Vihkiminen ulkomailla

Unelma

Heippa! Haaveilemme avomiehemme kanssa ulkomailla avioitumisesta. Olisi kiva kuulla kokemuksia ja vinkkejä asiasta :) Laittakaahan tulemaan!

14

5248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta asiasta..

      Me exäni kanssa 90-luvun lopulla halusimme mennä naimisiin ulkomailla, valitsimme muutaman vaihtoehdon, missä tuo voisi tapahtua..
      Kaikki mahdolliset paperit ja todistukset hommattiin.. ja eiku reissuun..
      No ensin kysyimme amsterdamissa, olisi ennen EU:ta onnistunut, mut ei enää..
      Sitten olikin pakko alkaa soittelemaan konsulaatteihin, lopputulos oli että tanskassa Köpiksessä meidät vihki suomalainen merimiespappi.
      Että kannattaa oikeesti selvittää asia ennenku lähtee seikkailemaan :)

      • obelix

        Menimme mieheni kanssa naimisiin Espanjan aurinkorannikolla missä asuu paljon suomalaisia. Fuengirolassa. Siellä oli suomalainen pappikin.
        Ei ole ainakaan vielä kaduttanut ja kohta tulee 5 v täyteen.
        Se onnistuu helposti kun ottaa yhteyttä ihan Suomen kirkkoon ja kysyy maailmalta lähetystöpappeja. Onnistuu vasmaan muuallakin mutta meille se oli ihana kokemus.


    • matonen

      meidät vihittiin viime elokuussa rodoksella. suomalainen turistipappi vihki meidät, maksoi noin 100euroa. vihkiminen tapahtu eräällä kukkulalla, pienen kappelin edessä,kun sisällä katolilaisessa kirkossa siellä ei saanu vihkii.. mut ihanaa oli kauniilla ilmalla auringon laskiessa taustalla... suosittelen...
      eli ei muuta kun netin kautta yhteyttä evl:n sivuilta sen maan turistipappiin mis haluutte vihille..

    • kapteeni voi

      suorittaa ihkimisen pienestä lisäsummasta. Mieti kuinka ihanaa, lähdette häämatkalle "sinkkuina", mutta perillä olette jo vihittyjä!!!!!

      • valtuuksilla

        lentokoneen kapteeni voi vihkiä? samahan se sitten jos lentoemäntä vihkii :D


      • Unelma
        valtuuksilla kirjoitti:

        lentokoneen kapteeni voi vihkiä? samahan se sitten jos lentoemäntä vihkii :D

        ...paljon tähänastisista vinkeistä, hyvältä kuulostaa ja lisäähän saa laittaa ;)


      • saa vihkiä
        valtuuksilla kirjoitti:

        lentokoneen kapteeni voi vihkiä? samahan se sitten jos lentoemäntä vihkii :D

        ennenmuinoin vihki laivakaputkin, nyt oikeus on enää lentokapteeneilla.


      • pöpön.
        saa vihkiä kirjoitti:

        ennenmuinoin vihki laivakaputkin, nyt oikeus on enää lentokapteeneilla.

        (kolme merkkiä)


    • ulkomailla

      Päättäkää ensin vihitäänkö teidät Suomen lakien mukaan (suomalainen vihkijä) vai ulkomaan lain mukaan.

      Missä vihille Suomen lain mukaan?


      Suoman kansalaiset voivat solmia avioliiton missä tahansa Pohjoismaassa Suomessa suoritetun avioliiton esteiden tutkinnan perusteella. Vihkijänä on ao.maan pappi tai vihkioikeuden omaava siviiliviranomainen.
      Pohjoismaiden ulkopuolella Suomen kansalainen voi solmia Suomen viranomaisen edessä Suomen lain mukaisen avioliiton ainoastaan kirkollisena vihkimisenä.

      Opetusministeriö myöntää papeille vihkiluvan ulkomailla. Siis kuka tahansa suomalainen pappi ei voi vihkiä avioliittoon Suomen rajojen ulkopuolella. Vihkimisoikeus pätee vain siinä maassa, mihin se on myönnetty.

