AUTTAKAA

MMMINÄ

Olen hankkimassa itselleni harrastskoiraa, ja hollanninpaimenkoira on yksi vaihtoehti. Minulla on kyllä kokemusta monenlaisista paimenkoiraroduista ja koirista yleensäkin. Mutta tahtoisin tietää holkusta tarkemmin omistajilta ja kasvattajilta, hehän loppujen lopuksi parhaiten tietävät millaien otus tämän rodun edustaja on.
Vaihtelua tapahtuu paljon yksilöiden välillä ja koulutus ym elämän varrella tapahtuva vaikuttaa koiraan suuresti, mutta tahtoisin nyt tietää tarkemmin holkuista..... mm
-RIISTAVIETIN VOIMAKKUUS
-OMISTUSHALU
-SUHTAUTUMINEN MUIHIN KOIRIIN
-YHTEISTYÖHALUKKUUS/KOULUTETTAVUUS
-NORMAALI ARKIELÄMÄ (IRTI ULKOILUTTAMINEN YM)
-HINTA
-ARKUUS/AGGRESSIIVISUUS

Olisin todella kiitollinen jos ehtisitte vastata edes joihinkin noista kysymyksistä.. :)

6

4624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksilöitä

      Tietyt rotumääritelmän perusominaisuudet on joka yksilöllä. Yksilöittäin eri ominaisuudet voivat vaihdella suurestikkin olipa minkä rodun koirasta tahansa kysymys.
      Esim. metsästyskoirarodun yksilöstä ei välttämättä tulekkaan riistaviettinen jne.

      Parempi tutustua narttuun ja urokseen sieltä mistä meinaatkin ottaa koiranpentua. Pennuille periytyy suurimmassa määrin vanhempiensa ominaisuuksia.

    • tosia

      -RIISTAVIETIN VOIMAKKUUS, toisilla on toisilla ei.

      -OMISTUSHALU, toisilla voimakkaampi ja toislla pienempi.

      -SUHTAUTUMINEN MUIHIN KOIRIIN. Toiset räsähtää helpommin, toisten kanssa ei mitään ongelmia.

      -YHTEISTYÖHALUKKUUS/KOULUTETTAVUUS, toiset oppii heti ja toiset ovat hitaampia. Riippuu kouluttajastakin.

      -NORMAALI ARKIELÄMÄ (IRTI ULKOILUTTAMINEN YM)Voi ulkoiluttaa vapaana ei karkaa. Kouluttajasta sekin kiinni saako yleensäkkin koiran pidettyä hallinnassa.

      -HINTA Koiranpennun ottaja ei yleensä tinkaile. Tinkaaja ei saa koiraa. Katsotaan, että ei ole varaa hoitaakkaan, jos ei ole varaa maksaa.

      -ARKUUS/AGGRESSIIVISUUS On arkoja ja rohkeita. Sama kaikissa roduissa.

    • sakut

      Jos kokemuksia sakuista niin tiedät mitä tarkoitan (kokemustahan kerroit olevan). Ei uskalla enää itse sakuja kasvattaa. Tahtoi ongelmien vuoksi palutua pentuja takaisin kenneliin. Useimmiten vika oli kyllä pennun ottajassa (ei ollut kouluttajiksi).
      Holsku pienempikokoisena mukavampi pitää ja täyttää vartiokoiran ja palvelustehtävät siinä kuin sakukin. Luonteeltaan omalle porukalle ystävällinen.

      • rotu

        Holsku on paljon suorituskykyisempi rotu kuin monet kasvattajat ja omistajat tajuavatkaan. Tunnen muutaman. Ihmettelen, että IPO-kolmosia ei ole oikeasti edes yritetty. KNPV-kalut samaa tasoa kuin hyvät työmalikat eli loistavia suojelukoiria. Monet oikeasti kovia ja paljon parempia kuin sakemannit. Holskuporuka aliarvioi rotunsa ominaisuuksia. Se tässä ihmetyttää. Se, että yks karkkari heitettiin poliisilta pois ei kuvaa mitään rodusta. Se oli vetelä yksilö. Mutta kattokaas mitä maailmalla tapahtuu. Holsku on tositilanteesa jopa kovempi kuin malikka. Tosin niistäkin löytyy todella kovia kaluja. Niiden jäljiltä rosvo on usein haurasta tavaraa. Mutta rajuus löytyy Holskuista, jos se osataan ottaa esiin. KNPV on avainana. Näyttelyelukoila ei tee yhtään mitään tositilanteissa.


    • holskun iloinen omistaja :)

      noh meijän holskut on hyvin kiltejä ja välillä rauhallisia ja rauhattomia jos ei pääse pitkälle lenkille :) holskujen hinnat vaihtelee eri kasvattajalla ja eri karva muunoksella....
      kouluttaminen on helppoa oppii kaikki jutut melko äkkiä mut ei hirveän usein kannata jankuttaa samaa juttu helposti saattaa meijän koirat ainakin tylsiintyy ja sit ne alkaa ärsyttää tahalleen omistajaa jos on samaa juttua tehnyt :) mut kannatta käyä kattomas holskujen kennel sivut :)
      ja sit viel et holskut syö mitä tahansa saa eteensä xD

    • holsku pk

      Omista kokemuksista omien holskujen kannalta voin puhua. On pitkäkarvasia. Riippuu hieman mitä harrastusta mietit, kaikki maasto hommat (jälki,haku,viesti ja sen tyyppiset) sopivat hyvin ja myös agility ja miks ei tottista. Holskut osaa tosiaan ajatella itse ja sen takia pitää olla kekseliäs että ei kerkee kyllästyä. Voit holskun kanssa päästä pitkälle jos haluat mutta se vaatii myös ohjaajalta työtä. Jotkut holskut ovat syntyneet työhalu sisällään ja jotkut ei. kyseessä on kuitenkin palveluskoira rotu. Vartiointi viettiä löytyy näiltä kotona ainakin. Katso tarkasti emän luonnetta jos se on arka niin tulee helposti pennuistakin. arkkuus on hirveen yksilöllistä. holsku on lauma eläin. hinta vaihtelee 750-950.
      itse otan ens vuonna uuden pitkäkarvan harrastuskaveriksi. Koirani ovat päivittäin irti vaikka ei olla metsäalueella, tulee kun kutsuu(vaadittaen sen että olet kouluttanut sen asian). Ei ole ainakaan haitta ollut näistä arki elämässä, päinvastoin kun niiltä tahtoo jokaselta löytyä oma erikoisuus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3279
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      553
      3091
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2503
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2022
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1672
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      119
      1365
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1225
    Aihe