Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kääpiökoiran kanssa koirapuistoon

vuhvuf

Haluaisin cotonilleni koirakavereita ja ajattelin alkaa käymään koirapuistossa.Koirani on sosiaalinen,haluaisi leikkiä kaikkien vastaantulevien koirien ja ihmisten kanssa mutta on ehkä vähän arka. Mietin vain, että onko koirapuisto hyvä ajatus, jos siellä on isompia,rähjääviä koiria niin aiheutanko koiralleni vain traumoja (on 9kk vanha)?Olen yrittänyt etsiä puistoja vain pienille koirille, mutta täällä lähellä ei ole ...

6

619

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • te asutte?

      uskoisin et sun kannattaa alkaa käydä puistoissa. meidän lähel on pienten ja isojen puoli erikseen, mut kyl ne yleensä hyväksyy joukkoonsa uuden tulokkaan puolella jos koiria on kaiken kokoisia. Mun koira on 7kk ja oon käynyt sen kaa puistossa jo 3kk ikäisestä ja on erittäin sosiaalinen tapaus. ja koiran pitää päästä juokseen irrallaan et sen lihakset kehittyy. Ota selvää koirapuistosi rytmistä. eli jos sinne alkaa porukkaa tulee vaik seskalta niin mene sinne heti silloin et olisit vaikka ekana koska koirat ovat yleensä porukassa kiinnostuneimisa aina siitä joka vipana portista tulee sisään. sun koira olis siel sit eka ja huomi kiinnittys aina siihen joka tulee seuraavaksi. ja sit lähdet pois kun porukkaa on liikaa tai ennen sitä. me käydään joka arkipv puistossa ja parhaimmillaan siel on 14 koiraa pikkusten puolella ja kyllä ne nauttii! kyl se siel rohkeutta saa joka kerta enempi eikä kannata itse olla liika ylisuojelevainen. kyl ne räjäävien koirien omistajat ilmottaa asiasta ettei niin pääse käymään ja harvemmin sellaisia puistoissa edes näkee. se sulautuu nopeesti porukkaan kun joka pv näkee tutut koirat. meki vaihdettiin puistoo 2kk sitten muuton takia ja kaikki on mennyt hyvin!!

      • muka ja ei ne niiden omistajat

        tee mitään.Eli lukaiseppa aikaisempia kirjoituksia minkälaista todella on koirapuistoissa.Minun pentu ei ikinä tule lähellekkään vaikka oikeastaan täällä on metsää missä temmeltää vapaana.Yksi epämielyttävä kokemus pentuna vaikka joku toinen koira puree niin kestää todella pitkään ennen,kuin koira uskaltaa mihinkään ja kun iso niin hyökkää aina toisten kimppuun.Eli ne jotka siellä puistossa nyt räyhäävät ovat juuri niitä koiria joilla on ollut pentuna vääriä tilanteita koirien kanssa ja varmaan juuri koirapuistoista.


    • pieni lintu

      Itse olen luopunut puisto-hommista, liikaa sählinkiä ja läheltäpiti-tilanteita.
      Monella kunnalla eläinlääkärit tai koirakerhot järjestävät pentutapaamisia jossa voi tutustua muihin koiriin. Sinuna ottaisin selvää onko teilläpäin.

      • koira(puisto)viha

        oikein sikiää?

        Me ollaan käyty aina koirani kanssa koirapuistossa (iso sekarotuinen narttu) ja koskaan ei ole ollut ongelmaa. Jotain pari-kolme kertaa kuussa käydään, koska puisto on kauempana.
        Vihaisia koiriahan puistoon ei saa tuoda.
        Eikä kannata välttämättä joka päivä käydä. Koirapuisto ei saa korvata muuta viihdykettä ja lenkkiä, vaan se on aina ekstraa.
        Ja tietysti omistajan pitää vahtia koiraansa puistossa. Jos käyttäytyy huonosti, on omistajan vastuulla komentaa koiraa/lähteä pois.
        Koirien eleistä näkee paljon.
        Aluksi koirani (pentuna) oli yli-innokas, mutta alistu niin pienille kuin isoillekkin.
        Kuitenkin alusta asti hillitsin sitä äänensävyllä ja kutsuin välillä luo. Nykyään aikuisena on mallikas, leikkii iloisesti, on rauhallinen, osaa olla niin pienten kuin isojenkin kanssa ja kun joku joskus ärähtää, väistää.
        Edelleenkin kuitenkin pidän huolen, että koirani on nätisti puistossa. Kun tulee uusi, kutsun koiran pois, että tulija saa tulla rauhassa.

        Uusi pentuni on myös aloittanut puistoilun. Se on uros, ja alusta asti olen kieltänyt astumiset.
        Myöskin sitä kutsun välillä luo ja annan käskyjä.
        Muuten annan leikkiä niinkuin haluaa. Urokseni on pieni ja aluksi arastelikin, mutta nykyään leikkii innolla kaikenkokoisten kanssa, ei pelkää, mutta alistuu niinkuin pennun kuuluukin.
        Ei mitään ongelmaa.

        Mutta KAIKKI koirayksilöt ei puistoon sovi, ja silloin niitä ei sinne saa viedä.


    • vuhvuf

      Hyvin kaikki meni, vaikka puiston toinen koira oli todella kookas.Yli-innokas ja sosiaalinen "häkkyrä-väkkyrä"koirani oli todellakin yli-innokas, joten mietinkin että miten koirapuistoetiketin mukaan minun pitää toimia, jos koirani yrittää villitä muita leikkiin, vai pitääkö muille koirille antaa rauha?eikös sinne kuitenkin leikkimään mennä?Oli tosi kiva nähdä koirani ilo ja tamänpäiväinen leikkikaveri oli mahtava!!

      • Lucatro

        ... juosta siellä toisten kanssa kilpaa ja olla muutenkin tekemisissä saman lajitoverin kanssa.

        Itselläni on sellainen maailman kiltein bichon havannais ja en voi enkä kyllä haluakaan mennä puistoihin.
        Joka kerta ollaan saatu sieltä joko ripuli tai tassuihin sientä ja nenäpunkkia ja oksennustautia.
        Ei kiitos enää.
        On paljon mukavampi juosta jossain metsässä missä on puhtaampaa. Tai sitten menemme pyöräteitä pitkin lenkkeilemään. Mutta metsään on päästävä sillä haluan, että koirani saa olla myös irti ja juosta pallon, kepin tai milloin minkäkin noutamansa esineen perässä.

        Hyvää kevättä
        Santtu


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe