Psoriako?

kipeä

Toivoisin kommentteja psoria tuntevilta. Voisivatko vaivani olla psoria?
Minulla on ohimojen alueella paksua hilsettä, joka kutisee ja raapiessa hilse putoilee pois. Alta paljastuu punareunainen ihottuma-alue. Toisinaan ihottumaa on otsan seudullakin (siis hiusten alla). Ihottumaa on vain päänahassa, paitsi nyt kuukauden sisällä kasvoissa on ollut kaksi piehehköä kuivaa (vaaleata) läiskää. Lisäksi tänä talvena kaulan, kasvojen ja rinnan iholle on silloin tällöin ilmestynyt kutisevia näppylöitä (yleensä vain yksi kerrallaan), jotka muistuttavat hyttysen puremaa.

Nivuseni ovat olleet tosi kipeät nyt puolitoista viikkoa. En löydä mitään "järkisyytä" kipuun. Myös alaraajat ovat kankeat. Tänä aamuna herättyäni huomasin, että etenkin oikean, mutta hieman myös vasemman käden sormet ovat ihan kankeat. Pahin on oikean käden etusormi, josta tunto on selvästi heikentynyt ja sormi on silminnähden turvoksissa. Sormen koukistaminen tuntuu ikävältä. Kankeutta on kaikissa sormissa. Pistelyä ei varsinaisesti ole.

Sormenkynsissä on kuluneen talven aikana ollut pieniä pistemäisiä kuoppia, jotka eivät kylläkään ole kovin syviä. Yhden kynnen pinta on lähes kokonaan epätasainen, muissa kynsissä on vain yksittäisiä kuoppia, osassa ei mitään.

Olen ollut jo jokusen kuukauden todella väsynyt. Suolistossa on runsaasti ilmaa.

Olen ollut tänä talvena tosi stressaantunut, joten periaatteessa nämä oireet selittyisivät silläkin, mutta kun näitä tulee koko ajan lisää - enkä tiedä selittyykö raajojen kankeus enää stressillä??

Olen toki ollut lääkärilläkin, mutta selvittelyt ovat vielä kesken. Lääkäri ei kyllä epäillyt psoria. Minulta on otettu pään magneettikuva pari vuotta sitten, jonka perusteella MS-tauti on poissuljettu. Kilpirauhasarvot olivat pari vuotta sitten kunnossa. Suoli on tähystetty niin ylä- kuin alakauttakin. Kaikki ok.

Toivottavasti joku teistä ennättäisi vastaamaan.

7

2583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuulostaa

      psorilta.. kuopat kynsissä viittaa nivelpsoriaasikseen ja todellakin joillain ihmisillä on vaan päänahassa ihottumalaikkuja. yleensähän kun iho-oireet pahenee niin niveloireet alkaa! koitappa käydä oikeen ihotautilääkärillä selvittämässä..

    • Lily-

      ottamaan koepalan ihottumasta ja lähettämään patologille. Siitä selviää onko ihottuma psoriasista. Nuo muut oireet kyllä kuulostavat myös psoriasiksen liitännäisoireilta.
      Joskus on pelkkiä kynsimuutoksia ja/tai niveloireita ja ihottuma puhkeaa vasta myöhemmin. Itselläni alkoi niveloireet ja kynsioireet varpaiden kynsissä 30-vuotiaana ja ihottuma puhkesi vasta 44-vuotiaana.

    • Rama

      Perheessämme on henkilö, jolla on päänahassa hilsettä toisinaan paljonkin. Käsissä sormien välissä myös on ollut ihottumaa. Viime vuoden puolella ihottumaa ilmestyi nivusiin, kainaloihin ja ranteisiin. Lisäksi alkoi tulla kipuja raajoihin. Hiuksia pestiin hilseshampoilla ja tuntui, että välillä se auttoikin. Ihoa hoidettiin kortisonivoiteilla. Lääkärissä on käyty ja aina uudet reseptit mukaan. Apua ei ole saatu. Päätettiin mennä ihotautispesialistille, jolle sai lähetteen terveysaseman omalta lääkäriltä ja jonotusta oli 4 kuukautta, mutta se kannatti. Diagnoosi oli Psoriasis. Mene heti erikoislääkärin vastaanotolle! Hyvää kevättä sinulle!

      • kuulostaa

        itsellä samat vaivat, päänahassa hiukan oireita, mutta nivelet niin perkuleen huonossa kunnossa. diagnoosina nivelpsori.


      • aikaisempaa keskustelua
        kuulostaa kirjoitti:

        itsellä samat vaivat, päänahassa hiukan oireita, mutta nivelet niin perkuleen huonossa kunnossa. diagnoosina nivelpsori.

        Seuraavalla sivulla on ketju "nivelpsoriasis". Siinä on keskustelua nivelpsorista. Kuvaamasi oireet voivat olla nivelpsoria.


    • Johan55

      Itselläni on täysin samat oireet ja psoriasis-tulkintaan olen päätynyt. Univelka Stressi => pahimmat aiheuttajat.

      Omega-3 rasvahappo ja riittävä uni unirytmin tiukka pitäminen on paras lääke mitä olen löytänyt.

    • Johan55

      Elimistössä asuvista suolistobakteereista johtuva flatulenssi voisi olla myös yksi koko elimistön toimintaan ja PH-tasapainoon voimakkaastikin vaikuttava tekijä.

      Elimistön PH-tasapaino voi nimittäin olla myös yksi psuoriasikseen vaikuttava tekijä, stressin, happamien juomien sekä vesijohtoveden PH:n kautta.

      Stressi-> vatsahapot, happamat juomat -> happamuus härskistyttää rasvoja -> lipidien toiminta häiriintyy -> ihon nopeampi uusiutuminen / psorireuma?

      D-vitamiinit ja rasvahapot auttavat ihoa uusiutumaan nopeammin, mutta eivät poista varsinaista ongelmaa, auttavat vaan paranemaan ja estävät oireita näkymästä.

      Psoriasis on yhteydessä etenkin stressiin.

      Toisaalta flatulenssi ei välttämättä ole yhteydessä psoriasikseen koska kaikilla psoriasista sairastavilla ei sitä ilmeisesti (kasvissyöjinä) ole, mutta voisi ehkä suoliston bakteerikantahäiriön kautta olla yksi elimistöä rasittava osatekijä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe