Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lasten kanssa Bulgariaan - minne sinne?

5_ja_2

Yksi meidän matkavaihtoehtona on lähteä elokuun loppupuolella Bulgariaan. Halvemmat matkat ja eläminen siellä houkuttelisi. Ois ihanaa, kun vois kerrankin syödä joka ilta ulkona ilman "ei ole varaa"-ajatuksia. Myös rannat vaikuttavat hienoilta ja lapsillekin näyttäisi olevan kaikenlaista aktiviteettia.

Meidän nuorempi lapsi (2 v) voi autossa pahoin (paitsi suorilla teillä viileässä autossa). Lyhyehkö matka lentokentältä matkakohteeseen ja matkakohteesta lyhyehkö matka johonkin suurempaan kaupunkiin shoppailemaan ovat siis ensisijaiset kriteerit!

ALBENA kiinnostaisi muuten, mutta sinne on lentokentältä n. 40 km/45 min. Onko tietoa, millaista tietä bussi ajaa? Siis onko suoraa vai kiemuraa? Matkaa Albenasta Varnaan (missä haluaisin käydä, jos tonne mennään) on eri tietolähteiden mukaan 28-35 km (mikä noista on oikea?). Millaista tietä tämä matka on? Albenasta kirjoitettiin myös, että siellä on mäkistä ja paljon portaita eli ilmeisesti rattailla vähän hankalampi liikkua? Albena ei myöskään ole kuulemma niin halpa paikka kuin esim. Synny Beach. Ja yksi huono puoli olisi se, ettei siellä ole ilmeisesti kunnollisia "ruokakauppoja". Meillä oli tarkoitus syödä aamupala ja lounas huoneistossa ja päivällinen sitten ravintolassa. Ei taida onnistua, jos ei ole kauppoja, mistä saisi aamupala- ja lounastarpeita...

Eniten mua kiinnostaisi lähellä Varnaa sijaitseva SVETI KONSTANTIN. Lentoasemalta sinne olisi 20-25 km/30-40 min ja Varnaan olisi vain 10 km. Sinne ei näytä olevan vaan sopivia huoneistohotelleja ollenkaan suomalaisilla matkatoimistoilla (jos oli joku, niin niissä oli se täysihoito, mitä ei haluta tai sitten oli pelkkiä hotellihuoneita). Eli pitäis itse varata lennot ja majoitus. Onko tuolla mitään ruokakauppoja, mistä saa ruokatarvikkeita?

Sitten olisi vielä SUNNY BEACH, mutta onko siellä vielä elokuun loppupuolella paljonkin nuorisoa? Millainen tie Burgasin lentokentältä menee Sunny Beachille? Entä mikä ois lähin isompi kaupunki, missä voisi shoppailla?

Onko Bulgariassa vielä elokuun puolen välin jälkeen lämmintä ( 25) ja kuivaa? En todellakaan halua, että etelänlomallani olisi samanlainen ilma kuin "Suomen kesä"... Toki noihin rauhallisempiin kohteisiin voisi varmaan lähteä jo elokuun alussa.

Vaikka kirjoitukseni oli (liian) pitkä ja kysymyksiä paljon, olisin todella kiitollinen, jos edes joihinkin kysymyksiini saisin vastauksia!!

30

2639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pieni vastaus

      En nyt välttämättä vastaa suoranaisesti yhteenkään kysymykseesi, mutta muut täydentäköön. Mulle tuli vaan mieleen, että ettekö oo ajatellut Kultahietikkoa ollenkaan? Varnasta sinne kestää matka n. 30 minsaa ja tiekin on mielestäni ihan hyväkuntoinen. Kultahietikolla on toki paljon bilettäjä nuorisoakin, mutta enemmän varmaan heinäkuussa. Joten elokuu on hyvä aika mennä ja lämmintä on aina riittänyt. Ja jos haette rauhallista perhehotellia, niin Finnmatkojen Golden Yavor on ykkönen. Siellä on tosi hyvä minikeittö, jos aiotte itte kokkailla. Bulgariassa on valitettavasti aika vähän hotelleita, jossa on keittomahdollisuus, ainakin vanhemmissa. Toi Golden Yavor on aika uusi hotelli, joten sieltä löyty hella, jääkaappi, kahvinkitin ja astioita. Minimarketeissa ei tosiaan toi ruokavalikoima oo kauheen laaja, mutta kyllä niistäkin perus juustot, maidot, makkarat ja jugurtit saa. Leipää kannattaa ehkä ottaa mukaan. Toivottavasti tämä auttoi jo vähän ...

    • käyty sunny beachilla

      Hei!
      Me ollaan käyty perheineen viimekesänä Sunny Beachilla. Meidän mielestä se oli hyvä perhekohde.
      Mekin mietittiin ensin voiko sinne mennä perheineen, koska paikalla on kova biletysmaine.
      Päivisin ja iltaisin (silloin kun lapsiperheet) liikkuvat niin ei siellä bilettäjiä näy. Varmaankin ovat nukkumassa. Eli kyllä se biletys tapahtuu vain öiseen aikaan.
      Päivisin liikuvat olivat suurinosa perheitä.
      Lentokentältä meni puolisentuntia hotellille.
      Olemme menossa taas tänäkesänä koko perheenvoimin lomailemaan samaan paikkaan :)
      Matkatoimistoilla on mukavia huoneistohotelleja jotka ovat vähän kauempana keskustasta (ainoastaan pari km) ja niiden luota kulkee minijunia joilla pääsee suoraan keskustaan.
      Mekin teimme aamupalat itse hotellilla, supermarketeista sai tarvikkeet.
      Iltaisin syötiin kaupungilla ja viimeiset minijunat lähti n. klo 23 hoteilleille ja silloin perheet lähti aina pois ja biletyusväki saapui paikalle.
      Suosittelen paikkaa;)

      • hotellissa

        olitte?


      • viimeksi
        hotellissa kirjoitti:

        olitte?

        Palazzossa finnmatkojen kautta.
        Nyt mennään tjäreborgin kautta Elite Apartmentsiin.
        Vaikka finnmatkoilla sanotaan palazzon olevan kaukana niin ei se kyllä kaukana ollu. Reilu puoltuntia kävellen keskustaan.
        Elite on kuites paremmalla paikalla ja tuolla sunny beachin sivuilla on Elitestä juttua.
        Levotonta on jos ottee hotellin ihan keskustasta, koska se paikka on rakennettu pienelle alueelle.


    • myös sinne

      huoneistohotelli svetiin. sinne tullaan myös elokuussa.

    • turistipaikassa

      Bulgariassa voi elää sen halvemmalla kuin Suomessakaan ?!
      Älä unta nää !
      "Eläminen siellä houkuttelisi".
      Ai turistikeskuksessa tuhansien sakujen kanssa ?
      Sillä ei ole mitään tekemistä Bulgariassa elämisen kanssa.
      Turistipaikat ovat kuin intiaanireservaatteja, paitsi, että "intiaanit" ovat sakemanneja 50 %:sti !

      • on alkuper. kysymys

        Ei voi tajuta suomalaisten junttiutta.
        Jos mennään turistirysään, niin ei se ole mikään "mökki takahikiällä", jonne mennään kokkailemaan kuuman hellan edessä sillä aikaa kun mies korjaa mökin kattoa.
        Yritä nyt asennoitua lomaasi oikein.
        Tarkoitus on syödä valmiissa pöydässä ja nauttia aurinko/uimarantalomasta.
        Ei niin hoopoa voi löytyä, että alkaa siellä jonottaa kaupassa ja kantaa muovikasseittain ruokaa kämppään.
        Ja Suomesta tietysti mukaan kahvit ja kahvinkeitin ainakin.

        Se ei ole idea !

        Eikä matkat Bulgariaan ole sen halvemmat olleet enää vuosiin kuin muihinkaan rantalomakohteisiin.

        Ja minkälaiset on tiet ? heko heko.
        Mitä luulisit ?
        Euroopan periferiassa olevan ??

        Voi hyvänen aika sinua. Herää ajattelemaan !


      • elites

        Ollan oltu kahtena viime kesänä lasten (2-16v.)kera Sunny Beachilla, sitä isommalla porukalla edellisenä kesänä. Hotelli on ollut aina Elite Apartements 1( Tjäreborg). Kivat huoneistot, hyvä allasalue, lapsille oma allas liukumäkineen. Allasalueella ravintola , mistä saa hvän aamiaisen, jos ei viitsi omassa keittiössä kokata. Varustelutaso keittiössä on kuitenkin hyvä.
        Rantaan matkaa n. 200 metriä,hyvä,matala ranta lapsille ja siinä kohdalla erinomainen Filipppo...jotakin tuulimyllyrantaravintola lounas-ja iltasyömisiin. Suosittelen lämpimästi!
        Bussissa matkalla on ilmastointi ja matka on niin lyhyt kentältä, ettei siinä kerkee kuin istahtaa.
        Nuorison biletys ei tuolla alueella mitenkään haittaa, ei edes näy eikä kuulu.
        Rahaa kuluu niinkuin käytätte, ruoka ja ravintolassa syöminen on edelleen halpaa, meillä viidelle hengelle viineineen ja alku-ja jälkiruokineen n. 50 e., mutta rantakadulta saa erinomaisia kebabbeja n. 3 e...
        Elokuu on vielä helteinen,sade kestää siellä hetken, jos sataakaan. Mustalla Merellä helle on erilaista kuin etelämpää, pehmeämpää...
        Kiva paikka, menkää sinne!Kivaa shoppailtavaa!


    • oma hella mukaan !

      Lomapaikkojen idea ei ole todellakaan "itsepalvelu".
      Se on bisnestä ja siksi kaupoissa myydäänkin vain etupäässä viinaa, limsaa ja makeisia, chipsejä jne.
      Ja kuka pölhö maksaisi 1000 €, että pääsee hotellihuoneeseen keittelemään itselleen ja perheelleen ruokaa ja jonottamaan kaupassa ihan kuin kotona arkipäivisin ?

      Matkan hintaan (äkkilähtöjä lukuunottamatta) kuuluu ruhtinaallisen runsas aamiainen noutopöydästä. Ajatuskin "mökkiytymisestä" huoneeseen, kun ensin on käyty kaupassa, tuntuu idioottimaiselta.

      Lounaspaikan voi valita sadoista ravintoloista, jos/milloin nälkä sattuu helteellä yllättämään. Kaikkea erilaista on tarjolla, ja bulgarialainen palvelu on yliystävällistä.
      Jos olet fiksu ja kohtelias, kaikki toiveesi täytetään ruoan ja juomien suhteen. Lapset huomioidaan erikoisesti.
      Illallisen voi nauttia kiireettä mitä erilaisimmissa paikoissa, kukaan ei hätistele sinua pois, pöytä on sinun, niin kauan kuin viihdyt, vaikka jonoakin sattuisi olemaan. Palvelu pelaa, vaihtoehtoja on.

      Ruokia on valtavasti, raikkaita tuoreita salaatteja, erilaisia keittoja, lämpimiä vihannesruokia, muita alkuruokia, liharuokia paistettuna ja grillattuna tai vihanneslihapatoja. Perunaa laitetaan sen seitsemän sorttia, muita lisukkeita ovat makarooni, riisi, kasvispaistokset. Yhden ravintolan ruokalistalla voi olla kymmeniä pikkupaloja lisäksi.
      Hinta-laatusuhde on toistaiseksi aika ok.
      Ei kannata tilata hellaa huoneeseen.

      On tietysti niitäkin paikkoja, jossa vastinetta rahoille ei saa.
      ne voi helposti välttää etukäteen pikku päättelyllä:
      missä ei asiakkaita näy, ei ruokakaan yleensä ole hääppöistä.

      Jos vielä vaivautuu turistipaikan ulkopuolelle, pääsee todelliseen makumaailmaan ja hinnat putoavat 50 %, mutta kyllä vielä turistipaikoissakin voi löytää hyvää ruokaa kohtuuhintaan.
      Valinnanvaraa ainakin on.

