Lapsen kanssa Azoreille

Nipi-

Olen lähdössä Azoreille 8kk vauvani kanssa viikon kuluttua ja haluaisin tietää etukäteen palveluista lapsiperheille.. Myydäänkö supermarketeissa vaippoja tai lastenruokia entä onko ravintoloissa ja kahviloissa yleensä syöttötuoleja? Haluaisin myös tietää terveyspalveluista jos sattuu sairastapaus niin onko lääkäripalveluita lähellä ja ymmärretäänkö englantia yleisesti? Majoitumme hotelli Marina Atlanticoon, kokemuksia sieltä? Kiitos paljon jo etukäteen josko jollain on kokemuksia näistä asioista.

5

889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sekä vaippoja että lastenruokia, mm. Nan, eri-ikäisille on täällä saatavana marketeissa (SolMar ostoskeskus, hotellianne lähimpänä; SolMar Hiper, M. Costa, Modelo; Manteiga ydinkeskustassa). Ravintoloissa näkyy kyllä syöttötuoleja, en mene vannomaan onko kaikissa, mutta täällä meininki on yleensä hyvin ystävällista ja auttavaista. Jos asutte Helsingissä, niin ero palvelun ystävällisyydessä Ponta Delgadan hyväksi on valtava.

      Sairastapaukset hoidetaan täällä Ponta Delgadan modernissa sairaalassa (Hospital Divino Espirito Santo). Sairaalassa on synnytys- ja lastenosasto ja se sijaitsee keskustan välittömässä tuntumassa, joten matka sinne hotellistanne on lyhyt. Sairaalassa ymmärretään ja puhutaan englantia aika yleisesti ja pyritään ilman muuta löytämään henkilö, joka voi auttaa englanniksi.

      Olen itse vieraillut sairaalassa potilasosastolle ja ollut perheenjäsenen mukana sekä poliklinikalla (Urgencias, jonne tekin sairaustapauksessa menisitte)että lääkäripalveluissa (Consulta Externa). Tarpeen vaatiessa matkanjärjestäjän oppaat auttavat ilomielin.

      • Nipi-

        Kiitos sinulle tämä kevensi mieltäni huomattavasti!


    • ...Ponta Delgadan kaduilla.

      Ponta Delgada ydinkeskustan kadut ovat kapeat ja monilla niistä jalkakäytävät ovat olemattomat. Etenkin yksisuuntaisilla kaduilla (joita niistä suuirn osa on) me kävelemme usein ajotiellä, jos ei liikenne ole kovin vilkas.

      Katujen kiveys on perinteistä, lohkotuista kivistä (ei siis mukula). Kiveys on sinänsä ihan hyvää, mutta pohja, jolle se on aikanaan tehty, ei ole ollut kovin huolellisesti valmisteltu. Niinpä kivetyt kadut ovat monin paikoin epätasaisia.

      Tottumattoman kannattaa Ponta Delgadan kaduilla olla varovainen ja lasten rattaille ne soveltuvat heikohkosti. Uusilla alueilla tilanne on parempi.

      Paikalliset asukkaat hallitsevan kävelyn näillä epätasaisilla kiveyksillä vallan mainiosti, naiset jopa piikkikorkoisilla kengilläänkin, jotka täällä kuuluvat arkipäivään.

      Portugalilaiset rakastavat vauhdin huumaa, myös kapeilla kaduillamme. Jalankulkijalle he kyllä antavat tietä yleesnä hyvin kohteliaasti, aivan toisin kuin helsinkiläiset autoilijat.

      Ponta Delgadassa liikennöivään minibussiin pikkurattaat sopivat bussiin takaosaan.

    • korviin

      Siinä onkin taas kanssamatkustajilla kestämistä kun joku kersa parkuu 5 timmaa flygarissa.

      • Nipi-

        No kuule matkalta kotiuduttiin jo eikä tämä kersa huutanut yhen yhtäkään timmaa flyygarissa ja asiahan on niin että minä ja lapseni maksamme matkastamme ihan yhtä lailla kun kaikki muutkin matkustajat ja matkustelua rakastavana ihmisenä minulle ei ole tullut pieneen mieleenkään lopettaa matkustelua lapsen myötä vaikka sen olisi tapahduttava muiden lentomatkustajien kuunnellessa pientä itkua!!!!!
        Azorit oli todella ihana paikka eivätkä ne kadut kamalasti haitanneet!Mukavaa matkaa kaikille!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe