Onko muilla näitä oireita??

Lizah88

Mulla todettiin keliakia n.2vk sitten josta lähtien olen ainakin yrittänyt olla gluteenittomalla ruokavaliolla.Mulla on oireina yhä hirveät päänsäryt, silmät verestää ja kutisee ja lihaksia särkee ihan hirveästi joskus jopa ihan kuumeinen olo!
Onko kellään muilla vastaavaa?
Ja lisäksi tuntuu että taju meinaa mennä välillä?
Pelottaa että se on jotain muuta vakavampaa, toivon ettei olisi!
Ootteko muuten tietoisia jos suklaarasiassa lukee vehnägluteeni niinn voiko silti syödä?Ja onko jogurtit joissa ei selvästi lue että sisältää viljaa turvallisia?
Kuinka tarkkoja te olette mm.leipoessa ja leipää leikatessa että ei ole muitten "tavallisten" ruokien kanssa?

7

6234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lizah88

      Ja muuten onko muilla olut punoitusta mm. rystysissä, polvissa ym. Tai enemmänkin tää on tämmöstä oranssihtavaa...
      Mä olen ihan uunona tän keliakian kanssa, ja mietin et voiko kaiikki tää tosiaan olla siitä?
      Ja kertokaa muutenkin kuinka ootte alussa sopeutunut, eli ooteko ulkona uskaltanu käydä syömässä ym?

      • keliaakikon mutsi

        *HALAA*Ei maailmasi tähän sairauteen kaadu.Kaupasta löydät erilliset hyllyt(isommat marketit ainakin)mistä löydät omaa syömistä.Lisäksi pakkasessa on monessa paikassa pitsaa,leipää yms.Kannattaa liittyä liitton(keliakia),sieltä tulee lehti ja aloituspaketti.Lisäksi voi saada ilmaiseksi tuotteita.Tarkista jokapaikassa missä syöt,tehdäänkö esim:ranskalaiset samassa öljyssä kuin nugetit.Silloin ei ole"puhdas".Monella valmistajalla on omat sivut joissa esitellään gluteenittomat tuotteet.Kyllä sä pärjäät,meillä ainakin poika käy Mäkkärissä.Aurinkoista kevättä.


    • ensimmäiseksi

      RAUHOITU!!!!!
      Kuvaamiasi oireita minulla ei ole koskaan ollut. Käsittääkseni harvemmin päänsärky ja silmien verestäminen ja kutiseminen ovat keliakian oireita, mutta joku muu voi tietää paremmin.
      Jos tuotteessa lukee että sisältää gluteenia, sitä ei tule syödä. Vehnägluteeni on juuri sitä itseään joka on ehdottomasti kielletty. Tuoteselosteessa lukee kyllä kaikki ainesosat joten jos siellä ei lue mitään gluteenia sisältävää, sitä voit syödä.
      Meillä ei ole koskaan ollut erillisiä leikkuualustojen eri leiville, mutta tiedän että monilla on.
      Ulkona syöminen on ihan yhtä helppoa kuin ennenkin, oletko koskaan lukenut ruokalistoja tarkkaan? Useissa ravintoloissa käytetään kirjainta G joka tarkoittaa gluteenitonta ja monet ruuat ovat automaattisesti gluteenittomia. Varmista vielä tarjoilijalta kuitenkin.

      • Ihokeliaakikko

        Kyllä päänsärky on yleistä keliakiassa, itselläni myös mm. noita kuvattuja oireita monen muun oudon oireen kanssa. Keliakia tekee myös hermosto-oireita, jotka voivat olla tosi outoja.


    • -relax-

      Jos keliakia on todettu, niin nyt alat elellä sen kanssa! Yksinkertaista? No, ei ihan. Itse esimerkiksi tein aluksi kaiken maailman möhläyksiä, koska en tiennyt vielä keliakiasta tarpeeksi. Olen tainnut olla keliaakikko noin 10 vuotta ja hissuksiin tajunnut koko keliakiarumban keskeiset askeleet.

      Tietysti leikkaat leivän eri leikkuulaudoilla! Yksi vehnäleivänmurukin on myrkkyä. Toiset saavat muruista oireita, toiset eivät. Leipäveitsen peset joka kerta ennen kuin leikkaat omaa leipääsi ja urputat muille keliakian ihmeellisyyksistä, täysin oikeutetusti. Aluksi meillä mua katsottiin vähän pitkään, että onpa tiukka ääliö, mutta nyt kaikki menee hyvin. Pelkkä katse riittää ja porukka oivaltaa mun mielipiteeni.

      Sinun keliakiatietosi kasvavat päivä päivältä. Tilaa Keliakia-lehti tai käy ahkerasti Keliakialiiton kotisivuilla. Siten voit päivittää koko ajan tietojasi. Kaupassa luet tarkkaan, mitä tuote sisältää. Jos olet epävarma tuotteen sisällöstä, jätät sen hyllyyn. Tuoteseloste voi myös muuttua, jos reseptiä muutetaan, joten taidat lukea tuoteselosteita lopun ikäsi kuten minäkin.

      Gluteenittomat tuotteet lisääntyvät jatkuvasti. Se on oikein hyvä asia. Oletko muuten gluteeniton vai luontaisesti gluteeniton? Jos et tiedä, mitä vastaisit, niin älä hätäänny. Pääasia, että näin aluksi pyrit syömään gluteenittomia tuotteita. Jos tuotepaketin päällä lukee: gluteeniton, niin se myös on gluteeniton.

      Maitotuotteet ovat yleensä gluteenittomia, mutta esim. joihinkin jogurtteihin on lisätty vehnänalkioita (kielletty!), mysliä (kielletty)jne. Lukemalla asia selviää! Juustot ovat oikeastaan kautta linjan turvallisia, varsinkin jos ne ovat kokonaisina paloina (eivät muruina).

      Jos menet ulos syömään, niin kysyt, että mitäs teillä olisi keliaakikolle. Ääntä kehiin ja kysymyksiä! Toisissa paikoissa porukat osaavat vastata tosi hienosti, toisissa paikoissa homma on ihan hukassa.

      Kyllä me hengissä selvitään, ihan totta:)

      • uusi keliaakikko

        kiitos sulle tosta viestistä! Itsellä todettiin keliakia puoli vuotta sitten ja olin aivan hukassa! ..ja olen vieläkin! Oireet ei vaan laannu ja nyt olen 2 pv. syöny dapsonia ja siirtynyt luontaisesti gluteenittomaan ruokavalioon. Ei ole helppoa. Usko meinaa välillä mennä, mutta hengissä ollaan. Itku meinaa kyllä useasti näitten oireiden kanssa tulla vaikka tarkkana olenkin ruuan ym. kanssa (ainakin omasta mielestä) Mutta sitten aina jostakin tuulahtaa joku tieto kuten tänään esim. se että, maltodekstriini ei kävisi ihokeliaakikolle ???


    • Iriittis

      Silmien verestys ja kutina voi olla iriittiä eli sarvaiskalvon tulehdusta, joka liittyy keliakian kaltaisiin autoimmuunisairauksiin. Itse kärsinyt koko ajan punoittavista silmistä ja laktoosi-intoleranssista vuosia ja nyt päällä keliakia-epäily... Kortisonitipat, joita silmälääkäri määräsi, auttavat hyvin punoitukseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe