Reilusti alipainoinen

Vylot

Elikkäs juuri tänään saapui kirjekuoressa kutsu armeijaan, mutta lykkään sitä kunnes olen koulut suorittanut loppuun.

Kysymykseni olisi, että millaisia seurauksia on jos on alipainoinen jopa reilustikin olen 175cm ja 46kg eli olen reilusti alipainoinen, mutta kun se paino ei vaan nouse vaikka syö kuinka paljon tahansa. Vanhemmatkin olivat todella laihoja nuorena eli kulkee vissiin suvussa tällainen juttu...

Saako vapautuksen armeijasta vai mitä tässä pitäisi tehdä ? ei huvittaisi mennä sivariinkaan pesemään vanhusten pyllyjä...

Kiitos kaikille vastanneille

7

1329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sivarimajuri

      Enpä oikein usko että laihuuden takia vapautusta saat ellei kyseessä ole joku sairaus. Ellei lääkäri totea sinua palvelukelvottomaksi ja sen myötä saa E:n papereita eli lykkäystä määräajaksi. Ja jos saat tätä lykkäystä 28 ikävuoteen asti kahden vuoden välein niin sitten saatat välttyä asevelvollisuudelta mikä on aika epätodennäköistä.

      Vaihtoehtosi ovat:

      1. Parannat lihaskuntoasi parhaasi mukaan ja menet inttiin. Tai lykäät sitä niin kauan että olet valmis siihen ja menet sinne.

      2. Menet siviilipalvelukseen, joka on todellakin ihan muuta kuin vanhusten perseen pyyhkimistä. Sanoisin että paljon siistimpää hommaa kuin mitä intissä tulet tekemään.

      Huomaa että nykyään siviilipalveluskeskus oikestaan vaatii sitä että hommaat siviilipalveluspaikkasi itse. Eli voit itse vaikuttaa paljon siihen mihin pääset töihin. Periaatteessa kaikki vapaat valtion, kuntien ja kaupunkien ovat hakukelpoisia, mutta suurinpaan osaan parempia hommia luonnollisesti vaaditaan koulutus.

      3. Kieltäydy koko hommasta ja käyt asiasta oikeuden käynnin ja istut puoli vuotta avoimessa vankeudessa. Tämän aikana voit kuitenkin käydä töissä ja koulussa ihan normaalisti, eli tämähän on taloudellisesti kannattavin vaihtoehto, mutta tässä voi pian vierehtää aikaa ja oikeudenkäyntikustannukset todennäköisesti tulevat sinun maksettaviksesi.

      Tuosta alipainosta vielä sen verran, että mielestäni sinun kannattaisi perehtyä saliharjotteluun ja kehonrakennuksen perustietoon, koska niillä avuin saat takuuvarmasti painosi nousemaan ja näyttävää lihasta tilalle. Vaikka sinua ei itse bodaaminen kiinnostaisikin niin sieltä saa todella hyviä liikkumis ja ruokailuvinkkejä, joilla nopeamman aineenvaihdunnan omaavaan ihmiseenkin tarttuu lihaa ihan varmasti.

      Tärkeintä on riittävä proteiinin ja energiansaanti. Todennäköisesti kroppasi ei vastaanota ravintoaineita niin hyvin että voisit mitenkään pelkästään normaalia ruokaa syömällä saada näitä tarpeeksi. Siksi suosittelisin sinulle päivittäiseen käyttöön lisäravinteita, jotka toimivat välipalojen tavoin aterioiden lisukkeena, muttei korvaajina. Hyvä ruokailutahti on mielestäni: Aamiainen, proteiinijuoma, lounas, proteiinijuoma, päivällinen, proteiinijuoma ja illalla jotain kevyttä syötävää ja proteiinia. Toki jos tuo tuntuu paljolta niin voit jättää tuon lounaan ja päivällisen välissä olevan proteiinijuoman pois. Ainakin se sopisi minun rytmiini parhaiten. Ja 3 tuntia ruokailujen välillä. Äläkä syö itseäsi ikinä aivan täyteen, koska se vie ruokahalusi pois liian pitkäksi aikaa.

      • sitä...

        "...joka on todellakin ihan muuta kuin vanhusten perseen pyyhkimistä".

        Onko vanhusten perseen pyyhkiminen mielestäsi jotenkin halveksuttavaa? Sinunkin perseesi tullaan pesemään ehkä joskus ja se on helvetin paljon mukavampaa kuin maata paskat housuissa. Enkä tarkoita vanhuutta pelkästään vaan ihan huonoa tuuriakin; jos auto ajaa päällesi vahingossa, voit halvaantua ja et kykene persettäsi itse pesemään. Jokuhan sen pesee, enkä minä häntä halveksi.

        On ihan totta, ettei sivarissa ainakaan nykyään tarvinne näihin hommiin osallistua. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että niitä hommia on syytä käyttää kuvaamaan surkeinta mahdollista työtä mitä maa päällään kantaa. Homma on, kuten todettua, arvokasta ja tarpeellista.

        Kunnia kaikelle työlle - perseenpesullekin.


      • Sivarimajuri
        sitä... kirjoitti:

        "...joka on todellakin ihan muuta kuin vanhusten perseen pyyhkimistä".

        Onko vanhusten perseen pyyhkiminen mielestäsi jotenkin halveksuttavaa? Sinunkin perseesi tullaan pesemään ehkä joskus ja se on helvetin paljon mukavampaa kuin maata paskat housuissa. Enkä tarkoita vanhuutta pelkästään vaan ihan huonoa tuuriakin; jos auto ajaa päällesi vahingossa, voit halvaantua ja et kykene persettäsi itse pesemään. Jokuhan sen pesee, enkä minä häntä halveksi.

        On ihan totta, ettei sivarissa ainakaan nykyään tarvinne näihin hommiin osallistua. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että niitä hommia on syytä käyttää kuvaamaan surkeinta mahdollista työtä mitä maa päällään kantaa. Homma on, kuten todettua, arvokasta ja tarpeellista.

        Kunnia kaikelle työlle - perseenpesullekin.

        Perseen pyyhkiminen kun on vain luonteeltaan sellaista hommaa että se monia iljettää. Tottakai hyvä että joku tuota tekee, mutta suuresta osasta porukkaa ei olisi tuota tekemään ja siksi se heitä pelottaa. Sanoin että on muitakin vaihtoehtoja.

        Sitäpaitsi jos tarkkoja ollaan niin tällaisissa wc käynneissä vanhuksilla pitäisi käsittääkseni olla mukana ihan ammattitaitoista väkeä. Siviilipalvelusmies ei ole ammattitaitoinen hoitamaan vanhusta ja mielestäni silloin sivarin vastuulle ei saisi jättää vanhusta.


    • sen verran

      että sen voi suorittaa kuulemma myös jossain betonielementtitehtaassakin, ainakin mulle kerroottiin niin kun olin siellä työharjoittelussa. Ja siellä, jos "tuuri" käy niin raudoittamossa tulee lihasta! Itselle ainakin tuli mutta en siitä hommasta ruosteen takia pitänyt.. Mutta ennemmin ruostetta, kuin ihmisen paskaa.!

      • UNOHDIN

      • ei käy

        "että sen voi suorittaa kuulemma myös jossain betonielementtitehtaassakin"

        Siviilipalvelusta ei voi suorittaa yksityisen yrityksen palveluksessa. Se on ainoastaan mahdollista jos kyseinen betonielementtitehdas on valtion liikelaitos.


        Siviilipalveluslaki
        8 §
        Siviilipalveluspaikat

        Siviilipalveluspaikan tehtävänä on siviilipalvelusvelvollisen palvelustehtävien määrääminen, palvelustehtäviin liittyvän perehdyttämisen järjestäminen sekä siviilipalvelusvelvollisen ylläpito, palvelukseen liittyvä valvonta ja rekisteritietojen ylläpitäminen palveluksen aikana. Lisäksi siviilipalveluspaikan on pyydettäessä annettava palveluksessaan olevalle siviilipalvelusvelvolliselle passin hakemista varten passilain 8 §:ssä tarkoitettu siviilipalvelustodistus.

        Siviilipalveluspaikkana voi toimia siviilipalveluskeskus tai sen hyväksymä:

        1) valtion viranomainen tai liikelaitos, valtion itsenäinen julkisoikeudellinen laitos tai julkisoikeudellinen yhdistys;

        2) kunnan viranomainen;

        3) uskonnonvapauslain (453/2003) 2 §:ssä tarkoitettu uskonnollinen yhdyskunta tai sen seurakunta;

        4) yleishyödyllistä toimintaa harjoittava yksityisoikeudellinen yhteisö, yhdistys tai säätiö.

        Siviilipalveluspaikkana ei voi kuitenkaan toimia:

        1) puoluerekisteriin merkitty puolue;

        2) työmarkkinajärjestö;

        3) yhteisö, jonka pääasiallisena tarkoituksena on voiton tai muun välittömän taloudellisen ansion hankkiminen yhteisölle tai sen toimintaan osallisille.


    • 9+15

      Olisi kiva tietää, mitä APlle kuuluu näin nykyään ja miten on asian kanssa käynyt. Itse olen melkein samoissa mitoissa 46kg 171,5cm ja olen muutaman kerran käynyt ravitsemussuunnittelijalla puhumassa, kuinka saisin lisää painoa, mutta tuntuu että ei sitä painoa ihan tosta vain nostetakkan. Onko muilla samanlaisia kokemuksia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe