Palkkaus riittämätöntä

KM -06

Kasvatustieteiden opiskelu on mukavaa, mutta toivoisin vielä, että alalla palkat nousisivat huomattavasti. Verrattuna moneen muuhun korkeakoulutettuun saavat Kasvatustieteiden maisterit huonoa liksaa. Jos alalla aiotte rikastua niin turha unelmoida.

Ihan mukavaa työ on, mutta opettajat, konsultit ja kunnalla työskentelevät tienaavat saman minkä AMK sairaanhoitajatkin. Jos palkka pyörii 2500 € kieppeillä eikä se siitä nouse vaikka töitä tekisikin.

Jos ei halua valmistumisen jälkeen opettaa ipanoita niin täytyy varautua määräaikaisiin työsuhteisiin. Muita vakitöitä on vaikea löytää.
Tiedän kyllä, että osalla teistä ura on nousussa ja palkka on kohdallaan, mutta monien alalle aikovien kannattaa kyllä harkita uudelleen.

Olisi mukava kuulla onko muilla tullut pettymys opiskelun loputtua.

5

1261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OKL-opiskelija

      nyt kasvatustieteen tieteenalaohjelmasta vai mistä?

      Lauseesi "Jos ei halua valmistumisen jälkeen opettaa ipanoita niin täytyy varautua määräaikaisiin työsuhteisiin. Muita vakitöitä on vaikea löytää. "

      Ensinnäkään, sinä et ole pätevä opettamaan "ipanoita", jos olet aikuiskasvatuksen puolen KM.
      Toisekseen, suurin osa kasvatustieteen maistereista on juurikin luokan-ja aineenopettajia, lastentarhaopettajia ja erityisopettajia, jotka tähtäävät nimenomaan lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn.

      Ihmeellinen asenne sinulla.

      Ja määräaikaisiin suhteisiin saa varautua nykypäivänä ihan jokainen akateemisen tutkinnon tehnyt, opetusalalla etenkin on nykyään virat todella kiven alla, ja ihmiset tekevät vuositolkulla pätkätöitä.

      • villakoiran ydin onkin:

        opetusalan "tieteellistämisellä" on toki ollut perusteensa ja myös hyötynsä, mutta pelkästään se, että puhutaan kasvatustieteiden opiskelusta on suurimmalla osalla jotenkin koomista. Toki tieteenalaa opiskelevia (ja valmistuvia) tarvitaan etenkin yliopiston palvelukseen, mutta kyseessä on erittäin pieni osa kaikista kasvatusalan opiskelijoista. Onhan se varmaan mukava opiskella ilman, että tarvitsee ajatella opettavansa ipanoita tai olla muutenkaan tekemisissä reaalimaailman kanssa. Ja sitten haaveilla vaikkapa opetustoimenjohtajan virasta, kuten hastulaisille ainakin ennen maalailtiin. Totuus on kyllä aika karu. Toista mieltä olevilta pyytäisinkin faktoja, tilastoja tms. esim. siitä kuinka monella Suomen opetus/koulutoimenjohtajalla ei opettajapätevyyttä. Tai ihan, että onko ylipäänsä jossain sellaista. Ja toinen ikävämpi tilasto varmaan olisi se, josta kävisi ilmi kuinka paljon KM:ta on opetustehtävissä ilman muodollista kelpoisuutta. Perusopetuksessa se tietää melkoista palkanalennusta, no joo, täällähän on varaa mistä alentaa. Ja tämä kuolematon lause: "Jos ei halua valmistumisen jälkeen opettaa ipanoita niin täytyy varautua määräaikaisiin työsuhteisiin. Muita vakitöitä on vaikea löytää." on sitten ihan oikeasti tragikoominen, koska vaikka haluaisi opettaa ipanoita ja opettajapulasta pääsisikin heitä opettamaan, niin se työsuhde todellakin on määräaikainen peruskoulussa ja lukiossa.


    • Kateus kannattaa

      Palkasta puhuttaessa pitäisi ottaa huomioon työpäivien määrä vuodessa. Se on pyhistä riippuen 188-190 työpäivää, kun se muilla on lähes 40 työpäivää enemmän. Opettajien 2500 euroa vastaa siis noin 3000 euroa normaalityöajan (esim. 228 työp.) mukaan.

      "Kateus on voimavara?"

    • Katso linkki...

      Löysin tällaisen linkin missä Turun yliopistosta valmistuneet kertovat mitä tienaavat:http://rekrytointi.utu.fi/?cmd=yliopistoille.sijoittumistieto

      Keskiarvo pyörii kasvatustieteellisestä valmistuneella n.1900- 2100€. Eli Vähemmän kuin vastavalmistunut sairaanhoitaja.

      Tiesittekö muuten, että sosionomit tienaavat keskimäärin vain 5,5% vähemmän kuin kasvatustieteen maisterit, ja että Turusta valmistuneet KM:t tienaavat Suomessa kaikista vähiten.

      Parhaiten tienaavat OKL:stä valmistuneet eli luokanopettajat.

      • 09087

        Ihmettelen tätä kasvatustieteiden mollaamista ja vielä enemmän ihmettelen OKL:läisten tapaa mollata muita kasvatustieteilijöitä. Siis ei todellakaan pidä paikkaansa että OKL.stä valmistunut tienaisi enemmän kuin kasvatustieteen "yleismaisteri" koulutustaan vastaavissa tehtävissä esim. yksityisellä sektorilla..Voi herra****la mitä provoilua. Mutta hei, pysykää te vaan siellä OKL:n puolella iihan rauhassa ja muistakaa rakastaa toisianne..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe