maksaako

leirit

erikseen? tyttöni juuri aloittanut partion..vähän tossa jo lueskelin jäsenmaksuista ym.jos joku ihana kertois vähän lisää. ja mitä esim leirille mukaan pitää ostaa :) kiitos etukäteen

4

1317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sudenpentujohtajana jo 10 v...

      Jokaisella lippukunnalla on omat tavat, joten kannattaa kysellä tytön lippukunnasta vielä tarkemmin. yleensä retket maksaa. Keskimääräinen pe-su retken hinta taitaa olla 20 euroa. Hintaan vaikuttaa hirveästi, millä ja kuinka kauas täytyy matkustaa.

      Et kertonut kuinka vanha lapsesi on, mutta olettaisin hänen olevan 1-3 luokalla eli sudenpentu. Tavarat kannattaa ehdottomasti pakata reppuun. Lapset joutuvat itse kantamaan tavarat. Ensimmäisille retkille ei tarvitse vielä mitään ihmeellistä ostaa. Ruokailuvälineet kannattaa heti hankkia, eli 2 muovilautasta, muovimuki ja lusikka, haarukka ja veitsi. Näille tarvitset myös kangaspussin, missä säilyttää. Ei missään nimessä muovipussiin. Sisäretkillä pärjää vielä vähän halvemmallakin makuupussilla.

      Toivottavasti tästä oli nyt jotain apua :)

    • johtaja vastaa..

      Meillä retket ei aina maksa välttämättä mitään. Joskus pari euroa ruokamaksua. Toki riippuu siitä, ollaanko menossa johonkin paikkaan jonka vuokra maksaa vai ihan lippukunnan omaan tai muuhun ilmaiseen paikkaan. Ja tietty jos johonkin vaikka piirin tapahtumaan osallistuu, on maksut sieltä jo ennaltamäärätty. Meillä lippukunta avustaa joissakin retkissä niin, että jäsenet pääsee esim keilaamaan halvemmalla ja muut (vanhemmat ja sisarukset maksaa täyden hinnan).

      Varusteista eräs johtaja ehtikin jo vastata. Makuupussin, retkipatjan ja ruokailuvälineiden lisäksi on hyvä panostaa kunnollisiin retkivaatteisiin. Takki, housut, vedenpitävät kengät. Joillekin nämä on itsestäänselviä, meillä eräs tyttö tuli viikonlopun talvileirille farkuissa ja muutenkin kouluvaatteissa. Farkkujen alla ei ollut mitään ja voi kuvitella miten ne nollakelin molemminpuolin ensin kastui, sitten jäätyi ja kylmähän siinä tuli ja kotiin ikävä. :( Aika hyvin retkikirjeissä on yleensä kerrottu, mitä pitää ottaa mukaan. Puukko ja taskulamppu on aika monessa listassa myös mukana. Kannattaa surffailla eri lippukuntien sivuilla - joistakin löytyy tosi perusteellisia selvityksiä varusteiden pakkaamisesta ym.

    • Partiojohtaja

      Aika monessa lippukunnassa retket ja leirit maksavat erikseen jonkin verran. 20 euroa viikonloppuretkestä on varmaan aika normaali hinta, mutta tämä kyllä riippuu paljon lippukunasta. Yleensä lippukunat kuitenkin pyrkivät tekemään retkiä ja leirejä ns. nollabudjetilla. Tämä tarkoittaa sitä, että retken hinnaksi osallistujille asetetaan sellainen summa, että se kattaisi retken kulut (ruoka, majoitus, matkat, mahdollinen paikkavuokra, materiaalit). Omassa lippukunnassani 20 euroa on yleisin maksu, mutta sillä jäädään kyllä tappiolle useimmiten. Lippukunnilla on usein taustayhteisöjä, joilta he saavat rahallista tukea, sekä omaa varainhankintaa, jotta toiminta pysyisi mahdollisimman halpana jsenille.

      Leirieille ja retkille (näiden ero on muuten se, että leiri on yli 3 yötä kestvävä, retki lyhyempi) tulee aina varustelista, yleensä leirikirjeen osana. Listasta on helppo luntata, mitä kaikkea mukana pitäisi olla. Kuten joku aiemmin mainitsi, pakkaaminen on yksi tärkeimmistä asioista leiriä ajatellen. Jokainen tosiaan kuljettaa omat tavaransa mukanaan! Tavarat tulee siis pakata sellaiseen reppuun/kassiin jonka lapsi todellakin jaksaa kantaa mukanaan. Reppu tai pieni rinkka on tähän kätevin vaihtoehto. Irtonaisia muovipusseja ja muita pussukoita ei kannata harrastaa, ne häviävät usein ensimmäisenä. Pakkaa yhdessä lapsesi kanssa, jolloin hän tietää, mitä hänellä on mukanaan ja mistä kohtaa reppua mitäkin löytyy. Nimikoi myös kaikki varusteet! Mikään ei ole turhauttavampaa kuin kuunnella vanhempien puhelinsoittoja retken jälkeen, kun pikku Maijalta puuttuu sitä ja tätä ja tämä ja tuo ei ole Maijan, joten miksi hän on sellaisen tuonut kotiin. ja jos niitä punaisia kumisaappaita tosiaan on kymmenellä lapsella, eikä missään ole nimeä, niin emme voi sille sitten mitään jos kotiin päätyy väärä pari saappaita. Toivottavasti en kuulostanut tylyltä, mutta näitä tosiaan tapahtuu joka leirillä, joten kannattaa vanhempana noudattaa oikeasti niitä ohejeita mitä retkikirjeessä sanotaan (useimmiten siellä kyllä puhutaan nimikoinnista jne)

      En suosittele, että ryntäät ensimmäisenä kauppaan. Kotoa löytyy varmasti monenlaista, mitä lapsi voi hyödyntää ja kaiken ei tarvitse olla upouutta. Tärkeimmät asiat mitä leirillä yleensä tarvitsee ovat jonkun jo mainitsemat makuupussi, makuualusta, vaatteet ja puukko (riippuen hieman iästä). Jos kotoa löytyy jonkinlainen makuupussi, sillä usein pärjää jo kämppäretkillä. Tärkeintä makuupusissa on lämpötilaraja, eli missä lämpötilassa sillä nukkuu mukavasti. Talviretkelle telttaan ei tosiaan sillä kesäpussilla voi mennä. Makuupussia mietittäessä kannattaa olla yhteydessä lapsesi omiin johtajiin. He tietävät parhaiten, minkälämpöistä makuupussia lapsesi tulee tarvitsemaan. Makuualustaksi riittää aivan hyvin kaupasta löytyvä tavallinen alusta, mitään puhallettavaa tai itsestään täyttyvää ei todellakaan tarvita, varsinkaan kovin nuorena. Vaatteista sen verran, että sateen kestävät vaatteet täytyy löytyä ja myös varavaatteita. Farkut eivät ole leirivaruste, kuten joku jo mainitsikin. Vaikka vettä tulisi kaatamalla, partiossa ollaan yleensä ulkona silti. Kengät ovat myös tärkeät, mutta aluksi pärjää yleensä ihan hyvin kumisaappailla. Itse olen pärjännyt kymmenen ensimmäistä partiovuottani aivan hyvin tavallisella mora-puukolla. Tärkeintä puukossa on se, että se on terävä ja sopii lapsen käteen (tylsällä puukolla sattuu huomattavasti paljon enemmän tapaturmia kuin terävällä!) Jos välttämättä haluat ostaa lapsellesi hienomman puukon, lapsesi johtajat osaavat varmasti auttaa tässäkin asiassa.

      Ylipäätään haluan painottaa sitä, että kaikkein paras tiedonlähde melkein missä tahansa lapsesi partiointiin liittyvässä asiassa ovat lapsesi omat johtajat. Vaikka he olisivatkin nuoria, heidät on koulututtu hommaan ja juuri he ovat perillä siitä, mitä lapsesi ryhmässä tehdään ja miten lapsellasi sujuu. Vaikka olet varmasti saanut lippukunnanjohtajan puhelinnumeron myös, lippukunnanjohtaja ei useinkaan osaa vastata puoliinkaan kysymyksistä, sillä hän ei tiedä tarkalleen mitä kukin ryhmä juuri nyt puuhaa, sillä ryhmiä on usein hyvin monia. Joten kun se ensimmäinen retki tulee ja sinua jää askarruttamaan jokin asia, älä turhaan epäröi vaan soita lapsen johtajille. Me johtajat yleensä hartaasti toivomme, että vanhemmat tosiaan ottavat lapsen johtajiin ensimmäiseksi yhteyttä, sillä sitä palautetta on kurjaa kuunnella ja asioita selvitellä sitten kun se tuleekin monien mutkien kautta lapsen varsinaisille johtajille.

      Toivottavasti tästä viestistä oli sinulle apua. Onnea ja menestystä lapsesi partiopolulle! :)

    • Nimetön

      hui ku täällä kaikilla pitkiä viestejä :)
      siis retkihän voi olla päiväretki tai vaikka viikonloppureissu ja leiri on sit pitempi, esim. viikko ja luontaisesti maksaa enemmän. sudenpennuista en enää oo nii selvillä mut ainaki vartiolaisten viikonloppuretkistä emme ole perineet maksua, ruuat maksettu vartion kassasta johon kerätty rahaa myymällä kalentereita ja muuta kivaa. ainoastaan ekasta retkestä perittiin maksu. että näin täällä napapiirillä. nii ja yleensähän ku ilmoittautuu retkelle nii saa varustelistan tai ainaki järjestäjien puhelinnumerot et voi kysyä. ihana ku tulee lisää partiolaisia. usko: niitä tarvitaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe