Tulilatva

SS#

Sain monta vuotta sitten pikkiriikkisen tulilatvan lahjaksi.Kuki se ei enää mutta vartta ja lehtä kasvaa kovasti ja on ihan hieno viherkasvina. Ongelmana on se kun lehdet ovat niin tiheässä että niiden väliin tulee hometta....kastelenko siis liikaa? Ja kukkimaan en enää taida kukkaani saada...? Aurinkoisella ikkunalla pidän, kesällä paistaa suoraa aurinko siihen.

8

5661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukkana

      Juuri olen yrittämässä saada kukkimaan tulilatvaani, sain ohjeet ystävältä. Elikkä päivät aurinkoisella paikalla ja pimeessä pitäisi pitää ainakin 12 tuntia, eli laitan kukan ilta 7 aikaan pimeään ja otan aurinkoiselle ikkunalle aamu 7 ja tätä pitäis viisi viikkoa tehdä. Saa nähdä saanko kukkimaan, voisit kokeilla ja kerrotaan täällä mikä on tulos!

    • miriam

      tarvitsee vettä tosi harvoin. Multa saa kuivahtaa kunnolla kasteluiden välillä mutta kun sitten kastelet, anna vettä runsaasti. Sama neuvo pätee useimpiin viherkasveihin. Monesti sitä tekee sen virheen, että kastelee vähällä vedellä useasti jolloin multa ei ehdi edes pinnasta kuivahtaa ja kasvi tavallaan hukkuu märkyyteen.

      Minä olen saanut tulilatvan kukkimaan uudelleen pitämällä sen oman onnensa nojassa ulkona, puolivarjoisassa paikassa kesän ajan. En siis juuri kastele vaan annan kesäsateen huolehtia siitä. Toinen vaihtoehto on laittaa tulilatva kasvihuoneeseen jos sellaisen omistaa. Sen kuuma ja kostea ilma voi laukaista uuden kukinnan. Toki uusi kukinta ei koskaan ole samanveroinen kuin ensimmäinen, mutta kukinta kuitenkin.

      • kukka se on

        Kun alle 2 euron saa kaupasta uuden, en kyllä viitsisi sen kanssa alkaa huseraan,vaan ostan uuden.


      • kukkana
        kukka se on kirjoitti:

        Kun alle 2 euron saa kaupasta uuden, en kyllä viitsisi sen kanssa alkaa huseraan,vaan ostan uuden.

        Minulla on ollut sama kukka lähes kymmenen vuotta, aina lisään oksista uusia ja viherkasvina kaunislehtinen ja komea, vaikka en vielä ole kukkimaan saanutkaan, nyt kokeilen kylläkin. Saa tietenkin kaupasta aina uusia jos ei kiinnosta kasvattaa, eihän kaikki olekkaan "kasvi-ihmisiä" eikä "huseeraa" niinkuin minä esim.


    • lyhyen päivän kasvi

      eli kukkii aivan normaalisti meilläkin (vaikka eteläikkunalla), kun päivän pituus lyhenee. omani aloittavat yleensä joulun kieppeessä, mutta kuitenkin ennen vuodenvaihdetta. ja kukkivat jussiin asti. Keinotekoisestikin voi varmaan lyhentää päivää; en ole kokeillut.
      Jos hometta tulee, niin kastelet liikaa. Kesälläkään eteläikkunalla lorautan korkeintaan kerran viikossa vähän vettä vain (ruukku saa olla rutikuiva ennen uutta kastelua).
      Voisit poistaa lehtiä nyt, jotta saisit homeen tokenemaan ja harventaa/vähentää reippaasti kastelua.

      • Tento

        Sain vuosi sitten lahjaksi pienen tulilatvan. Viisi vartta mukavasti suloisesti nipussa ja läjä vaaleanpunaisia kukkia. Nyt vuoden päästä kasvi on kukkinut kolme kertaa ja varret hujottavat melkein triplat sen korkuisena kuin mitä vuosi sitten.

        Voiko tulilatvaa leikata? Ja jos voi, haaroituuko se uusista oksista eli kukkiiko se enää ikinä vai tuleeko siitä vain viherkasvi?

        Ainut mitä olen satunnaisen kastelemisen lisäksi olen tehnyt, oli uudet mullat ja isompi ruukku viime maaliskuussa. Kukka on etelänpuoleisella ikkunalla.


    • Nina9

      Heips! onko kellään tietoa et voiko tulilatva laittaa maahan??? vai pitääkö laittaa isompaan ruukkuun?

    • Törmä

      Tuleeko melkein pensas, minulla kaksi ja olen liikaa kastellu, silti aina uusia kukkia ja nyt valtavan paksut lehtien varret. Ovat olleet ulkona ja nyt talveksi sisään. Miten hoidan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9124
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2678
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      140
      2450
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      6
      1295
    Aihe