Savonlinnaan vai Jyväskylään?

epäröijä

Moikka!! Haluan aivan älyttömästi luokanopettajaksi...mutta! Minne kannataa hakea ja minne pääsisi varmiten? VAKAVA- koe on vielä helppo nakki, uskoisin, mutta se toinen vaihe nostaa ihon jo nyt kananlihalle! Jyväskylässä joutuu perin pohjaiseen haastatteluun, mutta millainen onkaan Savonlinnan pienryhmätilanne? Mitä siinä täytyy tehdä? Voi auttakaa minua ja kertokaa,kertokaa!

7

1256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hieman...

      Jyväskylä: vanha ja arvostettu yliopisto. Kiva kaupunki.

      Savonlinna: onko sielläkin yliopisto? Varmasti helpompi päästä sisään - luulen.

      • tahdon !

        En oo kyl koskaan kuullut, että savonlinnas olis yliopisto ?

        mun mielestä vakava koe ei ollut kovinkaan helppo! yritän nyt uudestaan ja mietin itsekin että mihin kaupunkiin sitä hakis .


      • epäröijä
        tahdon ! kirjoitti:

        En oo kyl koskaan kuullut, että savonlinnas olis yliopisto ?

        mun mielestä vakava koe ei ollut kovinkaan helppo! yritän nyt uudestaan ja mietin itsekin että mihin kaupunkiin sitä hakis .

        Joo, sielläkin on yliopisto, mut siellä on kai vaan opettajankoulutusta... Vähän kyllä epäilyttää millasta siellä sitten olis... joo ei se vakava koe kyllä kovin helppo ollu, mutta tuhat kertaa helpompi kun toinen vaihe...


      • oky

        Totta kai menet Savonlinnaan. Et vain siksi, että sinne pääsee helpommin, vaan siellä on yksilöllisempää ja pääse jopa "helpommalla" koska opettajankoulutusyksikössä ainakin Kajaanissa on kaikki suunniteltu valmiiksi ja tarvitsee vain olla paikalla oikeaan aikaan. Opettajankoulutusyksikön muut hyvät puolet on yksilöllinen suhtautuminen ja hyvä ryhmähenki koko laitoksen sisällä, kun ollaan tuttuja. Jyväskylä on yliarvostettu sekä kaupunkina että yliopistona.


    • -Jane-

      Mieti kumpi sinulle on tärkeämpää, kaupungin maine vai koulutus. Jos siis yhtenä valintaperusteenasi on "minne pääsisi varmiten" (= missä pääset kouluttautumaan) on lienee ilmiselvää, että vastaus on Savonlinna. Jos kaupunki on tärkeämpi, hae Jyväskylään, onhan siellä arvostettu yliopisto ja kaupunki on mitä mahtavin.

      Savonlinnan yliopisto on itseasiassa vain Joensuun yliopiston filiaatti. Savonlinnassa annetaan koulutusta luokanopettajille, lastentarhanopettajille sekä käsityötieteen ja kotitaloustieteen opiskelijoille, joista valmistuu alojensa opettajia.

      Vaikka puhetta on ollut filiaattien lakkauttamisesta, kehitetään Savonlinnassa silti opettajankoulutusta. Harjoittelukoulu Norssillekin saadaan yläluokat, joten aineenopettajien harjoittelua ja koulutusta pystytään kehittämään entistä pidemmälle. Samoin yhtenäisen peruskoulun tuleminen voidaan havainnollistaa käytännössä eikä siitä vain puhuta luennoilla.

      Pienryhmätilanteita tuollaisena, kuin mitä ne tänä vuonna ovat, ei ole aiemmin ollut. Ellei sitten viime vuonna ollut samanlaiset. Pienryhmä tilanteet yleensäkin ovat joko keskustelua ryhmässä tai/ja ryhmässä tekemistä. Koska Savonlinnassa ei ole erikseen haastattelua, on luvassa todennäköisesti keskustelua, jonka perusteella valitsijat pyrkivät saamaan kuvan hakijoista. Keskustelun aihe voi olla esimerkiksi integraatio/inkluusio tai vaikka maahanmuuttajien opetus. Tarkoitus ei ole selvitää kuka tietää eniten ja osaa parhaiten jo kasvatustieteen käsitteet, vaan kuka on parhaiten koulutettavissa opettajaksi ja kenellä on motivaatiota siinä määrin, että opinnoista selviää.

      Pienryhmätilanteet ovat siitä mukavia, että siellä et ole yksin, vaan vertaistuki on lähellä. Kaikki hakijat ovat siinä samassa jännittävässä tilanteessa. Jos mahdollista, niin ennen ryhmätilannetta, voi paikallistaa sen oman ryhmänsä ja tutustua jo ennakolta hieman.

      Itse tilanteessa sitten vaan suu auki ja korvat myös. Kunnioita muiden mielipiteitä ja tuo omasi myös esille.

      Vielä pientä tietoa Savonlinnasta/Savonlinnan OKL:stä plussien ja miinuksien avulla. Jyväskylän tunnen vain kaupunkina, yliopistosta ei ole tietoa, mutta onhan sillä hyvä maine noin yleisesti.

      Savonlinna
      kaupunki sopivan kokoinen verrattuna esim. Helsinkiin ja Kosken-pitäjään
      kaupungista löytyvät peruspalvelut ja kauppojakin ihan kivasti
      kesällä kauneimmillaan
      harrastusmahdollisuuksiakin on riittävästi

      OKL
      pieni, jolloin ollaan ns. yhtä suurta perhettä
      ystäviä ja kavereita saa helposti
      proffien kanssa on helppo mennä juttelemaan, tutustut heihin kaikkiin melko nopeasti
      asioista/kurssien suorittamisesta on helppo neuvotella, kun ihmiset ovat tuttuja

      Savonlinna
      -kulkuyhteydet ovat aika huonot, riippuen vähän siitä minne on matkustamassa
      -paikalliset ihmiset osaavat olla joskus kieroja (savolaisia kun ovat)
      -kaikki tuntevat kaikki jonkun mutkan kautta, joten huhut ja juorut leviävät, opiskelijana tämä ei välttämättä näy millään tavalla, mutta asupa muutama vuosi paikkakunnalla opintojen jälkeen...
      -veroprosentti on Suomen korkeimpia, kannattaa pysyä kirjoilla jossain muualla, jos mahdollista

      OKL
      -sivuainemahdollisuudet eivät ole yhtä laajat kuin isommissa yliopistoissa, aineenopettajaksi voi olla vaikea opiskella
      -yliopistolle on noustava iso, iso, iso mäki ja kun sitä olet neljä vuotta noussut melkein joka päivä, voi olla, että alkaa riittää (tämä silti lienee sivuseikka)

      Tsemppiä vaan hakemiseen!

      • en enää epäröi:)

        Kiitos Jane kauheasti:)!


    • 345turisti

      2008 ja nyt 2016 huh !! Savonlinan yliopisto PITÄÄ MUUTTAA MATKAILUYLIOPISTOKSI HETI JA SEURAMATKATKOJEN MYYNTI KOKO SUOMEEN HETIHETIHETI !! Nyt pitää toimia naurettavaa ettei Suomessa toimi MATKAULUORGANISAATIOITA SUOMEEN PÄIN VIIKOKSI MATKOJA RETKINEEN JA OHJELMINEEN !! Missä LENNOT FINNAIR ??? Valtio ei tee rahaa SUOMEEN PÄIN , vaan matkailurahaviratlennossa menee pois päin, koko ajan Finnairinkin kyydissä ulkomaille ...viimein matkailun yliopisto SAVONLINNAAN ... Ja myynti nettiin heti !!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1780
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1095
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe