Jatkuva ärsytys kurkussa

yskittää jne.

Mistähän voi johtua jatkuva ärsytys kurkussa, kutisee, yskittää lievästi ja joskus ikäänkuin vaikeus vetää henkeä syvään sisään. Joskus harvoin irtoaa limaa, mutta useinmiten kuivahkoa yskää.

Tätä ollut pahempana jo pari kuukautta.
Mitään varsinaisia flunssia en ole sairastanut koko talvena.
Pari kertaa ainoastaan on tuntunut siltä kuin kurkku olis tulossa kipeäksi, mutta ei ole sitten tullutkaan mitään flunssaa.

Välillä tuntuu kurkussa jonkinlainen kuristava tunne.
Viime kesänä oli parin viikon jakso jonkinlaista hengenahdistusta (nyt taas ajoittain, mutta lievempänä).
Joutuu välillä keskittymään siihen, että saa tarpeeksi syvään vedettyä henkeä.
Välillä rintakehä tuntuu oikein aralta ja jollain lailla kipeältä, jotenkin "polttelee" sisältäpäin ja henkeä sisään vetäessä tuntuu ikäänkuin keuhkoputkissa saakka jonkinlaista ärsytystä/polttelua, tai jotain, vähän vaikea selittää....
Yskää mulla ei ole kyllä esiintynyt tässä määrin aiemmin, että on hieman uudempi oire, tällaisena jatkuvana.

Refluksioireita epäiltiin joskus, mutta viime syksynä tehtiin tähystys, eikä todettu mitään ihmeellistä. Happosalpaajia söin jonkin aikaa, mutta niistäkään ei tuntunut enää olevan apua.

Keuhkoröntgen otettu toissa vuonna ja oli ihan ok. silloin.
Keuhkoista ei koskaan kuulu mitään epäilyttävää, kuunneltaessa.
Sydämen rasitustesti tehtiin myös syksyllä ja oli ok. Siinä jouduin myös puhaltamaan johonkin tötteröön ja lukemiksi saatiin samat ennen ja jälkeen rasituksen.

Joskus kun joutuu vetämään oikein syvään henkeä, niin sisäänhengityksessä kuuluu jonkinlainen vinkausääni. Tätä oli etenkin tuon viimekesäisen hengenahdistuksen yhteydessä, mutta nyt taas ollut harvakseltaan ajoittain.

Tänään huomasin eräässä kyläpaikassa käydessäni (jossa poltetaan tupakkaa joskus sisällä), että myös tupakansavu aiheutti melko lailla ärsytystä ja tuota epämääräistä tunnetta, että ei saa kunnolla vedettyä henkeä. Ei ole ennen tullut siitä ihan tuollaista tunnetta.
Itse en polta.

Joudun käsittelemään päivittäin heiniä (joskus aika paljon homeistakin joukossa) ja suurpaalien purkua en voi tehdä oikeastaan enää ollenkaan ilman hengityssuojainta.
Sen jälkeen on kurkku muuten ihan tukossa.
Allergiatestit otettiin n. 7 v sitten, eikä niissä todetu heinä- eikä eläinallergioita.
Mitään homeita ei ole testattu, mutta en tiedä miten niitä testataankaan.

Verikokeita on otettu pilvin pimein (toisten oireiden takia) viimeaikoina yksityisellä puolella vatsan TT-kuvaus ja kaikki ok. muuten, mutta lisämunuaisessa todettiin pieni hyvälaatuinen kasvain.

Tutkittu on:
Na,K,Krea,Ca-Ion,dU-Aldos,ANA-vasta-aineet,
hemoglobiini,leukosyytit,trombosyytit,CRP,La, ALAT,paastoverensokeri,GT,AFOS,ASAT,bilirubiini,T4V,TSH,T3V,plasman
kortisoli,dU-Normet,dU-Metnef,Rf.

Mitähän vielä vois tutkia?
Nyt on jo rahat loppu ja tuo yksityinen sisätautilääkäri kehoitti vaan näiden yskäoireiden vuoksi otamaan yhteyttä terveyskeskukseen.
Siellä ei vaan ole koskaan otettu meikäläistä oikein vakavasti ja kokeisiin on ollut tosi hankala päästä.

Mitähän kannattais vielä tutkia, keuhkojen toimintaan liittyen?

20

26215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaa...

      Pitäisiköhän ne siitepölyallergiatestit tehdä uudelleen! Entä, onko tutkittu, ettei ole kroonista nielurisatulehdusta? Siihen auttaa niiden poisto.
      Leppä on kukkinut joku reilu kaksi viikkoa ja on paha tänä keväänä.

    • lääkärille

      .... jos sulon vaikka maajussin homepölykeuhko.

      • a.p.

        Niin, tuon homepölykeuhkon mahdollisuutta kyselinkin lääkäriltä tässä taannoin, mutta terveyskeskuslääkäri ei uskonut siitä olevan kyse, kun ei ole kuumeilua, eikä ole ollut mitään tulehduksia...(?)

        Yhden kaverini äiti vaan aikoinaan sai tuon ja hänellä oireili muistaakseni pitkään vaan hyvin epämääräisin oirein, kunnes sitten yksi aamu meni navettapolulla kertaheitosta jalat alta.

        Miten tuota oikein tutkitaan ja diagnosoidaan?


      • tutkimukset
        a.p. kirjoitti:

        Niin, tuon homepölykeuhkon mahdollisuutta kyselinkin lääkäriltä tässä taannoin, mutta terveyskeskuslääkäri ei uskonut siitä olevan kyse, kun ei ole kuumeilua, eikä ole ollut mitään tulehduksia...(?)

        Yhden kaverini äiti vaan aikoinaan sai tuon ja hänellä oireili muistaakseni pitkään vaan hyvin epämääräisin oirein, kunnes sitten yksi aamu meni navettapolulla kertaheitosta jalat alta.

        Miten tuota oikein tutkitaan ja diagnosoidaan?

        En enää varmaa muista tutkittiinko se ensin ihotesteillä ja sitten jos homeille altistusta niissä, sama testi hengitysaltistuksena. Voi olla et nyt muistan väärinkin, mutta kyllä ne keuhkotaudeilla tietää ja osaa.Puhalluttelevat ja ottavat kuia ja sen sellaista.


    • itsellä epäilen myös

      Mulla kans yskää ja kipeän kurkun tuntemuksia ollut kauan (n. 1 vuosi) ollut kyllä flunssaakin
      välillä. Terv.keskuksen lääkärit ei paljon välitä ja rahaa mennä yksityiselle ei tunnu työttömältä löytyvän. Olen kyllä epäillyt johtuvan allergioista, olen esim., huomannut että hajuvedet ärsyttää yskimään, ennen tätä ei ollut, lutrasin itsekin niiden kanssa. Tupakka käy pahasti henkeen, alkaa heti yskittämään. Ukko polttaa, mutta onneksi parvekkeella.
      Pitäs meidän mennä oikealle lääkärille, luulen.

      • a.p.

        Sama tilanne täällä, että pienillä päivärahoilla elellään ja niistä on jo raavittu sen verran kaikki mahdollinen yksityisille lääkäreille, että nyt olen kyllä tosi kynitty.
        Pitäis kuitenkin ehdottomasti päästä vielä gynekologillekin tässä kuukauden/parin sisällä, joten tuo keuhkolääkäri on nyt ihan sula mahdottomuus.

        Nyt varasin kylläkin ajan terveyskeskukseen, kun muutakaan ei voi. En sitten tiedä eteneekö asia siellä mihinkään.

        Äsken muuten roudasin pari maassa lojuvaa pilaantunutta heinäkasaa tuonne pöpelikköön ja samalla jouduin syynäämään onko yksi heinäerä enää kunnollista.
        En tullut laittaneeksi hengityssuojainta, kun ajattelin vain pikaisesti vetäväni heinät pressun päällä tuonne ja tuossa heinäerän tarkistuksessa tarvitsi myös hieman omaa nokkaa, mutta eipä näytä tosiaankaan passaavan enää yhtään tuo homma.
        Sen jälkeen on ollut taas kurkku ihan tukossa ja olo kuin ei henki ihan täysin normaalisti kulkisi. Ei kuitenkaan vingu, ainakaan vielä...
        On vaan kuin olis joku ylimääräinen pala tuolla kurkussa, lievää kutinaa ja limaa tuntuu kehittävän runsaasti.