      Bulgarian rannikko ei ole mitenkään erikoisen mäkistä, kuten eivät lomapaikatkaan, mutta tiet ovat mitä ovat, vaikeaa saattaa olla pahoinvoivien lasten kanssa jo helteenkin takia.

      Asennemuutos olisi ehkä paikallaan:
      Mitä on valmis kestämään ja toisaalta mitä hyvää voi saada, jos valmis vastaanottamaan, ottaa pään pois "säkistä" ja realistisemman asenteen.

    • että edes kuvittelee

      että varaisi itse lennon ja majoituksen - turistikohteeseen !
      Jos rahaa on rajoitetusti, voin kertoa, että se tulisi maksamaan ainakin kaksi kertaa enemmän, ja se olisi vain huoneisto ja lennot.

      • pikku ongelma

        myös lentokentän helteessä täytyy jonossa seissä jonkun aikaa ja sen jälkeen odottaa matkaulaukkuja ja sitä, että kaikki ovat löytäneet bussiin ja sitten vasta lähdetään kohti rantalomaa.
        siellä kiereellään kaikki hotellit, tiputetaan ihmisiä eri paikkoihin, kuka asuu missäkin, odotetaan respassa huoneen avaimia.
        siihen kaikkeen menee yhtä paljon aikaa kuin pelkään lentoon.
        Suomessa kentällä saa odottaa kaksi tuntia ennen koneeseen nousua, jonottamista suuri osa sekin.

        Eli mieti ihan realiteetteja, äläkä murehdi ruoanlaittoon pääsyä,
        ruokaa kyllä löytyy joka 10:n metrin päästä.


      • aamiainen
        pikku ongelma kirjoitti:

        myös lentokentän helteessä täytyy jonossa seissä jonkun aikaa ja sen jälkeen odottaa matkaulaukkuja ja sitä, että kaikki ovat löytäneet bussiin ja sitten vasta lähdetään kohti rantalomaa.
        siellä kiereellään kaikki hotellit, tiputetaan ihmisiä eri paikkoihin, kuka asuu missäkin, odotetaan respassa huoneen avaimia.
        siihen kaikkeen menee yhtä paljon aikaa kuin pelkään lentoon.
        Suomessa kentällä saa odottaa kaksi tuntia ennen koneeseen nousua, jonottamista suuri osa sekin.

        Eli mieti ihan realiteetteja, äläkä murehdi ruoanlaittoon pääsyä,
        ruokaa kyllä löytyy joka 10:n metrin päästä.

        Huonoimmassa hotellissa, jossa olen Bulgariassa ollut, matkan hintaan sisältyvä aamiaisnoutopöytä sisälsi VAIN:
        kahta erialaista kahvia, kolmea erilaista teetä, mehuja, maitoa, jogurttia, leipää, sämpylöitä, juustoja, lihaleikkeleitä, riksuja ja raksuja plus hilloja, tomaattia, kurkkua, puuroa, paistettuja nakkeja, paistettuja perunoita, makaronia, keitettyjä munia, munakasta, marjakeittoa, hedelmiä (omenoita, kirsikoita, melonia ym) ja kaikkea en edes muista.

        Syömään saa mennä suoraan suihkusta pöytään.
        Tekeekö mieli kävellä noutopöydän ohin markettiin ostamaan aamiaista ??
        Ja luuletko olevan halvempaa ??


      • bulgarialaista elämää laink...
        aamiainen kirjoitti:

        Huonoimmassa hotellissa, jossa olen Bulgariassa ollut, matkan hintaan sisältyvä aamiaisnoutopöytä sisälsi VAIN:
        kahta erialaista kahvia, kolmea erilaista teetä, mehuja, maitoa, jogurttia, leipää, sämpylöitä, juustoja, lihaleikkeleitä, riksuja ja raksuja plus hilloja, tomaattia, kurkkua, puuroa, paistettuja nakkeja, paistettuja perunoita, makaronia, keitettyjä munia, munakasta, marjakeittoa, hedelmiä (omenoita, kirsikoita, melonia ym) ja kaikkea en edes muista.

        Syömään saa mennä suoraan suihkusta pöytään.
        Tekeekö mieli kävellä noutopöydän ohin markettiin ostamaan aamiaista ??
        Ja luuletko olevan halvempaa ??

        Ei missään muodossa.
        Siellä on vain turisteja, turisteja varten rakennettuja hotelleja, ravintoloita ja huvituspaikkoja turistihinnoin.
        Bulgarialaiset tulevat sinne työhön lomapaikan ulkopuolelta aamuisin ja lähtevät kotiin iltaisin lomapaikan ulkopuolelle.
        Jotkut tietysti työskentelevät öisinkin lomapaikoissa.
        Minkäänlaista "bulgriailaista elämää" ei siellä näe, vain toisia turisteja ja bulgarialaisia työssä palvelemassa turisteja.

        Oikea bulgarialainen elämä on aivan jotain muuta.
        Jos käy lomallaan vain turistipaikassa, ei voi sanoa tietävänsä Bulgariasta yhtään mitään.


    • 5_ja_2

      Kiitos runsaista vastauksista, vaikka jotkut olivatkin hieman epäystävällisiä mun makuun. Voin olla juntti ja tyhmä, mutten ainakaan ole epäystävällinen niin kuin eräät...

      Alkuun pieni tarkennus eli tarkoitin, että kiinnostaisi HALPA eläminen siellä (siis loman aikana). Olisi siis mukava lomailla jossain, missä ei tarvitsisi miettiä, riittävätkö rahat. Meillä ei todellakaan ole kovin paljon ylimääräistä rahaa ja sen takia ei olla koskaan aiemmin vielä käyty lasten kanssa ulkomailla. Viimeksi olen ollut miehen kanssa ennen lapsia 6 vuotta sitten Kreetalla. Koko elämäni (30 v) aikana olen käynyt Ruotsia, Tanskaa ja Viroa lukuunottamatta vain 4 kertaa ulkomailla (etelässä), joten sen(kin) takia olen aika pihalla noista asioista. Anteeksi siis tyhmyyteni! Sen takia täällä kyselen ja kovasti toivoisin YSTÄVÄLLISIÄ vastauksia!

      Viimeisen 10 vuoden aikana kun olen käynyt huimat 2 krt etelässä, oli meillä molemmilla kerroilla huoneistohotelli, missä syötiin aamupala. Toisella reissulla joka aamu ihan kuulkaa kaurapuuroa! Toisella reissulla leipää, hedelmiä yms. Siksi pidin sitä nytkin ihan normaalina ajatuksena, mutta ilmeisesti ei olekaan. Ehkä alan nyt uudestaan katsomaan niitä majoitusvaihtoehtoja, joissa ei olekaan keittonurkkausta, vaan aamupalapuffet. Jonkinlaisen jääkaapin huoneeseen joka tapauksessa haluaisin, että siellä voisi pitää jotain ruokaa/välipalaa varmuuden vuoksi.

      Mulla ei ole tosiaan mitään käsitystä siitä, millaisia teitä on Bulgariassa esim. Varnan lentokentältä Sveti Konstantiniin... Mutta koska matka on kilometreissä suht lyhyt, yritetään varmaan nyt sitten löytää sieltä sopiva hotelli. Eiköhän lapsi (2 v) sen matkan jotenkin kestä varsinkin jos saisi istua etupenkillä, mistä näkee tien. Onko noissa lentokenttäkuljetusbusseissa yleensä ilmastointi? En enää yhtään muista niistä mun edellisiltä reissuilta.

      Vielä haluaisin lisätietoa elokuun puolenvälin/loppupuolen säätilasta eli millaiset ilmat siellä parhaimmillaan/huonoimmillaan silloin on? Kun esitteissä lukee kyllä lämpötilat, mutta kuinka todennäköistä on, että elokuun puolivälissä/loppupuolella ois vielä helteitä? Niitä en nimittäin lasten kanssa kovin paljon kaipaa, vaan mielummin sellaista 20-25 astetta ja POUTAA. Kuinka usein/paljon Bulgariassa sataa elokuussa?

      • elokuun lomailija

        Elokuun puolivälin jälkeen vähän jo hellittää, mutta elokuun alkupuolen lämpötilat on 30-40 astettakin päivällä. Harvoin alle 30.
        Ukkoskuuroja sateineen voi olla joskus olla, ne vähäksi aikaa lievittävät kuumuutta.


    • sen verran
    • pklm

      Ollaan käyty lasten kanssa kolmasti Bulgariassa
      sunny beach, albena ja sveti konstantin.Itse tykättiin svetistä kaikkein eniten, paras paikka lasten kanssa sopivan rauhallinen ,todella hyvät kulkuyhteydet varnaan.Ja ennen kaikkea ravintola kopitoto aivan mahtavat sapuskat.

      • kikka x

        hei olaan myös oltu albenassa .svetissä ja kultahietikolla ja taas tänä kesänä albenaan .koska se oli meidän mielestä näistä paras juuri lapsiperheille . loistava ranta , svetissä surkeat rannat . siistimpää . hyvät ravintolat . aktiviteetejä lapsille ja koko perheelle . albenassakaan ei ole mäkiä jos ett ota rinteestä hotellia . hyvä huoneistohotelli flamingo garden , mutta taitaa jo tältä kesältä olla aika varattu . ruokakaupoista sen verra että missään kohteissa ei ole mitään suuria ruokakauppoja ja juuri siksi kannattakin syödä ulkona , se on huokeampaa kun meillä täällä . hinta taso suunin piirtein sama joka kohteessa mutta oliskohan sb edullisin .matka albeenaan kestää tosiaan reilut puoli tuntia ja tie on hieman mutkikkaampaa kun svetiin mikä on lähin kohde ja samalta tieltä svetin jälkeen jatketaan matkaa kultahietikolle. mutta olen ollut esim kreikassa sellaisissa kohteissa missä kestää yli kaksi tuntia matka hotellille . niin eivät nämä mitkään kaukana ole.


      • ihan korpipaikka
        kikka x kirjoitti:

        hei olaan myös oltu albenassa .svetissä ja kultahietikolla ja taas tänä kesänä albenaan .koska se oli meidän mielestä näistä paras juuri lapsiperheille . loistava ranta , svetissä surkeat rannat . siistimpää . hyvät ravintolat . aktiviteetejä lapsille ja koko perheelle . albenassakaan ei ole mäkiä jos ett ota rinteestä hotellia . hyvä huoneistohotelli flamingo garden , mutta taitaa jo tältä kesältä olla aika varattu . ruokakaupoista sen verra että missään kohteissa ei ole mitään suuria ruokakauppoja ja juuri siksi kannattakin syödä ulkona , se on huokeampaa kun meillä täällä . hinta taso suunin piirtein sama joka kohteessa mutta oliskohan sb edullisin .matka albeenaan kestää tosiaan reilut puoli tuntia ja tie on hieman mutkikkaampaa kun svetiin mikä on lähin kohde ja samalta tieltä svetin jälkeen jatketaan matkaa kultahietikolle. mutta olen ollut esim kreikassa sellaisissa kohteissa missä kestää yli kaksi tuntia matka hotellille . niin eivät nämä mitkään kaukana ole.

        On Sveti Konstantinissa useampi rantapoukama ja lasten kanssa on usein mukavinta olla enimmäkseen oman hotellin altaalla.
        Siitä pääsee nopeasti ja helposti syömään (oman hotellin ravintolaan), nukkumaan tai vessaan omaan huoneeseen.
        Limsaa, mehua tai vettä voi mennä juomaan myös oman hotellin ravintolaan ja useimmissa on altaalle tarjoilu, nestettä pitää varsinkin lasten saada helteessä. Ainakin meidän lapset, 2 ja 4 v. nuukahtavat niin yks'kaks yllättäen. tuntuu mukavalta, kun on lyhyt matka huoneeseen ja kaikki palvlut ovat lähellä.
        Hotellit pitävät hyvää huolta omista asiakkaistaan.


      • matala ranta
        ihan korpipaikka kirjoitti:

        On Sveti Konstantinissa useampi rantapoukama ja lasten kanssa on usein mukavinta olla enimmäkseen oman hotellin altaalla.
        Siitä pääsee nopeasti ja helposti syömään (oman hotellin ravintolaan), nukkumaan tai vessaan omaan huoneeseen.
        Limsaa, mehua tai vettä voi mennä juomaan myös oman hotellin ravintolaan ja useimmissa on altaalle tarjoilu, nestettä pitää varsinkin lasten saada helteessä. Ainakin meidän lapset, 2 ja 4 v. nuukahtavat niin yks'kaks yllättäen. tuntuu mukavalta, kun on lyhyt matka huoneeseen ja kaikki palvlut ovat lähellä.
        Hotellit pitävät hyvää huolta omista asiakkaistaan.

        Albenassa on hyvin loiva ja matala ranta, saa kävellä 100 metriä ja vesi on aikuisella tuskin nilkkoihin.
        Jos ei aktiivilomaa halua, voi se olla se lasten kanssa mukava paikka viikoksi. Korkeita paikkoja on vähän ja ne voi kiertää, minusta se on ihan pelto maanmuodoltaan kuten SB:kin.
        Palvelu on ollut Albenassa ynseintä ja hinnat kalliimmasta päästä, mutta voi olla sattumaa. SB:llä riekkuvat Euroopan kännisimmät nuoret ja paikka on epäviihtyisä kaikin puolin.. Albenaan tai SB:lle en menisi ikinä uudestaan, Kultahietikolle ja S.Konstantiniin menisin.


      • Svedu
        matala ranta kirjoitti:

        Albenassa on hyvin loiva ja matala ranta, saa kävellä 100 metriä ja vesi on aikuisella tuskin nilkkoihin.
        Jos ei aktiivilomaa halua, voi se olla se lasten kanssa mukava paikka viikoksi. Korkeita paikkoja on vähän ja ne voi kiertää, minusta se on ihan pelto maanmuodoltaan kuten SB:kin.
        Palvelu on ollut Albenassa ynseintä ja hinnat kalliimmasta päästä, mutta voi olla sattumaa. SB:llä riekkuvat Euroopan kännisimmät nuoret ja paikka on epäviihtyisä kaikin puolin.. Albenaan tai SB:lle en menisi ikinä uudestaan, Kultahietikolle ja S.Konstantiniin menisin.

        S.K on puistomainen alue, siellä paljon kävelyteitä puita ja pensaita, rauhallissta leppoisasta lomasta pitäville, jos ei tunge itseään suurimpien hotellien väenpaljouteen.
        Paikan välittömässä lähisyydessa on pieni kauppa- ja ravintola-alue, ja itse alueellakin on tietysti kioskeja ja minikauppoja, joissa myydään normaalia turistikrääsää.


      • mauri ,,
        Svedu kirjoitti:

        S.K on puistomainen alue, siellä paljon kävelyteitä puita ja pensaita, rauhallissta leppoisasta lomasta pitäville, jos ei tunge itseään suurimpien hotellien väenpaljouteen.
        Paikan välittömässä lähisyydessa on pieni kauppa- ja ravintola-alue, ja itse alueellakin on tietysti kioskeja ja minikauppoja, joissa myydään normaalia turistikrääsää.

        svetissä on paljon all inclusive hotelleita ja siitä syystä varsinkin ravintola tarjonta suppea. rantahotelleilla omat yksityirannat , mutta muuten pikku pukamia . ei tosiaan niin upeat rannat kun esim, albenassa ja sb .llä . svetin hyvä puoli on varnan läheisyys mutta muuten tykkäsin enemmän albenasta ja kultahietikosta . se on maku asia mitä hakee lomalta , mutta suosittelisin ehkä tosiaan albenaa.


    • ynnä muuta

      Inflaatio on laukannut Bulgariassa vuoden mittaan tosi kovaa, ja tilastot kertovat että se olisi jo 14 prosentin hujakoilla. Asiantuntija arvioi tv:ssä inflaation vielä nousevan 15-20 prosenttiin. Etenkin joidenkin elintarvikkeiden hinnannousu on ollut huima. Eiköhän se vaikuta ravintolahintoihinkin turistikeskuksissa.

      Ehdotan, että pidät huolta, että lasten ja omat rokotuksesi ovat kunnossa. BG:ssa esiintyy kaikelaista pöpöä ja viirusta, esimerkiksi hepatiitin muotoja A, B ja C. Rokotuksen ottaminen pitäisi aloittaa jo nyt.

      • pekkiss.

        joo ei siellä missään enää halpaa ole . ruuan tasoon nähden syö sitä täälläkin 7-8 eurolla lounasta . kiinalaista . pizza rax yms . ja kauppojen tavaroiden hinnan litukan luokkaa . ett ei siellä nytt mitenkään superedullisesti pääse jos joku niin luulee.......


      • - - -
        pekkiss. kirjoitti:

        joo ei siellä missään enää halpaa ole . ruuan tasoon nähden syö sitä täälläkin 7-8 eurolla lounasta . kiinalaista . pizza rax yms . ja kauppojen tavaroiden hinnan litukan luokkaa . ett ei siellä nytt mitenkään superedullisesti pääse jos joku niin luulee.......

        Joka tapauksessa joka vuosi, ei se ole niin kiinni yleisistä hinnannousuista.


    • 5_ja_2

      Päätettiin sitten kuitenkin, että ei mennäkään Bulgariaan vaan Mallorcalle, minne tekee enemmän mieli =)

      • onnittelen

        toiseks huonoin bulgariasta !


      • alaspäin
        onnittelen kirjoitti:

        toiseks huonoin bulgariasta !

        enää Albaniaan.
        että hyvää lomaa vaan.


      • kisssrta

        Päätittekin mennä sitten oman maun mukaan lapsia ajattelematta..? ja se rahapulakin taisi unohtua samantien...! me (4aikuista) syötiin hyvä illallinen juomineen 10-20 eurolla paikasta riippuen...


    • tähän

      hei olen ollut 3v kaa kultahietikolla ja suosittelen. kannattaa ottaa perhe huone niitä melkein joka hotellissa me oltiin pilskassa jossa oli sisäuima allas. huoneessa jääkaappi mikä tarpeen lasten kaa. kauppoja eli marketteja on mistä saa kaikkea jopa vaippoja lasten ruokija bonna,piltti....lidil ihan keskustassa ranta tie varessa. rannat matalia kivaa tekemistä löytyy lapsille ,vesipuistokin on alle kilometrin päässä. mutta sisään pääsynä sinne on pituus raja joka on yksi metri en suosittele.
      illan ruoka paikkoja kannataa katsella jo päivällä kun ohi kävelee .meille tarjoilijat olivat tosi kivoja joka ruoka paikassa ei pahemmin jouduttu oottelee ruokia, lapset saivat aina ekas ruuan. juomat tuli pullossa ja sai ottaa mukaan jos juomaa jäi . mitään vaaraa ei ollut kertaakaan .(epä määräset kulkijat tarjoilijat hätyytti pois .)lentokentältä kultahietikolle menee n30min tie aika tasanen mutta mutkainen.varnaa n 30m. missä kannattaa käydä soppailemassa.taksi kannataa ottaa hotellin edestä aamulla ja pyytää hakemaan johonkin aikaan. tasanen hyvä kyyti. eikä maksa paljon . svetikonstanti on varnan ja kultahietikon välissä pieni paikka, en ole käynyt muuta kuin matkalaisia haettiin kentälle menessä ,
      suosittelen kultehietikkoa , rattaiten kaa helpo liikkua.(lasten ranta lelut kannattaa ostaa sieltä tosi halpoja ,uima liivejä ja kellukkeetkin paikan päältä ei kannata kulettaa täältä.)
      itse lähden taas kultahietikolle 1,6 jyväskylästä , perillä kuljetus hotelliin ,ja taas toisten päin .
      toivon et saata jotain vinkkejä mun sepustuksesta .

      oikein hyvää kesän odotusta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe