koirakouluttaja kurssit

ei ymmärrä

Olen ihmetellen seurannut miten ihmiset osallistuvat tuhottoman kalliisiin kursseihin ja valmistuvat esim.6 viikonlopun jälkeen koirankouluttajaksi (jolloin osallistujilla ei edes omaa koiraa eikä juuri kokemusta koirista). Itse olen ollut koirien kanssa (kouluttanut, kilpaillut, ratkonut ongelmia) 18 v ja olen vahvasti sitä mieltä, että näihin yrityksiin olisi aika saada selvät standardit ja vaatimukset aivan kuten on esim. ammattinäyttötutkinnoissa. Muuten ihmisiltä vaan lypsetään rahat(vaikka ilmaistakin oppia olisi monella yhdistyksellä tarjolla) ja annetaan käteen diplomi. No... sanomattakin on selvää ettei koiria opi kouluttamaan ilman omaa koiraa ja vuosian kokemusta. Viikonloppukurssi voi olla hyvä alku ja melkein toivoisin pakolliseksi jokaiselle joka ottaa koiran, mutta en ihan vielä koirankouluttajaksi kelpuuttaisi.
Kursseihin ja tutkintoihin siis selvät standardit ja vaatimukset myös opiskelijoille (kokemusta jne...). Loppuisi pelkkä rahastus.

8

1974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitä mieltä että kurssit pakolliseki (vähintään 3kk kurssi) ja niihi vaikeusasteet (vaikuttaisi tietenkin palio kurssin pituuteen) sitä mukaa millaisen koiran taidoilla saisi hankkia,.
      Kiltti ja ystävällinen

      A-seurakoirat 3-6kk ja
      B-palveluskoirat 6-12kk
      C-taistelukoirat 2vuotta.
      Ja 1-10 vaikeusluokka mitä rotua lie nyt edustaakaan :)

      nuo on vaa esimerkkejä nii ei tarvi pilikkuja viilailla sitte :)

      ei ois tuomosen koiran otto ainakaa iha päähänpisto ja karsiutuisi se inot ku sais tietää millanen se koira on ja mitä tarvii, palioko vie rahaa yms yms kätevää,, ei kukaan jaksa opiskella tuomosta aikaa jos ei tosissaan halua :)


      ja kaiken maailman ääliöt ja egonkohottajat saataisiin karsia poissa heti kättelyssä nii ei tulis kovinkaan montaa munanjatkekoiraa :)
      ja opetettas kasvattamaan ja kouluttamaan asianmukaisesti käyttäytyvä yhteiskuntakelpoinen koira :)

    • totta ja ei

      Minä taas pidän naurettavana tuota että pitäisi käydä joku kurssi että voi ottaa koiran. Kun pentutehtailu on jo nyt ongelma niin tuollainen vain lisäisi sitä. "ota tästä rekkaamaton pentu niin eipä kukaan vahdi mikä koulu on käyty".

      Mutta alkuperäisen kanssa olen samaa mieltä siitä että kuka tahansa ei saisi kutsua itseään kouluttajaksi ja kenellä tahansa ei saisi olla siitä ns virallista paperia. Kuitenkin koiran koulutus on kaikkea muuta kuin yksikoikoista puuhaa ja jokainen yksilö tarvitsee juuri sille sopivat keinot. MUTTA samalla kertaa myös yhtäkään kurssia käynyt ihminen voi olla paljon pätevämpi kuin ihminen joka on istunut ties missä.

      Eli itse luotan näissä asioissa yksin ja ainoastaan omaan vaistooni. Minulle on ihan sama onko kouluttaja istunut missä ja onko hänellä minkälaisia tuloksia omien koirien kanssa. Jos tuntuu että nämä metodit sopivat minun koiralle ja tämä tyyppi puhuu asiaa ja opettaa uusia keinoja niin ilmaannun kyllä koulutuksiin ja olen valmis maksamaankin.

      • jos kerran ossaa.. mutta ku on palio niitä jotka ei ossaa, eikä es yritä ja kekkasevat saman tien ottaa jonku vaativan koiran ://


    • 1 harrastelija

      samaa on ihmetetty. täälläkin päin yks tyyppi alko vetämään maksullisia pk-tottiksia, esim bh-kurssin nimellä ja jälkiryhmää, niin oli omalla koirallaan just suorittanut jk1:sen huonolla tuloksella ja hehkutti nettisivuilla on omaa huippuosaamistaan ja tietty joka käänteessä arvosteli muita, paljon menestyneempiä, harrastajia, jotka kouluttivat ilmaiseksi yhdistyksen tottiksissa..

      • varmasti

        sana kiertää, jos et ole hyvä niin asiakkaat loppuu. Viidakon laki:)

        Ainakin oman kokemuksen perusteella noista kursseista sanoisin, etteivät ole humpuukia. Mutta sehän on vain yksi koulutus, kai niitäkin on monenlaisia.


    • Anonyymi

      Tiedän eräänkin "kouluttajan" joka juurikin ylpeilee erilaisilla kursseilla, joita suorittanut. Totuus on kuitenkin karu. Hänen omat koiransa ovat häiriintyneitä.
      Erityisen outoa, kun rotu on ns. helppo. Sama muija tarjoaa tolkuttomaan hintaan
      koirankoulutusta. Ilmeisesti työttömyyteensä keksinyt tavan rahastaa tyhmiä.

    • Anonyymi

      Mä tiedän myös kouluttajan (juuri sen KL peruskurssin käyneen ilman ongelmakoulutusta), joka markkinoi itteään vaikeille roduille, oli reilu parikymppinen tyttö, jonka vanhemmat kasvattivat itse haastavaa rotua, tyttö asui kotona ja oli mielenvikainen. Tämä tyttö ulkona kirjaimellisesti rääkyi oman kotinsa koirille ulkoillessa jos eivät totelleet, huoritteli muita ulkoilijoita, jotka omia koiriaan samaan aikaan ulkoiluttivat, koska heidän olisi pitänyt väistää ja mennä muualle, ja ei ollut kerta tai kaksi, että näin oli. Sama tyttö vielä myi palveluitaan kuin oikea osaaja pitkään, hävisi kuitenkin sivut, kenties joku muukin hänet antoi ilmi.

      • Anonyymi

        Tarinan opetus on se, ettei nettiin ja ihmisten itsekehuihin kannata uskoa, vaikka olisi mikä "kokemus" koulutuksesta käyty kursseina muka käyty läpi, tässä myös se ikäkin kertoo jo jotain, onko kenties vanhempien kouluttamia koiria käytetty oman egon buustina (usein tätä näkee nyt). Mieluummin kysyy joltakulta tunnetulta kouluttajalta, ketä suosittelisi tai tutulta, joka osaa itse kouluttaa samantyylistä rotua tai samantyylisiä koiria. Tai vaikka rotujärjestöltä kysyy, keltä voisi kysyä jatkoapua, vaikkei rotukoira kyseessä olisikaan, mutta jos koiran ongelmat tai rodun voi ulkonäöllisesti arvata, sekin antaa osviittaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4562
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe