Kohdun laskeuma raskauden aikana

rv28

Onko kellään kokemusta raskauden aikaisesta kohdun laskeumasta? Itselläni diagnosoitiin kohdun laskeuma, raskausviikkoja 28. Kohtu tulee ponnistaessa esiin, levossa nousee takaisin.
Vaikuttaako laskeuma synnytykseen jotenkin?
Entäpä seksi? Voinko harrastaa seksiä ilman mitään riskiä/kipua?

7

14033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gyne

      Kiinnostaisi tietää ikäsi ja monesko raskaus nyt on kyseessä...

      Kohdunlaskeuma raskauden aikana on erittäin harvinainen. Useimmiten nimittäin on kyseessä kohdunkaulan pidentyminen ja siitä johtuva "laskeutuminen". Yleensä kohdun ja sikiön kasvu loppuraskaudessa johtaa siihen, ettei kohtu enää mahdu laskeutumaan.

      Jos kohtu todellakin laskee, suurimmat ongelmat voivat hankautumisen ja painontunteen lisäksi olla toistuvat virtsatieinfektiot ja rakon tyhjenemisongelmat, verenvuoto (kohdunnapukasta jos hankautuu), ennenaikaisen synnytyksen uhka. Jos jotain tämän tyyppisiä oireita on, ei yhdyntää oikein voi suositella, koska se lisää mm. verenvuodon ja tulehduksen riskiä. Kipu ainakin on merkki siitä ettei kaikki ole kohdallaan. Vuodelepoa käytetään hankalissa tapauksissa hoitona. Ei vaikuta synnytystapaan.

      Tapausselostusten mukaan suurin osa laskeumista korjaantuu itsestään muutaman kuukauden sisällä synnytyksestä, samaten kuin tilanteet joissa heti synnytyksen jälkeen kohdunsuu tulee lähes ulkosynnyttimiin. Lantionpohjalihasten harjoittelu ei ainakaan pahenna vaivaa, jos harjoitukset tekee oikein.

      • rv28

        ikäni on 25, ja tämä on toinen raskauteni, takana siis yksi synnytys. Onko siis mahdollista, että synnytys käynnistyy ennenaikaisesti? Miten voin ehkäistä sen?


      • gyne
        rv28 kirjoitti:

        ikäni on 25, ja tämä on toinen raskauteni, takana siis yksi synnytys. Onko siis mahdollista, että synnytys käynnistyy ennenaikaisesti? Miten voin ehkäistä sen?

        Ennenaikaista synnytystä on vaikea estää, jos synnytys todella käynnistyy (supistusten estolääkitys). Jos kohdunkaula oli viimeksi suljettu, napakka ja täysimittainen, ei ennenaikaisuuden uhkaa ole, ainakaan lähiaikoina. Kaikki infektiot on syytä hoitaa huolella (virtsatietulehdus, myös oireeton bakteerikasvu, emätintulehdukset paitsi hiiva). Lepo on se mitä itse voi tehdä, varsinkin jos supistelee. Suurin osa supistelusta on kuitenkin täysin hyvänlaatuista kohtulihaksen harjottelua. Kivuttomat levolla ohi menevät kovettumiset ovat yleensä harmittomia.

        Ikäsi ja raskauksien lukumäärä huomioon ottaen on vaikea uskoa että sinulla olisi todella juuri kohdun laskeuma. Tapausselostusten naiset ovat yleensä selkeästi iäkkäämpiä (n. 40 v) ja/tai takana on MONTA synnytystä. Lieneekö tämä todettu neuvolan lääkärintarkistuksessa viikkoja ajatellen? Onko sinulla ollut jotain vaivoja, painon tunnetta, alavatsa/ristiselkäkipuja, oletko itse huomannut pullistumaa ulkosynnyttimissä. Vai oliko "sattumalöydös"?

        Jos napukka tulee emättimen ulkosuulle vain ponnistaessa ja eikä sinulla ole mitään oireita, epäilen että kyseessä on kuitenkin lähinnä kohdunkaulan pidentyminen ja sen verran lievä tilanne, ettei siitä raskauden suhteen ole juuri harmia.


      • Gerbera13
        rv28 kirjoitti:

        ikäni on 25, ja tämä on toinen raskauteni, takana siis yksi synnytys. Onko siis mahdollista, että synnytys käynnistyy ennenaikaisesti? Miten voin ehkäistä sen?

        Hei, minua kiinnostaa tietää, miten raskautesi ja
        synnytyksesi on sujunut. Koska minulla on myös kohdun laskeuma, minulla on 2 v tyttö. Haluaisin tehdä toisen lapsen. Toivottavasti sinulla meni hyvin synnytyksessä.


    • myy30

      Minua kiinnostaisi myö miten kaikki meni. Minulla jäi kohtu ekan synnytyksen jälkeen lähelle ulkosynnyttimiä (vaikka ikää 28 silloin. Myös suolisto laskeutui...tutkittu keskussairaalassa ja todettu raskauden laukaisseen rakenteelliset viat ). Olemme yrittämässä toista lasta ja huolestuttaa...

      • -raskautta pohtiva

        Heippa, itse olen vasta 25 vuotias nainen, ja minulla on todettu peräsuolen laskeuma (rektoseele) sekä lievä ohutsuolen laskeuma...EN siis ole vielä edes synnyttänyt. Joten laskeumat hyvinkin mahdollisia myös nuorella iällä. Minulla myös työntyy peräsuolen limakalvo ponnistaessa hieman ulos. En tiedä mistä nämä laskeumat saanut, vatsa vaivaa minulla oli pitkään, joten lääkärin mukaan liiallisesta ponnistelusta. Rektoseele ohutsuolen laskeuma leikattiin vuosi sitten, mutta edelleen tuota peräsuolen ulostyöntymä ongelmaa on. Olen suunnitellut raskautta, mutta ei vielä yritetty. Lääkärin mukaan nuo laskeumat saattavat synnytyksen yhteydessä uusiutua...En haluaisi pilata hyvää leikkaustulosta, joten varmaankin leikkaus olisi ainoa vaihtoehto.


    • Anonyymi

      Onko kenelläkään kokemusta jos on kohdun laskeuma voiko tulla raskaana??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3045
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2291
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1533
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      891
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe