Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

outoa ja omistuista pullonpalutuksesta

kesämisukka

miten se oikein on....olen vuosia antanut hyvittää pullonpalautuslapun ostoksista ja nyt sain kuulla että se pienentää sitä kasvavaa bonusseteliä?
soitin ja kysyin niin kyseinen firma ei kuulemma anna 2 hyvitystä..eli kun on ostanut saa bonuksia ja sit taas ko palauttaa niin se vähentää sitä summaa...eikö tästä olisi pitänyt informoida asiakastakin? tästä lähtien otan palautukset aina rahana...kiva ko rahat on menneet taivaan tuuliin....mitäs sanoo muut???

10

1641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -Työläinen-

      Todella pienistä summista on kyse, joten ei ole mitään väliä, ellet ole töissä pullonkerääjänä täyspäiväisesti. Ne pisteet, mitä parin euron takia menettää, on varmaan alle sentti rahassa mitattuna.

    • Ei viitsi lässyttää turhasta

      Sinähän olet jo saanut ostaessasi bonukset siitä pantin hinnasta, niin mitä ihmettä enää kätiset?

      • o lvi

        Jos ostan Alkosta korin lonkkua tai oikeaa kaljaa, ei niistä panteista todellakaan bonuksia kerry.

        Kaupat ovat sika-ahneita, saavat palpalta kunnon korvauksen tuosta rahaliikenteen hoitamisesta.


    • pullonpalautus

      sehän on selvä asia että kaikki boonukset tulee ostosten loppusummasta. ei siis ole mitään väliä näytätkö ensin sen kortin ja sitten vasta annat pullonpalautuskuitin, loppusummasta ne pisteet tulee.
      jotkut tekevätkin niin että ottavat pullokuitin rahana. ei siinä mitään kiellettyä ole, monimutkaisempaa vaan asiakkaalle itselle.
      huomioi se seikka että olet saanut ne boonukset jo ostaessasi kyseiset pullot täysinä, miksi niistä pitäisi maksaa kaksi kertaa kun muistakin tuotteista saa vain yhdet pisteet?

      • niinkuin minä kerran kassavirkailijaa.Olin tarjoilijana ulkopaikkakunnalla, ja tipit oli yleensä kolikkotasoa, niitä kun kerty tuopillinen ajattelin viedä ne pankkiin. yllätys, yllätys kolikoiden tallentaminen omalle tilille ei käynytkään simppelisti, olisi pitänyt maksaa vieraalle konttorille siitä, että se kirjaisi ne tilille. okei. minä näppäränä tyttönä avasin tähän kyseiseen konttoriin tilin ja tallensin rahat sinne. myöhemmin kun työpestini päättyi sillä paikkakunnalla hain rahani pois, seteleinä tietysti. Tili taitaa olla vieläkin siellä konttorissa, haamuna.


      • Pullot eivät kuulu laskuun

        Onhan ongelmaan yksinkertainen ratkaisu.
        palautuspullot ovat alusta alkaen pisteiden ja boonusten ulkopuolella. Häviäjä on se joka ostaa pullon todella käyttöönsä eikä palauta sitä vaan käyttää sen esim. mehupullona, mutta muut eivät saa eivätkä menetä mitään.


      • mutta se ei toimi

        Vastaan varmuuden vuoksi sinullekin:

        Pullokuitti ei ole maksuväline. Pullokuitti on ostos, joka on koodattu koneelle negatiiviseksi, eli se vähentää ostosten määrää.

        Bonus kirjataan ostosten loppusummasta. Jos annat pullokuitin bonusten kirjaamisen jälkeen, bonukset tulee kirjata uudelleen. Tästä et saa kuitenkaan bonuksia kahteen kertaan, vaan ne tulee vasta kun kuitti on päätetty. Jos bonuksia ei uudelleenkirjata, niitä ei tule ollenkaan.

        Sano toki, jos et ymmärrä jotain kohtaa. Kaikille tietokoneiden sielunelämä ei ole niin yksinkertaista ymmärtää.


    • mikä tahti

      "mitäs sanoo muut??"

      Sanon, että aika helkutisti vedät sitä kaljaa ja limua, jos niistä saatava panttimaksu oleellisesti vaikuttaa sun bonuskertymään.

      Vähennä hyvä ihminen vähennä. Tuo tahti tappaa sinut ennen kuin ehdit nauttimaan niistä bonuksista.

    • narisijalle

      Ainakin HOK-elannolla ja Keskolla kun Palpan pullopalautuskuitti tulostuu viivakoodina, niin se on pakko koodata kassajärjestelmään negatiiviseksi ostokseksi.

      Bonuskortti on vedettävä lukijasta sen jälkeen, kun kaikki ostokset (positiiviset tai negatiiviset) on koodattu koneelle, ja kassaan on lyöty välisumma. Vaikka ostaisit vain jauhoja, ja kassa vetäisi bonuskortin sen jälkeen, niin bonukset eivät kirjaudu, jos lisäät siihen tuotteen. Ihan yhtä lailla jos antaisit maksukortin, ja myyjä vetää sen lukijasta, mutta ei lopeta kuittia, niin sinä voit edelleen lisätä toisen jauhopussin kuitille, eikä kortiltasi ole mennyt vielä yhtään rahaa. Myyjä vetää kortin uudestaan ja vasta kun lopettaa kuitin niin rahat menevät tililtäsi. Sama juttu bonusten kanssa: ne eivät kirjaudu tilillesi ennen kuin kuitti on päätetty. Myyjä voi siis vetää bonuskorttisi vaikka kymmenen kertaa ennen kuitin päättämistä, mutta saat silti vain yksinkertaiset bonukset.

      Pullokuitti ei ole maksuväline. Turhaan valitat myyjälle että "ennenkin on kassat vetäny bonuskortin ennen pullokuittien vetämistä ja bonukset ollaan saatu". Joopa joo, katsoisitte joskus niitä kuitteja, niin niissä kyllä lukee jos se bonuskortti on luettu.

      Pullokuitti on negatiivinen ostos, joka vähentää kaikkien ostosten loppusummaa.

      Se muutama euro/sentti mitä pullokuiteistasi saat, ei juurikaan vähennä bonuksiasi. Nyrkkisääntönä voidaan tässä tapauksessa pitää, että 1 euro on bonuksena 1 sentti. Koska meillä ei ole 1 ja 2 senttiset käytössä, tuolla ei ole käytännössä mitään merkitystä. Jos keräät pulloja työksesi, niin ota pullokuitit rahana. Se ei ole kiellettyä.

      Pullokuitin viivakoodi nopeuttaa niiden käsittelyä. Jos pullokuitit koodattaisiin kassapäätteeseen maksuvälineeksi, niiden väärinkäyttö lisääntyisi ja hidastaisi maksutapahtumaa merkittävästi. Kaiken lisäksi sinä olet saanut bonukset jo ostaessasi pullot. Jos olet ostanut pullot Alkosta, palauta ne Alkolle. Oikeasti pullot ovat kuitenkin Palpan omaisuutta, eikä niistä oikeasti kuuluisi antaa edes ostohetkellä bonuksia, mutta liikeketjut ovat tehneet poikkeuksen sinun parhaaksesi.

    • bonusta

      ne vaan on omituista kun 3€ pullopalautus ja 2€ ostoksesta tulee 1€ miinusta bonuksiin. ymmärrän ettei bonusta saa mutta 1€ vähennetään olemassa olevista bonuksista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe