Kaksosten

Painoero

Hei!

En tiedä, voisiko joku viisampana antaa minulle täältä neuvoja/tietoa, mutta ajattelin kokeilla ja kysäistä kuitenkin..

Onko normaalia, että kaksosilla on suhteellisen suuri ero painoissa? A-vauveli oli nyt viimeisen painoarvion mukaan 1060 g ja B-vauva 1499 g (rv 30 ). Lääkäri kertoi ottaneensa mitat useampaan kertaan, joten mittausvirhe se tuskin on. Lapsukaiset ovat erimunaisia; molemmat omissa pussukoissaan, sekä heillä on myös omat istukkansa. Olen ymmärtänyt, että tällaisessa tapauksessa sikiöt kasvavat yleensä aika "rinta rinnan", eikä suuria eroja yleensä painonkaan suhteen ole. Lääkäri on arvellut tulokkaita kahdeksi poikalapseksi.
Huolta aiheutti myöskin, kun lääkäri kertoi jonkin virtauksen, joka liittyy aivotoimintoihin, olevan alakäyrän alapuolella juuri tällä pienemmällä vauvelilla. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, kun lääkäriltä ei kunnon vastausta asiaan selvinnyt..?! Sain vain tarkempiin tutkimuksiin ajan ja nyt mietityttää, kuinkahan vakavasta tilanteesta voi olla kysymys.. vai onkohan huoleni aivan turha?!

Sitä kun aina niin toivoisi, että kaikki menisi hyvin..

7

1531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KEH

      Hei!
      Minusta olet turhaan huolissasi. Tuo painoero ei ole paljoakaan! Tiedän kaksosia, joilla on mahassa ollut kilonkin verran painoeroa. Pääasia että kummatkin kasvavat!

    • Tytöt -06

      ...että kun molemmilla on omat istukat,niin tavallaan silloin odottaa kuin kaksi yksöstä!Onhan yksösraskauksissakin painoeroja,joten ei mielestäni ole hätää.Mutta se virtaus-juttu hämää,mutta eiköhän lääkärit tiedä milloin täytyy huolestua.Hyvää loppuraskautta,vaikka tiedän ettei se aina niin hauskaa olekaan=)

    • kaksoset..

      ovat kaksosia, mutta sukulaisuudeltaan "vain" sisaruksia jotka syntyvät samaan aikaan. Meidänkin kaksoset on niin erilaisia että mielestäni ei näytä edes sisaruksilta vaikka kaksosia ovatkin. Molemmat poikia.

    • Nyt jo tasoittunut

      Hei, minun kaksoseni jo melkein aikuisia mutta syntyessään B-vauva painoi 1300 g ja A-vauva 2150 g mutta jo vuoden ikäisenä olivat samankokoisia. Tyttäret syntyivät pari kk etuajassa ja olivat erimunaisia ja kaikin puolin erilaisia niin ruumiillisesti kuin henkisestikin. Mutta minun kaksosista B-vauvan olemassa olo huomattiin vasta 2 vko ennen synnytytstä useista ultratutkimuksista huolimatta. Silti kaikki on mennyt hyvin ja luulen niin menevän sinullakin. Valoisaa kevättä sinulle ja tietysti myös vauvoillesi.

    • 5:n äiti

      Koska lapset ovat erimunaiset, niin lasten kokoerosta ei tarvitse huolestua. Mikäli heillä olisi yhteinen istukka, niin kokoeron kasvaminen viittaisi siihen, että isompi vauva "varastaa" toiselta ravintoa.

      Minulla ultrattiin useaan kertaan ja sukupuolista haluttiin varmistus, koska kokoero voisi selittyä eri sukupuolilla ja meillä näin olikin.

      Virtauksesta en valitettavasti osaa sanoa mitään. Onneksi Suomessa tutkitaan tarkoin.

      Tsemppiä ja jaksuja!!!!

    • Kaks08

      Meidän pojat syntyivät rv 33 1 ja A-poika painoi 2650g ja B-poika painoi 1750g, pojat ovat nyt 3kk ja tuo paino ero on aikalailla pysynyt samana. Mutta pojat ovat muutenkin erilaisia. Painoero oli raskauden alussa hyvin pieni, aluksi oli molemmilla eri istukat, mutta noin rv 25 istukat kasvoivat yhteen, jolloin A-poika alkoi viedä ravintoa B-pojalta. Näin meillä. Ei kannata huolestua painoerosta.

    • Tääonniintätä

      Kaksoset syntyivät rv.39 2 reilun 800g painoerolla. Runsas kk syntymän jälkeen pienempi on kirinyt eroa kiinni kasvaen pikavauhtia käyrien yläpuolella ja eroa enää n. 200g.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      29
      2155
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1549
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1485
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      112
      1242
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1179
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      914
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      870
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      795
    9. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      282
      759
    10. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      705
    Aihe