      Vihkiminen ulkomaan viranomaisen edessä


      Suomen kansalainen voi solmia avioliiton ulkomailla myös kyseisen maan lakien ja määräysten mukaisesti. Vihkijänä on silloin kyseisen maan pappi tai siviiliviranomainen, jolla on vihkimisoikeus.
      Avioliiton esteiden tutkinta tapahtuu asianomaisen maan lakien ja määräysten mukaan, mikä joissakin maissa saattaa kestää jopa viikkoja.

      Suomessa kirjoilla oleva Suomen kansalainen tarvitsee rekisteriviranomaiseltaan (maistraatti tai kirkkoherranvirasto) kuusikielisen todistuksen ulkomaan viranomaisen suorittamaa avioliiton esteiden tutkintaa ja vihkimistä varten. Todistus on voimassa neljä kuukautta.

      Useissa maissa avioliiton ainoa juridinen solmimistapa on siviilivihkiminen. Lisätietoja eri maiden vihkimiskäytännöistä löydät tästä. Ao. maan lähetystöstä tai konsulaatista Suomessa voit varmistaa ajankohtaisimmat säädökset.

      Joissakin maissa (mm USA:ssa, Kanadassa ja Australiassa) on suomalaisia pappeja, joilla on vihkimisoikeus sen maan viranomaisina. Myös tällöin tarvitaan em. todistus siitä, että on esteetön menemään avioliittoon ulkomailla ulkomaan viranomaisen edessä.

      • ainakaan käytänössä

        pidä paikkaansa kaikilta osin tuo edellä kirjoitettu.

        Meidät on vihitty ulkomailla uskonnollisin menoin juristimme käytti leimauttamassa vihkitodistuksemme maistraatissa. Mitä tuli esteettömyyden todistamiseen ennen vihkimistä, niin täytyy sanoa, että se oli aika pintapuolista. Minulla oli englanninkielinen esteettömyystodistus mukanani maistraatin ohjeiden mukaisesti, mutta sitä ei edes katsottu - voimassaoleva henkilöllisyystodistus, meidän tapauksessamme passi oli riitävä asiakirja. Mitään kuusikielistä esteettömyystodistusta ei siis tarvita, vaan maistraatissa kysytään missä maassa vihkiminen aiotaan suorittaa ja sen jälkeen he kirjoittavat todistuksen sillä kielellä jota ko. maassa käytetään.

        Suomeen tultaessa avioliitto piti vielä rekisteröidä maistraatissa, eli vihkitodistus tuli esittää siellä. Siviilivihkimistä ei kuitenkaan tarvinnut enää nykylakien mukaan suorittaa - ennen piti, kertoivat virkailijat.


    • usassa naitu

      Meidät vihittiin reilut 4 vuotta sitten Floridassa. Olimme yhdessä olleet jo 13 vuotta ja lapset olivat silloin 4 ja 6-vuotiaat. Niinpä ei ollut "aihetta" suuria sukuhäitä Suomessa pitää. Kaverini asuu Floridassa ja ajattelimme poiketa häntä katsomassa. Samalla kun niin kauas menemme niin voisi tuon naima-asiankin hoitaa. Kaveriltani kuulin että suomalisella alueella LakeWorth:ssä on suomalainen seurakunta. Kaverini selvitti papin nimen ja kännykkänumeron. Niin sitten pokkana soitin hänelle ja sovittiin hääpäivästä. Marssimme miehemme kanssa seurakuntamme kirkkoherranvirastoon hakemaan kuulutukset (eli esteettömyystodistuksen). Samalla kielsimme kaiken julkisuuden, eli ei kuulutuksia lehteen. Paperit mukaan ja saimme myös vihkiraamatun omasta seurakunnastamme mukaan. Naureskelin että jospa jäämme tulliin niin uskovaisiksi meitä uskovat kun raamattua mukana kannamme. Paikanpäällä vielä varmistin papin kanssa kaiken puhelimitse. Itselleni ja lapsille koltut ja kengät ostin periltä, mies vuokrasi puvun sieltä, sormuksen vein mennessäni. Myöskin kukkakimpun ja tyttöjen käsi/kukkakoristeen ostin sieltä kukkakaupasta. Itse vihkiminen tapahtui kauniissa puistossa, mahdollisuus oli myös kirkossa mutta itse halusimme puiston. Ystäväni ja hänen miehensä olivat todistajina. Toimenpide kesti varmaan vartin ja sit juotiin shamppanjat ja naimisissa oltiin. Pappi allekirjoitti lapun jonka suomesta vein mennessäni ja palattuani vein lapun taas kirkkoherranvirastoon ja asia oli siinä. Kun toimitus oli suoritettu niin olin laittanut seuraavan päivän lehteen ilmoituksen tapahtuneesta ja monella täällä Suomessa meni aamukahvit väärään kurkkuun. Ihanat naapurimme olivat kotimatkalle tilanneet Finnairin koneeseen shamppanjapullon juhlan kunniaksi.
      Suosittelen.

    • naimisissa

      Meidät vihittiin Kapkaupungissa vähän yli vuosi sitten. Meille riitti hyvin englanninkielinen esteettömyys todistus maistraatista ja pappi oli paikallinen, erittäin ihana tyyppi. Papin löysimme itse, jo ennen matkaa soittelimme hänelle. Pappi hoiti myös kaikki paikalliset leimat (jotka vaativat paljon aikaa ja energiaa). Koko lysti kirkkoineen ja todistajineen maksoi noin 300€.

      • etruskiprinsessa

        Menimme vihille Italian Toscanassa. Puolestamme kaiken byrokratian hoiti suomalainen Mari, joka asuu paikan päällä. Puitteet ja palvelu oli niin mahtavaa että uskallan suositella muillekin. www.toscanantuuli.com
        Tuhannella eurolla saatiin paperisodan lisäksi seremonia keskiaikaisella kaupungintalolla, todistajat, kääntäjä ja vielä kuljetukset hääillalliselle kukkulan laelle. Tunsin että maailma on minun.... Kiitos Mari, teit elämme tärkeimmästä päivästä ikimuistoisen. Palaamme Toscanaan viimeistään 10 v. häämatkalle.


      • naimisiin vuosi sitten
        etruskiprinsessa kirjoitti:

        Menimme vihille Italian Toscanassa. Puolestamme kaiken byrokratian hoiti suomalainen Mari, joka asuu paikan päällä. Puitteet ja palvelu oli niin mahtavaa että uskallan suositella muillekin. www.toscanantuuli.com
        Tuhannella eurolla saatiin paperisodan lisäksi seremonia keskiaikaisella kaupungintalolla, todistajat, kääntäjä ja vielä kuljetukset hääillalliselle kukkulan laelle. Tunsin että maailma on minun.... Kiitos Mari, teit elämme tärkeimmästä päivästä ikimuistoisen. Palaamme Toscanaan viimeistään 10 v. häämatkalle.

        Virallisesti menimme ensin Suomessa maistraatissa päivää ennen matkaa, koska emme halunneet jättää paperisotaa paikan päällä, mutta mahdollista on myös virallisesti mennä Thaimaassa. Paikkana meillä oli Phuketin lähellä oleva pieni saari, johon jäimme myös viettämään hääyötämme. Toimituksen varasimme täältä: www.wedding-phuket.com. Järjestänä oli saksalainen Thomas, joka toimi itse kuvaajana. Heillä on erilaisia valmiita paketteja, joista voi valita mieleisensä.

        Meidät haettiin hotellilta ja kuljetettiin saarella. Siellä majoituimme bungalowiin, olimme saaren ainoat vieraat, koska olimme matkalla off season aikaan. Paikan päälle tuli meikkaaja, joka laittoi myös hiukseni. Vihkiminen suoritettiin rannalla alun perin australiasta kotoisin olevan pastorin toimesta. Puitteet olivat todella kauniisti järjestetty. Meille tarjoiltiin viiniä ja hääkakku rannalla ja otettiin noin 600 kuvaa, joista tuli aivan mielettömän upeita. Illalla, kun olimme vaihtaneet juhlavaatteet pois, meille tarjoiltiin kynttiläillallinen rannalla, tunsimme olevamme kuin kuninkaallisia, koska kaikki henkilökunta oli vain meitä varten ja he olivat todella ystävällisiä. Ruoka oli todella hyvää ja sitä oli runsaasti. Jälkiruuaksi saimme syödä vielä hääkakkuamme. Seuraavana päivänä meillä oli vielä thai-hieronta. Aivan mielettömän ihana ja toimiva järjestely, suosittelen!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      140
      1395
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1205
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      164
      880
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      26
      866
    5. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      154
      762
    6. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      756
    7. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      738
    8. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      733
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      28
      614
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      37
      585
    Aihe