        Saan noista heinistä myös usein pienipilkkuista ihottumaa ranteisiin, mutta häviää sitten aina jonkun ajan päästä.
        Kesällä reagoi iho joskus aika voimakkaasti heinän kosketukseen kukinta-aikana, yhdessä auringonvalon kanssa (piirtopaukamointia).
        Jotain allergiaa siis ilmeisesti on, vaikka tuo testi ei tuolloin mitään näyttänytkään.


    • Kaiken kärsinyt

      Käy läpi mahdollinen krooninen lääkityksesi.Esim. jotkut verenpaine / vajaatoiminta lääkkeet saattavat aiheuttaa kuvaamiasi oireita.

      • a,p,

        En käytä säännöllisesti mitään lääkettä ja nyt en ole ottanut pitkiin aikoihin mitään edes tilapäisesti.


    • Apuva!

      Minulla on ollut ihan samat oireet jo monta viikkoa.Määrättiin Buranaa ja Sirdalud,koska rintakehä ihan jumissa.Ei auttanut.Olin lääkärillä ja keuhkot ja sydän normaali ja kurkussa ei tulehdustakaan?!Kun kipu keskellä rintaa ja kurkun alkupäässä jatkuu vaan,jos puhun vähänkin enemmän.Polttaa ja kirvelee ja ahdistaa.Miten oma vointisi ja mikä oli dignoosi ja lääkitys?

      • hjs.7

        Sain juuri tuohon vaivaan keuhkoputkia avaavaa lääkettä. Myös kortisonihoito tuli samalla ja nyt ainakin tuntemukset miellyttäviä kun hengitys kulkee vaivatta.


      • Nimetön
        hjs.7 kirjoitti:

        Sain juuri tuohon vaivaan keuhkoputkia avaavaa lääkettä. Myös kortisonihoito tuli samalla ja nyt ainakin tuntemukset miellyttäviä kun hengitys kulkee vaivatta.

        Minäkin kävin tarkastuksessa.Ei löytynyt mitään.Zyrtecia otettu.Se kuulemma kuivattaa?!Sitä en kaivannut,mutta huomasin ihan päinvastaisen vaikutuksen.Nielu tuli kosteammaksi heti aamulla.Rintakehä vielä välillä kuin jumissa ja vähillä kuivaa yskää ja jos tunnin puhun niin ääni hiipuu!?Ennen ei tuntunut missään.Olen tavannut ainakin 10 samasta vaivasta kärsivää.Eikä vielä ole edes kunnon siitepölyaika vai onko?


      • Olis kiva tietää

        Joko oireet ovat helpottaneet?


      • Nimetön
        Olis kiva tietää kirjoitti:

        Joko oireet ovat helpottaneet?

        Ovat hävinneet.Menivät kummasti pois kun ilma muuttui.Samoin lähti mun lekuriltakin?!Hänellä oli ollut pitkään samaa kun potilaillaan.Nyt on tullut jo muuta vaivaa.....Molemmat nilkat kipeet kun kävelin liikaa enkä venytellyt.Erkoisohjalliset eivät tukeneet kunnolla.,kun kengät olivat väärät.Millä saisi raistuskivut loppumaan?


    • Vaivaa

      Miulla on sama ongelma kurkkua alkaa kutittaa ja yskä en ole varma milloin alkoi kuukausi tai kaksi

      Helppistä

      • erkkiis

        Samaa vaivaa,nukkumaan mennessä alkaa kutina kurkussa.
        Nyt on alkanut lima irrota ja saa sitä yskiä.
        Kurkku punainen ja arka.
        Parikuukautta kestänyt,vois varmaan käydä lekurilla.


    • Refluksista kärsivä
      • Hänmies

        Lisäyksenä oireista

        "Joillakin ihmisillä refluksi ei aiheuta närästystä mutta sen sijaan refluksi ärstyttää kurkkua ja nielua. Tällöin saattaa syntya laryngofaryngeaalinen refluksitauti. Tätä tautia sairastava ei monasti ollenkaan koe että hänellä olisi närästystä tai happamia röyhtäisyjä. Ruokatorvi ei ole loppujen lopuksi kovin herkkä pienelle määrälle mahanestettä, kurkunpään ja nielun limakalvot sen sijaan ovat hyvin herkkiä - samoin kuin hengitysteiden limakalvot."


    • Anonyymi

      Tarttuuko lintu flunssa homoaspiens rotuun? Köh köh!!

    • Anonyymi

      Lintu flu köh köh?🏥

    • Anonyymi

      Minulla auttoi Lyrica.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe