Lennot ja hotla erikseen. Halvemmaksi?

Kiljuset x 5

jTulisikohan halvemmaksi varata erikseen hotla ja lennot kuin jonkun matkanjärjestäjän pakettimatka? Ollaan 5 henkinen perhe;3 lasta. Paljon ollaan matkusteltu, mutta aina paketti/seuramatkoilla. Ollaan huomattu sen tulevan niin pirun kalliiksi nykyisin. Aina saa pulittaa lähes 4000e plus matkarahat päälle.
Oisko vinkkejä, mistä kandeis varata lennot tai hotla tai molemmat, jotta säästettäisiin edes vähän?

15

1287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja hotelli suoraan hotellilta.

      Kannattaa kuitenkin huomioida, että silloin kun itse tekee varaukset suoraan eri paikoista, matkaa ei suojaa valmismatkalaki. Tällöin esim. kun hotelli ilmoittaakin olevansa ylibuukattu samoin kuin kaikki muut hotellit alueella teille jää turhat lennot käsiin.

      • harvinaista..

        Me reissataan aina ilman valmismatkoja enkä kyllä sellaiselle menisikään. Ylibuukkauset ovat harvinaisia niissä hotelleissa, jotka eivät toimi pakettimatkahotellina (niitä on paaaaljon ihan joka puolella). Muita hotelleja löytyy aina ja valikoima on runsas, oli kyseessä sitten Thaimaa, Intia, Pariisi, Rooma, jne..


      • Thincup
        harvinaista.. kirjoitti:

        Me reissataan aina ilman valmismatkoja enkä kyllä sellaiselle menisikään. Ylibuukkauset ovat harvinaisia niissä hotelleissa, jotka eivät toimi pakettimatkahotellina (niitä on paaaaljon ihan joka puolella). Muita hotelleja löytyy aina ja valikoima on runsas, oli kyseessä sitten Thaimaa, Intia, Pariisi, Rooma, jne..

        Itse etsin matkoja kuumat.com linkkien avuilla.


    • yleensä

      halvemmaksi kuin itse varaten. Lisäksi se on turvallista mikä on tärkeää lasten kanssa mentäessä. Netistä varaten hotellit ovat järkyttävän kalliita. Jotkut höpöttävät muuta, en tiedä miksi. Jos edullisuutta haette niin lentomatka ei voi olla pitkä. Pelkästään thaikkuihin joudutte maksamaan tuon neljä tonnia. Lennoista. Se nyt on vaan niin että lomailu on kallista..

      • kokenut kettu

        Asiahan on juuri päinvastoin! Itse varaten säästää huimasti, jos on lapsia matkassa mukana. Joutuu toki näkemään hiukan vaivaa eikä vain tsekata jotain ebookersia. Olemme reissanneet omatekoisilla matkoilla ja esim. viim. reissu oli 800 e halmempi kuin ottaen prikulleen sama matka suomalaiselta yhtiöltä. Että sillee. Tutki nettiä tarkasti, se kannattaa!


    • erikseen

      Olen hakenut lentohintoja käyttäen vertaa.fi -sivua.
      Hotelleihin mm. hotels.com -sivut, jolla kenttiin voi syöttää enemmänkin henkilöitä kuin se perinteinen 2 aikuista. Tuo on muuten seikka, joka kannattaa huomioida, ollaan varaamassa matkaa kolmelle aikuiselle ja on varauskoneita, jotka huolivat vain 2 aikuista/hotellihuone. Lapsista puhumattakaan.

    • kyllä..

      ..tsekata aina mitä maksaisi ottaa itsenäisesti lennot ja hotellit ja verrata pakettimatkoihin. Itse en siedä pakettimatkoja, sillä hyvin usein pakettimatkahotelli sijaitsee keskellä varsinaista turistirysää. Joskus voi tulla halvemmaksi ottaa pakettimatka, joskus kannattaa itsenäisesti varata. Riippuu kohteesta ja siitä, mitä matkalta odottaa. Jos haluaa syödä tuttua ruokaa, maata vain rannalla ja pysyä lähellä muita turisteja, silloin pakettimatka on kyllä paras.

      Me yleensä varataan hotellit ja lennot itse etukäteen -ja aina on osunut nappiin eikä mitään ongelmia ole tullut. Vaatii vaan halua ottaa kunnolla selvää asioista esim. nettiä surffaillen. Vaatii myös hieman kielitaitoa.

      Itse varaamalla pääsee autenttisempiin paikkoihin ja saa valita juuri sellaisia hotelleja mitä haluaa. Valitsemme aina pieniä ja halpoja perushotelleja (usein perheyrityksiä), sillä en kestäisi turistilaumaa ympärilläni. Olemme myös varanneet mökin niin Etelä-Ranskasta sekä Korsikaltakin itsenäisesti, lomailleet vuokra-autolla syrjäisellä seudulla niin Espanjassa kuin Italiassakin, jne. Malesiasta varsimme ensimmäiset kaksi hotellia atukäteen (neljä yötä) ja loput varasimme paikan päällä. Hyvin sujui. Tietenkin pidämme tiettyyn pisteeseen asti huolen, ettei mennä liian vaativiin tilanteisiin lasten kanssa tai jouduta yönselkään ilman majoitusta.

      Itsenäisesti matkustaminen antaa paljon enemmän mahdollisuuksia olla tekemisissä paikallisten kanssa enkä koe matkajärjestelyjä stressaaviksi -päinvastoin ne tuntuvat seikkailulta.

      Aina kun joku maa alkaa kiinnostaa, haen vain Googlella tietoa maasta, sen hotelleista tai muista majoitusmahdollisuuksista ja kohteista. Ebookers on tosiaan hyvä paikka etsiä lentoja..

      • vielä..

        Lonely Planetilla on kirjanen Travel with Children. Hyviä neuvoja vaikkakin keskittyy enimmäkseen matkustamiseen vähän pienempien lasten kanssa.

        Täältä löytyy hyviä juttuja lasten kanssa matkustamisesta.

        http://www.lonelyplanet.com/travelstories/interest/family/

        Matkakohteeseen kannattaa ostaa mukaan joku tällainen itsenäiselle matkaajalle tarkoitettu opaskirja, esim. Lonely Planet, Rough Guide, jne. Pullollaan tietoa halvoista hotelleista, maan sisällä matkaamisesta, ruokapaikoista, jne.


    • ei minusta

      ja meidän matka maksaa yhdeltä jo 3800euroa eli puhut pötyä. Me ei kyllä mennä mihinkään Kanarialle paleltuu tai kuppaseen Bulgariaan.

    • kohteesta

      Näihin turistipaikkoihin pakettimatkat ovat halvempia kuin itse järjestäen. Mutta jos haluaa jotain muuta kuin turismia ja minne pakettimatkoja ei, pahemmin ainakaan, tehdä niin itse järjestäen tulee halvemmaksi. Ja jos on aikaa käyttää hieman matkustamiseen niin tulee vielä halvemmaksi, tietysti jos lapset ovat vielä pieniä niin ymmärrän jos se ei kiinnosta... Halpalentoyhtiöillä pääsee jo Suomestakin moneen paikkaan ja jos ei aseta hirvittävän suuria vaatimuksia majoitukselle niin matkustaminen voi olla yllättävän edullistakin! Mutta se vaatii vaivaa ja paljon googlettamista eri hakusanoilla. Myös joissain hostelleissa on perhehuoneita jos ei haittaa se että joutuu jakamaan esim. keittiön ja kylpyhuoneen. Itse edelleen käytän hostelleja vaikka olen 35v koska haluan käyttää rahani muuhun enkä majoituspaikassa kuitenkaan tee muuta kuin nukun ja säilytän tavaroita.

      • hostelleja.

        Lisäksi säilyttää siellä rahavarojaan?
        Perhehuoneita joissa yhteistilat; EI KIITOS !

        Kerro toki minne käytät rahasi koska majoitukseesi et panosta. Kihisen uteliaisuudesta....sanailee 27 x .....


      • perhematkaaja minäkin
        hostelleja. kirjoitti:

        Lisäksi säilyttää siellä rahavarojaan?
        Perhehuoneita joissa yhteistilat; EI KIITOS !

        Kerro toki minne käytät rahasi koska majoitukseesi et panosta. Kihisen uteliaisuudesta....sanailee 27 x .....

        Joo, oli taas pakko sekaantua asiaan, sillä täällä höpistään ihan olemattomia. Erinomainen vaihtoehto kaikenlaisille (kalleille) hotelleille lasten kanssa reissatessa ovat nimenomaan hostellit eli retkeilymajat! Mutta tuo on turha luulo, että on yhteismajoitus, - kylppärit etc. Tänä päivänä lähes joka kunnon hostellissa on mukavia perhehuoneita, joissa tilaa 2-4 muksullekin hyvin (omat vuoteet) sekä taatusti omat kylppärit, monesti pikkuinen keittiökin mikroineen ja jääkaappeineen. Harvassa on ne hotellit joilla on noinkin isolle perheelle tarjota yksi iso mukava yhteinen huone/huoneisto - mikä jo tavaroiden roudaamisen kannalta mukavampaa kuin monta erillistä huonetta, kenties vielä ripoteteltuna sinne tänne. Eri asia on, jos osa muksuista esim. teinejä, jotka jo haluavat omaa rauhaa ja valvovat pidempään kuin perheen nuoremmat lapset. Niissä otetaan lapset yleensä tosi hyvin huomioon, on kaikenlaista peliä ja puuhaa, pihaa missä touhuta, uima-allasta jne - ei toki ihan cityhostelleissa, mutta melkein missä muualla tahansa. Ja osa upeissa paikoissa, vanhoissa linnoissa tai vuoren rinteillä. Ainoa miinus tänä päivänä on, että hostellitkin ovat oppineet jo rahastamisen taidon, eli kannattaa netissä tsekata hinnat sekä tuon perhehuonetilanteen. Oma perheemme reissasi aikanaan nimenomaan näitä hostelleja hyödyntäen, mutta esim. saksankielisillä alueilla pikkupensionaatit ja B&B paikat ovat nykyään jo halvempia. Miksi maksaa majoituksesta tai lennoista liikaa, kun edullisestikin löytää upeita paikkoja - ja rahat voi käyttää herkutteluun ja turistirysiin ;))

        Perheemme matkailee ainoastaan omatoimisesti pitkiä reissuja, vuokrataan auto periltä ja seikkaillaan intressien mukaan - ja kaikki voi hoitaa netistä. Ikinä ei ole tullut mitään ongelmia ylibuukkauksista tms. kun olemme varanneet suoraan ao paikasta ilman mitään välittäjiä yöpymiset, milloin 1 - 2, milloin 5 - 8 yötä. Muuten, jotkut retkeilymajat eivät salli 3 tai 5 yötä pidempiä yöpymisiä.

        ebookers ja vertaa.fi eivät aina anna valikoimiinsa kaikista halvimpia nettilentoja, kuten Blue1 tai BA halvinta lentoa, jossa ei ole mitään vaihtomahdollisuuksia, mutta ovat sitten selvästi edullisempiakin - näitä olemme aina hyödyntäneet - kannattaa kollata suoraan ao sivut ilman mitään välikäsiä tässäkään. Ja miksi mennä noihin massakohteisiin, kun nimenomaan omatoimisesti pääsee aivan jonnein muualle?


      • on myös
        hostelleja. kirjoitti:

        Lisäksi säilyttää siellä rahavarojaan?
        Perhehuoneita joissa yhteistilat; EI KIITOS !

        Kerro toki minne käytät rahasi koska majoitukseesi et panosta. Kihisen uteliaisuudesta....sanailee 27 x .....

        single-huoneita, en siis enää majoitu dormeissa. Hostelleissa majoittuu monenikäistä porukkaa. Ja kyllä, säilytän siellä myös rahojani, ne kun ovat lukollisia huoneita. Perhehuoneissa tosiaan on usein omat kylppärit kuten joku jo korjasikin. Joissain hostelleissa on single-huoneita myös omalla kylppärillä (samoin twin ja double). Käytän rahani pidempiin reissuihin ja paikan päällä matkustamiseen ympäriinsä, en pihistele ruokailuista enkä shoppailuista. Majapaikka on vain nukkumista ja tavaroiden säilyttämistä varten.


    • Herrasväki Kiljander

      Jos matkustat huippusesongin ulkopuolella, esim. Aasian kohteisiin kesällä (täysin varteenotettava vaihtoehto!), voit saada sekä lennot että hotellin huomattavasti edullisemmin kuin pakettimatkan. Kokemusta on monesta eri maasta ja ainoastaan positiivisia. Hotellit ovat aina olleet 4-5 tähteä, eli hinta-laatusuhde on ollut kohdillaan. Mutta aurinkoloma esim. Kreikkaan tulee varmasti halvemmaksi pakettimatkalla. Riippuu siis ihan siitä, minkälaista matkaa olet etsimässä ja mihin ajankohtaan.

    • Jos nyt päädyt omatoimilomaan, niin hotellin sijaan kannattaa luultavasti vuokrata huoneisto, 5 henkeä kun ei yhteen hotellihuoneeseen sovi. No aamupalasta on huolehdittava itse, ei yleensä kuulu hintaan.
      Itse varasin juuri vain lennot Finnmatkoilta Sisiliaan, ja olen varaamassa huoneistoa. Hotellit tosi kalliita, 160€ alkaen 4 hengen perheelle. Apartmentteja löytyy alken 100€/yö. Näyttäisi, että saan matkan kokoon noin 500€ halvemmalla kuin valmismatkan.
      Ja iloinen yllätys - Finnmatkoilta sain varattua myös lentokenttäkuljetuksen pienellä maksulla, kun lomakaupunki on sama kuin valmismatkassa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe