Kissalle kaveri, vai ei?

Puolipitkäkarvainenkissanei...

Heippa.

Tarvisin neuvoa tähän asiaan. Minulla on pian kaksi vuotta täyttävä puolipitkäkarvainen leikattukissaneitokainen. ei ole ikinä nähnyt muita kissoja(koiria paljonkin) ja asustelee vain sisällä. Niin mietin että kannattaako minun ottaa sille toinen kissa kaveriksi kun se joutuu kuiten olemaan päivästä paljon yksin töideni takia sekä kun lenkkeilen esim. koirani kanssa. Mulla käy ihan kissaa sääliksi kun se ei pääse ikinä mukaan toisin kuin koira. Olen kyllä kokeillut valjaita mutta ei tykkää niistä. Mitä mieltä olette että voiko kissani sopeutua toiseen kissaan enää? Hyväksyykö se sitä? Vai onko sillä parempi yksin? Kun kissoistahan sanotaan että viihtyvät paremmin yksin kuin kaksin? Kiitos jo etukäteen vastauksista:)

12

2679

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin paljon

      kissasta että tottuuko vai ei. toiset tottuu ja toiset ei mutta aina parempi mitä enempi tilaa on. molemmille. ja ainahan aikuinen kissa pentuun paremmin tottuu.

      Mulla itelläni on mielessä ja haaveissa ottaa koiran seuraksi kissa mutta en tiedä kannattaako...

      • Kokenut***

        Minä otin toisen nartun kun toinen oli n. 2 vuotias. Sopeutumisen pahin vaihe kesti noin kaksi viikkoa, jolloin toinen ei sietänyt uutta tulokasta ollenkaan. Toinen kissa oli noi vuoden ikäinen.
        Alussa ne leikkivät, mutta suhahtelua kuului aina silloin tällöin. Nyt 3 vuoden jälkeen kissat ovat hyviä kavereita ja keskustelevat keskenään, nuolevat toisiaan, nukkuvat samalla sängyllä ja leikkivät.
        Kannattaa ottaa mahdollisimman nuoria kissoja, ehkä pentu menettelisi tässä tilanteessa ja samaa sukupuolta tietenkin. Sisäkissat yleisemmin ovat hyväksyneet minulla paremmin kaverin kuin ulkokissat, koska sisäkissan elämä vaatii enemmän virikkeitä.


      • Puolipitkäkarvainenkissaneito
        Kokenut*** kirjoitti:

        Minä otin toisen nartun kun toinen oli n. 2 vuotias. Sopeutumisen pahin vaihe kesti noin kaksi viikkoa, jolloin toinen ei sietänyt uutta tulokasta ollenkaan. Toinen kissa oli noi vuoden ikäinen.
        Alussa ne leikkivät, mutta suhahtelua kuului aina silloin tällöin. Nyt 3 vuoden jälkeen kissat ovat hyviä kavereita ja keskustelevat keskenään, nuolevat toisiaan, nukkuvat samalla sängyllä ja leikkivät.
        Kannattaa ottaa mahdollisimman nuoria kissoja, ehkä pentu menettelisi tässä tilanteessa ja samaa sukupuolta tietenkin. Sisäkissat yleisemmin ovat hyväksyneet minulla paremmin kaverin kuin ulkokissat, koska sisäkissan elämä vaatii enemmän virikkeitä.

        aivan. pentua minä olenkin miettinyt. Pelottaa vaan kun kissani ei ole ikinä toista kissaa nähnytkään. koirai kylläkin ja niidenkanssa hyvin toimeen tulee. Pelottaa että tuleeko kissalleni sitten tunne että olen hylännyt sen kun otan toisenkin? tai tuleeko siitä mustis? Toisaalta olisi aivan mahtava kun ei itselläkään tulisi huonoa omaa tuntoa että taas Kissani jää yksin kun koiran voi helpommin ottaa mukaa.


    • ei kannattanut

      Terve,

      Meillä on 3-vuotias leikattu poika ja otin sille tyttö kaverin ihan vauvan. Aluksi Poikamme ei oikeen tykännyt, mutta se kuitenkin hyväksyi sen. Nyt on aikaa kulunut jo 5kk ja kissat riehuu välillä eivät oo mitään bestiksiä ja nuku vierekkäin. Vanha kissamme oli ennen paljon ihmisläheisempi ja lutusempi, mutta nyt se vaan kököttää nurkissa ja ei halua tulla syliin. Uusi kissamme on rasavilli ja meillä palaa sen kanssa hermot. Vanha kissamme ei enään leiki katsoo vaan vierestä, kun tuo nuorempi riehuu. Joskus sitten yöllä painivat keskenään ja thats it.

      Mutta en enään tahdo luopua siitä nuoremmastakaan kissasta ja nyt täytyy sanoa, että pilasin hyvän sylikissan ottamalla toisen sille "kaveriksi"

      Mutta kissat on yksilöllisiä tietysti. Mutta itse en enään edes harkitsisi toisen ottamista.

    • Kissarakas

      Meillä on 3v.7kk. ikäinen leikattu maatiaisnaaras jonka kaveriksi ostimme Maine Coonin pennun, ja meidänkään kissa ei aikaisemmin ollut juuri muita kissoja tavannut paitsi muutaman kerran ohimennen pihalla valjaissa ulkoillessa mutta hyvin satunnaisesti. Alkuun vanhempi kissa ihmetteli pientä tulokasta, oli hiukan sähähtelyä ja murinaa puolin ja toisin, tosin pikkuneiti (naaras) ei juurikaan reagoinut vanhemman kissan sähähtelyihin, oli tottunut kasvattajansa luona muiden kissojen seuraan, pentu kotiutui todella hyvin ja jo samana päivänä, ei mennyt kauaa kun vanhempi kisu alkoi lähestyä pentua ystävällisesti nuuhkien jne. Pentukissa on nyt ollut meillä vajaa 2 viikkoa ja tuntuu kuin ne olisivat "aina" olleet yhdessä, leikkivät kovasti keskenään, nukkuvat vierekkäin, isompi "hoitaa" pienempää, nuolee turkkia, antaa pikkuisen syödä ensin ja menee vasta sitten itse ruokakupeille; hellyttävää! Uskon, että meidän vanhempi kisu on onnellinen, että sai lajitoverin ihmisystävien lisäksi.

    • Kyllä kannaisi.

      Sopeutuminen voi kestää hetken.

      Mutta olisiko sinun mahdollista ottaa jostain lähettyviltäsi pentu koeajaksi? Vaikka kuukaudeksi, jos eivät tule toimeen niin sitten ei, mutta jos tulevat niin hyvä.

      • pitkäkarvainenkissaneitonen

        heippa.

        iso kiitos teille kokemuksistanne mutta saa nyt nähdä sitten kun se kissa tullee että miten toimeen tulevat. minulla on onneksi hyvä puoli se että kaverini on ottamassa myös kissaa ja teimme sellaisen diilin että jos kissani ei hyväksy uutta tulokasta niin ystäväni ottaa sen sitte:) toivon kyllä kovasti että toimeen tulisivat koska kissanikin niin leikkisä ja olisihan sillekkin varmasti kiva ku olisi saman arvoista seuraa:)


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Kissahan ei ole laumaeläin, joten maalla vapaana ollessaan ne viihtyvät hyvin yksin. Villikissojakin on, mutta en ole koskaan nähnyt kahta villikissaa porukassa.


      • populaatioita
        Osa-aikaeläkeläinen kirjoitti:

        Kissahan ei ole laumaeläin, joten maalla vapaana ollessaan ne viihtyvät hyvin yksin. Villikissojakin on, mutta en ole koskaan nähnyt kahta villikissaa porukassa.

        Kyllä niitä laumoinakin on,mutta ovat saman pihapiirin puolivillejä kissoja yleensä.Silloin niitä mennään loukuttamaan omistajien pyynnöstä.Kun lauman pääluku on kolmesta viiteen kymmeneen,loppuu eläkeläiseltä halu niin paljon pitää. Ja ymmärtää,et koko vaan tuplaantuu siitäkin hetkessä,eikä puolivillejä,loukkaantineita kissoja voi omistajakaan hoitaa.Kissapopulaatiot.


    • Minäpäs

      Vanha keskustelu, mutta siltä varalta, että joku vielä lukee...

      Kuulostaa siltä, että usein ihmiset vain tuovat toisen kissan kotiin ilman mitään valmisteluita ja toivovat parasta. Kissoja voi kuitenkin auttaa sopeutumisessa siten, että ennen uuden kissan kotiin tuomista vaihtelee niiden hajuja. Eli tuo jonkin uudelta kissalta tuoksuvan esineen/kankaan kotiin ja vie kotoa uudelle kissalle nuuskittavaa. Tätä hajujen vaihtoakin pitäisi tehdä useamman kerran. Kun sitten tuo uuden kissan kotiin, olisi hyvä, jos sen voisi sulkea aluksi toiseen huoneeseen. Sillä tavalla, etteivät kissat pääse vielä näkemään toisiaan. Näin pitäisi mennä ainakin muutama päivä. Sen jälkeen olisi hyvä, jos kissat voisivat nähdä toisiaan ensin verkon läpi. Niin että voivat halutessaan nähdä toisensa, mutta ei ole pakko, jos ei halua. Ensimmäisten tapaamiskertojen pitäisi ehdottomasti olla positiivisia. Tähän pääsee helpoimmin kissojen ruoan avulla eli kun kissat näkevät toisensa, saavat samalla ruokaa/herkkuja palkaksi.

      • meilläNäin

        Olen eri mieltä! Ei mitään sulkemisia! Niin saat vain aikaa salaista ja jännää kissojen välille. Itse olen tuonut pennun omassa sylissäni, hiljaa jutellen koko ajan, samaan huoneeseen toisen kanssa. Olen antanut niiden siinä haistella vähän nokakkain toisiaan, pitänyt pentua koko ajan sylissäni. Kun lasken pennun lattialle, olen itse vieressä, koko ajan rauhallisesti jutellen ja kannustaen. Pikku hiljaa lähentyvät toisiaan, pienet suhinat ja räpsyt kuuluu asiaan. Pentu pääsee piiloon sohvan tai nojatuolin alle, jos jännittää liikaa. En jätä niitä keskenään ensimmäisenä päivänä, vaan silittelen ja kehun MOLEMPIA. Näin on aina onnistunut! Ensimmäiset yöt pentu on itse tullut viereeni nukkumaan, ja isompi on hiljakseen käynyt sitä tutkailemassa. Koskaan en ole erottanut niitä toisistaan, ja hyvät kaverit on tullut.


    • Soolo

      Soolo ei olut moksiskaan, kun eläinsuojelun vastaava toi minulle naaraskissan, joka oli langanlaiha. Eläinsuojelun ihminen toi kissan minulle täysin odottamatta, kysyi vain, että otatko vai vienkö pois. Tietysti otin ja annoin kissalle nimeksi Sonja. Ensin Sonja tutki kaikki paikat ja sitten meni syömään, Mutta 2 vuotta yritin sopeuttaa niitä keskenään. Tässä ajassa Sonjasta oli tullut jo pullukka, mutta vahti omaansa ja Soolon ruokakuppia, ei päästänyt Sooloa syömään lainkaan. Oli muuten tosi fiksu kissa, mutta yritti olla Soolon jaTouhon pomo. No sehän ei heille käynyt.'
      Onneksi eräs hevostallin omistaja tarjoutui ottamaan Sonjan.Nyt se saa viettää itselleen ominaista elämää. On periaatteessa sisäkissa, mutta tallustelee aina isännän perässä tallille.. Sonja tuntuu nauttivan nyt elämästään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2545
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1907
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1568
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      111
      1396
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe