TEMESTA

Kertokaapas kokemuksianne Temesta-nimisestä lääkkeestä. Onko toiminut hyvin? Kuinka kauan yleensä kestänyt, että on alkanut vaikuttaa?

Ja lisäksi, olen kuullut väitettävän, että Temesta olisi yksi "vaarallisimmista" bentsoista. Tai voimakkaimmista, miten sen haluaakin ilmaista. Pitääkö tämä paikkansa tosiaan?

Minua häiritsee aina Temestan ottamisen jälkeen se, kun en tiedä missä ajassa se suunnilleen alkaa vaikuttaa. Sitten tulee mietittyä, että jokohan nyt, jokohan nyt... ELi olisin kiitollinen toisten käyttäjien kommenteista.
Ilmianna
Jaa

46 Vastaustase on aika lamaannuttava lääke, jota määrätään tosi sairauksiin.
jotkut lääkärit heppoisesti määräävät sitä jopa "esiintymiskuumeeseen", joka ei ole minusta oikein.
ehkä tosi pieninä annoksina sopii joissain tapauksissa muillekin kuin tosi sairaille, jota tuskin olet ?
minkälainen on sinun tapauksesi ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Syön sitä ensinnäkin siksi, että se on ainoita lääkkeitä, jotka kohdallani toimivat.

Toisekseen syön sitä siksi, että en pysty olemaan normaalissa kanssakäymisessä ihmisten kanssa ja kotioloissakin ahdistaa koko ajan. Olen vakavasti masentunut ja minulla on todettu paha ahdistuneisuushäiriö. Ja tietysti paniikkikohtauksia olen saanut silloin tällöin.

En tiennytkään, että täällä pitää olla vastuussa käyttämistään lääkkeistä toisille. Jos mikään muu ei toimi, otan temestan ilomielin vastaan.

Oliain vain ottanut ilomielin vastaan myös vastauksia lkuperäisiin kysymyksiini mm. tuosta vaikutuksenalkamisajasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
syön kosa... kirjoitti:
Syön sitä ensinnäkin siksi, että se on ainoita lääkkeitä, jotka kohdallani toimivat.

Toisekseen syön sitä siksi, että en pysty olemaan normaalissa kanssakäymisessä ihmisten kanssa ja kotioloissakin ahdistaa koko ajan. Olen vakavasti masentunut ja minulla on todettu paha ahdistuneisuushäiriö. Ja tietysti paniikkikohtauksia olen saanut silloin tällöin.

En tiennytkään, että täällä pitää olla vastuussa käyttämistään lääkkeistä toisille. Jos mikään muu ei toimi, otan temestan ilomielin vastaan.

Oliain vain ottanut ilomielin vastaan myös vastauksia lkuperäisiin kysymyksiini mm. tuosta vaikutuksenalkamisajasta.
Siis käytät itse Temestaa ja kerrot yksityiskohtaisesti ne syytkin miksi käytät mutta sitten et muka tiedä millainen lääke Temesta on,et tiedä sen vaikutusta,et tiedä sen vahvuutta jne...ei kuules ihan uskottavaa :-) Viestistäsi saa heti sen oikean käsityksen,eli olet saanut/saamassa jostain Temestaa ja nyt on alkanut arvelluttaa sen käyttäminen jne...Suosittelen hankkimaan elämään iloja ihan ns. normaaleista elämän asioista - ei bentzoista!

Jos todella olisit Temestan luvallinen käyttäjä nin aivan varmasti kysyisit nuo kysymykset omalta lääkäriltäsi ja hän olisi ne varmasti sinulle kertonutkin - etkä kyselisi tälläisiltä feikkipalstoilta!

Etkö muka tiedä minkä verran yksi Temesta 1mg vastaa Diapamia???
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olen käyttänyt ko. lääkettä monia vuosia. Minulle ei edes ehdotettu muuta valmistetta, mutta hyvin on Temesta tehtävänsä hoitanut. Vaikutus alkaa hieman tilanteesta riippuen noin ½ tunnin kuluttua ottamisesta. Joskus joudun ottamaan toisenkin tabletin kun rauhoittava vaikutus ei alakaan, tai ei ole tarpeeksi voimakas. Nämä ovat onneksi harvinaisia tilanteita. Milloinkaan ei ole esiintynyt sekavaa oloa tms. jälkeenpäin.
Ilmianna
Jaa
Moi!
Temestaa käytetään ahdistuneisuuden ja masennukseen liittyvän ahdistuksen hoitoon. Yleensä temesta aloitetaan, kun lääkkeetön hoito ei ole auttanut. Hyvä lääke joillekin ja turha syyllistää ihmistä, jos kärsii vaikeasta jännityksestä ja ahdistuksesta. Yleensä sitä käytetään tukena esim. masennuslääkkeiden kanssa. Temesta on ns. lyhytvaikutteinen bentso. Lääkäri on punninnut lääkkeen tarpeen, ja ollut sitä mieltä, että se on hyvä sinulle. Käytetään usein tarvittaessa, mutta kuukausien hoito tai jopa pidempi on mahdollista. Ei lääkkeen kanssa ole mitään hätää, kunhan käytät ohjeiden mukaan ja saman lääkärin valvonnassa. Tavallisin ohje on kolmesti päivässä 1mg. Muista, että tässä hoidetaan sairautta, eikä mitään huvikseen syöntiä. Riippuvuuttahan se aiheuttaa, mutta se on pieni ongelma, jotta pystyt elämään tavallista elämää. Riippuvuus on helppo saada pois laskuohjelmalla, jonka lääkärin kanssa laaditte. Tiedän myös monia, jotka syövät sitä vuosia ilman mitään vaikeutta. Jos lääkettä käy menemään liian paljon, niin kyllä siihen lääkäri ja kela puuttuvat. Asia on kokonaan sinun ja lääkärin välinen. Tsemppiä vain ja toivotaan vointisi paranevan!
Ilmianna
Jaa
Kiitoksia järkevistä vastauksista.

En käsitä miten täällä aletaan heti syytellä, että "Joo olet kaverilta saanut, kun kyselet". Sori, mulla ei sellaisia kavereita ole muualla kuin tuolla psykatrian klinikalla ja sekin kaveri on psykiatri.

Olen kyllä lääkärinkin kanssa keskustellut tästä lääkkeestä. PUHELIMESSA. Hänellä, kun ei riitä aikaa yksinomaan minulle. Tätä lääkettä päätettiin kokeilla vähän viimeisenä oljenkortena, koska muut eivät kerran toimi. Lääkäri ei selittänyt lääkkeestä minulle yhtään mitään - hänellä on lyhyt puhelintunti. Apteekissa keskustelimme kyllä.

Silti vain toiset käyttäjät osaavat vastata yhteen kysymykseen. Nimittäin siihen vaikutusaikaan.

En muuten tiedä paljonko 1mg temestaa vastaa diapamia, mitä minä sillä tiedolla tekisin?

Ja voi olla, että aloitusviestini vaikutti tyhmästi kirjoitetulta, mutta kysymyksissäni olin aivan vakavissani. Esimerkiksi tuossa "vaarallisin bentso" kohdassa... Koska en saata uskoa että olisi, kun ei vaikutustakaan tunne juurikaan.

Ja näin meidän kesken, ei niitä kaikkia sivuoireita ole siellä pakkausselosteessa lueteltu. Ei niitä kerro lääkäri, eikä apteekki. Ne koetaan itse ja ennen kuin minä tungen suuhuni mitään psyykenlääkettä (enää), niin kysyn kyllä mieluusti muiltakin käyttäjiltä.

Jos 5 sanoisi jostakin lääkkeestä, että on tukka lähtenyt päästä ja apteekki sanoisi, että ei lähde, niin en muuten söisi sitä lääkettä.

Hyökkäys on paras puolustus! Inhottavaa panettelua.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Moi!
Hienoa, että ajattelet asiaa järkevästi. Vaarallisin bentso on ihan tuulesta temmattu. Bentsot ovat psyykelääkkeistä turvallisimpia, eikä niitä voi yksilöidä, että mikä on niistä vaarallisin. Tiedän, että tällä tarkoitetaan riippuvuutta, mutta kaikkihan me tiedetään bentsojen riippuvuutta aiheuttavan ominaisuuden. Lääkärit kyllä punnitsevat hyödyt ja haitat. Joukosta löytyy aina ihmisiä, jotka ei osaa käyttää lääkkeitä, mutta se on lähinnä heidän huolensa. He käyttävät väärin, vaikka ei saisikaan lääkäriltä reseptiä ja ei heidän mukaan kannata jättää syömättä hyväksi koettua lääkettä. Aina vain jaksan ihmetellä, ettei puhuta muista riippuvuutta aiheuttavista aineista. Esim. fyysiset kivut ovat edelleen sallitumpia lääkitä riippuvuutta aiheuttavilla lääkkeillä kuin henkisiin tuskatiloihin, jännitykseen tai masennukseen tarkoitetuilla lääkkeillä. Esim. opioidit aiheuttavat kovemman riippuvuuden kuin bentsot. Tämä ei tarkoita, että olisin opioideja vastaan vaan päinvastoin niitä määrätään Suomessa vieläkin liian vähän muuhun eurooppaaan verrattuna. Tietysti, jokaisella on oikeus olla ottamatta tai ottaa lääke.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
temesta on osoittautunut minulle erittäin hyväsi ja nopeaksi avuksi paniikkihäiriössä ,ei mitään haittavaikutuksia,en huomaa ottaneenikaan,häiriö on vaan mennyt ohi muutamassa minuutissa.Minulla on ollut nyt jo monta kuukautta oireetonta aikaa,enkä tarvinnut ottaa 1 mg taplettia kuin n. pari viikkoa.Hyvä lääke..hyvää jatkoa Sinulle jussi
Ilmianna
Jaa
Vanha topicci mut vastaan silti. Temestapaketin valmisteyhteenvedossa sanotaan että huippupitoisuus veressä saavutetaan n 2 tunnin kuluttua kun on suun kautta nautittu.
Ilmianna
Jaa
Jääkö koukkuun helposti? Olen käyttäny n. viikon ja teho laimeni nopeasti... nyt oon ollu kamalassaa ahdistuksessa kaksi päivää sitä ilman, koska en halua tulla enempää riipuvaiseksi...
Ilmianna
Jaa
Olen itse käyttänyt temestaa 30-vuotta ,ensin2x 5mg ,jonka jälkeen 2x1mg päivässä.Enkä pärjää ilman tuota temestaa,en pysty lähtemään toisten ihmisten seuraan kauppaan ym.kärsin siis sosiaalisista peloista ,eivät nuo pelkojani poista kokonaan vaan helpottavat oloa,ja että pystyy menemään ovesta ulos edes muutamaksi tunniksi.Olen myös pystynyt olemaan niinkin ,että syön vaan 1tabl.päivässä,joten uskoisin et ei ne ketään riippuvaiseksi tee.Riippuu vähän omasta itsestä jos niitä syö esim,siksi että haluaa pienesti pökerryksissä olla niin sitten käy varmaan niin ,et tarvii enemmän ja enemmän kyseistä lääket. Että käytä vaan kyseistä lääkettä jos lääkärisi on sen katsonut sinulle tarpeelliseksi .
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
""Olen itse käyttänyt temestaa 30-vuotta ,ensin2x 5mg ,jonka jälkeen 2x1mg päivässä.Enkä pärjää ilman tuota temestaa.....Olen myös pystynyt olemaan niinkin ,että syön vaan 1tabl.päivässä,joten uskoisin et ei ne ketään riippuvaiseksi tee.""

Jos se ei auta eikä koukuta, miksi olet syönyt sitä 30v. ????

Jos lääkefirmoilla olisi vähääkään häpyä, ko. lääke poistettaisiin turhana myynnistä. Koukuttaa vaan ei hoida mitään. Hienosti sanottu apteekkarilta. Luulisi olevan alan asiantuntija.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kyllä se helpottaa huimasti kun ottaa. kUn toi ahdsitus lamaa koko kehon, oon ihan jumissa ajatuksia myöten ja hartiat kipeenä ja hengityskin ahdistaa... teme kyllä todella helpottaa.
Ilmianna
Jaa
tämä oli ensimmäinen lääke (ja vika) joita minulle määrättiin kun olin teini. temesta on mielestäni paska lääke joka ei edes ( varmaan muidenkaan rauhottavien tapaan) rauhoita, jumittaa vaan ja tekee "tyhmäksi". temestan ottamisen jälkeen vituttaa aivan yhtä paljon ja ahdistaa, mutta ajatuskäy vain hitaalla eikä pysty käsittelemään asioita järkevästi. Tähän voi myös tulla riippuvaiseksi ja siinä voi olla ikäviä vierotusoireita. tämä voi myös aiheuttaa masennusta ja lisätä ahdistusta sekä tehdä aikaan muitakin mielenterveyden ongelmia. Yksillöllistä kai tuo apu mistä tästä saadaan jos saadaan...
Ilmianna
Jaa
TEMESTA ON YLEISESTI KÄYTETTY,YLEENSÄ TOIMIVAKIN LÄÄKE,JOS POTILAALLA ON ESIM SKITSOFR.-OIREITA TMS/ESIM HARHATUNTEMUKSIA.1MG TEMESTA VASTAA YLI 10MG DIAPAMIA.EI TOSIN AINA VAIKUTUKSESTA(HYVÄSTÄ OLOSTA) HUOMAA.KANNATTAA "AJAA ALAS" ESIM RISOLIDIN KANSSA,ENSIN RISOLIDIA JA TEMESTAA JOSTA ASTEITTAIN SIIRRYTÄÄN PELKKÄÄN RISOLIDIIN.JATKETAAN OTTAMALLA ALUKSI ESIM 3-RISOLIDIA PVÄ:SSÄ JA HITAASTI SIIRTYMÄLLÄ MIEDOMPIIN RISOLIDEIHIN JA MÄÄRIIN. SIUNAUSTA !!
Ilmianna
Jaa
Söin kuusi vuotta temestaa joka päivä keskimäärin 2mg päivässä. Sain syödä maksimissaan 4x1mg päivässä reseptin mukaan. Vierottautuminen oli kamalaa koska en saanut mitään henkistä tukea. Kirjoitettiin vain oxaminia tilalle. Vieroitusoireet voivat kestää jopa vuoden.

En osaa sanoa kuinka paljon pahasta olostani oli vieroitusoireita ja mikä oli muuta pahaa oloa, mutta kannattaa vähän miettiä millaista annosta syö ja syökö joka päivä. En suosittele jokapäiväiseksi lääkkeeksi. Suositellaan että rauhoittavasta pidettäisiin 2-3 päivän tauko viikon välein ettei riippuvuutta synny. Kyllä minä olen vieroitusoireista selvinnyt mutta olen joutunut nostamaan muuta lääkitystä. Silloin kun käytin temestaa niin pärjäsin sen kanssa hyvin ja se edesauttoi normaalia elämää.

Eli joo hyvä lääke on, mutta vieroitusoireet voivat temestasta ja xanorista olla hankalat. Riippuen muista psyykkisistä oireista. Jos on huonossa kunnossa muutenkin niin voi vierottautuminen olla hankalaa. Kannattaa myös muistaa että jatkuva rauhoittavien syöminen voi lisätä ahdistusta. En ole rauhoittavia vastaan ja ärsyttää niiden demonisointi mutta kannattaa tarkkailla ettei annokset nouse paljon, ja jos ahdistus lisääntyy koko ajan kun syö lääkkeitä niin voi olla tarpeellista lopettaa rauhoittava ja ottaa vaikka toinen tilalle.

Itse söin temestaa ahdistukseen en paniikkikohtauksiin. Jos sitä käytetään vain paniikkikohtauksissa silloin tällöin niin en usko että jää kovin riippuvaiseksi. :-)
Ilmianna
Jaa
Apteekkari sanoi hyvin hakiessamme sukulaisen Temesta-reseptillä lääkettä, että tämä se on lääke, joka KOUKUTTAA vaan EI HOIDA MITÄÄN. Sattuvasti sanottu. Sukulainen popsii niitä kuin karamelleja. Koko ajan pitää annostusta lisätä, kun mikään ei riitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyllä se hoitaa, itse sain sitä sytostaattihoidoista johtuvan pahoinvoinnin estämiseen, ja se auttoi lääkeohjelman lisänä, jonka aiemmin sain ja joka ei tehonnut riittävästi. Lisäksi sen avulla olen saanut hyvän pitkähkön unen ilman sivuvaikutuksista johtuvia yöllisiä heräämisiä ja vaivoja jotka liittyvät em. sairauteen ja hoitojen sivuvaikutuksiin, yhdistettynä melatoniinin, joka on harmiton lääke, yöhormoni, synteettinen versio samasta hormonista jota ihmiskeho tuottaa unen saamiseen, mutta kaikilla sitä ei erity riittävästi. Tämä on tilapäistä ja satunnaista käyttöä, ja olen todella kiitollinen että kamalat pahoinvointikohtaukset joita on n. 4 päivää tiputuksen jälkeen, saadaan kuriin oikein valitulla lääkeohjelmalla niille päiville ja tarvittaessa Temestaa saa käyttää muinakin päivänä. Kunnon yöunien jälkeen on päivällä paljon virkeämpi ja jaksaa hoitaa tehtäviään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
YLÖS, ULOS JA LENKILLE! Hopi hopi ja pois tuollaiset päänsekoittajat. Ahdistus jää, kun käytte metsässä ja luonnossa kävelemässä - mielellään vielä lemmikkieläimen eli koiran kanssa. Ei tarvitse Temestoja eikä Oxepameja eikä muitakaan pameja.

Ettekö te huomaa, kuinka lääkefirmat ovat saaneet teidät koukkuunsa? Olette IHMISKOEKANIINEJA lääkefirmojen holhouksessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
8 VASTAUSTA:
Järkevä vastaus.

Lääkeriippuvuus ja pöhnä ei ratkaise ongelmiasi vaan vain peittää oireet eikä korjaa mitään ja johtaa tuhoon.

Kaikki jotka ovat jonkun psykiatrisen lääkkeen aloittaneet ja sitten onnistuneet lopettamaan eivät juuri lääkkeitä suosittele - ja loput ovat haudassa.

