Buddhalaisuuden virheet

Joh. 14:6

8

1297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • buddhalaisuutta....

      buddhalaisuus elää omaa itsenäistä elämää monena versiona,virhepisteitä provolle.

    • Telegod

      ...katsonut videota loppuun. =) Siinä nimittäin pidetään islamia ainoana fiksuna uskontona. Haluatko että käännyn muslimiksi? Ei tainnut olla tarkoituksesi. =)

      Jokainen uskonto sisältää typeriä juttuja joihin uskotaan siksi niitä kutsutaan uskonnoiksi. Kristinusko, islam, hindulaisuus tai mikä tahansa muu ei ole sen suuremmin vahvoilla. Kaikki nuo ovat USKONTOJA.

    • -qi-

      Asiat voi ymmärtää monella tavalla, tai olla ymmärtämättä. Dokumentin tarkoitus lienee lietsoa pelkoa ja osoittaa niitä kohtia, joita tekijä ei ymmärrä. Esimerkiksi tekijä pitää kammottavana sitä, että dokumentissa kuvatuilla munkeilla on vain vaatteet, joita päällään kantavat. Se, että he eivät koe muita tarvitsevansa, lienee tekijälle toisarvoista. Dokumentti kertoo ehkä enemmän tekijästään, kuin kohteesta. Se, että emme ymmärrä, ei tarkoita sitä, että toinen väärässä,vaan sitä,että oma käsityskyky on vajavainen.

    • juhis_34

      Olipa vakuuttava 'dokumentti'. Ensimmäisen kolmen minuutin kohdalla kyllä huomaa, ettei ohjelman tekijä ole tutkinut buddhalaisuutta lainkaan, vaan heittää kerta toisensa perään omia vääriä käsityksiään faktoina.


      "Buddhalaiset elävät synkkää ja toivotonta elämää toivossa etteivät synny kärpäsenä seuraavassa elämässä"

      Jokainen, joka on tutkinut buddhalaisuutta tietää ettei buddhalaisten asenne elämään ole pessimisten, vaan päinvastoin. Monet Buddhan opetukset kertovatkin juuri siitä, että täältä Maan päältä voi löytää suurta onnea, mutta elämä vain on väistämättä tekemisissä kärsimyksen kanssa. Me kaikki vanhenemme, sairastumme ja kuolemme. Ja mitä tulee tuohon asketsimiin, niin Buddha itse totesi, ettei se johda mihinkään.

      Jälleensyntyminenkin oli alunperin aivan erilainen kuin tämä hindulaisuuden sielunvaellus. On kyllä totta, että monet melko vanhatkin buddhalaisuuden haarat uskovat että tietoisuus jatkaa kulkuaan toisissa olennoissa, mutta alkuperäisessä buddhalaisuudessa ei ollut olemassa yksilöllistä sielua tai tietoisuutta niin kuin nykybuddhalaiset sitä kutsuvat.

      Uudestisyntymisellä tarkoitetaan siis ikään kuin sitä, että kuoleva liekki sytyttää uuden.
      Energiamme jatkaa kulkuaan ikuisesti luonnossa.


      Karma on edellisten (Buddhan opetusten mukaan myös tämän hetkisten) olosuhteiden seurausta, eikä se ole samalla tavalla kohtalonomaista kuten hindulaisuudessa. Karma tarkoittaa siis pelkästään sitä että teoilla on seurauksensa, eikä sitä pidä nähdä rangaistusten tai palkkioiden jakelujärjestelmänä, koska ei ole ketään joka jakelisi rangaistuksia tai palkkiota!

      Päällimmäisenä ajatuksena on kuitenkin se, että taitava käyttäytyminen, aikomus, puhe, etiikka ja teot lisäävät maailmassa hyvää. Ja päinvastoin.
      Tässä yksinkertainen esimerkki siitä kuinka karma toimii:

      Mene töihin ja käyttäydy välinpitämättömästi, hauku työtoverisi ja jätä hommasi muille ja lähde kotiin kaksi tuntia ennen vuorosi loppumista.
      Seuraavana päivänä luultavasti huomaat jonkinlaisen eron siinä kuinka työkaverisi kättäytyvät sinua kohtaan. Tässä huomaa kuinka karma toimii.

    • NightQueenScent

      jopa oli paskaa tuubin täydeltä. Katsoin 4min. ja siinä vaiheessa kun mainittiin että islam on järkevää ja rationaalista, niin alkoi vatsaa kiertää...uskomatonta paskaa :(

    • miette

      Huomaa videon 'faktoista', kuinka tällä on hyökkäävä, puolueellinen ja selvästi tietämätön asenne, mikä asettaa 'dokumentin' tekijän epä-asiantuntevan valoon. Tuon eteen ei ole kyllä selvästi tehty paljoa tutkimustyötä.

      On muuten kumma, kuinka alkuperäisen viestin lähettäjä harvemmin tulee vastaamaan takaisin.. Taitavat käsittää hätiköineensä?

      Sitäpaitsi buddhisti-munkit kuuluvat buddhalaiseen uskontokuntaan, eikö vaan? Kaikki, jotka kannattavat buddhismin ideologiaa tahi ajatuksia eivät välttämättä kannata sitä uskontona, enhän minäkään käy kerjäämässä kylillä ja elä askeettisesti, vaan pyrin elämään, jonka itse katson olevan hyvää ja oikein. Uskonto ja usko on eri asioita, samoin ihmiset eroavat näkemyksiltään ja uskonsa toteuttamistavoilta.

      Mukavaa loppupäivää.

    • Naurut :)

      Ei voinut mitään, tämä sai mut repeämään:
      "For buddhists who spend their days in pointless irrational rituals life is always dark and stagnant."

      Aivan mielettömän hauska dokkari ...tosin, se ei tainnut olla leffantekijöiden tarkoitus ;)
      Hillitöntä, aivan mieletöntä. Olisivat nyt voineet vähän ottaa asioita selville ennenkuin ryhtyvät kameralla sohimaan :=D

      Onko näitä lisää jossain?

      • -----------------

        näytti olevan ensimmäinen osa seitsemästä. 'Yllättävää', että kommentointi ja videon arvostelu oli kielletty. Tässä on taas hyvä tilaisuus harjoittaa myötätuntoa! :D

        ---- Lainaus: ----
        Propaganda on tietoa, jota levitetään tarkoituksena muokata kohteen mielipidettä. Propaganda saattaa olla valheellista tai tosipohjaista, mutta on usein yksipuolista ja saattaa valaista asiaa ainoastaan propagandan tuottajalle hyödyllisistä puolista.
        -------------------

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Propaganda


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe