Aihe

Englanti yliopisto opiskelussa

Minee

Pitääkö olla hyvä enkussa et pärjää yliopistossa? Onko paljon kirjoja tai muita materiaaleja enkuks? Mua kiinnostaa eriyisopettajan koulutus ja muista aineista biologia sekä matikka.
Ite oon tosi huono enkus. Lukioo on vielä vuosi jäljellä ja päättötokariin tulos enkusta 5, enkä aio sitä kirjottaa.

Kertokaa omii kokemuksia miten ootte huonolla enkun taidolla pärjänny yliopistossa yms.?
Kiitos vastauksista jo etukäteen

13

1629

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • englannin

   kielen taidolla saattaa olla melkoisen vaikeaa pärjätä yliopistossa. Meillä ainakin ekan ja tokan vuoden kirjat oli kaikki englanninkielisiä, monisatasivuisia järkäleitä. Jos pitää sanakirjan kanssa katsoa joka kolmas sana, ei lukemisesta tule yhtään mitään. Monet luennotkin olivat englanniksi, koska yliopistossa on aika paljon ulkomaalaisia opettajia, tutkijoita ja alojensa guruja, jotka pitävät luentoja.

   • Opiskelijaäijä

    Tenttikirjat on ainakin osaksi englanninkielisiä. Itse lähdin/pääsin opiskelemaan melko heikolla kielitaidolla mutta jo yhdenkin englanninkielisen kirjan läpikahlattuani (kaannos.com auttoi kovasti) huomasin, että kieli- ja lukutaito alkoivat karttumaan ja seuraava kirja suijuikin jo helpommin. Eli ei se opiskelusi siihen kielitaitoon kaadu jos motivaatio on muutoin kohdallaan. Lycka till:)


  • Opiskellut 76

   Vitosen englannilla et pärjää yliopistossa millään. Olen pahoillani.

   Yhteen tenttiin on ihan normaalisti 300-700 sivua englanninkielistä tekstiä. Koko biologian opiskelun aikana vain muutama kirja oli suomeksi.

  • No English, no work

   Come on, ilman englantia eli tämän päivän latinaa ei yliopisto-opiskelussa selviä. Mutta hätä ei välttämättä ole tämännäköinen: ensimmäinen kirja englanniksi tulee varmasti olemaan vaikea, mutta se helpottuu sitten koko ajan. En ole vielä koskaan kuullut yliopisto-opiskelijasta, jonka opinnot olisivat kaatuneet englannin taidon puutteeseen.

   Jos sinulla todella on suuria ongelmia englannin kanssa, niin ei siinä auta kuin alkaa panostamaan siihen tosissaan. Huolehdi nyt lopun lukioajan aikana, että opit englantia jatkuvasti ja tehokkaasti lisää.

  • aika paljon...

   ...myös alasta. Kaikilla aloilla kuitenkin englantia tarvitset, mutta siitä selviää pänttäämällä ja lukemalla. Yliopistossa järjestetään myös englannin kertauskursseja fukseille.

  • Yliopiston lehtori

   Jos pääset yliopistoon sisälle, voi ja joutuu näkemään vaivaa heikon kielitaidon kohentamiseksi. Se voi venyttää vähän opiskelua, mutta on se muiltakin onnistunut.

   Monet kertaavat lukion englantia ja muita kieliä esimerkiksi opiskelupaikkakunnan iltalukioissa, työväen ja kansalaisopistoissa, sekä tietenkin moninaisilla yliopiston järjestämillä kertaus ja täydennyskursseilla. Yleensä vieläpä iltalukion, ja sopimuksen mukaan, muistakin yliopiston ulkopuolisista kursseista saa opintopisteitä, joiden riittävä kerryttäminen on välttämätöntä opintotuen takia.

  • 16+16

   Sanoisin, että sinun kannattaa pyrkiä lukemaan matematiikkaa (ja jos haluat opettajaksi niin sitten opiskele matematiikanopettajaksi; ne otetaan muistaakseni matikan kokeella sisään).

   Itse nimittäin opiskelin Helsingin yliopistossa luonnontieteitä (matikka sivuaineena) ja siellä kirjat tuntuivat olevan enemmänkin oheislukemistoa. Eli luentomateriaaleilla ja muistiinpanoilla saa suhteellisen helposti arvosanaksi 3-4. Veikkaisin että tämä johtuu siitä, että luonnon prosesseissa ei ole kovin paljon väittelynvaraa (= riidan aiheita) kandiopintojen tasolla vaan vasta maisteriopinnoissa tuli kunnolla eteen ratkaisemattomia ongelmia ja ristiriitoja. Eli kun ymmärrät luonnon prosessin tai matikassa ongelmanratkaisun logiikan, ei paljoa tarvitse kirjoja. Ja kun sitä tulee kuitenkin koko ajan luettua vähän, niin kyllä sitten maisteriopinnoissa alkaa kielitaito jo riittämään.

   Mutta suosittelisin, että alkaisit päivittäin lukemaan jotain englanninkielistä netistä (oli se sitten roskalehtiä, laatulehtiä, fanfictionia, keskustelupalstoja, leffa tai peliarvioita tai mitä tahansa muuta joka kiinnostaa edes vähän) niin kyllä siinä vähitellen alkaa lukeminen sujuvoitumaan.

  • pohtiaa

   Pärjää mut sun pitää harjotella kovasti

  • kielen koukerot

   Huonolla kielitaidolla joutuu tekemään paljon enemmän töitä, mutta kyllä se kielitaito siitä pikkuhiljaa kohenee. Eli älä jätä menemättä sen takia. Itse kirjoitin muinoin englannista B:n -nyt FT, väikkäri ja toistakymmentä tieteellistä artikkelia kirjoitettu englanniksi (kielenkorjaukseen saa apua yliopistolla) ja englanninkieliset esitelmätkin sujuvat jo ihan ok ;)

  • kielitajuton bilsari

   Olen opiskellut nyt 2 vuotta biologiaa, enkä ole tarvinnut englantia vielä suunnilleen yhtään. Pakolliset kurssit ovat suomeksi, samoin melkein kaikki muutkin alan kurssit (joitain harvoja enkuksi). Kirjoja ei juuri ole, vaan luentomuistiinpanoilla olen päässyt tentit läpi. Ihan vain pari kertaa olen avannut koko Campbellin Biology -opuksen, joka on ainoa kirja tähän mennessä ja kattaa suurimman osan kursseista.
   Näin siis Itä-Suomen yliopistossa.

   Maisteriopinnoissa voi toki olla sitten toisin, ja tietysti ne pakolliset kielten kurssit hirvittävät.. Olen itsekin ihan surkea kielissä (molemmista nippanappa vitoset, enkusta kirjoitin hikisesti B:n, ruotsia en lainkaan), joten saahan nähdä loppuuko tämä mun opiskelu sitten näihin pakollisiin kieliin :/ En uskalla puhua ollenkaan ääneen kumpaakaan kieltä, joten suullinen ei ainakaan tule onnistumaan. Sääli, olis justiinsa mun ala tämä bilsa.

  • ljhvk

   Kyllä nyt uskoisi diplomi-insinöörialalla olevan suomeksikin materiaaleja. Varsinkin sähköalalla yms. joka keskittyy matematiikkaan ja fysiikkaan.
   Isäni aikana hyvin pärjäsi ilman englantia, ei tarvinnut lukea yhtäkään englanninkielistä opusta ja luennotkin oli suomeksi.

   Nykyään korostetaan kielitaitoa, mutta ei huono englanninkielen taito voi olla este yliopistolle. Jos taas opiskelet pääaineena englantia, silloin varmasti täytyy osata hyvin englantia.

  • Ccccmmmmm

   Jos olet noin huono englannissa ja arvosanasi on 5, on ihan turhaa pyrkiä englantia opiskelemaan yliopistoon. Joku muu sopisi sinulle paremmin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   203
   16178
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5767