Benzoja ei pidä käytää, pahimmillaan joistakin benzoista tulee todella hankala unettomuus ja sekavuus jo hyvin lyhyessä käytössä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
drugsdontwork4323423 kirjoitti:
Järkevä vastaus.

Lääkeriippuvuus ja pöhnä ei ratkaise ongelmiasi vaan vain peittää oireet eikä korjaa mitään ja johtaa tuhoon.

Kaikki jotka ovat jonkun psykiatrisen lääkkeen aloittaneet ja sitten onnistuneet lopettamaan eivät juuri lääkkeitä suosittele - ja loput ovat haudassa.

Benzoja ei pidä käytää, pahimmillaan joistakin benzoista tulee todella hankala unettomuus ja sekavuus jo hyvin lyhyessä käytössä.
http://www.youtube.com/watch?v=51ZgU5YOId8
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
drugsdontwork4323423 kirjoitti:
Järkevä vastaus.

Lääkeriippuvuus ja pöhnä ei ratkaise ongelmiasi vaan vain peittää oireet eikä korjaa mitään ja johtaa tuhoon.

Kaikki jotka ovat jonkun psykiatrisen lääkkeen aloittaneet ja sitten onnistuneet lopettamaan eivät juuri lääkkeitä suosittele - ja loput ovat haudassa.

Benzoja ei pidä käytää, pahimmillaan joistakin benzoista tulee todella hankala unettomuus ja sekavuus jo hyvin lyhyessä käytössä.
Käytin temestaa vuoden verran mutta lopulta annokset nousivat 9 mg päivässä ja sitten jouduin sairaalaan. Sitten temesta ajettiin alas mutta taas on olo että se oli ainut lääke joka auttoi ahdistukseen. Ehkä alan käyttää nyt uudestaan, mutta mulla tää tarve tulee parisuhderistiriidoista, joita se lääke ei tietenkään ratkaise. Mutta tosi monia lääkkeitä on kokeiltu ja temesta on ainoa, joka on ahdistukseen auttanut. Muita käytössäni on nyt Venlafaxin, Olanzapin ja Mirtazapin.
Temesta auttoi jonkin aikaa hyvin, mutta annokset nousivat puolessa vuodessa aika isoiksi, siinä yksi pulma. Ja sanottiin, että olin jotenkin pöllämystyneen oloinen. Tahtoisin siksi olla ilman temestaa, jos vaan pystyn, mutta ahdistus on ollut todella kovaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
drugsdontwork4323423 kirjoitti:
Järkevä vastaus.

Lääkeriippuvuus ja pöhnä ei ratkaise ongelmiasi vaan vain peittää oireet eikä korjaa mitään ja johtaa tuhoon.

Kaikki jotka ovat jonkun psykiatrisen lääkkeen aloittaneet ja sitten onnistuneet lopettamaan eivät juuri lääkkeitä suosittele - ja loput ovat haudassa.

Benzoja ei pidä käytää, pahimmillaan joistakin benzoista tulee todella hankala unettomuus ja sekavuus jo hyvin lyhyessä käytössä.
Kyllä näin on, ja nää 30 vuotta syöneet ei tajua olevansa koukussa... kun ne olot ei koskaan tuu korjaantumaan jos niitä bentsoilla lievittää, ainoastaan siirtää sitä. Ite olin usean vuoden täysin koukussa imovaneen ja kun jotenkin onnistuin lopettaa nii en KOSKAAN ENÄÄ halua vastaavaa tilannetta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ylös ulos ja lenkille??
itse olen käyttänyt rivatrillia yli 10v ja toimii vieläkin erittäin hyvin siihen, että saan hoidettua mm. Virastot ja kaupassa käynnit.. Nämä pahimpia... Kaikke hirveetä myrkkyä kokeiltu, mutta rauhoittavat toimii.. Kaikenmaailman ssr- ja snri-lääkkeet ne vasta tunteet tappaa!!
ei ollut iloa eikä surua... Ihan hirveitä myrkkyjä kaikki muutkin..
Myönnän, että olen pahassa bentso koukussa , mutta mielummin elän niin ja nautin kun voin tavata ihmisiä jne.. Joskus ollut viikon syömättä kun kauppaan en vain yksinkertaisesti pystynyt vaikk kuink yritti..
olisin nyt varmasti juonut itseni hengiltä jollen olisi saanut lääkitystä ahdistukseeni!
joskus kokeilin kyllä olla bentsoja hirveän vieroituksen jälkeen.. Kaksi vuotta ilman ja se aika oli tuskaa, eli normaali olo.. Samanlainen kuin lapsesta asti... :(
Onneksi on apu J en välitä paskaakaan koukusta. Ilman näitä olisin myös yksin enkä olisi mahtavan naiseni kanssa yhdessä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
drugsdontwork4324 kirjoitti:
Muuten ihan hyvä, mutta Temestahan ei ole SSRI-lääke.
Suosittelen tutkimaan asiaa enemmän, ennen kuin kommentoit.
Teet itsesi tyhmän oloiseksi. :/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Juuri tuollaiset tekopirteät vain lisäävät ahdistusta. Mene sinä lenkille ja anna tosissaan olevien jatkaa keskustelua.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vittu opetelkaa te lukemaan! Hän tarkoitti myös temestan lisäksi kokeillut snri ja ssri lääkkeitä ja ite oon kanssa syöny noita paskoja teini ikäisenä kunnes alotin rivatrilin 2mg 3x päivässä 18vuotiaana niin siitä saakka oon syönyt bentsoja laillisesti ja xanoria meni 5mg päivässä 20vuotiaasta 23vuotiaaseen, mutta annos tiputettiin 3mg:n ja nyt vaihdettiin rivatriliin 0,5mg x 6 eli kolmeen milligrammaan ja dormicumeista tiputus menossa sen takia ku korvaushoitoon meen mut ihan sama bentso mikä bentso, jos se vaan toimii ja auttaa niin syökää niitä ja menkää ylös ulos ja lenkille metsään syömään taikasieniä..aah ne todelliset mielenparantajat
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
olen käyttänyt Temesta 1mq jo yli 10 vuotta n.10 kpl / kk.ihan vaan tarpeeseen kun ahdistus iskee,joskus nukahtamislääkkeen apuna,hyvät kokemukset ,ei riippuvuutta ,vain tarvittaessa ja toimii.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Temesta käytössä 30 vuotta. Käyttö tarkalla itsekurilla keskimäärin 1-4 kpl/vko. Viikossa aina "vapaa päiviä" ja vuosikierrolla useita pitkiä jaksoja kokonaan ilman, esim. kesälomat ym. vapaat töistä. Lääkkeellä hoidan ns. kahvikuppineuroosia, johon toimii hyvin. Suoritettuna kolme ammattitutkintoa ja täysillä työelämässä edelleen. Tämä ei tietystikkään ole pelkän temestan ansiota, vaan se on tehnyt tarvittavan korjausliikkeen niinkin "joutavanpäiväiseen" vaivaan kuin JÄNNITTÄMINEN. (sosiaaliset pelot)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Moi!

Olen käyttänyt Temestaa 1 mg x 4 päivässä. Aamulla otan kaksi Temestaa ja illalla toiset kaksi. Olen käyttänyt Temestaa jo useamman kuukauden. Minulle se määrättiin trauma peräiseen ahdistuneisuushäiriöön. Lääke on tehonnut minulla erittäin hyvin. Lääkkeenoton jälkeen tulee hyvä ja rauhallinen olo. Lääkkeenoton jälkeen kestää n. 30 - 45 minuuttia, kunnes lääke alkaa vaikuttaa. Vaikutus kestää n. 6 tuntia.

Temestan käyttö ei ole aiheuttanut mitään euforia oloa, vaan olo on tasaisen hyvä ja ennenkaikkea SIEDETTÄVÄ. Ei ole sitä hulluksitulemisenpelkoa. Saan ottaa viikossa 3 ylimääräistä Temestaa ja usein joudun aamuyöllä yhden pillerin vielä ottamaan. En ole koskaan ylittänyt päivittäistä kokonaismäärää, eikä mulle ole noussut toleranssi. Mutta ÄLÄ käytä Temestaa alkoholin kanssa. '

Minulle on lääkäri sanonut, että joudun luultavasti koko loppuelämäni syömään jotain lääkettä ahdistukseen, ja tuo Temesta on toiminut hyvin.

Hyvää jatkoa sinulle ja mukavaa kevättä!

t. Tapi
Ilmianna
Jaa
Moi
Olen syönyt temestaa tarvittaessa yli vuoden. Mikään muu lääke ei ole käynyt minulle ja minulla on aikaajoin vaikeaa masennusta ja ahdistuneisuutta. Temestan avulla pystyn käymään töissä ja elämään normaalia elämää. Eikä siihen ole jäänyt koukkuun kun järkevästi käyttää. Esim kesällä oli parempi jakso ja olin melkein koko kesän ilman temestaa, enkä kokenut minkäänlaisia vierotusoireita. Eli hyvä ja toimiva lääke kun käyttää järkevästi. Minulla alkaa vaikuttaa n.30min lääkkeen oton jälkeen. Tsemppiä kaikille masennuksesta kärsiville!!
Ilmianna
Jaa
On myös hyvä varatua siihen, että lääkäri joka lääkityksesi aloittaa ja tavallaan
saa mielialalääkkeisiin koukkuun saattaa tehdä omia päätelmiä ja olet täysin
lääkärin armoilla jos tulee joitain ongelmia.
Ilmianna
Jaa
Olen ottanut muutaman puolikkaan tabletin jonka lääkäri joskus määräsi. Ei juuri vaikutusta paitsi auttaa ehkä nukahtamiseen, mutta käytä nukahtamislääkettä sen sijaan. Ei ehkä pahin benzoista. (Diapam sekoittaa pään eikä järkevä, oxamin on kanssa jumittava ja aiheuttaa unettomuutta).

Drugs don't work.

http://www.youtube.com/watch?v=g7rACI-WJEw
Ilmianna
Jaa
aloitin temestan käytön 10vuotta sitten. ensiksi joka ilta ennen nukkumaan menoa ja sit vain tarvittaessa.
otan sen, kun tulee ahdistunut olo ja kun minut tunnetaan iloisena ja ulospäinsuuntautuneena, otan sen kun minusta tulee hiljainen, ahdistunut ja passiivinen, kun en jaksa jutella ja sydän hakkaa.
paniikkihäiriö todettiin 2007 kesällä mutta lieventynyt runsaasti siitä.
otin tänään ennen uimahalliin menoa, koska se uiminen saa yleensä mut tosi araks ja ahistuneeks. uin hymyissä suin, lääke oli ollut jo vaikuttamassa yli puoltuntii sillon, kun menin altaaseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
olen käyttänyt temestaa vatsavaivoihin jotka johtuvat 25 vuotta sitten tehdystä mahahermojen leikkauksesta.en pystynyt syömään kunnon ateriaa sen jälkeen ilman turvottavaa oloa joka vaikeutti unen saamista.
otan 1mg temestan ja yhden 5mg librax tabletin jos olo on "turvottava".iltaisin 2 tuntia ennen nukkumaan menoa. tämä on todella auttanut, olo on rauhoittanut ja unen saanti helpottanut.
tätä on jatkunut 25.vuotta mutta käytän lääkkeitä vain tarvittaessa , ehkä 2 kertaa viikossa. en koe olevani missään "koukussa".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
niitähän on tullu napsittua,eikä vaikutus ala missään puolessa tunnissa,vaikka niin lääkäri vakuutteli.saa syödä kasan ennenkun alkaa vaikuttaa edes jotenkin.
Ilmianna
Jaa
Minulla temesta poistaa hullut ajatukset ja lievittää ahdistusta.Temestan voi myös koittaa korvata liikunnalla.Liikunta antaa hyvän mielen.
Ilmianna
Jaa
En jaksanut lukea koko ketjua, mutta bentsoita pikän ajan käytön jälkeen on aivan helvet*tä vierottua. Eli jos ikinä pärjää pienillä kuureilla, niin älkää syökö pitkään.
Ilmianna
Jaa
Temestan käytöllä on jo todettu olevan yhteyttä nuoruusiän dementiaan.

Olen itse käyttänyt Temestaa 1 mg/vrk jo 6 vuotta, olen huomannut, ettei muisti toimi. Lopettaisin jos pystyisin, mutta vieroitusoireet kamalat. En olisi työkykyinen.

Älkää aloittako käyttämään bentsoja, ellei ole ihan välttämätöntä.
Ilmianna
Jaa
Itse olen käyttänyt Temestaa 10 vuotta. Satunnaisesti toki. En yhtä putkea ole syönyt tätä.

Voin sanoa, että on hyvä ja turvallinen lääke. Kannattaa pitää välipäiviä kuitenkin, sillä Temestalle tulee helposti toleranssit ja se ei vaikuta jos joka päivä napsii.
Itselleni paras annos on ollut 5 mg päivässä kerralla otettuna.

Kun ensimmäisen kerran otin tätä lääkettä 16-vuotiaana ahdistavien kotiolosuhteiden takia, koska pelkäsin, voin sanoa että tämä pelasti minut. Sain nukuttua ja lääke rauhoitti mieltä.

Nyt olen 26-vuotias ja syön Temestaa silloin, kun tiedossa on jännittävä tilanne, kuten uusien ihmisten tapaaminen, ryhmässä puhuminen, esiintyminen, lähtö jonnekin vieraaseen tilanteeseen jne.

Itse jäin koukkuun Temestaan silloin kun olin 16-vuotias. Tuntuu, että se vaikuttaa ehkä enemmän teini-ikäisillä kuin aikuisilla. Temesta ei ole kovin voimakas bentso, päinvastoin. Yksi turvallisimmista. En ymmärrä miksi ihmisille vielä määrätään diapamia, se on selvä viihdekäyttöön tarkoitettu bentso. Opamoxit taas olivat itselleni täysin tehottomia.
Nyt en ole enää ollut Temestaan koukussa.
Tiedän sen siitä, että en enää epätoivoisesti etsi lääkkeitäni hikihatussa, kun ne ovat loppuneet. En panikoi ilman niitä. Ei tunnu että se olisi välttämätöntä ottaa.

Noh, tässä minun kokemuksiani.
Ilmianna
Jaa
Minulla Oxepam ei tehonnut ja sain sitten Temestaa. Siitä minun masennuksesta selviytymiseni alkoi. Käytin alkuun 2 tablettia päivässä. Nyt menee yksi sillointällöin niinkuin ennen hammaslääkäriä. Tuosta 2 tabletista ei vielä jäänyt koukkuun. Vaikuttaa puolessa tunnissa.
Ilmianna
Jaa
Miltä olo silloin tuntuu, kun on tarve ottaa temestaa?
Kysyin tuota lääkäriltä, että koska näitä pitäisi käyttää? Lääkäri ei vastannut. En ottanut reseptiä.
Ilmianna
Jaa
Itse käyttäny rivatrilia 15 vuotta, yleistynyt ahdistuneisushäiriö, paniikkihäiriö ja sosiaalisten tilanteiden kammo. rinnalla oli 2 vuotta cipralex ym ym, huomasin ettei auta ja lopetin, siitäkin viekkarit. Nyt triptyl yöks unen ja kipuun(nivelrikko) Katu kaupan takia musta maalattuja lääkkeitä bentsot, LT psykiatri sano että masennuslääkket ei auta näihin minun sairauksiin. Ei kuulemma edes hyvin masennuksen, on vaan niin vitun hyvä Bisnes lteollisuudelle ym. Tsemiä kaikille!
Ilmianna
Jaa
Pahin haittavaikutus temestalle saattaa olla sen vaikutus muistiin ja muistisairauksien syntyyn. Suositus nykyisin on, että lääke lopetetaan vanhemmiten. Tiedän tapauksia jossa temestaa on korvattu sertralinilla, joka oikeasti vaikuttaa jännitysoireisiin, pelkoihin ja ahdistukseen.
Suosittelisin, ettei temestaa käytetä jatkuvasti vaan silloin tällöin ja juuri sertralinilla tms hoidetaan sitä perustalla olevaa taipumusta ahdistua vähän kaikesta. Lisäksi liikuntaa tupla-annoksin ja kaikenlaista sosiaalista kanssakäymistä. Jännitys ja ahdistus syntyy biologisista syistä niikuin eläimillä. Itseään ei pidä ottaa kovin vakavasti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mielenkiintoista, että Temestaa nyt kuitenkin määrätään iäkkäille Alzheimer-potilaille kiihtyneisyystiloihin. Muistin heikentyessä tuon kerrotaan johtuneen Alzheimerista. Päättää pitäisikin, kummasta tuo muisti sitten menee, Temestasta vaiko Alzheimerista, ja jos Temestasta, mistä lääkinnästä alun perin lähti sumenemaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Temesta on tosi hyvä lääke otettavaksi toisinaan, esim. ahdistavan tilanteen tullessa vastaan. Varsin voimakas enkä itse suositteli pitkäaikaiseen tai päivittäiseen käyttöön. Mutta ahdistus- ja jännitysoireet se taltuttaa tehokkaasti. Kaikista hirvein bentzo on Xanor, joka koukuttaa käyttäjän muutamassa viikossa aivan totaalisesti. Eipä Xanoria turhaan sanota "käyhän miehen kokaiiniksi". Siitä neuvoisin kaikkia pysymään erossa. Eikä tämä ole jonkun kukkahattutädin sormenheiluttelua vaan itse jäin muutama vuosi sitten koukkuun Xanoreihin ja vieroitusoireet olivat lähellä viedä järkeni.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

TEMESTA

Kertokaapas kokemuksianne Temesta-nimisestä lääkkeestä. Onko toiminut hyvin? Kuinka kauan yleensä kestänyt, että on alkanut vaikuttaa?

Ja lisäksi, olen kuullut väitettävän, että Temesta olisi yksi "vaarallisimmista" bentsoista. Tai voimakkaimmista, miten sen haluaakin ilmaista. Pitääkö tämä paikkansa tosiaan?

Minua häiritsee aina Temestan ottamisen jälkeen se, kun en tiedä missä ajassa se suunnilleen alkaa vaikuttaa. Sitten tulee mietittyä, että jokohan nyt, jokohan nyt... ELi olisin kiitollinen toisten käyttäjien kommenteista.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta