Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kesäkukka joka kestää sadetta

ja aurinkoa

Mikä olisi sellainen kesäkukka joka kestäisi sekä runsasta vettä (sadetta) että aurinkoa? Tarkoitus on laittaa kukat ruukussa pihalle.
Viime vuonna kyseisellä paikalla oli samettikukkia. Aluksi ne näytti ihan hyvältä mutta loppukesästä ne oli ihan nahistuneita. Kannoin kyllä rankkasateiden ajaksi ruukut katoksen alle mutta en kuitenkaan ihan joka sateella kerennyt sitä tehdä.
Tänä vuonna haluaisin jotain sateenkestävää, joka kestäisi myös aurinkoa jos se sattuu paistamaan. Jotain muuta kuitenkin kuin orvokkia kun laitan orvokkia pihan kukkapenkkiin niin olisi kiva että on erilaisia kukkia pitkin pihaa.

8

20795

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jokasäähän

      Leijonankidat kestävät sadetta, aurinkoa ja vähän pakkastakin. Lajikkeita ja värejä on moneen lähtöön, ja kukkapenkkiin/-ruukkuun kannattaa valita joku matala laatu (30-40 cm). Ihan pienessä ruukussa se ei välttämättä toimi, tai vaatinee ainakin jotain peittokasvia suojaamaan reunalle?

    • kesäkakkara

      Krassit ainakin ovat pirteitä ja kestävät mitä ilmoja vain.
      Saadakseen pehkon pysymään tuuheana ja kauniina, voi laittaa uusia siemeniä purkkiin kesän mittaan aina siloin tällöin, mutta krassi kyllä kukoistaa muutenkin hyvin. Krasseja ei kannata laittaa "liian hyvään" multaan, silloin kukkia ei tule niin paljon, mutta typpipitoista lannoitetta kannattaa antaa kuitenkin, lehdet tulevat vihreämmäksi ja se tuuheuttaa yleensäkin kasveja, tekee niistä vahvoja ja voimakkaita. Monivuotisilla on lannoitus vähän eri juttu kuin yhden kesän kukilla.
      Krasseja kannattaa idättää etukäteen toukokuulla sisällä.
      Ne itävät idioottivarmasti ja nopeasti.
      Niitä on pensasmaisia ja köynnöstäviä, keltakukkaisia, oransseja, punaisia, kermanvalkoisia, syvän sametinpunaisia, kanariankeltaisia, yksinkertaisin tai kerrotuin kukin.
      Lehdissä on myös värieroja, on tummempia ja vaaleampilehtisiä.

      Toinen jatkuvasti kukkiva, yhtä helppo, on kehäkukka. Niissäkin löytyy eri keltaisia ja oransseja, vaaleita ja erikorkuisia lajeja.

      Myös on olemassa kivoja matalia pensasmaisia auringonkukkia, jotka tekevät runsaasti oksia (eivät sitä korkeaa töröä, joka ei ole kovin kaunis) Kukinnot matalissa (noin 50 cm korkeissa) ovat perinteisiä tai muhkeita vähän pallomaisia. Auringonkukatkin ovat erittäin helppoja ja nopeita kasvattaa. Värejä on paljon, sitruunankeltaisesta tummaan oranssin punertavaan.

      Kehäkukkien kanssa sopii erinomaisesti joku toinenkin kukka saamaan ruukkuun, lobeliat, orvokit, lemmikit ym, oman värimaun mukaan.

      Yllämainittuja on helppo kasvattaa edulliseti runsain mitoin siemenestä.
      Kodin Ykkösestä ostin kaikkia useamman pussin, vain 65 senttiä pussi.

      Myös mm. perhoskukkaa ostin, se on kaunis, kukkii paljon ja pitkään. Kukat ovat vähän orkideamaisia väritykseltään.

      Käypä tutkailemassa kesäkukkasiemenhyllyjä, idätysaika alkaa olla lähellä monilla kukilla, useimmat ehtii vielä toukokuulla idättää oikein hyvin. Useimpien yksivuotisten kesäkukkien idätysaika on lyhyt, yksi-kaksi viikkoa.

      Tässä oli vain jokunen tavallisimmista, joita kannattaa siemenestä kasvattaa.
      Valikoimaahan on. On alaspäin rönsyileviä, liljoja, pelakuita, kaikkea mitä voi istuttaa vaikkapa parvekelaatikkoon voi istuttaa ruukkuun.
      Kaunista ruukkupuutarhakesää sinulle !

      • joita voi istuttaa

        maahan, voi istuttaa rukkuunkin.


    • vuokki

      Lobelioita ne kestää vettä ja paahdetta. Keskelle voi laittaa jotain isompaa vaikka kosmoskukkaa. Yleensä peni ja kapealehtiset kestävät hyvin paahdetta koska haidutuspinta on pieni, samoin ne kestävät piiskaavaa sadetta.

    • xcvbn

      menestyi viime kesän sateissa hyvin. Se kestää myös kuivuutta eikäsitä tarvi nyppiä.

      Tulikruunu kestää kylmää, paahdetta, kuivaa ja sadetta sekä varjoa. Hyvä valinta siis, oli sää sitten mikä tahansa ensi kesänä.

    • Victorida

      ovat kestäneet minulla hyvin kukassa koko kesän. Ne pärjäävät kukkivina jopa aivan sateisina kesinä. Kuivina ja paahteisina päivinä pitää huolehtia, että saavat riittävästi vettä, muuten nuukahtavat.

    • kesäkukka !

      Kehäkukkia on uusia värejä ja eri korkuisia, se on ihana kesäkukka ja joka kukkii keväästä myöhäisyksyyn, satoi tai paistoi.
      Ihan turhaan jäänyt "paitsioon" ja unohduksiin.

    • kokeillut

      Kokeilepa vaikka siniviuhkaa, hopeakäpälää, verbeenaa(kuihtuneet kukat täytyy poistaa). Näistä kaikista tulee tosi iso istutus ja huoleton. Sitten on vielä köynnöstävänä esim punavaula.Jos et tunne kasveja, löydät kuvia ja tietoja netistä.Hyvää kesää ;-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1944
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      79
      1685
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe