Turnauspöytien heikko hiihtokenkä

Vihujen riivaama

Olen tässä pelannut jonkin verran 10 pelaajan sittareita, joissa buy-in ollut 1$ talolle menevä ja prize pool 5-3-2 kolmelle parhaalle. Alkaa nyt vain jurppimaan tuo kehästä puskeminen, kun se kohdistuu toistuvasti meikäläiseen.

Turnaus siis alkaa, pelaan tiukkaa kuten pelimiehet tekevät. Merkit vaihtavat omistajaa ja ensimmäiset viisi vihua putoavatkin varsin vauhdikkaasti. Hyvä juttu, olen siis keskimääräistä parempi peluri tässä pöydässä. Huomaan, etteivät blinditkaan vielä ole ehtineet nousta kohtuuttomiiin. Ollaan rahasijojen porteilla, eazy money kiikarissa. Ja kuin salamaniskusta peli muuttuukin radikaalisti: Vihujen verenhimoinen troikka käy allekirjoittaneen kimppuun!

Tilanteessa, jossa jäljellä olevilla vihuilla on esimerkiksi 6000, 4000 ja 3500 ja Herolla eli minulla 1500, peli muuttuukin seuraavanlaiseksi: kun itse olen ulkona jaosta, vihut checkkailevat tai korottelevat hiluilla. Kun itse olen pelissä, omaan chekkiini tai pienoiseen betsiini lyödään säännönmukaisesti päälle nelinumeroista summaa!

No mitäs siinä, pakkohan se on kipata jos kädessä on alipari eli all-in vaatisi vahvempaa vetoa. Blindit kasvavat ja lopulta stackissa on enää summa, josta ei nousta pysyvästi edes monstereilla all-in.

Eli vituttaa olla joka kerta se neljäs, bankroll hupenee ja tie tähtiin jää yhdestä sijasta kiinni. Että tällaista... Taitaapi olla kyseessä salaliitto meikäläistä vastaan. Tai sitten olen muuten vain hiukan vainoharhainen.

Ideoita kellään?

7

487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peliin....

      Olet pelannut erittäin tiukkaa peliä aikaisemmin ja tuossa vaiheessa kun blindit ovat suuret niin pelaajat laittavat jo huonommillakin korteilla allareita esim. A3, Ax tai jopa Kx.

      Tuo 1$/€ on yleensä matalin taso, joten siellä pelataan hyvin usein aggressiivisesti eli aggressiivisella tyylillä saisit hyvin usein voittoja. Toki voi tulla nopeita pudotuksiakin mutta silloin tulee yleensä voittojakin.

      Toinen keino on vain odottaa hyviä kortteja ja vetää all-init (tai korotus). 77-1010 paritkin ovat usein ihan "kohtuulliset" jos tyypit ovat huomanneet että pelaat erittäinn tiukasti.

      Tuossa on siis kaksi keinoa eli odotat niitä hyviä kortteja jos blindit eivät ole liian isot esim. 300 blindit alkavat tuossa kohden jo tuntumaan ja silloin kannattaisi kokeilla allareita huonommillakin korteilla mutta 100 yhteisblindit eivät ole vielä kovin isoja riskipelaamiseen... (blindejäkään ei kannata varastella ihan koko ajan).

      Toinen vaihtoehto on taas maksaa allarit niillä pienillä pareilla ja muutenkin kokeilet saada pelimerkkejä että pääsisit sieltä 4.sijalta ylemmäksi. Ylikortteja vastaan tilanne on yleensä 50-50 ja voittaessasi pääset hyviin asemiin.

      Pelaat todennäköisesti kuitenkin liian passiivisesti eli enemmän aggressiivisuutta peliin!!!

      • allareita lisää

        Siis jos omat pelimerkkisi ovat 1500 ja vastustajilla 3000-4000-6000 (jotakin näitä lukemia) -> niin mielestäni 300-500 blindit ovat jo semmoisia joita vastaan kannattaisi taistella. Tilanteesta riippuen all-init huonommillakin korteilla. Yleensä kuitenkin se Ax kädessä tai sitten kq vähintään tai 22-1010 (riippuen tilanteesta mutta ei kuitenkaan koko ajan allareita).


    • asdfasdfasdfasdfasdf

      vaiha saittia. tuo rake on mieletön.

    • skdjsidu7

      voipi olla että muut niissä pöydissä pelaa sinua vastaan, sitähän et tiedä koskaan. Merkitse pelaajat ja jos huomaat samojen nikkejen pelaavan aina samassa pöydässä ja vieden aina kaikki potit, niin ilmoita supprttiin asiasta.

      Netti pokerissa on paljon sopupelaamista, minkä takia ohivetoja jne tapahtuu jatkuvasti. Koska kukaan ei sitä pysty valvomaan ja messengerillä kun niin helppo viestiä kavereilleen korteistaan.

    • väärin

      Strategiasi on väärä turnauksia ajatellen.

      "Turnaus siis alkaa, pelaan tiukkaa kuten pelimiehet tekevät."

      Tiukka pelityyli turnauksen alussa on oikein, mutta sitä ei saa viedä liiallisuuksiin. Jos stäkki pysyy koko ajan suunnilleen siinä aloitussummassa, voit olla varma, että jossakin vaiheessa blindit kuihduttavat sinut ulos.

      "Merkit vaihtavat omistajaa ja ensimmäiset viisi vihua putoavatkin varsin vauhdikkaasti. Hyvä juttu, olen siis keskimääräistä parempi peluri tässä pöydässä."

      EIEIEIEIEI! Tämä EI merkitse sitä, että välttämättä olisit pöydässä keskivertoa parempi. Mutta en halua sanoa, että olisit sitten keskivertoa huonompikaan. Kyllä foldaamalla joka käden pääsee aina ihan varmasti viiden parhaan joukkoon, mutta onko se sitten merkki siitä, että on hyvä pelaaja??? Jos olet sattunut tutkimaan ammattipelaajien turnausmenestyksiä, otetaan esim. nyt vaikka Phil Hellmuth. Väittäisin, että jokaisen turnausvoiton takana on yli kymmenen aivan alkuhetkillä putoamista.

      "Tilanteessa, jossa jäljellä olevilla vihuilla on esimerkiksi 6000, 4000 ja 3500 ja Herolla eli minulla 1500, peli muuttuukin seuraavanlaiseksi: kun itse olen ulkona jaosta, vihut checkkailevat tai korottelevat hiluilla. Kun itse olen pelissä, omaan chekkiini tai pienoiseen betsiini lyödään säännönmukaisesti päälle nelinumeroista summaa!"

      Tästä voit syyttää itseäsi, koska olet jättänyt stäkkiäsi kasvattamatta. Muut pelaajat yrittävät totta kai savustaa sinut pihalle, ja pelaavat keskenään passiivisesti. Sinähän siinä olet putoamassa, eivät he!

      Huonon turnauspelaajan yleisin sija sittareissa on juurikin 3-5. No, TODELLA huonon se on 8-10, mutta mikäli menestyä meinaat, opettele pelaamaan aggressiivisemmin, silläkin uhalla että tulet putoamaan useammin heti kättelyssä.

    • Näin meillä

      Oma logiigga sittareissa tuntuu toimivan pelaan yleensä noin 20-30 taalan sittareita keskimäärin neljä viisi illassa teen myös noilla ihan hyvää tuottoa. Alku tiukkaa toki pelataan käsiä mutta kickailut vähemmälle. Annan trackeriin kertyä kavereista tietoa. Esim pikkupareilla tsekataan tuleeko flopille setti ja luovutaan aikas helpolla siitä pikkuparista. Alkuvaihe ja blindit noin 100 vaihe eroaa toisistaan suuresti siinä että nuo 100 kokoiset blindit ovat jo varastamisen arvoisia. Eli käytännössä jos sittarin alussa jolloin en kavereista tiedä mitään saatan limpata sisään pikkuparilla niin isommilla blindeilla löisin sillä sisään.

      Tämä siis vaan yksi esimerkki mutta käytännössä noin tiukalla alkupelillä katson floppeja käsillä joista hyvinkin saattaa tulla kovia käsiä mutta jotka kuitenkin yleensä tarvitsevat jotain parantuakseen. Toki kovilla lähtökäsillä pelaan niin kuin muutenkin. Isoilla blindeilla pöydässä on yleensä se 5-6 pelaajaa toisaalta tiukka alkuimago antaa nyt muille mielikuvaa AA,KK pelaajasta joka ei varasta 55 parilla. Mutta isommilla blindeilla ja pöydän shorttautuessa noi pelataankin sitten eri tyylillä.

      Eli itse kannatan tiukkaa alkua ja selviytymistä toki pelaten mutta turhia riskejä välttäen eli ei allareita KJof käsillä vaikka olisi minkälaisia urpoja vastassa. Ja sitten oikein ajoitettua oman tiukkuuden vaihtamista normaalimpaan pelaamiseen. Tuossa vaiheessa trackerissä rupeaa olemaan vastustajista 30-50 kättä koossa eli tiedänkin jo heistä paljon. Tässä kannattaa muistaa että vaikka nyt oisinkin 1500 merkillä mukana ja muilla 6000,5000,3000 niin yksi tuplaus ja ollaan rahoissa kiinni toinen tuplaus ja johdan. Eli tuossa vaiheessa ei suinkaan voi odottaa että toisen löisivät toisensa pois vaan käyttää hyväkseen sitä jos kaverit yrittää lyödä sinua hömpällä pois eli pari tuplausta tai sen yritystä käsillä joiden uskot johtavan kavereita yli 50 prosenttisesti.

      Elikkä uskoisin alkuperäisen kirjoittajan ongelma olevan siinä että et saa vaihdetta muutettua vaan pelaat samaa ylitiukkaa. Vaikka tuossa vaiheessa sinulla on käytettävissä tietoa kavereista ja sun pitäisi pystyä sitä ruveta käyttämään. Vaikka kyseessä ei ole kun taalan sittari niin kyllä niitäkin tahkoaa ihan normipelaajia jotka kyllä haistaa sen jos joku tiukkailee liikaa ja tahtovat sen huomattuaan tottakai tiputtaa sut. Tottakai jos kolmella on iso stackki ja yhdellä pieni kaikki haluaa sut pois ei siihen mitään sopupeliä tarvita muutkin haluaa rahoille.

    • arvo laskee

      Yksi asia mikä kannattaa sisäistää on että chippien arvo laskee jatkuvasti. Sittarin alkupäässä kannattaa mielestäni pelata aivan samalla tavalla kuin loppuvaiheessakin. Mutta lopussa varastaminen on helpompaa ja kannattavampaa. Alussa on useampi pelaaja ja esim 77 ilman apuja on huono käsi, HU jo ihan pelattava. Alussa voi limpata sisään jos pöytä ei ole agressiivinen, lopussa älä IKINÄ limppaa korota ja reippaasti, älä kuitenkaan roskalla.

      Muista olet metsästäjä et metsästettävä anna muiden tehdä vaikeat päätökset, ole se jota pöydässä pelätään. Opettele POSITION tärkeys, varsinkin löppuvaiheessa vältä huonosta positiosta pelaamista, marginaali käsillä. Esim lyöt potin korotuksen JQs ja jälkeesi joku heittää chortti stäkkisi kokoisen reissun? -> busto. Lyöt buttonilta potin reissun JQs saat melko usein maksua huonommilta korteilta ja saat kunnon valuet.

      Tiukkaa pelaaminen on oikein mutta kun pelaat pelaa rohkeasti. Kirjojen lukeminen kannattaa, opit varmasti samat asiat itse 10vuodessa mutta miksi odottaa niin kauan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      251
      2085
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      82
      2016
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      96
      1698
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      114
      1532
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1171
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1150
    7. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      113
      998
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      988
    9. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      972
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      906
    Aihe