voiko kirkosta eronnut olla pj

partiolainen aina vaan

Olen ollut kauan pois partiosta, ja liityin äskettäin toimintaan mukaan. liittyessäni unohdin mainita siitä että en kuulu kirkkoon. Nyt olen ihan ihmeissäni, kuinka tuon asian esille. Haluaisinkin kysyä, tiedättekö ketään partiojohtajaa, joka ei kuuluisi kirkkoon?

11

2780

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maahinen88

      Kyllä myös kirkosta eronnut voi olla pj. Partio ei ole uskonnollista toimintaa, vaikka monella lippukunnalla onkin seurakunta taustayhteisönä. Tärkeintä on kuitenkin, että itselläsi on suvaitsevainen suhde uskontoihin. Monella lippukunnalla on paljon perinteitä, joissa ollaan kirkon kanssa tekemisissä, joten niihin kannattaa osaltaan varautua ja mennä rohkeasti mukaan. Omassa lippukunnassani kannattanee tuoda asia esille ihan rohekasti.

      Partiossa on nykypäivänä monia johtajia, jotka eivät kuulu kirkkoon. Tärkeintä on auttaa lapsia etsimään suhdetta itseensä, johon kuuluu myös oman maailmankatsomuksen etsiminen ja oman jumalasuhteen etsiminen. Lapsille on siis tuotava virikkeitä erilaisista asioista, joten kaikkeen uskonnollisuuteen jyrkän kielteisesti suhtautuva ihminen ei näin ole sopiva johtajaksi.

      • Jallu-vaari

        Olen ollut partiotoiminnassa eri tavoin jo >30v. Olen aikuisena eronnut kirkosta, mutta pysynyt silti partiotoiminnassa mukana. Olen ollut mm. lpkj. En tuo asiaa esille, mutta en myöskään sitä salaa.
        Osallistun kaikkeen toimintaan, enkä koe vaikkapa kirkossa käyntiä mitenkään vaikeaksi. En kylläkään osallistu esim. rukouksiin, ehtoolliselle, uskontunnustukseen jne. En mitenkään rohkaise ketään menemään / olemaan poissa kirkosta ja uskonnosta. Kukin tehköön tavallaan.
        Pienille sudareille en aio kertoa mitään mistään uskontoon liittyvästä, enkä sitä muutenkaan suvaitse.


    • että...

      vaikeuksia voi tulla, kun kerrot asiasta. Monet partiolaisten vanhemmat ovat hyvinkin uskonnollisia ja he ottavat lapsensa pois partiosta, kun kuulevat, että ateisti? on johdossa. Ei pitäisi näin olla, mutta käytännössä näin tapahtuu.

      Asiasi on kuitenkin tuoda esille tuo kirkosta eroamisesi. Sinun on kuitenkin oltava, jos ei pois potkaista, suvaitsevainen uskonnollisiin menoihin ja mentävä niihin mukaan ikään kuin olisit kirkon jäsen.

      • tässä puhuu

        ihminen jolla ei asiasta ole kyllä minkäänlaista oikeaa tietoa.
        Todennäköisempää on trollaus, mutta vastaan silti asiallisuuteen pyrkien.

        Itse olen tähän mennessä kahlannut läpi koko partiourani sudenpennusta lähes kaikkien mahdollisten pestien läpi lippukunnan apulaisjohtajaksi ja takana ja päällä on useita pestejä lippukunnan ulkopuolella (mm. alueohjaajana). Kertaakaan ei kukaan vanhempi ole kysynyt kuulunko kirkkoon ja vastattakoon se tässä nyt suoraan: En kuulu, enkä ole koko partiourani aikana kuulunut. En sitä ole myöskään salannut.
        Uskallan väittää, että kukaan jäsentemme vanhemmista ei ole ottanut lastaan tämän takia pois harrastuksesta.
        Mitä tulee tuohon, että tulee mennä mukaan uskonnollisiin menoihin kuin olisi kirkon jäsen niin enpä ole leirijumalanpalvelukseen osallistunut niin kauan kuin muistan.
        Viimeksi osallistuessani sankarihautojen kunniakäynteihin itsenäisyyspäivänä (partiolaisena, partioasussa, lippukuntamme lippua kantavassa osastossa) jätin väliin siihen kuuluvan jumiksen ja istuin muutaman muun samoin ajattelevan kanssa aulassa odottelemassa. Eipä tullut kukaan väittämään vastaan...
        En yritä usuttaa ketään uskomaan vastoin kristinuskon opettamaa, mutta toisaalta en myöskään aio vastoin vakaumustani osallistua kristillisiin tilaisuuksiin vain näyttääkseni YHDEN TAHON oikeana pitämää esimerkkiä.

        Ketään ei muuten voi yhdistystoiminnasta potkaista pois uskonnollisen vakaumuksen vuoksi. Jo rikoslaki kieltää sen syrjintänä.
        Siis myöskään partiosta ei "potkaista pois" ketään kirkkoon kuulumatonta, varsinkaan kun meitä rupeaa olemaan jo aika iso osuus.


    • vartio

      ja olen ateisti. Virallinen partiotoiminta kasvattaa sosialistiuskikseksi, siksi esim kilpapurjehdus on parempi harrastus nuorelle.

      Kilpapurjehtija kestää partiolaista paremmin maailman 3. kovimman verotuksen ja pystyy esim rakentamaan 696m3 lammitalon lähes yksin.

      • aika...

        pelle.


      • paikkaan mutta
        aika... kirjoitti:

        pelle.

        näin on:-)


    • toimin

      Lippukunnassa hengaavana johtajana ja vastaan nettisivuista ja kolosta, ikää on vasta 14v(ohittaa vähän aihetta)

      mut sit siihen mitä mun piti vastata eli mäkään en kuulu kirkkoon, ja ilmoitinhan jo päivitteleväni lippukunnnan nettisivuja. Nettisivuilla en annna mitenkään näkyä uskonnollista suuntautumista eli jos esim. meidän joulujuhlassa on laulettu uskonnollinen laulu niin kyl mä siit mainitsen.

      meijän lippukunnas johtajat puhuu uskonnollisesta suuntautumisestaan toisillleen ihan vapautuneesti mut vanhemmille ei niinkään koska jos sanotaan et ei kuuluta kirkkoon ja ne on jotai läpiuskovaisii vois tulla ongelmia...

      tämmöne linja meijän lippukunnal

    • paivikki1

      Olen itse ollut partiossa lähes kymmenen vuotta, mutta kirkosta erosin viime helmikuussa. Ei mitään ongelmaa. Miksi olisi?
      Vaikka monet lippukunnat toimivat yhteistyössä paikallisem seurakunnan kanssa, näin myös omani, ei partioon omasta mielestäni kuulu uskonnollinen kasvatus. Jos partiossa aletaan hirveästi uskonnosta meuhkaamaan, on milestäni huomioon otettava muutkin kuin vain kristinusko, esimerkiksi islami, hindulaisuus, juutalaisuus ym..
      Partio on avoin kaikille, joten muutkin kuin uskovaiset on otettava huomioon. Miksi partiossa ei voisi opettaa ja panostaa esim. jumalattomaan maailmankäsitykseen?

      Poikkesin hieman aiheesta, mutta eiköhän pointti tullut selväksi.

    • asodjaiosjdioajsdoaijsdoiajsd

      kaikessa yksinkertaisuudessaan:

      Partio on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö. Palvo vaikka Allahia, ei estä olemasta vaikkapa lippukunnan johtaja

    • rapsu83

      Sillä ei ole mitään väliä kuulutko kirkkoon, koska se ei ole este partion harrastamiselle eikä pj:nä toimimiselle. Ainoastaan se supistaa osallistumistasi jos et halua olla mukana esim. hartaushetkissä ja vastaavissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      8
      1245
    Aihe