Poliisi ei auta etsimisessä jos ei rikosta

epäillä

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Poliisi ei auta kadonneen etsinnöissä jos tapaukseen ei liity rikosta/1135234909611?ref=rss

Kamala tilanne, jos omainen on kadonnout ilman mitään syytä, eikä poliisikaan auta.

Jos ei ole esimerkiksi ollut mitään riitaa, kaikki asiat on muutenkin hyvin, eikä mitään etukäteisvaroitusta katoamisesta. Kyllä siinä omaisten hätä on varmasti suuri.

16

3134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarvitaan

      Teletunnistetietoja ei saa edes omaiset, vaikka heillä jos jollain on tieto poikkeiksellisesta katoamisesta. Tottakai omaisten tulee saada tieto.
      Jos poliisi ei epäile rikosta, siihen ei vaadita mitään muutakuin normaalia saamattomuutta ja viitsimättömyyttä, eli vetelyyttä. Poliisi on muutenkin niin saamaton, ettei reagoi, ennenkö oma omainen katoaa. Silloin iskee byrökratia omaan nilkkaan.

      • vares2

        Täällä ainakin on poliisit niin saamattomia että eivät usko ennen kuin on jo myöhäistä. Erinäisiä kertoja on hätäkeskus sanonut ei tilata poliisia, koska ei ole välitöntä hengen vaaraa...heh,heh!!! pysäytä kaupungista maija sanoivat...ei ne poliisit uskoneet että kotona odottaa joku puukkosankari pihassa...mutta kun oli tapahtunut jotain olivat he jo kameran kanssa paikalla jälkeen päin.


    • ''Eli mikään joukko esimerkiksi ei ole voinut hyökätä hänen kimppuunsa, koska hänellä ei ole rikollista taustaa''

      Ihan jo normaali baari-illan järkkärihommissa näkee noita tappeluita, joissa ihan nuo "normaali ihmiset" istuvat ihan rauhassa pöydässä kun pieni humaltunut joukko päättää, että jep, hakataan tuo koska sillä on blondit hiukset.

      Ihmiset ovat arvaamattomia, miksi ihmeessä muka ei voi hyökätä kimppuun vaikka ei olisikaan mitään rikollista taustaa? Aivan älytöntä. Olen samaa mieltä että tuohon tarvitaan lakimuutos ja nopeasti.

    • masrupilsami

      Tätini katosi vuosia sitten kajakkiretkellään. ja löytyi viimen viikon intensiivisen etsinnän jälkeen hukkuneena. Koko etsinnän ajan mukana oli poliisin koirapartio veneineen, ja lopulta tätini löytyikin poliisikoiran haukun perusteella. Tietääkseni tapauksessa ei epäilty missään vaiheessa rikosta.

    • vapaaehtoinen etsijä

      Hei ottaatkaan järki käteen, kyllä posiisi suorittaa etsinnät ja perusteelliset tutkimukset, mutta ei heilläkään riitä resurrsit. Ja onhan etsiä ihmistä jos katoamispaikka on vähän epäselvä. Silloin kun katoamispaikka voidaan määritellä aika selvästi, niin silloinkin posii joutuu turvautumaan vapaaehtoisiin ( www.vapepa.fi ), jotka suorittavat poliisien avustamisen kun poliisilla ei ole resursseja. Ja vaikka ei ole tapahtunut rikosta, niin poliisi suoritta hiljaista tiedustelua koko ajan. Että ei aina kannata uskoa kaikkiin lehtiin. Että on tullut etsittyä monia ihmisia vapaaehtoisesti...

      • usko...

        ei poliisi etsi on kokemusta...eräskin nainen varasti minulta 8000 edestä ja ei edes ottanut käsittelyyn...en ikinä olisi hänelle antanut perintökalleuksiani, mutta tämä naikkonen väitti muuta...ja kun kysyin miksi sitten hän nyt kun kuulee etten missään nimessä aio antaa niin hän ei suostu palauttamaan...ei kuulunut enää heille...samoin kaikessa missä ei valtio ole saamassa mitään ei he puolusta tavallista ihmistä...nähty muissakin jutuissa...mutta jos valtio on saamassa melkein nuollaan niin vääryyttä saanut kuin vääryydentekijäkin siis puhtaaksi...eikä sillä ole väliä onko syytön...teidän olen maksellut exäni velkoja 13v ja hän vain suurine tuloineen porskuttelee ja nauttii yhteiskunnallisesta asemasta kun minä käyn ruokajonoista hakemassa ruuat...tätä tämä suomen oikeus...ja oikeusaputoimisto ei anna oikeaa apua kun ei ole saamassa mitään...mutta jos yhteiskunta olisi lisää varmaankin minut tapettaisiin...poliisit ei auta..


      • lakimuutosheti

        Totta, mutta vapaaehtoinenkin etsijä on kaupungissa yhtä tyhjän kanssa niin kauan kun omaiset eivät saa kadoneen teletunnistetietoja heti, eikä viidestoista päivä.


      • yhteydenotto
        lakimuutosheti kirjoitti:

        Totta, mutta vapaaehtoinenkin etsijä on kaupungissa yhtä tyhjän kanssa niin kauan kun omaiset eivät saa kadoneen teletunnistetietoja heti, eikä viidestoista päivä.

        Otappa yhteytta alueesi kansanedustajiin, ne voi vaikuttaa lakimuutoksiin, ei poliisit eikä me täällä.


      • tajaan yhteys
        yhteydenotto kirjoitti:

        Otappa yhteytta alueesi kansanedustajiin, ne voi vaikuttaa lakimuutoksiin, ei poliisit eikä me täällä.

        Hei hyvä sinisilmä. Kansanedustaja on palkannauttija, jota kiinnostaa vain oman liksan nousu. Ei lakimuutos, eikä mikään muukaan. Katso, montako niistä on paikalla istunnoissa. 6 kahdestasadasta. Otapa itse yhteys.


      • kuin istunnoissa
        tajaan yhteys kirjoitti:

        Hei hyvä sinisilmä. Kansanedustaja on palkannauttija, jota kiinnostaa vain oman liksan nousu. Ei lakimuutos, eikä mikään muukaan. Katso, montako niistä on paikalla istunnoissa. 6 kahdestasadasta. Otapa itse yhteys.

        On totta että kansanedustajat - ainakin periaatteessa - päättävät millaiset lait säädetään. Työ tehdään kuitenkin paljolti muualla kuin istunnoissa. On aika turhaa istua salissa kuuntelemassa kun toisten puolueiden edustajat lukevat puhujanpöntöstä avustajiensa kirjoittamia puheita, jotka voi tarvittaessa tarkistaa netistä sanasta sanaan.

        Äänestyksissä tulisi sen sijaan jokaisen olla paikalla, ellei ole aivan ehdottoman pakottavaa syytä olla jossakin muualla.


    • asy5

      Poliisi ei voi etukäteen tietää, liittyykö tapaukseen rikos. Vaikka kaverilla ei rikollista taustaa olisi ollutkaan, ei tarkoita, etteikö jotain voisi silti käydä. Poliisi tutkii kaikki tapaukset, mutta resulssit ovat rajalliset myös poliiseilla.

      • tottatosiaan

        Kyllä noin on, mutta vielä rajallisempaa on tahto ja viitseliäisyys ja motiivi. Ylinopeusvalvontaan resursseja riittää niin kauan ku saa lämpimässä autossa istua, mutta annas olla kun kaupunkien pyöräteillä kaahaavat ohjusmopot pitäisi laittaa kuriin. Ei ole resursseja. Tai jos pitäisi lähteä jotain kadonnutta muka etsimään oikein ULKOA.


      • Nimetön
        tottatosiaan kirjoitti:

        Kyllä noin on, mutta vielä rajallisempaa on tahto ja viitseliäisyys ja motiivi. Ylinopeusvalvontaan resursseja riittää niin kauan ku saa lämpimässä autossa istua, mutta annas olla kun kaupunkien pyöräteillä kaahaavat ohjusmopot pitäisi laittaa kuriin. Ei ole resursseja. Tai jos pitäisi lähteä jotain kadonnutta muka etsimään oikein ULKOA.

        Totta tosiaan. Kysyessäni rikostutkijalta asiaa, hän sanoi, ettei missään nimessä pidä paikkansa, ettei poliisi tutki katoamisia. ON siis selvää, että vaikka esim. 6-vuotias lapsi katoaa, ei poliisi voi olettaa, ettei tapaukseen liity rikosta, koska lapsihan on ollut kiltti, eikä hänellä ole rikollista taustaa. Tähän kyseiseen muotoonhan se teksti hs:n sivuilla oli muotoiltu. Kun joku katoaa, ei voida tietää liittyykö kyseiseen asiaan rikosta, ennenkö asia on tutkittu ja asianomainen löydetty. Onhan selvää, että suomen virkavalta ei vain kykene selvittämään kaikkia katoamisia koskaan, koska asianomainen ei löydy. Katoamisia tutkii rikostutkijat, ei järjestyspoliisit, jotka siis valvovat valtiomme teitä ja suojelevat meitä kaahareilta. Hyvä niin! Suurta sormea voi osoittaa päättäjiä vastaan, jotka virkavallastamme ja heidän resulsseistaan päättävät.


    • Penapena666

      Sain pataan kk sitten. Ei rikoksia, enkä ikinä ole ollut osallisena rikoksessa. Kuukaus myöhemmin ukot saatiin kiinni josta soitto eilen;
      "Saatiin tää ukko kiinni kun sen kaverilla oli sen numero"
      (Joka oli tiedossa jo kiinniotto-hetkellä)
      Tein asiasta pahoinpitely ilmotuksen samalla. Myöhemmin(2kk myöhemmin) soitettiin tunnistamaan samaa henkilöä)
      Jonka näin silmäykseltä
      Supertänks.

      • 5rgefd

        Ensiksi täh? Saisiko saman suomeksi? Ja toiseksi, miten tämä liittyy kahdeksan vuotta vanhaan ketjuun, jonka aiheena on poliisin suorittama tai suorittamatta jättämä kadonneen etsintä? Ei nyt puhuttu minkään rikoksesta epäillyn etsimisestä.


      • anepanep999

        Penapena taitaa olla myös selvännäkijä. kuukausi sitten pahoinpideltiin, eilen saatiin ukot kiinni ja kahden kuukauden päästä soitettiin tunnistamaan samaa henkilöä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe