kypärä kreetalla mopoillessa

täitön

jos kreetalla vuokraa skootterin täi jonku pärrän niin pitääkö kypärää piettää. oletteko te ostaneet jonku halvan rieskan päähän vai vuokraneet samalla jonku täisen potan.

8

637

Vastaukset

 • Kreikassa on kyrpäräpakko ainakin turisteilla. Isojen pyörien ajajat jo pitävät kypärää ihan vapaaehtoisesti toisin kun 10-vuotta sitten.

 • Kreetalainen kypäräkäytäntö on kyllä näkemisen
  arvoinen- ainakin Rethymnonissa.Lähes kaikilla
  skooteristeilla oli kyllä kypärä mukana ajoneu-
  vossa(ilmeisesti EU-direktiivin määräys), mutta
  vain 10%:lla se oli päässä.Tavaratelineillä näkyi
  normaalien motoristikypärien lisäksi armeijakypä-
  räjäljitelmiä,skeittaajamallia ja jollain jopa
  "Puuha-Pete" rakentajankypärä.Koko perhe usein oli matkassa eli isä ajoi,äiti istui takana ja
  lapsi seisovillaan isän jalkojen välissä.

 • "piettää" (taidat olla pohjoisesta? minun piti ekan kerran tuon sanan kuultuani vähän aikaa miettiä, että mitä se tarkoittaa =) murteet on kivoja) Kypäräpakko ei suinkaan koske vain turisteja...

  Kreetalla on kypärien pito paikallistenkin keskuudessa lisääntynyt aika paljon, koska siellä on viime vuosina tiukennettu rangaistuksia liikennerikkomuksista. Sitä paitsi, jos sinulla ei ole ollut kypärä päässä, jos jotain sattuu, vakuutuksesta ei tipu euron senttiä, koska olet toiminut lainvastaisesti. Samalla tavalla sinun pääkoppasi haaverissa voi vahingoittua siellä Kreikassa kuin Suomessakin!

  • joo pohjoisessa näin puhutaan. mutta miten tuonki muuten kysyy kuin piettää sanalla.

   pitää ostaa joku halvin pyöräilykypärä tai vastaava jos siellä nuin pakko niitä on käyttää. ei haluta pistää päähän toisten likasia kypäriä.


  • olen ja olen kirjoitti:

   joo pohjoisessa näin puhutaan. mutta miten tuonki muuten kysyy kuin piettää sanalla.

   pitää ostaa joku halvin pyöräilykypärä tai vastaava jos siellä nuin pakko niitä on käyttää. ei haluta pistää päähän toisten likasia kypäriä.

   ainakin ihan siistin kypärän siellä vuokraamosta (kuului vuokrahintaan luonnollisesti). Ei ollut mitenkään likainen tai rähjäinen tai epämiellyttävä. Että vuokraamostakin riippuu millaisessa kunnossa varusteet ovat. En lähtisi ostelemaan mitään polkupyöräkypärää tuon takia.


 • Vuosi 2019 ja suuri osa jengistä ajaa ilman kypärää! Vain moottoripyöräpoliiseilla ja turisteilla on kypärät. No sanoisin, että 10% kreikkalaisista - isoilla pyörillä pidempää matkaa ajavat, pitävät kypärää...
  Samoin tupakkalaki on ollut jo muistaakseni vuodesta 2009, mutta niin vaan joka paikassa sairaaloja myöden on spaddu suussa! Säännöt on tehty muita kuin kreikkalaisia varten! Ylimielisyys sääntöjä kohtaan on tunnettua myös veroasioissa.

  • Eihän sitä tarvii ku kaatuessaan, jos sillonkaan!


 • No ainakin Kreetalla käy verotarkastajat esim. ravintoloissa. Ei siellä ole kaikki, niin kuin ennen.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  179
  3549
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1090