Matkaraportti KL:n ja Langkawin reissusta

Santtu

Ajattelin vähän kirjata meidän reissun kokemuksia ylös, jos siitä vaikka joku saisi vastauksia kysymyksiinsä.

Elikkäs ystävänpäivänä lähdettiin (23 ja 24-vuotiaat tytsyt ja 24 ja 25 poitsut) aamusta Helsingistä kohti Amsterdamia. Matkatavarat saatiin menemään suoraan Kuala Lumpuriin ja matkaselvitys myös tehtiin sinne asti (tullessa ei onnistunut Helsinkiin asti). Tämä ei kuulemma ole aina mahdollista, nyt tuntui onnistuvat, mutta sanoi, etteivät hekään tiedä ikinä, että milloin saa tehtyä ja milloin ei. (Eurooppaan lennettiin ja tultiin Finnairilla ja sieltä Malesiaan Malaysian airlinesilla) Amsterdamin kenttä on iso, mutta todella selkeä. Turvatarkastus tehtiin vasta portilla. Kenttä on täysin savuton, joten matkaseuralaisemme, jotka polttavat joutuivat olemaan piiiiitttkän pätkän polttamatta (taisi olla suurin vastus koko reissussa :).

Amsterdamista Kuala Lumpuriin lensimme Malaysian airlinesilla, josta jäi pelkästään positiivista sanottavaa. Lennolla pystyy katselemaan elokuvia tai tv-sarjoja (mm. c.s.i), pelaamaan tietsikka pelejä, kuuntelemaan musiikkia. Jokaiselle on tosiaankin oma näyttö.

Kuala Lumpurin kenttä on uusi ja selkeä. Lento tuli kakkosterminaaliin, joten jouduimme tulemaan sukkulajunalla ykkösterminaaliin. Saapuvat tulevat kolmoskerrokseen ja vitos kerroksesta lähdetään. Olimme varanneet lentokenttäkuljetukset, joten niin pääsimme Kuala Lumpuriin ja hotelliimme Dorsett Regencyyn.

Hotelli oli korkea rakennus, ja huoneet tilavia ja siistejä. Aamupala oli todella runsas mm. munakkaita omilla täytteillä, vohveleita, paikallisia herkkuja ym. Hotellilta ei ollut pitkä matka Jalan Butik Bintangille eli pääkadulle. Pääkadulla on isoja ostoskeskuksia vierivieressä ja ruokapaikkoja myös. En muista ravintolan nimeä, mutta siisti italialaisravintola hyvällä paikalla pääkadulla oli hyvä ruokapaikka, ei välttämättä kaikista halvin, mutta ei kalliskaan ja ruoka oli hyvää. Kävimme syömässä myös Planet Hollywoodissa, sieltä sai aika hyviä liha- ja kana-annoksia. Katukeittiöt jäivät meiltä väliin.

Halvin ostoskeskus, jossa me kävimme oli varmaankin Sungai Wang Plaza, joka oli kiinalaisten suosima. Kaksoistornien välissä olevan ostarin pari ensimmäistä kerrosta jätimme suosiolla väliin, koska sieltä löytyy vain merkkiliikkeitä, joten menimme suoraan ylempiin kerroksiin, joissa oli enemmän meidän budjetillemme sopivia liikkeitä. Kävimme useissa ostareissa, mutta nuo jäivät parhaiten mieleen.

Ikävä kyllä China Town jäi kokonaan meiltä väliin, mikä harmittaa paljon.

Kuala Lumpurissa kävimme myös eläintarhassa. Ihan kiva kohde, vaikka mukanamme ei lapsia ollutkaan. Samalla reissulla kipusimme Batu Cavesin portaat (ei ihan helpponakki siellä kuumuudessa) ja kävimme näköalatornissa.

Pari päivää vierähti nopeasti KL:ssä ja lähdimme Langkawille. Siellä meidän hotellina oli Holiday Villa. Huone oli iso ja siisti, ainut miinus oli liian tehokas ilmastointi, joka aiheutti flunssan. Vaikka ilmastointi oli puhallus pienimmällä ja lämpötila isoimmalla, oli se liian tehokas, kun yön piti päällä. Loppuöinä emme sitten pitäneet päällä, mutta ei me sitten yhtä hyvin nukuttukaan, koska kuuma tuli aina jossakin vaiheessa, ja piti käyttää ilmastointia päällä.

Hotellissa oli iso allasalue, ranta aivan lähellä, pari ravintolaa, allasbaari ja rantabaari. Ruoka oli hyvää, mutta aamupala ei aivan vetänyt vertoja Dorsett Regencyn aamupalalle. Holiday Villan rannassa poitsut kävivät ajelemassa vesiskoottereilla. Mukavaa kuulemma oli ja lystille hintaa tuli n. 20 euroa/30 minuuttia yhdeltä.

Langkawihan on verovapaa saari, joten mm. kalja ja tupakka on halpaa. Yksi kaljatölkki 1,70 RM eli vajaa 50 senttiä, tupakkakartonki Malboro vajaa 10 euroa ym. Kuahissa on kaksi ostoskeskusta, parempi oli mielestämme Duty free Mall, jossa oli hyvä verovapaa kauppa, jossa oli paljon vaatetta, laukkuja, kenkiä ym. Dieselin naisten t-paidat oli parin euron pintaan. Suomen M/40 kokoa vastaa XL, joka monessakin paikassa oli se isoin koko. Rantavaatteita kojuista löytyy varmaan isompiakin. Saaren toinen ostari oli iso pettymys, sieltä ei löytynyt oikein mitään ostettavaa. Paitsi aulassa olevalta myyjältä kiinalaistyyppinen taulu.

Ruokapaikoista: Holiday Villaa vastapäätä oleva Cactus (jota olen paljon kuullut kehuttavan) oli pettymyt. Halpaahan siellä oli, mutta ruoka ei kovin maittavaa. Parina iltana söimme hotellilla (kun väsyneenä emme jaksaneet muualle lähteä) italialaisessa ravintolassa pastaa ja pitsaa, tilasimme elämämme ensimmäistä kertaa huonepalvelusta (voileipiä) ja söimme hotellin toisessa ravintolassa lihaa. Kaikki oli aivan hyvää, mutta ei tietenkään halvinta mahdollista, kuten ei yleensäkään hotellilla. Viimeisenä iltana menimme vähän matkan päässä sijaitsevaan Sunday Bistro & Restaurant -paikkaan. Paikka oli tosi viihtyisä ja ihana, ruoka hyvää (lihaa ja kanaa), mutta tulista, hinta ok. Kaikinpuolin hyvä paikka.

Saarta kiertelimme taksilla. Viiden tunnin taksilla ajo maksoin n. 20 euroa. Kävimme Seven Falls -vesiputouksella. Sinne joutuu kipuamaan portaita aika pitkästi, mutta oli kyllä sen arvoista, ja ylhäällä pystyi uimaan. Cable carit jäivät meiltä korkeanpaikankammoisilta väliin, mutta olisi varmasti mahtava kokemus mennä niillä ylös. Kiersimme saaren pohjoiskautta joelle, jossa kävimme veneilyllä. Mahtavia maisemia näkee joelta ja mereltä käsin.

Toinenkin veneilyreissu käytiin, island hopping. Reissu otettiin hotellilta ja maksoi kahdelta vajaan 20 euroa kolme tuntia. Kolmella eri saarella kävimme ja kahdella niissä pystyi uimaan. Toisella oli siisti ranta ja toisella saarella järvi. Rannalla apinat olivat aika äkäisiä ja yhdeltä tytöltä kävivät kädestä kaappaamassa sipsipussin ja alkoivat mutustelemaan ja muidenkin repuille ja pusseille olivat menossa (varsinkin muovipussit kiinnostivat) ja kun puolusti omia tavaroita niin alkoivat ärisemään.

Taksikyyti Holiday Villasta Under waterworldin kohdille Pantai Chenangiin maksoi 5 MR eli n. euron ja Kuahiin 20 MR eli n. 4 euroa.

Tullessa Frankfurtin kentällä oli aika tarkka turvatarkastus. Piti pyöriä ja hyöriä joka suuntaan, kun tarkistivat, kengätkin käyttivät uudelleen laitteesta läpi kun piipittivät. Laukunkin penkoivat ja miehen puhelimen tarkistivat jollain laitteella. Turvatarkastuksen nainen ei puhunut sanaakaan englantia vaan saksaksi lateli käskyjä, joista tietenkään en mitään ymmärtänyt.

Helsinkiin reilun tunnin myöhässä saavuttuamme, joiduimme odottamaan puolitoista tuntia matkalaukkuja ja nekin tulivat väärälle hihnalle. Alkoi olemaan aika äkäistä sakkia (meidänkin lisäksi), reilun vuorokauden matkustamisen jälkeen ei liene ihmekään, ja kotimatkalle eli seitsemän tuntia autolla ajoa pääsimme reilusti myöhässä. Onneksi oli vielä seuraava päiväkin lomaa.

Loma oli kuitenkin kaikinpuolin mahtava kokemus. Voin suositella Malesiaa matkakohteena, vaikka me siitä vain pienen siivun näimmekin. Kyllähän tuo Langkawi semmoinen turisti kohde on, mutta turisteja oli kuitenkin hyvin kohtuullisesti.

Ennakkoon selailimme ilmeisesti ainoata suomenkielistä matkaopasta Malesiasta eli Suomalainen matkaopas, jossa on Malesian lisäksi myös Bali ja Singapore. Oppaassa oli hyvin tietoa molemmista kohteista ja siitä oli meille apua. Matka oli ensimmäinen omatoimimatka eli ei opasta paikalla. Kaikki sujui hyvin. Lähes kaikki Malesiassa puhuvat englantia, ja me itse vähän vähemmän, mutta silti hyvin pärjättiin.. :)

Tästä tuli nyt vähän sekava sepustus, mutta halusin jakaa matkakokemuksen teidän muiden kanssa. :)

11

5278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • murunen

      Kiitos ansiokkaasta matkaraportista. Itsekin olen kiinnostunut Malesiasta, KL:ää ja jotain rantakohdetta olen miettinyt ensi talveksi. Voinko vielä tiedustella, mitä kautta buukkasit lennot ja majoitukset?

    • Kuumaan

      Satoiko vettä? Jos niin pilasiko päivän? Sääennusteiden mukaan Langkawilla piti ukkostaa helmikuussa joka päivä.

    • Santtu

      Mukavaa jos viestistäni oli jotain apua. :)

      Netissä surffaillessani löysin Matka-Atlas matkatoimiston, joka sijaitsee Raumalla. Itse asumme Oulun lähellä, mutta matkatiedustelut ja -varaukset sujuivat hyvin sähköpostitse. Voin suositella ko. toimistoa. Ilmeisesti myös Matkantekijöiltä saa matkan varattua.

      Säästä: itsekin kauhistuneena katselin ennakkoon sääennusteita, jotka lupasivat ukkoskuuroja joka päivälle. Mutta ainoanakaan päivänä ei satanut vaan aurinko paistoi ja lämpöä oli 30-40 asteen väliin (lämpömittaria ei ollut, mutta lämmin oli). Aamusella oli pilvistä, mutta yleensä kymmeneen mennessä aurinko paistoi jo kirkkaasti. Välillä oli ohut pilviverho auringon edessä, mutta se ei viilentänyt ollenkaan, vaan samallalailla aurinko porotti senkin läpi.

      Jos on kyseltävää niin antaa kuulua vaan, vastailen jos osaan. :)

      • Malesia

        Moi! Paljonko matkanne suunnilleen maksoi? Ja kauanko olitte.


      • Santtu
        Malesia kirjoitti:

        Moi! Paljonko matkanne suunnilleen maksoi? Ja kauanko olitte.

        Maksoimme matkasta 1400 euroa per hlö plus 40 euroa/hlö lentokenttäkuljetuksista (sisälsi kuljetukset kummassakin paikassa). Olimme kaksi yötä Kuala Lumpurissa ja 7 yötä Langkawilla.


      • Jallu
        Santtu kirjoitti:

        Maksoimme matkasta 1400 euroa per hlö plus 40 euroa/hlö lentokenttäkuljetuksista (sisälsi kuljetukset kummassakin paikassa). Olimme kaksi yötä Kuala Lumpurissa ja 7 yötä Langkawilla.

        maksaa 1495€. 5 tähden hotelli KL:ssä, 3 tähtee Langkawilla. 9pv Langkawilla, ja 3 KL.ssä, tai periaatteessa 4, koska paluulento lähtee klo 23.59. 30.3 ois lähtö, juuri Amsterdamin kautta.


      • Santtu
        Jallu kirjoitti:

        maksaa 1495€. 5 tähden hotelli KL:ssä, 3 tähtee Langkawilla. 9pv Langkawilla, ja 3 KL.ssä, tai periaatteessa 4, koska paluulento lähtee klo 23.59. 30.3 ois lähtö, juuri Amsterdamin kautta.

        Juu mekin katseltiin noita Tjären matkoja, mut ei sopineet meidän aikatauluihin, joten tuo erikseen lennot ja erikseen majoitus sopi meille hyvin, koska ne varataan ihan omien ehtojen mukaan ja mihin hotelliin haluaa. Ja Kuala Lumpurissa viiden tähden hotelleihinkin on monesti edullisia tarjouksia, koska tarjontaa on älyttömästi.

        Itsekin olen haaveillut viiden tähden hotellista, mutta kun miettii reissuamme niin ei meistä niin hienoon hotelliin olisi ollut, tykkäämme kulkea rennot vaatteet päällä (shortsit tai hame ja t-paita, miehellä pitemmät shortsit ja t-paita). Ja miestä ei oikein saa kauluspaita päällä kulkemaan, niin ehkä se meille maalaisille oli parempi olla "vain" 3-4 tähden hotelleissa. :) Joissakin hotelleissa on kuulemma pukeutumis"koodit" ainakin ruokailuihin. Näytti nimittäin olevan vähän hienomman näköistä porukkaa, joka niihin viiden tähden hotelleihin meni, ainakin siihen meidän naapurissa olevaan Ritz-Carltoniin. Mutta ehkä vielä joskus mekin..

        Kannattaa aina katsella eri vaihtoehtoja, vaikka muut kuin Tjäre ei valmismatkatkoja sinne teekään, mutta muidenkin matkatoimistojen kautta saa myös samanlaisia "valmismatkoja", koska Tjärelläkään ei suomalaista opasta ko. paikassa ole.


      • ___Ä;;:;;
        Santtu kirjoitti:

        Juu mekin katseltiin noita Tjären matkoja, mut ei sopineet meidän aikatauluihin, joten tuo erikseen lennot ja erikseen majoitus sopi meille hyvin, koska ne varataan ihan omien ehtojen mukaan ja mihin hotelliin haluaa. Ja Kuala Lumpurissa viiden tähden hotelleihinkin on monesti edullisia tarjouksia, koska tarjontaa on älyttömästi.

        Itsekin olen haaveillut viiden tähden hotellista, mutta kun miettii reissuamme niin ei meistä niin hienoon hotelliin olisi ollut, tykkäämme kulkea rennot vaatteet päällä (shortsit tai hame ja t-paita, miehellä pitemmät shortsit ja t-paita). Ja miestä ei oikein saa kauluspaita päällä kulkemaan, niin ehkä se meille maalaisille oli parempi olla "vain" 3-4 tähden hotelleissa. :) Joissakin hotelleissa on kuulemma pukeutumis"koodit" ainakin ruokailuihin. Näytti nimittäin olevan vähän hienomman näköistä porukkaa, joka niihin viiden tähden hotelleihin meni, ainakin siihen meidän naapurissa olevaan Ritz-Carltoniin. Mutta ehkä vielä joskus mekin..

        Kannattaa aina katsella eri vaihtoehtoja, vaikka muut kuin Tjäre ei valmismatkatkoja sinne teekään, mutta muidenkin matkatoimistojen kautta saa myös samanlaisia "valmismatkoja", koska Tjärelläkään ei suomalaista opasta ko. paikassa ole.

        Just tultiin Langkawi- KL yhdistelmältä. Hyvä mesta oli Holiday Villa. KL:ssa nostomme tasoa ja loistovalinta oli Renessaince Petronaksien läheisyydessä.


      • jallu
        ___Ä;;:;; kirjoitti:

        Just tultiin Langkawi- KL yhdistelmältä. Hyvä mesta oli Holiday Villa. KL:ssa nostomme tasoa ja loistovalinta oli Renessaince Petronaksien läheisyydessä.

        meillä lähtö 30.3. Hotelleina juuri holiday villa, ja Kl:ssä Millenium(ent. Regent hotelli). Kiva kuulla, että villa ok hotelli. Oliko Langkawilla kelit millaiset?


      • Matkustaja
        Santtu kirjoitti:

        Maksoimme matkasta 1400 euroa per hlö plus 40 euroa/hlö lentokenttäkuljetuksista (sisälsi kuljetukset kummassakin paikassa). Olimme kaksi yötä Kuala Lumpurissa ja 7 yötä Langkawilla.

        Matkan hinta ihan kohtuullinen paitsi että silmään pisti oikein ilkeästi tuo lentokenttäkuljetusten hinta ellei teillä ollut jotain limousine kuljetusta
        PS. kyllä siellä kehtaa kulkea shortseissa myös *****:n hotelleissa ,meinaan siellä saa rahalle vastinetta noilla hotelli hinnoilla vielä jos sattuu saamaan jonkun promoussonin niin sitä ollaan sviitissä samalla hinnalla


      • i " j
        Matkustaja kirjoitti:

        Matkan hinta ihan kohtuullinen paitsi että silmään pisti oikein ilkeästi tuo lentokenttäkuljetusten hinta ellei teillä ollut jotain limousine kuljetusta
        PS. kyllä siellä kehtaa kulkea shortseissa myös *****:n hotelleissa ,meinaan siellä saa rahalle vastinetta noilla hotelli hinnoilla vielä jos sattuu saamaan jonkun promoussonin niin sitä ollaan sviitissä samalla hinnalla

        Silmälasit edullisesti Langkawilta tax free optikolta, voi luottaa ja parempi palvelu kuin Suomessa.
        Ostimme silmälasit viimeisenä lomapäivänä, lasit lähetettiin ilmaiseksi Suomeen, meni siinä 1 kk, mutta priimat ovat ja puolta halvemmat Bossit kuin Suomessa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      830
    3. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      743
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      727
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      687
    8. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    9. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      672
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      610
    Aihe