hee. T. Naxos -fani sempre

        Talo tai asunto olisi tosiaan siinäkin mielessä hyvä, että sitä voisi sitten vuokrata "kalliilla" vaikka kesällä jos ei itse olisi siellä :)

        homeliday.com sivulta voi muuten vuokrata loma-asuntoja ja taloja! sen kauttaa itsekin olin kerran Naxoksessa asunnossa lomalla..
        Vähän sivummalla naxoksesta varmasti löytyy myös edullisempia (mutta myös huonokuntoisempia?) taloja, niitähän voi sitten kunnostaa halutessaan.
        Sisilia ei vielä ole niin "täynnä turisteja" että varmasti jostain sieltä löytyy edullinen asunto tai talo, toisin kuin Toscana jossa kuulemma röttelötalot ja navetatkin on jo varattu!


      • matkailija1
        matkailija1 kirjoitti:

        Talo tai asunto olisi tosiaan siinäkin mielessä hyvä, että sitä voisi sitten vuokrata "kalliilla" vaikka kesällä jos ei itse olisi siellä :)

        homeliday.com sivulta voi muuten vuokrata loma-asuntoja ja taloja! sen kauttaa itsekin olin kerran Naxoksessa asunnossa lomalla..
        Vähän sivummalla naxoksesta varmasti löytyy myös edullisempia (mutta myös huonokuntoisempia?) taloja, niitähän voi sitten kunnostaa halutessaan.
        Sisilia ei vielä ole niin "täynnä turisteja" että varmasti jostain sieltä löytyy edullinen asunto tai talo, toisin kuin Toscana jossa kuulemma röttelötalot ja navetatkin on jo varattu!

        Ne Naxoksen puutarhat on kyllä upeita! vastaavia en ole nähnyt missään muualla.. niin kauniita ja kukat ( appelsiinipuut) tuoksuu ihanille. Harmi vaan, että ne on ympäröity muureilla, kovasti on aina tehnyt mieli mennä sinne vain kävelemään ja katselemaan mutten ole uskaltautunut "yksityisalueelle" (joissain on vahtikoiriakin). Sisilialaisille puutarhat taitaa olla sellainen vetäytymis/rauhoittumispaikka, jossa saa olla yksin ja touhuta, siksi kai ne on muureilla ympäröity, mutta samalla ulkopuoliet eivät myöskään tiedä mitä kaikkea siellä voi olla. Esim. itse luulin aikoinaan ettei naxoksessa ole missään uima-altaita, myöhemmin ymmärsin että ne on niissä puutarhoissa ja pihoilla piilossa...

        Italiassa muuten talon/asunnon vuokraaminen voi olla vähän monimutkaista tai sitten ei. On paljon sellaisia vanhoja ihmisiä jotka haluavat vuokrata talojaan mutta eivät sitten kumminkaan raaski ja valikoivat vuokraajan tai ostajan hirveän tarkkaan ja käyvät siellä kyläilemässä, jakamassa neuvoja jne. Sitten on myös sellaisia vuokrasopimuksia, että jos vuokraa vaikka 30vuodeksi, useimmiten se voi muuttua vaikka 60vuodeksi! sillä omistaja ei pysty "ajamaan pois". Laki on aika erilainen siis!
        sitten olen kuullut sellaisestakin, että esim. vanhaa navettaa ei ole saanut purkaa vaan kunnostaa se taloksi..


      • matkailija1
        matkailija1 kirjoitti:

        Talo tai asunto olisi tosiaan siinäkin mielessä hyvä, että sitä voisi sitten vuokrata "kalliilla" vaikka kesällä jos ei itse olisi siellä :)

        homeliday.com sivulta voi muuten vuokrata loma-asuntoja ja taloja! sen kauttaa itsekin olin kerran Naxoksessa asunnossa lomalla..
        Vähän sivummalla naxoksesta varmasti löytyy myös edullisempia (mutta myös huonokuntoisempia?) taloja, niitähän voi sitten kunnostaa halutessaan.
        Sisilia ei vielä ole niin "täynnä turisteja" että varmasti jostain sieltä löytyy edullinen asunto tai talo, toisin kuin Toscana jossa kuulemma röttelötalot ja navetatkin on jo varattu!

        Ne Naxoksen puutarhat on kyllä upeita! vastaavia en ole nähnyt missään muualla.. niin kauniita ja kukat ( appelsiinipuut) tuoksuu ihanille. Harmi vaan, että ne on ympäröity muureilla, kovasti on aina tehnyt mieli mennä sinne vain kävelemään ja katselemaan mutten ole uskaltautunut "yksityisalueelle" (joissain on vahtikoiriakin). Sisilialaisille puutarhat taitaa olla sellainen vetäytymis/rauhoittumispaikka, jossa saa olla yksin ja touhuta, siksi kai ne on muureilla ympäröity, mutta samalla ulkopuoliet eivät myöskään tiedä mitä kaikkea siellä voi olla. Esim. itse luulin aikoinaan ettei naxoksessa ole missään uima-altaita, myöhemmin ymmärsin että ne on niissä puutarhoissa ja pihoilla piilossa...

        Italiassa muuten talon/asunnon vuokraaminen voi olla vähän monimutkaista tai sitten ei. On paljon sellaisia vanhoja ihmisiä jotka haluavat vuokrata talojaan mutta eivät sitten kumminkaan raaski ja valikoivat vuokraajan tai ostajan hirveän tarkkaan ja käyvät siellä kyläilemässä, jakamassa neuvoja jne. Sitten on myös sellaisia vuokrasopimuksia, että jos vuokraa vaikka 30vuodeksi, useimmiten se voi muuttua vaikka 60vuodeksi! sillä omistaja ei pysty "ajamaan pois". Laki on aika erilainen siis!
        sitten olen kuullut sellaisestakin, että esim. vanhaa navettaa ei ole saanut purkaa vaan kunnostaa se taloksi..


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Vähän kyllä ihmettelen, kun tuolta senoriitan sivulta on hävinnyt se vieraskirja. Kirjoitin sinne siitä Ignaziosta jonka hänkin tuntee ja olisin kysellyt, vieläkö hän pitää yhteyttä. Aika paljon kyllä ihmettelin kun huomasin saman miehen kuvan täällä netissä, en tiennyt että hän tuntee muitakin suomalaisia heh. Kumminkin senoriitta näyttää olevan päivittänyt sivujaan juuri tänään...

        Hei! Huomasin saman. Ei ole ollut vieraskirjaa pariin kolmeen päivään. Olisin myös käynyt katsomassa onko tullut uusia kirjoituksia. Itse sinne myös kerran kävin kirjoittamassa terveiseni senoriitalle. Outo juttu. Toivottavasti se pian palaa paikalleen. T. Naxos -fani sempre


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Ne Naxoksen puutarhat on kyllä upeita! vastaavia en ole nähnyt missään muualla.. niin kauniita ja kukat ( appelsiinipuut) tuoksuu ihanille. Harmi vaan, että ne on ympäröity muureilla, kovasti on aina tehnyt mieli mennä sinne vain kävelemään ja katselemaan mutten ole uskaltautunut "yksityisalueelle" (joissain on vahtikoiriakin). Sisilialaisille puutarhat taitaa olla sellainen vetäytymis/rauhoittumispaikka, jossa saa olla yksin ja touhuta, siksi kai ne on muureilla ympäröity, mutta samalla ulkopuoliet eivät myöskään tiedä mitä kaikkea siellä voi olla. Esim. itse luulin aikoinaan ettei naxoksessa ole missään uima-altaita, myöhemmin ymmärsin että ne on niissä puutarhoissa ja pihoilla piilossa...

        Italiassa muuten talon/asunnon vuokraaminen voi olla vähän monimutkaista tai sitten ei. On paljon sellaisia vanhoja ihmisiä jotka haluavat vuokrata talojaan mutta eivät sitten kumminkaan raaski ja valikoivat vuokraajan tai ostajan hirveän tarkkaan ja käyvät siellä kyläilemässä, jakamassa neuvoja jne. Sitten on myös sellaisia vuokrasopimuksia, että jos vuokraa vaikka 30vuodeksi, useimmiten se voi muuttua vaikka 60vuodeksi! sillä omistaja ei pysty "ajamaan pois". Laki on aika erilainen siis!
        sitten olen kuullut sellaisestakin, että esim. vanhaa navettaa ei ole saanut purkaa vaan kunnostaa se taloksi..

        Hei! Taas tämä sivusto temppuilee. Meneeköhän taas pian pariksi päiväksi kiinni? Toivottavasti ei! Laitoin juuri tuon viestin tuosta senoriittan vieraskirjasta. Luulin, ettei se tullut tänne, kun tuli teksti koneelle. Että on tilapäisesti kiinni tai ruuhkautunut... Toivottavasti nyt vaan toimii. Juu, ne puutarhat on kyllä niin ihania, että pitäisi saada sellainen itselle. Siinä Sant Antonion edessä (kun lähdetään rannalle päin) oli myynnissä se sitruuna/oliivilehto! Mikä on sen muurin/aidan ympäröimä. Arvaa vaan olisinko sen halunnut? Mikä sitten mahtaa olla hinta sellaisella? Jos joku tietää nyt enemmän Naxosin lähialueiden talojen hinnoista niin kirjoittakaa tänne! Netissä oli yksi talo myynnissä ja hintaa oli vain 1500000! Ja aikamoisia röttelöitä on sitten myös myynnissä ja kauhealla hinnalla. Eiköhän hommata porukalla joku pikku talo sieltä. Missä olisi muutama sitruunapuu... :), heh. T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Taas tämä sivusto temppuilee. Meneeköhän taas pian pariksi päiväksi kiinni? Toivottavasti ei! Laitoin juuri tuon viestin tuosta senoriittan vieraskirjasta. Luulin, ettei se tullut tänne, kun tuli teksti koneelle. Että on tilapäisesti kiinni tai ruuhkautunut... Toivottavasti nyt vaan toimii. Juu, ne puutarhat on kyllä niin ihania, että pitäisi saada sellainen itselle. Siinä Sant Antonion edessä (kun lähdetään rannalle päin) oli myynnissä se sitruuna/oliivilehto! Mikä on sen muurin/aidan ympäröimä. Arvaa vaan olisinko sen halunnut? Mikä sitten mahtaa olla hinta sellaisella? Jos joku tietää nyt enemmän Naxosin lähialueiden talojen hinnoista niin kirjoittakaa tänne! Netissä oli yksi talo myynnissä ja hintaa oli vain 1500000! Ja aikamoisia röttelöitä on sitten myös myynnissä ja kauhealla hinnalla. Eiköhän hommata porukalla joku pikku talo sieltä. Missä olisi muutama sitruunapuu... :), heh. T. Naxos -fani sempre

        Löysin vähän jotain hintoja.. Esim. asunto Messinasta (yhden huoneen asunto) maksaisi 200 euroa kuussa, kahden tai kolmen huoneen asunto voi olla 700euroa, Taorminassa ja Naxoksessa hinnat on sitten selvästi kalliimpia...
        Myös esim. pikkukylistä voi löytää halvemmalla taloja, siellä missä on turistit on myös kalliimpaa valitettavasti.

        Messinasta muuten menee laivoja Calabriaan 30minuutin välein ja kestää vain 40minuuttia matka! eli Italiassa voi käydä samalla reissulla jos tahtoo.

        Naxosfani tietäisikö se sinun sisilialainen ystäväsi niistä naxoksen asuntojen tai talojen hintoja vähän paremmin?? sinähän voisit kysyä niistä häneltä :)


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Löysin vähän jotain hintoja.. Esim. asunto Messinasta (yhden huoneen asunto) maksaisi 200 euroa kuussa, kahden tai kolmen huoneen asunto voi olla 700euroa, Taorminassa ja Naxoksessa hinnat on sitten selvästi kalliimpia...
        Myös esim. pikkukylistä voi löytää halvemmalla taloja, siellä missä on turistit on myös kalliimpaa valitettavasti.

        Messinasta muuten menee laivoja Calabriaan 30minuutin välein ja kestää vain 40minuuttia matka! eli Italiassa voi käydä samalla reissulla jos tahtoo.

        Naxosfani tietäisikö se sinun sisilialainen ystäväsi niistä naxoksen asuntojen tai talojen hintoja vähän paremmin?? sinähän voisit kysyä niistä häneltä :)

        Hei! Kysyin talojen hinnoista Francolta aikaisemmin. Mutta en saanut siihen mitään vastausta. Pitää ottaa asia puheeksi, kun ja jos nyt sinne huhtikuussa pääsen. Hinnat tuntuu olevan tosi pilvissä. Mutta luulisi, että jonkun pienen voisi löytää halvemmalla. Ja tietysti vähän syrjemmästä löytyy halvempia. Joskus voi käydä tuuri? Francon äiti asuu kävelymatkan päässä rannalta (ehkä 1km) sellaisessa vanhassa talossa jossa on pari huonetta ja keittiö. En usko, että nekään talot nyt ihan hirveän kalliita olisi. Mutta en tiedä. Kysyin Francolta juuri sen talon kaltaisten hintoja. En tiedä miksi ei vastannut... Hirveän kaukaa en kuitenkaan asuntoa haluaisi. Sitten pitäisi jo olla auto käytössä... Ehkä siellä Etnan rinteellä voi olla halpoja paikkoja. Mutta sitten, kun Etna purkautuu voi olla huono homma :). Jollakin suomalaisella oli talo myynnissä muistaakseni 20km Taorminasta. Hinta oli 350000e ja talo 120m. No tämä on nyt vielä haaveilun asteella, mutta ihanaa olisi omistaa pieni asunto sieltä. Olen kyllä lukenut jostakin lehdestä suomalaisesta pariskunnasta joka osti Sisiliasta asunnon. Muistaakseni meni 8kk, että sai talon omiin nimiin. En tiedä millainen prosessi se sitten kokonaisuudessaan on. Mutta haaveita pitää olla! Nyt pitää lopetella, Italian tunnit odottaa. Palataan. T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Kysyin talojen hinnoista Francolta aikaisemmin. Mutta en saanut siihen mitään vastausta. Pitää ottaa asia puheeksi, kun ja jos nyt sinne huhtikuussa pääsen. Hinnat tuntuu olevan tosi pilvissä. Mutta luulisi, että jonkun pienen voisi löytää halvemmalla. Ja tietysti vähän syrjemmästä löytyy halvempia. Joskus voi käydä tuuri? Francon äiti asuu kävelymatkan päässä rannalta (ehkä 1km) sellaisessa vanhassa talossa jossa on pari huonetta ja keittiö. En usko, että nekään talot nyt ihan hirveän kalliita olisi. Mutta en tiedä. Kysyin Francolta juuri sen talon kaltaisten hintoja. En tiedä miksi ei vastannut... Hirveän kaukaa en kuitenkaan asuntoa haluaisi. Sitten pitäisi jo olla auto käytössä... Ehkä siellä Etnan rinteellä voi olla halpoja paikkoja. Mutta sitten, kun Etna purkautuu voi olla huono homma :). Jollakin suomalaisella oli talo myynnissä muistaakseni 20km Taorminasta. Hinta oli 350000e ja talo 120m. No tämä on nyt vielä haaveilun asteella, mutta ihanaa olisi omistaa pieni asunto sieltä. Olen kyllä lukenut jostakin lehdestä suomalaisesta pariskunnasta joka osti Sisiliasta asunnon. Muistaakseni meni 8kk, että sai talon omiin nimiin. En tiedä millainen prosessi se sitten kokonaisuudessaan on. Mutta haaveita pitää olla! Nyt pitää lopetella, Italian tunnit odottaa. Palataan. T. Naxos -fani sempre

        Netistäkin varmaan löytyy niitä talojen ja asuntojen hintoja, pitää katsoa mitä löytyy! mielestäni esim. 200€ asunnosta on aika halpa, mutta ei tosiaan tiedä että millaisia "rotanloukkuja" esim. yksiöt siellä on. Nizzassa oli ainakin ihan hirveä se asunto jota vuokrasimme viime kuussa ja se oli italialaisessa korttelissa :D
        voin sitten tänne laittaa jos löytyy jotain hintoja..

        Ehkä se viesti ei sitten mennyt perille jos ei vastannut?
        Itse en kyllä uskaltaisi asua etnan rinteellä, hui! siellä kun on laavavirtojen lisäksi maanjäristyksiä ja mahdollisia kivivyöryjäkin.. eikös siellä etnan purkauksesta syntyneessä laaksossa ennassa(?) voisi ehkä olla myös vähän halvempia, sehän kumminkin on aika lähellä taorminaa :)

        barcellonassa ja milazzossa on varmasti myös edullisempaa, koska kun ajoin siitä junalla ohi niin siellä oli monia sellaisia "kerrostaloja" kuin sant antonio! eikä mitään hotelleja, eli paikallisten koteja vaan.. Sieltä pääsee nopeasti naxokseenkin, Messinan kohdalla pitää vain vaihtaa junaa. Siellä oli myös niitä ihanan näköisiä autioita hiekkarantoja joissa ei ollut yhtään turisteja ja teki mieli rynnätä sinne suoraan junasta. Sisiliassa on muuten myös Nizza niminen paikka jossa näyttää olevan hieno hiekkaranta (taitaa olla parempi kuin ranskan nizza!)

        Ne markkinat on muuten senkin takia kivat, kun siellä on aina vaihtuvaa tavaraa. Ostin sieltä esim. suklaasaippuan viimeksi.


      • matkailija1
        matkailija1 kirjoitti:

        Netistäkin varmaan löytyy niitä talojen ja asuntojen hintoja, pitää katsoa mitä löytyy! mielestäni esim. 200€ asunnosta on aika halpa, mutta ei tosiaan tiedä että millaisia "rotanloukkuja" esim. yksiöt siellä on. Nizzassa oli ainakin ihan hirveä se asunto jota vuokrasimme viime kuussa ja se oli italialaisessa korttelissa :D
        voin sitten tänne laittaa jos löytyy jotain hintoja..

        Ehkä se viesti ei sitten mennyt perille jos ei vastannut?
        Itse en kyllä uskaltaisi asua etnan rinteellä, hui! siellä kun on laavavirtojen lisäksi maanjäristyksiä ja mahdollisia kivivyöryjäkin.. eikös siellä etnan purkauksesta syntyneessä laaksossa ennassa(?) voisi ehkä olla myös vähän halvempia, sehän kumminkin on aika lähellä taorminaa :)

        barcellonassa ja milazzossa on varmasti myös edullisempaa, koska kun ajoin siitä junalla ohi niin siellä oli monia sellaisia "kerrostaloja" kuin sant antonio! eikä mitään hotelleja, eli paikallisten koteja vaan.. Sieltä pääsee nopeasti naxokseenkin, Messinan kohdalla pitää vain vaihtaa junaa. Siellä oli myös niitä ihanan näköisiä autioita hiekkarantoja joissa ei ollut yhtään turisteja ja teki mieli rynnätä sinne suoraan junasta. Sisiliassa on muuten myös Nizza niminen paikka jossa näyttää olevan hieno hiekkaranta (taitaa olla parempi kuin ranskan nizza!)

        Ne markkinat on muuten senkin takia kivat, kun siellä on aina vaihtuvaa tavaraa. Ostin sieltä esim. suklaasaippuan viimeksi.

        http://www.affitto.it/vendita/case-GIARDINI-NAXOS (ME)-cercocasa-vendita-appartamenti-Giardini-naxos.htm#java

        katsopas tuo sivu! eikös vendita tarkoita "osta"? ja affittasi vuokraa? tuolla olisi siis ilmeisesti myynnissä kaksi asuntoa naxoksesta.. Alemmassa, naxoksen keskustassa sijaitseva asunto maksaisi 60.000€ vieläpä lähellä merta. Terassi siellä ilmeisesti olisi muttei parveketta.

        Oletko käynyt Castelmolassa siellä ihan ylhäällä? sieltä olisi myös myynnissä yksi asunto, hintaa ei mainita.

        Myytäviä taloja en tuolta sivulta ainakaan naxoksesta tai messinasta löytänyt, varmaan menneet jo..

        Paikan päällä on muuten helpompi löytää asuntoja ja taloja! siellä naxoksen sivukujilla kävellessä näkyi yllättävän paljon vuokrattavia ja myytäviä liiketiloja ja asuntoja!

        http://www.messina.cazar.it/annunci_giardini-naxos.php?cPath=33&osCsidME=9a004dd191c62cba5df1e6eec8a9df19


        Löysin vielä tuollaisen sivun jossa myynnissä Naxoksen taloja, 79000€ näyttäisi olevan halvin ja siinä on myös terassi! Tuolla sivulla on myös 11 muuta naxoksen asuntoa.


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Talo tai asunto olisi tosiaan siinäkin mielessä hyvä, että sitä voisi sitten vuokrata "kalliilla" vaikka kesällä jos ei itse olisi siellä :)

        homeliday.com sivulta voi muuten vuokrata loma-asuntoja ja taloja! sen kauttaa itsekin olin kerran Naxoksessa asunnossa lomalla..
        Vähän sivummalla naxoksesta varmasti löytyy myös edullisempia (mutta myös huonokuntoisempia?) taloja, niitähän voi sitten kunnostaa halutessaan.
        Sisilia ei vielä ole niin "täynnä turisteja" että varmasti jostain sieltä löytyy edullinen asunto tai talo, toisin kuin Toscana jossa kuulemma röttelötalot ja navetatkin on jo varattu!

        Hei! Nuo talot eivät olleet kyllä kalliita. 60.000e on vielä ihan ok. Voisi jopa ajatella. Mutta ne mitä minä olen löytänyt on ollut kyllä ihan ufohinnoilla myynnissä... Paras, kun on itse paikanpäällä sitten, kun talon tosiaan haluaa ostaa. Voi sitten kierrellä. Tuo 60.000e:n asunto on kyllä varmasti hyvässä paikassa. Täytyy olla ihan rantakadun tuntumassa. Kiva, kun sinä viitsit etsiä nuo talot tänne, kiitos! Mukava katsella ja hyvä tietää, että taloja on myynnissä myös noin lähellä rantaa. Luulin, että rannan läheltä taloja on vaikea saada. Että harvemmin niistä kukaan haluaa luopua... Voi tietysti olla, että niitä harvoin onkin tarjolla. Nyt olisi tilaisuus? Pitäisi ostaa siskon kanssa puoliksi? Kyllä varmasti moni haluaisi vuokrata taloa joka on niin lähellä rantaa? Ja siinä taisi kyllä lukea, että on hyvässä kunnossa. No mietitään asiaa. Ja toivottavasti 3 viikon päästä saadaan kävellä jo rannalla. Jos vaikka kävisi taloa katsomassa. Ellei ole jo myyty. Vaikka ihan vaan mielenkiinnosta. Sitten tietäisi mikä on kunto. Hinta/laatu suhde. Onko sinulla mahdollisuuksia lähteä Naxosiin silloin 20.4? Jos saa tosi äkäisen lähdön? Kun lähdin tyttäreni kanssa silloin keväällä varasin matkan perjantaina ja lähtö oli sunnuntaina. Se oli kyllä äkkilähtö sanan varsinaisessa merkityksessä. Tuli tosiaan kiire. Mutta eipä tarvinut odotella matkaa montaa kuukautta :). Palattan taas. T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Nuo talot eivät olleet kyllä kalliita. 60.000e on vielä ihan ok. Voisi jopa ajatella. Mutta ne mitä minä olen löytänyt on ollut kyllä ihan ufohinnoilla myynnissä... Paras, kun on itse paikanpäällä sitten, kun talon tosiaan haluaa ostaa. Voi sitten kierrellä. Tuo 60.000e:n asunto on kyllä varmasti hyvässä paikassa. Täytyy olla ihan rantakadun tuntumassa. Kiva, kun sinä viitsit etsiä nuo talot tänne, kiitos! Mukava katsella ja hyvä tietää, että taloja on myynnissä myös noin lähellä rantaa. Luulin, että rannan läheltä taloja on vaikea saada. Että harvemmin niistä kukaan haluaa luopua... Voi tietysti olla, että niitä harvoin onkin tarjolla. Nyt olisi tilaisuus? Pitäisi ostaa siskon kanssa puoliksi? Kyllä varmasti moni haluaisi vuokrata taloa joka on niin lähellä rantaa? Ja siinä taisi kyllä lukea, että on hyvässä kunnossa. No mietitään asiaa. Ja toivottavasti 3 viikon päästä saadaan kävellä jo rannalla. Jos vaikka kävisi taloa katsomassa. Ellei ole jo myyty. Vaikka ihan vaan mielenkiinnosta. Sitten tietäisi mikä on kunto. Hinta/laatu suhde. Onko sinulla mahdollisuuksia lähteä Naxosiin silloin 20.4? Jos saa tosi äkäisen lähdön? Kun lähdin tyttäreni kanssa silloin keväällä varasin matkan perjantaina ja lähtö oli sunnuntaina. Se oli kyllä äkkilähtö sanan varsinaisessa merkityksessä. Tuli tosiaan kiire. Mutta eipä tarvinut odotella matkaa montaa kuukautta :). Palattan taas. T. Naxos -fani sempre

        Kuvaahan siitä talosta ei tainnut olla, mutta kuulostaa kyllä ihanalta kun on terassi ja meren lähellä! ja ei niitä paljoa taida naxoksesta olla myynnissä ainakaan meren läheltä..

        Huhtikuu on vähän liian aikaista, ellei sitten tosiaan saa halvan äkkilähdön. Isovanhempani olivat joskus sellaisella matkalla, että saivat tietää äkkilähdöstä illalla ja aamulla oli lähtö, heh!


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Nuo talot eivät olleet kyllä kalliita. 60.000e on vielä ihan ok. Voisi jopa ajatella. Mutta ne mitä minä olen löytänyt on ollut kyllä ihan ufohinnoilla myynnissä... Paras, kun on itse paikanpäällä sitten, kun talon tosiaan haluaa ostaa. Voi sitten kierrellä. Tuo 60.000e:n asunto on kyllä varmasti hyvässä paikassa. Täytyy olla ihan rantakadun tuntumassa. Kiva, kun sinä viitsit etsiä nuo talot tänne, kiitos! Mukava katsella ja hyvä tietää, että taloja on myynnissä myös noin lähellä rantaa. Luulin, että rannan läheltä taloja on vaikea saada. Että harvemmin niistä kukaan haluaa luopua... Voi tietysti olla, että niitä harvoin onkin tarjolla. Nyt olisi tilaisuus? Pitäisi ostaa siskon kanssa puoliksi? Kyllä varmasti moni haluaisi vuokrata taloa joka on niin lähellä rantaa? Ja siinä taisi kyllä lukea, että on hyvässä kunnossa. No mietitään asiaa. Ja toivottavasti 3 viikon päästä saadaan kävellä jo rannalla. Jos vaikka kävisi taloa katsomassa. Ellei ole jo myyty. Vaikka ihan vaan mielenkiinnosta. Sitten tietäisi mikä on kunto. Hinta/laatu suhde. Onko sinulla mahdollisuuksia lähteä Naxosiin silloin 20.4? Jos saa tosi äkäisen lähdön? Kun lähdin tyttäreni kanssa silloin keväällä varasin matkan perjantaina ja lähtö oli sunnuntaina. Se oli kyllä äkkilähtö sanan varsinaisessa merkityksessä. Tuli tosiaan kiire. Mutta eipä tarvinut odotella matkaa montaa kuukautta :). Palattan taas. T. Naxos -fani sempre

        Löysin netistä sellaisen sivun, jossa tarjotaan ilmaisia majoituspaikkoja pariksi päiväksi sisiliastakin!

        http://suomi.hospitalityclub.org/indexfin.htm

        siellä on taormina-naxoksesta 7! messinasta 28, palermosta 336, catania 189

        siinä on siis ideana tutustua erilaisiin kulttuureihin ja majoitus on ilmaista (voi sitten olla "minkälaisista" paikoista vaan). Eri asia sitten, uskaltaako tuollaiselle matkalle lähteä, mutta ajattelin ehdottaa siskolleni, hän varmaan ainakin innostuu kerta ilmainen majoitus olisi... Tuolta sivuilta voi kyllä lukea kokemuksiakin, näkee käyttäjien profiilit jne.


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Kuvaahan siitä talosta ei tainnut olla, mutta kuulostaa kyllä ihanalta kun on terassi ja meren lähellä! ja ei niitä paljoa taida naxoksesta olla myynnissä ainakaan meren läheltä..

        Huhtikuu on vähän liian aikaista, ellei sitten tosiaan saa halvan äkkilähdön. Isovanhempani olivat joskus sellaisella matkalla, että saivat tietää äkkilähdöstä illalla ja aamulla oli lähtö, heh!

        Hei! Joo, tuollainen äkkilähtö (kuin isovanhemmillasi oli) olisi jo aikasmoinen. Nopeat liikkeet ovat näyttäviä. Joskus pitää todella toimia nopeasti. Ja jos halvalla pääsee niin silloin liikutaan. Sain keväällä tyttäreni kanssa matkat niin halvalla, että vieläkin hymyilyttää :). Ja sitten syksyllä vaan pelkät lennot. Se on kyllä helppoa, kun asuu Hesassa. Voi ottaa äkkilähtöjä eikä tarvitse ajaa montaa tuntia kentälle. Kerran olen lähtenyt Jyväskylästä lennolle. Ja tietysti silloin kone oli 4 tuntia myöhässä. Sama aika yleensä menee Jkl-Helsinki välillä linja-autossa. Nyt sitten piti odottaa kuitenkin kentällä. Ja joo siitä talosta ei ollut kuvaa, mutta sellainen piirros versio oli. Ja se kyllä näytti ihan uudelta talolta. Ja nyt muuten just tuli mieleen, että Franco rakentaa siellä jotakin taloa! Tänään juuri soitti ja pyysi, että veisin hänelle Suomalaiset turvajalkineet. Kun menen sinne... Ei se varmaan tämä talo ole, mutta joku kuitenkin. Huhtikuussa jo varmasti Naxosissa kukat kukkii kovasti? Ainakin aurinko paistaa :). T. Naxos -fani sempre


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Talo tai asunto olisi tosiaan siinäkin mielessä hyvä, että sitä voisi sitten vuokrata "kalliilla" vaikka kesällä jos ei itse olisi siellä :)

        homeliday.com sivulta voi muuten vuokrata loma-asuntoja ja taloja! sen kauttaa itsekin olin kerran Naxoksessa asunnossa lomalla..
        Vähän sivummalla naxoksesta varmasti löytyy myös edullisempia (mutta myös huonokuntoisempia?) taloja, niitähän voi sitten kunnostaa halutessaan.
        Sisilia ei vielä ole niin "täynnä turisteja" että varmasti jostain sieltä löytyy edullinen asunto tai talo, toisin kuin Toscana jossa kuulemma röttelötalot ja navetatkin on jo varattu!

        Hei matkailija! Kirjauduitko sinne sivulle? Jos kirjautuu niin sitten näkee niitä paikkoja? Aika mielenkiintoinen juttu. Sisiliassa on kyllä niin ystävällisiä ihmisiä, että voisi hyvinkin onnistua tuo. Ja itse ei tarvitse majoittaa ketään kotiinsa. Aika jännä. Kiva idea. Varmasti monet käyttävät tälläisiä "palveluita". Varmasti nuoret etupäässä. Jos jollain kokemuksia tälläisestä matkailusta niin kertokaa! Enpä olisi tästäkään ideasta tiennyt ilman tätä palstaa. Aina täällä jotakin uutta on. Että ei jauheta aina vaan samaa. Eikä vaan vaahdota Naxosin rannasta, heh. T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei matkailija! Kirjauduitko sinne sivulle? Jos kirjautuu niin sitten näkee niitä paikkoja? Aika mielenkiintoinen juttu. Sisiliassa on kyllä niin ystävällisiä ihmisiä, että voisi hyvinkin onnistua tuo. Ja itse ei tarvitse majoittaa ketään kotiinsa. Aika jännä. Kiva idea. Varmasti monet käyttävät tälläisiä "palveluita". Varmasti nuoret etupäässä. Jos jollain kokemuksia tälläisestä matkailusta niin kertokaa! Enpä olisi tästäkään ideasta tiennyt ilman tätä palstaa. Aina täällä jotakin uutta on. Että ei jauheta aina vaan samaa. Eikä vaan vaahdota Naxosin rannasta, heh. T. Naxos -fani sempre

        En ole kokeillut tai kirjautunut tuonne hospitalityclubiin mutta luin joskus että joku oli ollut Kreikassa (ainakin 3kuukautta!) ystävällisten ihmisten kotona. Onhan se aika erikoinen systeemi, siskoni voisi ehkä tykätä siitä.

        Mutta eikös se talon kuva ole kait niissä kaikissa se sama? tai sitten tarkoitat eri kuvaa.

        Omasta mielestäni toukokuussa sisiliassa on jo ihan kesä, mutta varmaan huhtikuussakin!


      • Naxos -fani sempre
        matkailija1 kirjoitti:

        Ne Naxoksen puutarhat on kyllä upeita! vastaavia en ole nähnyt missään muualla.. niin kauniita ja kukat ( appelsiinipuut) tuoksuu ihanille. Harmi vaan, että ne on ympäröity muureilla, kovasti on aina tehnyt mieli mennä sinne vain kävelemään ja katselemaan mutten ole uskaltautunut "yksityisalueelle" (joissain on vahtikoiriakin). Sisilialaisille puutarhat taitaa olla sellainen vetäytymis/rauhoittumispaikka, jossa saa olla yksin ja touhuta, siksi kai ne on muureilla ympäröity, mutta samalla ulkopuoliet eivät myöskään tiedä mitä kaikkea siellä voi olla. Esim. itse luulin aikoinaan ettei naxoksessa ole missään uima-altaita, myöhemmin ymmärsin että ne on niissä puutarhoissa ja pihoilla piilossa...

        Italiassa muuten talon/asunnon vuokraaminen voi olla vähän monimutkaista tai sitten ei. On paljon sellaisia vanhoja ihmisiä jotka haluavat vuokrata talojaan mutta eivät sitten kumminkaan raaski ja valikoivat vuokraajan tai ostajan hirveän tarkkaan ja käyvät siellä kyläilemässä, jakamassa neuvoja jne. Sitten on myös sellaisia vuokrasopimuksia, että jos vuokraa vaikka 30vuodeksi, useimmiten se voi muuttua vaikka 60vuodeksi! sillä omistaja ei pysty "ajamaan pois". Laki on aika erilainen siis!
        sitten olen kuullut sellaisestakin, että esim. vanhaa navettaa ei ole saanut purkaa vaan kunnostaa se taloksi..

        Hei! Ne kuvat on kyllä samat. Ilmeisesti kyseessä on uusi talo? Jossa paljon asuntoja. (molemmat asunnot samassa talossa varmaan). Kerrostalolta näyttää. Halpa on jos ihan uusi talo on! Olisi voinut luulla, että joku vanha talo maksaisi 60.000e. Ja vielä ihan rannan lähellä. Tai sitten ilmoituksesta puuttuu esim. ykkönen edestä? En nyt kyllä saa päähäni yhtään uutta tai uudehkoa taloa rannan lähellä. Ei ainakaan tuon kuvan näköisiä. T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        matkailija1 kirjoitti:

        Kuvaahan siitä talosta ei tainnut olla, mutta kuulostaa kyllä ihanalta kun on terassi ja meren lähellä! ja ei niitä paljoa taida naxoksesta olla myynnissä ainakaan meren läheltä..

        Huhtikuu on vähän liian aikaista, ellei sitten tosiaan saa halvan äkkilähdön. Isovanhempani olivat joskus sellaisella matkalla, että saivat tietää äkkilähdöstä illalla ja aamulla oli lähtö, heh!

        Se kuva taitaa olla kaikissa sama, eli siitä ei ole laitettu juuri sen talon kuvaa niin kaikkiin tulee se uuden kerrostalon näköisen talon kuva, luulisin. Juu ei siitä sitten tiedä miten vanha on ja onko hyväkuntoinen.

        Siskoni vuokrasi yhtä asuntoa naxoksesta viimeksi ja siinä oli kiva terassi (ei nyt mitään kasveja mutta sellaisella "korokkeella" se terassi oli ja siinä oli myös sellainen portti mikä piti avaimella avata ennen kuin pääsi sisään!) siskoni lukitsi usein kaikki ikkunat niillä puusälekaihtimilla, mutta naapuri piti ovet yötä päivää auki verho vain edessä. Kerran en päässyt sisään (porttikin kiinni), niin piti nousta siihen korokkeella ja koputtaa ovea sellaisella ylhäällä roikkuvalla puunpalalla, heh mahtoi ihmetellä yksi ohitse kävellyt turisti! Kuvitteli varmaan että Sisiliassa on sellainen ovenkoputustapa aina!
        sekin asunto oli hyvässä paikassa sillä sieltä pääsi joko talojen välistä sivukujille tai suoraan rannalle...

        Toisen kerran ollessani lomalla siellä (toisessa, samojen omistajien) asunnossa se oli jonkin hotellin vieressä ja siinä oli myös sellainen portti ja se summerisysteemi. Heh oli kyllä vähän inhottavaa kun lapset koko ajan painoivat sitä kovaäänistä summeria, sitten "puhelin soi" ja piti painaa nappia että kaikki portit ja ovet aukesivat!
        siellä talossa oli sellainen sortumaisillaan oleva kellari jossa oli varoitus "pericoloso" mutta jotenkin en muistanut sitä ja sinne ikään kuin automaattisesti käveli kun oli alhaalla.. Siellä asunnossa myös yhdestä kohtaa kuului naapurien äänet ja lattia liikkui!


      • matkailija1
        matkailija1 kirjoitti:

        Se kuva taitaa olla kaikissa sama, eli siitä ei ole laitettu juuri sen talon kuvaa niin kaikkiin tulee se uuden kerrostalon näköisen talon kuva, luulisin. Juu ei siitä sitten tiedä miten vanha on ja onko hyväkuntoinen.

        Siskoni vuokrasi yhtä asuntoa naxoksesta viimeksi ja siinä oli kiva terassi (ei nyt mitään kasveja mutta sellaisella "korokkeella" se terassi oli ja siinä oli myös sellainen portti mikä piti avaimella avata ennen kuin pääsi sisään!) siskoni lukitsi usein kaikki ikkunat niillä puusälekaihtimilla, mutta naapuri piti ovet yötä päivää auki verho vain edessä. Kerran en päässyt sisään (porttikin kiinni), niin piti nousta siihen korokkeella ja koputtaa ovea sellaisella ylhäällä roikkuvalla puunpalalla, heh mahtoi ihmetellä yksi ohitse kävellyt turisti! Kuvitteli varmaan että Sisiliassa on sellainen ovenkoputustapa aina!
        sekin asunto oli hyvässä paikassa sillä sieltä pääsi joko talojen välistä sivukujille tai suoraan rannalle...

        Toisen kerran ollessani lomalla siellä (toisessa, samojen omistajien) asunnossa se oli jonkin hotellin vieressä ja siinä oli myös sellainen portti ja se summerisysteemi. Heh oli kyllä vähän inhottavaa kun lapset koko ajan painoivat sitä kovaäänistä summeria, sitten "puhelin soi" ja piti painaa nappia että kaikki portit ja ovet aukesivat!
        siellä talossa oli sellainen sortumaisillaan oleva kellari jossa oli varoitus "pericoloso" mutta jotenkin en muistanut sitä ja sinne ikään kuin automaattisesti käveli kun oli alhaalla.. Siellä asunnossa myös yhdestä kohtaa kuului naapurien äänet ja lattia liikkui!

        Oletko maistanut kastanjoita naxoksessa?
        olet varmaan huomannut kun aina iltapäivällä siellä on sellainen pieni auto, miehiä ja grilli kadulla, savu ja tuoksu leviää siellä aika pitkälle ja ohiajavat pysähtyvät mopoilla siihen heti. Grillaavat joskus ihan keskellä katuakin niitä kastanjoita heh! en aikaisemmin tiennyt mitä ne oli ja menin pois, mutta aika monet paikalliset kokoontuvat sinne. No viime kerralla sain maistaa niitä, siinä töissä ollut mies kysyi vaan "kastanja?" ja antoi maistettaviksi niitä! mielestäni ne maistui ihan perunalle. Mutta onhan niitä vaikka minkälaisia mm. sokeroituja. Siskoni lähetti pojalleen postissa sokeroituja kastanjoita kun oli helmikuussa sisiliassa.

        Oletko syönyt pizzaa naxoksessa? minä olen muutamia kertoja tilannut pitsan ravintolassa, mutta enää en kun sain aina palaneita. Oikeastaan en ottanut niitä menu-listan pitsoja vaan pyysin niihin esim. herkkusieniä jotka olivat sitten palaneet ihan mustiksi... Tilasin viimeksi myös tomaattisalaatin eikä siihen sisältynyt mitään muuta kuin halkaistuja tomaatinpaloja, vähän ihmettelin sitä salaattia, luulin siihen kuuluvan muutakin. Mutta spaghetti on aina ollut siellä todella hyvää!

        Entä oletko käynyt niissä pienissä leipomoissa? muistaakseni ne olivat auki silloinkin joskus kun kävelin siellä yksin siestan aikaan, kaikki mitkä oli auki piti katsoa läpi.. Niissä olisi ollut paljon marsipaanileivoksia.


      • Naxos -fani sempre
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Taas tämä sivusto temppuilee. Meneeköhän taas pian pariksi päiväksi kiinni? Toivottavasti ei! Laitoin juuri tuon viestin tuosta senoriittan vieraskirjasta. Luulin, ettei se tullut tänne, kun tuli teksti koneelle. Että on tilapäisesti kiinni tai ruuhkautunut... Toivottavasti nyt vaan toimii. Juu, ne puutarhat on kyllä niin ihania, että pitäisi saada sellainen itselle. Siinä Sant Antonion edessä (kun lähdetään rannalle päin) oli myynnissä se sitruuna/oliivilehto! Mikä on sen muurin/aidan ympäröimä. Arvaa vaan olisinko sen halunnut? Mikä sitten mahtaa olla hinta sellaisella? Jos joku tietää nyt enemmän Naxosin lähialueiden talojen hinnoista niin kirjoittakaa tänne! Netissä oli yksi talo myynnissä ja hintaa oli vain 1500000! Ja aikamoisia röttelöitä on sitten myös myynnissä ja kauhealla hinnalla. Eiköhän hommata porukalla joku pikku talo sieltä. Missä olisi muutama sitruunapuu... :), heh. T. Naxos -fani sempre

        Hei! Aloitin uuden Naxos ja Taormina 3 otsakkeen. Täällä on jo niin paljon tekstiä. Kävin katsomassa niitä taloja mitä tänne laitoit. Nyt vasta löysin ne kaikki. Ja siellä oli useita kuvia myös niistä, kivaa. Ja kartalta myös näki niiden sijainnit. (ei ihan kaikista kylläkään). T. Naxos -fani sempre


      • Naxos -fani sempre
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Juuri näin, Naxoseksen hiekka ihanaa, pehmeää, sileää siis mahtavaa.... Heh ja hee. T. Naxos -fani sempre

        Hei! Ei antanut taas kone laittaa viestiä. Yritin kirjoittaa, että nyt vasta löysin kaikki ne talot jotka tänne laitoit. Kiva katsella niitä ja kuviakin siellä oli. Nyt huomasin vasta tuo sinun kastanja viestin. En ole maistanut niitä koskaan. En ole edes nähnyt kenenkään myyvän niitä. Mutta niitä viikunoita sain tuoreena syödä siellä pollo paikassa. Joo, ruoka on kyllä siellä hyvää. Ja spaghetti tomaattikastikkeella, nam. Minä olen aina saanut tosi hyvää pizzaa myös. Mutta jotkut Sant Antoniossa olleet suomalaiset olivat saaneet jossakin palanutta pizzaa. Se ei kyllä hyvää ole tietenkään. Minä olen aina tilannut mozzarella salaatin. Siinä on ollut tomaattia, mozzarellaa, oliiveja ja vähän basilicaa. (sinä et taida oliiveista pitää?) Pizzaa olen tilannut tuolla Lido la romantrican rannan ravintolassa. Siinä ulkona paistavat sellaisessa kiviuunissa. Ja sitten siinä rantakadulla, aika alussa katua. (taisi olla segnoriitan sivulla kuvia samasta ravintolasta. Keltainen pöytäliina ja pizza siinä lautasella :).) Siellä ei siis ainakaan ole ollut palanutta pizzaa. Kerran tilasin miekkakalaa (10e) rantakadulla ja siitä en erikoisesti pitänyt. Olisi voinut olla parempaa hieman enemmän maustettuna. Ja hei, leipomoakaan en muista nähneeni. En ainakaan niitä marsipaaneja. Taorminassa kyllä. Palataan. T. Naxos -fani sempre


      • matkailija1
        Naxos -fani sempre kirjoitti:

        Hei! Ei antanut taas kone laittaa viestiä. Yritin kirjoittaa, että nyt vasta löysin kaikki ne talot jotka tänne laitoit. Kiva katsella niitä ja kuviakin siellä oli. Nyt huomasin vasta tuo sinun kastanja viestin. En ole maistanut niitä koskaan. En ole edes nähnyt kenenkään myyvän niitä. Mutta niitä viikunoita sain tuoreena syödä siellä pollo paikassa. Joo, ruoka on kyllä siellä hyvää. Ja spaghetti tomaattikastikkeella, nam. Minä olen aina saanut tosi hyvää pizzaa myös. Mutta jotkut Sant Antoniossa olleet suomalaiset olivat saaneet jossakin palanutta pizzaa. Se ei kyllä hyvää ole tietenkään. Minä olen aina tilannut mozzarella salaatin. Siinä on ollut tomaattia, mozzarellaa, oliiveja ja vähän basilicaa. (sinä et taida oliiveista pitää?) Pizzaa olen tilannut tuolla Lido la romantrican rannan ravintolassa. Siinä ulkona paistavat sellaisessa kiviuunissa. Ja sitten siinä rantakadulla, aika alussa katua. (taisi olla segnoriitan sivulla kuvia samasta ravintolasta. Keltainen pöytäliina ja pizza siinä lautasella :).) Siellä ei siis ainakaan ole ollut palanutta pizzaa. Kerran tilasin miekkakalaa (10e) rantakadulla ja siitä en erikoisesti pitänyt. Olisi voinut olla parempaa hieman enemmän maustettuna. Ja hei, leipomoakaan en muista nähneeni. En ainakaan niitä marsipaaneja. Taorminassa kyllä. Palataan. T. Naxos -fani sempre

        Niitä kastanjoita "grillataan" ja myydään kadun vieressä siellä pidemmällä jossa on lähellä mm. poliisiasema, elokuvateatteri, ne pesulan näköiset kaupat, kiinalaiset kaupat ja lähellä on myös jos kävelee sitä rantakatua pitkin sinne parakinnäköiseen Lido da Angelo ravintolan luo (on sellainen maisemaravintola josta näkee rannalle je merelle ja on siinä rannalla) muistaakseni siinä vieressä oli myös Lido da Europa tai jokin tuon niminen ravintola.
        Sellaisia valkoisia, kapeita parakkeja ne rakennukset on. En muista tarkkaa aikaa mutta ehkä joskus kello 17-19 välillä niitä paistettiin siellä ja tuoksu levisi pitkälle. Juu minä en ole oppinut oliiveita syömään, en vain pidä niistä.

        Spaghetti tomaattikastikkeella on ihan erinomaista, tekevätköhän ne sen tomaattikastikkeenkin itse? varmaan. Kävitkö sinäkin siinä ravintolassa jossa oli sellainen "möreä-ääninen" nainen töissä? siskoni lapsia huvitti sen naisen ääni, oli siellä muitakin kyllä töissä..

        Pieniä leipomokauppoja on naxoksessa aika paljon, ne on ihan pieniä ja sijaitsee niillä sivukujilla! useimmat niistäkin on siestan aikaan kiinni (ja illalla). Kävin myös yhdessä leipäkaupassa mutta jostain kumman syystä myyjä ei suostunut ymmärtämään edes italiaa vaan väkisin olisi halunnut laittaa kolme patonkia kahden sijaan..

        Näit varmaan markkinoilla niitä suolakaloja? itse en niistä tykkää yhtään.. Kuulemma norjalaiset ne sinne toivat ihan alunperin.


        Ne naxoksen rantavahdit on kyllä hauskoja! tulevat aina pilailemaan ja vitsailemaan meidän (minun ja siskon tytön) kanssa. Kerran yksi heistä (vanhin) uhkasi laittaa yhden kissan kattilaan ja paistaa, emme tietenkään uskoneet sitä heh. Toisen kerran me sitten uhkasimme ottaa ja viedä kissan hotelliin, johan loppui vitsailu!

        Kerran myös pelattiin siellä sitä rantalentopalloa (olet varmaan nähnyt sen verkon siinä kahvilan vieressä?) no jotkin kait calabrialaiset pojat olivat siinä pelaamassa eivätkä olisi päästäneet meitä siihen koko päivänä mutta otimme pallon ja menimme vain mukaan pelaamaan.. Meillä oli hirveän hauskaa kun ne pojat olivat niin huonoja ja laiskoja että pallo lensi koko ajan verkon yli kauas rannalle!
        ihme kyllä pojat eivät raivostuneet kun lopulta otimme pallon ja aloimme pelata sillä jalkapalloa siellä.. Lopulta sitten se sama rantavahti tuli kieltämään meitä pelaamasta, mutta emme uskoneet. No lopulta se poikajengi suuttui tai oli suuttuvinaan niin kovasti, että ottivat sieltä rannalta letkun ja suihkuttivat vettä aina kun yritimme tulla pelaamaan.. Siskon poikaakaan ei jätetty rauhaan joka tuli paikalle ihmettelemään mitä oli menossa vaikka ei tehnyt mitään sai vettä niskaan heh. Sitten kun siskoni tuli paikalle pojat käyttäytyivät taas ihan rauhallisesti, jostain kumman syystä luullaan aina että siskollani on siellä ainakin neljä lasta mukana vaikka oikeasti kaksi. Jotkin heistä olivat jopa aikeissa kivittää meitä mutta yksi älysi kieltää.. Siitä jäi kyllä hauska muisto. No lopulta patistin siskon tytön ostamaan oman pallon mutta ne samat pojat tulivat ottamaan sen ja viskasivat merelle. Joutui aika pitkän matkan uida että sai sen takaisin! pojat olisivat pallon mereen heiton jälkeen kuulemma uineet hakemaan sen takaisin jos olisi saaneet 5-10€!!! annoin yhdelle heistä euron jäätelöön mutta sitten yritti vaatia jo kahta euroa.. Että näin ne calabrialaiset eroaa sisilialaisista!
        kaiken lisäksi se sama poikajoukko aina kaduilla huuteli meidän nimiä ja tuli joskus kolmelta yöllä sant santonioon huutamaan meitä ja hakemaan discoon.. Mahtoi sant antonion omistaja ihmetellä heh

        Siskoni tyttö myös kiipesi sinne rantavalvojien "tähystystorniin" eivätkä vahdit sittenkään tulleet ajamaan pois! ja siskoni lapset menivät aina niihin valvojien tuoleihin istumaan kun eivät tienneet että ne oli erikseen valvojille. Myös siellä valvojien kopissa kävimme. Siskoni tyttö "lukitsi" sinne kissanpennun mutta se sama rantavahti tuli päästämään kissan heti pois. Nykyään ne kissat on jo isoja, toinen on sellainen kellertävä Misha-niminen ja ontuu yhtä jalkaa! en tiedä mitä sille on käynyt. Yksi mummo käy niitä ruokkimassa, on varmaan yhden rantavalvojan äiti.


    • matkailija1

      Oletko käynyt niissä pienissä paikallisten (ei turisti) putiikeissa siinä rantakadulla?

      yksi jossain siellä aukion luona, keskellä sijaitseva pikkukauppa oli vähän outo ja hassu! luulin sitä aluksi pesulaksi! siellä on sisällä siis kaikkia vaatteita (muoveihin pakattuina) sitten siellä myydään myös niiden lisäksi mm. pesupulveripakkauksia, astianpesuaineita, aurinkorasvoja, pyyhkeitä, laukkuja ja huiveja! heh itse en taida olla koskaan käynyt vastaavanlaisessa kaupassa niin erikoinen (ja täysi) se oli, vähän kaikkea erilaista myydään pinoissa ja jotain koruja(tai laukkuja) oli muistaakseni lasivitriinissä. Myymässä on usein vanha rouva ja hänen sukulaisiaan. Se kauppa on niin täysi, ettei sinne meinaa aina mahtua sisään, oikea varasto! kävitkö sinä samassa tai näitkö sen?

      Sitten vähän sivummalla melko lähellä on myös toinen samantapanen kauppa. Siellä on myös yksi vanha rouva myymässä. Siellä ei sentään pesupulvereita myyty mutta luulin minä aluksi sitäkin pesulaksi vaikka ilmeisesti oli vaatekauppa! Siellä oli rivissä, myös muoveissa vaatteita. Olisin häipynyt heti mutta myyjä pyysi katsomaan niitä..

      Entä kävitkö niissä kiinalaisissa kaupoissa? niitä on kolme ja on auki tosi myöhään (siskoni meni kerran yhteen niistä kolmelta yöllä!) mitenkään todella halpoja vaatteita ei niissä ole, paitsi jotain rantavaatteita, mutta laukut ja muut on kyllä tosi halpoja. Joskus niissä kyllä tulee kauhea muovin haju nenään heti kun astuu sisään! tosin Cataniassa oli yksi vielä pahempi kiinalainen "romu"kauppa vieressä joku kiinalainen lasikoristekauppa, siellä haisi se muovi niin voimakkaasti että kaikki meistä sai päänsäryn!

      Viimeksi kävimme myös yhdessä kosmetiikkakaupassa joka oli ihan siellä sivulla, talojen välissä. Siellä olisi ollut lapsille kauheasti niitä Disneyn suihkugeelejä yms. ja pojille sellaisia pakkauksia joissa tulee mukana esim.mopoilutakki! että aika erikoiset ja kivat lisät siellä. Tosin meille on sattunut vähän kaikkia kommelluksia siinä kaupassa. Kerran siskoni poika sai raivokohtauksen siellä ja myyjät melkein heittivät meidät ulos. Toisen kerran siskoni ei jaksanut jonottaa tuntia siellä yhtä purkkia (kun kassalle jäivät jotkut juttelemaan). Sitten lähdimme ja myyjä tuli perään (kuvitteli että siskoni vei sieltä sen purkin kun seisoi ensin niin pitkään jonossa).

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe