Haaveissa oma terrieri

Alice

Haluaisin mielipiteitä sopivasta terrierirodusta kaupunkiasuntoon. Tarjolla runsaasti liikuntaa, ja kiinnostusta olisi esim. agilityyn. Kommentteja varsinkin parsonien ja kettuterrierien omistajilta!

Minkä hintaisia terrierien pennut keskimäärin on?

17

2883

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MuFFe

      Vehnäterrieri!! Meillä ainakin on kerrostaloasunnossa viihtynyt. Agilityssä ja tottelevaisuuskoulutuksessakin ollaan käyty hyvin tuloksin. Ainakin meidän koira rakastaa agilityä yli kaiken. Ei myöskään aiheuta allergiaa...

      Ainut miinus lienee turkki, joka pitäisi kammata joka viikko ja trimmata kerran kuukaudessa, tosin lyhyessä turkissa oleva vehnä ei tuota paljoa vaivaa...

      Hinta pyörii siinä 1000€ paikkeilla.

      • Bessi

        Skottikin on reipas ja iloinen, hyvin viisas koira, itsevarma eikä hauku. Tämä voi olla tärkeä tekijä kaupunkiasunnossa - jotkin terrierit kai haukkuvat jatkuvasti kielloista huolimatta. Turkin hoitoon riittää pari trimmausta vuodessa ja jotkut pitävät parempana ajattaa koneella, kuin nyppiä. Pennun hinta on varmaan siinä 1000 euroa, ja saatat joutua odottamaan sitä kauan.


    • TTupuis

      tonnin, eli köyhät unohtakoot nämä koirat!

      • Mysli

        Kai köyhäkin nyt osaa säästää. Ja saman sen ylläpito kuitenkin maksaa kuin halvemman koiran, joten ei sillä lähtökustannuksilla loppujen lopuksi niin paljon merkitystä ole. Varsinkin jos löytää itselleen täydellisen koiran.


      • Parsonisti
        Mysli kirjoitti:

        Kai köyhäkin nyt osaa säästää. Ja saman sen ylläpito kuitenkin maksaa kuin halvemman koiran, joten ei sillä lähtökustannuksilla loppujen lopuksi niin paljon merkitystä ole. Varsinkin jos löytää itselleen täydellisen koiran.

        Moi! Hinta parsonilla liikkuu 700 E ylöspäin. Parsonrusselli (kuten myös jackrusselli) on tod. ihana, oppivainen koira. Turkkia 3 laatua: smooth, broken ja rough, joista smooth eli sielä helppohoitoisin. Molemmat rodut tarvitsevat paljon aktiviteettia ja liikuntaa, joten jos kaavailet agilityharrastusta, rotu on mitä sopivin. Mainittava kuitenkin, että terrieriluonteeseen kuuluva hienoinen "kovuus" vaatii omistajalta ehdotonta johtajaotetta, joskin se on myös etu esim. agilityssä ja luolilla. Mutta käväisepä rodun nettisivuilla, tai jututa kasvattajia, jotka voivat kertoa lisää!


      • realistiii

        Mikä rekisteröity, rotukoira, irtoaa tänä päivänä alle 1000E?? Haloo!! Palaa maan pinnalle!!


    • ennu

      on hyvia koiria kaupunkiin. Ne on laiskoja ja aika pahan kurisia otuksia. Inhoo muita koiria ja tykkaa puremis leikeista. Ihmisia ei pure kuitenkaan kovaa.
      Ne on ihania kavereita ja maksaa noin 100Euroa.
      Nilla on oma persoonallisuss varsinkin kun ostaa tytto koiran!
      ja niittenkaa saa rampata laakarilla joten vakuutus kannattaa ottaa alusta lahtien

    • Lili

      Suosittelen vehnäterrieriä. Ne on tosi seurallisia ja viihtyy melkein kaikkialla. Vehnä on kyllä vähän yksilö kysymys... Jos jaksaa kouluttaa niin koiralta löytyy kyllä innostusta, mutta jos et kouluta ollenkaan niiin tulos on aika sekasortoinen. Vehnä on sopiva agilitykoiraksi ja muihinkin tarkoituksiin. Mulla on vehnä itellänikin, joten voin suositella :) Kysymyksiä mailiin, jos on kysyttävää. Meijän koira maksoi noin: 5000 mk, mutta se oli kalliimmasta päästä.

    • Juhis

      Meillä on molemmat kaupunkiasunnossa.

      Kummastakaan rodusta ei lähde lainkaan karvaa. Molemmat pitävät liikunnasta ja erilaisista koiraharrastuksista esim. agilitystä ja tokosta.

      Vehnämme on kuusivuotias uros ja kerrynterrieri on kaksivuotias narttu. Uros oli nuorena aika dominoiva, joten ainakaan ensimmäiseksi koiraksi en suosittelu urosta. Kerrymme on erittäin seurallinen ja jopa miellyttämishaluinen - joskus.

      Tässä linkki kerry- ja vehnäkerhon sivuille. Sieltä löytyy paljon tietoa näistä roduista ja kohdasta "pentuvälitys" löytyy tietoja tarjolla olevista pennuista

      http://www.sci.fi/~kerho/

    • terrieri on ja pysyy

      suosittelen sinulle norwichin terrieriä. meillä on kaksi kaupunkiasunnossa ja hyvin menee. ne on innoikkaita liikkujia pienuudestaan huolimatta ja erittäin hyviä jos haluat harrastaa vaikka agilityä.tämä rotu on terrieri isolla teellä, eli ne on oikeita junttia jos et kouluta ja leiki ja liiku niiden kanssa että haasteita riittää. ne on myös kuin suloisia nallekarhuja mutta älä anna ulkonäön hämätä itseäsi ne eivät ole nässöjä se on aina terrieri. ne oppivat tosi nopeasti temppuja ja tottelevaisuutta mutta lopettavat myös leikin silloin kun niitä huvittaa ei silloin kun sinä haluaisit.mutta ongelmana onkin suurimpi se ettei niitä tahdo saada mistään meillekkin se oli kun pieni lottovoitto ensimmäistä odoteltiin yli puolivuotta ja toisen haaveet oli monta vuotta ennenkuin saatiin tuo pentu. mutta onnea sinulle terrierin hankinnoissasi oli se sitten mikä rotu tahansa.

    • max

      Minulla on silea foxi, 8 v.
      Se on hyvin ihmisläheinen mutta samalla ärhäkkä koira.
      Aktiivinen älykäs ja eloisa.
      Vaatii omistajaltaam muutakin kuin nössöilyä.
      Loistava monipuolinen otus. Kiltti ja kireä samassa pienessä paketissa

    • parsonilove

      meillä on parsoni :))

    • veeruska34

      vanha viesti jälleen..kettuterrierit joka tapauksessa aivan ihastuttavia vääristä mielikuvista huolimatta. Avoin iloinen ystävällinen rotu moneen toimintaan. On pärjännyt niin agilityssa kuin tokossa. Tempperamenttia kivasti ja on hauska energisen toimelias joka on valmis aina touhuamaan.

      Ehdottomasti tutustumisen arvoinen rotu. Sopii huumoririkkaalle, rajat laittavalle, aktiiviselle ihmiselle, joka haluaa koiralla olevan siä omaakin tahtoa.

    • terrierit

      on älyttömän energisiä pakkauksia. En ole koskaan tavannut yhtä leikkisää ja uupumatonta koiraa... ja ikää oli 11v. Terriereillä on ihana luonne, jos on itellä tylsää niin aika ei käy pitkäksi terrierin kanssa. Täytyisi varmaan sellanen hankkia :)

    • ytyropåpogjj

      Kettuterriereiden vanha mielikuva ärhäkkyydestä ei ole paikkansapitävää vaan rotu on kiltti ja mukava ja tulee hyvin toistenkin koirien kanssa toimeen kunhan alusta asti hyvin sosiaalistettu.

      Koulutuksen pitää olla johdonmukaista kannustavaa pieninä paketteina ja kärsivällistä huumorintajuistakin mutta jämptiä. :)

      Parasta kettiksissä on osallistuva elämänasenne ja aina valmis toimiin. Terhakkuus ja iloisuus. Ja uteliaisuus. Ja älykkyys. Ja kriittisyys. ;)

      Sanoisin kettiksen olevan hieman pehmeämmän kuin parsonin. "Serkkurotuja."

    • terrierristi

      Terrieri kuin terrieri on sopiva kaupunki asuntoon .. kunhan se saa omat liikunnalliset/henkiset tarpeensa tyydytettyä niin kuin mikä tahansa koira rotu.. Terrieri on tunnetusti luupää ja jos et ole sille isäntä... hmm.. olet sen renki.. Vähän niinkuin teini ikäinen joka etsii paikkaansa, ja ottaa sen mikäli siihen on mahdollisuus..
      Eli .. samaan muottiin kaikki terrierit ovat luotu.. Valkkaat vain mikä sopii parhaiten silmääsi, värityksen ja koon puolesta .. ja se on siinä!
      Kasvatus luo sinulle sen koiran jonka "ansaitset".... Ihan vain faktaa.. Turha jupista jos et anna koiralle mitä se tarvitsee ja siitä tulee "ongelma koira", koska et ymmärtänyt mitä se tarvitsee... Ei ole ongelma koiria, vaan ongelma ihmisiä..
      Mutta! Jos ymmärrät terrierin perustarpeet ja perusluonteen..... saat mitä mainioimman kumppanin, joka on aina valmiina mihin tahansa ja joka ei ikinä väsähdä..... Onnittelen!! :)

      • hfyhufuygg

        Korjaan kyllä terriereissä on eroja huomattavasti esim varsinkin airis (pk) vehnis myös vilkkaammat tempperamentikkaat kettis ja parson ovat hyväkoulutteisia rotuja ja skotit taas niitä jästimpiä.

        Ketut parsonit vilkkaita ja dandie cesky skotti westie rauhalliempia.

        Saksanmetsästysterrieri ja patterdale ei fclrotu metsästäviin huusholleihin muut sopii kerrostaloonkin.

        Sosiaalisuudessa eroja myös ja esim.amerikanstaffit hankalampia sosiaalistaa muihin koiriin.

        millainen itse olet aktiivisuudessa sen mukaan rotu.

        kettis ja parson vaatii kunnolla touhua eikä ole sohvapottuja. vaikka tykkääkin myös makoilla tv:n äärellä omistajan kainalossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe