Yamaha 20hv AETL vs 20 hv BEPL

Veneilijä X

Terve,

Kenelläkään omakohtaisia kokemuksia noista kahdesta Yamahan rinnakkaismalleista.

Molemmissa 20 hv / 5500 r/min, mutta lohkoissa eroa Aetl noin 500 cm3 ja Bepl 350 cm3 ja Aetl on lisäksi aidolla trimmillä ja tuo Bepl sähkökipillä.

Hintaeroa vain 200 E...

Nimim: Kohta ostan jomman kumman...

18

5667

  Vastaukset

  • Isossa lohkossa on hyvä alakierrosvääntö, mutta vastaavasti enemmän painoa.

   Sanoisin, että kannattaa ottaa sekalaiseen käyttöön tai yhteysveneeseen tuo 500-kuutioinen ja johonkin hupiveneeseen, jota ajetaan kevyellä kuormalla, tuo B-malli.

   Edellyttäen tietenkin , että laitteet ovat muuten kunnossa.

  • toi aetl jossa on isompi kuutiotilavuus on muualla maailmassa mallimerkinnältään 25 heppainen. mutta meillä suomessa rekisteröintirajan takia mallimerkinnältään 20 heppanen. siittä on joskus mitattu potkuriakselilta 27.5 heppaa. elikkä suomennettuna kone on tehokkaampi kuin tuo kevyempi versio. itselläni tuo kyseinen konemalli on ollut käytössä 5 vuotta ja toiminut hyvin /kuluttaa vähän. tulisi olemaan edelleenkin vielä vuosia varmasti käytössä mutta vaihdan isompaan venepakettiin mutta moottorimerkki pysyy yamahana.

  • tuo Yamaha 20 BEPL. On vähän laiskanlainen, tehoiltaan tuskin vastaa vanhaa 15-heppaista. Mutta on juuri sopiva uisteluhommiin, hiljainen, tärinätön ja erittäin vähäruokainen.

  • Varmaan tarkoitetaan F20AETL JA F20BEPL siis nelitahtisia moottoreita

   • F20AETL ehdottomasti jos ei paino haittaa. On vääntö ja tehoa hyvin


  • Mul on tuo 20 aetl vm. -99. Hyvin on toiminut trimmit ja kaikki mut tosi on että painava on. 3:lla hengellä jaksaa just ja just nostaa silver colibrin pintaan. vähän potkua tarviis kyllä lisää mutta muuten varmatoiminen peli, kertaakaan ei ole jättänyt reissulle ja käsikäynnistys mahollisuus jos akku loppuu.

   ps. olisko kellään vinkkejä miten sais viritettyä ku kyllä 500cc pitäs irrota enemmän ku 20hv.

   • Kipparin tai Veneen testissä kyseisestä myllystä mitattiin 27hv ulos, eli kone on identtinen mallin 25 kanssa. Kireämpää versiota ei ole näkynyt. Toki 500cm3 koneesta saa enemmänkin ulos, mutta se edellyttää varsinaista viritystä, eli parannetaan hengitystä kanavia muokaten tai venttiilien ajoitusta muuttaen, nostetaan kierroslukua jne.


   • Eikö tuo moottori ole myynnissä muualla 25hv versiona mutta suomiversiossa on kaasuttimessa joku muovinen kuristuskappale jonka poistamalla pitäisi heti saada enemmän tehoa muutaman hepan verran (?)


  • Nosto ja tietoa kaipaisin juurikin muutoksesta 20 =) 25 hv.
   Kokemuksia ?

   • Vm 2005 lähtein muovinen kuristin kaasarin kurkussa,se pois ni saat täydet tehot 20 AETL versiosta,vanhemmat suoraan ns 25hp vaikka kopassa 20 hv,sama myös lyhyt rikisessä koneessa. ajellut tuolla AETL 20 n 10 v ja erittäin tyytyväinen koneeseen vaikka 2t omc etec häirikkö suistuu hirveään masennukseen ja epätasapainoon tuosta tasapaino männästä. .unissakin näkyy ja suistaa epätasapainoon häirikön. .hyvä. .ja 2t häirikölle lisää painajaisia. .jippiii. .


  • Se pakoputkipuoli, ennenkun ostat. Myyjät kehuu, " äärimmäisen vähä ajettu" ja plastic batteksilla paikattu.
   Siksi katon niitä, kuin krokotiilia.

   • Tarkista sinä omc 2t etec häirikkö lääkityksesi,taas meni pillerit ja pää sekaisin kun piti tulla taas palstalle sekoilemaan ja noita älyttömiä satuja sepittään. . Todelisuus ja sinun satusi ihan eri maailmoista, ,pelkkää paskaa postaat jatkuvasti.Perämoottori palstan kesto häirikkö olet.


   • lapsellista kirjoitti:

    Tarkista sinä omc 2t etec häirikkö lääkityksesi,taas meni pillerit ja pää sekaisin kun piti tulla taas palstalle sekoilemaan ja noita älyttömiä satuja sepittään. . Todelisuus ja sinun satusi ihan eri maailmoista, ,pelkkää paskaa postaat jatkuvasti.Perämoottori palstan kesto häirikkö olet.

    Kato youtub. Evinrude Plane Truth Challenge, ja sen jälkeen viides youtub, jossa poijat lähtee vesille. Se löytyy osoitteen takaa. We blew up a 30,000 Yamaha 300 Outboard Motor!
    Olen jotenkin allapäin puolestasi.


   • OnkopilleritValmiina kirjoitti:

    Kato youtub. Evinrude Plane Truth Challenge, ja sen jälkeen viides youtub, jossa poijat lähtee vesille. Se löytyy osoitteen takaa. We blew up a 30,000 Yamaha 300 Outboard Motor!
    Olen jotenkin allapäin puolestasi.

    2 t hörhö ns veneilee yoytub pätkien varassa. .ei hörhö uskalla oikeasti veneileen tällä n 30 v vanahalla Johnson ihmekoneellaan ja Suvi 410 veneellään. .kuluu bensaa ja voipi vanha romu vaikka hajota..parampi on 2t hörhön mielestä vaan yrittää verbaalisesti häiriköidä perämotori palstalla. .vaikka aika surkealla menestyksellä mitä viime aikoina ollut..sieppaa vaan muiden asiallisia nikkejä ja yritä jatkaa spämmäystä. .vaan eipä onnistu. .nään ip osoiteesi ja kohta nimesi ja osoitteesi. .arvaappa miten sitten käy kun käväsen kohteliausuus käynnillä. . mites sit hörhön käy. .


  • yleisesti tiedossa on että 2 tahtinen on parempi kuin nelitahti.
   tämä on sanomattakin selvää.

  • On yleisesti tiedossa että vanhat 2t jammut on perseestä, niinkuin kaikki muutkin iänaikaiset 2t-koneet.

   • Ktso youtub, siellä on loputtomasti vidoeita siitä kuinka yammu 2t voittaa


  • Sanomattakin on selvää että nelitahtisien moottoreiden omistajia harmittaa kun lopulta käsittävät 2-tahtisen moottorin ylivertaisuuden.
   Monasti porukalla naureskellaan 4-tahtisiin moottoreihin sotkeentuneita "asiantintijoita" kun järvellä nähdään.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   403
   11867
  2. Suomalaisten eristäytyminen näkyy jo koronatartuntatilastossa

   Hyvä juttu. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/be78bc0b-4a82-4fd2-a82b-15ffa09761da
   Maailman menoa
   204
   8744
  3. Hesburgerin omistaja vaatii valtiota korvaamaan

   kaikki liiketappionsa koronavirustilanteessa eli riihikuivaa rahaa heti. https://www.iltalehti.fi/talous/a/ca6b4409-671c-4de2-b1d0-ad8d511d043c
   Maailman menoa
   456
   4582