Kysyisin teiltä media-ammattilaiset

marikki

Opiskelen tuottajaksi media-alan koulusta. Pidän kyllä alasta, mutta haluaisin kysyä millaisia ihmisiä työelämässä on. Kysymykseni juontaa siitä, että olen koulussani tavannut paljon erilaisia ihmisiä ja ymmärrän, että vaikeita tapauksia on aina ja haastavia, eikä tarvitse olla aina niin vaikeakaan, riittää että olemme erilaisia, niin nopeestihan isossa porukassa konflikteja syntyy.

Aina en vain ymmärrä. Itse olen kunnianhimoinen, mutta olen pyrkinyt kuitenkin olemaan hyvin hienotunteinen ihmisten kanssa. Kouluun mennessäni ensimmäinen puoli vuotta meni opetellessa, että ihmiset puhuvat toisilleen hyvin suoraan, usein jopa ilkeästi. Minulle se oli vierasta, osaan olla ilkeä, mutta en pysty ventovieraille olemaan kuin elopellolla.
Virheitä ei myöskään tällä alalla ilmeisesti hyväksytä. Ei parane kyllä tuottajan kovinkaan mokailla työelämässä, ymmärrän, mutta kokoajan hoetaan, että koulussa virheitä saa täällä tehdä, mutta kun erilaisissa harjoituksissa joku menee pieleen niin viimeksi tänään sain kuulla huutoa mielestäni mitättömistä asioista ventovierailta.

Ihmiset myös ottavat voittonsa toisten häviöstä. Tuottajat kilpailevat keskenään, kenellä on paras excel-taulukko jne. Välillä ihan neuroottisuuteen asti
Jos näytät heikkoutesi, niin helposti myös ystävät menettävät ammatillisen arvostuksen. Kun et ole heidän kilpailijansa, he eivät välitä ja ovat iloisia pönkittäessään toisen virheillä omaa itsetuntuaan.

Olen tavannut tällä alalla erittäin empaatinkyvyttömiä, kovia ja huonokäytöksisiä ihmisiä. En sitten tiedä ovatko ihmiset ylipäätänsä jotenkin hukanneet ihmistaidot kaikkialta vai onko media-ala täynnä ihmisiä, jotka tarvivat toisen ihmisten virheitä kokeakseen onnistuvansa.

Haluan tuottajaksi, mutta en ole ihminen joka tekee asioita kaiken kustannuksella. Jos media-ala on täynnä ihmisiä, joiden lähellä on paha olla, niin mieluummin sitten teen tuotanto-töitä pienimuotoisemmin.Uskon että minulla riittää rahkeita pitkällekin, mutta onko kysymys ongelmassani vain "nuoria", joita elämä ei ole koulinut vai onko totuus että ala on täynnä armottomia ihmisiä, jotkka eivät kykene näkemään ihmistä ihmisenä siis vajavaisena.

En itsekään ole mikään rimanalittaja, mutta olen kokenut opiskelijoiden keskellä hyvinkin sairaannuttavan ilmapiirin. Tai sitten vika on minussa, en aio sitäkään vaihtoehtoa kokonaan sulkea pois:)
Saatan joskus olla hyvinkin herkkä, mikä tällä alalla ei ehkä ole paras ominaisuus.

4

1051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei sitä jaksa

      Juttusi kuulostavat tutulta. Olen vaihtanut mediasta muihin hommiin pääasiassa noista syistä. Tottahan joka alalla on töykeitä niuhoja, mutta ajattelin nuorempana sen olevan luovilla aloilla harvinaisempaa. Kaipa kvartaalitalous on tunkeutunut niin syvälle yhteiskunnan joka soppeen.

      Hyvin kuvaava on lauseesi "...kilpailevat keskenään, kenellä on paras excel-taulukko..". Tuo kertoo siitä, että ihmiset ovat hyvin epävarmoja siitä, mikä on oleellista kyseisessä tehtävässä. Opettajat tai ohjaajatkaan sitä eivät aina tiedä ja antavat oppilaitten riehua pilkkujen parissa.

      Yritä viedä opintosi loppuun ja ammatissa toimiessasi saat itse toimia rennommin. Eikä tyhjän narinaa kenenkään tarvitse kuunnella, anna napakasti takaisin, mutta pysy asiassa äläkä sorru henkilökohtaisuuksiin. Tsemppiä!

    • Arsi

      Media-alalla on paljon kipeitä ihmisiä. Persoonallisuushäiriöistä erityisesti narsismi kukkii kuin rikkaruoho.
      Suosittelen, että hankit myös jonkin psykiatrisen koulutuksen, näin osaat arvioida kollegojesi psyykkistä tilaa ja toimia (ehkä) heidän kanssaan. Kaikkien kanssa sekään ei riitä. Myös erilaiset riippuvuusongelmat ovat media-alan ihmisillä hyvin yleisiä.

    • av-ammattilainen

      Olen työskennellyt elokuva-alalla nyt 26 vuotta ja saanut ilokseni työskennellä lähinnä mukavien ja empaattisten ammattilaisten kanssa. Herja lentää kuvauksissa välillä rankastikin, mutta se perustuu luottamukseen ja yhteiseen huumorintajuun. Mikäli joku ei sitä kestä, niin tuollaista "jätkähuumoria" ei myöskään viljellä.

      Olen tehnyt leffoja dokkareista tv-mainoksiin sekä ulkomailla että Suomessa, enkä ole törmännyt kovin suuriin ristiriitatilanteisiin. Joskus joltain käämi käryää, mutta yleensä se on ohimenevää. Vain yhden kerran olen törmännyt tyyppiin, jonka suhteen vannoin, etten tee enää koskaan yhteistyötä. Kyseessä oli luonnehäiriöinen narsisti, joka oli jo aiemmin polttanut kaikki sillat takanaan, mitä tulee toimiviin ihmissuhteisiin. En ole huomannut hänen tehneen elokuvia enää ainakaan seitsemään vuoteen. Vittumaisuus kostautuu: huutamalla pääsee mustalle listalle ja alan ihmisillä on pitkä muisti...

      Ongelma(si) vaikuttaa olevan siinä, että alalle pyrkii ihmisiä, joiden motiivit ovat vääränlaisia. Varsinkin uransa alussa olevat tekijät ovat epävarmoja, mutta samalla itseään täynnä. Pätemisentarve rehottaa ja omaa egoa nostetaan muita polkemalla. Lohdutukseksesi voin kertoa, että joko nämä ihmiset parantavat tapansa tai putoavat kelkasta. Todelliset ammattilaiset tunnistaa siitä, että he ymmärtävät yhteistyön ja ihmissuhteiden merkityksen tällä alalla. Siksi sinunkin tuottajana on hyvä alkaa etsiä haaviisi yhteistyökykyisiä ihmisiä - he ovat niitä todellisia ammattilaisia.

      • Ei ole töistä pulaa

        Komppaan edellistä, itsekin aikoinaan tuotannon koulutuksessa ihmettelin kanssaopiskelijoideni valtaisaa pätemistarvetta johon liittyi myös vahvasti muiden pilkkaamisella oman egon pönkitys (olin linjani nuorin).

        Nyt muutamia vuosia alalla (elokuva) hyvää vauhtia tilannetta tarkastellessa näistä pätijöistä suurin osa työskentelee "maajussille naista"-osastolla, osa tekee muiden alojen töitä. Kun heitä tapaan, jatkuu sama vanha päteminen siitä, että kuinka he ovat nyt väliaikaisesti vain "perushommissa", että on sitten pääomaa lähteä vaikeammalle leffapuolelle. Eli summa summarum: ei siellä koulussa kannata katsoa mitä naapuri tekee, vaan keskittyy ihan itseensä. Itse skippasin kaikki koulumme sisäiset nuoleskelupiirit ja edustuspelleilyt, keskityin vain oppimaan ja osaamaan, ja oikein on hyvin mennyt, paremmin kuin paskanjauhajilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9303
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      43
      2737
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2503
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2029
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1570
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1350
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe