Paras kasvihuone?

aloitteleva puutarhuri

Hei,

Kertoisitteko te kokeneemmat, mitä asioita tulisi huomioida kasvihuoneen hankinnassa?

Olen hankkimassa muutaman neliömetrin huonetta kurkun, tomaatin, yms. peruskasvisten/vihannesten kasvatukseen.

Stockan hulluilla päivillä näyttää olevan tarjouksessa Juliana Sunline -huone, onko kenelläkään tästä kokemuksia / näkemyksiä?

Kiitoksia jo etukäteen!

3

4425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juha123

      Millaisia ne toiveet kasvatuksessa on?

      Pienimmät ei ole helpoimpia, kun olosuhteet (kuten lämpötila) muuttuu nopeimmin. Pieni tulee ahdettua helposti liian täyteen -- helpompi hoitaa loppukesästä kun ei ole ihan täys. Toisaalta tomaatti tarvii tilansa, jotta kasvulle on hyvät olosuhteet. Jos kasvihuoneeseen pistää viinirypäleen, niin mun mielestä ei kannata harkita alle 10m2 kasvihuonetta (riippuu jälleen toiveista).

      Hinta ja laatu on enemmän ja vähemmän saman suuntaisia. Joku 4mm kennolevy ei pidä lämpöä kovin hyvin, jos nyt 6mm on kovin paljoa parempi. (Omaa varten tilasin kuplamuovia, jotta pitäisi lämpimän paremmin.) 8 ja 10mm paksu kenno olisi taloudellinen jos haluaa alottaa kasvatuksen aikaisemmin keväällä -- saa paremman sadon... Mulla ei ole sitä mutta jälkeenpäin huomaa ettei se olisi ollut hukka investointi.

      • Aloitteleva puutarhuri

        Toiveena olisi tosiaan kasvatella ihan peruskasviksia tai vihanneksia mutta kun ohjelmassa on muutakin kuin puutarhanhoitoa eikä tilaa huoneellekaan ole valtavasti, niin ajattelin että pieni/pienehkö huone riittäisi.

        Olen kuullut joissakin huoneissa olevan automaattisen kastelujärjestelmän. Jos tällaisista on jollakin kokemusta niin kertokaa. Lähinnä kysymyksessä olisi satunnainen käyttö kun olemme käymässä mökillä tai reissun päällä.


      • juha123
        Aloitteleva puutarhuri kirjoitti:

        Toiveena olisi tosiaan kasvatella ihan peruskasviksia tai vihanneksia mutta kun ohjelmassa on muutakin kuin puutarhanhoitoa eikä tilaa huoneellekaan ole valtavasti, niin ajattelin että pieni/pienehkö huone riittäisi.

        Olen kuullut joissakin huoneissa olevan automaattisen kastelujärjestelmän. Jos tällaisista on jollakin kokemusta niin kertokaa. Lähinnä kysymyksessä olisi satunnainen käyttö kun olemme käymässä mökillä tai reissun päällä.

        Periaatteessa kaikkiin kasvihuoneisiin saa automaattikastelun ja -tuuletuksen. Sanoisin tuuletuksen olevan tärkeämpi, kun ovien kiinni jättäminen aurinkoisena päivänä tietää kovan lämmön nousun. Ne pienet luukut ei tee kasvihuoneesta viileätä, mutta lähtee pahin kuumuus silti. Tuuletuksen lisäksi tarvii varjostusta myös kennomuovin kanssa, jos koko päivän auringossa.

        Luukkujen avausmekanismeja löytää puutarhaliikkeistä. Hintaa n. 40e/kpl /yksi jokaiselle luukulle.

        Kastelu systeeminä mulla on Blumat (http://www.blumat.info/english/ tai http://www.kivikangas.fi/), sen ostin tavalliselta (hyvin varustelta) puutarhalta. Siinä on keraamiset anturit maassa. Hivenen tarvii alkuun säätöä että löytyy oikea kastelu -- turhan paljon kastelua vie ravinteet (ja aivan liian märässä juuret mätänee). Niitä kastelupaikkoja (letkun päitä) kannattaa olla sopivan taajaan, niin tulee tasaisempi kosteus. Omassa sarjassa on se 40 anturia/suutinta ja riittää hyvin 10m2 kasvihuoneeseen (kaikkia ei ole pakko käyttää).

        Yksi kastelusysteemi (merkkiä en muista) säätää veden määrää ilman lämpötilan mukaan, mutta se ei mun mielestä ole yhtä hyvä ja pienet letkut menee helpommin tukkoon, vaikka toimii painevedellä/puhtaalla vedellä.

        On mikä systeemi tahansa, niin lähtevään puoleen on syytä pistää joku suodatin jos vesi lähtee tynnyristä. 200 litrainen tynnyri riittää 10m2 kasvihuoneelle pariksi päiväksi, jos on kuumaa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe