Kolmårdeniin varattava aikaa?

matkaafuntsiva

Tarkoitus on mennä kesäkuussa lasten kanssa Kolmårdeniin. Jos menee Vikingilla Hki-Tukholma niin omalla autolla ehtinee Kolmårdeniin siinä klo 12:00. Paikka menee kiinni jo klo 17:00 joten tehokasta peliaikaa on n. 5h. Riittääkö mihinkään vai pitäisikö mennä Turun kautta jolloin paikalle ehtisi heti kun se aukeaa eli klo 10:00?

15

7885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkaafuntsiva

      Joo, ja unohtui sanoa että delfiineja ei mennä tällä kertaa katsomaan joten siihen ei kulu aikaa. (Tampereella kun asutaan niin niitä on katseltu Särkänniemessä ihan tarpeeksi vaikka Kolmårdenissa niitä olisikin enemmän.)

    • Zarabande

      Olemme olleet Kolmårdenissa kaksi kertaa. Olemme yöpyneet lähistöllä, viimeksi oltiin tällaisessa paikassa: http://www.villasolliden.se/
      Silloin saa katsella kaikkea rauhassa. Näkemistä siellä riittää, alue on iso. Toisena päivänä ollaan menty safarille ja vesieläimiä katsomaan. Siellähän on haita ja kaikkea.
      Seawindia kannattaa myös harkita, jos on omalla autolla liikkeellä (Turku-Tukholma).

      • lopettaa muun

        kun pelkän rahtikuljetuksen, elikkä henkilöautolla ei taida enää päästä sille, harmi, sillä oli edullinen ylityslautta monta kertaa itselläkin. No lapsille ei niin paljoa sielllä ollut tekemistä ja eihän ne muutkaan niin kovin kalliita ole henkilöautolla matkatessa.


      • eläinhöperö perhe

        Itse kävimme eka kerran Kolmårdenin eläinpuistossa muutama vuosi sitten ja nyt siis kesäkuussa menemme uudelleen. Itse olimme eka kerra ja nyt uudelleen yötä Vildmärkshotellissa. Tosi kiva hotelli varsinkin lapsiperheelle. Suosittelemme kahta päivää
        varattavaksi eläinpuistoon sillä paljon nähtävää ja toisena päivänä voi mennä niihin paikkoihin uudelleen joista muksut tykkäävät erityisesti. Meillä se taitaa olla ainaskin safari. Oomme menneet
        omalla autolla Turusta-Tukholmaana. Safarikin tuntuu omassa autossa katsottuna silt


    • riittää jos

      1.Päivä riitti ainakin meille siten, että oltiin heti aamusta paikalla (kuten moni turun laivalta tulleista, eli pitkä jono safarille) ja sitten iltapäivällä lähtö siten että ehdittiin turun laivaan.

      Eli riittää jos arvioi että safarille 1h ja loppuaika puistoon ja akvaarioon? kiertoon.
      Paikka on mäkinen, joten käy reippaasta kuntolenkistä...

    • ei riitä

      Minä kuulun perheineni siihen porukkaan, että kiire tappaa kaiken kivan. Tiedän, että on erilaisiakin perheitä, siksipä ota seuraava suhteutettuna ;-)

      Meillä oli 3v, 5v ja 7v kun mentiin, oli helleaaltoaika. Kolmårdenissa on melko paljon nähtävää ja tehtävää myös, siellä on mm. uima-allas lapsille, joten menimme rauhallisesti eteenpäin ja aikaa kului. Päivä, saatika 5h ei olisi mitenkään riittänyt. Kahteen päivään jaettuna toimi myös lapsille paremmin, he eivät niin montaa tuntia kerrallaan olisi jaksaneet.

      Tulimme myös Helsingistä, ja olimme ottaneet huoneen Safari Campista ettei tulisi pitkiä välimatkoja ja olimme erittäin tyytyväinen valintaan. Oli vähän kitch paikka ja ehkä kulunutkin, mutta ok buffet-ruoka, varsinkin lapset otettu huomioon, upea järvinäköala, saunaosastot ja uima-allas, jossa lapset viihtyivät (ja jopa suomea puhuva vastaanottotyttö, hih), siis juuri sellainen stressintappo koko retki, kun ei ollut kiire mihinkään ja kaikki toimi. Jäi hyvä mieli, vaikka tuli hieman kalliimmaksi.

      • kielo74

      • tämä paikka

      • että nyt kun katsoin

    • Karhu-äiti

      joten jos yhdessä päivässä on selvittävä, niin valitsisin laivamatkan Turun kautta. Lapsille ehtii tulemaan nälkä ja ruokaakin saa yleensä jonottaa. Kaupoissakin on kiva katsella kaikessa rauhassa. Ja nähtävää on todella paljon. Me saimme siellä menemään kaksi päivää...

    • käyty tuossakin

      ajassa ja ehditty nähdä ihan riittävästi. Ei oikeastaan yhtenä päivänä jaksakaan viittä tuntia enempää eläimiä katsella. Varsinkin, jos lapset ovat pieniä, niin kyllä niitä alkaa aika pian väsyttää eikä se kolmaskymmenes eläinlaji enää olekaan niin kovin kiinnostava.

      Kannattaa etukäteen netistä tai esitteistä tutustua ja tehdä jonkinlaista suunnitelmaa, mitä siellä haluaa nähdä ja missä järjestyksessä kiertelee. Ja jos varaa jotain syötävää ja juotavaa mukaan, niin ei tarvitse niin paljoa aikaa tuhlata ruoka- ja juomatauoilla.

    • Kapellskäriin

      Itse lähtisin ennemmin Naantalista Kapellskäriin laivalla, joka lähtee klo 22.30 ja on perillä jo 5.30(!). Puistossa kannattaa olla paikalla heti sen auetessa, silloin ehtii periaatteessa yhden päivän aikana kiertää kaikki nähtävyydet siellä.
      Viime kesänä lähdimme Naantalista klo 9.30, olimme Ruotsissa klo 16.30 ja ajoimme Norrköpingiin Scandic-hotelliin yöksi. Siitä sitten aamulla eläintarhan portille ja safaripuistoon. Liput Kolmårdeniinkin varasimme netistä, siellä on esim. mahdollisuus varata tietty aika delfinarioon.

      • erty

        Onko siinä mitään eroa ajamisen helppouden suhteen jos ajaa Norrtäljen/Kapellskärin kautta Tukholman läpi tai sitten Tukholman laiturista Kålmordeniin?

        Autona iso kankea ja ennenkaikkea vanha pakubussi joten helppous nousee kunniaansa.


      • Ullapekka
        erty kirjoitti:

        Onko siinä mitään eroa ajamisen helppouden suhteen jos ajaa Norrtäljen/Kapellskärin kautta Tukholman läpi tai sitten Tukholman laiturista Kålmordeniin?

        Autona iso kankea ja ennenkaikkea vanha pakubussi joten helppous nousee kunniaansa.

        Ei osaa verrata kun menty vain Kapellskärin kautta, helposti päästiin juhannusaattona, anivarhain aamulla, Tukholman läpi/ohi etelään Kolmårdeniin. Paluumatkalla; yö Tukholmassa, olikin vähän enemmän trabelia päästä maanantaiaamuna ajoissa, keskustan läpi, taas Kapellskäriin, huh. Tietöitä kovasti, Tomppakaan ei ollut ajan tasalla, onneksi ehdittiin laivaan. Seuraavalla kerralla varataan reeeeeilusti aikaa ajamiseen ;)


    • asdre

      kävimme kolmårdenissa alkuviikosta, ostimme liput heti luukkujen avauduttua safarille ja eläintarhaan parkkilippu(590SEK P-lippu 40SEK). kävimme ensin safarin, jonne oli aika pitkät jonot. jonot kuitenkin vetivät suht hyvin joten jonotus aika oli noin 10-15min. itse safari oli ajettu alle tunnissa.
      Safarin jälkeen menimme eläintarhaan, ja parkkipaikka oli jo ammuttu täyteen (n. 1-2h kassojen avautumisesta). eläintarhassa meillä(2 aikuista, 3kk ja 2v lapset) meni aikaa 4-5h sis. ruokailun hampurilaispaikassa ja jäätelöt ym.
      jos on kiertänyt kotimaiset eläintarhat niin kolmårdenissa mielenkiinto kohdistuu varmaankin niihin eläimiin, joita ei suomen tarhoissa ole: norsu, kirahvi, sarvikuono ym ja tietenkin petoihin. alue on todella laaja ja kävelemistä riittää. ihmisiä on paljon ja porukka kiertää tarhaa molempiin suuntiin.

      asumisesta: leiriydyimme 4km päässä olevalle leirintäalueelle. hinta oli n. 300SEK johon sisältyy telttapaikka ja pakollinen camping-kortti 130SEK. Paikka oli tupaten täynnä. telttapaikat olivat rinteessä ja nurmikon alla paljon kiviä, joten teltan ankkurointi oli hieman haasteellista. ruåttalaiset karavaanarit pitivät elämää aika myöhään mutta kostimme sen heräämällä klo 06.30 suomen aikaa :)
      alueella suht hyvät sos.tilat, wc:t yhteisvessoja perhetilat (suihku,wc).
      kaikenkaikkiaan kolmården oli ihan maineensa veroinen paikka ja homma toimi yllätävän hyvin pientenkin lasten kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe