Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Virtsaa valui vaan...

johtuuko vaihdevuosista

Minulla oli tammikuussa kumma kokemus. Menkkoja ei ollut siihen mennessä kuulunut neljään kuukauteen.

Olin uimahallin pesuhuoneessa ja huomasin virtsaa valuvan lattialle, enkä pystynyt sitä estämään. Välillä se lakkasi ja taas valui tipoittain. Kamala kokemus. Johtuiko tämä esim. kylmästä vai onko tämä vaihdevuosijuttuja? Virtsankarkailu on ollut ajoittaista, ja pärjään pikkuhoususuojilla vielä.

8

5694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • temppuilua?

      Mulla on samaa ongelmaa. Kun nousen vedestä pois niin tuntuu kuinka valuminen alkaa samantien..

      Ei pysty itse hillitsemään, kamala tunne.

      Voisiko johtua autonomisen hermoston herkistymisestä? Olisiko jollain ihan oikeaa tietämystä tähän?

      • gyne

        Epäilen kyllä että kyseessä on emättimeen menneen veden pois valuminen, koska esiintyy täysin "tunnottomana" valumisena uimisen jälkeen. Se voi tapahtua joko heti tai pienellä viiveellä. Jos emättimessä on vettä, sen ulos valumisen estäminen on mahdotonta.

        Virtsankarkailun tavallisimmat tyypit ovat ponnistus- ja pakkokarkailu. Ponnistuskarkailu tapahtuu vatsaontelon paineen akillisesti noustessa, esim. yskiessä, nostaessa raskasta, ja tyypillisesti virtsaa karkaa tippoja - lirahdus. Pakkokarkailuun taas liittyy vahva virtsaamistarve, ja kun rakko alkaa tyhjentyä se usein tyhjenee kokonaan. Pakkokarkailun voi tietysti laukaista jokin ärsyke (kotiovi, veden valumisen ääni tms). Molemmat tyypit voivat esiintyä myös yhdessä ns. sekamuotoisena karkailuna.

        Synnyttäneillä naisilla emätin voi olla löystynyt, väliliha madaltunut ja seinämien laskeumaa esiintyy. Vaikka laskeumaoireita - pullistuman tunnetta, suolen tai rakon tyhjenemisen ongelmaa jne - ei sinänsä ole, voi lievempiä oireita esiintyä. Tyypillistä on edellä kuvattu vedellä täyttyminen esim uidessä ja sen jälkeinen valuminen tai ilman pääsy emättimeen yhdynnässä ja siitä seuraavat "emätinpierut".


      • se vaan on

        Ihan tuttu tunne, emättimeen uidessa mennyt vesi valuu ulos, kun nousee vedestä ylös. Vähän luulen, että se emättimeen menevä vesi mulla häiritsee myös emättimen bakteeritasapainoa, eli sen jälkeen voi olla jonkin aikaa sellaista hajua, joka kertoo bakteeritasapainon "horjahduksesta". Kylmä uimavesi myöhään syksyllä tai aikaisin keväällä on vaikeinta, Emätin itsessään on kai aika tunnoton, luulisin, mutta silti kylmä vesi tuntuu pahimmalta tällä alueella. Joku sanoi, että avantouimareillekin on tämän takia saunojen yhteydessä lämmin alapesu-suihku, vaikka muut suihkut olisivatkin pelkkää kylmää vettä. En tiedä, kun en ole avantouimari.


    • kokemuksia minullakin

      minulla on joskus käynyt ihan samalla tavalla. (eli esim suihkussa virtsaa alkaa hieman valua)tässä on vaan se ero että olen parikymppinen, enkä koskaan synnyttänyt tai edes harrastanut seksiä! kärsin myös päivittäisestä virtsankarkailusta, mihin käytän yleensä pikkuhoususuojia..

      virtsankarkailu yleensä tosiaan johtuu joko pakko-tai ponnistusinkontinenssista. minun kohdallani ei kuitenkaan ole kummastakan kyse. aika paljon on jo tutkittu, mutta vaivaani ei ole vielä löytynyt mitään syytä.

      • vesi?

        No voiskohan se sulla sitten olla lämpimän veden rentouttavaa vaikutusta. Ehkä tämä on tosi kaukaa haettua, mutta muistan, että imetysaikana saunan lämpö sai aina maidon tosi hyvin herumaan (ja rintatulehduksen uhka meni sillä ohi). Ehkä myös se virtaavan veden ääni, sehän auttaa silloin, jos on vaikeuksia saada pissaa tulemaan (esim. liian hermostunut ylioppilaskokelas vessassa käymässä tentin aikana!) Ehkä myös se voi pissattaa niin, ettei pysty pidättämään , kun on ollut kauan vedessä, uimassa, varsinkin jos on tullut vähän kylmä.


      • vielä tämän

        Toivotaan kovasti, että tuolle virtsankarkailulle vielä löytyy joku syy, joka voidaan hoitaa kuntoon. Muistelen, että syitä voisi olla ainakin joku erikoinen rakenne, tyrä, joku aikaisempi leikkaus tai sitten sukuvika ... Meidän perheessä on tutustuttu yökasteluun oikein kunnolla!


      • Anonyymi
        vielä tämän kirjoitti:

        Toivotaan kovasti, että tuolle virtsankarkailulle vielä löytyy joku syy, joka voidaan hoitaa kuntoon. Muistelen, että syitä voisi olla ainakin joku erikoinen rakenne, tyrä, joku aikaisempi leikkaus tai sitten sukuvika ... Meidän perheessä on tutustuttu yökasteluun oikein kunnolla!

        Monesti naisella auttaa pissävaivaan säännöllinen naiminen,hyvin usein pissavaivoja on neitsyeillä tai vaihdevuosissa olevilla,syy sama ei ole sukupuolielämää ei osata jännittää alapäänlihaksia,jos ei tahdo naida niin sitten lantiopohjalihas harjoittelua tekemään.
        Kehnot lihakset sen tekee jos on rakot ym tarkistettu,mies päälle pumppaamaan auttaa rakkoakin pidättämään kun painetta siihen tulee,empä ole itekkään koskaan alleni laskenut vaikka hätä ois kun mieheni painaa sisälle,niin kovaa se lihaksisto toimii vastaan että siellä se pissä pysyy.
        Eräällä henkilöllä katosi pissavaivat kokonaan jotka teininä vaivasi kun neitsyt oli,kun pojat tuli kuvioihin ja yhdynnät alkoi ei mitään vaivoja enää ollut,siten taas vaihdevuosissa oleva sukulaiseni hankki uuden miehen kun oma kuoli ja jälleen katosi pissa vaivat.


      • Anonyymi

        Se on refeleksi, jonka laukaisee veden valumisen ääni. Jossain tohtori House ohjelmassa House pisti vettä valumaan nukkuvan kaverinsa vierelle, jolloin kaveri pissi nukkuessaan alleen. Ei kiva juttu...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2077
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1788
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1413
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1338
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe