Lentokentältä kaupunkiin?

Hermostunut

Kaikki Japanissa käyneet, kuinka olette matkanneet lentokentältä kaupunkiin? Etenkin ensikertalaisilta "tarinoita" kaivataan.

Taksimatka voi kuulemma tulla sairaan kalliiksi, joten sitä ei suositella. Pitäisi bussilla/metrolla/junalla ym. mennä. Millä Te pääsitte hotelliinne (tai muuhun, kaupunkiin päin) kentältä?

Itse haaveillut jo vuosia Japaniin menosta, mutta hermostuttaa kuinka sitten on lentämisen jälkeen kylmästi hukassa keskellä lentokenttää ja pitäisi jotenkin päästä kaupunkiin päin. Etenkin Tokio mietteillä.

Kiitos!

4

1135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eurjpy

      Junalla pääsee aina, mutta junamatkan jälkeen joudut ehkä käyttämään metroa tai taksia päästäksesi hotellille. Missään nimessä ei kannata kentältä ottaa taksia. Ensikertalaisena toki kannattaa valita se kaikista kätevin vaihtoehto, eli riippuen mihin Tokion kaupunkiin/kaupunginosaan menee voi harkita myös busseja, sillä ne pysähtyvät suurimpien hotellien kohdalla. Pari resurssia Naritasta:

      http://wikitravel.org/en/Narita_Airport
      http://en.wikipedia.org/wiki/Narita_International_Airport#Ground_transportation

      Eksymisestä ei kannata lainkaan hermostua. Kyltit ovat aina myös englanniksi ja ne ovat oikeasti todella hyviä oikeaan suuntaan opastavia. Lentokentältä saa infopisteestä apua ja (usein) myös kartan.

      Englantia harjoittelevat Japanilaiset kyllä tulevat auttamaan eksyneen näköisiä ja hieman ummikoidempien kanssa on helpointa kommunikoida paperia ja kynää käyttäen.

      Seuraava haaste onkin sitten Tokion metro, joka tietenkin näyttää vaikealta, mutta vaihtamisen oppii nopeasti. Jos ei jaksa laskea matkan pituuteen perustuvia lippujen hintoja, voi ottaa päivälipun (tietää reissaavan edes takas ristiin rastiin) tai halvimman lipun ja vasta poistuessa (vaihtojen jälkeen) työntää tiketin porttien vieressä olevaan "Fare adjustment" pönttöön, joka kertoo kuinka paljon pitää maksaa lisää.

    • harakka*

      Centrair-lentokentältä menimme bussilla Nagoyan keskustaan rautatieasemalle, josta kävelimme lähellä olevaan hotelliin. Hotelli valittiin aseman läheltä juuri siksi, että ei tarvitsisi olla heti vaihtelemassa kulkuvälinettä vieraassa maassa ja kaupungissa, ja että matkalaukkuja ei tarvitsisi raahata pitkiä matkoja edestakaisin, koska jatkoimme matkaa junalla Tokioon pari päivää myöhemmin.

      Bussilippu piti ostaa etukäteen laiturilla olevasta automaatista, johon kuski nakitti meille avuksi englantia puhuvan japanilaisen salarymanin. :) Paluumatkalla osattiin sitten jo itsekin.

      Tuleepa matkakuume. :D Matka juuri Tokioon oli jo suunnitteilla, ja tarkoitus oli mennä kentältä kaupunkiin Narita Express -junalla (NEX & Suica-lippupaketti) ja sitten takaisin Keisei-rautateiden junalla, jonka Uenossa oleva asema olisi ollut lähellä hotellia, alueella kun on paljon edullisia ryokan-majataloja. Myöhemmin matkakohde vaihtui erinäisistä syistä Osakaan, mutta onneksi reissu on kohta edessä.

    • jjhh

      Älä ainakaan lentokenttäkyydin epävarmuuden vuoksi missaa Japanin lomaasi:)
      Lentokentältä menee jatkuvasti junia esim. Uenoon (hinta 1000-2000 yen) junasta riippuen. Uenon juna-aseman vieressä on metroasema, josta kohtuu hyvät metroyhteydet ympäri kaupunkia. Rohkeasti vaan metrokartta käteen ja katsot minkä firman metrolla pääset kohteeseesi.
      Itse pelkäsin samaa vuosi sitten, mutta tokiossa liikkuminen oli lopulta helpompaa kuin VR:llä.

    • kantaa

      Japaniin matkaavien kannattaa ehdottomasti lähettää isot matkalaukut suoraan kentältä hotelliin/ missä aikookaan yöpyä paitsi, ellei jo seuraavana päivänä taas mene eri paikkaan. Pakkaa vain reppuun yöpukua ym mitä tarvitsee, sillä tuo lähetetty laukku saapuu seuraavana päivänä ovellesi. En muista paljonko lähettäminen maksaa, mutta ei kuitenkaan paljoa. Itse teen niin mennen tullen, on paljon mukavampi matkustaa kentälle ja pois ilman kamalaa taakkaa. Varsinkin jos menee ekaa kertaa maahan ja on muutenkin ihan poikki lennon jälkeen niin on helpompi palloilla uudessa maassa määränpäähän kun on edes kädet vapaana. Paitsi jos pääsee kentältä bussilla suoraan hotellille niin ei tietenkään mitään järkeä silloin lähetellä. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2423
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1824
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1555
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1075
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      85
      968
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      215
      766
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe